search

Ons nieuws van donderdag 19 augustus 2021

Prachtige, epische trailer sci-fi serie 'Foundation'
Series / Trailer

Prachtige, epische trailer sci-fi serie 'Foundation'

Sci-fi fans komen in september flink aan hun trekken met de film Dune en serie Foundation!

Na twee mooie teasers pakt Apple TV+ vandaag groots uit met een epische trailer voor de grootschalige sci-fi serie Foundation, gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks van Isaac Asimov.

Wanneer revolutionair Dr. Hari Seldon (Jared Harris) de val van het Empire voorspelt, moeten hij en een groep volgelingen naar de verste uithoeken van het universum reizen om The Foundation te stichten. Dit wordt gedaan in een poging om de toekomst van de beschaving te waarborgen.

Enorm project
De regerende Cleons, een lange reeks 'keizerklonen, zijn echter niet blij met de beweringen van Hari en denken dat hun heerschappij over het heelal onherroepelijke schade wordt aangedaan.

Naast Harris zien we ook Lee Pace in de serie van showrunner/uitvoerend producent David S. Goyer. Robyn Asimov, Josh Friedman, Cameron Welsh, David Ellison, Dana Goldberg en Bill Bost zijn tevens producenten.

Apple TV+ zal de eerste drie afleveringen op 24 september a.s. beschikbaar stellen, wat gevolgd wordt door zeven andere afleveringen in de weken erna.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Witcher: Blood Origin' krijgt zijn eerste logo
Series / Foto's

'The Witcher: Blood Origin' krijgt zijn eerste logo

De serie The Witcher: Blood Origin boekt behoorlijk goede vooruitgang.

Het eerste seizoen van The Witcher debuteerde in 2019. De live-action verfilming van de boeken van Andrzej Sapkowski werd zo'n succes dat Netflix een tweede seizoen, film en prequelserie bestelde.

Rond die prequelserie, The Witcher: Blood Origin, gaat het wel lekker. De opnames kunnen namelijk bijna van start, vooral ook nu Netflix de cast onthuld heeft. Los daarvan zien we ook een eerste logo van de serie!

Het eerste logo
Fans vermoeden dat het logo een gestileerde representatie van de Conjunction of the Spheres is. Dat is de gebeurtenis waarbij meerdere universa op elkaar botsten. Daardoor verschenen monsters en magie uit andere universa in een wereld die door elfen bevolkt werd.

Een van die monsters was natuurlijk de mensheid, die uiteindelijk de planeet domineerde. En de spanningen tussen mens en elf bestaan al duizenden jaren in de serie.

The Witcher: Blood Origin wordt een zes afleveringen tellende miniserie. Lauren Schmidt Hissrich werkt eraan mee als uitvoerend producent. Wanneer de serie te zien zal zijn, weten we nog niet. Vanaf 17 december kan je het tweede seizoen van The Witcher zien.

Bekijk op instagram




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Controversiële regisseur maakt 'Star Wars: The Acolyte'
Series / Nieuws

Controversiële regisseur maakt 'Star Wars: The Acolyte'

Star Wars-serie The Acolyte lijkt een regisseur gevonden te hebben.

Er is nog maar weinig bekend over Star Wars-serie The Acolyte. Duidelijk is dat het een uniek project wordt, want de volgen voor het eerst in de franchise een Sith-leerling.

Bovendien speelt de serie The Acolyte zich af in een tijdperk waarin nog geen enkele serie verscheen. Wel kregen we al boeken en comics in The High Republic, het tijdperk waarin de serie gesitueerd is - tweehonderd jaar voor de Skywalker Saga begint.

Nieuwe serie
Het verhaal gaat dat de serie, die gemaakt wordt door bedenker Leslye Headland, voor een deel geregisseerd wordt door Kevin Smith. Het gaat om ten minste twee afleveringen. Smith ligt op dit moment niet goed door Netflix-serie Masters of the Universe, waar hij veel commentaar op kreeg.

De serie wordt dus ontwikkeld door Headland, die ook al gezegd heeft dat in de serie een belangrijke positie weggelegd gaat zijn voor vrouwen. Grote kans ook dat de hoofdpersoon een actrice is.

Los daarvan weten we dat de serie politieke invloeden krijgt. Headland vindt dat dit moet, aangezien de Star Wars-films van George Lucas ook allemaal duidelijk politieke invloeden hadden.

Wat de concrete invulling betreft is verder weinig bekend over wie zich met de serie bemoeien en wie de hoofdrollen spelen.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Star Wars'-fans houden het niet meer
Series / Nieuws

'Star Wars'-fans houden het niet meer

Ze zijn dolblij met de trailer van Star Wars: Visions en al helemaal met de stemmencast.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Lucasfilm en Disney+ lanceren een gloednieuwe animatieserie in de Star Wars-franchise. Het belooft een hele bijzondere en baanbrekende serie te worden.

Dat op meerdere manieren, want Star Wars: Visions is de eerste anime van Lucasfilm. De serie werd in samenwerking met zeven van de beste anime studio's gemaakt, waaronder Studio Colorido, TRIGGER en Science SARU. En alsof dat niet genoeg reden zou zijn om te kijken, is nu ook een wel heel goede sterrencast onthuld.

Internet draait door
Lucasfilm liet weten dat de serie Star Wars: Visions in de Engelstalige dub alleen maar A-Listers heeft. De personages van de negen afleveringen worden ingesproken door Simu Liu, Henry Golding, Jamie Chung, Lucy Liu, Joseph Gordon-Levitt, Karen Fukuhara, David Harbour, James Hong, Jordan Fisher en Boba Fett zelf: Temuera Morrison.

Zoals je vermoedelijk wel had verwacht, worden fans hier wel heel erg blij van, met laaiend enthousiaste reacties op sociale media als resultaat:



Er is nog maar weinig bekend over het project, behalve dat elke aflevering een ander verhaal moet vertellen. De serie speelt zich ook af in de verre toekomst en het verre verleden van het universum en is dus niet beperkt tot de Skywalker Saga.

Star Wars: Visions komt volgende maand naar Disney+.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Gerucht: Marvel Studios is ziedend wegens lek 'Moon Knight'
Series / Nieuws

Gerucht: Marvel Studios is ziedend wegens lek 'Moon Knight'

Het verhaal gaat dat de beelden die we kregen echt zijn en dat Marvel echt woedend is nu.

Kortgeleden leek het erop dat we een eerste blik kregen op Marvel-held Moon Knight. Het ging om gelekte setfoto's, was in ieder geval het gerucht. En nu lijkt het erop dat dit klopt en dat we dus echt al een eerste indruk kregen.

De site That Hashtag Show stelt op basis van eigen en anonieme bronnen binnen Marvel Studios, dat de mensen achter de schermen woedend zijn. "Koppen gaan rollen", zou het devies zelfs zijn. Daarmee lijkt bijna zeker dat het echt om het kostuum van Oscar Isaac als de held gaat.

Moon Knight-serie
De beelden kwamen vorige week online. Een van de beelden leek vanaf de filmset gemaakt te zijn, het ander scheen van een Disney+ showreel te komen, waarin Moon Knight onthuld had moeten worden.

Over de serie weten we nog maar weinig. Bekend is dat het een oorsprongsverhaal wordt, zoals wel meer dan de Disney+-series die Marvel Studios maakt.

In deze serie leren we het verhaal van Marc Spector, de man die tijdens een missie dodelijk gewond raakt. Zijn leven wordt gered door de Egyptische god van de maan, Khonshu, waarop hij voor de godheid aan de slag gaat.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Maakt Netflix een 'Dishonored'-serie?
Series / Nieuws

Maakt Netflix een 'Dishonored'-serie?

Netflix schijnt haar oog hebben laten vallen op een Dishonored-serie voor de komende jaren.

Netflix lijkt vastberaden om nog veel meer videogames succesvol te verfilmen. Vandaag horen we bijvoorbeeld dat de streamingdienst werkt aan een serie op basis van de game Dishonored uit 2012.

Giant Freakin Robot kwam met dat nieuws en stelt dat Netflix het complete universum van de game mag gebruiken om iets op te bouwen. Bronmateriaal is er genoeg, er verschenen namelijk drie games in de franchise met Death of the Outsider uit 2017 als meest recente toevoeging.

Bekende stemmen
De gamereeks wist al een aantal grote sterren te strikken om stemmenwerk te verzorgen, onder meer acteurs als Carrie Fisher, Lena Headey, Chloe Grace Moretz en John Slattery leverden bijdragen.

In de Dishonored-games moet de speler verschillende doelwitten uitschakelen. Bovendien voeren spelers questes uit tijdens de game. Voor een deel volgt de game verder het verhaal van Corvo Attano, een moordenaar die werk aannam nadat de Keizerin vermoord werd terwijl hij haar bodyguard moest zijn.

De games zijn vrij voorspelbaar qua verhaal, waarmee Netflix - mocht het gerucht kloppen - wel flink aan de bak moet om er iets moois van te maken. Het is niet bekend wie allemaal aan het project verbonden zijn.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Crown' onthult twee van zijn laatste hoofdrolspelers
Series / Foto's

'The Crown' onthult twee van zijn laatste hoofdrolspelers

We hebben weer nieuwe foto's van de serie The Crown van Netflix.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Netflix heeft de officiële eerste foto's vrijgegeven van de nieuwe Prince Charles (Dominic West) en Princess Diana (Elizabeth Debicki) in het vijfde seizoen van The Crown. De beelden volgen na een eerste foto van Imelda Staunton als de nieuwe Queen Elizabeth II.

The Crown is sinds 2016 te zien op Netflix en brengt de complexe levens van de Britse koninklijke familie in beeld. De eerste vier seizoenen draaiden al om meerdere decennia, van eind jaren veertig tot begin jaren negentig.

Bijna voorbij
Het vijfde seizoen van The Crown wordt het op een na laatste. Showrunner Peter Morgan bevestigde al dat The Crown na seizoen 6 tot een einde komt.

De tijdsprong in het vijfde seizoen gaat gepaard met de introductie van een nieuwe cast aan acteurs, net als bij het derde seizoen het geval was. Imelda Staunton is dus de Queen, en wordt vergezeld door Jonathan Pryce als de nieuwe Prince Phillip. Lesley Manville speelt verder Princess Margaret.

Belangrijk is ook dat Jonny Lee Miller de rol van John Major speelt en Olivia Williams te zien zal zijn als Camilla Parker Bowles. De afleveringen spelen zich begin jaren negentig af, maar het vijfde seizoen laat ook de tragische dood van Princess Diana in 1997 zien.

Hieronder kan je de twee nieuwe foto's zien:





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Veelbelovende update over 'The Mandalorian' seizoen 3
Series / Nieuws

Veelbelovende update over 'The Mandalorian' seizoen 3

Het lijkt erop dat het derde seizoen van The Mandalorian bijna opgenomen kan worden.

Lucasfilm heeft nog niets officieel bekend gemaakt, maar we hebben nu een hoopgevende update rond het langverwachte derde seizoen van The Mandalorian.

Acteur Giancarlo Esposito onthulde enige tijd geleden al dat de opnames snel moeten beginnen. En nu horen we via Carl Weathers dat de serie volgende maand begint met de opnames. Goed nieuws dus voor de fans!

Snel van start
"We gaan volgende maand beginnen met een nieuw seizoen van The Mandalorian," bevestigde de acteur. "Jep. En ik mag weer voor de camera staan, en tegelijk ook weer regisseren."

De opnames van de serie werden vertraagd ten faveure van de opnames van The Book of Boba Fett, de spin-off van de serie, die in december van start moet gaan op streamingdienst Disney+.

Recent hoorden we ook al via Collider dat de opnames pas van start gaan als de serie rond Ewan McGregor's Obi-Wan Kenobi afgerond zijn op de Volume-sets in Los Angeles.

Dat punt lijkt bijna bereikt te zijn, gezien de vertrekkende castleden van de serie rond Obi-Wan. Overigens is ook al bekend dat die serie begin volgend jaar te zien moet zijn.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Boys'-maker heeft goed nieuws voor je
Series / Nieuws

'The Boys'-maker heeft goed nieuws voor je

De spin-off die gemaakt wordt rond The Boys boekt goede vooruitgang horen we nu.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Bijna een jaar geleden hoorden we dat Amazon Prime Video druk bezig was met het ontwikkelen van een spin-off van The Boys. Die moet zich richten op een door Vought draaiende gehouden universiteit voor superhelden.

Sinds die aankondiging hebben we zo nu en dan kleine updates gekregen. Zo weten we dat Reina Hardesty gecast is in de hoofdrol. Vandaag komt uitvoerend producent Eric Kripke met wat nieuw nieuws rond de serie.

Druk bezig
"We schrijven er als gekken aan," onthulde Kripke tegenover The Hollywood Reporter. "En volgen mij boeken we geweldige vooruitgang."

"Het is opwindend in een soort perverse versie van Marvel, op de manier waarop alle Marvel-projecten heel anders zijn. Dan heb je een thriller en een komedie. Dit voelt ook zo, maar dan met een heleboel penisgrappen."

Gek is dat laatste niet, want de serie is een R-rated serie die "de levens van hormonale, competitieve Supes verkent terwijl ze hun fysieke, seksuele en morele grenzen beproeven en met elkaar strijden om de beste contracten in de beste steden."

Shan Paul McGhie, Aimee Carrero, Maddie Phillips, Jaz Sinclair en Lizze Broadway ronden de cast af. Overigens is de serie gebaseerd op de G-Men uit de The Boys-comics.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.