search

Ons nieuws van zondag 31 juli 2022

Recensie Netflix-serie 'Uncoupled'
Recensie

Recensie Netflix-serie 'Uncoupled'

Mannelijke tegenhanger van Sex and the City geeft een open beeld van homoseksuele relaties, maar laat lastig identificeren met de personages.

Regie: Andrew Fleming, Zoe R. Cassavetes, Peter Lauer | Cast:Neil Patrick Harris (Michael), Tisha Campbell (Suzanne), Brooks Ashmanskas (Stanley), Emerson Brooks (Billy), Marcia Gay Harden (Claire), Tuc Watkins (Colin), e.a. | Afleveringen: 8| Speelduur: 27-31 minuten | Jaar: 2022

We hebben eindelijk het punt bereikt waarop homoseksuele film- of seriepersonages niet alleen uit de kast zijn gekropen, maar ook uit het clichéhoekje. Lange tijd was een gay personage een gezellig accessoire waarmee je lekker over je problemen kon praten of mee kon gaan shoppen. Prima als BFF, maar niet echt serieus te nemen. Homoseksuele personages werden decennialang gedegradeerd tot bijfiguren in romkoms of de extremiteiten van hun geaardheid stonden voorop. Seks vormde in dat geval dan meestal de hoofdmoot.

Er verschijnen gelukkig steeds meer producties waarin diversiteit centraal staat, waardoor een breder publiek zich met de personages kan identificeren. Nog steeds hoognodig in deze Pride-week, want acceptatie van homoseksualiteit zonder vooroordelen is nog steeds een bittere noodzakelijkheid. Het is dan ook een verademing wanneer een drama of komedie seksuele gerichtheid of gender niet als hoofdgegeven gebruikt, maar als een toevallige bijkomstigheid. Daarmee is overigens niet gezegd dat de traditionele comingoutfilm, waar heuse pareltjes tussen zitten zoals Beautiful Thing, Brokeback Mountain en Call Me By Your Name, geen belangrijke functie vervullen.

Darren Star, het brein achter het zeer populaire Sex and the City breekt met Uncoupled dit keer geen lans voor de seksualiteit van de vrouw, maar de vele verschijningsvormen van seksuele en liefdesrelaties tussen mannen in de eenentwintigste eeuw. Deze thematiek wordt ook nog eens (niet al te subtiel) gecombineerd met een knoeperd van een midlifecrisis. In de gaywereld lijkt het wel alsof je leeftijd dubbel telt. Er zijn jonge mannen die op 'daddies' vallen, maar zoals een veertiger verzucht: "Mannen van onze leeftijd zijn haast onzichtbaar." Het kan altijd jonger, knapper, strakker en gewilder.

Het draait allemaal om late veertiger Michael, een succesvolle makelaar met een bataljon aan vrienden en een lekker gevatte vrouwelijke collega. Vlak voordat hij zijn vriend Colin, met wie hij zeventien jaar samen is, binnenleidt naar de locatie van de surpriseparty voor zijn vijftigste verjaardag krijgt Michael een koude douche: Colin is verhuisd naar een appartement voor zichzelf. Zonder aantoonbare reden is Michael weer single en moet hij als homo van bijna vijftig weer de singlemarkt betreden.

De wereld is veranderd in die zeventien jaar. Zijn beste vrienden kunnen erover meepraten. Kunsthandelaar Stanley is nog steeds niet aan de man en walgt van de oppervlakkige datingapps die van stal worden gehaald zelfs als je tien meter van een potentiële scharrel bent verwijderd. Weerman Billy doet het nog steeds goed bij jonge mannen, maar kan geen enkele date behouden. En dan is er nog het eeuwig getrouwde stel 'de Jonathans' die inmiddels zelfs het vaderschap hebben omarmd.

Uncoupled lijkt zodanig op Sex and the City dat de hoofdpersonages een-op-een gekopieerd lijken. Michael mag doorgaan voor columnist Carrie, Billy lijkt nog het meest op de sensuele Samantha, Stanley heeft de gevatte sarcastische humor van Miranda en de twee Jonathans vertegenwoordigen de romantische kijk op het leven van Charlotte.

Een andere belangrijke overeenkomst is dat Michael het allemaal lekker voor elkaar heeft. Ondanks zijn hartzeer – dat door misplaatst zelfmedelijden gaandeweg steeds vervelender wordt – loopt hij de meest luxe feestjes af, heeft een lekker appartement en ziet er zo goed uit dat de knappe jongen mannen zich voortdurend aan zijn voeten werpen.

Nu is ontsnappen uit de hardheid van de realiteit best lekker, maar Michael ontmoet zijn onenightstands of zelfs langdurige scharrels doordat hij tegen ze opbotst. En dan blijken ze zich ook nog aangetrokken te voelen door mannen. Hierdoor is het wel erg lastig identificeren. Wat dat betreft doen de strubbelingen van Stanley veel realistischer aan en deze rol van Brooks Ashmanskas is een verademing tegenover het enorm gelukte leventje van Michael, zijn relatiebreuk ten spijt.

Een centrale rol is weggelegd voor Marcia Gay Harden, die een rijke vrouw speelt die haar appartement wil verkopen en net als Michael is gedumpt door haar echtgenoot. Dit leidt tot de conclusie dat het vooral de bijfiguren zijn die deze Netflix-serie uit de stal van MTV jeu geven. Het is een heerlijke ontsnapping uit de werkelijkheid, maar geen accurate weergave ervan. Star maakt overigens geen enkele schijn dat het hem hierom te doen is geweest. Een tweede Queer as Folk is het echter ook niet.



Uncoupled is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Netflix-serie 'Justice Served'
Recensie

Recensie Netflix-serie 'Justice Served'

Zuid-Afrikaanse serie over racisme en politie stelt kijker op de proef.

Regie: Jozua Malherbe, Rolie Nikiwe, Zwelethu Radebe | Cast: Alex McGregor (Karabo), Anton David Jeftha (Teekay), Morné Visser (Allan Harvey), Pallance Dladla (Uhuru), Daniel Janks (Wendell), e.a. | Aantal afleveringen: 6 | Speelduur: 38-44 minuten | Jaar: 2022

Justice Served vertelt het verhaal van een rechtszaak waarin een blanke man terechtstaat voor het doodschieten van een zwarte man. Een rechtszaak die op gewelddadige wijze wordt overgenomen om gerechtigheid af te dwingen in een racistische maatschappij die zulke moordenaars lang niet altijd veroordeelt. Maar anders dan de titel doet vermoeden houden de makers goed in het midden of met deze actie daadwerkelijk gerechtigheid wordt behaald. In plaats daarvan draait deze serie om de veel interessantere vraag wat gerechtigheid precies is.

Het lijkt een uitgemaakte zaak: slachtoffer Zoli rent na een aanvaring weg van dader Harvey, die met een slok op Zoli in zijn rug schiet, wat nota bene op camera wordt vastgelegd. Maar, zo wordt de kijker aan het begin van de serie onmiddellijk uitgelegd, wie denkt dat deze blanke man voor zijn daad veroordeeld zal worden, weet niets over Zuid-Afrika. De kijker kan zich klaarblijkelijk opmaken voor een gedetailleerd verslag over actuele gebeurtenissen in dit land. Niet zozeer met heftige gewelddadige scènes, maar eerder door de aangrijpende verhalen van elk van de vele personages.

Justice Served barst van de goed ontwikkelde personages, elk met hun eigen problemen en motivaties, die met sterk acteerwerk mooi tot leven worden gebracht. Hierdoor hecht de kijker zich onmiddellijk aan zijn favorieten en is de vraag meer hoe het met elk van deze sympathieke personages afzonderlijk gaat aflopen, dan of er gerechtigheid zal geschieden. Daardoor kijkt de serie vooral prettig weg als meeslepend drama, in plaats van een confronterend verhaal over de heftigheid van racisme en politiegeweld, al komen die onderwerpen nog steeds voldoende aan bod.

De personages zijn genuanceerd en niet eenzijdig; er zijn geen goeden en slechten. Ze hebben diepgang en komen elk met hun eigen standpunten, gebaseerd op achtergrondverhalen die in flashbacks aan de kijker worden uitgelegd. De serie kiest geen kant voor of tegen de overname van de gerechtsgang door de gijzelnemers, maar concentreert zich op de mensen achter de acties. Door te luisteren naar de haaks op elkaar staande meningen van de goed invoelbare personages wordt de kijker aan het denken gezet.

Zijn de gijzelnemers vrijheidsstrijders of terroristen? Heeft stoere politievrouw Mashaba eigenlijk niet gelijk als ze tegenover roekeloze mannelijke collega's voor een geweldloze afloop pleit? Wat moet de kijker precies voelen bij de zwarte vrouwelijke rechter die het voor de blanke dader opneemt? Of de knappe gijzelnemer die een neergeschoten vrouw uiterst zachtaardig verzorgt en de kijker doet anticiperen op een vrij clichématige maar niettemin romantische variant van Stockholmsyndroom? Zelfs dader Harvey krijgt uitdieping en mag zijn zegje doen - al is het niet erg overtuigend - in plaats van te worden gereduceerd tot ongenuanceerde slechterik.

De kijker wordt niet gestimuleerd te hopen dat Harvey zijn fatale straf zal ontvangen of ontlopen, maar eerder aangezet tot denken over heftige vraagstukken omtrent gerechtigheid. Wat wordt er bereikt als Harvey door de gijzelnemers om het leven wordt gebracht? De overname van de rechtszaak is het antwoord op een falend systeem dat racistische moorden onvoldoende bestraft, maar is dit de weg naar verandering? Het wachten is niet zozeer op het antwoord op deze vragen, maar op de ontknoping van het verhaal en de gevolgen voor de verschillende personages, die de kijker tot de laatste seconde in spanning houden.



Justice Served is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Netflix-serie 'The Most Hated Man on the Internet'
Recensie

Recensie Netflix-serie 'The Most Hated Man on the Internet'

Een duister hoofdstuk uit de helaas nog altijd springlevende slutshaming-cultuur.

Regie: Rob Miller | Afleveringen: 3 | Speelduur: 43-60 minuten | Jaar: 2022

Menig vrouw kan er helaas over meepraten: wanneer pikante foto's, gemaakt in een dronken, amoureuze of gewoon giebelige bui, onbedoeld op het internet terechtkomen. Vaak met 'dank' aan een beledigde ex, een valse vriendin of je eigen stupiditeit. Of, zoals documentaireserie The Most Hated Man on the Internet laat zien, door mensen die er zelf beter van willen worden en over lijken gaan dat te bereiken. Mensen zoals Hunter Moore.

In dit truecrime-verhaal zien we hoe de Amerikaan Hunter Moore beroemd, gehaat, en naar eigen zeggen rijk werd van zijn website IsAnyoneUp, een website vol amateur naaktfoto's van veelal onwetende eigenaren. Het excuus? Wraakporno. De werkelijkheid? Slutshaming. Had ze maar niet die foto's moeten maken. In andere woorden: het is vrouwen niet gegund om seksueel open of impulsief te zijn – dat is voorbehouden aan de mannen. Vijftig jaar nadat onze voormoeders hun bh's in brand staken is er helaas nog weinig veranderd.

Omdat de hedendaagse misogyne slutshame-cultuur is iets waar we ons maar al te bewust van zijn (of moeten zijn), zou kunnen worden gedacht dat The Most Hated Man on the Internet niets nieuws onder de zon brengt. Echter, het verhaal is spannend en bij vlagen zelfs gruwelijk. Vooral omdat de slechterik geen soiciaal geïsoleerde hacker is, maar iemand die schaamteloos de openbaarheid opzoekt. Moore wil niet anoniem zijn, geeft vrouwen openlijk de schuld van wat hij hen aandoet en geniet van de aandacht en de volgers die hem dat oplevert in dit tijdperk van trolling en haatzucht. Met alle gevolgen van dien.

Wie denkt het allemaal wel gezien te hebben zal toch onder de indruk zijn van de schokkende, duistere gebeurtenissen in dit verhaal van inmiddels tien jaar geleden, dat nog steeds actueel is. En voor de man die zich met door vrouwen vaak gehoorde en inmiddels bijna beledigende verbazing afvraagt waarom zo'n Hunter Moore toch wegkomt met het leed dat hij veroorzaakt, leggen we nog maar eens de troosteloze realiteit uit: omdat hij feitelijk niets illegaals doet.

Op hackende wijze iemands foto's stelen is illegaal doch zeer moeilijk te bewijzen, maar het online verspreiden van die foto's nagenoeg niet. En dat is het meest schokkende aspect van deze vorm van slutshaming: dat het nog steeds niet wordt erkend als discriminatoir gedrag dat zich specifiek op vrouwen richt. Deze documentaire laat goed te zien hoe mannelijke slachtoffers aanzienlijk minder schade lijden dan hun vrouwelijke lotgenoten.

Slachtoffers van deze praktijken kampen met ernstige gevolgen, variërend van het ervaren van schaamte en machteloosheid, tot het verlies van werk, vrienden, familie en partners, tot depressie en zelfmoord. Reden genoeg om deze vorm van ongewenste intimiteiten en pesterij strafbaar te stellen, zou je denken. Hoewel in Californië nog wel is geopperd dat wraakporno illegaal moet zijn, is het opvolgen daarvan onmogelijk met de hedendaagse overvloed van wereldwijd gedeeld beeldmateriaal. Hoe pak je monsters als Hunter Moore dan aan?

Op creatieve manieren, zo blijkt. Even boeiend als de slechterik in dit verhaal zijn de helden. Mensen als Charlotte Laws, die de naaktfoto's van haar dochter offline wist te krijgen en daarna doorvocht voor andere slachtoffers van Moore. En dat zijn er een hoop. Want ook al weten we dat we geen naaktselfies moeten maken, toch doen we het. Omdat mensen nu eenmaal domme dingen doen. Maar met zijn verrassende afloop laat The Most Hated Man on the Internet op inspirerende wijze zien dat er alternatieven zijn voor het lijdzaam ondergaan van de gevolgen daarvan.



The Most Hated Man on the Internet is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 3 series op Netflix zullen je versteld doen staan
Series / Featured

Deze 3 series op Netflix zullen je versteld doen staan

Netflix heeft een aanbod boordevol opvallende series, wij zetten er weer een paar op een rij.

Elke week kijken we naar drie interessante of opvallende Netflix-series in een bepaald genre. Deze week bekijken we series die je sowieso versteld doen staan. En daarvoor hebben we drie toffe tips te pakken!

De eerste is natuurlijk de Duitse serie Dark, die seizoen na seizoen enorm wist te verbazen door het geniale maar tegelijk ontzettend ingewikkelde verhaal. Nummer twee op de lijst de BBC-serie Dirk Gently's Holistic Detective Agency die Netflix in samenwerking met de BBC ontwikkelde. En hekkensluiter is het mysterieuze The OA, dat eigenlijk te vroeg tot een einde kwam.

Drie opvallende tips
Hieronder de drie tips:

Dark: Als een kind vermist wordt, gaan vier families verwoed op zoek naar antwoorden. Ze ontrafelen een schokkend mysterie dat zich uitstrekt over drie generaties.

Dirk Gently's Holistic Detective Agency: Op goed geluk storten de excentrieke amateurdetective Dirk en zijn balorige assistent Todd zich op ingewikkelde, gevaarlijke en bovennatuurlijke mysteries.

The OA: Zeven jaar nadat ze is verdwenen, komt een jonge vrouw terug met mysterieuze nieuwe krachten. Ze schakelt vijf vreemdelingen in voor een geheime missie.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix top 3 is weer een opvallende
Series / Featured

Netflix top 3 is weer een opvallende

Vooral de plek van Stranger Things, dat nog steeds in de top drie staat, blijft verbazen.

Elke zondag bekijken we welke series het beste scoren op de grootste streamingdienst van dit moment: Netflix. Deze week zien we dat de top drie grotendeels hetzelfde gebleven is. Maar dat is dus grotendeels en niet helemaal!

De nummer één en drie van vorige week staan ook nu weer op diezelfde stek. Alleen Keep Breathing is nieuw als nummer 2 van deze week. Het lijkt er dus op dat Virgin River weer best een tijdje abonnees weet te vermaken op de streamingdienst. Maar de serie Stranger Things verrast eigenlijk nog altijd met die derde plek. De show staat al weken onafgebroken in de top drie meest bekeken series op Netflix en houdt die plek dus weer een weekje bezet.

De top drie op Netflix
Hieronder zetten we de top drie op Netflix van dit moment voor je op een rij:

1. Virgin River: Een verpleegster uit LA wil een nieuwe start maken. Ze verhuist naar een afgelegen stadje in het noorden van Californië en is verrast door wat en wie ze daar aantreft.

2. Keep Breathing: Wanneer een vliegtuigje in de Canadese wildernis neerstort, moet de enige overlevende tegen de elementen en haar innerlijke demonen strijden om in leven te blijven.

3. Stranger Things: Nadat een jongetje is verdwenen, komen in een stadje mysterieuze zaken aan het licht, zoals geheime experimenten, bovennatuurlijke krachten en een vreemd meisje.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Prime Video voegde deze series nieuw toe afgelopen week
Series / Featured

Prime Video voegde deze series nieuw toe afgelopen week

Check hier de nieuwe toevoegingen die gedaan zijn aan het aanbod van Prime Video.

Een nieuwe zondag en dus ook een nieuw overzicht met de nieuwe series die toegevoegd zijn aan het aanbod van Prime Video.

Deze week zijn er 3 nieuwe toevoegingen, waaronder 2 series met nieuwe seizoenen en eentje met een nieuwe aflevering.

Jachtseizoen (S02E08): Olympisch kampioenen Kjeld Nuis en Ireen Wüst gaan ook deze keer weer voor goud. Vanuit Den Helder gaan zij op de vlucht voor Giel, Thomas en Stefan. Lukt het de schaatsers om 4 uur lang uit handen te blijven van de mannen?

Hausen (seizoen 1): Jaschek trekt met zijn zoon Juri in het flatgebouw waar hij de nieuwe conciërge van is. Het gebouw blijkt de bewoners drugs te verstrekken in ruil voor persoonlijike offers. Vóór het Gebouw zich gewonnen geeft eist het het ultieme offer.

Paper Girls (seizoen 1): De krantenwijk van Erin, Mac, Tiffany en KJ wordt verstoord op heldag in 1988, wanneer ze onbewust door de tijd reizen. In seizoen één zoeken de meisjes een weg terug naar 1988. Onderweg ontmoeten ze leden van twee tijdreizende groeperingen die oorlog voeren om de controle over de tijdstroom. Ze komen oog in oog te staan "‹"‹met hun eigen toekomst en worstelen met hun toekomstige leven.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Stranger Things' moest wel sneuvelen na 1 seizoen
Series / Nieuws

'Stranger Things' moest wel sneuvelen na 1 seizoen

David Harbour wist zeker dat de serie Stranger Things niet zou blijven.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.

naDavid Harbour onthulde tijdens een nieuw interview dat hij zeker wist dat Stranger Things al na 1 seizoen zou sneuvelen.

De sci-fi / horror serie van Netflix debuteerde in 2016. Harbour speelt de rol van Jim Hopper, de politiechef van het kleine stadje Hawkins. Nadat Will Byers vermist raakt onder mysterieuze omstandigheden, leidt het onderzoek van Hopper hem naar een samenzwering die onder meer te maken heeft met een klein meisje met telepathische krachten, een parallelle dimensie en angstaanjagende monsters.

Stranger Things moest wel stoppen
De serie Stranger Things is al sinds het begin een succes. Records zijn inmiddels ook wel heel vaak gaan sneuvelen.

Tijdens de opnames van seizoen 1 dacht Harbour echter dat de serie geen lang leven beschoren was. Hij vond de vooruitzichten gewoon niet goed.

"Ik weet nog toen we het eerste seizoen opnamen. We waren in Atlanta en Netflix had ons een budget van zo'n 20 dollar gegeven. Halverwege weet ik nog dat mijn haar-persoon langskwam en toen we bezig waren met de opnames van aflevering 4. En zij zei: 'Ik denk niet dat het gaat werken'."

"Tegen de tijd dat we klaar waren, dacht ik dat we geen tweede seizoen zouden krijgen. Dat we de eerste Netflix-serie zouden zijn die nooit een tweede seizoen kreeg. We dachten dat niemand het zou kijken, dat het een ramp zou zijn."



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eindelijk ook weer goed nieuws voor 'The Witcher'-fans
Series / Nieuws

Eindelijk ook weer goed nieuws voor 'The Witcher'-fans

The Witcher -fans moesten een paar tegenslagen verwerken de afgelopen paar weken.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Eerder deze week hoorden we eerst in het geruchtencircuit en daarna nog via een bevestiging van Netflix, dat de opnames van het derde seizoen van The Witcher wegens COVID-19 stilgelegd waren.

We hoorden even dat acteur Henry Cavill positief getest was, maar dat werd niet direct bevestigd door Netflix. Dat liet alleen weten dat de opnames "gepauzeerd zijn wegens COVID en zodra het weer veilig is om dat te doen, gaan we weer aan de slag."

The Witcher-opnames hervat
Zeker is het dus niet of de opnames van The Witcher seizoen 3 stil kwamen te liggen wegens een besmetting van Henry Cavill, maar zeker is wel dat ze weer hervat zijn.

De site Redanian Intelligence, dat veel weet te melden over de serie en vaak ook goed zit, zijn diverse castleden weer op de set. Dan gaat het onder meer om Mecia Simson (die de rol van Francesca speelt) en Cassie Clare (die te zien is als Philippa Eilhart).

The Witcher seizoen 3 kreeg ook al een synopsis:

"Terwijl koningen, magiërs en beesten van het Continent strijden om haar te vangen, neemt Geralt Ciri van Cintra mee om zich te verbergen - vastbesloten om zijn nieuw herenigde familie te beschermen tegen eenieder die hen dreigt te vernietigen. Met de taak om Ciris' magische training te helpen, leidt Yennefer hen naar het beschermde fort van Aretuza, waar ze hoopt meer te leren over de krachten van het meisje. Alleen leren ze daar dat ze beland zijn in een strijdtoneel van politieke corruptie, duistere magie en verraad. Ze moeten terug vechten en alles op het spel zetten, of riskeren elkaar voor altijd te verliezen."



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Lord of the Rings' heeft dit centrale probleem
Series / Nieuws

'Lord of the Rings' heeft dit centrale probleem

The Lord of the Rings: The Rings of Power lijkt Gil-Galad vrij centraal te stellen.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Nog krap een maand en dan is The Lord of the Rings: Rings of Power te zien op Prime Video. In de serie volgen we heel wat verschillende verhaallijnen, waarvan een van de belangrijkste lijnen die rond koning Gil-galad is.

Gil-galad wordt gespeeld door Benjamin Walker, die tijdens de San Diego Comic-Con heel wat vertelde over zijn rol tegen Screen Rant.

Innerlijk conflict
Walker vertelde dat Gil-galad te worstelen heeft met een vrij groot innerlijk conflict in The Lord of the Rings: Rings of Power. Dat heeft te maken met zijn vergevorderde leeftijd als elf, die al duizenden jaren oud is en op Midden-Aarde rondloopt.

Walker onthulde dat Gil-galad vooral moeite heeft met de tijd, zijn leven is zo lang dat hij het moeilijk vindt om iedereen om hem heen om wie hij heeft te zien sterven, en intussen zijn eigen plichten te moeten voldoen.

"Gil-galad is duizenden jaren oud en worstelt met deze vraag. Als je iedereen die je kent en van wie je hebt gehouden, keer op keer en altijd weer ziet sterven, hoe verzamel je dan de kracht om hoop te koesteren? Hij doet dat."

"Tolkien begreep de onvermijdelijkheid van de wederopstanding van het kwaad en Gil-galad is zeker continu waakzaam. Dat is de prijs van vrede; waakzaamheid. En daarmee heb je ook meteen het conflict voor televisie te pakken. Het schrijft zichzelf."



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Waarom 'Lost' na zes populaire seizoenen stopte
Series / Featured

Waarom 'Lost' na zes populaire seizoenen stopte

Lost moest wel eindigen, vonden de makers van de gigantische hit.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Ondanks zes succesvolle jaren, kwam Lost tot een einde met seizoen 6. De serie werd geïnspireerd door de film Castaway en volgde de overlevenden van een vliegtuigcrash op een eiland in de Grote OCeaan.

Lost was tot het eind populair, met bijna 11 miljoen Amerikaanse kijkers per aflevering. In de finale van de serie bleek dat de overlevenden helemaal niet overleefd hadden, maar zich in een soort vagevuur bevonden, vlak voor het hiernamaals.

Lost-einde
De finale van Lost eindigde met heel wat negatieve reacties, doordat fans vonden dat de manier waarop de mysteries werden afgerond niet passend waren.

Lost-showrunner Carlton Cuse legde in een interview met The Independent uit waarom besloten werd de serie te stoppen.

Allereerst wisten de makers niet hoelang de mythologie van Lost moest blijven voortduren, waardoor het moeilijk was om verhaallijnen met intrigerende sci-fi elementen te schrijven. Bepaalde personages, zoals Walt en Hurley, kregen krachten. En de schrijvers zaten ineens zonder flashbacks, die juist cruciaal waren voor het verhaal.

De makers van Lost besloten in gesprek te gaan met ABC, om de serie na het zesde seizoen te stoppen. Dat werd al rond seizoen 3 besloten, zodat de makers een eindspel hadden.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 3 misdaadseries wil je niet missen op HBO Max
Series / Featured

Deze 3 misdaadseries wil je niet missen op HBO Max

HBO Max heeft een groot aanbod dat zo vol goede series staat...

HBO Max is in korte tijd een van de grotere streamingdiensten in Nederland geworden. Zo erg zelfs, dat deze bijna in de top vijf grootste van ons land staat.

Niet alleen heeft men veel abonnees, het aanbod is ook behoorlijk groot. Soms kan het moeilijk zijn nog de bomen door het bos te zien. En dus zetten wij vandaag drie geweldige misdaadseries op een rij die je wil zien op HBO Max.

Boardwalk Empire: HBO-serie die zich afspeelt in 1920, aan de vooravond van de Drooglegging. Centraal gegeven is het reilen en zeilen van Nucky Thompson, deels gangster, deels politicus - die in Atlantic City de lakens uitdeelt.

Tokyo Vice: Deze misdaadserie, losjes gebaseerd op Jake Adelsteins ervaringen, volgt de jonge Amerikaanse journalist terwijl hij afdaalt in de kleurrijke onderwereld van Tokio, eind jaren 90, waar niets is wat het lijkt.

The Staircase: The Staircase is gebaseerd op een waargebeurd verhaal en gaat over het leven van Michael Peterson, zijn wijdvertakte familie in North Carolina en de verdachte dood van zijn vrouw, Kathleen Peterson.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.