search

Ons nieuws van maandag 31 oktober 2022

Meest intieme scènes in 'Game of Thrones' zijn compleet verzonnen
Series / Nieuws

Meest intieme scènes in 'Game of Thrones' zijn compleet verzonnen

'House of the Dragon' is tederder en zachter dan 'Game of Thrones'

In de serie Game of Thrones zaten nogal de nodige sekscènes verwerkt, veelal doordrengt van geweld. Opvolger House of the Dragon' heeft weliswaar de nodige incestieuze scènes maar de seksscènes zijn even een tintje tederder en zachter dan in Game of Thrones.

In Game of Thrones leek de seks en het geweld soms wel erg aanwezig. Bijzonder detail is dat in de serie zowel Sansa, Cersei als Daenerys worden verkracht terwijl geen van hen wordt verkracht in de boeken. Critici beweren dat ook dat veel van deze scènes vooral waren om de serie hoge kijkcijfers te geven.

Incest, maar toch braver
Afgezien van het feit dat we naar een seksscène tussen een oom en een nichtje zitten te kijken, zijn de seksscènes in House of the Dragon een stukje braver en veelal minder expliciet en heftig.

Dwingende verhaalreden
Showrunner Ryan Condal heeft vanaf het begin gezegd dat seks en geweld deel van het verhaal zullen uitmaken, maar alleen als daar een "dwingende verhaalreden" voor is. We zijn benieuwd hoe dit in het tweede seizoen van House of the Dragon zal gaan aangezien er eerder al een stuk meer actie is beloofd dan in het eerste seizoen.

Kijk Game of Thrones op HBO Max.

more=i6sztf6qo2fe]Lees ook: Oeps, nu eindelijk het complete verhaal achter de Starbucks-koffiebeker in 'Game of Thrones'[/more]

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Netflix-serie 'Gang Zielonej Rekawiczki'
Recensie

Recensie Netflix-serie 'Gang Zielonej Rekawiczki'

Na overval te hebben gepleegd duiken drie oudere dames onder in een verzorgingstehuis.

Regie: Joanna Hartweg-Skalska, Anna Novák-Zemplinska | Cast: Magdalena Kuta (Zuzanna), Malgorzata Potocka (Kinga), Anna Romantowska (Alicja), Beata Bandurska (Marzena), Zdislaw Wardejn (Stefan), Andrzej Grabowski (Igor), e.a. | Afleveringen: 8 | Speelduur: 29-36 minuten | Jaar: 2022

Misdaad en humor komen samen in Gang Zielonej Rekawiczki. Drie oudere dames plegen een overval en moeten onderduiken. Dat gebeurt in een verzorgingstehuis, waar ze doen alsof ze er thuishoren. Hier gaan ze gewoon door met hun 'werk' en komen er al snel achter dat de directrice die ze betalen voor onderdak zelf iets te verbergen heeft.

De stuntelige acties maken de serie humoristisch en het plot heeft een verrassend hoog Robin Hood-gehalte. De drie dames gaan verder met stelen en beroven, maar alleen van oplichters die hun geld hebben verdiend ten koste van anderen. Overal waar ze komen laat het drietal iets achter dat hen kenmerkt, namelijk een groene handschoen.

Tijdens het verblijf in het verzorgingstehuis groeit het medeleven van het drietal richting hun medebewoners, waarop ze besluiten hen van de op geld beluste directrice te ontdoen. Sterker nog, ze weten de situatie met de hulp van de andere bewoners zo te manipuleren dat de politie denkt dat de directrice achter al hun berovingen zit, waardoor ze wegkomen met wat ze zelf allemaal op hun kerfstok hebben.

Een echte "eind goed, al goed"- serie, met veel humor en weinig spanning. Het verhaal is leuk gebracht, maar de makers slagen er niet in de volledige aandacht van de kijker vast te houden. Gang Zielonej Rekawiczki is luchtig en daardoor ontspannend om te zien, maar hier en daar ook onsamenhangend en ongeloofwaardig.

De gebeurtenissen hebben vaak namelijk geen logisch verband. Alle elementen lijken als losse onderdelen aan elkaar te zijn geknoopt. Om het passend te maken zitten er onrealistische scènes tussen. Een agent die undercover gaat en zo zenuwachtig is dat hij niet eens uit zijn woorden komt, een kleinzoon die zijn oma besteelt terwijl het zijn oma niet is en een vrouw die blind speelt maar toch steeds alles lijkt te zien. Wat meer oog voor detail en een realistischer verhaal zouden Gang Zielonej Rekawiczki een stuk geloofwaardiger hebben gemaakt.

Het einde van de serie laat veel open. De dames lijken er goed mee weg te komen, maar dat is dan ook alles wat de kijker te weten komt. Hoe het hen verder vergaat wordt niet meer duidelijk en ook op de vraag of de directrice van het tehuis echt vervolgd wordt komt geen antwoord. Dit biedt voor de makers alle ruimte om een eventueel tweede seizoen te maken, wat met wat kleine aanpassingen best eens een succes zou kunnen worden.



Gang Zielonej Rekawiczki is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Prime Video-serie 'Star Trek: Lower Decks' seizoen 3
Recensie

Recensie Prime Video-serie 'Star Trek: Lower Decks' seizoen 3

Verrassend absurdistisch en creatief. Deze animatieserie laat zien wat er allemaal mogelijk is in het Star Trek-universum.

Regie: Jason Zurek, Michael Mullen, Fill Marc Sagadraca | Cast (stemmen): Jack Quaid (Brad Boimler), Tawny Newsome (Beckett Mariner), Eugene Cordero (Samanthan Rutherford), Noël Wells (D'Vana Vendi), Dawnn Lewis (Carol Freeman), e.a. | Afleveringen: 10 | Speelduur: 26-30 minuten | Jaar: 2022

De eerste twee seizoenen van Lower Decks vormden een verrassende toevoeging aan het Star Trek-universum. Het bronmateriaal werd vermengd met animatie en humor zoals dat nog niet eerder was gedaan met Starfleet. Het derde seizoen weet daar nog een schepje bovenop te doen door zelfverzekerde creatieve keuzes te maken die zowel de absurdistische momenten als de emotionele kern van de serie verbeteren. Na tientallen series en films kan de sleur er een beetje in sluipen, maar Star Trek: Lower Decks laat zien dat er voor trekkies nog genoeg te beleven is.

Dit seizoen gaat verder waar het vorige is geëindigd. Het is zeker spannend om te zien wat er gebeurt met kapitein Freeman en de problemen op een wat groter niveau. Gelukkig ligt de focus snel weer op hetgeen waar Star Trek: Lower Decks in uitblinkt: de kneuterige, kleine schaal van problemen waar de bekende vaandrigs van het schip USS Cerritos tegenaan lopen. Deze kneuterigheid geeft de serie een menselijker karakter en maakt de gebeurtenissen herkenbaar. Het is in essentie een werkvloerserie als The Office en dat blijft een verrassende hoek in het Star Trek-universum.

Door de wereld zo uit te diepen is het geheel veel geloofwaardiger, ook al gaat het om een komische animatieversie van de geliefde sciencefictiongrootmacht. De verhalen gaan niet om werelden redden of oorlogen winnen, maar alledaagse problemen zoals de kamerindeling van de lagere rangen tot het vergaren van nieuwe leden voor Starfleet. Het kleine karakter van de serie en de doelen die gesteld worden werken verfrissend en de focus mag vaker liggen op de normale mensen aan boord van het ruimteschip in plaats van de kapitein.

Het is knap gedaan hoe de serie ook prima te bekijken is voor Star Trek-leken. Al snel wordt de hiërarchie en de gang van zaken duidelijk, ook voor degenen die niet weten hoe een Klingon eruitziet of wie Hikaru Sulu is. Toch zullen echte trekkies er meer uit halen, want de tien afleveringen zitten boordevol verwijzingen en cameo's. Gelukkig zijn al deze momenten van fanservice op een logische en goede manier vervlochten met de verhaallijnen.

Zelfspot is ook een veel voorkomend element. Er worden welbekende stijlfiguren uit Star Trek op de hak genomen, wat getuigt van durf. Daarnaast zijn er genoeg verwijzingen te vinden naar andere series en popcultuur, maar is er ook ruimte voor volwassen thema's als seks, religie, verlatingsangst en de worsteling met ouder worden. Hoewel het een komische animatieserie is, wordt de kijker serieus genomen.

De sterren van de show zijn de bemanningsleden. Elk met duidelijke eigenschappen en beweegredenen die een stuk verder gaan dan stereotypering. Het strakke, karaktervolle ontwerp van de personages is daarbij een kers op de taart. De personages steken door hun tegenstrijdigheden leuk tegen elkaar af, wat vaak resulteert in grappige momenten en goede grappen, al zal écht hard lachen maar een enkele keer gebeuren. Dit had wel wat vaker gemogen.

Latere afleveringen zijn hoogtepunten, waarbij sommige qua absurditeit bijna het niveau van Rick and Morty behalen. Dit zorgt voor een verrassende wending die door zijn schaarsheid speciaal blijft en niet het idee geeft dat er te veel leentjebuur wordt gespeeld. Een andere aflevering over het verplicht ontspannen van de bemanning is gelaagd en enorm goed geschreven. Er zijn ook directe vervolgen op oudere afleveringen die leuk op voortbouwen op bestaande verhaallijnen.

Star Trek: Lower Decks laat zelfverzekerd zien welke kanten er op gegaan kan worden met dit universum en bouwt betekenisvol door op zijn eigen verhaal. De laatste aflevering is de beste, met een perfecte mix van oprechte spanning en emotionele momenten. Dit zorgt ervoor dat het wachten op het vierde seizoen een moeilijke opgave wordt. Het is te hopen dat de USS Cerritos snel weer uitvliegt gaat en de meest originele ruimteavonturen beleeft.



Star Trek: Lower Decks is te zien bij Prime Video.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Netflix-serie 'Earthstorm'
Recensie

Recensie Netflix-serie 'Earthstorm'

Hulpverleners, ooggetuigen en fanatieke stormjagers laten zien hoe destructief de natuur kan zijn.

Regie: Adam Brown, Tim Lambert, James Morgan, e.a. | Afleveringen: 4 | Speelduur: 42-49 minuten | Jaar: 2022

Het klimaat verandert en daarmee veranderen ook de weeromstandigheden en natuurrampen. Voorheen kwamen veel heftige natuurverschijnselen, zoals tornado's en orkanen, voornamelijk voor in dunbevolkte gebieden. Maar door de klimaatveranderingen zullen ook dichtbevolkte gebieden steeds vaker door dit soort natuurgeweld worden getroffen. Earthstorm gaat in vier afleveringen in op verschillende natuurfenomenen die desastreuze gevolgen kunnen hebben voor de bevolking.

Elke aflevering heeft zijn eigen onderwerp: tornado's, vulkaanuitbarstingen, aardbevingen en orkanen. Stormjagers, ooggetuigen en hulpverleners vertellen uitgebreid over hun ervaringen met deze natuurverschijnselen. Velen van hen hebben van zeer dichtbij aanschouwd wat de gevolgen kunnen zijn wanneer de natuur zijn gang gaat. Ook vrezen enkelen van hen dat vanwege klimaatverandering dit soort zware natuurrampen steeds vaker voor zal gaan komen en steeds heftigere vormen aan zal nemen. Daar komt bij dat de wereldbevolking toeneemt en daarmee ook het aantal slachtoffers.

De makers van Earthstorm informeren de kijker uitgebreid door aan het begin van elke aflevering in te gaan op de wetenschappelijke aspecten van deze natuurverschijnselen. Hoe ontstaat een tornado of vulkaanuitbarsting en wat zijn de gevolgen ervan? Dit soort theorie komt uitgebreid aan bod met beelden ter verduidelijking. Na deze uitleg komen er mensen aan het woord die uit ervaring weten wat de natuur aan kan richten.

Door middel van livebeelden van recente tornado's, vulkaanuitbarstingen, aardbevingen en orkanen wordt de kijker duidelijk gemaakt hoe deze natuurfenomenen uitgroeien tot levensgevaarlijke rampen. Vanwege de berg informatie die wordt gepresenteerd ben je na als kijker het zien van deze documentaire dan ook echt een stuk wijzer. Verwacht van Earthstorm dus geen spannende wendingen of ontroerende en hartverwarmende nagespeelde scènes. Deze serie is puur informatief en daarin zijn de makers goed en vooral zeer uitgebreid. Ook is het voor iedereen goed te begrijpen, omdat alles in simpele bewoordingen wordt uitgelegd. Enkel de muziek zorgt af en toe voor wat spanning.

Earthstorm steekt in elkaar zoals menig documentaireserie: informatief, interessant om naar te kijken, maar niet smeuïg of spannend. Je zult dus niet op het puntje van je stoel zitten of de neiging voelen alle vier de afleveringen achter elkaar te bekijken. Maar voor wie geïnteresseerd is in aardrijkskunde of specifiek in natuurrampen is deze serie zeker de moeite waard.



Earthstrom is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Grote fantasyserie van Disney+ krijgt pakkende trailer
Series / Trailer

Grote fantasyserie van Disney+ krijgt pakkende trailer

De nieuwe trailer van de Disney-serie 'Willow' belooft veel actie en magie.

Disney+ heeft een nieuwe trailer voor de fantasyserie Willow uitgebracht. In deze trailer zien we de allereerste beelden van de serie die gebaseerd is op de gelijknamige film uit 1988, met Warwick Davis in de hoofdrol.

In de originele film begint het verhaal met een tovenaar genaamd Willow, die gespeeld wordt door Warwick Davis. Hij gaat op reis door een wereld die Andowyne heet, om de baby keizerin Elora Danan te beschermen en de slechte koningin Bavmorda te verbannen.

Nieuwe verhaallijn
In de serie van Disney+ zal Warwick Davis opnieuw in de rol van Willow kruipen. In de nieuwe verhaallijn leidt hij een onwaarschijnlijke groep helden op een zoektocht om Andowyne te beschermen tegen een nog grotere vijand dan ze voor mogelijk hadden gehouden.

In de trailer zien we de eerste spectaculaire beelden uit de serie, waaruit blijkt dat we in Willow veel actie en magie kunnen verwachten. Naast Warwick Davis zullen we ook Ellie Bamber zien als Dove, Ruby Cruz als Kit en Erin Kellyman als Jade.

Willow is vanaf 30 november te zien op Disney+. Hieronder kun je de trailer alvast bekijken.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Netflix-serie 'Inside Man'
Recensie

Recensie Netflix-serie 'Inside Man'

Rare thriller die te veel hooi op zijn vork neemt.

Regie: Paul McGuigan | Cast: David Tennant (Harry Watling), Stanley Tucci (Jefferson), Dolly Wells (Janice), Dylan Baker (Casey), Lydia West (Beth Davenport), e.a. | Afleveringen: 4 | Speelduur: 59-61 minuten | Jaar: 2022

De openingsscène van Inside Man is zowel sterk als zwak. Deze biedt meteen een aparte situatie waarvan je graag wil zien hoe die verloopt, maar ondertussen is het volstrekt ongeloofwaardig dat alle mensen die het tafereel zien gebeuren niets zeggen. Die wiebelende weegschaal van 'goed bedacht' en 'slecht bedacht' zet direct de toon voor de hele serie, die continu wisselt tussen briljante momentjes en slappe uitvluchten. En dat is uiteindelijk gewoon niet goed.

Engelse dominee Harry krijgt van zijn koster een usb-stick in handen gedrukt. Of hij die even wil meenemen voordat zijn moeder hem ontdekt. Bij Harry thuis krijgt zijn zoon net bijles van docent Janice, die per ongeluk de inhoud van de usb-stick te zien krijgt. Er blijkt iets illegaals op te staan en Harry vreest dat Janice denkt dat zijn zoon de schuldige is. Uit vrees voor wat er met hem zal gebeuren laat hij Janice niet vertrekken. Voordat ze het weet is ze een gevangene in dominee Harry's kelder.

Ondertussen zit in de Verenigde Staten moordenaar Jefferson in de gevangenis te wachten op zijn executie. Desalniettemin is hij een extreem begaafd criminoloog en helpt hij met het oplossen van bepaalde zaken. Laat hij nou net bezoek krijgen van een journaliste die Janice kent die net op dat moment van Janices telefoon een vage foto binnenkrijgt. Ze vraagt Jeffersons hulp om haar vriendin terug te vinden.

Klinkt allemaal erg gekunsteld want dat is het ook. Steven Moffat (Sherlock, Dr. Who) neemt twee in principe interessante verhalen die op zichzelf staand hadden kunnen werken, maar blijkbaar vond hij het een goed idee ze te mengen tot een geheel. Al gauw lukt het hem niet meer een goede balans te behouden en krijgt het plot van de dominee en zijn gijzeling de meeste aandacht.

Het punt van de serie: aantonen dat elk mens zichzelf onaangenaam zal verrassen wanneer die moet kiezen tussen een geliefde beschermen of toch aangeven bij de politie. Op zich niet oninteressant, maar niet bijzonder realistisch aangezien we al weten dat in de moderne geschiedenis genoeg gevallen zijn geweest waarbij een partner of ouder voor het goede pad koos.

In dit geval is de keuze ook wel erg snel gemaakt. De zoon van de dominee weet niet wat er op de usb-stick staat, maar vermoedt dat het porno is. Dus hij zegt meteen nonchalant tegen docent Janice dat de usb-stick van hem is. Janice denkt dus dat zoonlief zich met illegale praktijken bezighoudt en dominee Harry snapt dat Janice deze verkeerde conclusie trekt. Deze luttele seconden zijn voldoende voor de beste man om te veranderen in een griezel die Janice zijn huis niet laat verlaten.

Daar blijft het niet bij qua scenariotechnische luiheid. We zien nooit de scène waarin de dominee zijn vrouw vertelt dat hij Janice in de kelder opgesloten houdt. We leren dat ze dat al heeft geaccepteerd via een gesprek in de keuken over hoe zij vindt dat ze de situatie het best kunnen aanpakken. Of neem Janice, die een extreem intelligent personage is, behalve wanneer het even uitkomt dat ze dat niet is. Lekker makkelijk conflict creëren, zo. Weinig dingen zijn zo ergerlijk als een bedreigd iemand die een wapen weglegt.

Op de cast valt gelukkig niets aan te merken. Natuurlijk geeft Moffat de hoofdrol aan een van de meest populaire Doctors (Who), David Tennant. Als iemand een knullige gijzelaar met innerlijk conflict kan neerzetten is hij het wel. De altijd briljante Stanley Tucci (The Hunger Games, The Devil Wears Prada) als Sherlock-achter-de-tralies heeft niet bijzonder veel te doen, maar krijgt het alsnog voor elkaar een ongeloofwaardig personage toch echt te maken.

De serie bereikt een dieptepunt in de laatste aflevering, net als er weer even een spannend moment is: de vrouw van de dominee houdt een broodmes vast en dreigt er iemand mee te snijden. Maar als die persoon niet aan de kant gaat, zwaait ze het mes in de lucht en zegt lollig "whoosh whoosh". Serieus? Tijdens de climax van een thrillerserie is er ineens sitcomhumor? Was er niemand op de set die zei dat dit misschien niet het beste idee was?

Ontzettend jammer allemaal, want het basisgegeven van een onschuldige man die in een vlaag van paniek een vrouw kidnapt is uitermate boeiend. Het is de drive voor waarom deze serie in ieder geval bij de eerste twee afleveringen je aandacht trekt, ondanks dat de makkelijke uitvluchten wel merkbaar zijn. Maar uiteindelijk neemt de onlogica het toch over en ben je blij dat de boel in slechts vier afleveringen wordt afgerond.



Inside Man is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Doctor Who' onthult close-ups van kostuum van de 14e doctor
Series / Nieuws

'Doctor Who' onthult close-ups van kostuum van de 14e doctor

De welbekende scifi-serie laat al een voorproefje zien van het nieuwe seizoen.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Fans werden al eerder verrast toen bleek dat David Tennant, die eerder al verscheen als 10e doctor, een comeback maakt als doctor. Hiernaast werden fans ook nog eens getrakteerd op een kleine sneak peak.

Wie naar de MCM Comic-Con geweest is heeft het nieuwe kostuum van Tennant in levende lijve kunnen bewonderen, met daarnaast het kostuum van Donna Noble. Zij zal in de komende Doctor Who specials verschijnen.

Voor degenen die er niet in het echt bij konden zijn, niet getreurd. Gelukkig heeft het twitter account van Doctor Who foto's van de kostuums geüpload.



Maar waar is Ncuti Gatwa?
Zoals al eerder gezegd was Tennant als 14e doctor een grote verassing. In mei maakte de show namelijk bekend dat Sex Education-acteur Ncuti Gatwa in het nieuwe seizoen zou verschijnen.

Veel kijkers keken ernaar uit om de rol van de doctor door Gatwa vertolkt te zien worden. Gelukkig zal Gatwa alsnog te bewonderen zijn in de serie, alleen ietsje later. Tot dan kan er volop genoten worden van Tennant.

Het nieuwe seizoen van Doctor Who zal vanaf 2023 op Disney+ te zien zijn.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Fallout' toont bekende elementen in nieuwe beelden van Prime Video's aankomende serie
Series / Nieuws

'Fallout' toont bekende elementen in nieuwe beelden van Prime Video's aankomende serie

Als serie gebaseerd op het bekende computerspel zijn deze details alvast gegarandeerd!

Het was al eerder bekend dat Amazon een serie ging maken van het mega populaire computerspel Fallout. Spelers van de games zullen ongetwijfeld het spel uit hun hoofd kennen en verwachten dan ook veel elementen terug te zien in de serie. Prime Video bevestigd alvast wat in een nieuwe teaser.

De serie wordt dus geproduceerd door Amazon, onder de leiding van Westworld-makers Jonathan Nolan en Lisa Joy. Ontwikkelaars van het computerspel Bethesda hebben de afgelopen 10 jaar een legio aan producenten uit Hollywood langs zien komen die allemaal wel een film of serie van het spel wilden maken. Maar in al die tijd hebben ze nee gezegd, daar ze alle voorstellen niet geschikt vonden. Tot nu.

Serie blijft heel dicht bij de spellen
In de productie van de serie werkt ook het hoofd ontwerp van Bethesda Game Studios Istvan Pelz. Hij draagt zorg dat alle elementen uit het spel zo goed mogelijk overkomen in de serie. Volgens hem zal de serie heel dicht bij het originele concept van de spellen blijven.

In de nieuw uitgebrachte teaser zijn een aantal producenten te zien van Bethesda die vertellen over het brengen van Fallout naar de televisie. Aan het eind van de video is Jonathan Nolan aan het woord en tijdens zijn uitleg over de serie zullen fans van de spellen gelijk het bekende Power Armer en de frisdrank Nuka-Cola herkennen.

De serie is momenteel in productie dus het is nog even wachten. Maar kijk hieronder snel naar de nieuwe teaser en kijk of jij de Fallout elementen herkend!





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Netflix-serie 'Daniel Spellbound'
Recensie

Recensie Netflix-serie 'Daniel Spellbound'

Flitsende nieuwe animatieserie over magie in hedendaags New York belooft interactiviteit en speelplezier.

Regie: Trevor Deane-Freeman, Matthew Fernandes | Cast (stemmen): Catherine Disher (The Pie Maker), Rainbow Sun Francks (Burden), Chantel Riley (Lucy Santana), Lynn Rafferty (Bixby Prospero), Alex Barima (Daniel Spellbound), e.a. | Aantal afleveringen: 10 | Speelduur: 22-26 minuten | Jaar: 2022

Maker Matthew Fernandes wilde met zijn animatieserie Daniel Spellbound het fantasygenre naar de moderne tijd brengen. Het resultaat is een spannend, origineel verhaal waarin magie geïntegreerd is in het hedendaagse New York. Dat zal kinderen van nu een stuk meer aanspreken dan een traditioneel middeleeuws decor waarmee fantasy en magie doorgaans worden geassocieerd.

Het bijzondere van deze serie valt de kijker meteen al op: geen draken, bezemstelen of lange gewaden - maar het stedelijke speelveld van New York waarin de titelfiguur zich met magie staande probeert te houden. Hij doet dat op half-illegale wijze door als 'tracker' al dan niet verboden ingrediënten voor magiërs op te sporen. Zijn cliënten zijn geldbeluste hotdogverkopers en zijn vijanden ordehandhavers met oplichtende wapenstokken in plaats van toverstokjes. In een kleurrijk New York vindt hij magie in zaken als graffiti, ondergrondse raves en oplichtende tatoeages.

De magie vliegt niet per se in glitter door de lucht: magische objecten lichten eerder op als LED-lampjes en lijken een bluetooth- of wifi-verbinding nodig te hebben met andere objecten of de gebruiker. Daarmee wordt mooi de link gelegd tussen magie en het digitale tijdperk. Daarop inhakend zijn er schurken die het magische bedrijfsleven runnen en een monopolie op magie willen verkrijgen om het alleen voor de elite beschikbaar te stellen. Zo'n schurk lijkt eerder op Steve Jobs dan op Voldemort - compleet met zwarte coltrui.

Het zal de kijker dan ook niet verbazen dat magische producten tegenwoordig kunnen worden gekocht in een soort Applestore in plaats van een holle boom in het bos. En als je erover nadenkt, is het idee van een lelijke toverheks met een punthoed en een zwarte ketel niet een generaliserend stereotype dat beledigend is voor magiërs en andere toverwezentjes? Daar doen de makers van deze serie gelukkig niet aan mee, gezien de goede diversiteit van de (menselijke) personages.

Ook de animatie is opvallend. Animatieseries hebben vaak een wat krapper budget, waardoor de computeranimatie neigt naar de gladgestreken videogames van rond de eeuwwisseling waarin figuren traag en lichtvoetig bewegen als mechanische ballonnen. Helaas is dat ook hier het geval, wat haaks staat op de goede gezichtsuitdrukkingen die het niveau van dat van de grote animatiestudio's evenaren. De gelaatstrekken en karakterontwerpen zijn zeer origineel en menselijk, wat bijdraagt aan het nodige sympathiseren van de verschillende personages.

Hoofdpersoon Daniel heeft niet veel diepgang en achtergrond, anders dan het cliché van een vader die te vroeg en te mysterieus aan zijn einde is gekomen. Het maakt zijn twijfelachtige beroepskeuze enigszins begrijpelijk, maar menig ouder zal ongetwijfeld de serie uitzetten voor een preek over stelen en de wet breken. Gelukkig is daar de veel coolere Lucy, die met integriteit en vertrouwen de kijker overhaalt Daniel niet zomaar af te schrijven. Ook het punkrockvarkentje Hoagie is aandoenlijk, maar zit helaas wel vol irritant flauwe grappen, meestal gerelateerd aan varkensvlees.

De eenvoud en oppervlakkigheid van de personages is niet storend, maar geeft de (jonge) kijkers juist de ruimte om zich te concentreren op de vloedgolf aan gebeurtenissen in de zoektocht naar een belangrijk magisch object. Elke aflevering is er weer een nieuw magisch object nodig om aan het andere te komen. De verhaalstructuur is als die van een speurtocht en het is overduidelijk dat de makers rekenen op voldoende populariteit om van de serie een videogame te maken.

Op hun website geven de makers dan ook aan dat ze interactieve verhalen willen creëren, zodat kinderen zich deze werelden eigen kunnen maken. Dat ze nu al aan merchandising denken komt niet erg nobel over bij een verhaal vol kapitalistische slechteriken, maar dat neemt niet weg dat Daniel Spellbound een uniek en spannend verhaal is waar veel kinderen en volwassenen van kunnen genieten. En uitkijken naar de release van het gelijknamige computerspel.



Daniel Spellbound is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Internet reageert op vertrek Henry Cavill bij 'The Witcher'
Series / Nieuws

Internet reageert op vertrek Henry Cavill bij 'The Witcher'

Henry Cavill stopt met zijn rol in 'The Witcher' en het internet raakt er niet over uitgepraat.

Tot groot ongenoegen van fans maakte Henry Cavill eergisteren bekend dat hij in seizoen 4 van de Netflix-serie The Witcher niet meer te zien zal zijn als hoofdpersonage Geralt of Rivia. Voor de meeste mensen kwam dit als een schok en het internet reageert dan ook volop.

In een bericht op Instagram schrijft Cavill dat hij de rol zal doorgeven aan Liam Hemsworth en dat hij enthousiast is om hem in de rol te zien: 'Mijn reis als Geralt van Rivia was gevuld met zowel monsters als avonturen, en helaas, zal ik mijn medaillon en mijn zwaarden neerleggen voor seizoen 4. In mijn plaats zal de fantastische Mr. Liam Hemsworth de mantel van de Witte Wolf op zich nemen. '

Fans zijn alles behalve blij
Cavill noemt in zijn bericht op Instagram niet de reden waarom hij stopt als Geralt, waardoor veel fans zijn begonnen met speculeren. Zo denken veel mensen dat Cavill problemen had met de richting die The Witcher op ging, of dat hij zich volledig wil gaan focussen op zijn rol als Superman.

Hoewel zowel Cavill als Hemsworth tevreden lijken met de situatie, geldt dit niet voor de meeste fans. Op Twitter delen zij dan ook volop hun mening over de situatie. Een aantal van de tweets lees je hieronder.







The Witcher is te zien op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De beste Stephen King-films die op HBO Max staan
Films / Nieuws

De beste Stephen King-films die op HBO Max staan

HBO Max heeft het perfecte aanbod voor de echte horror fans.

Met het einde van de horror maand in het verschiet willen velen toch nog even lekker kunnen griezelen. Hoe kan dit beter dan met films van de enige echte horror koning, Stephen King? HBO Max heeft gelukkig een mooie collectie

Wie nog niet erg bekend is met King zijn verhalen kunnen het best beginnen met een van zijn klassiekers. The Shining is hierbij zeker een must-see. Waan je een nacht in een van de engste hotels.

Urenlang kippenvel
Als je een avondje bingewatchen op de planning hebt staan zijn de IT films wellicht wat voor jou. De klassieker uit 1990 is hierbij een prima begin. Een sprong in de tijd neemt je mee naar de gelijknamige en net zo enge remake uit 2017. Nog steeds niet genoeg van de clown Pennywise? Dan is er gelukkig ook nog IT: Chapter Two.

Zelfs voor de serieliefhebbers is er een perfecte match. De streamingdienst heeft namelijk een original gebaseerd op Stephen Kings gelijknamige boek The Outsider. Wat lijkt op een gewone moordzaak blijkt al snel een bovennatuurlijke wending te krijgen.

Wanneer Stephen King nét iets te eng is voor een leuke avond met de kids, is Tim Burton een goed alternatief. Met Corpse Bride kun je een griezelig sfeertje meepikken zonder daarna nachtmerries te krijgen.

HBO Max geeft alvast een paar voorproefjes voor degenen die echt niet kunnen kiezen:

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix voegt deze series nieuw toe komende week
Series / Streaming-diensten

Netflix voegt deze series nieuw toe komende week

Netflix komt onder meer met nieuwe afleveringen van de immens populaire serie Manifest.

Netflix komt deze week met een paar opvallende nieuwe titels, waarvan het eerste deel van het vierde en laatste seizoen van Manifest vermoedelijk de meest interessante is!

VANAF 1 NOVEMBER
Young Royals (seizoen 2): Prins Wilhelm schikt zich in het leven op zijn prestigieuze nieuwe kostschool Hillerska. Het blijkt lastiger dan hij dacht om zijn hart te volgen.

VANAF 3 NOVEMBER
Blockbuster: In de laatste Blockbuster vecht een hardwerkende manager om zijn videotheek open en het personeel tevreden te houden te midden van concurrentie en ingewikkelde gevoelens.

VANAF 4 NOVEMBER
The Fabulous: Vier beste vrienden jagen hun dromen na in de competitieve modewereld terwijl ze hun veeleisende banen, romantische dilemma's en wilde nachten in de stad combineren.

Buying Beverly Hills: Het familiebedrijf The Agency van Mauricio Umansky staat voor de meest luxueuze eigendommen in Beverly Hills. Maar er loert ook drama om elke hoek.

Manifest (seizoen 4, deel 1): Wanneer een vliegtuig jaren na vertrek een mysterieuze landing maakt, betreden de passagiers een wereld die compleet is veranderd en vreemde, nieuwe realiteiten bevat.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.