search

Ons nieuws van maandag 27 maart 2023

Drie van de allerbeste films die op Netflix staan
Films / Featured

Drie van de allerbeste films die op Netflix staan

Met deze film laat de regisseur zien hoe je kan spelen met de tijdsbeleving en de personages.

We zetten drie van de beste films van Netflix in het zonnetje. Ze staan allemaal in de top 15 van IMDB's beste films allertijden.

Godfather 1


Als hoofd van een van de meest beruchte maffiafamilies is het allesbehalve rustig vertoeven voor The Godfather. Er moet veel geregeld worden: lijntjes uitzetten, afpersingspraktijken, zakenbelangen en koelbloedige afrekeningen.

Het is voor de kijker onmogelijk om niet mee te drijven op de sfeer van deze film. Daarom is het eerste deel van The Godfather uit de jaren 70 zo goed als tijdloos en wordt deze door kenners gezien als een van de beste films ooit gemaakt. Het tevens veel geprezen tweede en ook het derde deel van de franchise staan ook op Netflix.

Pulp Fiction


Tijd hoeft niet lineair te zijn. Pulp Fiction is de grote doorbraak van de plottwist van Quentin Tarantino bij het grote publiek.

Met deze film laat de regisseur zien hoe je kan spelen met de tijdsbeleving en de personages in het verhaal. Pulp Fiction is geen moment saai en zorgt ervoor dat je steeds weer opnieuw verrast wordt.



Forrest Gump


Forrest Gump is een gewone jongen met een lage intelligentie. Toch maakt hij heel wat mee en speelt hij een rol in de Amerikaanse geschiedenis. Hij vecht in de oorlog in Vietnam en ontmoet verschillende Amerikaanse grootheden.



Netflix


De drie bovenstaande toppers zijn net als andere goed gewaardeerde films te zien via streamingdienst Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze plottwist in 'Spectre' vindt Christoph Waltz een van de beste
Films / Nieuws

Deze plottwist in 'Spectre' vindt Christoph Waltz een van de beste

'Alles wat het conflict vergroot, is nuttig in een drama.'

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het personage Ernst Blofeld, gespeeld door Christoph Waltz, bleek in Spectre de geadopteerde stiefbroer te zijn van James Bond. Dit was niet alleen voor 007, maar ook voor het publiek een grote verrassing.

Beste plottwist


Volgens acteur Christoph Waltz was dit een belangrijke plottwist en een van de beste in zijn carrière:

'Ik denk dat het vanuit een dramatisch oogpunt een fantastische wending is. Een fabelachtig conflict, een fabelachtige verbinding. Het verhoogt het conflict. Alles wat het conflict vergroot, is nuttig in drama.' Aldus Christoph Waltz tegenover CinemaBlend.

007 niet rouwig


Het publiek was mede daarom deels positief verrast door de wending. Blofeld speelde als personage na Spectre kort mee in No Time to Die voordat hij zijn dood vond. James Bond was hier niet rouwig om: het was goed dat ie 'geen echte broer was', zei Bond na zijn dood.



Prime Video


De James Bond-film Spectre is te zien bij Prime Video voor 3,99 euro. No Time to Die is zonder extra kosten te zien via de streamingdienst.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Netflix-serie 'Cidade Invisivel' seizoen 2
Recensie

Recensie Netflix-serie 'Cidade Invisivel' seizoen 2

Het tweede seizoen van deze mystieke serie poogt aandacht te vestigen op natuurbehoud.

Regie: Graciela Guarani, Luis Carone, Cassiano Prado, Luciana Baptista, Júlia Pacheco Jordão | Cast: Marco Pigossi (Eric), Manuela Dieguez (Luna), Alessandra Negrini (Inês), Julia Konrad (Gabriela), Jéssica Córes (Camila) e.a. | Aantal afleveringen: 5 | Speelduur: 38-51 minuten | Jaar: 2023

De bijzondere mysterieserie Cidade Invisivel ('onzichtbare stad') gaat over een bonte verzameling sprookjesfiguren gebaseerd op Braziliaanse folklore. Een groot deel van de serie speelt zich af in het Amazonegebied, waardoor de verwoesting van dit prachtige woud als onderwerp eigenlijk niet mag ontbreken. Dat gebeurt in het tweede seizoen, maar het wordt wel bewaard tot het allerlaatst.

Dat er twee jaar zijn verstreken na het eerste seizoen is goed te zien aan de actrice die Luna speelt, die in één klap van kind naar puber is gegaan. Veel van de sprankelende personages uit het eerste seizoen zijn er helaas niet meer, maar een aantal nieuwe figuren is interessant genoeg om dat goed te maken. Zo is er Débora, die een uiterst fascinerende ontwikkeling doormaakt.

Er wordt echter te weinig aandacht gegeven aan haar intrigerende verhaal, wat eveneens geldt voor veel andere gebeurtenissen. Alles gebeurt in hoog tempo en lijkt afgeraffeld. Waar het vorige seizoen zeven afleveringen bevatte, heeft seizoen twee er slechts vijf en daar lijkt het knelpunt te zitten. Het verhaal zou baat hebben gehad bij meer tijd, waardoor de achtergrond omtrent het tropisch regenwoud, dat slechts in de laatste aflevering een thema is, beter bij de rest zou aansluiten.

Vanaf de eerste aflevering gebeurt er ontzettend veel en moet de kijker opletten om alle gebeurtenissen en nieuwe personages bij te houden. Het zorgt voor een voorgevoel dat niet alle vragen precies zullen worden beantwoord, maar dit draagt wel bij aan het magisch-realistische gevoel dat overheerst. Alle magische elementen komen aan bod zonder al te veel uitleg en het verhaal krijgt hierdoor een sterk mysterieuze inslag die liefhebbers van het genre zal bevallen.

Het is geen verrassing dat het mystieke Cidade Invisivel is gebaseerd op traditionele Braziliaanse folklore. Verhalen die in Brazilië van mond tot mond gaan, bijvoorbeeld om kinderen braaf te krijgen of ongewenste zwangerschappen te verklaren, zijn door schrijvers Raphael Draccon en Carolina Munhóz in een modern jasje gestoken. Maker Carlos Saldanha pakte dit op en maakte er een mooie serie van, die ongetwijfeld heel herkenbaar is voor de Brazilianen en fascinerend voor de rest van de wereld.

Hoofdpersoon Eric heeft een lichte huid en blauwe ogen, en wordt door anderen (met name inheemse personages) soms 'gringo' genoemd: vreemde of buitenlander. Dit zal geen toeval zijn, wanneer hij de spil blijkt in de discussie over het behoud van het Amazonegebied. De inheemse bevolking heeft het meest te verliezen bij de ontbossing van het woud en de makers willen hier duidelijk aandacht aan besteden. Dit onderdeel lijkt erg buiten het verhaal geplaatst en komt niet echt goed uit de verf, maar is uiteraard goed bedoeld. Wellicht dat een volgend seizoen hier dieper op ingaat.



Cidade Invisivel is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Terugkeer grote 'Star Wars'-schurk in 'The Mandalorian' is aanstaande
Series / Interview

Terugkeer grote 'Star Wars'-schurk in 'The Mandalorian' is aanstaande

We hebben Moff Gideon al een tijdje niet meer gezien in 'The Mandalorian', maar hij is nu terug van weggeweest.

De populaire acteur Giancarlo Esposito van The Mandalorian heeft gehint dat zijn personage Moff Gideon binnenkort zal terugkeren in de Disney+ serie.

In de serie wordt Gideon afgebeeld als een gevaarlijke en meedogenloze man die alles over iedereen weet. Daarnaast heeft hij geen moeite om iedereen te doden die in zijn weg staat, zelfs als het gaat om zijn eigen mensen.

Interview


In een recente aflevering van Jimmy Kimmel Live! onthulde Esposito dat "er een goede kans is" dat Moff Gideon snel terugkeert in de serie. Hij zegt ook dat de opnames zo lang geleden zijn, dat hij niet eens meer weet in welke aflevering hij precies zal verschijnen. Bekijk zijn uitspraak hieronder:

Terug van weggeweest


"Er is een grote kans dat je me binnenkort gaat zien. Dat is alles wat ik kan zeggen. Het is geweldig om aan deze serie mee te werken. Ze willen dat het publiek in afwachting, verwondering, vreugde en opwinding is," aldus Esposito

Daarna vervolgde hij: "Ik heb het zo lang geleden gedaan, eerlijk gezegd kan ik het me niet eens meer herinneren. Ik weet niet precies wanneer ik zal verschijnen."

Bekijk het gehele interview hieronder en stream The Mandalorian op Disney+.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Fan van 'Breaking Bad'? Vergeet deze film en serie niet te kijken
Series / Video/clip/featurette

Fan van 'Breaking Bad'? Vergeet deze film en serie niet te kijken

In september 2013 kwam alweer de laatste aflevering van 'Breaking Bad' uit. Na vijf succesvolle seizoenen zag je de serie tot een einde komen. Gelukkig is er nog meer te zien.

Omdat de serie Breaking Bad zo'n groot succes was kwam er daarna nog een film en een spin-off serie.

Breaking Bad liep voor maar liefst vijf seizoenen. Na deze vijf seizoenen volgde de film en daarna de spin-off. Deze laatste liep maar liefst zes seizoenen en zag vorig jaar zijn laatste aflevering.

Breaking Bad


Het is lastig om alles in de juiste volgorde te kijken (als je alles in chronologisch wilt zien) al zijn er zeker wel lijstjes te vinden. Het beste advies is om gewoon te beginnen met Breaking Bad. Ook deze nog niet gezien? Hier gaat de serie over en je streamt deze bij Netflix.

Een terminaal zieke scheikundeleraar probeert samen met een oud-leerling de toekomst van zijn gezin veilig te stellen door de productie en verkoop van crystal meth.



El Camino: A Breaking Bad Movie


Na deze serie kan je starten aan de film El Camino. Ook deze stream je bij Netflix.

Nadat hij weet te ontsnappen aan Jack en zijn bende slaat Jesse Pinkman op de vlucht voor de politie. Hij kijkt terug op zijn gevangenschap, waarbij de gemene Todd steeds zijn bewaker was.



Better Call Saul


Als laatste moet je zeker beginnen aan Better Call Saul. De spin-off serie van Breaking Bad. Uiteraard stream je deze ook bij Netflix.

Better Call Saul wordt verankerd door twee 'Breaking Bad'-stamgasten: Saul zelf en Michael Ehrmantraut, een voormalige agent die een fixer wordt voor een machtig Mexicaans kartel en zijn leven op een koers zet die uiteindelijk zal kruisen met dat van Jimmy en zijn meest beruchte toekomstige klant.



Hoe scoren ze allemaal?


Breaking Bad scoort op Rotten Tomatoes een bijna perfecte score met 96% onder de recensenten en een 97% onder het publiek. Op IMDB pakt de serie een hele gave 9.5/10.

De film El Camino scoort een mooie 7.3/10 op IMDB en op Rotten Tomatoes een 92% onder de recensenten.

El Camino: A Breaking Bad Movie is een waardige editie in de Breaking Bad-canon. Het gaat verder met het verhaal van een personage dat het morele middelpunt van de show was - of in ieder geval iemand die ervoor doorging - en voltooit zijn boog op een bevredigende manier.

Better Call Saul scoort maar liefst een dikke 8.9/10 op IMDB en op Rotten Tomatoes een 98% onder de recensenten en een 96% onder het publiek.

Deze scores zeggen eigenlijk maar één ding. Deze moet je gezien hebben. Stream ze allemaal bij Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Opnames voor 'Rings of Power' gaan er keihard aan toe: paard omgekomen
Series / Nieuws

Opnames voor 'Rings of Power' gaan er keihard aan toe: paard omgekomen

De filmwereld is niet alleen maar glitter en glamour, het kan er ook ongelofelijk gevaarlijk zijn.

De opnames voor de fantasy-serie The Lord of the Rings: The Rings of Power zijn weer in volle gang. Nu blijkt dat de set misschien wel net zo gevaarlijk is als de fantasy-wereld.

Het eerste seizoen van The Rings of Power is opgenomen in het prachtige Nieuw Zeeland. Het tweede seizoen is echter in het Verenigd-Koninkrijk, wat betekent dat er een nieuwe paarden leverancier is: The Devil's Horseman.

Dit bedrijf heeft ook de paarden geleverd voor projecten zoals The Crown, Wonder Woman en Game of Thrones. Dit is jaren goed gegaan, maar nu is het eerste ongeval bekend.

De set is een gevaarlijke plek


Op 21 maart kreeg een paard een hartstilstand terwijl alles voorbereid werd voor de repetities. Nu is bekend dat het paard de hartstilstand helaas niet overleefd heeft.

Er gaan nu ideeën rond om niet meer echte paarden te gebruiken, maar deze met CGI op te nemen.

Bekijk hieronder de trailer voor seizoen 2 en stream The Rings of Power op Prime Video.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hoe 'Friends' een fout met Rachel & Ross weer recht moest zetten
Series / Nieuws

Hoe 'Friends' een fout met Rachel & Ross weer recht moest zetten

Rachel had een groot moment voor Ross verpest en 8 seizoenen later pakte hij haar terug.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De hitserie Friends duurde 10 seizoenen en dat betekent natuurlijk dat er heel veel details zijn. Deze details zijn snel over het hoofd te zien, maar in seizoen 8 heeft de serie een detail uit seizoen 1 weer rechtgezet.

De serie ging voornamelijk over de 6 vrienden, maar Ross' ex Carol speelde ook een grote rol. Zij was namelijk zwanger, terwijl ze al samen was met haar nieuwe vriendin Susan.

Hoewel dat niet een hele fijne situatie was voor Ross, deed hij er toch alles aan om er zo vaak mogelijk te zijn voor Carol. Alleen toen Carol en Susan wilde weten wat het geslacht van de baby was, wilde Ross het niet weten.

De verrassing is verpest


Ross wilde namelijk graag dat het een verrassing bleef, maar Rachel dacht dat hij het al wist. Toen ze dus een keer zei dat Ross een jongen zou krijgen, was de verrassing verpest.

De rollen zijn omgedraaid


Zeven seizoenen later werd de situatie omgedraaid. Ross en Rachel zouden wachten om het geslacht van hun baby te weten te komen. Ross dacht echter dat Rachel het wel wist en daarom belde hij de dokter en kreeg hij te horen dat ze een meisje zouden krijgen.

Dit vertelde hij in een gesprek met Rachel, waardoor de verrassing deze keer voor haar verpest was. Uiteindelijk vond Rachel het allemaal niet zo heel erg, want ze was dolgelukkig dat ze een meisje zou krijgen.

Bekijk hieronder de scène waarin Rachel aan Ross vertelt dat ze zwanger is en stream Friends op HBO Max.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Pittige uitspraak showrunner over de Netflix-spionagethriller 'The Night Agent'
Series / Nieuws

Pittige uitspraak showrunner over de Netflix-spionagethriller 'The Night Agent'

Maker Shawn Ryan is uitgesproken wat betreft een vervolg op 'The Night Agent'.

The Night Agent is een verfilming van het spannende boek van Matthew Quirk. Hoewel de serie in de smaak viel met een publieksscore van 82% op Rotten Tomatoes, was showrunner Ryan behoorlijk uitgesproken wat een vervolg betreft.

In een gesprek met Deadline kwam de mogelijkheid van een eventueel vervolgseizoen ter sprake. Deze vraag is mede gebaseerd op het feit dat Quirk slechts één boek over Peter Sutherland (Gabriel Basso) heeft geschreven.

Met de deur in huis


Ryan valt met de deur in huis. Hij zegt hierover het volgende: "De schrijvers en ikzelf worden niet betaald om ons daar druk om te maken. Ik heb wel wat ideeën maar die ga ik niet uitgebreid bespreken zolang er niks officieels is".

Op zichzelf staande verhalen


"De afspraak was destijds dat het verhaal over Peter een begin, midden en einde zou kennen. Mochten er eventuele vervolgseizoenen komen, dan gaat niet de hele cast van het vorige seizoen mee. Je bent dan immers een ander verhaal aan het vertellen. Dus dan zou ik er met de rest van het schrijversteam voor moeten gaan zitten om uit te zoeken hoe we dit willen vormgeven," licht de maker vervolgens toe.

Het is niet zo dat hij er per sé negatief tegenover staat. "De vragen hoe het verder gaat met Peter, wat het betekent dat hij het werk doet dat hij doet zijn stuk voor stuk de moeite waard. En mocht Netflix een vervolg willen dan sta ik er zeker voor open om hier in de toekomst iets mee te doen," besluit Ryan.

Je kunt The Night Agent streamen op Netflix.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit zijn de 8 meest opvallende Netflix-series in april
Series / Nieuws

Dit zijn de 8 meest opvallende Netflix-series in april

Het wordt in april een fantasievolle, vermakelijke en zeer informatieve maand op Netflix.

Netflix zet in april weer een aantal nieuwe series of nieuwe seizoenen van lopende series online. Hieronder lichten we de acht grootste / meest opvallende series toe die je waarschijnlijk wel wil gaan kijken.

The Flash (seizoen 9 - aflevering 8)



Verschijnt op: 6 april
Genre: Actie / Avontuur / Drama
Kijk op Netflix

Synopsis: Nadat hij wordt getroffen door bliksem ontwaakt Barry Allen uit zijn coma en ontdekt dat hij nu de gave bezit om supersnel te zijn. Zo wordt hij The Flash en gaat het gevecht met de criminaliteit aan in Central City.





Transatlantic (seizoen 1)



Verschijnt op: 7 april
Genre: Drama / Geschiedenis
Kijk op Netflix

Synopsis: Deze historische dramaserie speelt zich af tijdens de vluchtelingencrisis in het Marseille van 1940 en vertelt het waargebeurde verhaal over een Amerikaanse journalist die erin slaagde voor meer dan 2.000 vluchtelingen een veilige overtocht uit Frankrijk en naar de VS te regelen.





Florida Man (seizoen 1)



Verschijnt op: 13 april
Genre: Criminaliteit / Drama / Mysterie
Kijk op Netflix

Synopsis: Als een voormalig politieagent terugkeert naar zijn thuisbasis in Florida om de weggelopen vriendin van een bendelid te vinden verandert wat een simpel klusje zou moeten zijn in een wilde zoektocht.






Keeping Up with the Kardashians (seizoen 13)



Verschijnt op: 15 april
Genre: Reality-TV
Kijk op Netflix

Synopsis: Een blik in het roemruchte en geprivilegieerde leven van de familie Kardashian-Jenner, waaronder de zussen Kim, Kourtney, Khloé, Kendall en Kylie






Chimp Empire (seizoen 1)



Verschijnt op: 19 april
Genre: Documentaire
Kijk op Netflix

Synopsis: Een enorme groep chimpansees floreren in een woud in Oeganda, waarbij de complexe sociale politiek, familiedynamiek en terrein conflicten worden gevolgd.






Workin' Moms (seizoen 7)



Verschijnt op: 26 april
Genre: Komedie / Drama
Kijk op Netflix

Synopsis: Vier behoorlijk verschillende dertigers, moeders, en vriendinnen proberen het leven te balanceren tussen banen, familie en geliefden in Canadese Toronto van vandaag de dag.






Firefly Lane (seizoen 2 - aflevering 10)



Verschijnt op: 27 april
Genre: Drama Romantiek
Kijk op Netflix

Synopsis: Tully en Kate ondersteunen elkaar door de goede, en de slechte tijden, met een onbreekbare band die hen van hun tienertijd tot in hun veertiger jaren leidt.






Sweet Tooth (seizoen 2)



Verschijnt op: 27 april
Genre: Actie / Avontuur / Drama
Kijk op Netflix

Synopsis: Een jongen die half mens is en half rendier probeert te overleven in een post-apocalyptische wereld waarin ook andere hybriden leven.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix komt deze week met 13 nieuwe series waaronder het spannende 'The Flash'
Series / Nieuws

Netflix komt deze week met 13 nieuwe series waaronder het spannende 'The Flash'

Netflix pakt deze week weer flink uit, dit keer met veel nadruk op internationale series.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.

Wellmania (seizoen 1)



Verschijnt op: 29 maart
Genre: Komedie / Drama
Kijk op Netflix

Synopsis: De gezondheid van Liv gaat snel achteruit. Ze staat op een keerpunt in het leven en is gedwongen drastische maatregelen te nemen.





Riverdale (seizoen 7)



Verschijnt op: 30 maart
Genre: Criminaliteit / Drama / Mysterie
Kijk op Netflix

Synopsis:





The Flash (seizoen 9 - aflevering 7)



Verschijnt op: 30 maart
Genre: Actie / Avontuur / Drama
Kijk op Netflix

Synopsis: Nadat hij wordt getroffen door bliksem ontwaakt Barry Allen uit zijn coma en ontdekt dat hij nu de gave bezit om supersnel te zijn. Zo wordt hij The Flash en gaat het gevecht met de criminaliteit aan in Central City.






Overige series nieuw op Netflix



Hieronder de overige series die deze week op Netflix verschijnen.

27 maart: Vinland Saga (seizoen 2 - aflevering 12) - Animatie / Actie / Avontuur - Thorfinn gaat op een zoektocht naar de moordenaar van zijn vader om wraak te nemen en met hem in duel te gaan en zijn leven te beëindigen in een poging een eervolle strijder te zijn en zijn vader te eren.

29 maart: Emergency NYC (seizoen 1) - Documentaire - Deze aangrijpende docuserie volgt de medische professionals van New York City als ze de balans proberen te vinden tussen de intensiteit van hun werk en hun persoonlijke levens.

29 maart: Unseen (seizoen 1) - Criminaliteit / Drama / Thriller - De eens zo onzichtbaar lijkende vrouw, krijgt alle ogen op haar gericht. Ooit was ze de schoonmaakster waar maar weinig aandacht aan besteed werd. Is zij dan inderdaad de perfecte persoon om een gruwelijke daad te plegen en geen sporen achter te laten?

30 maart: Big Mäck - Gangster Und Gold (seizoen 1) - Documentaire - Een man wordt onschuldig veroordeeld voor een overval en brengt zes jaar door in de gevangenis. Decennia later wordt hij opnieuw verdacht.

30 maart: From Me to You: Kimi ni Todoke (seizoen 1) - Komedie / Drama / Romantiek - Door haar sombere gedrag heeft Sawako moeite om erbij te horen. Wanneer een extraverte klasgenoot haar echter benadert, neemt haar leven een positieve wending.

30 maart: Unstable (seizoen 1) - Komedie - Een zoon wordt gedwongen in te gaan werken in het bedrijf voor biologische onderzoek van zijn vader, een extreem excentrieke en exotische man om hem van het onheil te behoeden.

31 maart: Copycat Killer (seizoen 1) - Criminaliteit / Drama / Thriller - Een seriemoordenaar maakt gebruikt van de interesse van zijn moorden in de media. Hij manipuleert de slachtoffers, politie en media en maakt van de moorden een waar mediaspektakel.

31 maart: Love is Blind (seizoen 4 - aflevering 6-8) - Reality-TV / Romantiek - Alleenstaanden die geliefd willen worden voor wie ze zijn, ten opzichte van hoe ze er uit zien, besluiten mee te doen aan een behoorlijk onconventionele aanpak van het moderne daten.

1 april: Heaven and Hell: Soul Exchange (seizoen 1) - Criminaliteit - Ayako Mochizuki doet onderzoek in een moordzaak. Na al het gevonden bewijs is Haruto Hidaka voor haar als de belangrijkste verdachte.

2 april: Krigsseileren (seizoen 1 - aflevering 10) - Drama / Oorlog - De zeiler Alfred begeeft zich in het midden van de atlantische oceaan als de tweede wereldoorlog uitbreekt. Plots bevinden de zeemannen zich aan het front van de oorlog, zonder enige wapens.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De 'John Wick'-prequelserie 'The Continental' is binnenkort te zien
Series / Nieuws

De 'John Wick'-prequelserie 'The Continental' is binnenkort te zien

De film-franchise is een groot succes, de producent vertelt over de prequelserie inclusief start.

Ook de vierde 'John Wick'-film is een groot succes. In een interview met Collider vertelt producent Erica Lee over de prequelserie over een wel heel bijzonder hotel uit de franchise.

The Continental is het hotel waar John Wick en zijn 'vakgenoten' kunnen bijkomen tussen hun missies door. In The Continental leert de kijker hoe het hotel in New York ontstaan is.

Drie mini-films


Hoewel de films duidelijk maken dat er hotels over de hele wereld te vinden zijn, is de vestiging in New York de belangrijkste. The Continental wordt gerund door Winston Scott (Ian McShane) en de concierge Charon (de onlangs overleden Lance Riddick). De miniserie The Continental zal drie afleveringen van anderhalf uur elk kennen, waardoor je eigenlijk drie mini-films te zien krijgt.

Lee: "Het publiek vindt het ontzettend leuk om meer te weten te komen over the Continental. In de films hebben we erg weinig verklapt. De kijkers weten bijvoorbeeld niks over de staf, de overige gasten, hoe je überhaupt het hotel binnenkomt, en hoe de gouden munten gemaakt worden. In iedere 'John Wick'-film verstopten we telkens aanwijzingen zonder echt de diepte in te gaan".

Uitbreiding van de wereld


The Continental brengt hier nu verandering in. De prequel speelt zich af in New York in de jaren 70. We leren een jongere Winston (Colin Woodell) en Charon (Ayomide Adegun) kennen en hoe het hotel is geworden zoals het nu is. Lee besluit met de mededeling dat "de tweede aflevering wat meer op het verhaal gericht is, en dit wordt gecompenseerd door de nodige actie in de eerste en de derde aflevering".

Andere castleden zijn onder andere Mel Gibson (The Expendables) en Ben Robson (Vikings). The Continental wordt in september 2023 verwacht op Peacock, het is nog niet bekend wanneer de serie in Nederland te zien zal zijn.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 3 spannende series komen deze week naar de NPO
Series / Nieuws

Deze 3 spannende series komen deze week naar de NPO

Verschillende hoeken van de wereld worden verkend bij meerdere omroepen.

In de laatste week van maart kunnen televisiekijkers (en frequente bezoekers van NPO Start en NPO Plus) genieten van 3 nieuwe, spannende series bij de NPO. Check ze allemaal hieronder.

Het Hoge Noorden | Omroep Max | Vanaf 27 maart wekelijks op NPO2, bingen op NPO Plus



Dionne Stax reist een jaar lang door de wildernis van Noorwegen en Zweden, op zoek naar Nederlanders die hebben gekozen voor het harde leven in het hoge noorden van Scandinavië.



Fight or Flight | BNNVARA | Vanaf 28 maart wekelijks op NPO3, één week vooruitkijken met NPO Plus



Sahil Amar Aïssa portretteert per aflevering twee nieuwe mensen die heel anders hebben gereageerd op de situatie in hun land, waaronder Armenië, Colombia en Gaza. De één vluchtte naar Nederland, de ander bleef achter om verder te strijden.

Stonehouse | KRO-NCRV | Vanaf 30 maart wekelijks op NPO2, vanaf 31 maart bingen met NPO Plus



Voormalig Brits politicus John Stonehouse maakt een misstap in Tsjechoslowakije en raakt begin jaren zeventig in ongenade. Beschuldigd van fraude en spionage komt hij met een bizar ontsnappingsplan op de proppen met alle gevolgen van dien.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Het tweede seizoen van 'Wednesday' zou dit probleem moeten oplossen
Series / Nieuws

Het tweede seizoen van 'Wednesday' zou dit probleem moeten oplossen

Seizoen 1 van de hitserie heeft een onlogisch element dat rechtgetrokken moet worden.

Wednesday heeft een duidelijk uitgewerkte hoofdpersoon. We praten hier over een morbide tiener die dingen zoals folteringen en duisternis juist tot de mooie dingen in het leven rekent.

Wednesday komt oorspronkelijk uit een strip door Charles Addams, en vindt niets leuker dan mensen uit haar naaste omgeving martelen. Ook in de 'Addams Family'-films was dit het geval, maar in de serie lopen de makers tegen een probleem aan.

Cartoongeweld


De strips en de films hadden geen hoge dosis geloofwaardigheid nodig. Cartoongeweld, waarbij personages geen gevolgen ondervinden van dingen als electrocutie, zou in de serie echter niet werken. Hoewel het nog steeds een fantasyserie betreft, staat de wereld zoals we die in Wednesday zien toch een stuk dichter bij de alledaagse realiteit.

Anti-sociaal


In het verlengde hiervan moet Wednesday's karakter verder uitgewerkt worden in seizoen 2. Wednesday's uitspraak tegen Thing is in dit verband een goed voorbeeld. Wednesday zegt namelijk: "Mijn grootste angst is dat ik verantwoordelijk zou blijken te zijn voor iets gruwelijks".

Wednesday doet deze uitspraak nadat zij in een mysterieus boek een tekening ziet waarop zijzelf en Crackstone staan afgebeeld. Het is alleen totaal in tegenstelling met haar anti-sociale karaktertrekjes. Van een zichzelf respecterende Addams verwacht je dat ze blij wordt van gruwel, maar dit is duidelijk niet het geval.

Uitdaging voor de makers


De makers zijn hier voor een uitdaging geplaatst. De hoofdpersoon moet herkenbaar blijven zonder dat je teveel verhaallijnen bij voorbaat al uitsluit. Te denken valt bijvoorbeeld aan een Wednesday die haar stoïcijnse zelf blijft maar op een beperkte manier wel banden met haar omgeving krijgt. Op die manier werk je binnen het canon maar wel met mogelijkheden tot chaotische en macabere maar ook amusante avonturen.


Kijk Wednesday op Netflix.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Disney+ komt met stevige 'Hunchback of Notre Dame'-verfilming
Films / Trailer

Disney+ komt met stevige 'Hunchback of Notre Dame'-verfilming

De Klokkenluider van de Notre Dame krijgt een R-rating met de officiële trailer van \'Quasi\', het nieuwste project van het \'Super Troopers\'-team, comedygroep Broken Lizard.

Vanaf donderdag 20 april kan je deze nieuwe kijk of de 'Hunchback of Notre-Dame' bekijken bij Disney+. Op die dag komt de film Quasi naar de dienst.

Broken Lizard


Sinds het uitbrengen van hun eerste volledige productie in 1996 hebben de leden Jay Chandrasekhar, Kevin Heffernan, Steve Lemme, Paul Soter en Erik Stolhanske veel projecten gecreëerd en er in veel gespeeld, waaronder Super Troopers en het vervolg uit 2018.

Quasi


Quasi werd aangekondigd in 2021 met Heffernan als regisseur en zal het titulaire karakter volgen als hij betrokken raakt bij "een moorddadige vete" tussen de koning van Frankrijk en de paus.

In de trailer hieronder kan je aan de beelden al wel zien waarom de film R-rated is. Als het niet het taalgebruik is of het gebruik van martelwerktuigen, zijn er nog wel een aantal andere redenen te bedenken.

Wie zien we in de film


Niet alleen de heren van Broken Lizard zien we in de film. Er zijn ook rollen voor Adrianne Palicki (The Orville) en Gabriel Hogan (Heartland).

Disney+


Hulu heeft onlangs de eerste officiële trailer voor Quasi uitgebracht. Deze werpt een blik in de unieke kijk van de groep op The Hunchback of Notre Dame. De film zal te streamen zijn als hij op 20 april in première gaat.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Premièredatum voor 'The Walking Dead: Dead City' officieel onthuld
Series / Nieuws

Premièredatum voor 'The Walking Dead: Dead City' officieel onthuld

Het is officieel bekendgemaakt waneer de spin-off over Maggie en Negan te zien is.

Tijdens het recente WonderCon-panel in Californië is de premièredatum van The Walking Dead: Dead City eindelijk bekendgemaakt. Deze zal op 18 juni starten op AMC.

Het eerste seizoen over de onverwachte samenwerking tussen Maggie (Lauren Cohan) en Negan (Jeffrey Dean Morgan) telt zes afleveringen. De twee reizen af naar het postapocalyptische Manhattan.

Noodzakelijke samenwerking


Eerder al hintte Cohan erop dat Maggie op de proef gesteld zou worden. Uit de trailer blijkt dat haar zoon Herschel (Scott Wilson) gevangen wordt gehouden. Dit vormt een begrijpelijke reden waarom Maggie überhaupt met Negan samen zou willen werken, het betreft hier noodzaak.

Dead City speelt zich een aantal jaren na de oorspronkelijke serie af. New York is in verval, overlevenden moeten zich staande zien te houden in een omgeving die vergeven is van de zombies. Hoe de omzwervingen van het tweetal zullen uitpakken is moeilijk in te schatten. Negan is lange tijd een negatief personage geweest. Het is nog maar de vraag of hij zich verder zal ontwikkelen, dan wel dat hij een groter gevaar blijkt dan de zombies.

The Walking Dead: Dead City gaat op 18 juni aanstaande in première op het Amerikaanse AMC. Het is op het moment van schrijven nog niet bekend wanneer de serie in Nederland te zien zal zijn.

Bekijk op instagram



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Langverwachte update over 'Loki' seizoen 2
Series / Nieuws

Langverwachte update over 'Loki' seizoen 2

De oorverdovende stilte omtrent het nieuwe seizoen van 'Loki' wordt eindelijk doorbroken.

Loki is tot dusver de enige Marvel-serie die een vervolg heeft gekregen van Disney+. Het is bekend dat de opnames vorig jaar zijn afgerond, maar afgezien van de post-credits scène in Ant-Man & the Wasp: Quantumania is tot op heden geen informatie vrijgegeven.

Owen Wilson, die Mobius speelt in de serie, lichtte in een interview met Entertainment Tonight eindelijk een tipje van de sluier op. Dit was naar aanleiding van de cameo in de eerder genoemde film.

Duur post-productie


Toen Wilson naar deze cameo werd gevraagd, zei de acteur het volgende: "Je ziet een shot van Tom Hiddleston, mijzelf en Jonathan Majors uit het tweede seizoen van 'Loki'. Volgens mij komt dit deze zomer uit, dan wel in september". Het is natuurlijk niet zeker of Wilson dit zegt naar aanleiding van daadwerkelijke informatie, of dat hij spreekt vanuit zijn ervaring als acteur. Afhankelijk van de duur van de post-productie klinkt de tijdsspanne van juli-september redelijk.

Verder is het zo dat Ant-Man and the Wasp: Quantumania in februari is uitgekomen. De shot met Loki kan gezien worden als opwarmertje voor het vrijgeven van de eerste trailer over de verdere avonturen van de ondeugende Loki.

Je kunt Loki bekijken op Disney+.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'South Park'-aflevering neemt zichzelf op de hak en maakt indruk op de fans
Series / Nieuws

'South Park'-aflevering neemt zichzelf op de hak en maakt indruk op de fans

De vrolijke en spraakmakende animatieserie snapt nog steeds wat satire is.

Eén van South Park's karakteristieke trekjes is hoe de serie inspeelt op de actualiteit. De makers Trey Parker en Matt Stone vliegen hierbij meer dan eens opzettelijk uit de bocht, maar weten ook een punt te maken. Aflevering 4 in het huidige seizoen bevestigt dit nogmaals.

Deep Learning gaat namelijk over AI, specifiek het programma ChatGPT. Sterker nog, het programma is gebruikt bij het schrijven van het verhaal en levert dus de nodige 'South Park'-clichés op. De serie neemt hierdoor ook zichzelf op de hak.

Luie gastschrijver


In de aftiteling wordt ChatGPT als één van de schrijvers genoemd, maar dan wel één die behoorlijk lui is. Als voorbeeld kun je denken aan Cartman die een opmerking maakt over Kyle's joodse afkomst, wat zo ongeveer de meest stereotypische 'South Park'-grap is die je kunt verzinnen.

Deep Learning kent nog wel meer typische grappen uit de serie. AI heeft immers bekende elementen uit South Park bij elkaar gesprokkeld en die aaneengeregen. Het geheel wordt hier en daar net een beetje te gelikt en formulaïsch, en dat is precies het punt. De makers zeggen hiermee iets over de verhouding tussen de mens en chatbots, maar lachen tegelijkertijd om zichzelf.

Briljante satire


Het gebruik van AI is in de laatste jaren flink aan het toenemen, iets waar het gewone publiek zich ook bewust van is. Deep Learning wordt op Imdb gewaardeerd met een 8,3 en staat op 100 in hun ranglijst. Dit is redelijk hoog voor een nieuwe aflevering.

Ook blijkens de commentaren op Youtube is de aflevering een schot in de roos. Headbang419, die zelf AI en chatbots ontwikkelt, zegt het volgende: "Ik vond deze aflevering hilarisch, ook sloeg men de spijker op een ongemakkelijke manier op de kop. Hulde aan de makers voor de briljante satire!"

Je kunt Deep Learning, en de overige afleveringen van South Park, hier bekijken.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.