search

Ons nieuws van donderdag 1 juni 2023

Recensie SkyShowtime-serie 'Yellowjackets' seizoen 2
Recensie

Recensie SkyShowtime-serie 'Yellowjackets' seizoen 2

Van occult tot een volwaardige cult, de mysteries in Yellowjackets blijven elke aflevering knagen.

Regie: Daisy von Scherler Mayer, Ben Semanoff, Anya Adams, e.a. | Cast: Melanie Lynskey (volwassen Shauna), Courtney Eaton (jonge Lottie), Jasmin Savoy Brown (jonge Taissa), Christina Ricci (volwassen Misty), Juliette Lewis (volwassen Natalie), e.a. | Afleveringen: 9 | Speelduur: 51-61 minuten | Jaar: 2023

Het verhaal van het in de wildernis gestrande voetbalteam gaat verder, met alleen maar meer vervreemdende scènes, cultmentaliteit en bovennatuurlijke invloeden dan voorheen. Wat het gedrag van de jonge voetbalsters beïnvloedt wordt ook in seizoen twee een mysterie gehouden. Perfect voor iedereen die houdt van overlevingsverhalen, nare taferelen en bovennatuurlijke mysteries.

Er is iets wat de meiden constant beïnvloedt, maar wat dat precies is weet niemand. Mogelijk een bovennatuurlijke kracht in het bos waar ze eerder zijn neergestort of misschien gewoon gelijktijdige hongerhallucinaties. Dit mysterie geeft de kijker een hoop vrijheid van interpretatie en houdt de boog constant gespannen. Ook zorgt het ervoor dat de serie lang na de laatste aflevering blijft knagen bij de kijker, want hoeveel van de afgrijselijke acties kunnen worden toegekend aan het bovennatuurlijke in plaats van de meisjes zelf?

Naast het deel dat zich in het verleden in het bos afspeelt, is er een deel dat het heden over de overlevers. Dit laat mooi zien hoe ieder haar eigen pad heeft bewandeld na het gedeelde trauma. Seizoen twee biedt een kijkje in het leven van Lottie, die op haar eigen houtje een commune heeft opgezet. Natuurlijk is niets wat het lijkt en blijkt de commune al snel een sekte te zijn die wordt gerund met vergelijkbare regels als die van het bos.

Hoewel ietwat deze verhaallijn redelijk voor de hand liggend is, zorgt deze extra laag voor alleen maar meer verdieping van het verhaal en begrip voor de handelingen van de personages. Tegelijkertijd wordt de geloofwaardigheid van de ontoerekeningsvatbaarheid van de personages hiermee constant bevraagd. Als het alleen maar krachten van buitenaf zouden zijn, wekt dat te makkelijk empathie op en de serie wil de kijker toch wat meer laten spartelen. Het zorgt voor wat ongemak wanneer de serie aan de kijker vraagt zich met de personages te identificeren.

Het enige jammere aan deze opsplitsing van het verhaal, is dat tussen beide delen een duidelijk kwaliteitsverschil zit. Dit komt voornamelijk door het ongenuanceerde acteerwerk bij de volwassen versies van de personages. Wanneer wordt ingezet op grote emotionele plotpunten zorgt de ongemakkelijke en vaak gehaaste opbouw van scènes voor weinig identificatie bij de kijker. Dus zelfs als er personages sterven wekt dat weinig emoties op, wat de serie helaas gedeeltelijk onderuithaalt.

Ondertussen zorgen de jongere actrices voor een prachtig en vooral menselijke interpretatie van hun personages. Hierdoor blijft de kijker constant schommelen tussen meeleven met het team en ze afstoten. Dit gebeurt met name bij het kannibalisme, dat meerdere keren expliciet in beeld komt. Deze scènes zijn totaal niet geschikt voor mensen met een zwakke maag, maar ze worden dusdanig artistiek in beeld gebracht dat ze meer hebben dan alleen de shockfactor. Het is een daadwerkelijke toevoeging aan de vaak absurdistische situaties waarin de groep zich bevindt, wat niet vaak gezegd wordt over kannibalisme.



Yellowjackets is te zien bij SkyShowtime.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Extra veel kijkplezier voor Marvel-fans met 'Agatha: Coven of Chaos'
Series / Nieuws

Extra veel kijkplezier voor Marvel-fans met 'Agatha: Coven of Chaos'

Agatha Harkness staat op het punt weer terug te keren, en hoe.

Marvel-fans kunnen in hun handjes knijpen: er komen namelijk meer aflveringen van de superheldenserie Agatha: Coven of Chaos uit dan oorspronkelijk gedacht. De aankomende Disney Plus-serie zal een totaal van negen afleveringen gaan krijgen.

Dit nieuws werd bekendgemaakt door Patti LuPone. Hiermee schaart de productie zich bij de andere zesdelige Marvel-series WandaVision en She-Hulk: Attorney at Law. Veel andere Marvel-series kregen slechts zes afleveringen.

Plot


In deze spin-off van WandaVision krijgt de kijker het verhaal voorgeschoteld van Agatha Harkness. Zij is een heks die zich ooit vermomde als Agnes, de nieuwsgierige buurvrouw van Wanda Maximoff.

In WandaVision raakte Agatha geobsedeerd met het gebruik van de Chaos Magic van Wanda, die ook wel bekendstaat als de Scarlet Witch. Zal dit tevens terugkeren in de spin-off? Voor nu weten we het nog niet.

Lengte


Het hogere aantal aflveringen hoeft niet per se te betekenen dat de lengte van de serie erg veel langer zal worden dan die van andere Marvel-series. Hun tijdsduur varieert ongeveer tussen de 271-288 minuten.

Bekijk op instagram

Er is nog geen officiële releasedatum gecommuniceerd, maar de verwachting is dat Agatha: Coven of Chaos zal uitkomen in de winter van 2023.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eén van de beste actiefilms ooit gemaakt staat nu gewoon op Netflix
Films / Nieuws

Eén van de beste actiefilms ooit gemaakt staat nu gewoon op Netflix

Op de verschillende streamingdiensten kan je heel veel mooie films terugvinden. De komende tijd pikken wij er een aantal pareltjes uit waarvan we overtuigd zijn dat je ze gezien moet hebben.

Er zijn soms momenten dat je even niet meer weet wat je nu precies wilt gaan kijken en op welke streamingdienst je moet zoeken. Nu kijken we naar één van de beste actiefilms die je terug kan vinden op Netflix.

Voor een van deze parels gaan we terug naar het jaar 1998, in dit jaar werd de film Lock, Stock and Two Smoking Barrels uitgebracht.

Guy Ritchie


De 'zwarte' komische actiefilm is geregisseerd door Guy Ritchie. Deze film was de eerste speelfilm die hij regisseerde na het uitbrengen van de korte film The Hard Case. Hij had met deze korte film genoeg interesse gewekt bij geldschieters om door te pakken. Ook zanger Sting zag de korte film en was onder de indruk en besloot om een rol in de film te vertolken.



Met humor en scherp als een mes


In deze 107 minuten durende film zien we een stel vrienden die bij een oneerlijk pokerspel hun geld kwijtraken. Om hun geld terug te verdienen lenen ze geld van een gevreesde gangster. Wanneer ze de gangster niet terugbetalen, komt hij zijn geld incasseren. Ze krijgen een week de tijd om alles af te lossen en moeten een plan verzinnen.

Netflix en critici geven aan dat de film spannend, duizelingwekkend en creatief geregisseerd is. "Ik kan deze film niet genoeg aanbevelen. Het is een grappige, heldere thriller die een voorbeeld is van verwrongen perfectie," zo weet een van de recensenten te vertellen.

Eerste klus


Succesvol acteur Jason Statham speelt een grote rol in de film. Voor hem was dit zijn eerste speelfilm en niet lang daarna speelde hij in andere successen als Snatch en Mean Machine.

Meer successen


Naast Statham zien we Jason Flemyng, Nick Moran, Dexter Fletcher, Vinnie Jones, Nicholas Rowe en Steven Mackintosh. Veel acteurs in de film speelden in deze film hun eerste rol en hebben na deze film nog veel successen behaald.

Netflix


Deze sensationele actiefilm vind je terug in het aanbod van Netflix. Stream de film als je dit nog niet gedaan hebt, of gewoon nog een keertje want de film is het zeker waard.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hoe is het nu toch met de rijke en arrogante 'Kelly' uit 'Beverly Hills 90210'?
Series / Featured

Hoe is het nu toch met de rijke en arrogante 'Kelly' uit 'Beverly Hills 90210'?

Kelly Taylor werd gespeeld door de Amerikaanse actrice Jennie Garth.

Beverly Hills 90210, een iconische tv-serie die liep van 1990 tot 2000, betoverde miljoenen kijkers over de hele wereld. De serie draaide om een groep tieners uit het welvarende Beverly Hills, waar ze te maken kregen met het nodige tienerdrama. Eén van de meest opvallende en geliefde personages uit de serie was Kelly Taylor, gespeeld door actrice Jennie Garth.

Kelly Taylor was een personage dat bekend stond om haar blonde lokken en modebewuste stijl. Ze was het prototype 'domme blondje' maar groeide uit tot een van de meest complexe en boeiende figuren in Beverly Hills 90210. Vanaf het begin werd ze gepresenteerd als een verwend en oppervlakkig meisje, maar naarmate de serie vorderde, ontwikkelde ze zich tot een sterke en zelfstandige vrouw.

Jennie Garth


Jennie Garth werd geboren op 3 april 1972 in de Verenigde Staten en begon al op jonge leeftijd met acteren. Garth had al enige bekendheid verworven voordat ze de rol van Kelly kreeg, maar haar prestaties in Beverly Hills 90210 bezorgden haar wereldwijde roem.

Na het einde van Beverly Hills 90210 ging Jennie Garth verder met acteren en speelde ze in verschillende tv-series en films. Ze verscheen in populaire series zoals Melrose Place, What I Like About You en Mystery Girls en deed ook mee aan de reboot van 90210 in 2019. Garth deed, zoals zoveel Amerikaanse sterren die in de vergetelheid dreigen te raken, ook mee aan Dancing With the Stars.

Bekijk op instagram


Persoonlijk Leven


In haar persoonlijke leven is Jennie Garth getrouwd geweest met acteur Peter Facinelli, met wie ze drie kinderen heeft. Inmiddels is ze van hem gescheiden en is ze (haar derde huwelijk) getrouwd met acteur David Abrams. Zij lagen op een gegeven moment ook in scheiding, maar lijken momenteel toch weer gelukkig samen.







Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Komt er nu al een spin-off van 'Manifest' aan?
Series / Interview

Komt er nu al een spin-off van 'Manifest' aan?

De allerlaatste afleveringen van 'Manifest' zijn nog niet eens uitgebracht, maar kunnen we nu al een spin-off verwachten?

Josh Dallas, bekend van zijn rol in Manifest, laat weten wat de mogelijke kansen zijn voor een toekomstige spin-off van de mysterieuze vliegtuigserie.

Dallas vertolkt de rol van Ben Stone in de serie en hij staat nu voor een bitterzoet moment. Met de allerlaatste afleveringen in het vooruitzicht moet hij binnenkort afscheid gaan nemen van zijn geliefde personage dat hij al jaren heeft gespeeld.

Niet het einde


Hoewel de serie nu echt bijna is afgerond, betekent dit niet per se dat we de cast hierna nooit meer gaan zien. In een recent interview met The Hollywood Reporter leek Dallas heel positief over de toekomst van het sci-fi drama.



Tijdens het interview werd aan Dallas gevraagd of er ooit een reboot van de serie zou kunnen komen. Dallas liet weten dat dit zeker een mogelijkheid is. Hij deelde zelfs enkele ideeën over hoe dit eruit zou kunnen zien. Bekijk zijn uitspraak hieronder:

Mogelijke ideeën


"Ik denk dat er zeker mogelijkheden zijn voor een groot vervolg of een spin-off," vertelde Dallas hoopvol. "Misschien gaan we naar de toekomst en zien we Eden als ze ongeveer 21 jaar is terwijl ze haar weg vindt in de wereld."

Hij vervolgde met nog een paar ideeën: "Of we volgen de jongere passagiers. Misschien gaan we terug naar 2013 en duiken we diep in het onderzoek met NSA-directeur Vance."

Hoopvol


Hoewel een officiële bevestiging van een spin-off van Manifest nog ontbreekt, zijn er al genoeg ideeën om enthousiast van te worden. Het lijkt dus ook zeer waarschijnlijk dat we in de toekomst meer van deze serie kunnen verwachten.



Stream de allerlaatste afleveringen van Manifest vanaf 2 juni op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Acteur uit 'That 70s Show' schuldig aan verschrikkelijk daad: 30 jaar de bak in?
Series / Nieuws

Acteur uit 'That 70s Show' schuldig aan verschrikkelijk daad: 30 jaar de bak in?

De acteur is schuldig bevonden aan twee van de drie aanklachten.

Het ziet er slecht uit voor Danny Masterson, die Steven Hyde speelde in That 70s Show. Hij werd in 2020 gearresteerd nadat drie vrouwen aangifte tegen hem hadden gedaan. Hij zou hen in de periode 2001-2003 verkracht hebben in zijn huis in Hollywood.

Het eerste proces eindigde met een jury die er niet uitkwam. De openbaar aanklager besloot hierop om opnieuw een zaak aan te spannen.

Lidmaatschap


Masterson lid is van de Scientology-kerk. De slachtoffers waren dit ook, en tijdens het proces werd aandacht besteed aan het feit dat de drie vrouwen in kwestie ontmoedigd werden om aangifte te doen. Naar verluidt zou het kerkbestuur een bepaald beleid hebben om dit soort gebeurtenissen binnenskamers te willen houden.

De drie vrouwen gaven aan dat hij een verdovend middel in hun drankje deed en hen daarna heeft verkracht. Doordat Masterson schuldig is bevonden aan twee van de drie aanklachten kan hij tot 30 jaar gevangenisstraf krijgen. De acteur leek verdoofd toen hij na de uitspraak werd weggeleid. Zijn echtgenote Bijou Philips en zijn zwager, de acteur Billy Baldwin, waren aanwezig bij de uitspraak.

Hoger beroep


Masterson heeft de gelegenheid om tegen de uitspraak in beroep te gaan. De datum voor deze zitting is vastgesteld op 4 augustus aanstaande. Vooralsnog heeft de rechter nog geen vonnis gewezen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Spectaculaire panorama's in fan-favoriete docuserie 'Our Planet II' op Netflix
Series / Trailer

Spectaculaire panorama's in fan-favoriete docuserie 'Our Planet II' op Netflix

De razend populaire docuserie van Sir David Attenborough keert terug met een nieuwe wereldreis.

Het prachtige Our Planet was een daverend succes. Over twee weken kunnen we genieten van meer vergezichten die laten zien dat het direnrijk altijd in beweging is.

De trek van verschillende diersoorten staat centraal in de vier afleveringen van het tweede seizoen. Alles is in constante beweging en dat is duidelijk te zien in de visueel indrukwekkende trailer.

"Episch"


De meeste mensen zijn bekend met de vogeltrek, maar dit is nog maar het begin. Populaties trekken eigenlijk altijd van het ene gebied naar het andere, en Our Planet II gaat hier dieper op in. Of het nu bijen, schildpadden, pinguïns of antilopes zijn, ze komen allemaal aan bod.

De fans zitten in elk geval te springen. Sultan Aslam merkt op dat hij zich niet meer kan herinneren "hoe vaak ik het eerste seizoen al heb bekeken". Cease Halt: "Het werk van deze mensen is adembenemend!". Tot slot is Evans vol lof over de soundtrack, die hij "episch" vindt klinken. Het is met andere woorden passende muziek voor het nieuwe seizoen van deze geliefde docuserie.

Our Planet II is vanaf 14 juni te streamen op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De nieuwe sizzle reel van Apple+ brengt geweldige acteurs samen in 'The Crowded Room'
Series / Nieuws

De nieuwe sizzle reel van Apple+ brengt geweldige acteurs samen in 'The Crowded Room'

Apple+ maakt iedereen enthousiast over hun opkomende series in hun nieuwe sizzle reel

Terwijl series zoals Ted Lasso jammer genoeg tot een einde komen, liggen er nieuwe series klaar om in première te gaan. Eén van deze nieuwe parels is The Crowded Room] van Apple+.

Apple+ deelde een sizzle reel-trailer met een eerste, korte blik op alle komende series en films. Zo waren er nieuwe seizoenen te zien van geliefde series, maar ook kleine snippets van projecten die onze harten nog moeten gaan veroveren.

Nieuwe projecten


De reel gaf een klein voorproefje van Brie Larsons Lessons in Chemistry, maar ook van de nieuwe serie The Crowded Room van Tom Holland en Amanda Seyfried.

The Crowded Room is een coproductie tussen Apple Studios en New Regency. Academy Award-winnaar Akiva Goldsman is de producent van deze nieuwe serie.

Het plot


Tom Holland speelt in de hoofdrol als Danny Sullivan en is tegelijk ook uitvoerend producent. Het verhaal begint wanneer Danny opgepakt wordt na een schietpartij in New York in 1979.

Gedurende de serie wordt Danny ondervraagd door de nieuwsgierige Rya Goodwin (Amanda Seyfried). Door dit interview worden er elementen van het mysterieuze verleden van Danny onthuld.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze grandioos goede thriller moet je gezien hebben
Films / Video/clip/featurette

Deze grandioos goede thriller moet je gezien hebben

Thriller 'Se7en' was in 1995 een groot succes. De film wist ruim tien keer meer op te brengen dan de productie gekost had. Kijk de film nu bij HBO Max.

De thriller Se7en staat op HBO Max. De film heeft een goede cast, scoort overal goed en is er dus eentje die je gezien moet hebben.

Hoofdzonden


Rechercheur Sommerset heeft nog zeven dagen te gaan voor hij met pensioen gaat. Zijn laatste week op het werk brengt hij door met de opvliegende rechercheur Mills, die net in de stad is komen wonen. Samen stuiten zij op het werk van een moordenaar die briljant te werk gaat. De moordenaar gaat te werk met de zeven hoofdzonden als zijn leidraad. Hij begint met vraatzucht en laat al snel de rest van de zonden volgen.

Goede scores


De film pakt op IMDb een grandioze score van 8.6/10. De critici van Rotten Tomatoes zijn met 82% enthousiast en het publiek is nog enthousiaster met een score van 95%.





Achter de film


In deze succesvolle thriller zien we grote namen. We zien Brad Pitt, Morgan Freeman, Kevin Spacey en Gwyneth Paltrow.
De regie van de film was in handen van David Fincher. Hij heeft ook andere grote successen op zijn naam staan zoals Gone Girl en Zodiac.

Op HBO Max


Als je van donkere thrillers houdt, is Se7en een film die je echt moet zien. Stream de film bij HBO Max.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Ook 'The Sandman'-schijver Neil Gaiman in actie tijdens de schrijversstaking
Series / Nieuws

Ook 'The Sandman'-schijver Neil Gaiman in actie tijdens de schrijversstaking

De schrijver is een van de velen die de stakingen steunt.

Morgen is het een maand geleden sinds de schrijversstakingen in de Verenigde Staten van start gingen. Vooralsnog is er nog geen progressie geboekt, maar dat weerhoudt veel prominente schrijvers er niet van deel te nemen aan de staking.

Zo zagen we eerder al Game of Thrones-schrijver George R.R. Martin in actie. De Amerikaan ging de straat op toen de protesten arriveerden in New Mexico, waar hij woont. Een andere bekende schrijver ging aan zijn zijde de straten op.

Neil Gaiman


De Engelse schrijver Neil Gaiman is namelijk ook tussen de protesteerders aanwezig. Op zijn officiële Instagram-account deelt de Engelsman foto's van zichzelf en zijn mede-stakers. Hij is gehuld in een t-shirt van de W.G.A. (Writers Guild of America) en is 'gewapend' met een protestbord.

Recentelijk is Gaiman vooral bekend van de Netflix-verfilming van zijn The Sandman-comics. Daarnaast zijn ook de serie Good Omens en de fantasy-film Stardust gebaseerd op zijn werk.

Vertragingen


Het tweede seizoen van Good Omens gaat volgende maand in première en loopt geen vertraging op door de staking. Of ook het tweede seizoen van The Sandman op schema zal blijven hangt volgens Gaiman af van hoe lang de staking nog duurt.

Bekijk op instagram
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
"Ambitieuze Force-gebruiker" gaat opwachting maken volgend 'Star Wars'-hoofdstuk
Series / Nieuws

"Ambitieuze Force-gebruiker" gaat opwachting maken volgend 'Star Wars'-hoofdstuk

Verwacht een hoop slechteriken in Ahsoka: de Star Wars-serie kent meerdere duistere Force-gebruikers.

Later dit jaar gaat het eerste seizoen van de Star Wars-serie Ahsoka van start. Naast het fan-favoriete titulaire personage gaan we meer Force-gebruikers zien in Ahsoka. Maar dat zijn voornamelijk slechteriken!

Zo weten we dat Grand Admiral Thrawn, Magistrate Morgan Elsbeth en Baylon een verschijning gaan maken. Maar dan is er ook nog Shin Hati, een mysterieus personage waar we nog niet veel over weten.

Shin Hati in Ahsoka


En Hati-actrice Ivanna Sakhno wil ook niet te veel over dit personage weggeven. Dat omdat ze nieuw is, en we er vanzelf wel achter komen. Maar wat ze er wel over wil vertellen lees je hier:

"Shin is een behoorlijk intensieve en ambitieuze Force-wielder. Ze is erg bedreven in lightsabergevechten. Ze is een nieuw personage, dus ik wil niet te veel verklappen van wie Shin is, want ik zou graag zien dat het publiek haar gaat ontdekken."



Ahsoka seizoen 1


Sakhno hint ernaar dat er meer is dan slechts angst, haat en nijd voor het personage Shin:

"Ik hoop dat we, ondanks haar duistere karakter, ook ons ​​begrip van die duisternis in iemand en de reden erachter kunnen vergroten. Ik hou van haar. Ik geef echt zoveel om haar, en ik heb het gevoel dat het mijn taak is om voor haar te zorgen en haar te beschermen."

Ahsoka seizoen 1 is later dit jaar te zien op Disney Plus.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Mysterieuze sciencefiction-film schiet de Netflix Top 10 in
Films / Nieuws

Mysterieuze sciencefiction-film schiet de Netflix Top 10 in

De film 'Ad Astra' is vanaf dinsdag 30 mei te streamen bij Netflix. De film is dan ook gelijk populair want hij schiet de Netflix Top 10 binnen en pakt daar de tweede positie.

De ruim twee uur durende film uit 2019 weet na twee dagen gelijk de tweede plek te pakken in de Netflix Top 10. Kijk Ad Astra nu bij Netflix.

Astronaut met een missie


Astronaut Roy McBride reist het gehele zonnestelsel af, dit om te proberen te achterhalen wat er dertig jaar geleden is gebeurd met zijn vader en de rest van de bemanning die nooit meer zijn teruggevonden. Hij reist af naar Neptunus om de waarheid te achterhalen over zijn vermiste vader en onderzoekt een mysterieuze stroomstoot die het gehele universum bedreigt.

Regie en cast


De film is geregisseerd door James Gray. Gray is onder meer bekend van films als Armageddon Time en Lost City of Z.

Brad Pitt vertolkt de rol van astronaut Roy McBride en zijn vermiste vader wordt gespeeld door Tommy Lee Jones. Naast deze twee topacteurs zien we Ruth Negga, Donald Sutherland, Kimberly Elise en Loren Dean.

Avontuurlijk


Op IMDb pakt de film een gemiddelde score van 6.5/10. Op Rotten Tomatoes zien we dat de meningen over de film flink verdeeld zijn. Het publiek scoort de film een magere 40% en de critici geven de film een lovende 80%.

"Gray schittert door zijn gedurfde gebruik van licht, kleur en fysica. Zijn indringende close-ups zijn net zo meeslepend, waarbij hij het menselijke nooit uit het oog verliest."

"Terwijl hij op zoek is naar andere intelligente wezens in dit sterrenstelsel, vertelt 'Ad Astra' ons in plaats daarvan dat er nog genoeg ontdekkingen te doen zijn in de mensen om ons heen."

Stream de film


Als je deze geweldige film nog niet gezien hebt, dan kun je deze nu streamen bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Stranger Things'-ster deelt nieuws over langverwacht 5e seizoen op Netflix
Series / Nieuws

'Stranger Things'-ster deelt nieuws over langverwacht 5e seizoen op Netflix

Van wat er bekend is weet hij in ieder geval alvast een bepaalde belofte te doen.

Het allerlaatste seizoen van Stranger Things is aanstaande. Veruit een van de grootste series op Netflix nadert zijn einde en acteur van het eerste uur Caleb McLaughlin weet alvast een tipje van de sluier op te lichten.

Tijdens het promoten van zijn nieuwe film Shooting Stars werd McLaughlin, die in Stranger Things de rol van Lucas Sinclair speelt, gevraagd naar de ontwikkelingen over de hitserie van Netflix. Veel details worden niet gedeeld maar het klinkt wel veelbelovend.

Het wordt goed. Het wordt erg goed


McLaughlin vertelt: "Ik heb nog geen kans gehad het script te lezen, maar ik heb wel al een idee wat er gaat gebeuren. Ik weet er wel een beetje van. Momenteel zijn we de schrijvers aan het steunen. Maar ik denk dat het goed wordt. Ik denk dat het echt heel goed wordt.

Hij vervolgt: "Ik weet niet precies wat er zal gaan gebeuren, maar nadat de schrijversstaking voorbij is weet ik er meer over te vertellen". Zoals McLaughlin al aangeeft heeft Stranger Things ook te kampen met de schrijversstaking en loopt het enige vertraging op.

Wat weten we tot zover?


Makers van Stranger Things, de Duffer Brothers, laten weten dat de scripts in een zekere zin al geschreven zijn maar dat ze wachten tot de staking voorbij is om ze definitief in te gaan zetten daar ze allemaal nog herzien moeten worden.



Het schrijven houdt niet op als het filmen begint, vertellen de broers. Ze willen graag met de productie beginnen, maar doen dat pas graag als er voor iedereen een eerlijke deal ligt. Kijk tot die tijd alle afleveringen van Stranger Things op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Razend populair ziekenhuisdrama 'Dag & Nacht' keert terug voor tweede seizoen
Series / Nieuws

Razend populair ziekenhuisdrama 'Dag & Nacht' keert terug voor tweede seizoen

De drama met Kim van Kooten laat het lief en leed van de kraamafdeling zien.

Feestje op de afdeling van NPO-serie Dag & Nacht, want het ziekenhuisdrama krijgt namelijk een tweede seizoen. Na het grandioze succes van de serie heeft de AVROTROS laten weten dat een nieuw seizoen op de planning staat.

De setting van de serie zal wel grondig worden veranderd in het nieuwe seizoen. Het personage van Kim van Kooten zal namelijk verhuizen van de kraamafdeling naar een tot nu toe onbekende afdeling, elders in het fictieve ziekenhuis.

Plot


In de populaire serie speelt Van Kooten de verloskundige Ella, die leiding geeft aan de verloskunde-afdeling in een druk ziekenhuis. En als je zulke lange werkdagen maakt, kan het niet anders dan dat werk en privé behoorlijk door elkaar gaan lopen.

Ella gaat in het eerste seizoen een affaire aan met een kinderarts, en weet het zelfs zo ver te schoppen dat ze zwanger raakt van hem. Oftewel, er is meer dan genoeg drama om een tweede seizoen mee te vullen.

Razend populair


De ziekenhuisserie, waarvoor Van Kooten de rol van zowel hoofdpersonage als scenariste op zich nam, werd enorm goed ontvangen. Iedere woensdagavond trok de serie honderdduizenden kijkers op NPO1. Ook via NPO Plus werd er al flink vooruit gekeken, waardoor de verwachting is dat het totale aantal kijkers boven de miljoen mensen uitkomt.



Wanneer het tweede seizoen zal uitkomen is helaas nog niet gedeeld door de AVROTROS.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De dag dat Sofia Vergara talkshowhost Jimmy Kimmel een klap verkocht
Series / Featured

De dag dat Sofia Vergara talkshowhost Jimmy Kimmel een klap verkocht

Een vreemd moment tijdens een talkshow van Jimmy Kimmel toen Sofia Vergara zich niet langer kon beheersen.

Het is inmiddels al een paar jaar geleden maar nog altijd doet dit filmpje het ontzettend goed op internet. Modern Family-ster Sofia Vergara is te gast bij de Amerikaanse talkshow-host Jimmy Kimmel en geeft hem na een misplaatste grap een klap in zijn gezicht.

Kimmel leest tijdens de show vervelende opmerkingen voor die op social media over Sofia zijn verschenen. Vergara wordt steeds bozer en bozer als ze de teksten van Kimmel aanhoort.



Slap in the face


Als Kimmel de vraag voorleest of iemand haar al eens gecheckt heeft op het bezit van een penis, krijgt hij een stevige mep van Vergara, vol in het gezicht. "Ik ben er zeker van dat de mijne groter is dan de jouwe" roept ze nog uit, waarna ze boos de studio uitbeent.

Gelukkig blijkt dit allemaal een act. Kimmel en Vergara hebben dit natuurlijk gezamenlijk voorbereid en wilden aandacht vragen voor het feit dat mensen op internet de meest verschrikkelijke dingen kunnen zetten en dat deze je in het echt wel degelijk kunnen raken.

Bekijk op instagram

Juiste boodschap


Doordat het inmiddels al wat oudere filmpje nog altijd vaak wordt bekeken en mensen even op het verkeerde been zet, blijft deze boodschap van verdraagzaamheid voortdurend worden afgegeven en daar kunnen we het natuurlijk alleen maar mee eens zijn.

Kijk Modern Family op Disney+.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De 'echte' Tony Soprano: deze maffiabaas was zowat de Sopranos-leider
Series / Nieuws

De 'echte' Tony Soprano: deze maffiabaas was zowat de Sopranos-leider

Het verhaal over de mafiabaas dat verdacht veel op het personage van Tony lijkt.

Schrijver David Chase heeft zijn gangsters waarschijnlijk gebaseerd op een mengelmoes van fictieve maffialeden en echte gangsters. Een bepaalde maffiabaas springt er in dat opzicht uit.

Het betreft hier Vincent "Vinny Ocean" Palermo, de baas van de DeCavalcante familie in Chase's New Jersey. Een aantal andere gelijkenissen tussen deze familie en Tony's familie DiMeo zijn opvallend te noemen.

Slagerij en stripclub


Palermo had bijvoorbeeld een stripclub, terwijl Tony eigenaar was van de Badda-Bing. In de documentaire The Real Sopranos is er zelfs een opname te horen die de FBI maakte, waarin leden van de DeCavalcante familie hieraan refereren: "Gaat dit over ons of hoe zit dat? Hoe meer je naar die serie kijkt, hoe meer je oppikt. Ze hebben een slagerij in [New] Jersey, toch? En een topless tent, Jezus".

Verhaalelementen


Verder speelde er in Palermo's DeCavalcante familie een gelijksoortig schandaal als met de homoseksuele Vito Spatafore (Joseph R. Gannascoli) in The Sopranos. Het betrof hier de biseksuele John "Johnny Boy" D'Amato, die uiteindelijk op een gewelddadige manier de dood vond.



Verschillende eindes


Wat Palermo zelf betrof, hij werd verraden door iemand uit zijn eigen kring. Ralph Guarino werd FBI-informant, en dit leidde tot Palermo's arrestatie. Uiteindelijk getuigde Palermo tegen de overige leden van de DeCavalante-familie en gaf toe de moord op D'Amato gepland te hebben. Palermo en zijn gezin eindigden hierdoor in een FBI-programma waarbij zij een nieuwe identiteit kregen.

Het is al met al best mogelijk dat Palermo een relevante invloed heeft gehad op het ontstaan van het personage van Tony en het verhaal van de serie. The Sopranos heeft de standaard voor tv-series behoorlijk opgeschroefd, en dit geldt ook voor het misdaadgenre.

Tv-geschiedenis


The Sopranos behandelde thema's zoals psychische problemen bij mannen, maar bijvoorbeeld ook hoe de mafia kijkt naar zaken zoals homoseksualiteit. Hierdoor heeft David Chase's verhaal uiteindelijk een bijzondere plek in de tv-geschiedenis veroverd.

Je kunt The Sopranos volledig bekijken op HBO Max.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Duidelijke taal over het einde van 'Succession': "ongelooflijk"
Series / Nieuws

Duidelijke taal over het einde van 'Succession': "ongelooflijk"

De Schotse acteur heeft in een Instagram-story zijn gedachtes over de populaire serie gedeeld.

Nu de hitserie Succession is geëindigd, was dit voor Brian Cox, die pater familias Logan Roy speelde, een goed moment om zich uit te spreken. Dit deed hij middels zijn Insta-account.

Het betrof een Insta-story, die inmiddels dus verdwenen is. Wel is de screenshot behouden gebleven, en die kun je hier bekijken.

Werkervaring


Hij is duidelijk zeer te spreken over Succession. Cox: "We zijn aan het einde gekomen. In mijn carrière is dit de meest geweldige werkervaring geweest. De goede verstandhouding tussen de castleden en de crew was ongelooflijk. De serie was op weg om een topserie te worden, maar de liefde en toewijding van werkelijk iedereen hebben deze gedenkwaardig gemaakt.

"Ik wil iedereen vanuit de grond van mijn hart bedanken voor het maken van deze serie," besluit Cox zijn mooie bericht.

Tegenstelling


De post maakt een grappige tegenstelling duidelijk. De serie, die over verschrikkelijke mensen gaat, is duidelijk gemaakt door een team dat een soort familie vormde. Deze gezonde 'familie' heeft het klaargespeeld om een verhaal neer te zetten over een allesbehalve gezonde familie.

Als je wilt weten hoe erg de Roys waren, kijk Succession op HBO Max.

Bekijk op instagram




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Trailer kondigt D-day aan voor 'The Idol': class of trash?
Series / Trailer

Trailer kondigt D-day aan voor 'The Idol': class of trash?

De veelgeplaagde serie beleeft over een aantal dagen haar vuurdoop.

Het nodige is geschreven over The Idol, de miniserie ontwikkeld door rapper The Weeknd en 'Euphoria'-maker Sam Levinson. Nu de premièredatum met rasse schreden nadert, is zojuist een nieuwe trailer gedropt.

De visuele stijl is zoals we die van Levinson gewend zijn, met een desoriënterend trekje. Uiteraard is er meer dan een snufje losbandigheid te zien.

Vraagteken


Gezien de sterke reacties, de slechte score op Rotten Tomatoes (momenteel 27%) en de slechte publiciteit is The Idol een productie waarbij je bij voorbaat al met een vraagteken zit.

Het zal niet de eerste keer zijn het ego met makers op de loop gaat, of dat een serie slechter is geworden na aanpassingen aan het verhaal. Anderzijds kan het ook zo zijn dat eenvoudigweg de publieke opinie negatief is.

Guilty pleasure


Sommige Youtubers zijn vrij duidelijk: voor hen wordt het een heerlijke guilty pleasure. "Dit wordt een ongelooflijke shitshow. Ik kan niet wachten," aldus gabriel ka. Anderen gaan kijken om te zien of het echt zo'n drama is, terwijl Craig Ledger bedenkt dat "Sam Levinson op dit punt 'Fifty Shades of Grey' opnieuw zou kunnen verfilmen, zodat hij zijn fans nog meer van zich kan vervreemden".

Hoe het ook zit, je kunt The Idol vanaf 4 juni streamen op HBO Max.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Schrik niet: we krijgen een 'The Office' met alleen vrouwen in de hoofdrollen
Series / Nieuws

Schrik niet: we krijgen een 'The Office' met alleen vrouwen in de hoofdrollen

The Office-franchise keert terug met een serie. De twist? Het zijn voornamelijk vrouwen in de hoofdrollen!

The Office keert terug! De razend populaire franchise krijgt een Amazon Prime Video-serie uit Australië. The Office Australia krijgt een vrouwelijk hoofdpersonage.

De Australische adaptatie wordt de dertiende vorm waarin we The Office gaan zien. Het originele verhaal van Ricky Gervais en Stephen Merchant heeft onder andere al Franse, Canadese, Chileense en Israelische versies gekregen.

The Office Australia op Prime Video


Het filmen van dit project, dat uit acht delen zal bestaan, gaat in juni van start in Sidney. De productie is van Prime Video, BBC Studios Australia en New Zealand & Bunya Entertainment.

In The Office Australia verschijnen onder anderen ook Edith Poor (The Power of the Dog), Steen Raskopoulus (The Duchess), Shari Sebbens (Thor: Love and Thunder), Josh Thomson (Young Rock), Jonny Brugh (What We Do in the Shadows), Pallavi Sharda (The Twelve) en Susan Ling Young (Hungry Ghosts).

Enthousiasme


Gervais, de co-schrijver van het originele verhaal, is enthousiast over deze nieuwe versie van zijn project:

"Ik ben zeer enthousiast over de remake van mijn serie door Australië. De kantoorpolitiek zijn een beetje veranderd de afgelopen twintig jaar, dus ik kan niet wachten hoe ze de moderne versie van David Brent uit gaan beelden."

The Office Australia moet in 2024 verschijnen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hoe is het nu met de macho huishouder 'Tony' uit het iconische 'Who's the Boss?'
Series / Featured

Hoe is het nu met de macho huishouder 'Tony' uit het iconische 'Who's the Boss?'

In de sitcom 'Who's the Boss?' werd huishouder Tony Micellli gespeeld door Tony Danza.

We kennen allemaal nog wel de jaren '80-sitcom "Who's the Boss?". De serie hield in die tijd vele kijkers aan de buis gekluisterd. Hoe gaat het tegenwoording eigenlijk met hoofdrolspeler Tony Micelli, de rol die werd gespeeld door Tony Danza?

De serie "Who's the Boss?" liep van 1984 tot en met 1992. In de serie was de hoofdrol voor Tony Micelli, een voormalige honkbalspeler, die zijn carrière als honkballer had opgegeven en als huishoudelijke hulp in dienst trad om zijn dochter Samantha op te kunnen voeden.

Tony en Angela


Hij verhuisde met zijn dochter vanuit New York naar Connecticut, waar hij als hulp aan de slag ging bij de succesvolle zakenvrouw Angela Bower, gespeeld door Judith Light. De serie draaide om de dynamiek tussen Tony en Angela, waarbij humor en romantiek hand in hand gingen.

Tony Danza, de acteur die Tony Micelli speelde, is geboren op 21 april 1951 in de Verenigde Staten. Hij heet eigenlijk Anthony Salvatore Iadanza. De grootste rollen in zijn carrière waren in de televisieseries Taxi en daarna in Who's the Boss?



The Tony Danza Show


Hij speelde daarna ook nog in zijn eigen The Tony Danza Show, dit was eerst een sitcom maar later ook een succesvolle talkshow met Danza als presentator. Verder heeft hij ook in een aantal films gespeeld zoals The Hollywood Knights en Don Jon.

Een leuk weetje is dat Danza voordat hij als acteur aan de slag ging professioneel bokser was. Hij vocht in totaal 12 partijen, waarvan hij er 9 via Knock-outs won!

Bekijk op instagram


Persoonlijk leven


Danza trouwde in 1970 met Rhonda Yeoman, maar het stel is vier jaar later gescheiden. Vervolgens trouwde Danza in 1986 met Tracy Robinson. Ook dat liep in 2013 uit op een scheiding. Danza heeft vier volwassen kinderen.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 3 exclusieve series zijn dé redenen om Netflix nog niet op te zeggen
Series / Featured

Deze 3 exclusieve series zijn dé redenen om Netflix nog niet op te zeggen

Mocht je overwegen Netflix te annuleren, kijk eerst nog even deze 3 topseries.

Na het recente nieuws dat het dele van de wachtwoorden van Netflix-accounts verleden tijd gaat worden, zijn veel mensen aan het twijfelen om hun account op te zeggen. Maar zorg er vooral voor dat je niks heb gemist van het beste dat het platform te bieden heeft. Check snel hieronder 3 exclusieve series, die jou er misschien wel van overtuigen Netflix alsnog te houden.

Rabo de Peixe | Netflix | 7 seizoenen



Een vriendengroep in het dorpje Rabo de Peixe springt gretig op de kans op een nieuw leven wanneer een ton met cocaïne aanspoelt aan de kust. Maar wanneer de eigenaren ervan verhaal komen halen en de politie om de hoek komt kijken, belanden de vrienden in een wild avontuur waar geen weg terug van is.



Totenfrau | Netflix | 6 afleveringen



Het leven van de eigenaresse van een uitvaartcentrum in de buurt van een populair skigebied zal nooit meer hetzelfde zijn wanneer ze erachter komt dat haar man is vermoord. Een vreselijk geheim, dat hij vlak voor zijn dood wilde delen met de wereld, komt haar nu achtervolgen.



The Glory | Netflix | 16 afleveringen



Jaren nadat zij op de middelbare school is misbruikt, keert een jonge vrouw terug in de levens van de daders. Ze zet een luguber plan in werking om wraak te nemen en hen te straffen voor wat ze gedaan hebben.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.