search

Ons nieuws van dinsdag 8 augustus 2023

Recensie Apple TV+-serie 'Strange Planet'
Recensie

Recensie Apple TV+-serie 'Strange Planet'

Herkenbaarheid alom in deze animatieserie en daarom niet bijster verrassend.

Regie: Charlie Gavin, Mike Roberts | Cast (stemmen): Tunde Adebimpe, Demi Adejuyigbe, Lori Tan Chinn, Danny Pudi, Hannah Einbinder, e.a. | Afleveringen: 10 | Speelduur: 20-26 minuten | Jaar: 2023

Misschien heb je ze op sociale media weleens voorbij zien komen: de kleine stripjes met vormloze aliens die typisch menselijke emoties en ervaringen op extreem letterlijke wijze uitspreken. Die zijn van Nathan Pyle en zijn webcomic Strange Planet is nu gevormd tot een serie met dezelfde naam. Dus korte stripjes worden nu verhaaltjes van een halfuur. En aangezien het in de kern moet gaan over typisch menselijke dingen, wordt het een (te) brave slice of life.

Op een andere planeet die veel lijkt op de onze wonen wezens die levenservaringen opdoen die precies overeenkomen met die van ons. Een centraal punt is het restaurant Careful Now, dat altijd in gevaar is omdat het met niet enorm betrouwbare ondersteuning over een rots hangt. Mensen komen in contact met de medewerkers en andersom. Via hun avonturen kunnen wij onze eigen lessen leren.

Om de strip te vertalen naar een serie zocht Nathan Pyle hulp van Dan Harmon, de maker van Rick and Morty. Een goede keuze, want Harmon past zich volledig aan aan de stijl van het bronmateriaal. Geen grapjes over aardse popcultuur, geen brute personages – het overeenkomende element met zijn andere animatieserie is sciencefiction.

Want Strange Planet is altijd gewoon schattig geweest, met herkenbare momenten die grappig zijn omdat de wezens alles zo letterlijk benoemen. Dat tracht de serie ook te doen. Het volk heeft geen naam, ze zijn 'beings'. Ze zeggen geen "thank you", maar "gratitude". Het zijn geen sokken, maar 'foot tubes'. Er is ook geen greintje wokeness te bekennen, maar wellicht dat sommige kijkers dat er wel achter gaan zoeken omdat de wezens naar elkaar verwijzen met 'they' en 'them'.

De schattigheid en herkenbaarheid worden problematisch wanneer blijkt dat het laten zien van een bekende mensenervaring niets meer teweegbrengt dan het herkennen. Het zijn geen diepe angsten, simpelweg zaken als het krijgen van een promotie op de werkplek en daar even je draai in moeten vinden. Of zorgen voor de kat van iemand waar je een oogje op hebt, maar je bent er bang en allergisch voor. Het is allemaal vermakelijk, maar het raakt niet echt op gevoelsmatig of maatschappelijk vlak.

Na de eerste twee afleveringen ontstaat even de angst dat het bij losstaande verhaaltjes blijft. Er is al geen emotionele connectie, maar op deze manier is er ook niets om een band mee te vormen. Maar gelukkig wordt daarna het restaurant het anker waar de resterende plotjes aan verbonden zijn. De eigenaresse is een komisch oudje dat zich overal tussen mengt en eist dat men haar advies opvolgt.

Er zijn wel meerdere verhalen over ouder-kindrelaties, want misschien komt doordat maker Nathan Pyle zelf anti-abortus is (maar tegelijkertijd ook tegen de opdringerigheid van Amerikaanse Republikeinen). De wezens zijn misschien genderneutraal, al worden de koppeltjes altijd voorzien van zowel een vrouwelijke als mannelijke stem. Maar ergens mag dit best een gulden middenweg worden genoemd.

De animatiestijl is geheel in lijn met de strip. Het is allemaal geen inkt op papier, maar computerontwerp. Dat is prima: het is een gezellige, kleurrijke wereld. Er zijn kleine details die hulp bieden bij het uit elkaar houden van wie wie is. De stemmen worden niet gedaan door grote sterren maar acteurs met een kleine bekendheid, zoals Hannah Einbinder (Hacks) en Cedric Yarbrough (The Goldbergs). Iedereen spreekt in de toon van de serie: neutraal en sympathiek.

Strange Planet is de belichaming van 'leuk en aardig'. Het is geen feest maar simpelweg herkenning, met het hart op de juiste plek. De serie grijpt misschien niet naar de strot, maar toont een samenleving die empathisch en accepterend is zonder daar veel energie in te stoppen. Dingen zijn zoals ze zijn; wat is het nut daar moeilijk over te doen? Een wijze les voor iedereen.



Strange Planet is te zien bij Apple TV+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste trailer 'The Changeling', een duister sprookje op Apple TV+
Series / Trailer

Eerste trailer 'The Changeling', een duister sprookje op Apple TV+

Apple TV+ komt met een duistere fantasy-serie in de stijl van 'American Horror Story'.

Het boek The Changeling van Victor LaValle is binnenkort als serie te zien op Apple TV+. LaKeith Stanfield (Atlanta, Judas and the Black Messiah), speelt de hoofdrol van Apollo, een man die terechtkomt in een andere, lugubere wereld.

De rol van Apollo's moeder wordt gespeeld door Adina Porter, die we kennen uit American Horror Story. Apollo is op zoek naar zijn verdwenen vrouw Emma (Clark Backo). Hij leert duistere spelonken van New York kennen waarvan hij niet wist dat deze bestonden.

Idylle verstoord


Het verhaal van Apollo en Emma begint romantisch genoeg. Ze leren elkaar kennen en gaan op stap. Emma vertelt haar date over de mysterieuze vrouw die haar drie wensen gaf tijdens haar reis in Brazilië.

Apollo en Emma worden verliefd en krijgen een relatie. Het stel woont in New York en na een tijd komt er een kind. De idylle wordt ruw verstoord door een gruwelijke gebeurtenis die hun levens op hun kop zet. Apollo, een gewone boekhandelaar, waagt zich in een alternatieve realiteit. De zoektocht in dit duistere New York vol geheime krachten is de enige manier om zijn vrouw en kind terug te vinden.

De eerste drie van de in totaal acht afleveringen zijn vanaf 8 september te streamen op Apple TV+.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Game of Thrones'-acteur doet zijn 'The Hound'-helm regelmatig op om mensen bang te maken
Series / Nieuws

'Game of Thrones'-acteur doet zijn 'The Hound'-helm regelmatig op om mensen bang te maken

De acteur heeft zijn woeste personage nog niet helemaal losgelaten.

Een van de meest iconische personages uit Game of Thrones is ongetwijfeld Sandor Clegane, beter bekend als The Hound. Van het eerste tot en met het laatste seizoen was hij een van de fan-favorieten.

Kijkers herinneren zich natuurlijk vooral zijn legendarisch helm waar hij zijn bijnaam eer mee aandeed. De helm was gevormd als het hoofd van een woeste hond, passend bij de aard van het personage.

Rory McCann


The Hound werd gespeeld door acteur Rory McCann. In een interview liet hij weten dat hij ook buiten de set af en toe in de huid van zijn personage kruipt. Daarbij maakt hij gebruik van de iconische helm.

''Ik heb er eentje thuis liggen'', liet hij weten. ''Ooit ben ik in the middle of nowhere op een motor achter mensen verschenen met die helm op. Ze crashten toen bijna.''

Max


Degenen die The Hound nog nooit in het echt tegengekomen zijn maar hem wel in actie willen zien kunnen dat doen op Max.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Apple TV+-serie 'Physical' seizoen 3
Recensie

Recensie Apple TV+-serie 'Physical' seizoen 3

De serie bereikt een krachtig emotioneel einde en laat het daar gelukkig bij.

Regie: Stephanie Laing, Annie Weisman | Cast: Rose Byrne (Sheila), Diedre Friel (Greta), Rory Scovel (Danny), Paul Sparks (John), Erin Pineda (Maria), e.a. | Afleveringen: 10 | Speelduur: 24-35 minuten | Jaar: 2023

De Apple TV+-serie Ted Lasso kwam onlangs met een derde seizoen ten einde. Tot het laatste moment bleef dit een gezellige serie met spannende sportmomenten, maar de functie van de hoofdpersoon was in het eerste seizoen al vervuld, dus wat volgde was nieuwe wegen inslaan. Physical heeft in het vorige seizoen het hoofdpersonage haar grootste conflict laten overwinnen, maar de nieuwste tien afleveringen laten zien dat er nog een doel te behalen valt.

Even de serie in het kort: Sheila is een vrouw met potentie die begin jaren tachtig wegkwijnt als huisvrouw. Ze kampt met een verwoestende innerlijke stem die haar zelfvertrouwen vernietigt en haar aanzet tot geniepige daden. Dan ontdekt ze aerobics, wat haar hoofd tijdelijk stil maakt. Een visioen verschijnt: Sheila als grote ster die via aerobics de wereld gaat verbeteren.

Seizoen drie start met een verbroken huwelijk maar ook eindelijk schot in Sheila's carrière. Aan het einde van het vorige seizoen ontdekte ze niet de enige vrouw te zijn met een gevaarlijk stemmetje in het hoofd en slaagde ze erin dat van haar het zwijgen op te leggen. Maar dan duikt Kelly op, een blonde televisiester met Bambi-ogen. De echte Kelly wordt een concurrent, de denkbeeldige Kelly wordt het nieuwe stemmetje in Sheila's hoofd.

Het klinkt allemaal zwaarmoedig, maar Physical is in de eerste plaats een komedie. Een geslaagde, want er kan hardop om worden gelachen – ook in dit derde seizoen. Hoofdrolspeelster Rose Byrne (Bridemaids, Platonic) is een natuurtalent in dat genre, al staat ze er niet alleen voor. Maar er is ook drama en ook daarin faalt de serie niet. Vooral in dit derde seizoen en het bewustzijn van dat het verhaal hier moet eindigen.

Want Sheila heeft haar grootste vijand, haarzelf, verslagen. Het introduceren van een nieuwe aartsvijand is een prima idee, maar niet een om de hele serie op te laten leunen. Kelly wordt overigens gespeeld door Zooey Deschanel. Het is fantastisch om de actrice die nooit een echt gemeen personage speelt eens te zien schitteren in de rol van manipulatieve bitch.

De hoofdfiguren zijn de afgelopen twee seizoenen uiterst doordacht opgezet qua innerlijke groei. Ze vertonen allemaal hetzelfde nare gedrag als altijd, maar zijn zich daar steeds net iets sneller van bewust en grijpen in om zichzelf te verbeteren. Sheila liegt nog steeds, maar geeft dat nu al na enkele seconden toe. Haar ex-man Danny heeft nog steeds uitbarstingen waarbij hij gaat preken, maar tikt zich daarvoor veel eerder op de vingers. Haar zakenpartner Greta laat nog steeds over zich heen walsen, maar staat nu direct weer op om terug te knokken.

Physical gaat door in wat ze het vorige seizoen al begon te doen: de kijker niet voor dom aanzien en alles uitleggen. Een aflevering kan eindigen met wat voelt als een cliffhanger die in de volgende zal worden afgerond, maar er wordt op vertrouwd dat we die zelf wel kunnen invullen. Dus wordt dat deel overgeslagen en gaat het verhaal dagen, soms weken, verder van waar we gebleven waren. Het tempo ligt af en toe zelfs een tikje te hoog.

Maar er is bijvoorbeeld ook de een-na-laatste aflevering die volledig draait om een avond in Sheila's huis, waar zij en haar ex-man worden geconfronteerd met de problemen van hun dochtertje als gevolg van hun scheiding. De serie is bijna ten einde en er moet een emotionele afronding komen tussen die twee.

Want de laatste aflevering is helemaal voor Sheila's einde. Zal haar visioen uitkomen? Of komt er een betere of slechtere uitkomst? Physical heeft een afronding die als perfect aanvoelt. Het is nergens geforceerd touwtjes aan elkaar knopen, het is doen wat hoort en Sheila is wie ze is. Haar handelingen hebben een grote impact gehad en die ondervindt ze nu.

Seizoen drie houdt ook de kloppende weergaven van de jaren tachtig en aerobics in stand. De hype rondom die tijd is inmiddels wel voorbij, maar Physical heeft tenminste nooit gigantische kapsels of hysterische kleding getoond noch verdronk deze serie in haar soundtrack. Tijdens een aerobicsles zegt Sheila, die naast alle bewegingen ook nog eens praat tegen haar groep, een verkeerd woordje. Bovengetekende is ook een aerobicleraar en kan beamen dat dit heerlijk accuraat is.

Series van Apple TV+ krijgen stukken minder aandacht dan het aanbod van andere streamingsdiensten. Dat is zonde, want Physical is een klein pareltje. Deze serie kent haar personages, de tijd, de setting en de toon. In drie seizoenen is daar nooit van afgeweken. De kwaliteit is steeds hoog gehouden en de serie stopt op het moment dat het einde van de weg is bereikt.



Physical is te zien bij AppleTV+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Netflix-serie 'Fatal Seduction'
Recensie

Recensie Netflix-serie 'Fatal Seduction'

Erotische thriller die halverwege ineens van koers verandert maar toch vrij voorspelbaar blijft.

Regie: Johnny Barbyzano, Nthabiseng Mokoena, Zuko Nodada | Cast: Kgomotso Christopher (Nandi), Thapelo Mokoena (Leonard), Prince Grootboom (Jacob), Ngelekanyo Ramulondi (Zihnle), Nathaniel Ramabulana (Vuyo), Frances Sholto-Douglas (Laura), Rizelle Januk (Ameera), e.a. | Afleveringen: 14 | Speelduur: 26-35 minuten | Jaar: 2023

Wanneer Nandi zich laat verleiden door de jonge, knappe Jacob en hij haar dingen mee laat maken die ze al tijden mist in haar huwelijk, verandert haar leven in een oogwenk. Niet alleen wordt Nandi, professor in de rechten, verliefd op de knappe student, maar er volgt ook een aaneenschakeling van toevalligheden en nare gebeurtenissen in haar leven.

Erotische thrillers mogen momenteel dan misschien flink in trek zijn, maar het blijkt nog altijd lastig ze van een sterke, goedlopende verhaallijn te voorzien. Ook met Fatal Seduction wil dit niet lukken. Het plot verloopt wat rommelig en slaat halverwege om als een blad aan een boom. Gelukkig maken de prachtig afgetrainde lijven die met regelmaat voorbijkomen veel goed.

De serie opent met een scène waarin Nandi door de politie wordt afgevoerd. Hiermee wordt direct de verwachting gewekt dat Fatal Seduction zich meer richt op de 'thrill' dan op de erotiek, maar daar komt snel verandering in. De eerste afleveringen richten zich puur op overspel en verlangen, zonder ook maar ergens dieper op in te gaan.

In de derde aflevering komt hier verandering in en wordt het plot een stuk interessanter. Er gebeuren steeds meer opvallende dingen in het leven van Nandi en haar man Leonard. In een razend tempo vallen alle puzzelstukjes op hun plaats en blijkt de sensuele Jakob er een driedubbele agenda op na te houden.

Deze ommezwaai maakt het verhaal een stuk spannender, maar ook minder sterk en consistent. De personages maken ineens grote sprongen en veranderen zelfs van karakter om met de aanpassingen mee te kunnen bewegen. Waar Leonard in de eerste afleveringen nog een egoïstische klootzak is, wordt hij ineens een attente echtgenoot en de lieve, romantische Jacob doet exact het tegenovergestelde. Er komt nog steeds veel naakt voorbij, maar de nadruk ligt vanaf dit punt duidelijk op andere zaken dan seks.

In de tweede helft van het seizoen volgt de volgende plottwist. Vanaf dit punt lijken de antwoorden op alle vragen die in de mysterieuze eerste aflevering zijn gerezen steeds dichterbij te komen. Wederom maken de personages grote veranderingen door. Niets of niemand is dus wat het lijkt in Fatal Seduction. Desondanks blijft de serie vrij voorspelbaar en ongeloofwaardig. Zo kan iemand voor dood in de bossen worden achtergelaten en toch altijd weer terechtkomen bij precies diegene die op dat moment nodig is.

Af en toe is er een uitstapje naar het leven van Nandi's dochter Zinhle, die worstelt met gebruikelijke tienerproblemen als liefde, geaardheid en vriendschappen. Dit personage verdiende eigenlijk een grotere aanwezigheid, al was het maar om de boel wat kleur te geven en voor afwisseling te zorgen. Gelukkig hebben de makers dat gaandeweg ook ingezien, want in de tweede helft van het seizoen er ineens een stuk meer ruimte voor de jonge Zinhle.

Het slot is op zijn zachtst gezegd verrassend. In eerste instantie lijken alle puzzelstukjes op hun plaats te vallen, maar zoals in deze serie gebruikelijk lijkt te zijn wordt er op het allerlaatste moment nog een nieuwe plottwist in gegooid. Hiermee blijft het einde van de serie niet alleen open, maar roept het vooral ook weer een heleboel nieuw vragen op.



Fatal Seduction is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Prison Break': de gevangenisserie die we allemaal missen, toch?
Series / Featured

'Prison Break': de gevangenisserie die we allemaal missen, toch?

De serie 'Prison Break' over twee broers die op de vlucht zijn, was buitengewoon populair in de jaren 00.

Prison Break is een populaire serie die draait om de twee broers, Lincoln Burrows (gespeeld door Dominic Purcell) en Michael Scofield (gespeeld door Wentworth Miller).

Burrows is ter dood veroordeeld voor een misdaad die hij niet heeft gepleegd, terwijl zijn broer Scofield een uitgebreid plan bedenkt om hem uit de gevangenis te helpen ontsnappen en zijn naam te zuiveren.

Meerdere gevangenissen


De ontsnapping lukt ergens in het eerste seizoen, maar de broers moeten voortdurend op de vlucht voor de politie en belanden ook tijdens hun vlucht in de latere seizoenen weer in talloze nieuwe gevangenissen, complotten en tragedies.

De serie liep vier seizoenen in de periode van 2004 tot en met 2009. Daarna bleef het lange tijd stil, totdat de serie in 2017 alsnog een vervolg kreeg. Na aanvankelijke berichten over een zesde seizoen, liet Fox in de zomer van 2019 weten dat er geen plannen meer waren om een nieuw seizoen te gaan brengen.

Michael Scofield


De ster van de serie was Michael Scofield. Hij werkte als bouwkundig ingenieur voordat hij zich volledig wijdde aan de zaak van zijn broer. Om het leven van zijn broer te redden, creëert Michael een uitgebreid en doorwrochten plan om zijn broer uit de gevangenis te helpen ontsnappen.

Bekijk op instagram


Je kunt de serie gewoon nog kijken op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Disney's nieuwste sprookje staat begin volgende maand op Disney+
Films / Nieuws

Disney's nieuwste sprookje staat begin volgende maand op Disney+

De verfilming van Disney animatiefilm 'The Little Mermaid' was vanaf eind mei te zien in de bioscopen. Disney+ voegt de film al snel toe aan hun aanbod.

Het is nog een klein maandje wachten, maar als je Disney+ hebt, is het mogelijk om vanaf woensdag 6 september de film te gaan streamen.

Ondanks dat er andere succesvolle verfilmingen zijn geweest, doet The Little Mermaid het lang niet slecht. De film van regisseur Rob Marshall scoort op IMDb dan ook een nette 7.2/10.

Synopsis


Jonge zeemeermin Ariel wil graag weten hoe de wereld buiten de zee eruitziet en gaat stiekem naar de oppervlakte. Hier valt ze als een blok voor prins Eric.

Ze volgt haar hart en sluit een deal met de kwaadaardige zeeheks Ursula om te ervaren hoe het is om te leven op het land.

In de film


In de rol van Ariel zien we actrice en zangeres Halle Bailey en Jonah Hauer-King speelt de rol van prins Eric. Naast hen zien of horen we Melissa McCarthy, Javier Bardem, Daveed Diggs, Jacob Tremblay, Art Malik en Noma Dumezweni.



Solide film


Bij de critici op Rotten Tomatoes pakt de film 67%. Het publiek scoort de film hoger met een mooie 94%. "The Little Mermaid verrijkt vrijwel elk verhalend aspect in vergelijking met het origineel, waardoor de verhalen van Ariel en Eric worden verdiept, terwijl dezelfde kernthema's worden verkend zonder de essentie van zijn voorganger te verliezen.", zegt een van de critici.

Een ander zegt over de film, "Halle Bailey werd geboren om een ​​Disney-prinses te zijn, ongelooflijk! De visuals waren behoorlijk solide en de liedjes waren geweldig. Het is niet zonder gebreken en een beetje te lang, maar over het algemeen ben ik erg opgewonden voor iedereen om te zien hoe Halle deze klassieke prinses tot leven brengt.".



Disney+


Vanaf woensdag 6 september is het zover, dan kun je gaan genieten van de film bij Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Twee keer perfectie: Loki krijgt zijn eigen McDonald's-saus
Series / Nieuws

Twee keer perfectie: Loki krijgt zijn eigen McDonald's-saus

Hopelijk bevalt de groene saus net zo goed als de serie, want dan wordt het smullen.

Wie had ooit gedacht dat Loki fan is van McDonald's? Hij blijkt niet alleen de hamburgers te verslinden, maar ook mee te denken met het menu. Hij krijgt namelijk zijn eigen groene versie.

Na de Golden Arches kwam er een promotie uit met Loki (Tom Hiddleston) en een virale video op sociale media onthult precies waar deze promotie over gaat.

Een groene saus?


Een virale TikTok onthult namelijk dat er een nieuw voorwerp is bij McDonald's in een hele aparte kleur. Het is een nieuw ontwerp voor de McDonald’s Sweet and Sour Sauce, maar dan in groen!



Bovendien is het officiële logo van Loki te zien op de verpakking. Het is helaas niet duidelijk of alleen de verpakking aangepast is of dat het een totaal nieuwe uitvinding is en de saus ook werkelijk groen kleurt.

Waarom zoet en zuur?


En waarom is er precies voor de Sweet and Sour Sauce gekozen? De twee smaken in de saus zouden namelijk kunnen wijzen naar de twee Loki’s die samen gaan werken.

Bekijk hieronder de video en stream Loki op Disney+.

♬ original sound - blossom




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix hanteert een loondiscriminatie tegenover Koreaanse acteur uit bijvoorbeeld 'Squid Game' en 'The Glory'
Series / Nieuws

Netflix hanteert een loondiscriminatie tegenover Koreaanse acteur uit bijvoorbeeld 'Squid Game' en 'The Glory'

Netflix verdeelt haar geld op een oneerlijke manier en behandelt Koreaanse acteurs niet hetzelfde als Amerikaanse acteurs.

Het zal voor niemand als verrassing komen als er gezegd wordt dat het geld in Hollywood niet eerlijk verdeeld wordt. Alleen de echte grote acteurs verdienen goed aan hun films en series, maar hierdoor zijn er een heleboel worstelende acteurs.

De laatste tijd heeft Netflix geïnvesteerd in Zuid-Koreaanse projecten, waaronder Squid Game en The Glory. Deze series waren een enorm succes en Squid Game werd zelfs de meest bekeken serie ooit.

Niet eerlijk betaalt


Toch betaalt Netflix haar acteurs in een oneerlijke manier. Hoewel Zuid-Koreaanse projecten de streamingdienst veel geld oplevert, betaalt Netflix geen restant bedrag aan de acteurs.

Volgens acteur en voorzitter van de Korea Broadcasting Actors Union, Song Chang-gon, weigert Netflix om de vakbond te ontmoeten. Ook vertelt ze aan de Los Angeles Times dat de lonen voor ondersteunende acteurs "gestagneerd of zelfs gedaald" zijn.

Oneerlijk


Netflix heeft gereageerd met de uitspraak dat ze Koreaanse acteurs uitbetalen volgens de wetgeving in Korea. Hierin staat dat Netflix als streamingdienst, niet als netwerk of omroeporganisatie, geen restanten hoeft te betalen.

Bekijk hieronder de trailer en stream Squid Game op Netflix.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Sterk ontvangen Netflix Original zet de streamer volledig in vuur en vlam
Series / Nieuws

Sterk ontvangen Netflix Original zet de streamer volledig in vuur en vlam

Het tweede seizoen van 'Heartstopper' doet het weer uitstekend op Netflix.

Heartstopper is terug op Netflix voor een tweede seizoen. De serie volgt een groep Britse queer tieners in hun reis naar volwassenheid. De serie scoort ontzettend goed in haar eerste weken op de streamingdienst en behoort tot de tien meest bekeken series van het moment.

In dit tweede seizoen wordt de groep gevolgd op schoolreis naar Parijs. Nick en Charlie zijn al even samen en Nick worstelt ermee hoe hij dit nu precies met de rest van de wereld wil gaan delen.

Vrolijk en veelal licht


Ook de rest van de cast maakt weer de nodige levensveranderende dingen mee. Heartstopper weet het allemaal op een vrolijke, lichte en zachte manier te brengen zonder daarbij de realiteit uit het oog te verliezen.

Het eerste seizoen van Heartstopper deed het al erg goed op Netflix. De serie lijkt ook in dit tweede seizoen goed de balans te houden tussen vreugdevolle momenten en dramatiek. Lichte en zware onderwerpen lossen elkaar op de juiste momenten af.

Kijk de serie hier op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eleven verdwijnt als hoofdrolspeler in 'Stranger Things' seizoen 5: dit personage neemt het voortouw
Series / Nieuws

Eleven verdwijnt als hoofdrolspeler in 'Stranger Things' seizoen 5: dit personage neemt het voortouw

Het allerlaatste seizoen van de Netflix-hitserie zal de nadruk meer op hem gaan leggen.

Een van de allergrootste series van Netflix maakt zich op voor de grote finale. In het vijfde en laatste seizoen van Stranger Things gaat de serie weer terug naar waar het allemaal begon; het verdwijnen van Will Byers.

Zo vertelt Ross Duffer, samen met zijn broer de geestelijk vader van Stranger Things, dat de nadruk komend seizoen meer op Will komt te liggen. Het is er volgens Duffer tijd voor.

Op zoekt naar zichzelf


Het nu wereldberoemde Stranger Things begon natuurlijk allemaal met het verdwijnen van Will, gespeeld door acteur Noah Schnapp. Hij is in de seizoenen daarop altijd een beetje een buitenbeentje gebleven.

Hij was de jongste en was voor grote gedeelten van zijn vrienden verwijderd. Nu worstelt hij met zijn seksualiteit. Sinds Will gered werd aan het einde van seizoen één, heeft hij aan zijn ervaringen blijvende, bizarre verschijnselen overgehouden, die in seizoen vijf tot een hoogtepunt komen.

Schnapp zelf is meer dan tevreden


Eerder werd Schnapp al gevraagd over het laatste seizoen. Hij vertelde daarover: "Nou ik kan je vertellen dat ze echt geweldig werk hebben geleverd met Will's personage dit seizoen, en op prachtige wijze alles hebben behandeld wat ze nodig vonden."



Volgens Schnapp wordt de show echt perfect afgesloten. Wanneer we dit kunnen verwachten blijft echter onduidelijk door de welbekende stakingen in Hollywood. Kijk in ieder geval alle vier seizoenen Stranger Things op Netflix.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Netflix-serie 'Las Últimas Horas de Mario Biondo'
Recensie

Recensie Netflix-serie 'Las Últimas Horas de Mario Biondo'

Wat begint als een mooi liefdesverhaal eindigt in een dramatische soapserie.

Regie: Mariá Pulido | Afleveringen: 3 | Speelduur: 41-44 minuten | Jaar: 2023

Een Spaanse televisiepresentatrice en een Italiaanse cameraman worden smoorverliefd, trouwen al snel, komen op de mooiste plekken en zijn samen dolgelukkig. Dit klinkt misschien als het ultieme liefdesverhaal, maar als hij in 2013 in zijn appartement in Madrid dood wordt aangetroffen, eindigt hun sprookje in een waar drama. Hoewel al snel wordt vastgesteld dat deze Mario Biondo een einde aan zijn eigen leven moet hebben gemaakt, is zijn familie daar niet van overtuigd. Sterker nog, zij weten zeker dat hij het niet zelf kan hebben gedaan en doen er alles aan om dat te bewijzen.

Las Últimas Horas de Mario Biondo laat alle feiten met betrekking tot de dood van de cameraman zien, inclusief een kleine reconstructie van de betreffende avond. Langzaam maar zeker verschuift de focus naar zijn ouders, broer en zus, en hun strijd om de waarheid boven tafel te krijgen. In de laatste aflevering komt echter iets verrassends aan het licht en lijkt Raquel Sánchez Silva, de weduwe van Mario Biondo, het echte slachtoffer in deze zaak.

Waar aan het begin van de serie nog medeleven wordt gewekt voor de familie van Mario, met name voor zijn moeder, verandert de insteek later volledig. De documentaire lijkt aanvankelijk een licht te willen schijnen op de feiten en daarmee de waarheid te willen achterhalen, blijkt later dat Mario's ouders niet hoeven te rekenen op de steun van Mariá Pulido, de maker van deze documentaire, die dus wel degelijk een kant heeft gekozen in deze zaak.

Geheel onpartijdig is Las Últimas Horas de Mario Biondo dan ook niet, hoewel dit slechts subtiel tot uiting wordt gebracht. Als de feiten kloppen is dit terecht, maar ondanks een uitgebreide uiteenzetting van alles wat tijdens de diverse onderzoeken naar voren is gekomen, blijft de zaak een soort welles-nietesspel. Ook in de documentaire blijven Mario's ouders en broer vasthouden aan hun theorie over hoe hij aan zijn einde is gekomen.

De ouders komen, evenals zijn broer en zus, dus wel aan het woord in de documentaire. Ook een hoop andere betrokkenen krijgen spreektijd, zoals onderzoekers, alle partijen die door de familie zelf ingezet zijn om de zaak nader te onderzoeken, forensisch specialisten en journalisten. Ook de man die Raquel heeft bijgestaan in de periode rond de dood van Mario komt namens haar aan het woord, want zelf is zij niet bij de documentaire betrokken geweest.

Het is opvallend dat de familie Biondo aan deze documentaire heeft meegewerkt, gezien de uiteindelijke slotboodschap die de Pulido wil meegeven. Maar negatieve aandacht is in dit soort gevallen misschien wel beter dan geen aandacht, want tot op heden lijkt de familie zijn eigen theorie nog niet te hebben losgelaten.



Las Últimas Horas de Mario Biondo is te zien bij Netflix.


Recensie Netflix-serie 'Las Últimas Horas de Mario Biondo'

Romantisch liefdesverhaal eindigt in een dramatische soapserie.

https://www.imdb.com/title/tt28457132/

recensie+Las Ultimas Horas de Mario Biondo+Netflix+Maria Pulido+Mario Biondo+Raquel Sanchez Silva+Spaans+Italiaans+documentaire+misdaad+true crime

Regie: Mariá Pulido | Afleveringen: 3 | Speelduur: 41-44 minuten | Jaar: 2023

Een Spaanse televisiepresentatrice en een Italiaanse cameraman worden smoorverliefd, trouwen al snel, komen op de mooiste plekken en zijn samen dolgelukkig. Dit klinkt misschien als het ultieme liefdesverhaal, maar als hij in 2013 in zijn appartement in Madrid dood wordt aangetroffen, eindigt hun sprookje in een waar drama. Hoewel al snel wordt vastgesteld dat deze Mario Biondo een einde aan zijn eigen leven moet hebben gemaakt, is zijn familie daar niet van overtuigd. Sterker nog, zij weten zeker dat hij het niet zelf kan hebben gedaan en doen er alles aan om dat te bewijzen.

Las Últimas Horas de Mario Biondo laat alle feiten met betrekking tot de dood van de cameraman zien, inclusief een kleine reconstructie van de betreffende avond. Langzaam maar zeker verschuift de focus naar zijn ouders, broer en zus, en hun strijd om de waarheid boven tafel te krijgen. In de laatste aflevering komt echter iets verrassends aan het licht en lijkt Raquel Sánchez Silva, de weduwe van Mario Biondo, het echte slachtoffer in deze zaak.

Waar aan het begin van de serie nog medeleven wordt gewekt voor de familie van Mario, met name voor zijn moeder, verandert de insteek later volledig. De documentaire lijkt aanvankelijk een licht te willen schijnen op de feiten en daarmee de waarheid te willen achterhalen, blijkt later dat Mario's ouders niet hoeven te rekenen op de steun van Mariá Pulido, de maker van deze documentaire, die dus wel degelijk een kant heeft gekozen in deze zaak.

Geheel onpartijdig is Las Últimas Horas de Mario Biondo dan ook niet, hoewel dit slechts subtiel tot uiting wordt gebracht. Als de feiten kloppen is dit terecht, maar ondanks een uitgebreide uiteenzetting van alles wat tijdens de diverse onderzoeken naar voren is gekomen, blijft de zaak een soort welles-nietesspel. Ook in de documentaire blijven Mario's ouders en broer vasthouden aan hun theorie over hoe hij aan zijn einde is gekomen.

De ouders komen, evenals zijn broer en zus, dus wel aan het woord in de documentaire. Ook een hoop andere betrokkenen krijgen spreektijd, zoals onderzoekers, alle partijen die door de familie zelf ingezet zijn om de zaak nader te onderzoeken, forensisch specialisten en journalisten. Ook de man die Raquel heeft bijgestaan in de periode rond de dood van Mario komt namens haar aan het woord, want zelf is zij niet bij de documentaire betrokken geweest.

Het is opvallend dat de familie Biondo aan deze documentaire heeft meegewerkt, gezien de uiteindelijke slotboodschap die de Pulido wil meegeven. Maar negatieve aandacht is in dit soort gevallen misschien wel beter dan geen aandacht, want tot op heden lijkt de familie zijn eigen theorie nog niet te hebben losgelaten.



Las Últimas Horas de Mario Biondo is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 3 gloednieuwe films sprinten Netflix en SkyShowTime binnen
Films / Featured

Deze 3 gloednieuwe films sprinten Netflix en SkyShowTime binnen

Een topsprinter aan kop, een wanhopige militair, en de vieze waarheid achter ons eten.

Voor de mensen met keuzestress, bieden de recensenten van FilmTotaal een geweldige uitkomst. Hieronder zijn 3 tips te vinden voor steengoede films, die pas zijn uitgekomen bij Netflix en SkyShowTime.

Mark Cavendish: Never Enough | Netflix



Een sprekend verhaal uit de wielersport krijgt in deze documentaire een podium. Topsporter Mark Cavendish gaat door een diep dal en werkt zich eruit omhoog, wat volgens recensent Tim Bouwhuis op een originele en pakkende wijze wordt verteld.

Hij beloonde de documentaire met 3.5 ster. Hij vond: "De documentaire is zo gemonteerd dat Cavendish' succesjaren geen deel uitmaken van de opbouw (succes - verval - wederopstanding), maar hooguit passeren als vervlogen herinneringen. Die benadering heeft grote meerwaarde, want het zorgt ervoor dat 'Mark Cavendish: Never Enough' niet als een formulefilm overkomt, en ook niet als een veredelde samenvatting van een bewogen wielercarrière."

Lees de rest van de recensie.

Breaking | SkyShowTime



Een verbitterde ex-militair gaat in de VS over tot een wanhopige daad om zijn welverdiende uitkering in handen te krijgen. Het navertellen van een waargebeurd en afschuwelijk verhaal heeft zeker waarde, vond Terence Shea, maar veel meer dan dat gebeurt er niet in deze fictiefilm.

Shea gaf de film 3 sterren, en introduceerde: "[Hoofdpersoon] Brian heeft gevochten in opdracht van zijn thuisland, maar eenmaal terug bevriest de overheid om onduidelijke reden zijn veteranenuitkering. In de hoop aandacht te krijgen voor zijn zaak loopt hij met een vest met explosieven naar binnen. Het blijkt te werken: de politie en de media staan al gauw voor de deur. Maar lost dat zijn probleem op?"

Lees de rest van de recensie.

Poisoned: The Dirty Truth About Your Food | Netflix



De smerige waarheid achter onze voedselproductie komt aan het licht in deze documentaire, maar vervalt daarmee gauw in een schoolse en drammerige manier van communiceren. Dit was ook de reden voor Arjan Welles om de documentaire maar 3 sterren te geven.

Hij deelde: "Soechtigs docu zorgt weliswaar voor eye-openers, maar is statisch en schematisch van opzet. Het ene na het andere schandaal passeert de revue. Hierbij hebben de deskundigen natuurlijk altijd gelijk en is de voedselindustrie de boeman. Het is een dankbare maar ook gemakzuchtige tegenstelling vol inkoppertjes en open deuren."

Lees de rest van de recensie.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deense detectives aan zet in trailer 'The Sommerdahl Murders' seizoen 4 op NPO
Series / Trailer

Deense detectives aan zet in trailer 'The Sommerdahl Murders' seizoen 4 op NPO

In een Deens plaatsje is er een hele lading aan moordzaken om op te lossen.

De NPO heeft onlangs een nieuwe trailer uitgebracht voor een Deense serie, die gauw zal uitkomen binnen Nederland. Het gaat hier om het vierde seizoen van de detectiveserie The Sommerdahl Murders.

De hoofdpersoon van de serie kan veel fans van Scandinavische series bekend voorkomen. Peter Mygind is, naast zijn vertolking van de hoofdrol in The Sommerdahl Murders, ook bekend van zijn rol als Michael Laugeses in Borgen.

Synopsis


De synopsis van de detectiveserie luidt: "In zijn woonplaats aan de Deense kust onderzoekt Dan Sommerdahl recent gepleegde moorden."

De synopsis gaat verder: "Daarbij werkt hij samen met zijn vrouw Marianne, die in het technisch laboratorium werkt, en met rechercheur Flemming Torp."

Release


Vanaf 2 september zal de serie wekelijks verschijnen op NPO3, maar vanaf 31 augustus zal The Sommerdahl Murders al te bingen zijn op NPO Plus.



Seizoen 1 en 2 zijn al te bekijken, evenals enkele afleveringen van seizoen 3. Bezoek snel NPO Plus om meer te zien van The Sommerdahl Murders.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
SerieTotaal tipt: Dit zijn de nieuwe toptitels op Disney+ volgens de recensenten van SerieTotaal
Series / Featured

SerieTotaal tipt: Dit zijn de nieuwe toptitels op Disney+ volgens de recensenten van SerieTotaal

Deze nieuwe series op Disney+ mag je niet missen volgens onze recensenten.

Van superheldenspektakel tot ziekenhuisdrama - op Disney+ kwamen er de laatste tijd veel nieuwe series uit van variërende kwaliteit. Gelukkig maken de recensenten van SerieTotaal voor jou het onderscheid tussen flop en top.

Hieronder vind je onze recensies van de hoogst scorende titels op Disney+ van de afgelopen tijd.

The Bear seizoen 2 | 10 afleveringen






Synopsis: Carmen Berzatto, een briljante chefkok, wordt gedwongen om terug te keren naar huis om zijn lokale familie broodjeszaak te runnen - de Original Beef of Chicagoland - na een hartverscheurend sterfgeval in zijn familie.

Recensie: "Het contrast tussen de hoge druk die de personages voelen en de rust die wordt genomen in de vertelling van het verhaal creëren een unieke kijkervaring. Dit komt het best tot zijn recht in de uitdieping van de personages en hun rariteiten. Het steengoede schrijf- en acteerwerk versterken dat alleen."

Lees de rest van de recensie.

Race | 12 afleveringen







Synopsis: Met een kort CV, maar met veel passie begint Park Yoonjo aan een nieuwe baan, waar ze tot het uiterste moet gaan op zichzelf te bewijzen.

Recensie: "Race is... een vermakelijk zit. De wijze waarop het bedrijf omgaat met zijn medewerkers wekt enorme verbazing. Alleen daarom al is dit K-drama een openbaring."

Lees de rest van de recensie.

The Resident seizoen 6 | 13 afleveringen







Synopsis: Een groep artsen in het Chastain Memorial Hospital staat dagelijks voor persoonlijke en professionele uitdagingen.

Recensie: "Dit laatste seizoen van 'The Resident' brengt de meeste verhaallijnen tot een goed einde. Fans van de serie zullen zeker niet teleurgesteld zijn, al was het leuk geweest om wat meer oude gezichten te zien."

Lees de rest van de recensie.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.