Omdat je in Londen al snel te maken krijgt met torenhoge huren en onbetrouwbare huisbazen, worden alternatieve woonstijlen behoorlijk aantrekkelijk. In The Flatshare gaan Tiffany en Leon zo'n onconventioneel contract aan: ze delen een appartement en een bed, zonder elkaar ooit te zien. Tiffany heeft het appartement namelijk van acht uur 's avonds tot acht uur 's ochtends, terwijl de 's nachts werkende Leon het overdag tot zijn beschikking heeft.
Voor een typische romantische komedie heeft The Flatshare geen typisch concept. Het delen van woonruimte is geen onbekend terrein voor zoetsappige liefdesverhalen, maar twee mensen die voor elkaar vallen zonder elkaar te zien, met als enige vorm van communicatie de post-its die ze voor elkaar achterlaten, is best origineel. Het doet bijna denken aan het realityprogramma Love Is Blind, maar in dit geval lijkt geen van de twee hoofdpersonages op zoek te zijn naar liefde. Leon heeft een vriendin en Tiffany probeert zonder succes over haar bezitterige en controlerende ex heen te komen.
Dat geen van beide personages beschikbaar is voor nieuwe liefde is dan weer niet ongekend voor het genre, maar in The Flatshare versterkt dit aspect de intrigerende dynamiek tussen Tiffany en Leon. Ze zijn op het eerste gezicht qua persoonlijkheid niet per se aantrekkelijk of perfect relatiemateriaal, maar juist hun ergerlijkheden maken het interessant om te zien hoe ze zich ten opzichte van elkaar zullen ontwikkelen, wetend wat de uitkomst gaat zijn.
Het liefdesverhaal van Tiffany en Leon is uiteraard het middelpunt van de serie, maar daarnaast zijn er verschillende subplots die zowel het hoofdplot vooruit moeten helpen als voor een bepaalde mate van politiek engagement mogen zorgen. Helaas slagen deze er niet allemaal in beide doelen te bereiken, waardoor sommige bijpersonages overbodig worden.
The Flatshare is dynamisch, heeft een lekker tempo en kijkt daardoor makkelijk weg. Zelfs met gebrekkige verhaallijnen wil je blijven kijken om te zien wat er gaat gebeuren. Aangezien voorspelbaarheid vaak zowel de grootste valkuil als de grootste kracht van romkoms is, is het fijn er een te zien waarin er op zijn minst nog een aantal dingen spannend blijven. Dat er voor de rest niet zoveel te raden valt, maakt het dan weer een ultieme feelgoodserie. En soms is dat gewoon precies wat je nodig hebt.
Regie: Marco Kreuzpaintner, Haolu Wang | Cast: Amaka Okafor (Hasan), Kyle Soller (Hillinghead), Jacob Fortune-Lloyd (Whiteman), Shira Haas (Maplewood), Stephen Graham (Julian Harker), e.a. | Afleveringen: 8 | Speelduur: 55-61 minuten | Jaar: 2023
Een verhaal over tijdreizen wordt al bij voorbaat gebouwd op een wankel fundament: het is vrijwel onmogelijk om het realistisch te houden. Back to the Future was zo'n heerlijk spektakel dat er niet werd nagedacht over mogelijke andere, negatieve veranderingen die Marty McFly veroorzaakt tijdens zijn tijd in het verleden, maar de meeste andere tijdreisverhalen slagen daar niet in. Bodies al helemaal niet, want tegen het einde worden de regels niet meer gehanteerd. Zonde, want het is verder een geweldige en verslavende miniserie.
Op een plek in London wordt zowel in 1890, 1941 als 2023 een volledig identiek lijk gevonden. Uiteraard zijn de drie rechercheurs die op de zaak worden gezet niet van elkaar op de hoogte, maar toch zullen ze alle drie bijdragen aan het oplossen van deze moord en het mysterie eromheen. Gebaseerd op de graphic novel met dezelfde titel.
Een kleine spoiler voor de eerste aflevering: er komt nog een jaartal bij, namelijk 2053, en daarmee dus ook een vierde rechercheur. Ze hebben allemaal iets in gemeen. Hillinghead is in 1890 homoseksueel (niet openlijk), Whiteman is in 1941 Joods, Hasan heeft een bruine huidskleur (en is moslima) anno nu en in de toekomst is Maplewood iemand met een fysieke handicap. Allemaal mensen die behoren tot een gediscrimineerde minderheid.
Op zich wijkt Whiteman af van de rest omdat het bij hem gaat om religie, waarvoor wordt gekozen in plaats van dat het is aangeboren of het gevolg van een ongeluk. Maar hij hoort thuis in het rijtje, want waar het in Bodies om draait is anderen een gevoel van minderwaardigheid aanpraten, mensen de indruk geven dat ze iemand zijn die niet geliefd kan worden.
De slechterik wil deze gedachtegang uitroeien door een wereld te creëren waarin iedereen zal weten hij wel geliefd is. Dat is al een dik pluspunt. Iedere kijker zal kunnen zeggen: "Ik snap je, dat is een mooi doel." Alleen moet het bereikt worden via een weg die al eerder is bewandeld door de grootste monsters uit de menselijke geschiedenis die hun doel ook op zo'n manier wilde behalen.
Een ander geslaagd aspect is dat elke aflevering eindigt met een cliffhanger die volledig is verbonden met het plot en in de volgende aflevering direct wordt ingelost zonder dat dit de spanning uitblust. Bodies heeft geen razend tempo, maar toch voelt het alsof zij stevig doorloopt. Het resultaat is een bingewaardige serie.
De tweede aflevering heeft een paar prachtig gelaagde dialogen. Hillinghead krijgt hierin bezoek van een journalist die weet dat hij, net als hijzelf, op mannen valt en zich voordoet als een kennis. Wanneer hij vertrekt zegt hij: "Zeg tegen je vrouw dat de misleiding me spijt." Daarmee doelt hij niet alleen op de leugen waarmee hij zich naar binnen heeft geluld, maar geeft hij ook te kennen dat hij het naar vindt dat Hillingheads huwelijk een leugen is. De overige afleveringen hebben prima dialogen, maar dergelijke verbale diepgang beperkt zich tot aflevering twee.
Er valt geen slecht woord te zeggen over de regie, het acteerwerk, de overtuigende sets en kostuums (het verhaal speelt zich immers af in vier zeer verschillende tijden) of de cinematografie. De personages worden ook zeker niet neergezet als perfecte lieverdjes. Hillinghead die tegen zijn vrouw liegt is nog niet half zo erg als Whiteman die een bevroren hart lijkt te hebben.
Na zes fantastische afleveringen komt ineens die verplichte aflevering waarin het perspectief van de slechterik wordt getoond, waarmee het hele verhaal opnieuw wordt verteld. De puzzelstukjes worden in Bodies zo geniaal onthuld en op hun plek gelegd dat deze informatie wel door de kijker ingevuld had kunnen worden. Voor het eerst wordt er niets toegevoegd en lekt de spanning, energie en opbouw volledig weg.
En dan volgt een slotaflevering die op zich prima is, maar gewoon helemaal tegen de logica van al het voorgaande ingaat. Deze afsluiter perforeert eigenhandig het plot. Een voorbeeld: een aanwijzing uit het verleden die rechercheur Hasan in 2023 vindt, wordt ineens helemaal genegeerd en nu pas in 2053 ontdekt. Klopt niet. En dat terwijl Bodies zich met sterk schrijfwerk had bewezen om dit te rechtvaardigen.
Dat betekent niet dat het allemaal niet de moeite waard is. Integendeel. Ook de afronding kan er zeker mee door. Het hele tijdreizen is niet gebeurd omdat er ergens een kurk uit de grond is getrokken. Nee, het is een einde dat voldoening geeft. Bodies is gewoon goed en bevat een belangrijke boodschap over de schade en het gevaar van iemand (mogelijk onbedoeld) een minderwaardigheidscomplex aanpraten. De slechterik heeft gelijk: liefde is ontzettend belangrijk.
Kan je geen genoeg krijgen van vette series met slimme criminelen, en de jacht op hen? Zet dan, nadat je natuurlijk Lupn helemaal af hebt gekeken, één van deze 4 ijzersterke misdaadseries op voor een goede avond vermaak.
Eind jaren 70 zorgen twee FBI-agenten voor een doorbraak in de criminologie. Ze verdiepen zich in de psychologie achter moorden door moordenaars te interviewen.
Een meesterdief en zijn team ondernemen een epische en complexe roofoverval die 7 miljard dollar moet opleveren, maar verraad, hebzucht en andere gevaren ondermijnen hun plannen.
Een jonge advocaat van de CIA belandt halsoverkop in de gevaarlijke wereld van internationale spionage als een voormalige aanwinst geheimen van het bureau dreigt te onthullen.
Een klungelige, met scharen zwaaiende kapper – annex huurmoordenaar met geheugenverlies – komt per ongeluk midden in een machtsstrijd tussen vijandige groeperingen terecht.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Masters of the Air zal vanaf januari 2024 dan eindelijk te streamen zijn op Apple TV+. De serie is gebaseerd op het gelijknamige boek van Donald L. Miller uit 2007. Het boek gaat over de geallieerde bombardementen op nazi-Duitsland.
"Historicus en Tweede Wereldoorlog-expert Donald Miller brengt ons het verhaal van de bommenwerperjongens die de oorlog voor de deur van Hitler brachten" aldus de officiële samenvatting van het boek.
Schone bedden
"In tegenstelling tot de grondtroepen sliepen ze in schone bedden, dronken bier in lokale pubs en dansten op de swingmuziek van reizende luchtmachtkapellen. Maar ze waren ook een elitegroep strijders die hun leven op het spel zetten in de gevaarlijkste rol van allemaal."
Het grootste deel van de serie speelt zich af in Engeland, tussen de landingsbanen, barakken en plattelandstavernes. Het leeuwendeel van de serie is opgenomen op een stuk land in Buckinghamshire dat is omgetoverd tot een vijf miljoen pond kostende, op de Tweede Wereldoorlog geïnspireerde, Amerikaanse luchtmachtbasis.
Januari 2024
Wij kunnen niet wachten totdat het januari is en we deze fantastische serie dan eindelijk kunnen gaan bekijken.
Een heel bijzonder moment in de actieserie The A-Team was de onverwachte aanwezigheid van de iconische zanger Boy George. Zijn verschijning voegde een vleugje glamour en muzikale magie toe aan de avonturen van het beroemde team van voormalige soldaten.
Boy George is een Britse popicoon die vooral in de jaren 80 wereldwijde faam verwierf. Op het moment dat The A-Team werd uitgezonden, was hij op het hoogtepunt van zijn roem. Boy George staat ook bekend om zijn opvallende en flamboyante verschijning, kenmerkende make-up en kleurrijke kleding.
Culture Club
Als frontman van de band Culture Club bracht hij hits voort zoals 'Karma Chameleon' en 'Do You Really Want to Hurt Me'. Boy George staat niet alleen bekend om zijn muzikale talent, maar ook om zijn openheid over zijn seksuele identiteit en zijn inzet voor de LGBTQ+-gemeenschap.
Boy George speelde mee in de aflevering met de veelzeggende titel 'Cowboy George'. Boy George speelde hierin zichzelf, en de aflevering opent met een scène waarin hij wordt ontvoerd door een stel meedogenloze schurken.
The A-Team
Het is aan niemand minder dan Hannibal, Face, Murdock en B.A. om hem te redden. Terwijl de helden van het verhaal Boy George uit de handen van zijn ontvoerders proberen te bevrijden, komen ze voor allerlei onverwachte wendingen te staan.
Zorg ervoor dat je deze 3 ijzersterke internationale series vast noteert in je agenda, want missen wil je ze zeker niet. In november komen ze uit op NPO Plus, het betaalde platform van de NPO.
Hieronder kan je een overzicht vinden van 3 steengoede series, afkomstig uit Zweden en het Verenigd Koninkrijk.
Sanditon | KRO-NCRV | Vanaf 30 november wekelijks op NPO2, vanaf 2 november bingen op NPO Plus
In het Engeland van de 19e eeuw verruilt de jonge Charlotte Heywood haar leven op het platteland voor een avontuur in Sanditon, dat een populaire badplaats moet worden. Er gaat een wereld voor haar open, maar al snel blijken sommige inwoners er een verborgen agenda op na te houden.
Blackwater | KRO-NCRV | Vanaf 11 november te zien op NPO2, bingen op NPO Plus
Midzomer 1973. Terwijl ze eigenlijk op weg is naar haar vriend die in een commune woont, doet Annie Raft een afschuwelijke ontdekking in het bos bij het dorp Svartvattnet in Noord-Zweden. Ze wordt al snel verdachte in de lugubere zaak, terwijl de dorpsbewoners hun kaken stijf op elkaar houden.
Payback | KRO-NCRV | Vanaf 25 november te zien op NPO3, bingen op NPO Plus
Het comfortabele leventje van Lexie Noble wordt bruut verstoord wanneer ze ontdekt dat haar man geld heeft witgewassen voor een beruchte misdaadbaron.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nog voor de première van The Walking Dead: Daryl Dixon werd al bekendgemaakt dat er een tweede seizoen zou komen. Na de nodige online speculaties is onlangs de teaser voor seizoen 2 gedropt.
In de teaser wordt eindelijk bevestigd wat menigeen al vermoedde: Carol (Melissa McBride) komt terug. Dit zal in een hoofdrol zijn, wat de titel The Walking Dead: Daryl Dixon - The Book of Carol duidelijk bevestigt.
Meer te vertellen
Dit alles werd bekendgemaakt tijdens de New Yorkse Comic Con 2023. Variety bericht over McBride's enthousiasme over de terugkeer. McBride: "Ik had het gevoel dat er nog veel meer over Carol te vertellen was, en dat haar verhaal nog niet was afgelopen".
"Ik heb er ontzettend veel zin in. De makers hebben het enorm goed opgepakt om het verhaal van deze twee mensen [Daryl en Carol] in een nieuwe omgeving te laten plaatsvinden," besluit de actrice.
The Walking Dead: Daryl Dixon is te zien op het Amerikaanse AMC. Op het moment van schrijven is nog niet bekend of en zo ja wanneer de serie in Nederland te zien zal zijn.
Ieder seizoen van Stranger Things voegt weer iets nieuws toe aan de hoofdverhaallijn van de serie. Veel fans beschouwen het chaotische buitenbeentje Eddie Munson als het meest memorabele aan seizoen 4, die briljant gespeeld werd door Joseph Quinn.
Eddie deed één seizoen lang mee aan de serie, waarin hij het hart van iedere fan stal en uitgroeide tot het populairste personage van het jaar. De Master of Puppets stierf echter aan het einde van het seizoen, waardoor fans zich afvragen of we hem ooit nog terug zullen zien.
Roman
Hoewel er geen indicatie is dat dit in de hoofdreeks gebeurt, hebben we wel goed nieuws. Dankzij Caitlin Schneiderhan krijgt Eddie Munson binnenkort een gehele roman over zijn achtergrondverhaal: Stranger Things: Flight of Icarus.
In haar nieuwe boek neemt de auteur fans mee terug naar de tijd waarin Eddie nog op weg was om het iconische personage te worden dat we in de serie ontmoeten. We komen meer te weten over zijn moeilijkste periodes en de belangrijkste beslissingen die hij ooit heeft genomen.
Bekende gezichten en nieuwe liefdes
Hoewel het verhaal zich vooral op Eddie focust, komen er ook nog een hoop andere personages voor in het boek. We zien zowel onbekende personages als personages uit het Stranger Things-universum. Zo zijn er bijvoorbeeld een paar van zijn Hellfire-vrienden, maar belangrijker nog: we zien eindelijk zijn vader, Al Munson.
Ook zijn er liefdesverhalen aan het boek toegevoegd. We ontmoeten Ronnie, Eddie's beste vriendin. Aanvankelijk dacht hij dat zij de ware was, maar later werd vastgesteld dat hun relatie enkel platonisch is en dat ze gewoon heel goede vrienden zijn. Er is ook Paige, een minder platonische vriendin die veel invloed heeft op zijn levensbeslissingen.
Moeilijk te accepteren
Het boek is geschreven vanuit het perspectief van Eddie, wat ons alleen maar dichter bij het personage brengt en zijn dood in seizoen 4 nog moeilijker te accepteren maakt. Stranger Things: Flight of Icarus is vanaf 31 oktober te bestellen. Bekijk de serie op Netflix.
Jaren geleden was er ineens een explosie aan populariteit voor The Office en fans willen nog steeds een vervolg op het grappige verhaal. Eerder deze maand waren er geruchten voor een The Office-reboot waar maker Greg Daniels op gereageerd heeft.
Nadat de WGA-stakingen officieel geëindigd waren, kon Daniels niet meer om het gerucht van de reboot heen en heeft hij ze meteen aangepakt met een verklaring.
Komt er een reboot?
Er is al eerdere keren gevraagd over een mogelijke reboot en de eerste keer zei Daniels dat het "niet onmogelijk" is. Nu heeft hij laten weten dat hij het huidige gerucht heel erg "speculatief" vindt. Ondanks dat vindt hij het "best cool"{/i] dat het gerucht ineens opkwam door één regel in een Puck-stuk.
Daniels gaf aan dat hij de fans niet wil teleurstellen. Hij ziet het feit dat veel mensen na de seizoensfinale meteen weer opnieuw de serie gaan kijken een goed teken. Hij is dan ook blij met hoe ze [i]The Office hebben kunnen beëindigen.
Is er een kans?
De maker bleef, zoals altijd, redelijk vaag over de mogelijkheden. Wel liet hij weten dat "als er iets aan te kondigen valt, [hij] het zeker bekend zal maken". Dit klinkt zeker niet negatief, dus hopelijk is er over een tijdje een nieuw bericht vanuit Daniels over de reboot.
Bijna iedereen is het erover eens dat Game of Thrones één van de grootste series is. De meest loyale luitenant van Daenerys Targaryen, Gray Worm, heeft hier een andere mening over.
Game of Thrones groeide redelijk onverwacht, maar heel erg snel uit tot een internationaal cultureel fenomeen en heeft de carrières van heel veel acteurs gestimuleerd. Jacob Anderson (Gray Worm) kijkt echter heel anders tegen de serie aan.
Een kleine serie
Jacob Anderson liet weten dat hij het internationale succes van Game of Thrones nooit heeft gesnapt. Voor hem was de serie enkel één van zijn verschillende projecten.
Hij legde uit dat de serie voor hem nooit groot gevoeld heeft, omdat "de manier waarop de serie is gemaakt redelijk klein aanvoelde". En hier heeft hij wel een punt.
Het maakproces
In tegenstelling tot veel van zijn collega’s had Anderson weinig contact met de andere acteurs. Voor hem bestond Game of Thrones uit Emilia Clarke, Nathalie Emmanuel, Peter Dinklage, Conleth Hill en hemzelf. Pas toen hij de volledige aflevering te zien kreeg, besefte hij hoe groot de serie werkelijk is.
Acteur Bryan Cranston wordt tien jaar na het einde van Breaking Bad nog steeds wereldwijd geprezen om zijn acteerwerk in de serie. Zijn vertolking van Walter White staat bekend als een van de beste acteerprestaties aller tijden.
Zelf was Cranston ook onder de indruk, maar dan van een van zijn mede-acteurs in de misdaadserie. Dat onthulde acteur Raymond Cruz in een interview met het Britse Mirror.
Tuco
Cruz speelde in Breaking Bad het personage Tuco Salamanca. In een beruchte episode uit seizoen 2 heeft hij Walter White en Jesse Pinkman gekidnapt. De bedenker van de serie, Vince Gilligan, kwam naar hen toe gerend.
''Oh mijn god, fantastisch. Jullie zien er doodsbang uit, wat een geweldig acteerwerk!'', zei Gilligan. Cranston antwoorde dat hij niet aan het acteren was, maar echt bang was. ''Als ik in de buurt kwam, begonnen mensen al te trillen'', liet Cruz weten.
Netflix
Je kunt Bryan Cranston zien beven van angst voor Tuco Salamanca op Netflix.
Brienne van Tarth was een populair personage in Game of Thrones. De boomlange actrice speelde een vrouw die niet echt binnen de normen van Westeros paste. Brienne wilde een ridder zijn en dat paste nu eenmaal niet bij een adellijke vrouw.
Toen haar casting werd bekendgemaakt stonden fans echter niet te trappelen. De reden maakte Christie echter blij: ze vonden haar namelijk te mooi en te dun voor de rol.
Droom komt uit
Behalve haar lengte lijkt Christie namelijk totaal niet op Brienne. In de boeken omschrijft George R.R. Martin haar als stevig gebouwd en niet erg aantrekkelijk, met een mopsneus en sproeten.
Christie vond het een opsteker. De actrice zei hierover het volgende tegen EW: "Je wilt natuurlijk mooi gevonden worden. Ik las online de omschrijving dat ik te mooi en te dun zou zijn, en op een model leek. Mijn droom was altijd al om een model te zijn, het acteren kwam er toevallig bij!"
Fysiek acteren
Nadat Christie de rol van Brienne kreeg knipte ze haar haar af en trainde als een gek. Op die manier bouwde ze de spieren op die je nodig hebt om fysiek te acteren. Haar vertolking van Brienne zorgde voor de imposante uitstraling waar het geliefde personage zo om bekend staat.
De Canadees-Amerikaanse Pamela Anderson zal ongetwijfeld het meest herinnerd worden om haar rol als C.J. Parker in Baywatch. In de vijf seizoenen dat ze meespeelde vergaarde ze internationale roem, maar daar bleef het bij qua inkomsten.
Anderson was onlangs te gast bij de Amerikaanse shock-jock Howard Stern. De cijfers die ze noemde waren inderdaad bedroevend te noemen.
Een fooi
De zogeten residuals hebben betrekking op de vergoeding wanneer 'jouw' serie opnieuw wordt uitgezonden. Dit kan op tv zijn dan wel op een streamingplatform.
Voor Anderson is dit $ 1.000 per jaar, wat een fooi is als je bedenkt hoe gigantisch Baywatch destijds was. In het gesprek met Stern gaf Anderson aan dat ze in die tijd door Playboy vertegenwoordigd werd aangezien zij als Playmate begon.
Geen Friends
Anderson: "Ik dacht niet dat er een carrière als actrice in zat. Mijn houding was meer 'ik blijf hier [in Hollywood] zolang ik werk heb'. Op een bepaald moment werd er wel over mijn contract onderhandeld, maar 'Baywatch was niet zoals 'Friends'. In die laatste serie werd echt over hoge bedragen onderhandeld voor de acteurs".
Inmiddels heeft Anderson een documentaire, die gemaakt is door haar eigen zoon. Kijk Pamela, A Love Story op Netflix.
De producties in Hollywood beginnen langzaamaan weer te draaien. Schrijvers klimmen weer in de pennen om de meest fascinerende verhalen te verzinnen. Ook aan Stranger Things seizoen vijf wordt weer gewerkt.
Het vijfde en laatste seizoen van Stranger Things stond op het punt om te beginnen met filmen toen zowel de schrijvers- (WGA) als de acteursvakbond (SAG-AFTRA) in staking gingen. Hoewel de staking van de schrijvers is opgelost, staken de acteurs nog steeds.
Alvast aan de slag
Gelukkig vertelt producent van Stranger Things, Shawn Levy, dat de Duffer Brothers in staat zijn geweest om te beginnen met het werk aan het laatste seizoen van de Netflix-hit terwijl de filmmakers wachten op het einde van de acteursstaking.
Levy vertelt: "Ik kan zeggen dat we hopen zo snel mogelijk te beginnen met filmen. Maar we moeten echt eerst de acteursstaking oplossen. De Duffers zijn hard aan het werk geweest sinds het einde van de schrijversstaking,"
Het universum breidt zich uit
Ondertussen wordt de wereld van Stranger Things flink uitgebreid. Er wordt gewerkt aan een geanimeerde versie van de serie en daarnaast gaat binnenkort een Stranger Things-toneelstuk in première in Londen's West End.
Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het succesvolle Ahsoka verwijst naar de verhalen uit de boeken en strips van 'Star Wars: Legends'. Dit is duidelijk wanneer de Dark Jedi Baylon Skoll (Ray Stevenson) standbeelden van de Force-goden van Mortis vindt. Eerder waren deze goden al in Star Wars: The Clone Wars te zien.
Volgens een Reddit-theorie is deze verhaallijn een manier om Natalie Portman terug te brengen. Per slot van rekening heeft de geest van Anakin (Hayden Christensen) zijn opwachting al gemaakt in Ahsoka.
Chaos-monster
Uit 'Star Wars: Legends' en Star Wars: The Clone Wars is bekend dat de Force-goden al dood zijn. Het geheimzinnige chaos-monster Abeloth was eerder gevangen gezet door deze goden. Hun dood, evenals Baylons komst, is een manier voor Abeloth om terug te komen.
Dit lugubere Force-wezen brengt evenwicht in de Force door chaos te brengen en kan iedere mogelijke gedaante aannemen die ze wil. Het kan dus zijn dat ze de gedaante van Padmé aanneemt om verwarring te zaaien.
Niet enthousiast
Mocht er een tweede seizoen van Ahsoka komen dan bestaat de kans dat er meer gedaan wordt met deze mythes. De Redditors zijn echter niet al te enthousiast over deze specifieke theorie. Aangezien Anakins "reis voorbij [is], moeten juist de levenden bepaalde vijanden verslaan".
Is de nieuwe vangst van Netflix en HBO Max het proeven waard? De recensenten van FilmTotaal delen hun mening met je en duiden welke series het overwegen waard zijn.
Hieronder kan je een overzicht vinden van de nieuwste films op Netflix en HBO Max.
Ijogbon | Netflix
Wanneer vier Nigeriaanse jongeren een tas met ongeslepen diamnaten vinden, verandert hun verhaal in volslagen pulp. Vermakelijke pulp, oordeelde recensent Gabriël van Eekelen, en hij beloonde de komische Nigeriaanse film met 3 sterren.
Hij vertelde: "Tegen het einde aan vliegt de film echter uit de bocht. Alle grote karakters komen bij elkaar en voor je er erg in hebt ben je in een wildwestverhaal beland, waar iedereen elkaar probeert af te knallen en er toevallig een crimineel met empathisch vermogen opstaat."
Een advocatenbureau verdedigt de belangen van een activistenbeweging, waarbij vele leden overleden in 2017 tijdens de 'Unite The Right Rally' in Charlottesville door een terreurdaad. De documentaire volgt het advocatenbureau die hun belangen behartigt en laat de complexe materie duidelijk zien via persoonlijke verhalen.
Marta Kuijken vond de documentaire 4 sterren waard, en deelde: "Naast het emotionele verhaal van de tegenactivisten, wordt er ook gekeken naar de groep rechtsextremisten die het geheel hebben opgezet. Want, zoals de titel al suggereert, deze tragedie was zeker geen ongeluk en verwijst naar het ultra-georganiseerde karakter van deze zogenaamd spontane samenkomst van extreem rechts Amerika."
Op intrigerende en soms komische wijze komt in de biografische documentaire het leven van Audrey Hepburn aan bod. Een enorme hoeveelheid komt langs, wat soms verwarrend kan overkomen volgens Femke van Kooten.
De documentaire kon rekenen op 4 sterren van haar. Ze zei: "Het lange interview dat de ruggengraat van de documentaire vormt, is nooit te zien maar alleen te horen. Audrey Hepburn zelf vertelt hierin over de vele archiefbeelden en foto's over haar angsten, kwaliteiten (of het gebrek daaraan) en gevoelens."
De geliefde acteur Robin Williams zal voor een laatste keer terugkeren in zijn rol als Geest uit de Disneyfilm Alladin. Met behulp van outtakes uit de originele opnames voor de film bevrijden de regisseurs van de kortfilm Once Upon A Studio Geest wederom uit zijn fles.
De kortfilm Once Upon A Studio wordt gemaakt ter ere van de honderdste verjaardag van Disney. Meer dan vijfhonderd personages uit meer dan vijfentachtig Disneyfilms zullen te zien zijn in een grootse reünie.
Met een vriend als Robin Williams
Na de tragische dood van de acteur in 2014 zijn er geen nieuwe werken meer verschenen van hem, maar voor deze unieke gelegenheid is hij alsnog te horen. Met oud audiomateriaal hebben de makers van de kortfilm een nieuwe manier kunnen vinden van Geest terugbrengen.
De erfgenamen van de acteur zijn akkoord gegaan met het gebruik van Williams' stem, en ook is de originele tekenaar van Geest aangeschoven om mee te werken.
Release
Once Upon A Studio wordt geregisseerd door Dan Abraham en Trent Correy, en geproduceerd door Yvett Merino en Bradford Simonsen.
Een verfilming van het boek van Peter R. de Vries komt in november uit op Videoland, genaamd Een Moord Kost Meer Levens, samen met een eerlijk portret van André Hazes Junior. Naar welke van de twee Videoland Originals kijk jij het meeste uit?
De spannende dramaserie Een Moord Kost Meer Levens vanaf 14 november te streamen zijn, en de documentaireserie André Hazes: A New Chapter vanaf 18 november.
André Hazes: The Next Chapter
Na de documentaire André Hazes: Crossroads volgt deze docureeks om te zien hoe het nu gaat met de zanger. In de driedelige serie volgt de kijker Hazes in zijn leven na zijn verslaving.
De kijker volgt het pad van Hazes naar zijn eerste tv-interview bij Eva Jinek en zijn comeback bij Holland Zingt Hazes. Maar ook wordt er een inkijkje weggegeven in zijn privéleven met Monique.
Een Moord Kost Meer Levens
De dramaserie volgt het levensverhaal van Paul Spruit en de gedachtengang van een moordenaar in de jaren '80.
Jiskefet is een programma dat de Nederlandse televisie decennialang heeft vermaakt met zijn absurde en soms schurende humor en fantastische personages. Onder deze personages hebben de Lullo's altijd een speciale plaats ingenomen.
De Lullo's zijn de personificatie van het stereotype van de protserige en studentikoze yuppen uit de jaren '90. De Lullo's zijn een persiflage op corpsballen. De Lullo's zijn ontstaan in de sketch 'Manolo' die werd uitgezonden in april 1995. Kerstens en Kamphuys heten hier nog Wouter en Robert-Jan. De sketch bleek zo'n succes dat later besloten werd deze uit te breiden tot een serie.
Drie studenten
De studenten Van Binsbergen, gespeeld door Michiel Romeyn, Kerstens, gespeeld door Herman Koch, en Kamphuijs, gespeeld door Kees Prins, doen de hele week niets anders dan slapen en zuipen.
Ze zijn denigrerend tegen elkaar en ten opzichte van alles en stellen elkaar bij elke ontmoeting de vraag "Hé lullo, heb je nog geneukt?". De personages werden grappig genoeg ook erg populair bij de corpsballen die juist bespot werden.
Vermakelijk
De arrogantie en zelfingenomenheid van de Lullo's is ongekend. De Lullo's zijn vaak te vinden in situaties waarin ze zichzelf belachelijk maken. Of het nu gaat om ongemakkelijke ontmoetingen op chique feestjes, absurde zakelijke bijeenkomsten, of zelfs gewoon op straat terwijl ze opscheppen over hun fantastische levensstijl, hun avonturen zijn altijd een bron van vermaak.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix komt in 2024 met een enorm grote serie: Avatar: The Last Airbender. De serie wordt uiteraard gebaseerd op de animatieserie die van 2005-2008 verscheen. Nu heeft Netflix vier nieuwe foto's onthuld met daarop vier personages van de Vuurnatie.
"De Vuurnatie is gearriveerd. Ontmoet Vuurheer Ozai, Generaal Iroh, Prinses Azula en Commandant Zhao in Avatar: The Last Airbender, die in 2024 verschijnt," valt er op X te lezen in de xeet van Netflix, met vier foto's.
Avatar: The Last Airbender
De serie Avatar: The Last Airbender heeft niets te maken met de gelijknamige filmflop die 2010 verscheen, met rollen van Noah Ringer, Nicola Peltz, Jackson Rathbone en Dev Patel.
De serie van showrunner Albert Kim heeft dit keer rollen voor Gordon Cormier, Dallas Liu, Kiawentiio, Ian Ousley, Paul Sun-Hyung Lee en Daniel Dae Kim. Cormier speelt Avatar Aang.
Acht afleveringen
Ergens in 2024 moet Avatar: The Last Airbender op Netflix verschijnen. Zet alvast een herinnering aan op de streamingdienst.
THE FIRE NATION HAS ARRIVED 🔥 Meet Fire Lord Ozai, General Iroh, Princess Azula and Commander Zhao in Avatar: The Last Airbender, coming in 2024. pic.twitter.com/qx3QDhocGz
De serie, die oorspronkelijk in samenwerking met de originele bedenkers Michael Dante DiMartino en Bryan Konietzko gemaakt zou worden, is al sinds 2018 in ontwikkeling. In 2020 vertrokken DiMartino en Konietzko echter na meningsverschillen.
Prijzig
In 2021 werd Albert Kim aangesteld als schrijver, producent en showrunner. De opnames werden al in 2022 afgerond. Elke aflevering zou $15 miljoen kosten om te maken.