search

Ons nieuws van donderdag 25 januari 2024

Recensie Apple TV+-serie 'Masters of the Air'
Recensie

Recensie Apple TV+-serie 'Masters of the Air'

Gelikte oorlogsserie biedt meeslepende luchtgevechten, onvervalst Amerikaans patriottisme en haar dat altijd goed zit.

Regie: Cary Joji Fukunaga, Anna Boden, Ryan Fleck, e.a. | Cast: Austin Butler (Gale Cleven), Callum Turner (John Egan), Anthony Boyle (Harry Crosby), Barry Keoghan (Curtis Biddick), Ben Radcliffe (John D. Brady), Nate Mann (Robert Rosenthal), Rafferty Law (Ken Lemmons), e.a. | Afleveringen: 9 | Speelduur: 48-77 minuten | Jaar: 2024

Masters of the Air volgt een groep Amerikaanse bommenwerperbemanningen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Deze serie van behoorlijk epische proporties schetst daarmee een hard beeld van de mannen die de lucht bestormden. Het Amerikaans patriottisme vloeit rijkelijk, maar men poogt de al te malle heroïek van Pearl Harbor of Midway te vermijden. Dat lukt ten dele.

Centraal staan de belevenissen van majoor Gale 'Buck' Cleven en majoor John 'Bucky' Egan, navigatoren aan boord van een B-17 Flying Fortress. Er wordt slechts een halve aflevering besteed aan kennismaking met de hoofdpersonages en hun voorbereidingen op hun weg naar de uitvalsbasis in Engeland. Daarna is het eigenlijk non-stop oorlogsvoeren geblazen.

Er zijn wel gevechtspauzes, feestjes en liefjes, maar de meeste tijd wordt besteed aan het voorbereiden, vliegen en hopelijk heelhuids terugkeren van de bombardeermissies. Dat laatste lukt haast nooit natuurlijk. Door de Duitse jagers en luchtafweergeschut ligt het dodental enorm hoog. Ook belangrijke personages zijn niet immuun voor de gevaren, waarmee het redelijk spannend is wie het einde van de serie haalt.

Masters of the Air maakt de ernst van de luchtgevechten voelbaar door de pittige weergave van het oorlogsgeweld. De impact van mitrailleursalvo's, raketten en ander rondvliegend metaal is verwoestend. Kogels en scherven laten geen nette gaatjes achter, maar rukken ledematen af of maken een bloederige, vormloze brei van iemands gezicht. Alles ziet er griezelig echt uit. Ook de cinematografie van de luchtgevechten is prachtig. De CGI waarmee de bommenwerpers en gevechtsvliegtuigen zijn vormgegeven is blockbusterwaardig. Elke aflevering telt een of twee bombardeerruns, die ondanks de herhalende elementen zeer enerverend blijven.

De intensiteit van de gevechten is mede te danken aan het goede samenspel van de acteurs. Het lijkt vaak alsof zij daadwerkelijk een cockpit of geschutskoepel delen. De interacties tussen de bemanningsleden voelen realistisch: het jargon is niet overgesimplificeerd en er wordt voldoende tijd genomen om de samenwerking, conflicten en gruwelijke beslissingen goed over te brengen. En ook al gaan hun gezichten vaak half verborgen achter een zuurstofmasker, toch weten acteurs als Austin Butler, Callum Turner, Nate Mann en Barry Keoghan er binnen de beperkte bewegingsruimte van de bommenwerpers een meeslepend drama van te maken.

De zwakste stukken spelen zich op de grond. In bezet gebied welteverstaan, waar de Fransen en Duitsers die de neergeschoten piloten tegen het lijf lopen onvervalste karikaturen zijn die allemaal foutloos Engels spreken. De serie verliest vooral aan schwung wanneer deze plotlijnen uitmonden in een verhaal à la The Great Escape. De gebeurtenissen zijn erg clichématig en oh, wat blijft dat haar van de gevangenen toch goed in model zitten. Nee, Masters of the Air is op zijn best wanneer de dappere jongens ook daadwerkelijk in het luchtruim zijn.

Want dapper zijn ze, die vliegers uit 'the land of the free'. Er wordt gesneerd naar de Engelsen die 's nachts bombarderen en weinig onderscheid maken tussen militaire en burgerdoelen. De Amerikanen vliegen bij daglicht zodat ze de Messerschmittfabrieken precies kunnen raken en niet de huizen van brave gezinnen ernaast. Er is een moment dat men grijs gebied betreedt en de aangerichte nevenschade invloed heeft op de verhaallijn, maar al snel gaat iedereen weer over tot de orde van de dag en het geijkte denkpatroon: wij zijn goed en zij zijn slecht.

De negen afleveringen van Masters of the Air kostten bij elkaar meer dan tweehonderdmiljoen dollar. Dat geld is allemaal terug te zien op het televisiescherm. De productiemaatschappijen van Tom Hanks en Steven Spielberg (die eerder Band of Brothers en The Pacific maakten) hebben samen met Apple Studios een gelikte serie gemaakt. Plofjes van luchtafweergeschut en leren bomberjacks zagen er zelden zo mooi uit. De verhaallijnen zijn voorspelbaar en het haar zit iets te goed, maar Masters of the Air biedt genoeg intense luchtgevechten en bombardeerruns om de dappere huiskamerpiloot in je wakker te maken.



Masters of the Air is te zien bij Apple TV+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Disney+-serie 'Never Let Him Go'
Recensie

Recensie Disney+-serie 'Never Let Him Go'

Het ongelooflijke verhaal van een familie die na dertig jaar de waarheid over een vermeende zelfmoord ontdekt.

Regie: Jeff Dupre, Jacob Hickey | Afleveringen: 4 | Speelduur: 52-60 minuten | Jaar: 2023

Wanneer Scott Johnson in 1988 dood onderaan een klif wordt gevonden, bestempelt de politie de zaak onmiddellijk als zelfmoord. De klif is immers een populaire plek om zelfmoord te plegen en Scott was homo, wat wel een reden zal zijn geweest voor suïcidale gedachten. Ruim tien jaar later bericht het nieuws over mensen die op soortgelijke wijze om het leven zijn gekomen en ook allemaal homoseksueel waren. Het begint Scotts nabestaanden te dagen dat hun onderbuikgevoel al die tijd klopte en Scott geen zelfmoord heeft gepleegd.

Never Let Him Go begint met een haastige introductie van Scott en zijn familie. Details zijn vaag en roepen vragen op, terwijl truecrimedocumentaires meestal gemaakt zijn om vragen te beantwoorden. Maar dat Scott een zachtaardige jongeman met een veelbelovende toekomst was, is gelukkig duidelijk. Zijn familie gaf veel om hem, maakte geen enkel punt van zijn seksuele oriëntatie en was vooral begaan met zijn veiligheid.

Vandaag de dag heeft de homo-emancipatiebeweging het zwaar: haat en geweld nemen overal toe en in sommige landen worden vergaande antiqueerwetten aangenomen. Het is moeilijk voor te stellen dat het enkele decennia geleden nog erger was en het als homoseksuele man normaal was om regelmatig bebloed thuis te komen. Tijdens de aidsepidemie werden zelfs uiterst homofobe reclamecampagnes gevoerd, in een ontwikkeld land als Australië nog wel.

De ontkenning van dit geweld tegen de homogemeenschap zorgde voor ongekende gevallen van slachtofferschap, zoals die van Scott Johnson. Zijn familie moest dertig jaar lang vechten om de politie zover te krijgen op zoek te gaan naar een moordenaar, in plaats van Scotts overlijden als zelfmoord af te doen. Hun manier om dat voor elkaar te krijgen: een hoop geld.

Steve Johnson, broer van Scott, is een welvarende, blanke Amerikaan, die met vanuit zijn bevoorrechte positie veel voor elkaar krijgt. Het mag duidelijk zijn dat niet iedereen die een geliefde is kwijtgeraakt aan haatcriminaliteit zo veel te besteden heeft om de autoriteiten te dwingen hun werk serieus te nemen. Velen blijven achter met vragen en onverwerkt verdriet.

Maar doordat Steve de media kon opzoeken, kwamen er veel mensen naar voren met hun eigen verhaal. Dit leek de homo-emancipatiebeweging te helpen, waarmee er toch iets positiefs uit het moeizame gevecht van Scotts familie is voortgekomen. Laat de politie het daar nu duidelijk niet mee eens zijn. Die gebruikt Steves bevoorrechte positie liever tegen hem.

Pamela Young komt aan het woord namens de politie. Met weerstand en neerbuigendheid treedt zij Steve en zijn privédetective Dan Glick tegemoet. Wanneer ze wordt geïnterviewd zit ze af en toe zelfs te lachen, zoals over Glicks overvloed aan aanwijzingen die nergens toe leidden en de politie na enige tijd begon te irriteren. Ondertussen had de politie zelf geen enkel idee, maar dat wordt in de documentaire niet benadrukt. De kijker mag dat zelf zuchtend vaststellen.

Young beroept zich erop dat slachtoffers allemaal gelijk zijn en geen zaak mag worden voorgetrokken omdat nabestaanden met geld zwaaien en via de media de politie onder druk zetten. Young vertelt dat destijds zeshonderd andere onopgeloste moordzaken op tafel lagen. Dat roept de vraag op hoeveel daarvan aanvankelijk als zelfmoord of ongeluk van tafel zijn geveegd en hoe lang andere nabestaanden al wachten op antwoorden. Maar deze feiten komen natuurlijk niet aan bod.

Het is compleet ongeloofwaardig dat de politie in de jaren tachtig niet op de hoogte zou zijn van het excessieve geweld tegen de homogemeenschap. Zelfs nu nog is de minachting voelbaar en het mea culpa dat de familie verlangt ver te zoeken. De geïnterviewde politieagenten blijven benoemen dat Steve rijk is, maar het idee dat dit een oneerlijk politieonderzoek zou bewerkstelligen komt niet bepaald over.

Het zou niet nodig moeten zijn om rijk, blank en heteroseksueel te zijn om autoriteiten zover te krijgen dat een mogelijke misdaad wordt onderzocht. Dat zou sowieso moeten gebeuren, maar dat gebeurt vaak niet op discriminerende gronden, wat een wereldwijd fenomeen is. Dit wordt pijnlijk duidelijk in Never Let Him Go. Een documentaire met een zeer gevoelig onderwerp, tot aan het onwaarschijnlijke, maar verlossende einde aan toe.



Never Let Him Go is te zien bij Disney+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'American Nightmare' en twee veelbesproken series behouden de macht in Netflix Top 10
Series / Nieuws

'American Nightmare' en twee veelbesproken series behouden de macht in Netflix Top 10

De bovenste plaatsen in de toplijst met series op Netflix zijn in handen van American Nightmare, Fool Me Once en La Casa de Papel: Berlín.

De met series verandert voortdurend en is ook een mooie lijst om in de gaten te houden om te zien of er nog iets leuks is wat je nog niet hebt gezien. Hieronder tref je de complete Top 10 van dit moment.

De Top drie is de afgelopen dagen niet veranderd, met American Nightmare en Fool Me Once op de eerste twee plaatsen en de spin-off La Casa de Papel: Berlín maakt de Top drie compleet.

Veel aandacht


Vooral de eerste twee series weten indruk te maken op het publiek. American Nightmare is ongetwijfeld veelbesproken bij het koffiezetautomaat en Fool Me Once is een typische hate-it-or-love-it serie. Bepaalde mensen zijn laaiend enthousiast, waar anderen maar een meh-gevoel hebben.

In de rest van de top 10 zien we dat de populaire series Frost en Boys Swallows Universe hun langste tijd in de toplijst hebben gehad. Ook is het opvallend dat er maar weinig vervolgseizoenen van bestaande series in de lijst staan.

Complete Top 10


Hieronder zie je de complete top tien met series op Netflix.

1. American Nightmare - docu
2. Fool Me Once
3. La Casa de Papel: Berlín
4. Safe - miniserie
5. The Stranger - miniserie
6. My Life with the Walter Boys - seizoen 1
7. You Are What You Eat - docu
8. Love on the Spectrum - seizoen 2
9. Frost
10. Boys Swallows Universe - miniserie

Nieuwe releases


De Top 10 zal komende periode wel weer iets veranderen. Vanaf vandaag staan Griselda met Sofía Vergara en Masters of the Universe: Revolution online en vanaf zaterdag kun je kijken naar Doctor Slump. Lees de volledige lijst met nieuwe series van deze week in het artikel Netflix komt deze week met het spraakmakende 'Griselda' en 9 andere topseries.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Je lacht je kapot om 'Police Academy', maar deze tv-serie verwoestte de jaren 80-filmreeks compleet
Series / Specials

Je lacht je kapot om 'Police Academy', maar deze tv-serie verwoestte de jaren 80-filmreeks compleet

In 1984 verscheen de eerste film, daarna kwamen er nog zes. De tv-serie uit 1997 was compleet overbodig.

In de jaren 80 was de filmreeks Police Academy een groot succes. Tot 1994 verschenen er nog zes films in de reeks die bedacht werd door Neal Israel en Pat Proft. Warner Bros. wilde daarna meer en kwam een paar jaar later met een tv-serie.

Police Academy: The Series verscheen in 1997 en bestaat uit 26 afleveringen. Het mag duidelijk zijn dat daarna geen tweede seizoen verscheen. Het was zelfs de laatste stuiptrekking van de ooit zo succesvolle franchise.

Police Academy


De titel zegt het al, de franchise gaat over een politieopleiding en de focus ligt vooral op een aantal buitenbeentjes die proberen politieagent te worden. In de eerste vier films is Carey Mahoney (Steve Guttenberg) het hoofdpersonage. Hij is een draaideurcrimineel en moet verplicht de opleiding volgen.

Er zijn uiteraard meer gedenkwaardige personages in de reeks. Denk maar aan Moses Hightower (Bubba Smith), Larvell Jones (Michael Winslow), Eugene Tackleberry (David Graf), Eric Lassard (George Gaynes) en Laverne Hooks (Marion Ramsey). De meeste hadden gastoptredens in Police Academy: The Series.

The Series


Deze spin-off van de films werd een sitcom. Acteur Michael Winslow keerde als enige uit de films terug voor een grotere rol. Hij was in de helft van de 26 afleveringen te zien. Kwalitatief goede beelden zijn er niet uit de serie. Wel staan er meerdere aflevering met bijzonder slechte kwaliteit op YouTube:



De live action-serie staat op de IMDb op een magere 4,9 en waarschijnlijk is dit nog zo hoog doordat er heel wat mensen nostalgische gevoelens hebben bij Police Academy. Overigens verschenen er in 1988 en 1999 twee seizoenen van de beter ontvangen animatieserie Police Academy.

Terugkeer Police Academy?


In 2018 werd via Guttenberg duidelijk dat er werd gewerkt aan een nieuwe Police Academy-film werd gewerkt. "De volgende Police Academy komt eraan, nog geen details, maar de film zit in de pijplijn en komt eraan!" aldus Guttenberg. Sindsdien is het vooral stil rond het project.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De eerste foto voor 'The Last of Us' als de opnames voor seizoen 2 bijna beginnen
Series / Foto's

De eerste foto voor 'The Last of Us' als de opnames voor seizoen 2 bijna beginnen

De opnames voor The Last of Us beginnen bijna: we hebben een foto van Bella Ramsey (Ellie), Isabela Merced (Dina) en de Young Mazino (Jesse).

Na het succesvolle eerste seizoen van The Last of Us begint HBO zeer spoedig met de opnames voor het tweede seizoen. Deze vinden plaats in Vancouver en nu hebben we een eerste foto met een deel van de cast.

Het tweede seizoen zal in 2025 op HBO Max verschijnen, nadat het eerste seizoen aftrapte in januari 2023. De post-apocalyptische zombieserie werd ijzersterk ontvangen en staat op maar liefst 96 procent op de Tomatometer met een 8,75 als gemiddelde beoordeling.

Seizoen 2


Het vervolg moet enkele vragen gaan beantwoorden. De grootste vraag is misschien wel hoe de serie de games blijft volgen. Waarschijnlijk is er een sprong in de tijd waardoor Ellie en Joel een stuk ouder zijn. En daarnaast is er de vraag: Welke rol gaat Abby spelen?

Nu hebben we een opvallende foto. Het restaurant Afghan Kitchen deelde een van enkele medewerkers die poseren met acteurs uit de HBO-serie. We zien Bella Ramsey (Ellie), Isabela Merced (Dina) en Young Mazino (Jesse) samen met showrunner Craig Mazin en producent Jacqueline Lesko.

Castfoto


Op de foto ontbreken namen als ster Pedro Pascal (Joel) en de nieuwkomer Kaitlyn Dever (Abby). De opnames starten over een paar dagen dus de kans is groot dat we komende weken meer onthullingen zien.

Bekijk op instagram


De negen afleveringen van het eerste seizoen van The Last of Us kijk je nog gewoon op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Sciencefictionserie 'Halo' kreeg flink wat commentaar: "een enorme vergissing"
Series / Nieuws

Sciencefictionserie 'Halo' kreeg flink wat commentaar: "een enorme vergissing"

Het eerste seizoen van de gameverfilming werd niet unaniem enthousiast ontvangen.

Begin februari start het tweede seizoen van de sciencefiction-serie Halo. Het eerste seizoen zag het licht in 2022, en dat seizoen kreeg behoorlijk wat kritiek.

In de aanloop naar seizoen 2 komt uiteraard ook seizoen 1 – en de kritiek die het kreeg – weer ter sprake. Acteur Pablo Schreiber, die het personage Master Chief speelt, ging in een interview met SFX Magazine in op de kritiek.

Romance


Master Chief had in het eerste seizoen een romantisch moment met Makee, gespeeld door actrice Charlie Murphy. Net zoals fans was Schreiber geen voorstander van de romance.

''Die beslissing was een enorme vergissing. Ik heb laten weten dat ik het er niet mee eens was bij de scenaristen. Maar ik ben wie ik ben en ik ben niet de schrijver'', zei Schreiber.

Seizoen 2


Het tweede seizoen van Halo gaat op 8 februari van start, en zal lopen tot 21 maart. Het eerste seizoen is in Nederland te zien op SkyShowtime.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Oorlogsserie 'Masters of the Air' gaat van start: bekijk hoe het spektakel aftrapt
Series / Nieuws

Oorlogsserie 'Masters of the Air' gaat van start: bekijk hoe het spektakel aftrapt

De negendelige serie van Apple TV+ laat ons zien hoe WOII er in de lucht uitzag.

Op SerieTotaal zag je de afgelopen maanden al heel wat berichten over het langverwachte Masters of the Air, de serie die volgt op Band of Brothers en The Pacific. Nu hebben we de eerste vijf minuten uit aflevering één voor je.

In de sneak peek hieronder zie je beelden vanuit een bar waarin enkele van de hoofdrolspelers zich vermaken. We zien onder meer Austin Butler als zijn personage Major Gale Cleven en Callum Turner als Major John Egan.

Vriendschap


De beelden laten vooral de vriendschap tussen de personages van Butler en Turner zien. Vriendschap zal ongetwijfeld een belangrijk onderdeel uitmaken van het verhaal van de serie, die is gebaseerd op het gelijknamige boek van Donald L. Miller.

In de laatste tellen van de beelden zien we vermoedelijk de scène die daarna volgt. Hierin zien we een vliegtuig van de 389th Bomb Group neergaan boven Wilhelmshaven in Duitsland. Hoe dat eindigt zie je vanaf morgen op Apple TV+.

Negen afleveringen


De miniserie Masters of the Air bestaat uit negen afleveringen die geregisseerd zijn door Cary Joji Fukunaga (No Time to Die), Anna Boden en Ryan Fleck (Captain Marvel), Dee Rees (Mudbound) en Tim Van Patten (The Sopranos). Hieronder de eerste vijf minuten.



Andere rollen in de $250 miljoen kostende serie komen van Anthony Boyle, Barry Keoghan en Nikolai Kinski. Schakel vanaf morgen in op Apple TV+ om hen in actie te zien.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Carice van Houten speelt hoofdrol in nieuwe thriller met 'X-Files'-ster David Duchovny
Series / Nieuws

Carice van Houten speelt hoofdrol in nieuwe thriller met 'X-Files'-ster David Duchovny

Het belooft een spannende serie te worden over een welgestelde familie.

Het nieuws is naar buiten gekomen dat Prime Video een gloednieuwe thriller heeft besteld die de titel Malice zal dragen. De hoofdrollen worden gespeeld door David Duchovny, Carice van Houten en Jack Whitehall.

De serie zal worden geproduceerd en geschreven door James Wood, ook wel bekend van Rev. en The Great. Deze Britse productie wordt een samenwerking tussen Expectation Entertainment en Tailspin Films voor Prime Video.

Nieuwe serie met grote namen


Duchovny zal bij het grote publiek waarschijnlijk het meest bekend zijn van zijn hoofdrol als FBI-agent Fox Mulder in de succesvolle Fox-serie The X-Files en als schrijver Hank Moody in de serie Californication.

Onze eigen Carice van Houten kennen we natuurlijk maar al te goed, maar haar grootste rol zal waarschijnlijk die van Melisandre zijn in HBO's megahit Game of Thrones. Whitehall is een succesvolle Britse komiek die de laatste tijd ook veel in Hollywood aan de weg timmert.

Spannende familiedynamiek


De exacte verhaallijn wordt nog geheim gehouden, maar bronnen melden dat de serie een jonge man (Whitehall) volgt die probeert binnen te dringen in de wereld van een welgestelde familie, met Duchovny en van Houten als de leiders van die familie.



Wanneer de nieuwe serie zal verschijnen is nog niet bekend. Hou SerieTotaal in de gaten voor alle updates omtrent de nieuwe serie Malice.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix passeert een mijlpaal met 260 miljoen abonnees en zet de andere diensten te kijk
Series / Nieuws

Netflix passeert een mijlpaal met 260 miljoen abonnees en zet de andere diensten te kijk

Het platform bevestigt zijn koppositie in de wereld van streaming met een spetterend vierde kwartaal.

Netflix heeft op dinsdag de cijfers voor het laatste kwartaal van 2023 bekendgemaakt. Het bedrijf bevestigt zijn dominantie positie met een duizelingwekkende 260 miljoen abonnees.

Netflix' strategie pakt duidelijk goed uit, aangezien het aantal nieuwe abonnees de verwachtingen heeft overtroffen. In de toekomst mikt het bedrijf op meer inkomsten uit advertenties en het uitzenden van grote Amerikaanse sportevenementen.

Overtroffen


Door de eerdere maatregelen zoals restricties op het delen van wachtwoorden heeft het streamingplatform maar liefst 13,3 miljoen nieuwe abonnees gekregen. Wall Street bericht dat de voorspelling van 8,8 miljoen nieuwe abonnees hiermee ruimschoots is overtroffen.

Het aanbieden van goedkopere abonnementen in de VS, waarbij de klant met advertenties kijkt, heeft eveneens voor meer inkomsten gezorgd. Dit laatste is wel op bescheidener schaal.

World Wrestling Entertainment


Onlangs heeft Netflix een overeenkomst met WWE (World Wrestling Entertainment) afgesloten voor het uitzenden van hun worstelevenementen. In een brief aan de aandeelhouders bericht Netflix dat er in de toekomst naast advertentie-inkomsten ook ingezet gaat worden op het uizenden van grote Amerikaanse sportevenementen.



Tot slot is de gigant naast commercie ook bezig met kwaliteit. De films Maestro, Nyad en Rustin hebben bijvoorbeeld Oscarnominaties binnengesleept. Ook indie-films worden door Netflix gedistribueerd. Een recent voorbeeld is Richard Linklaters Hit Man, de lieveling op het Filmfestival van Venetië en het Filmfestival van Toronto. Vanaf juni van dit jaar zal deze film op Netflix te streamen zijn.

Wat zien we in 2024?


In dit jaar kunnen we natuurlijk ook vertrouwde producties tegemoetzien, zoals Squid Game seizoen 2. Ook komt er een vervolg op de succesvolle animatiefilm Leo, dus voorlopig valt er nog genoeg te streamen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 4 ijzingwekkende Scandinavische series op Netflix kluisteren je vast aan de buis
Series / Featured

Deze 4 ijzingwekkende Scandinavische series op Netflix kluisteren je vast aan de buis

Fan van Nordic Noir? Dan moet je deze 4 steengoede series op Netflix gezien hebben.

Als jij geen genoeg kan krijgen van Scandinavische series, zit je bij Netflix helemaal goed. Op het platform staan een hoop sterke series uit het hoge noorden, die je vast en zeker een paar lange avonden kijkplezier zullen bezorgen. Check zelf welke serie jij vanavond nog op gaat zetten.

Borgen



Birgitte Nyborg wordt na een reeks schokkende gebeurtenissen de eerste vrouwelijke premier van Denemarken in dit baanbrekende drama. Bekijk nu bij Netflix.



Young Wallander



In dit verhaal uit het begin van zijn carrière is de jonge agent Kurt Wallander zelf getuige van een bizarre moord en wordt zijn hulp ingeroepen bij het onderzoek. Bekijk nu bij Netflix.



The Team



Europol stelt een team van toprechercheurs samen om de moordenaar op te sporen die verantwoordelijk is voor een reeks gruwelijke moorden in diverse landen. Bekijk nu bij Netflix.



Bordertown



Een getalenteerde rechercheur neemt een baan in een klein plaatsje om meer tijd door te brengen met zijn gezin, maar krijgt te maken met een reeks schokkende moordzaken. Bekijk nu bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De Marvel-films krijgen totaal onverwacht geduchte concurrentie van deze seriehit
Series / Nieuws

De Marvel-films krijgen totaal onverwacht geduchte concurrentie van deze seriehit

De superhelden krijgen uit wel zeer onverwachte hoek met stevige competitie te maken.

Het MCU kent de nodige krachtpatsers, buitenaardse wezens en nog veel meer bijzondere figuren. Volgens het Amerikaanse zakenblad Forbes kan Marvel echter een puntje zuigen aan de protagonist uit deze nieuwe serie.

We hebben het over niemand anders dan de ranzige beer Ted. Maker Seth MacFarlane postte onlangs op zijn X-Twitter een screenshot uit Forbes, waarin de VFX uit de prequelserie Ted worden geprezen en als sterker dan die van het MCU worden beoordeeld.

Magie


Na de succesvolle Ted-films uit 2012 en 2015 is onlangs de serie over Teds jonge jaren in première gegaan in de VS. De serie is uitstekend ontvangen, en dit betreft niet in de laatste plaats de VFX waarmee de vunzige grappenmaker tot leven is gebracht.

In het artikel staat het volgende: "Geen idee welke magie de makers toegepast hebben, maar je ziet echt een levende teddybeer in de film. In een tijd met slecht uitgevoerde superheldenfilms is dit een verademing".

MacFarlane is natuurlijk in zijn nopjes met deze lof en zet zijn medewerkers in het zonnetje. In zijn Tweet valt het volgende te lezen: "Speciale dank gaat uit naar Blair Clark en ons VFX team, evenals de geweldige artiesten van de Framestore in Melbourne en de Tippett Studio".




Ted is op het Amerikaanse streamingplatform Peacock te zien. Het is op het moment van schrijven nog niet bekend of en zo ja wanneer de serie in Nederland te zien zal zijn.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Uniek: Netflix toont geen enkele behoefte om concurrerende studio over te nemen
Series / Streamingdiensten

Uniek: Netflix toont geen enkele behoefte om concurrerende studio over te nemen

Netflix weet nog steeds aan kop te blijven tussen meerdere formidabele rivalen.

Met het uitkomen van het financiële rapport van Netflix over het vierde kwartaal kunnen we weer een kijkje nemen in de toekomstplannen van de streamingdienst. En waar de fusies de laatste tijd niet uit de lucht te slaan waren (bijvoorbeeld van HBO Max en Discovery+), blijkt Netflix plots de uitzondering te zijn.

Netflix is namelijk niet geïnteresseerd in het opkopen van andere studio's, tv-zenders of streamingdiensten, zo wordt het gesteld in het rapport.

Kansmakers


Volgens experts zouden bijvoorbeeld Warner Bros. Discovery of Paramount geschikte kandidaten zijn geweest om te worden opgekocht door de streaminggigant door hun aanzienlijke catalogus aan films, series en franchises.

Netflix zei hierover: "We zijn niet geïnteresseerd in het verwerven van lineaire activa. We geloven ook niet dat verdere fusies en overnames tussen traditionele entertainmentbedrijven de markt wezenlijk zullen veranderen, gezien alle consolidatie die de afgelopen tien jaar al heeft plaatsgevonden."

Trendsetter


Als misschien wel dé grote streamingdienst heeft Netflix niet erg veel te vrezen van alle concurrenten. Terwijl HBO Max een niche heeft gecreëerd als kwaliteitsmerk en Disney profiteert van enorme franchises zoals Star Wars en Marvel, kan Netflix hen relatief goed bijhouden door hun aanzienlijke gebruikersbestand.

Netflix deelde verder: "We verwachten dat onze industrie zeer concurrerend zal blijven gezien de grote kracht van franchises en programmeringsexpertise binnen traditionele entertainmentbedrijven, aanhoudende investeringen van grote spelers zoals YouTube, Amazon en Apple en bredere concurrentie voor de tijd van mensen, waaronder gaming en sociale media…"

Nieuw jaar


Ook dit jaar lijkt Netflix weer een koppositie te verzekeren, met veelbelovende series als Squid Game seizoen 2, Avatar: The Last Airbender en 3 Body Problem.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.