search

Ons nieuws van dinsdag 5 maart 2024

Recensie Prime Video-serie 'Dead in the Water'
Recensie

Recensie Prime Video-serie 'Dead in the Water'

De spoeling voor misdaadverhalen wordt steeds dunner, maar deze documentaire houdt het tenminste kort.

Regie: Niamh Kennedy | Afleveringen: 3 | Speelduur: 45-46 minuten | Jaar: 2024

Chris Farmer en Peta Frampton wilden in de jaren zeventig de wereld verkennen. Alles ging goed, totdat het Britse koppel in Zuid-Amerika ineens van de radar verdween. Enige tijd later kreeg Chris' familie nieuws over wat er aan de hand was. Het duurde vervolgens bizar lang voordat de zaak fatsoenlijk werd opgepakt.

Het contrast tussen hoe Britten zich voor de camera gedragen en hoe Amerikanen dat doen wordt in Dead in the Water direct duidelijk wanneer na wat introducties van Chris' familie de Amerikaanse Vince Boston aanschuift. Zijn manier van praten is drie keer zo dramatisch als die van de Britten. Maar goed, er zal blijken dat hij een waardevolle toevoeging is.

En daar hoeft de kijker niet lang op te wachten. Want waar menig misdaaddocumentaire alles zo lang mogelijk probeert te rekken, bevat Dead in the Water een lekker tempo. In de eerste aflevering wordt iedereen, aanwezig en vermist, geïntroduceerd. De tweede aflevering vertelt wat er aan de hand was met het vermiste Britse stel en hoe degene met informatie zijn best heeft gedaan om die door te geven. Aflevering drie laat zien hoe er eindelijk wat kon worden gedaan en hoe dat afliep.

Vince' vader had een boot waarop hij het Britse stel en zijn twee zoons meenam. Vandaar dat Vince het een en ander kan vertellen. Hij geeft aan dat hij heeft geprobeerd zijn verhaal te delen met de Amerikaanse politie, wat waar blijkt te zijn, maar dat hij daarin totaal niet serieus werd genomen. Een van de redenen daarvoor was dat de vermiste Britse vrouw bijna dezelfde naam had als de beroemde zanger en gitarist Peter Frampton en men dus dacht dat Vince een grapje maakte.

De documentaire laat ook zien hoe Chris' gezin emotioneel getroffen werd. Bij de interviews met zijn moeder en zus is de welbekende 'stiff upper lip' merkbaar aanwezig, maar in hun woorden brengen ze prima over wat voor permanent verdriet zijn afwezigheid heeft veroorzaakt. Familiebijeenkomsten gaan onmogelijk voorbij zonder dat die ene lege stoel opvalt, maar zelfs op normale dagen is er het besef dat je zoon of broer weg is.

Wanneer Chris' zus zich tientallen jaren later beseft dat ze via sociale media de man met de boot zelf kan opzoeken, duurt het niet lang voordat alles komt bovendrijven. Hoe Vince al die tijd zijn best heeft gedaan om de zaak aan het licht te brengen en hoe de kwestie in Engeland niet in behandeling werd genomen omdat het dossier onvindbaar was. Een pijnlijke ontdekking voor de familie. Maar wanneer de zaak dan eindelijk loopt blijkt de ellende nog steeds niet ten einde. Chris' familie krijgt weer zout in hun wond gestrooid en Vince wordt wederom niet serieus genomen.

Dead in the Water brengt dat gevoel van frustratie sterk over zonder te leunen op goedkope trucjes. Dit is dan ook geen documentaire over een waargebeurde misdaadverhaal waar iedereen naar zal kijken om het er vervolgens met elkaar over te hebben. Dit voelt meer als een poging om de persoonlijke ervaring over te brengen in plaats van een uitgerekte productie waarmee de makers kunnen verdienen over de rug van slachtoffers.

Er is helaas geen happy end, maar dat komt niet doordat de makers geen geduld hadden om te wachten op een uitkomst. Het slot van de serie is simpelweg waar de zaak eindigt en daar moet iedereen het mee doen. Omdat Dead in the Water het kort en krachtig houdt kunnen de betrokkenen in ieder geval een beetje hun teleurstelling en verdriet delen met de kijker. En gezien de slotsom is dat ook het enige dat ze konden wensen.



Dead in the Water is te zien bij Prime Video.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Disney+-serie 'Science Fair: The Series'
Recensie

Recensie Disney+-serie 'Science Fair: The Series'

Persoonlijke verhalen en indrukwekkende wetenschapsprojecten in deze vlotte documentaireserie over de International Science and Engineering Fair van 2022.

Regie: Cristina Constantini, Darren Foster | Afleveringen: 3 | Speelduur: 42-44 minuten | Jaar: 2023

Dertig miljoen middelbare scholieren uit achtenzeventig landen deden in 2022 mee aan de voorrondes van de grootste wetenschapswedstrijd ter wereld: de International Science and Engineering Fair (ISEF) in Atlanta. De National Geographic-serie Science Fair: The Series volgt een tiental van hen tijdens het traject om zich te kwalificeren en hopelijk voor de podiumplaatsen te strijden. De totale prijzenpot is acht miljoen dollar, maar er kan er maar één de Best in Fair Award mee naar huis nemen.

Deze serie toont de inspanningen, tegenslagen en successen van enkele van de beste wetenschappers in de dop. De onderzoeksprojecten waar deze vijftien- tot achttienjarigen aan werken gaan overigens veel verder dan de sodavulkaan of het ei dat niet kapot mag vallen vanaf de eerste verdieping van het schoolgebouw. Deze leerlingen werken onder andere aan projecten met plastic etende bacteriën, suïcidetracking en een elektrische motor die geen zeldzame materialen verbruikt.

In Nederland bestaat niet echt de traditie om middelbare scholieren tegen elkaar te laten strijden om wetenschapsprijzen. Wij sturen dan ook al jaren geen delegatie meer naar ISEF. In de Verenigde Staten daarentegen, waar een nummertje trekken bij de slager al op een wedstrijd uit kan draaien, smullen ze van dit soort competities. Amerikaanse scholen hebben hiervoor een zogenaamde sciencedirector en beschikken soms over faciliteiten en materialen waar menig wetenschappelijk instituut jaloers op zou zijn. Dat geldt met name voor het Jericho Union Free School District, waarvan enkele jongeren op hun pad naar Atlanta worden gevolgd.

De sciencedirector van Jericho, Serena McCalla, is een beroemdheid en de school een trekpleister voor internationale leerlingen vanwege de mogelijkheden op het gebied van wetenschappelijk onderzoek. McCalla pusht haar pupillen tot het uiterste, al lijdt het geen enkele twijfel dat de motivatie om te ontdekken, onderzoeken en presteren altijd vanuit de leerling zelf komt. Alle kandidaten zijn tot op het bot gemotiveerd. Sommigen komen uit een familie van wetenschappers (en voormalig ISEF-winnaars), maar anderen putten inspiratie uit persoonlijk verlies of een onstuitbare drang de wereld te helpen.

Sciencefairs zijn een typisch Amerikaanse aangelegenheid, die de deelnemers niet alleen lof en prijzengeld kunnen opleveren maar ook dat felbegeerde plekje op een prestigieuze universiteit. Want je hoeft geen gediplomeerd scout te zijn om te zien dat de winnaars van ISEF een gouden toekomst in de wetenschap te wachten staat. Het is daarom jammer dat de serie vooral focust op Amerikaanse teams.

De uitzondering is een Zimbabwaanse delegatie, die als underdog voor veel kijkers de gunfactor zal hebben. Suikerriet is in Zimbabwe een van de meest gebruikte bronnen van brandstof (ethanol), dus gooit deelnemer Memory Bvungo hoge ogen met haar onderzoek naar een alternatief. Haar sciencedirector – met de onwaarschijnlijk toepasselijke naam Knowledge Chikundi – loodst het team naar de finale in Atlanta, maar dat gaat niet zonder slag of stoot. De aandacht voor de persoonlijke kant van de deelnemers en hun begeleiding is natuurlijk wat een serie als deze leuk maakt, ook voor kijkers die van de wetenschap weinig kaas hebben gegeten.

Zoals je van een National Geographic-serie mag verwachten is Science Fair: The Series productioneel prima verzorgd. De interviews zijn vlotjes gefilmd en gemonteerd, er zijn speelse animatie-elementen en de onderzoeksprojecten worden tamelijk begrijpelijk in beeld gebracht. De serie focust zich natuurlijk op onderzoeken die tot de verbeelding spreken en maatschappelijke relevantie hebben. Dat laatste is ook een criterium vanuit de ISEF-organisatie zelf. De juryleden letten onder meer op originaliteit, maatschappelijk belang, onderzoeksmethode en presentatievaardigheden. Het onderzoek op de juiste manier presenteren is voor sommige deelnemers nog de grootste horde.

Hoewel communicatieve vaardigheden en presentatie tegenwoordig in vrijwel elke beroepsgroep van belang zijn – zeker in de Verenigde Staten – kun je je natuurlijk wel afvragen of dat belang uiteindelijk gewenst is. Moet een profvoetballer welbespraakt voor de camera kunnen vertellen wat er door hem heen ging bij dat winnende doelpunt of wordt een film beter als de regisseur er in interviews een lekker praatje over houdt? Juist in de wetenschap zouden koele resultaten toch zwaarder moeten wegen dan een vlotte babbel? Misschien kan een Nederlandse leerling dat voor ISEF van dit jaar onderzoeken. Een reisje naar Los Angeles wacht.



Science Fair: The Series is te zien bij Disney+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Ewan McGregor zit vast in Rusland in eerste beelden 'A Gentleman in Moscow'
Series / Trailer

Ewan McGregor zit vast in Rusland in eerste beelden 'A Gentleman in Moscow'

De verfilming van de bestseller van Amor Towles belooft veel bizarre momenten.

Showtime heeft de eerste trailer vrijgegeven voor A Gentleman in Moscow. De mini-serie is een verfilming van het gelijknamige boek van de Amerikaanse schrijver Amor Towles.

De serie vertelt het verhaal van Graaf Alexander Rostov. Tijdens de socialistische revolutie in het Moskou van 1917 wordt hem de dood bespaard, maar hij wordt voor de rest van zijn leven opgesloten in een bijzonder hotel in de hoofdstad. De trailer toont dat daar de meest vreemde dingen gebeuren.

Ewan McGregor


A Gentleman in Moscow is een mini-serie en telt acht afleveringen. In een eerder stadium was Kenneth Branagh in beeld voor de hoofdrol, maar die ging uiteindelijk naar Ewan McGregor.

De serie is geregisseerd door Tom Harper en Sarah O'Gorman. Harper regisseerde eerder onder andere aflevering van Black Mirror en Luther. O'Gorman is bekend van The Witcher en The Last Kingdom.

SkyShowtime


Zeer waarschijnlijk zal de mini-serie in Nederland te zien gaan zijn op SkyShowtime. Zodra dat nieuws bekend is, lees je het natuurlijk op SerieTotaal.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Netflix-serie 'Captivating the King'
Recensie

Recensie Netflix-serie 'Captivating the King'

Zuid-Koreaanse historisch soap mixt complexe paleisintriges met sentimenteel en ongeloofwaardig liefdesverhaal.

Regie: Nam-guk Cho | Cast: Jung-suk Jo (grootprins Jinhan), Se-kyung Shin (He-soo Kang), Shin-young Lee (Myung-ha Kim), Dae-hoon Choi (Yi Seon), Sung-ha Jo (Jong-bae Kim), e.a. | Afleveringen: 16 | Speelduur: 65-77 minuten. | Jaar: 2024

In Zuid-Korea zijn ze dol op historische soaps. Met Captivating the King stuurt Netflix een heel prestigieuze de wereld rond. Deze verzorgde serie zal met haar ingenieus bedachte paleisintriges. zeker fans winnen, alleen moeten die wel eerst voorbij de complexe context en een tenenkrommend liefdesverhaal. De protagonist wordt immers verliefd op een go-speler en ziet niet dat het een vrouw is. Alsof Beyoncé een cowboyhoed opzet en iedereen denkt dat ze een man is. Moeilijk te slikken.

Wie een geschiedenisles in een soap zoekt, zal die in Captivating the King vinden. Maar je moet wel je aandacht erbij houden en waarschijnlijk Wikipedia raadplegen. De makers vertikken het immers om bij de start de historische achtergrond duidelijk te maken. Waarschijnlijk omdat Zuid-Koreanen daar op school al in worden onderwezen.

Het verhaal speelt zich af in 1636, een belangrijk jaar in de Koreaanse geschiedenis. De Chinese Qing-dynastie heeft net haar keizer gekroond en de legers rukken op om de Ming-dynastie te verdrijven. Maar het Joseon-koninkrijk, zoals het Koreaanse rijk destijds heette, verbond zich aan de Mings. Door een verloren veldslag tegen de Qings wordt het Koreaanse schiereiland een protectoraat van China en moet de Joseon-koning de banden met de Mings verbreken.

Een van de gevolgen van een vredesakkoord is de verbanning van grootprins Jinhan naar China. Als broer van de Joseon-koning dient hij als gijzelaar van de Qings om de vorst onder controle te houden. Pas wanneer vele maanden later een nieuw compromis wordt bereikt, mag de prins terugkeren. Maar de koning is paranoïde en ziek en een deel van de regering beschouwt Jinhan als een mogelijke Qing-spion. Intussen hoopt de koningin-moeder dat Jinhan, haar zoon, zo snel mogelijk koning wordt, terwijl de koningin koste wat kost haar piepjonge zoon op de troon wil krijgen.

Dit krijg je allemaal mee in een deel van de eerste aflevering, maar deze informatie dient enkel om context te geven aan de kern van de serie: het liefdesverhaal. Jinhan kruist namelijk het pad van een geheimzinnige go-speler die hem fascineert. In werkelijkheid is deze gokker Kang, dochter van de adviseur van de koning, die er een eigen agenda op nahoudt: geld verzamelen om gijzelaars in China vrij te kopen. De jonge vrouw wordt uiteraard smoorverliefd op Jinhan, terwijl de grootprins kampt met gevoelens die hij niet begrijpt.

De paleisintriges zijn leuk om te volgen. Meer dan zeventien uur vol wendingen is beslist indrukwekkend. Een ander boeiend aspect is het bordspel go, in het Koreaans baduk, dat werkt als metafoor voor de verhoudingen tussen de verschillende personages. Maar de scènes met het hypersentimentele liefdesverhaal, begeleid door vreselijke muzak, worden traag uitgemolken en zijn ronduit lachwekkend. Herkent echt niemand in de bloedmooie Kang een vrouw? Suspension of disbelief is hier wat te veel gevraagd.

Bovendien benaderen de makers die liefdesrelatie zo kuis en conservatief dat je er bijna aan gaat twijfelen of deze serie wel echt afkomstig is uit het land met soms hondsbrutale actie- en horrorfilms. Op de lange duur begint dat liefdesverhaal te enerveren en te vervelen. Je hoopt in bepaalde afleveringen zo snel mogelijk terug te keren naar de paleisintriges, maar nee, de regisseur blijft kleven op de schuchtere en verliefde blikken en laat de onuitstaanbare pianomuziek flink aanzwellen. Enkel soapliefhebbers zullen bij het aanschouwen van zo veel hartstocht in vervoering geraken.

De serie zal vast ook in de smaak vallen bij wie van gepraat houdt. Op enkele zeer zeldzame actiemomenten na worden de intriges uitvoerig uitgelegd via oeverloze dialogen tussen het exponentieel groeiende aantal personages. Halverwege de serie dien je minstens dertig belangrijke spelers uit elkaar te houden, wat niet zo gemakkelijk is omdat ze vaak hetzelfde uniform dragen. Over camerawerk, belichting, kostuums en decors valt er echter weinig negatiefs te vertellen. Er is duidelijk niet op een Zuid-Koreaanse won meer of minder gekeken.



Captivating the King is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Last of Us' seizoen 2: setfoto toont bekende game-locatie
Series / Nieuws

'The Last of Us' seizoen 2: setfoto toont bekende game-locatie

Fans spotten een bekende plek die we gaan zien in seizoen 2.

Momenteel wordt er hard gewerkt aan seizoen 2 van The Last of Us. Het eerste seizoen van de post-apocalyptische serie was vorig jaar een enorm succes. Voor fans die uitkijken naar het vervolg is er nu een leuk nieuwtje.

Het fan-account The Last of Us News publiceerde op X setfoto's samen met shots uit de game die de basis vormt voor seizoen 2, The Last of Us Part II. De setfoto's komen aardig overeen met een belangrijke locatie uit de game.

Pedro Pascal


Het gaat om het huis van Joel Miller, het personage gespeeld door Pedro Pascal. Onderaan dit artikel kun je zelf de verschillende beelden vergelijken en oordelen.

Het tweede seizoen van The Last of Us zal slechts een deel van de tweede game verfilmen. Hoeveel seizoenen en episodes er in totaal gaan komen is nog niet bekend.

2025


The Last of Us seizoen 2 gaat naar verwachting van start in 2025. Seizoen 1 is te bekijken op HBO Max.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix pakt deze vrijdag uit met een fantasyfilm, inclusief een enorme draak
Films / Netflix Kijktip

Netflix pakt deze vrijdag uit met een fantasyfilm, inclusief een enorme draak

Actrice Millie Bobby Brown uit Stranger Things speelt de hoofdrol in Damsel.

Netflix heeft weer een grote film op de rol staan. Deze week krijgen we Damsel voorgeschoteld, een fantasy-avonturenfilm vol actie, een enorme draak en Stranger Things-actrice Millie Bobby Brown.

Het is de zoveelste samenwerking van de nog jonge actrice met Netflix. Naast de serie Stranger Things maakten ze de twee Enola Holmes-films met elkaar. Sinds de start van Strangers Things maakte Brown eigenlijk alleen nog twee Godzilla-films, uit 2019 en 2021 en voor Warner Bros. Pictures.

Damsel, met een draak


In Damsel van regisseur Juan Carlos Fresnadillo, bekend van onder andere 28 Weeks Later uit 2007 en Disney's aanstaande live-actionfilm The Sword in the Stone, zien we Brown als de prinses Elodie.

Elodie trouwt met een aantrekkelijke prins. Ze komt er echter achter dat het huwelijk in scène is gezet om een eeuwenoude schuld in te lossen. Ze wordt gevangen gestopt in een grot, waarin ook een grote enge draak leeft. Een strijd om te overleven volgt.

Vrijdag online


Naast Brown zie je ook rollen voor Ray Winstone, Nick Robinson, Shohreh Aghdashloo, Angela Bassett en Robin Wright en vanaf aankomende vrijdag zie je Damsel op Netflix. Bekijk hieronder de eerdere trailer voor de actierijke fantasyfilm.



Er zijn helaas nog geen ontvangstcijfers bekend. Het wachten is nog op de eerste recensies en het percentage op Rotten Tomatoes. Zet alvast een melding op Netflix aan als je de film graag wilt zien.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix kondigt een potentiële hitserie aan: een echte 'Grey's Anatomy'-killer?
Series / Nieuws

Netflix kondigt een potentiële hitserie aan: een echte 'Grey's Anatomy'-killer?

Gaat de nieuwe serie van Netflix het succes van de populaire Grey's Anatomy overschrijden?

Ziekenhuisseries zoals Grey’s Anatomy, The Good Doctor en Chicago Med zijn altijd erg populair bij kijkers. Netflix wil niet achterblijven op dit succes en heeft dan ook een gloednieuwe eigen serie aangekonigd.

Onlangs heeft Netflix zijn nieuwe ziekenhuisserie genaamd Pulse aangekondigd. Hoewel de titel nu officieel bekend is, zullen Netflix-kijkers nog even moeten wachten totdat de serie ook daadwerkelijk te streamen is.

Pulse


Pulse vertelt het verhaal van een team doktoren op het traumacentrum. De officiële synopsis is als volgt: Terwijl het personeel van het drukste Level 1 Traumacentrum van Miami medische noodgevallen moet afhandelen, wordt de jonge SEH-arts Dani Simms onverwacht gepromoveerd tot hoofdresident te midden van de gevolgen van haar eigen provocerende romantische relatie.

Justina Machado is de eerste acteur die gecast is voor de nieuwe serie en speelt Natalie Cruz, een intelligente dokter die zowel de administratie als medicijnen overziet. Over de rest van de cast is nog niets bekend.

Het creatieve team


De serie zal geregisseerd worden door showrunner Carlton Cuse, vooral bekend van Lost, Tom Clancy’s Jack Ryan en Locke and Key. Cuse werkt samen met maker, showrunner en uitvoerend producent Zoe Robyn (The Equalizer) en uitvoerend producent Kate Dennis (The Handmaids Tale en New Amsterdam).



De getalenteerde Dennis zal ook de eerste twee afleveringen van Pulse regisseren. Met dit steengoede team achter de schermen zal Pulse ongetwijfeld één van de meest populaire series op Netflix worden.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Er komt een nieuwe 'Baywatch'-serie: tijd voor rode badpakken en shorts
Series / Nieuws

Er komt een nieuwe 'Baywatch'-serie: tijd voor rode badpakken en shorts

Iedereen is weer helemaal klaar voor een nieuw avontuur met rode badpakken op een zonnig strand.

Baywatch is zo bekend dat iedereen met slechts een paar woorden weet over welke serie je het hebt. Je hoeft slechts "rode badpakken" en "slowmotion" te zeggen en iedereen weet dat je het over de iconische lifeguard-serie Baywatch hebt.

De originele serie speelde zich af op het strand in Los Angeles en volgde verschillende lifeguards tijdens hun werk en privéleven, waaronder Mitch Buchannon (David Haselhoff), C.J. Parker (Pamela Anderson), Matt Brody (David Charvet), Caroline Holden (Yasmine Bleeth), Hobie Buchannon (Jeremy Jackson) en Summer Quinn (Nicole Eggert).

Nieuwe serie


In 2017 kreeg de iconische serie al een spin-off, namelijk een gelijknamige film met Dwayne Johnson, Zac Efron en Alexandra Daddario. Hier stopt de groei van de franchise echter niet, want er is een gloednieuwe Baywatch-serie in aantocht.

Eigenlijk is sinds april al bekend dat er een nieuwe Baywatch-serie komt, maar Fox Entertainment was op dat moment nog druk bezig met Rescue: HI Surf. Er is op dit moment nog geen verschijningsdatum bekend voor de nieuwe reboot.

Baywatch


De focus van de nieuwe Baywatch blijft precies hetzelfde als de originele serie: een reddingsteam met rode badpakken dat gedurfde reddingsacties volbrengt, maar tegelijk ook hun ingewikkelde privé- en liefdeslevens probeert te navigeren.



Lara Olsen (Spinning Out, 90210 en Private Practice) is de schrijfster en showrunner van de nieuwe reboot. Ze werkt samen met de makers van de originele serie, Michael Berk, Douglas Schwartz en Gregory J. Bonann.

Streamen


Stream de film uit 2017 op Netflix en de originele serie op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix maakt woensdag de tongen los met de spraakmakende serie 'Supersex'
Series / Specials

Netflix maakt woensdag de tongen los met de spraakmakende serie 'Supersex'

'Supersex' is gebaseerd op het leven van Rocco Siffredi, een beroemde Italiaanse pornofilmacteur.

Vanaf woensdag 6 maart kan je op Netflix kijken naar de nieuwe Italiaanse dramaserie Supersex. Deze serie is gebaseerd op het losbandige leven van pornoacteur Rocco Siffredi. Hij heeft in meer dan 1.500 pornofilms gespeeld en groeide uit tot een van de bekendste pornosterren ter wereld.

Het is de Italiaanse acteur Alessandro Borghi die in Supersex de rol van Rocco Siffredi speelt. Hij verklaarde dat hij 50 seksscènes filmde in 95 dagen voor de serie. Daarnaast spelen ook Jasmine Trinca, Adriano Giannini, Saul Nanni en Linda Caridi mee in de serie.

Verhaal


Supersex draait rond het leven van Rocco Siffredi. Het begint bij zijn kindertijd en kijkt naar zijn familie, zijn relatie met de liefde en hoe een eenvoudige jongen uit Ortona Rocco Siffredi werd, de beroemdste pornoster ter wereld.

Supersex is bedacht en geschreven door de Italiaanse scenarioschrijfster Francesca Manieri, die haar feministische kijk op de wereld duidelijk laat voelen in de serie. Haar plan was om "echt diep te duiken in de kern van mannelijkheid", terwijl we het leven van een pornolegende ontrafelen.

Rocco Siffredi


De echte Rocco Siffredi had dit te zeggen over de serie: "Dit mooie verhaal is geïnspireerd op mijn leven, maar het is niet mijn leven. Alles wat je zult zien in Supersex komt voort uit mij, maar daarna heeft de schrijver er veel van zichzelf in gestoken."



De echte Siffredi is intussen 59 jaar en heeft al verschillende keren gezegd dat hij op pensioen zou gaan, maar uiteindelijk kwam hij elke keer terug. Hij is een van de meest herkenbare figuren in de wereld van volwassen films geworden en bereikte ook bekendheid buiten de industrie.

Kijken?


Alle 7 afleveringen van Supersex zijn vanaf woensdag 6 maart te zien op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Zaterdag een nieuwe Zuid-Koreaanse dramserie op Netflix: de volgende hit waar iedereen het over heeft?
Series / Specials

Zaterdag een nieuwe Zuid-Koreaanse dramserie op Netflix: de volgende hit waar iedereen het over heeft?

Goed nieuws voor K-drama fans: de nieuwe serie 'Queen of Tears' verschijnt zeer binnenkort op Netflix.

Zuid-Koreaanse series doen het de laatste jaren enorm goed. Dat heeft Netflix door, want aankomende zaterdag verschijnt de nieuwe Zuid-Koreaanse dramaserie op de streamingdienst.

Fans van K-drama's hebben dus iets om naar uit te kijken. Vanaf 9 maart is de nieuwe serie Queen of Tears te bekijken op Netflix. De serie vertelt het verhaal van een getrouwd koppel dat in een huwelijkscrisis belandt.

Relatiecrisis


In Queen of Tears zien we de complexe relatie tussen warenhuis eigenaresse Hong Hae-in (Kim Ji-won) en advocaat Baek Hyeon-woo (Kim Soo-hyun). Door hun sterk uiteenlopende persoonlijkheden raakt het getrouwde koppel in een relatiecrisis.

Hong Hae-in is de dochter binnen een chaebol-familie. Een chaebol is een groot industrieel conglomeraat, die vaak door één groep of familie bestuurd wordt. Baek Hyeon-woo werkt voor de juridische afdeling bedrijf. Dit maakt hun relatie niet altijd makkelijker.

Zakenwereld


De serie onderzoekt thema's als genderrollen en autoriteit binnen een relatie. Ook speelt de zakenwereld waarin de twee zich bevinden een grote rol in het verhaal. Weet het koppel hun liefde weer op te laten bloeien, of zullen ze hun huwelijk moeten beëindigen?



Queen of Tears is gemaakt door Park Ji-eun. Haar kun je kennen van verschillende succesvolle series, waaronder Crash Landing on You, The Legend of the Blue Sea en My Love from the Star.

Release


De rol van Hong Hae-in werd in eerste instantie aangeboden aan zangeres en actrice Lee Ji-eun, maar zij wees het project uiteindelijk toch af. In totaal zal Queen of Tears bestaan uit 16 afleveringen.

De eerste aflevering van Queen of Tears is vanaf 9 maart te bekijken op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eindelijk is bekend wanneer 'House of the Dragon' terugkeert op HBO Max
Series / Nieuws

Eindelijk is bekend wanneer 'House of the Dragon' terugkeert op HBO Max

In juni kun naar het tweede seizoen kijken van de Game of Thrones-spinoff House of the Dragon.

Warner Bros. Discovery heeft eindelijk onthuld wanneer het tweede seizoen van House of the Dragon start op de streamingdienst HBO Max. Streambaas J.B. Perrette onthuilde de premièredatum tijdens een interview.

Tijdens een interview met Variety tijdens de conferentie Morgan Stanley’s Technology, Media and Telecom zei Perrette dat de serie in juni zal starten. Eerder werd nog gezegd dat de serie in de zomer zou verschijnen. Nu is dat dus overduidelijk eind lente/begin zomer.

Seizoen 2


Opvallend is dat de opnames van House of the Dragon doorgingen tijdens de uitgebreide stakingen in Hollywood gedurende een groot gedeelte van 2023. Dit komt doordat alle acteurs aangesloten zijn bij Actors Equity in plaats van SAG-AFTRA. Ook de scripts voor alle afleveringen waren al afgerond.

Het tweede seizoen werd onder andere opgenomen in Wales, Spanje en Engeland en we gaan door waar we aan het einde van het eerste seizoen waren gebleven.

Grote seriemaand


In juni wordt het druk op streaming, aangezien Disney+ met de nieuwe serie The Acolyte komt, Prime Video start met het vierde seizoen van The Boys en de fans van The Bear kunnen dan naar het derde seizoen kijken.



In het nieuwe seizoen van House of the Dragon keren acteurs Matt Smith, Olivia Cooke, Emma D’Arcy, Rhys Ifans, Steve Toussaint, Eve Best, Sonoya Mizuno, Graham McTavish, Jefferson Hall, David Horovitch, Matthew Needham, Bill Patterson, Gavin Spokes, Wil Johnson, John Macmillan, Savannah Steyn en Theo Nate terug.

Nieuwe gezichten


Grotere nieuwe rollen zijn voor Gayle Rankin, Russell Beale, Freddie Fox en Abubakar Salim. Vanaf juni zie je op HBO Max welke personages ze spelen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Only Murders in the Building' voegt weer hilarische nieuwe acteur toe aan cast seizoen 4
Series / Nieuws

'Only Murders in the Building' voegt weer hilarische nieuwe acteur toe aan cast seizoen 4

Het nieuwe seizoen belooft met alle komieken een hilarisch hoofdstuk te worden.

Nadat het zeer succesvolle Only Murders in the Building al een aantal nieuwe sterren toevoegde aan het aankomende vierde seizoen, is zojuist bekend geworden dat ook komiek Kumail Nanjiani van de partij is.

Nanjiani zal verschijnen in een terugkerende rol waarvan de details grotendeels geheim worden gehouden, maar insiders zeggen dat zijn personage integraal zal zijn voor het onderzoek van dit seizoen.

Terugkeer en aanvulling van sterrencast


Nanjiani voegt zich bij eerder aangekondigde nieuwe castleden voor seizoen vier, waaronder Eugene Levy, Eva Longoria en Molly Shannon. Meryl Streep zal ook haar rol uit seizoen drie opnieuw vertolken. De serie wordt geleid door Steve Martin, Martin Short en Selena Gomez.

Er is nog niet veel bekend over het plot van seizoen vier, alleen dat de hoofdpersonages een reis naar Los Angeles zullen maken voordat ze terugkeren naar New York. Het is voor Nanjani een terugkeer naar streamingdienst Hulu, waar hij eerder de hoofdrol speelde in Welcome to Chippendales.

Getalenteerd komiek


Voor zijn werk in Welcome to Chippendales ontving Nanjiani een Emmy-nominatie en in 2018 ontving hij een Oscar-nominatie voor het beste originele scenario van de film The Big Sick. Hij zal bij het grote publiek waarschijnlijk het bekendst zijn van zijn werk in HBO's Silicon Valley.



Kijk alle afleveringen van Only Murders in the Building op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Krankzinnige misdaadserie 'Sexy Beast' trapt donderdag af op de streamingdienst SkyShowtime
Series / Nieuws

Krankzinnige misdaadserie 'Sexy Beast' trapt donderdag af op de streamingdienst SkyShowtime

Vanaf donderdag zie je de spectaculaire misdaadserie 'Sexy Beast' op SkyShowtime.

Streamingdienst SkyShowtime breidt deze week zijn aanbod aan met een nieuwe misdaadserie. Het crime drama Sexy Beast is daar vanaf deze donderdag te bekijken.

Sexy Beast ging oorspronkelijk al in januari in première. Vanaf 7 maart is de serie eindelijk ook in Nederland te zien. De serie is een prequel van de gelijknamige film uit 2000, die het regiedebuut was voor Jonathan Glazer (The Zone of Interest, Under the Skin).

Londen in de jaren 90


De film uit 2000 gaat over oud-crimineel Gal Dove (Ray Winstone). Hij krijgt bezoek van de sociopatische gangster Don Logan (Ben Kingsley), die wil dat hij een bank berooft. Kingsley werd voor zijn rol genomineerd voor een Oscar.

In de serie volgen we Gal en Don een aantal jaar voordat de gebeurtenissen in de film plaatsvinden. Gal en Don zijn beste vrienden en dieven, die zich vermengen in het criminele Londen van de jaren 90.

Groeiende reputatie


Hun reputatie groeit in de stad, waardoor de twee worden gerecruit door de beruchte criminele baas Teddy Bass (Stephen Moyer). Ondertussen begint Gal een relatie met een vrouw genaamd DeeDee (Sarah Greene), wat een gevaarlijke bedoening blijkt te zijn.



De rollen van Gal en Don worden respectievelijk gespeeld door James McArdle (Mary Queen of Scots, Mare of Easttown) en Emun Elliott (Prometheus, Game of Thrones). Beide acteurs waren al eerder te zien in Star Wars: Episode VII - The Force Awakens.

Release


De opnames voor Sexy Beast vonden plaats in Liverpool. In totaal bestaat de serie uit acht afleveringen. Hoewel de film geregisseerd werd door Glazer, is hij niet betrokken bij de prequel. De serie is namelijk gemaakt door Michael Caleo.

Wel heeft de schrijver van het origineel, Louis Mellis, meegewerkt als uitvoerend producent. Sexy Beast is vanaf donderdag 7 maart te zien op SkyShowtime.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Oogstrelende eerste trailer thriller-serie 'Ripley' van Netflix
Series / Nieuws

Oogstrelende eerste trailer thriller-serie 'Ripley' van Netflix

Een reboot van de filmreeks die beroemd werd met The Talented Mr. Ripley.

Netflix heeft de eerste trailer vrijgegeven voor Ripley, een prestigieuze miniserie waarin Andrew Scott de rol speelt van Thomas Ripley, het personage dat we kennen uit The Talented Mr. Ripley en andere bestsellers van Patricia Highsmith.

Dit is de eerste keer dat het personage een verfilming krijgt sinds 2005, toen Barry Pepper het personage speelde in Ripley Under Ground.

Grote franchise


In totaal zijn er drie boeken over Tom Ripley verfilmd, waarvan The Talented Mr. Ripley veruit de bekendste en meest succesvolle is.

In die film uit 1999 speelden Matt Damon, Jude Law en Gwyneth Paltrow de hoofdrollen. De wereldwijde opbrengst was 125 miljoen dollar tegenover een budget van 40 miljoen dollar.

Populair bij filmmakers


Andere verfilmingen zijn The American Friend uit 1977 (met Dennis Hopper) en Ripley's Game uit 2002 (met John Malkovich, beide gebaseerd op het boek Ripley's Game en het Franse Purple Moon uit 1960 met Alain Delon. Deze laatste was ook een verfilming van The Talented Mr. Ripley.



Naast de drie boeken die zijn verfilmd verscheen Tom Ripley ook in The Boy Who Followed Ripley en Ripley Under Water. Er is dus nog genoeg bronmateriaal om te verfilmen, mocht Ripley een succes blijken voor Netflix.

Mooie april-release


Naast Scott zien we in Ripley ook acteurs als Dakota Fanning, Johnny Flynn, John Malkovich en Kenneth Lonergan.

Ripley is vanaf 4 april te streamen via Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Vierde seizoen van de Netflix-hit 'Outer Banks': komt deze er nog wel?
Series / Specials

Vierde seizoen van de Netflix-hit 'Outer Banks': komt deze er nog wel?

Vierde seizoen van avonturenserie Outer Banks van start: fans moeten geduld hebben voor de première in oktober/november.

Het is alweer een jaar geleden dat het derde seizoen van Outer Banks werd gelanceerd. De avonturenserie over vijf vrienden die op zoek gaan naar een gouden schat en de verdwijning van John B's vader onderzoeken, is een regelrechte hit geworden.

Het was meteen raak in 2020 na het eerste seizoen. De fans sloten de hoofdpersonages John B Routledge, Sarah Cameron, Pope Heyward, Kiara Carrera en JJ Maybank in hun hart en konden niet wachten op het tweede en derde seizoen.

Vierde seizoen


Tot nu toe zijn alle seizoenen enorm succesvol. Netflix heeft met Outer Banks een opmerkelijke serie in handen geschikt voor jong en oud. De opnamen voor het vierde seizoen zijn in november 2023 van start gegaan.

De verwachting was dat het vierde seizoen ergens in juni of juli van dit jaar de première zal beleven. Dat was eerst de bedoeling maar door alle stakingen van het afgelopen jaar is er een behoorlijke vertraging opgetreden en wordt de première van seizoen vier in oktober/november verwacht.

Geduld


Dus er wordt nog even een beroep op het geduld van alle fans gedaan. Wat wel ook rondzingt is dat als seizoen vier bij Netflix te zien is er ook meteen melding zal worden gedaan dat er ook een seizoen vijf zal komen.



De makers Josh Pate, Jonas Pate en Shannon Burke vertelden onlangs in een interview met Entertainment Weekly dat ze niet van plan zijn om zich aan de oorspronkelijke vier of vijf seizoenen te gaan houden.

Vorm


Josh grapt graag dat hij de serie, het liefst zo lang mogelijk wil laten lopen: "Alleen, ik kan er nu geen getal op zetten. We weten nog niet precies hoe lang het duurt om het einde te bereiken. We kennen wel al de vorm van het einde van het verhaal." Geloof maar dat de makers er zo lang mogelijk over willen doen.



Het eerste seizoen van Outer banks werd opgenomen voor de kust van North Carolina. Het gebied, bekend om haar zonovergoten keten van barrière-eilanden, wordt ook wel het paradijs op aarde genoemd. Barbados stond in seizoen twee centraal en El Dorado in seizoen drie. Waar we heen gaan in seizoen vier is nog onbekend, maar het zou zomaar een hele nieuwe locatie kunnen zijn? Kijk Outer Banks op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe Duitse sciencefictionserie bijna op Netflix: Kan deze 'Dark' evenaren?
Series / Nieuws

Nieuwe Duitse sciencefictionserie bijna op Netflix: Kan deze 'Dark' evenaren?

'The Signal' is een nieuwe Duitse serie, die net als 'Dark' boordevol mysterie zit.

Ben je fan van de geweldige serie Dark op Netflix? Dan heb je deze week iets om naar uit te kijken, want vanaf 7 maart is er een nieuwe Duitse sci-fi serie te bekijken op de streamingdienst.

Het is inmiddels duidelijk dat Duitse mysterieuze sci-fi series veelbelovend zijn. In 2017 kwam de serie Dark uit, die met zijn intrigerende web van generaties kijkers constant in spanning wist te houden.

Verdwenen astronaut


In 2022 kwam er van dezelfde makers de serie 1899, die ondanks zijn goede ontvangst na één seizoen gecanceld werd. Nu is er dus een nieuwe Duitse serie die we kunnen gaan bekijken, genaamd The Signal (of wel Das Signal).

Het verhaal van de serie begint met een astronaut genaamd Paula die op mysterieuze wijze verdwijnt tijdens een missie. Wanneer duidelijk wordt dat ze vermist is, gaat haar man Sven op zoek naar aanwijzingen.

Spoor van aanwijzingen


Al snel wordt duidelijk dat er meer schuilt achter dit mysterie, en dat Paula iets ontdekt heeft wat ze niet had mogen ontdekken. Het is aan Sven de taak om deze zaak op te lossen, want Paula heeft een spoor van aanwijzingen voor hem achtergelaten.



Tegelijkertijd moet hij ook hun jonge dochter veilig weten te houden. Hoe meer Sven uitvindt, hoe groter het gevaar voor hen beide wordt. Lukt het hem om dit mysterie op te lossen, zonder anderen in gevaar te brengen?

Miniserie


Das Signal bestaat in totaal uit vier afleveringen. De opnames voor de serie werden zowel in Duitsland als Marokko gedaan. De rol van Paula wordt gespeeld door Peri Baumeister, die je kunt kennen van Sleeping Dog en Blood Red Sky.

Das Signal is te zien op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.