search

Ons nieuws van dinsdag 19 maart 2024

'Doctor Slump': zoetsappig drama over een vete die uitmondt in een romance
Recensie

'Doctor Slump': zoetsappig drama over een vete die uitmondt in een romance

Na jaren van rivaliteit ontstaat tussen twee artsen ineens iets moois.

Regie: Hyun-jong Oh | Cast: Shin-hye Park (Ha-neul), Hyung-sik Park (Jeong-woo), Yoon Park (Dae-yeong), Seong-ha Kong (Hong-ran), Hye-jin Jang (Wol-seon), Bong-sik Hyun (Tae-seon), Ji-woo Song (Hye-ji), e.a. | Afleveringen: 16 | Speelduur: 61-74 minuten | Jaar: 2024

Anesthesist Ha-neul en plastisch chirurg Jeong-woo kennen elkaar al sinds hun studententijd. Ze konden elkaar toen al niet uitstaan en maken elkaar sindsdien het leven zuur. Maar wanneer de levens van de twee artsen om medische redenen eventjes on hold komen te staan, neemt hun relatie een opvallende romantische wending.

Het begin van Doctor Slump is wat verwarrend. Er is een terugblik naar een ongeluk van Ha-neul dat herhaaldelijk terugkomt, maar het wordt maar niet duidelijk wat er tijdens dat ongeluk precies gebeurde. Ook gaat de serie uitgebreid in op de periode waarin de rivaliteit tussen Ha-neul en Jeong-woo begon, maar het is niet duidelijk afgebakend wat zich wanneer afspeelt. De makers willen duidelijk veel achtergrondinformatie geven, maar brengen het allemaal wat rommelig en onoverzichtelijk. Zodra de gebeurtenissen een wat logischere volgorde krijgen, is de serie direct prettiger te bekijken.

Het acteerwerk is weinig natuurlijk te noemen. De simpelste gebeurtenissen worden gepresenteerd alsof er iets wereldschokkends aan de hand is. Met name Jang Hye-jin, die Ha-neuls moeder speelt, weet alles sterk te overdrijven. Het ongezond hard huilen en overdreven hard lachen gaat zo ver dat de serie geregeld over de irritatiegrens gaat.

Daarnaast staat het verhaal bol van de zoetsappigheid. De kalverliefde tussen de twee artsen is pril, jeugdig en wat ondeugend. Alsof ze iets doen wat niet mag, terwijl ze allebei vrijgezel en volwassen zijn en zich keurig gedragen. Wanneer de twee artsen smoorverliefd op elkaar worden volgt een hoop kleffigheid en een bijna volmaakt liefdesverhaal dat bijna constant gepaard gaat van romantische muziek.

Erg geloofwaardig is het allemaal niet. Het plot is als een soort modern sprookje, een melodramatisch liefdesverhaal om bij weg te zwijmelen, maar zonder onderliggende boodschap. De moraal is wellicht dat twee mensen die eerst botsen het uiteindelijk toch prima met elkaar kunnen vinden, maar het doel van de makers lijkt toch vooral van entertainende aard te zijn.

Die makers hebben het verduidelijken van context overigens iets te serieus genomen. Door werkelijk alles in woord en beeld uit te leggen, laat de serie maar weinig aan de verbeelding over. Ook wordt het verhaal hierdoor onnodig langdradig. Doctor Slump telt zestien afleveringen van elk ruim een uur, maar had met de helft daarvan kunnen volstaan en was daarmee waarschijnlijk ook een stuk prettiger te bekijken geweest.



Doctor Slump is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'O Ninho: Futebol e Tragédia': meer uitbuiting en sensatie dan een respectvolle documentaire over dode kinderen
Recensie

'O Ninho: Futebol e Tragédia': meer uitbuiting en sensatie dan een respectvolle documentaire over dode kinderen

Weer een documentaire over een onderwerp dat nog niet is afgerond.

Regie: Pedro Asbeg | Afleveringen: 3 | Speelduur: 34-42 minuten | Jaar: 2024

Niet alleen de oceaan scheidt ons van Zuid-Amerikanen, ook een cultuurverschil. Dat moet er zijn, maar soms botst het. Zo verscheen niet lang geleden een documentaire over een rare Argentijn met de diepgang van een mossel die zijn hele gezicht verbouwde maar desondanks door zijn landgenoten werd vereerd. Dit verklaart misschien waarom de Braziliaanse documentaire O Ninho: Futebol e Tragédia een pijnlijke tragedie presenteert op sensationele en dramatische wijze.

In 2019 ontstaat brand in een complex waar het jeugdteam van de Braziliaanse voetbalclub Flamengo slaapt. Tien kinderen komen om het leven. Na de ramp blijkt dat de clubdirectie was opgelegd om tegen elkaar geplaatste en ingerichte containers niet als woonruimte te gebruiken maar dit toch deed. Dat is pas het begin van een hoop onrechtmatigheid.

Enkele jeugdige voetballers die de ramp overleefden komen in O Ninho: Futebol e Tragédia aan het woord. Een van hen vertelt dat hij midden in de nacht wakker was geworden. Naar zijn eigen zeggen omdat hij graag een gebedje wilde zeggen, maar het is waarschijnlijker dat de adrenaline door zijn lijf gierde omdat er een professionele voetbalcarrière in het verschiet lag. Hij ontdekte dat de airconditioner naast zijn bed in de fik stond, waarna hij iedereen in zijn kamer wakker maakte en naar buiten rende.

Wat vervolgens wordt omschreven is pure horror. Simpelweg het verhaal aanhoren van deze overlever komt al stevig genoeg binnen, maar de makers dramatiseren het lekker met muziek en laten acteurs de ramp naspelen. Dit voelt niet goed. Deze tragedie is te heftig en pijnlijk om er op zo'n sensationele wijze over te vertellen. Helaas blijft deze truecrimetoon de hele serie lang behouden.

De tweede aflevering gaat eerst over de chaos na de ramp, waarbij ouders geen idee hadden of hun kind nog leefde. Een van de mensen die aan het woord komt is de vader van overleden Bernardo. Hij komt over als iemand die zijn zoon al vanaf jongs af aan oplegde dat hij maar beter fan kon zijn van Flamengo. Of anders...

Kort daarna start een onderzoek waaruit blijkt dat het pand niet bewoond had mogen zijn. En zo wordt "achteraf gezien" een kristalheldere blik op de zaken. Deze jongens wilden maar al te graag hun droom waarmaken, dus begrijpelijk dat ze alles deden wat er van hen werd verwacht. De ouders lieten hun kinderen niet slechts gaan om ze hun zin te geven, maar ook omdat ze realtekens in hun ogen hadden.

Ergens kan je ze dat niet helemaal kwalijk nemen, gezien de armoede die veel Brazilianen ervaren. Maar wanneer ze tijdens een rechtszaak spreken over de gevaarlijke omstandigheden waarop hun kinderen werden gehuisvest, nemen ze niet in acht dat zij de kans hadden om te zien in wat voor brandonveilig pand dat gebeurde (containers met slechts één doorgang, tralies voor de ramen) en toch niemand aan de bel trok.

Net als veel andere misdaaddocumentaires de laatste tijd verschijnt O Ninho: Futebol e Tragédia nog voordat er een fatsoenlijk einde is. De juridische zaak die tegen Flamengo is aangespannen wordt door de sportclub namelijk gerekt, in de hoop dat de aanklagende ouders hun motivatie verliezen om te blijven vechten. Verschrikkelijk voor die mensen, maar wat moet de kijker met zo'n einde?

Aan het einde van de laatste aflevering vertelt een beeldtekst dat een deel van de ouders na de opnames alsnog met de club heeft gesetteld. Ook wordt gemeld dat de makers graag meer ouders hadden willen interviewen, maar dat de meesten weigerden en enkelen niet eens reageerden. Wauw, op de valreep nog even mekkeren dat niet elke ouder een gigantische wond weer wil openscheuren.

De immens tragische ramp vond plaats tijdens het regime van een corrupte president. En corruptie verspreidt zich als kanker. Overal dichtgeknepen oogjes, maar wanneer er doden vallen weet iedereen ineens van niets. Dit alles had een professionele documentaire verdiend in plaats van sensatielust. Ook onprettig dat er volop wordt gesproken over bidden. Hoe naar en arrogant om te denken dat een hogere macht zich best om jou wilde ontfermen maar niet om dat andere jochie. Niemand verdiende dit.



O Ninho: Futebol e Tragédia is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste trailer voor 'The Acolyte': een compleet nieuwe 'Star Wars'-serie
Series / Trailer

Eerste trailer voor 'The Acolyte': een compleet nieuwe 'Star Wars'-serie

Disney+ heeft de eerste beelden vrijgegeven uit The Acolyte, de compleet nieuwe Star Wars-serie.

De afgelopen jaren kregen we op Disney+ heel wat series te zien die zich afspelen tijdens de eerdere Star Wars-films. Denk dan aan The Mandalorian en Obi-Wan Kenobi. De volgende serie speelt zich in een heel andere tijd af: The Acolyte.

The Acolyte speelt zich af in het laatste deel van het High Republic-tijdperk en dat is ongeveer 100 jaar voor Star Wars: Episode I - The Phantom Menace. Deze periode zagen we nog niet eerder in het live action Star Wars-universum.

The Acolyte


Desondanks krijgen we heel wat bekende zaken te zien in de serie The Acolyte, aangezien we Jedi's, lichtzwaarden en Wookiees te zien krijgen. Ook bezoeken we enkele bekende locaties uit de reeks.

De serie zou zich vooral richten op een wereld "met schimmige geheimen en de opkomende krachten van de dark side". We ontmoeten een voormalige padawan die haar Jedi Master weer tegenkomt om een aantal misdaden te onderzoeken.

Acteurs


Uiteraard zien we in The Acolyte een aantal bekende gezichten. Zo speelt Amandla Stenberg de padawan en is Lee Jung-jae de Jedi Master. Andere rollen komen van Dafne Keen (jonge Jedi), Jodie Turner-Smith, Carrie-Anne Moss (Jedi) en Joonas Suotamo (Wookiee Jedi Master).



Vanaf 4 juni zet Disney+ de achtdelige nieuwe Star Wars-serie online. Later dit jaar moet Skeleton Crew met onder andere Jude Law op de streamingdienst verschijnen.

Poster


Hieronder zie je de eerder verschenen teaserposter en nieuwe poster voor The Acolyte die ontwikkeld en deels geregisseerd is door Russian Doll-bedenker Leslye Headland.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Streamingsdiensten gaan komende jaren heel veel duurder worden
Series / Nieuws

Streamingsdiensten gaan komende jaren heel veel duurder worden

De stijgingen van de abonnementsprijzen zullen voorlopig nog niet stoppen.

De laatste jaren worden veel zaken in het leven duurder, en de streamingsdiensten zijn daarop geen uitzonderingen. Regelmatig krijgen abonnees van de grote streamingsdiensten nieuws over een nieuwe stijging van de abonnementsprijs.

Volgens Ellen van den Berghe, marketingdirecteur bij RTL, zet die trend zich in de komende jaren voort. Dat vertelde Van den Berghe in een recent interview met BNR Nieuwsradio.

20 procent


De stijging zal volgens Van den Berghe zo'n 20% bedragen. Om een idee te krijgen wat die stijging concreet zou betekenen kunnen we kijken naar de huidige prijzen van bijvoorbeeld Netflix. Een Basic Abonnement kost daar momenteel €7,99.

Met een stijging van 20% zou de nieuwe prijs dan €9,59 worden voor dat abonnement. De stijgingen komen vooral door de bedragen die in de Verenigde Staten betaald worden voor de content van de verschillende diensten.

Abonnees


Abonnees van streamingsdiensten als Netflix, HBO Max en Disney+ weten dus wat hun de komende jaren te wachten staat.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Damsel' verliest koppositie in Netflix Top 10 aan film met een 5,3 op de IMDb
Films / Netflix Kijktip

'Damsel' verliest koppositie in Netflix Top 10 aan film met een 5,3 op de IMDb

De romkom Irish Wish met Lindsay Lohan grijpt de koppositie in de Netflix Top 10.

Sinds de release van Damsel op 8 maart stond de actierijke fantasyfilm met onder andere Millie Bobby Brown, Ray Winstone, Robin Wright en Angela Bassett bovenaan de Netflix Top 10. Actrice en celeb Lindsay Lohan heeft daar nu verandering in gebracht.

De ene Netflix Original wisselt de andere Netflix Original namelijk af. De fantasierijke romantische komedie Irish Wish wipt namelijk Damsel van de koppositie. De film is duidelijk goed bekeken op de streamingdienst.

Wens


In Irish Wish staat de droomman van Maddie op het punt om met haar beste vriendin te trouwen. Maar als haar wens voor haar ware liefde op een eeuwenoude steen in Ierland in vervulling gaat, verandert haar lot op magische wijze.

Naast Lohan, die dit jaar ook al te zien was in Mean Girls en sinds enkele jaren werkt aan een comeback, zie je ook rollen voor onder andere Ed Speleers, Alexander Vlahos, Ayesha Curry, Jane Seymour, Elizabeth Tan en Jacinta Mulcahy.

IMDb en Rotten Tomatoes


De ontvangst is mager. Op de IMDb staat een 5,3 na bijna vijfduizend stemmen en op Rotten Tomatoes komt de Tomatometer niet verder dan 34 procent, na 41 recensies. Op de site is de publieksscore ook mager, namelijk 44 procent.



In dit geval blijkt maar weer dat kwaliteit niet altijd boven kwantiteit gaat. En dat is uiteraard ook helemaal niet erg. Er zijn voldoende mensen die dol zijn op de meer standaard romkom. Je ziet koploper Irish Wish nu op Netflix, mocht je de film al niet hebben gezien.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Famke Janssen in eerste Nederlandse serie: 'Amsterdam Empire' van Netflix
Series / Nieuws

Famke Janssen in eerste Nederlandse serie: 'Amsterdam Empire' van Netflix

De Nederlandse ster Famke Janssen gaat in een Nederlandse serie van Netflix spelen.

De Nederlandse actrice Famke Janssen kennen we alleen uit Hollywood-producties. De in 1964 in Amstelveen geboren brunette speelde nog nooit in een Nederlandse productie. Tot nu!

Netflix heeft namelijk de serie Amsterdam Empire aangekondigd. De zevendelige Nederlandse Original van schrijvers Nico Moolenaar, Piet Matthys en Bart Uytdenhouwen, bekend van Undercover, wordt geregisseerd door Jonas Govaerts. Dit werd onthuld door Larry Tanz, VP of Content voor EMEA.

Allereerste Nederlandse rol


"Ik kijk er enorm naar uit om terug te keren naar Nederland voor mijn allereerste Nederlandse rol! Het is een eer om samen te mogen werken met Nico Moolenaar en de rest van dit getalenteerde team," zegt Janssen in het persbericht van Netflix Benelux.

Ze gaat verder: "Ik ben dankbaar om weer met Netflix te mogen werken en een deel uit te maken van dit verhaal dat zich afspeelt in de prachtige stad Amsterdam, de stad waar mijn hart ligt."

Amsterdam Empire


Amsterdam Empire wordt Netflix bestempeld als een "extravagant misdaaddrama vol glamour en grime" en speelt zich af in de Amsterdamse cannabis-scene. De serie is naar verwachting in 2025 op Netflix te zien.


De synopsis is ook al onthuld: Jack van Doorn, de rijke en beruchte oprichter van het coffeeshop imperium Jackal, heeft zijn hele carrière moeten vechten tegen criminelen, concurrenten en absurde Nederlandse wetten om uit te groeien tot de grootste van allemaal. Wanneer zijn affaire met een bekende journaliste uitkomt, blijkt dat zijn gevaarlijkste vijand al die tijd onder zijn dak woonde: zijn verraden vrouw Betty, een ex-popdiva die al zijn zwakke plekken en geheimen kent en niet zal rusten voor ze hem alles heeft afgepakt.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Turning Point: The Bomb and the Cold War': gewichtige documentaire over het wapen dat oorlogsvoering voorgoed veranderde
Recensie

'Turning Point: The Bomb and the Cold War': gewichtige documentaire over het wapen dat oorlogsvoering voorgoed veranderde

Onmisbaar kijkvoer voor geschiedenisliefhebbers, maar mogelijk te lang voor wie na een National Geographic-documentaire al vol zit.

Regie: Brian Knappenberger | Afleveringen: 9 | Speelduur: 64-79 minuten | Jaar: 2024

Kernwapens zijn het summum van schrikbewind. Iedereen kent de afschuwelijke beelden van de luchtaanval op de Japanse steden Hiroshima en Nagasaki en de paddenstoel die honderdduizenden slachtoffers eiste. Van nazi’s tot de Koude Oorlog, eindigend bij de recente gebeurtenissen in Oekraïne, hebzucht is de drijfveer. Zelfs als deze ambitie kan resulteren in het eind van de mensheid. Turning Point: The Bomb and the Cold War hoort in hetzelfde rijtje thuis als de zusterdocumentaire Turning Point: 9/11 and the War on Terror. Beide gaan vol voor realiteit en houden ons subtiel een spiegel voor.

Met ruim negen uur is Turning Point: The Bomb and the Cold War een idioot lange zit, maar dit specifieke stukje geschiedenis is te interessant om links te laten liggen. Kernsplijting luidde namelijk niet alleen een nieuw tijdperk van oorlogsvoering in, maar markeerde vooral het begin van een kersverse dreiging voor de mensheid. In Turning Point: The Bomb and the Cold War wordt de opmars van dit ongekende gevaar in teruggeschaalde taal geserveerd en elk detail goed onderbouwd beschreven. Vakjargon krijgt duidelijke uitleg, beeldmateriaal sluit naadloos aan. Bomvol informatie dus.

De documentaire is volledig. Je kan werkelijk als leek aan deze serie beginnen, want de belangrijke momenten worden netjes voor je neergezet en in een aangenaam tempo afgedraaid. Een begrijpbare verzameling hoogtepunten, begeleid door uitleg van deskundigen met meningen die hout snijden. Obscure figuren uit de geschiedenis van moderne veldslagen worden naar de voorgrond gehaald, maar natuurlijk komen er ook kopstukken aan bod, waaronder de spraakmakende bomexpert Robert Oppenheimer. De negen afleveringen gaan overigens niet alleen over nucleaire strijdmiddelen, maar zoeken hoofdzakelijk naar de beweegredenen die een mens kan hebben om zo ijskoud te beslissen over andermans leven.

Zeg je atoombom, dan wordt al snel richting de wereldmachten gekeken. Angst is immers de speelbal van machtsgeile leiders en een wapen met dergelijke vernietigingskracht is het beste middel om iedereen op de knieën te krijgen. Gezaghebbende landen zoals Rusland, China en de Verenigde Staten wedijveren om alleenheerschappij en gaan letterlijk over miljoenen lijken om hun zin te krijgen. Turning Point: The Bomb and the Cold War is neutraal, maar riekt soms toch wat naar propaganda. Natuurlijk wordt ieder boefje van alle kanten belicht, al blijf je naderhand achter met het gevoel dat je partij moet kiezen.

Turning Point: The Bomb and the Cold War zorgt voor kippenvel en bereikt daarmee precies waar de serie om draait: een boodschap overbrengen. Laat geschiedenis zich niet herhalen. Wees voorbereid als je niet goed tegen schokkende berichtgeving kunt, want bepaalde archiefbeelden zijn ongefilterd en zelfs ronduit pijnlijk om te zien. Anderzijds zit hierin ook de moed van deze documentaire. Turning Point: The Bomb and the Cold War geeft een ongepoetst beeld van wat in historie is begraven, maar ook een realistische schets van wat we onszelf gaan aandoen als we opgaan in ons eigen egoïsme.



Turning Point: The Bomb and the Cold War is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hoe Pedro Pascal zijn succesvolle carrière te danken heeft aan één '90s tv-aflevering
Series / Nieuws

Hoe Pedro Pascal zijn succesvolle carrière te danken heeft aan één '90s tv-aflevering

Pedro Pascal heeft zijn hele carrière en al zijn succes te danken aan deze ene aflevering.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Tegenwoordig is Pedro Pascal, de ster van The Last of Us en The Mandalorian, niet meer weg te denken uit Hollywood. Dat was jaren geleden echter heel anders. Zonder deze serie had Pascal het namelijk niet gered.

In de jaren 2010 en 2020 heeft Pascal een naam voor zichzelf kunnen maken en ondertussen is hij misschien wel één van de bekendste acteurs van dit moment. Dat alles heeft hij te danken aan de rol die hij in 1999 kreeg.

1999


Pascal had een kleine rol gekregen in de hitserie Buffy the Vampire Slayer. Hij speelde een gastrol in de eerste aflevering van seizoen 4, The Freshman. In die aflevering werd Buffy (Sarah Michelle Gellar) bevriend met Edward. Helaas was de eerste aflevering ook meteen de laatste voor Edward.

Rond deze tijd had Pascal heftige financiële problemen, waardoor hij zichzelf bijna niet kon onderhouden. Het was zelfs zo heftig dat de acteur aan het overwegen was om Hollywood voorgoed op te geven.

Entertainment Tonight


Tijdens de SAG Awards vertelde Pascal zijn verhaal: "Ik had minder dan $7 op mijn bankrekening en een restant van Buffy the Vampire Slayer kwam opdagen en redde de dag en is letterlijk de reden dat ik in [Hollywood] kon blijven en niet opgaf."


(vanaf 2:44)

Gelukkig kreeg Pascal een rol in Buffy the Vampire Slayer, want anders had de wereld nooit deze getalenteerde acteur leren kennen. En laten we eerlijk zijn… Is er iemand anders die Joel Miller, Din Djarin en Oberyn Martell had kunnen spelen?

Stream op Disney+


Stream Buffy the Vampire Slayer op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De Marvel-serie 'Jessica Jones' is een dikke aanrader, maar één personage is echt bloedirritant
Series / Specials

De Marvel-serie 'Jessica Jones' is een dikke aanrader, maar één personage is echt bloedirritant

Privédetective Jessica Jones met bovennatuurlijke krachten raakt betrokken bij opmerkelijke zaken in New York, waarbij Trish Walker ook een rol speelt.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Jessica Jones is een Marvel-serie, die gebaseerd is op de gelijknamige superheldin van Marvel en de stripreeks Alias (2001-2004). Het werd ontwikkeld door Melissa Rosenberg en ging in 2015 in première op Netflix voordat het naar Disney+ ging. In de serie is er een personage die nogal irritant kan zijn.

Krysten Ritter speelt de rol van Jessica Jones, die na het tragisch einde van haar carrière als superheldin haar leven probeert weer op te bouwen. Ze is in New York werkzaam als privédetective en raakt zo betrokken bij enkele opmerkelijke zaken. Ook te zien in de serie zijn onder andere Rachael Taylor, Eka Darville en Carrie-Anne Moss. De serie bestaat uit 39 afleveringen, verdeeld in 3 seizoenen.

Verhaal


In de serie volgen we Jessica Jones (Ritter), een vrouw met bovennatuurlijke krachten die een kortstondige superheldenloopbaan had tot een incident waarin de slechterik Kilgrave haar dwong om iemand te doden. Na dat incident wordt ze privédetective. Wanneer Kilgrave weer opduikt, moet Jessica in actie komen om hem te stoppen.

In het tweede seizoen ontdekt Jessica Jones dat haar moeder nog leeft door experimenten uitgevoerd door Karl Malus. In het derde seizoen staat Jessica Jones tegenover Gregory Sallinger, een vijand die vastbesloten is te bewijzen dat ze een bedrieger is, evenals haar geadopteerde zus die veranderd is in de moorddadige burgerwacht Trish Walker alias Hellcat (Taylor).

Trish Walker


Trish Walker, die als een zus is voor Jessica en haar beste vriendin is, is een voormalig model en kindster bekend als "Patsy". Ze begon in de serie als radiopresentatrice, maar aan het einde van het tweede seizoen, nadat ze verbitterd was geraakt over Jessica's krachten en vervolgens haar moeder had gedood, krijgt Trish krachten en wordt ze een burgerwacht in het derde seizoen om zo uiteindelijk als de belangrijkste antagonist van het seizoen te dienen.



Hoewel Trish soms goede bedoelingen had, kon ze in Jessica Jones soms ook heel irritant zijn. Ze had een minderwaardigheidscomplex zo groot als de Stille Oceaan en pestte Jessica over wat zij dacht dat een held zou moeten zijn. Zij was de laatste persoon in de serie die krachten had moeten krijgen.

Carol Danvers


En te denken dat Trish eigenlijk oorsprinkelijk niet in de serie zou geweest zijn en niet de beste vriendin van Jessica zou zijn. Toen Rosenberg de serie ontwikkelde, zou Jessica's beste vriendin Carol Danvers alias Captain Marvel worden, maar dit werd veranderd naar Trish vanwege de veranderende aard van het MCU en het feit dat Danvers in haar eigen film zou verschijnen.



Rosenberg vond uiteindelijk dat dit veel gepaster was: "Het was beter dat Jessica's beste vriendin niet iemand met krachten was. Het blijkt eigenlijk een heel goede spiegel voor haar te zijn." Hoofd van Marvel Television Jeph Loeb zei hierover: "Wat het belangrijkst is, is de relatie tussen Trish en Jessica, en hoe deze twee vrouwen die zoals zussen zijn zo verschillend kunnen zijn en toch in dezelfde soort dingen kunnen geloven."

Kijken?


Je kan alle seizoenen van Jessica Jones bekijken op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nederlandse kaskraker uit 2023 kun je nu eindelijk ook thuis kijken
Films / Specials

Nederlandse kaskraker uit 2023 kun je nu eindelijk ook thuis kijken

Het tweede deel van de Nederlandse komedie De Tatta's is thuis te bekijken vanaf 14 maart, met de familie van Kampen in de hoofdrol.

Liefhebbers van De Tatta’s opgelet: het tweede deel van deze succesvolle Nederlandse komedie is thuis te bekijken! Hierdoor kun je opnieuw (opnieuw) genieten van de avonturen van de familie van Kampen.

De film werd wederom geleid door de Nederlandse regisseur Jamel Aattache, bekend van eerdere werken zoals Zwaar Verliefd! en Casanova's. De vertrouwde gezichten van deel één schitteren ook weer in het vervolg, denk bijvoorbeeld aan Leo Alkemad, Leonie ter Braak, Sterre Koning en Sem van der Horst.

Familie Van Kampen


In de eerste film zien we de familie Van Kampen die gedwongen is om verhuisdozen in te pakken en hun grote villa te verlaten voor een eenvoudige flat. De reden? De mislukte investeringen van Erik, die eigenlijk bedoeld waren om rijk te worden.

Het verhaal van de familie wordt voortgezet in De Tatta's 2. In deze film krijgen ze te maken met het nieuws dat hun geliefde Hollandwijk wellicht zal worden gesloopt, waardoor ze gedwongen worden om afscheid te nemen van hun vertrouwde omgeving en vrienden. Erik houdt moed en laat dit niet zomaar gebeuren.

Kaskraker


Het vervolg op de film komt niet als een verrassing, gezien het enorme succes van het eerste deel. De film werd een grote bioscoophit en behaalde de platina-status, waardoor het de eerste platina-hit van het jaar werd. Er werd maar liefst 7,5 miljoen euro in de Nederlandse bioscopen opgehaald. Bovendien werd de komedie bekroond met de Gouden Kalf van het Publiek 2023.



Het vervolg blijkt eveneens een succes te zijn en mag zichzelf de eerste platina film van 2024 noemen en haalde bijna 5,6 miljoen euro op. Naast het succes van de films komt er in dit jaar ook nog een zesdelige serie uit over de familie van Kampen. Dit maakte Prime Video vorige maand bekend.

Thuisbioscoop


Met het immense succes tot nu toe, lijkt het niet onwaarschijnlijk dat er volgend jaar rond kerst een derde deel in de reeks verschijnt. Maar voorlopig is het nog even afwachten. Ondertussen kunnen fans al sinds 14 december 2023 genieten van De Tatta's 2 in de bioscoop. En voor wie liever thuis blijft, is de film nu ook beschikbaar via Pathé Thuis.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Stranger Things'-ster onthult: seizoen 5 gaat groot kritiekpunt op de serie oplossen
Series / Nieuws

'Stranger Things'-ster onthult: seizoen 5 gaat groot kritiekpunt op de serie oplossen

Er zal een groot verschil zijn tussen seizoen 4 en seizoen 5.

Het is inmiddels alweer bijna twee jaar geleden sinds in het voorjaar van 2022 het vierde seizoen van Stranger Things van start ging. Het vijfde – en laatste – seizoen van de serie wordt momenteel gemaakt, maar fans zullen daarop nog minimaal een jaar moeten wachten. Zo nu en dan krijgen we echter wel een leuke update.

Dit keer komt er een nieuwtje van acteur Finn Wolfhard, die Mike Wheeler speelt. In een interview met The Hollywood Reporter ging hij in op het komende seizoen.

Seizoen 5


Seizoen 4 werd positief ontvangen, maar kreeg ook wat kritiek. Sommige fans en critici vonden dat er teveel personages waren, die ook nog eens grotendeels van elkaar gescheiden waren tijdens een groot deel van het verhaal. Volgens Wolfhard gaat dat anders zijn in seizoen 5.

''Ik vond het in seizoen 4 jammer om niet met z'n allen samen te zijn'', zei Wolfhard. ''Maar seizoen 5 is het tegenovergestelde. We zijn allemaal de hele tijd samen, in Hawkins. Dus ook op de set zien we als cast elkaar heel veel nu.''

2025


Naar verwachting zal het slotseizoen van Stranger Things in 2025 in première gaan op Netflix. De eerste vier seizoenen van de serie zijn momenteel daar te bekijken.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hoeveel seizoenen moet Netflix-megaserie '3 Body Problem' eigenlijk krijgen?
Series / Nieuws

Hoeveel seizoenen moet Netflix-megaserie '3 Body Problem' eigenlijk krijgen?

De makers van Game of Thrones vertellen ons wat we kunnen verwachten van de volgende seizoenen.

De grote nieuwe scifi-serie 3 Body Problem van Netflix beleeft deze week zijn première, en is een productie van Game of Thrones-showrunners David Benioff en D.B. Weiss en True Blood-producent Alexander Woo.

De serie is gebaseerd op de Hugo Award-winnende boekentrilogie van Liu Cixin, die de periode van de jaren '60 op aarde tot het einde der tijden aan de rand van het universum omvat.

Hoeveel seizoenen?


In tegenstelling tot Game of Thrones is het bij 3 Body zou dat er een einde aan het verhaal bekend is, dat de makers van de serie direct kunnen verfilmen.

De vraag is nu: over hoeveel seizoenen zal de serie worden gespreid? Benioff heeft nu bevestigd dat de eerste twee seizoenen de eerste twee boeken relatief getrouw zullen verfilmen.

Opnames snel van start


Daarnaast onthulde Woo dat ze nu al zijn begonnen met de ontwikkeling van het tweede seizoen:



"Voor het tweede seizoen hebben we meer dan een ruw idee. We zijn al veel verder dan die fase. Maar dan wordt het vager; hoe verder dingen nog in de toekomst zijn, hoe moeilijker je het voor je kunt zien."

Werken richting het einde


Hij vervolgde met: "Het derde boek zit vol ongelooflijke momenten, maar we weten nog niet hoe we onze personages naar die gebeurtenissen gaan brengen, maar wel dat dat gaat gebeuren. Want die gebeurtenissen zijn waarom we de boeken hebben willen verfilmen."

Volgens de makers zouden de opnames van het tweede seizoen al in het najaar kunnen beginnen. Maar de verfilming van het derde boek, dat een stuk langer is dan de eerste twee, heeft een andere benadering nodig:

"Het derde boek is enorm. Het is wel twee keer zo lang als de andere boeken. Dus dat moet je misschien wel over twee seizoenen uitsmeren. In totaal hebben drie of vier seizoenen nodig om het hele verhaal te vertellen."

3 Body Problem is vanaf 21 maart te streamen via Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Opvallend doel 'Fallout': niet om alleen de fans tevreden te stellen
Series / Nieuws

Opvallend doel 'Fallout': niet om alleen de fans tevreden te stellen

Het belooft een epische serie te worden die een breder publiek moet trekken dan alleen de gamers.

Prime Video komt volgende maand eindelijk met het langverwachte en veelbelovende Fallout, en hoewel het net als The Last of Us gebaseerd is op een computerspel, is het niet alleen gemaakt voor 'de fans'.

Regisseur en drijvende kracht achter de nieuwe serie, Jonathan Nolan, laat weten dat het slechts tevreden proberen te stellen van de fans van de oorspronkelijke reeks Fallout-computerspellen een dwaas doel zou zijn geweest.

Een groot en breed Prime Video-publiek


"Ik denk niet dat je echt kunt proberen om de fans van iets tevreden te stellen, of iemand anders dan jezelf tevreden te stellen" vertelde Nolan in een recent interview. Volgens hem is de serie met een andere gedachte gemaakt.

"Ik denk dat je er echt anders in moet staan, en de serie maken die je echt wilt maken, en erop vertrouwen dat wij, als fans van de games, alle elementen van 'Fallout' zouden gebruiken die we essentieel vonden om daarmee te proberen de best mogelijke versie te maken."

Een echte fan maakt de serie


Degenen die zich zorgen maken dat de Prime Video-serie te veel zal afwijken van de Fallout-verhalen, hoeven dat niet te doen. Nolan is zelf namelijk een grote fan van de apocalyptische RPG's van Bethesda, wat hem ertoe bracht om de show mede te creëren.



Hij onthulde dat zijn liefde voor Fallout al vroeg begon: "Het begon, voor mij, met 'Fallout 3', waarin ik ongeveer een jaar van mijn leven heb gestoken. Ik was destijds een jonge aspirant-schrijver, en het dreigde bijna mijn hele carrière te ontsporen. Het is zo belachelijk speelbaar en leuk. Serieus, de spellen waren gewoon ongelooflijk."

Post-apocalyptische werelden werken


Prime Video's Fallout vertelt het verhaal van mensen die alles of juist niks hebben, in een wereld waar niet veel meer te hebben valt. Tweehonderd jaar na de apocalyps moet een vredelievende bewoonster van een knusse atoomkelder naar de oppervlakte en schrikt zich kapot van de woestenij die daar op haar wacht.



Alle acht afleveringen van de gloednieuwe serie Fallout, met Ella Purnell in de hoofdrol, zijn vanaf vrijdag 12 april te streamen op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Fans opgelet: De iconische Japanse anime 'Trigun' (1998) binnenkort niet meer te streamen
Series / Specials

Fans opgelet: De iconische Japanse anime 'Trigun' (1998) binnenkort niet meer te streamen

De Japanse mangatekenaar Yasuhiro Nightow bedacht en ontwierp de serie die nog even te zien is op Netflix.

De Japanse animeserie Trigun uit 1998 gaat binnenkort verdwijnen van Netflix. Voor veel nieuwe animefans is dat heel jammer natuurlijk. Maar 31 maart valt dan toch echt het doek.

De tekenfilmserie is bedacht en ontworpen door de Japanse mangatekenaar Yasuhiro Nightow. Hij is niet alleen bekend geworden door Trigun maar heeft ook Blood Blockade Battlefront gemaakt.

Manga


Zijn werk is vaak een mengeling van humor, actie en te gekke karakterschetsen. Nightow heeft een unieke artistieke stijl ontwikkeld in het vertellen van zijn verhalen en daar heeft hij furore mee gemaakt in de manga- en animewereld.

De serie bestaat uit één seizoen met 26 afleveringen. De hoofdrollen werden ingesproken door Masaya Onosaka, Hiromi Tsuru, Satsuki Yukino en Johnny Young Bosch.

Revolverheld


De revolverheld Vash the Stampede, het hoofdpersonage, is berucht en beroemd. Zijn geschiedenis speelt zich af in de verre toekomst en op een verlaten planeet.



Op het hoofd van Vash the Stampede staat een premie van 60.000.000.000 dollar. Een legendarisch hoog bedrag. Als een dorpje of stad op de hoogte wordt gesteld van zijn komst dan evacueren ze liever dan hem in de ogen te kijken.

Heldhaftig


Echter, wat velen niet weten is dat de Vash the Stampede niet dezelfde man is volgens de geruchten. Het raadselachtige en tegenstrijdige hoofdpersonage in Trigun is eigenlijk heldhaftiger van aard; en soms ook een volslagen idioot.



Op IMDb krijgt de serie een score van 8,2 en dat is best hoog. Wil je Trigun toch nog zien dan kan dat tot en met 31 maart op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Spanning, verraad en geweld: deze serie duikt diep in de Italiaanse drugshandel
Series / Nieuws

Spanning, verraad en geweld: deze serie duikt diep in de Italiaanse drugshandel

Deze serie is het kleine broertje van de succesvolle Gomorra: opnieuw een avontuur vol verraad, spanning en geweld.

Thrillers zijn nog steeds één van de meest populaire series en dit meesterwerk laat precies zien waarom. Ondertussen kent iedere film- en serieliefhebber Gomorra wel. Deze serie is het kleine broertje van dit grote succes.

De maker van Gomorra, de Italiaanse schrijver Roberto Saviano, schreef in 2013 het boek ZeroZeroZero. Dit boek dook in op de drugssmokkel van cocaïne. Dit was de inspiratie voor de gelijknamige serie.

ZeroZeroZero


Stefano Sollima, Leonardo Fasoli en Mauricio Katz creëerden de serie die de moeilijke reis van een lading cocaïne volgt. De verkopers Enrique (Víctor Huggo Martín) en Jacinto Leyra (Flavio Medina) worden geholpen door corrupte soldaten onder leiding van Manual Quinteras (Harold Quinteras). De familie Lynwood is verantwoordelijk voor de reis van de lading.

De koper is Don Damiano “Minu” La Piana (Adriano Chiaramida), de baas van de ‘Ndrangheta. Een onderlinge strijd binnen de ‘Ndrangheta zorgt er echter voor dat de lading een andere route volgt, waardoor deze in Marokko aankomt in plaats van in Italië.

De cast en crew


Andrea Riseborough schittert in de hoofdrol als Emma Lynwood en Dane DeHaan speelt haar jongere on-screen broertje, Chris.



De afleveringen zijn bijna korte films te noemen met een speeltijd van ongeveer 60 minuten en het eerste seizoen heeft maar liefst 8 afleveringen. Dat belooft dus heel veel kijkplezier op HBO Max of op NPO Plus.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Iconische favoriet met een 8,7 op de IMDb is gewoon te streamen op Netflix
Series / Specials

Iconische favoriet met een 8,7 op de IMDb is gewoon te streamen op Netflix

'Six Feet Under' is een serie over de dood, maar bevat ook veel humor.

Veel geweldige van begin deze eeuw zijn tegenwoordig gewoon te streamen op de bekende streamingdiensten. Dat geldt ook voor de klassieker Six Feet Under, die je gewoon bekijkt op Netflix.

Six Feet Under ging in 2001 in première. Daarna volgden er nog vijf seizoenen, waarvan het laatste uitkwam in 2005. In Nederland werd de volledige serie door de NPS uitgezonden op Nederland 3, tussen 2003 en 2008.

Begrafenisondernemers


Vlak voor kerstmis komt begrafenisondernemer Nate Fisher sr. te overlijden. Hij laat zijn begrafenisbedrijf na aan zijn twee zoons: Nate jr. (Peter Krause) en David (Michael C. Hall). David ziet dit in eerste instantie niet zitten, maar besluit toch samen met Nate het bedrijf voort te zetten.

Iedere aflevering begint met de dood van een persoon. Meestal wordt hiermee een thema gezet voor de aflevering, aan de hand waarvan de personages kunnen reflecteren op hun eigen leven en problemen.

Interne dialoog


Met de serie kun je even vooruit, want in totaal tellen de vijf seizoenen maar liefst 63 afleveringen. Een terugkerend element in de serie is dat een personage een conversatie heeft met een dode, om diens interne dialoog weer te geven.



Naast Krause en Hall zien we in de serie weduwe Ruth Fisher (Frances Conroy), dochter Claire Fisher (Lauren Ambrose), familievriend Frederico Diaz (Freddy Rodriguez), Nates vriendin Brenda Chenowith (Rachel Griffiths) en Davids vriend Keith Charles (Matthew St. Patrick).

Hoge score


Six Feet Under wordt hoog beoordeeld, met een 8,7/10 op de IMDb. Daarnaast staat de serie ook in de top 250 beste series van die site, op plek 85. Op Rotten Tomatoes scoort de serie 81% van de critics, en 96% van het publiek.

Six Feet Under is te bekijken op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.