search

Ons nieuws van woensdag 20 maart 2024

'Girls5eva' seizoen 3: verkiest absurde sketches boven een uitgewerkt plot
Recensie

'Girls5eva' seizoen 3: verkiest absurde sketches boven een uitgewerkt plot

Is Girls5eva na drie seizoenen dan eindelijk uitgetoerd of was het einde al eerder bereikt?

Regie: Kimmy Gatewood | Cast: Sara Bareilles (Dawn), Busy Philipps (Summer), Renée Elise Goldsberry (Wickie), Paula Pell (Gloria), Daniel Breaker (Scott), e.a. | Afleveringen: 6 | Speelduur: 24-28 minuten | Jaar: 2024

Na twee seizoenen is het tijd voor een nieuwe uitdaging: Girls5eva gaat op tournee. Met een flinke dosis humor en zelfreflectie keren de vier dames van middelbare leeftijd terug naar de roem van hun jeugd. Seizoen drie van Girls5eva trekt daarmee langs tal van bizarre situaties, maar verkiest daarin absurde sketches boven een uitgewerkt plot. Voor fans is het vast een hit, maar het blijft de vraag of dit derde seizoen écht nodig was.

Met slechts zes afleveringen van minder dan een halfuur is dit het kortste seizoen tot nu toe. In de korte speeltijd gaat de overjarige girlband op tournee door de Verenigde Staten, met een bombastische afsluiting bij Radio City Music Hall in New York als stip aan de horizon. Bij gebrek aan financiële hulp van het label moet het viertal dit allemaal op eigen houtje regelen.

De vingerafdrukken van bedenker en producent Tina Fey zijn nog steeds goed herkenbaar, maar door enorm te focussen op sketches voelt het derde seizoen van Girls5eva vooral als een magazijn vol losse flodders. De overkoepelende verhaallijn is dunnetjes, waardoor scènes nauwelijks op elkaar kunnen voortbouwen en er voor de personages weinig ruimte is om zich te ontwikkelen

Zelfs met enigszins zware onderwerpen weet de serie luchtig te blijven, onder meer door de vertrouwde grappige nummers die de nodige maatschappijkritiek leveren. Het hoogtepunt hiervan zit in aflevering twee, waarin Dawn worstelt met haar rol als aanstaande moeder van een meisje. Haar feminisme botst actief met de verschrikkelijk gedateerde muziek waar de groep bekend mee is geworden. In het nummer Later wil ze over haar drempel stappen en het werk centraal stellen, zonder dat haar dochtertje eronder hoeft te lijden.

Zelfs wanneer de hilarische en gevatte nummers interessante bruggen slaan tussen losse plotpunten, voelt het geheel erg traag. Door kleinere verhaallijnen te lang uit te rekken gaat dit derde seizoen snel slepen. Alle sterke elementen van de eerdere seizoenen, zoals het acteerwerk en het absurdisme, treden hierdoor naar de achtergrond. Zelfs de ongegeneerde vertolkingen van Busy Philipps, Paula Pell en Renée Elise Goldsberry kunnen het verhaal niet dragen.

Ondanks deze lastige verhouding tussen overkoepelend verhaal en korte flarden presenteert de slotaflevering toch een open einde. Dat suggereert een voortzetting, al is het na zo'n stuntelend seizoen onduidelijk waar het plot nog naartoe kan. Toch weet Girls5eva in diezelfde slotaflevering ook een hoop recht te trekken. Door de This Is Spinal Tap-achtige afsluiting van de tour krijgt de serie ineens de charme van eerdere jaren terug. Met dit sprankje creativiteit is het de vraag of een vierde seizoen nog wat kan toevoegen of dat de show op zijn hoogtepunt had moeten stoppen.



Girls5eva is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Showrunner 'The Walking Dead: The Ones Who Live' belooft intense climax in eerste seizoenfinale
Series / Nieuws

Showrunner 'The Walking Dead: The Ones Who Live' belooft intense climax in eerste seizoenfinale

Het debuutseizoen is met een knaller begonnen en sluit ook even zo explosief af.

De allernieuwste spin-off uit het The Walking Dead-universum, The Walking Dead: The Ones Who live, nadert de finale van het debuutseizoen en showrunner Scott M. Gimple hint op een intense climax voor de hoofdrolspelers.

Gimple gaf onlangs een cryptische hint voor afleveringen vijf en zes, waarin hij op humoristische wijze suggereerde dat alles goed zou komen voor het stel, om vervolgens terug te krabbelen en te wijzen op onvoorziene complicaties.

Romantiek in een verscheurd landschap


"Ze komen eindelijk thuis en alles is weer koek en ei! Nee, het was erg vreemd om die twee laatste afleveringen te maken omdat alles daarna weer prima is, en er geen problemen zijn," aldus Gimple in een recent interview.

Hij vervolgde: "Nee maar zonder dollen, ik kan wel alvast verklappen dat ze niet zomaar ineens een verder rustig leventje kunnen leiden. Er gaan dingen gebeuren. Ze hebben echt iets bereikt in deze afleveringen, maar ik durf niet te zeggen of de wereld waarin ze leven hun deze prestatie laat behouden.

Romantiek in een verscheurd landschap


Deze uitspraak impliceert dat ondanks hun recente successen, de weg voor hen verre van gemakkelijk zal zijn. Rick (Andrew Lincoln) en Michonne (Danai Gurira) kunnen aanzienlijke obstakels tegenkomen die hun plannen om naar huis terug te keren kunnen verstoren.



De reis van Rick en Michonne is een hoeksteen van de serie geweest, en aflevering vier zag een belangrijke ontwikkeling in hun relatie. Na veel tumult en scheiding, verzoenden de twee zich eindelijk, waarbij Rick zijn angsten en kwetsbaarheden onder ogen zag.

In Nederland is The Walking Dead: The Ones Who Live momenteel nog niet te zien, maar je kunt alle afleveringen van het origineel, The Walking Dead, streamen op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'All-In: The Trilogy': een traktatie voor de wielerfanaat
Recensie

'All-In: The Trilogy': een traktatie voor de wielerfanaat

De beste wielerploeg ter wereld voltooit een krankzinnig plan en toch weet dit serieseizoen het vorige niet per se te ontstijgen.

Regie: Job van der Zon | Afleveringen: 5 | Speelduur: 40-54 minuten | Jaar: 2024

Je moet het als ploegleider van een ambitieus wielerteam maar durven. Je weet dat de camera's op je gericht zijn, je weet dat topsport geen garanties kent en toch stel je een krankzinnig sportief plan in werking. Precies een jaar na All-In: Team Jumbo-Visma verschijnt All-In: The Trilogy, de kroniek van een ploeg die voorheen véél won en nu (bijna) alles. Voor de wielerfanaat is het een traktatie om nog eens terug te zien hoe die unieke hegemonie tot stand kwam. Tegelijkertijd maakt de serie niet per se meer indruk dan het wielerjaar ervoor.

De leader van All-In: The Trilogy bevestigt nog maar eens hoe rap ploegleider Merijn Zeeman zijn reputatie van sportief meesterbrein heeft weten te vestigen. Als de beginletters van de serie in beeld verschijnen, zit de verder broodnuchtere Alkmaarder eenzaam achter de tekentafel, terwijl hij door rook en lichtstralen wordt omringd. Zonder het succes van wielerjaar 2023 zou je zeggen dat het de Nederlandse ploeg (en de seriemakers) naar het hoofd is gestegen, maar Jumbo-Visma bewees nu eenmaal anders: het team bedacht een bizar plan en voerde het zonder franjes uit.

Een van de bijdragende wielerjournalisten belicht in de eerste aflevering direct maar even de moeilijkheidsgraad. Als het winnen van een grote ronde (die van Italië, Frankrijk of Spanje) "heel moeilijk" is, hoe moeilijk is het dan om ze alle drie op je naam te schrijven? Volgers van de wielersport kennen het antwoord, maar weten sinds vorig jaar ook dat het mogelijk is. En dus komen de (nu al historische) wedstrijdbeelden nog eens voorbij, maar dan opgefleurd met inkijkjes van achter de schermen.

Die inkijkjes hebben een absolute meerwaarde, want hoe ging het er bij Jumbo-Visma aan toe wanneer de ploegleiders of renners even niet meer in hun eigen plan geloofden? Vooral tijdens de Tour en de Vuelta gaven wielercommentatoren, analisten en fans meermaals aan dat ze wel eens luistervink zouden willen spelen in de teambus van de geelzwarte formatie.

In de Tour was dat omdat toprenner Wout van Aert zijn kans op een etappezege misliep en vervolgens omdat Jonas Vingegaard – die de ronde uiteindelijk voor het tweede jaar op rij won – een aantal dagen moest buigen voor uitdager Tadej Pogacar. In de Vuelta gebeurde het omdat Jumbo-Visma zoveel sterker was dan de rest dat de kopmannen binnen de ploeg het uiteindelijk tegen elkáár gingen opnemen.

De beelden vanuit de teambus zijn een cadeautje voor de wielerfanaat, omdat deze met terugwerkende kracht heel wat strategische vraagtekens weghalen. Zo laat de serie zien hoe Jonas Vingegaard zich na afloop van een voor Van Aert desastreus geëindigde Touretappe direct met de Vlaming verzoent. En dat terwijl de Vlaamse media spraken van botsende belangen en zelfs verraad. Ook zien we hoe de onverbloemde ontevredenheid van Girowinnaar Primož Roglič tijdens de Vuelta uiteindelijk leidt tot zijn onvermijdelijke vertrek bij de ploeg.

De vijf nieuwe afleveringen vermaken en verhelderen, maar weten de eerste All-In-serie niet per se te ontstijgen, terwijl je dat door unieke triple van de wielerformatie wel zou verwachten. Juist omdat we al weten dat het plan is geslaagd, is het makkelijker om onverschillig te reageren op tussentijdse momenten van tegenslag en wanhoop. Terecht of niet, dat sentiment ligt bij vlagen wel op de loer.

Een voorbeeld is het (dramatisch verzuchte) "op deze manier gaan we de Tour niet winnen" als Pogacar zich bergop enkele keren sterker toont dan Vingegaard. Nog geen tien (serie)minuten later rijdt de Deen zijn concurrent in een tijdrit volledig op een hoop. In het vorige seizoen waren winst en verlies meer in balans, waardoor de grootse prestaties dié de ploeg neerzette nog meer indruk maakten. Ironisch genoeg zorgt de verbluffende hegemonie van Jumbo-Visma er dus juist voor dat de montage van het geheel op dramatisch vlak wat wankeler overkomt.

De meest prikkelende vraag die de geelzwarte formatie nu overspant, richt zich op de toekomst. Hoe ga je ermee om als je alles al hebt gewonnen en eigenlijk alleen nog maar kan blijven winnen? De (gelukkig) selectiever ingezette voice-over geeft in de slotaflevering alvast een cryptisch voorzetje: "Op weg naar nog beter blijf je altijd onderweg." Die zullen we onthouden als Jonas Vingegaard deze zomer opgaat voor zijn derde Tourzege. En dat bizarre, nooit eerder voltooide plan? Dat gaan Zeeman en de zijnen ditmaal niet eens meer proberen.



All-In: The Trilogy is te zien bij Prime Video.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
SerieTotaal tipt: gloednieuw en ijzersterk ontvangen series op Videoland en Netflix
Series / Specials

SerieTotaal tipt: gloednieuw en ijzersterk ontvangen series op Videoland en Netflix

De nieuwe series Jehovah: Van God Los, Chicken Nugget en Manhunt zijn geen straf.

Op SerieTotaal verschijnen dagelijks nieuwe recensies van nieuwe series op televisie en de bekende streamingdiensten. Hieronder drie interessante nieuwe releases, met links naar onze recensies.

Jehovah: Van God Los







Synopsis: Jehovah's Getuigen geloven dat het einde der tijden nabij is. Alleen door absolute toewijding aan de organisatie hopen zij Armageddon te overleven. Van deur tot deur proberen ze zieltjes te redden. Maar als achter de schermen dingen misgaan, sluiten de deuren.

Recensie: "Documentairemaker Henk van der Aa gooit de kijker meteen in de materie, terwijl die gebaat zou zijn bij wat meer structuur. Een klein geschiedenislesje over het ontstaan van de Jehova's getuigen en hun denkbeelden was geen overbodigheid geweest."

Lees de rest van de recensie.

Manhunt







Synopsis: Na de moord op president Abraham Lincoln begint zijn minister van Oorlog en vriend Edwin Stanton aan de klopjacht om de moordenaar van Lincoln, John Wilkes Booth, op te sporen.

Recensie: "Zonder dat de serie dat aspect van de huidige Amerikaanse politiek benadrukt, maakt ze dat toch voelbaar. Dus wie zin heeft in een boeiende en revisionistische geschiedenisles, een vlotte thriller én een complex politiek drama mag Manhunt niet missen."

Lees de rest van de recensie.

Chicken Nugget







Synopsis: Een vrouw stapt in een vreemde machine en verandert in... een kipnugget! Haar vader en bewonderaar beginnen een bizarre zoektocht om haar terug te brengen.

Recensie: "...deze serie is niet leuk omdat de beelden en gebeurtenissen bizar zijn, maar omdat de kijker wordt meegevoerd in de dommige mix van emoties die de personages beleven en met elkaar delen."

Lees de rest van de recensie.

Alle nieuwe recensies


Op onze overzichtspagina vind je alle nieuwe recensies van series op streaming en televisie.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Het mysterie vangt aan in '3 Body Problem': ambitieuze scifi-serie start op Netflix
Series / Specials

Het mysterie vangt aan in '3 Body Problem': ambitieuze scifi-serie start op Netflix

De ambitieuze sciencefictionserie komt van het team achter de hitserie Game of Thrones.

Er is al veel geschreven over een van de grootste series die in 2024 op Netflix verschijnt: 3 Body Problem, onder meer van Game of Thrones-showrunners David Benioff en D. B. Weiss. Morgen staat het eerste seizoen eindelijk op de streamingdienst.

Een nieuwe clip uit de serie luidt de mysterieuze serie goed in. We krijgen namelijk een uitgebreid verhaal voorgeschoteld over het verleden, heden en de toekomst.

The Three-Body Problem


De serie moet uitmonden in een drieluikserie, aangezien het eerste seizoen is gebaseerd op het boek The Three-Body Problem in de driedelige boekenreeks Remembrance of Earth's Past van de Chinese schrijver Liu Cixin. Het tweede en derde boek heten respectievelijk The Dark Forest en Death's End.

De ontvangst op Rotten Tomatoes is voorlopig netjes met 74 procent na 35 recensies. De samenvatting van de recensies op Rotten Tomatoes: "Doordat het ambitieuze bronmateriaal met een indrukwekkend enthousiasme wordt aangevolgen, bewijst het eerste seizoen van 3 Body Problem een ​​solide start te zijn die sciencefictionfans zou moeten doen verlangen naar meer."

Mysterie


In onderstaande clip zien we vooral Doctor Strange-acteur Benedict Wong als het personage Da Shi. Hij onderzoekt mysterieuze verdwijning en lijkt nog een kans te hebben om antwoorden te krijgen.



Wong is een van de vele acteurs in de serie. Andere rollen komen van onder andere Eiza González, Jonathan Pryce, Jovan Adepo, Rosalind Chao, Alex Sharp en Jess Hong.

Morgen


3 Body Problem bestaat uit acht afleveringen en deze vind je vanaf morgen, donderdag 21 maart, allemaal op Netflix.

Bekijk op instagram
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Belgische thriller 'Pandora' snel van start op NPO Start: "grijpt je bij je nekvel"
Series / Nieuws

Belgische thriller 'Pandora' snel van start op NPO Start: "grijpt je bij je nekvel"

Begin volgende maand start op NPO de politieke thriller Pandore.

Al snel kijk je voor series naar de producties van Netflix of Prime Video. Het is echter aan te bevelen om de streamingdienst van NPO in de gaten te houden. Er verschijnen regelmatig onbekendere (hit)series op NPO Start en Plus, en uiteraard op de lineaire tv.

De serie Pandora of Pandore in het Frans, is het verhaal over een strijd tussen justitie en politiek. Maar ook een botsing tussen een man en een vrouw die elk, in een moment van persoonlijke crisis, de doos van Pandora hebben geopend en krachten hebben ontketend die hen naar een onafwendbare confrontatie zullen leiden.

Pandora


Met rollen voor Yoann Blanc, Anne Coesens, Peter van den Begin en Johan Leysen werd de serie prima ontvangen toen deze in 2022 debuteerde op de Belgische dienst La Une. Op de IMDb staat de serie op een 7,5

Zo schreef Ciska Hoet voor De Morgen, in 2022: "Pandore is zeker niet foutloos, maar wel stukken uitdagender dan wat veel Vlaamse fictie vandaag te bieden heeft." en "De veelheid aan invalshoeken maakt dat het even duurt voordat de reeks je bij je nekvel heeft."

Kijken


Vanaf 11 april zijn wekelijks twee van de in totaal tien afleveringen te zien op NPO 3 en de serie van regisseurs Vania Leturcq en Savina Dellicour verschijnt uiteraard ook op NPO Start/Plus. Hieronder de trailer.



De synopsis van Pandore: In Brussel, twee maanden voor de federale verkiezingen, is de politieke campagne volop bezig. Een tragische aanval op een jonge activiste, zet een reeks gebeurtenissen in gang die het leven van een onderzoeksrechter, een politicus en een journalist overhoop gooit. De confrontaties tussen hen kunnen het gezicht van de Belgische politiek en de media ingrijpend veranderen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Barack Obama wees een gastrol in nieuw project van 'Game of Thrones' makers af
Series / Nieuws

Barack Obama wees een gastrol in nieuw project van 'Game of Thrones' makers af

De Game of Thrones makers zijn druk bezig met hun nieuwste project en eigenlijk hadden ze voormalig president Barack Obama willen casten.

Laten we eerlijk zijn, Game of Thrones staat niet bekend om goede gastrollen. Behalve als je de cameo van Ed Sheeran als naamloze soldaat meetelt natuurlijk. De makers van Game of Thrones hebben hun uiterste best gedaan om één geweldige gastrol te regelen, maar deze werd netjes afgewezen.

Gastrollen zijn vaak bedoeld om een bekend gezicht in een serie te verwerken. En wie is er bekender dan voormalig Amerikaans president Barack Obama?

Gastrol


Na de finale van Game of Thrones gingen makers Benioff en Weiss verder met hun volgende project: 3 Body Problem. De sciencefiction-serie gaat over een toekomst waarin de aarde buitenaardse wezens tegenkomt.

Hoewel de makers hun uiterste best gedaan hebben voor 3 Body Problem, zal de grootste ster niet te zien zijn. Barack Obama heeft namelijk een gastrol geweigerd.

Barack Obama


“[Barack Obama] heeft een heel grappig briefje getekend toen we hem probeerden te strikken voor een gastrol. Het had de strekking van: ‘Als er ooit een echte invasie van buitenaardse wezens plaatsvindt, denk ik dat ik mezelf waarschijnlijk moet redden voor die crisis’, grapten Benioff en Weiss tijdens een interview met USA Today.



Het klinkt misschien raar dat Obama in een serie zou spelen, maar de voormalig president heeft al meerdere keren in een documentaireserie of -film gespeeld. Zo in hij te zien in Becoming, Before the Flood en Working: What We Do All Day.

Netflix


Hoewel de voormalig president gewend is om voor een camera te staan, is een sciencefictionserie natuurlijk wel heel anders dan een documentaire of een speech. Maar, niet geschoten is altijd mis! Stream de nieuwe 3 Body Problem vanaf 21 maart 2024 op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Vanaf 5 april op Netflix: Mysterieuze parasieten starten een oorlog op aarde in 'Parasyte: The Grey'
Series / Trailer

Vanaf 5 april op Netflix: Mysterieuze parasieten starten een oorlog op aarde in 'Parasyte: The Grey'

Een nieuwe Zuid-Koreaanse sciencefiction-horrorserie, Parasyte: The Grey, gaat over de strijd tussen mensheid en parasieten.

Netflix komt begin volgende maand met een nieuwe sciencefiction-horrorserie uit Zuid-Korea. De serie Parasyte: The Grey alias Gisaengsu: Deo Geurei laat een wereld zien waarin mysterieuze parasieten de macht over de mensheid krijgen, maar dat gaat niet zonder slag of stoot.

De serie van regisseur en schrijver Yeon Sang-ho is gebaseerd op de manga Parasyte van Hitoshi Iwaaki. De manga verscheen tussen 1989 en 1994 met tien uitgaven. Naast de manga verscheen er ook een anime met 24 afleveringen welke in de jaren 2014 en 2015 debuteerden op het kleine scherm.

Parasieten


De synopsis voor Parasyte: The Grey is als volgt: Wanneer onbekende parasieten met geweld menselijke gastheren overnemen en steeds sterker worden, moet de mensheid in actie komen om zich te verdedigen tegen de groeiende dreiging.

Een belangrijk personage is Jeong Su-in. Ze is het slachtoffer van een parasiet, maar wanneer deze er niet in slaagt haar hersenen over te nemen, gaat Jeong Su-in een bizarre coëxistentie met de parasiet aan.

Binnenkort


Vanaf 5 april kun je Parasyte: The Grey met rollen van Jeon So-nee, Koo Kyo-hwan en Lee Jung-hyun kijken op Netflix. Hieronder de volledige trailer en zet alvast een melding aan op Netflix om de start van de serie niet te missen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eindelijk inzage in MCU-connectie met Netflix-series als 'Daredevil' en 'The Defenders'
Series / Nieuws

Eindelijk inzage in MCU-connectie met Netflix-series als 'Daredevil' en 'The Defenders'

Producent Brad Winderbaum over hoe de Netflix-series tot stand kwamen naast de grote MCU-bioscoopfilms.

Alweer enige tijd vind je de series over personages als Daredevil en Luke Cage op Disney+. Deze verschenen oorspronkelijk op Netflix en leken verbonden aan het Marvel Cinematic Universe. Toch was er veel onduidelijk over de connectie met de grote bioscoopfilms van Marvel Studios.

De series werden ontwikkeld door Marvel Television, een divisie die op dat moment geen onderdeel uitmaakte van Marvel Studios. Ondanks communicatie tussen beide partijen werden aan beide kanten eigen creatieve keuzes gemaakt. Hierdoor ontstond regelmatig onduidelijkheid.

Geliefd


De reeks van Netflix leverde zes series op met in totaal dertien seizoenen over Marvel-personages als Daredevil, Jessica Jones, Luke Cage, Iron Fist, The Punisher en Kingpin. In enkele recentere films en series in het Marvel Cinematic Universe keerden enkele van deze personages al terug.

Dit komt doordat Marvel Studios overduidelijk doorheeft dat de personages uit de voormalige Netflix-series erg geliefd zijn. De serie Daredevil: Born Again wordt nu zelfs een soort vervolg op de Netflix-reeks.

Connectie


In gesprek met The Hollywood Reporter geeft producent Brad Winderbaum inzage in hoe de series werden ontwikkeld en hoe er nu naar de personages wordt gekeken. Hij geeft aan dat de oorspronkelijke Netflix-reeks volledig onderdeel uitmaakt van het Marvel Cinematic Universe.



"Eindelijk hebben we het hardop gezegd," aldus Winderbaum die onderstreept dat de Netflix-serie onderdeel zijn van de MCU-tijdslijn, zoals in het menu op Disney+ te zien is. "We waren opeens van: 'We moeten het gewoon doen. Laten we het doen.' Het werd ook gestimuleerd door de herontwikkeling van Daredevil: Born Again, toen we ons echt gingen verdiepen in een deel van de mythologie en het achtergrondverhaal dat in die Netflix-series werd opgebouwd."

Tijd


De producent geeft aan dat Marvel Studios in de periode dat de Marvel-series op Netflix verschenen geen tijd had om zich te verdiepen in de reeks. "Toen de Netflix-series gemaakt werden, bouwden we op richting Infinity War en Endgame. We probeerden al de filmreeksen in evenwicht te houden en ze op het witte doek te laten uitmonden in twee epische films," aldus Winderbaum.



Marvel Studios had simpelweg geen tijd van Daredevil en co. Winderbaum: "Het zou te veel zijn geweest, ook al communiceerden we heen en weer" en: "Je kunt zien dat er een bepaalde continuïteit is. De verwijzingen kloppen, maar het was voor ons op dat moment gewoon te veel om over na te denken."

Toekomst


Na optredens van Kingpin in de MCU-series Hawkeye en Echo en Daredevil in de film Spider-Man: No Way Home en de series She-Hulk: Attorney at Law en Echo zien we veel van de personages terug in Daredevil: Born Again die in 2025 op Disney+ verschijnt.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Een van de grootste tv-hufters zit in de Netflix-serie 'The Haunting of Hill House'
Series / Specials

Een van de grootste tv-hufters zit in de Netflix-serie 'The Haunting of Hill House'

Steven Crain maakt geen vrienden in 'The Haunting of Hill House' van Netflix.

Mike Flanagan heeft de voorbije jaren heel wat series gemaakt voor Netflix en een van die series is The Haunting of Hill House uit 2018. In deze horrorserie speelt Ne-derlander Michiel Huisman de rol van Steven Crain, die een echte hufter kan zijn in de serie.

The Haunting of Hill House dient als het eerste deel in de anthologieserie The Haunting met The Haunting of Bly Manor die volgde in 2020. The Haunting of Hill House is losjes gebaseerd op de roman uit 1959 met dezelfde naam van Shirley Jackson en bestaat uit 10 afle-veringen. Naast Huisman spelen ook onder andere Elizabeth Reaser, Oliver Jackson-Cohen, Kate Siegel en Victoria Pedretti mee in de serie.

Verhaal


Het verhaal van The Haunting of Hill House wisselt af tussen twee tijdlijnen, waarbij vijf vol-wassen broers en zussen worden gevolgd wier paranormale ervaringen in Hill House hen blijven achtervolgen in het heden. We krijgen ook flashbacks te zien die de gebeurtenissen laten zien die leidden tot de bewogen nacht in 1992 toen de familie vluchtte uit het landhuis.

Het is in de zomer van 1992 dat Hugh en Olivia Crain en hun vijf kinderen - Steven, Shirley, The-odora, Luke en Eleanor - naar Hill House verhuizen om het landhuis te renoveren en het te ver-kopen om hun eigen huis te bouwen, ontworpen door Olivia. Door onverwachte reparaties moe-ten ze langer blijven en beginnen ze steeds meer paranormale verschijnselen te ervaren, wat leidt tot een tragisch verlies en de vlucht van de familie uit het huis. Zesentwintig jaar later komen de broers en zussen en hun vervreemde vader weer samen nadat hen opnieuw een tragedie treft en ze worden gedwongen om te confronteren hoe hun tijd in Hill House elk van hen heeft beïnvloed.

Hufter


Steven Crain is de oudste zoon van de familie. Hij werd een beroemde auteur nadat hij had ge-schreven over de ervaringen van zijn familie in Hill House, ondanks de afkeuring van zijn broers en zussen. Hierdoor komen de banden met zijn broers en zussen onder druk te staan. Hoewel het een bestseller wordt, mist hij het grootste deel van de angstaanjagende ervaringen en gelooft hij eigenlijk niet in het paranormale.



Steven is door dit te doen gewoon een echte hufter. Hij luistert niet naar zijn familie en helpt zijn broers en zussen helemaal niet. Hij is ook een hypocriet omdat hij spookverhalen publiceer-de waar hij zelf niet in geloofde.

Kijken?


Je kan alle afleveringen van The Haunting of Hill House bekijken op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Met 95% op Rotten Tomatoes is dit één van de beste sciencefictionseries ooit gemaakt
Series / Specials

Met 95% op Rotten Tomatoes is dit één van de beste sciencefictionseries ooit gemaakt

'The Expanse' bestaat uit zes seizoenen waarvan drie een perfecte score hebben op Rotten Tomatoes.

Er zijn heel wat sciencefictionseries die gemaakt worden, maar het is niet ge-makkelijk om er een goede serie van te maken. Bij The Expanse is dit wel gelukt. De serie, die bestaat uit zes seizoenen, heeft een score van 95% op Rotten Tomatoes en is een van de beste scifiseries om te kijken. De seizoenen 3, 4 en 5 hebben zelfs een per-fecte score van 100% op de website.

The Expanse is een Amerikaanse sciencefictionserie ontwikkeld door Mark Fergus en Hawk Ostby en is gebaseerd op de gelijknamige romans van James S.A. Corey. Het eerste seizoen kwam uit in 2015. Oorspronkelijk werd de serie gemaakt voor de zender SyFy, maar na drie seizoenen annuleerde het netwerk de serie. Amazon nam de serie over en vernieuwde het voor nog eens drie seizoenen, waardoor The Expanse bestaat uit 6 seizoenen met het laatste seizoen dat uitkwam in 2021.

Zonnestelsel


The Expanse speelt zich af in een toekomst waarin de mensheid het zonnestelsel heeft gekoloniseerd. De drie grootste machten zijn de Verenigde Naties van de Aarde en de Maan, de Martian Congressional Republic op Mars en de Outer Planets Alliance (OPA), een losse politieke confederatie van kolonies verspreid over de asteroïdengordel en de manen van Jupiter en Saturnus.

De Verenigde Naties zijn een militaristische, ultra-kapitalistische samenleving met autoritaire ondertonen, terwijl de Martianen zijn geëvolueerd naar een corporatistische cultuur. Beide onderdrukken genadeloos de "Belter"-bevolking van de OPA om controle te krijgen over hun waardevolle natuurlijke hulpbronnen.

Diverse groep


De serie volgt een diverse groep protagonisten zoals VN-politicus Chrisjen Avasarala (Shohreh Aghdashloo), detective Joe Miller (Thomas Jane) en scheepsofficier James Holden (Steven Strait) en zijn bemanning. Ze ontrafelen onbedoeld een samenzwering en plaatsen zichzelf in het middelpunt ervan, wat het fragiele vredesstelsel bedreigt, terwijl ze omgaan met existentiële cri-sissen die worden veroorzaakt door nieuw ontdekte buitenaardse technologie.



Zo is er ook onder andere de verdwijning van Julia Mao die hun levens verbindt. Het onderzoek leidt hen op een race door het zonnestelsel die het grootste complot in de menselijke geschie-denis aan het licht zou kunnen brengen.

Mooie score


The Expanse heeft voor elk seizoen een mooie score gekregen op Rotten Tomatoes. Enkel het eerste seizoen heeft een kleinere score van 79%, maar de rest van de serie zit boven de 95% met drie seizoenen die zelfs een perfecte score hebben. In totaal heeft The Expanse een score van 95% en het is een van de beste sciencefictionseries ooit gemaakt.



Ondanks de wissel van netwerken, is de serie goed gebleven. Het derde seizoen, wat de laatste was op SyFy, maakte heel veel indruk en vertoonde geen tekenen van afnemende kwaliteit. Het vierde seizoen, wat de eerste was op Prime Video, miste ook geen enkele slag en slaagde erin om netwerkwijzigingen succesvol te navigeren zonder ook maar iets te verliezen van het rijke karakterwerk of de narratieve complexiteit. Het ingekorte laatste seizoen van The Expanse eert de personages en thema's van de serie met een elegante conclusie.

Kijken?


Alle zes seizoenen van The Expanse zijn te zien op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze serie bewijst het tegendeel: de perfecte score van 100% op Rotten Tomatoes
Series / Specials

Deze serie bewijst het tegendeel: de perfecte score van 100% op Rotten Tomatoes

Al het muzikaal talent van nu komt bij elkaar in deze serie en scoort een perfecte score op Rotten Tomatoes.

Iedereen is ooit wel eens geobsedeerd geweest door een boy- of girlband. Je uiterste best doen om kaartjes te kopen en dan uren in de rij staan om helemaal vooraan te staan. Er is echter ook een andere kant van dit verhaal en deze serie gaat daar verder op in.

Je haat het of je houdt ervan: musicals. Hoor je bij de tweede categorie? Dan is deze serie helemaal voor jou! Paula Bell (Wine Country), Busy Phillips (Mean Girls), Renée Elise Goldsberry (Hamilton), Ashley Park (Mean Girls) en zangeres Sara Bareilles schitteren in de hoofdrollen.

Girls5eva


Girls5eva vertelt het verhaal van vier vrouwen die de groep Girls5eva vormden. Zij waren de populairste band in 2000, maar al snel bleken ze een ‘one-hit-wonder’ te zijn.

Jaren na hun succes krijgen de vrouwen een onverwachte kans om weer bij elkaar te komen als een nieuwe rapper hun nummer sampelt. Deze kans laten de vrouwen voor geen goud liggen.

Seizoen 3


Ondertussen heeft Girls5eva al een derde seizoen en deze is ongelofelijk goed ontvangen. Seizoen 3 heeft namelijk een perfecte score van 100% op Rotten Tomatoes en ook de kijkers geven de serie 93%!



Zo zegt topcriticus Coleman Spilde van The Daily Beast dat Girls5eva de opvolger van 30 Rock is. Topcriticus Valerie Anne van Autostraddle noemt de serie "verfrissend" en iedereen is het erover eens dat de humor in Girls5eva fantastisch is.

Te streamen op Netflix


Alle drie de seizoenen van Girls5eva zijn te streamen op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De serie 'Castlevania' met een 8,3 op de IMDb heb je waarschijnlijk nog niet gezien
Series / Specials

De serie 'Castlevania' met een 8,3 op de IMDb heb je waarschijnlijk nog niet gezien

'Castlevania' is een van de meest succesvolle geanimeerde series op Netflix, en dat is niet zonder reden.

Steeds meer videogames krijgen hun eigen serie of film. In 2017 gebeurde dat ook bij Castlevania, een serie die je absoluut niet gemist mag hebben. Op IMDb scoort hij namelijk enorm hoog.

Het eerste seizoen van Castlevania kwam uit in 2017. Inmiddels zijn er vier seizoenen van de geanimeerde fantasyserie, waarvan het meest recente verscheen in 2021. Castlevania is gebaseerd op de gelijknamige Japanse videogame van Konami.

Dracula


Wanneer zijn vrouw op de brandstapel wordt verbrand nadat ze beschuldigd is van hekserij, kondigt Vlad Tepes (of wel Dracula) aan dat alle inwoners van Wallachia hiervoor zullen betalen met hun leven. Hij roept een leger aan moordlustige demonen uit de hel op, die het land afgaan en onderweg inwoners afslachten of in doodsangst achterlaten.

Gelukkig is er Trevor Belmont. Hij is de laatste van de Belmont-clan, een beruchte familie van monsterjagers. Trevor besluit het gevecht aan te gaan tegen de krachten van Dracula. Dit doet hij samen met de magiër Sypha Belnades en Dracula's zoon Alucard.

Succesvol


De rol van Dracula wordt ingesproken door Graham McTavish (The Hobbit, Outlander) en Trevor door Richard Armitage (Fool Me Once, The Hobbit). Daarnaast verschijnen in de latere seizoenen meerdere bekende acteurs als stemmen in de serie, waaronder Theo James, Jason Isaacs, Bill Nighy en Jessica Brown Findlay.



Na de première van het eerste seizoen wist de serie tot de release van seizoen 2 maar liefst 30 miljoen kijkers te vergaren. Hiermee werd de serie een van de meest succesvolle geanimeerde series op Netflix.

Netflix


Op de IMDb wordt Castlevania hoog beoordeeld, met een 8,3/10. Ook op Rotten Tomatoes heeft de serie een uitstekende gemiddelde score van 94% op de tomatometer. Seizoen 2 en 4 krijgen zelfs een score van 100%.

Bekijk Castlevania op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.