search

Ons nieuws van dinsdag 23 april 2024

'The Big Door Prize' seizoen 2: het eerste seizoen op herhaling, inclusief open einde
Recensie

'The Big Door Prize' seizoen 2: het eerste seizoen op herhaling, inclusief open einde

Deze verfilming van een middelmatig boek kan niet eeuwig doorgaan, in ieder geval niet op deze manier.

Regie: Steven Tsuchida, Declan Lowney, Satya Bhabha | Cast: Chris O'Dowd (Dusty), Gabrielle Dennis (Cass), Josh Segarra (Giorgio), Mary Holland (Nat), Aaron Roman Weiner (Beau), e.a. | Afleveringen: 10 | Speelduur: 32-34 minuten | Jaar: 2024

Chris O'Dowd is in veel opzichten de Ierse variant van Paul Rudd. Net als zijn Amerikaanse tegenhanger speelt hij altijd een jofele gast en doet dat altijd op dezelfde manier. Maar het wordt duidelijk dat hij niet eeuwig op dit trucje kan blijven teren. Vooral niet in een serie die zelf ook geen ontwikkeling vertoont.

Seizoen twee van The Big Door Prize pakt de draad direct op na het einde van het eerste seizoen, waarbij een paar mensen die de Morpho-machine uit elkaar wilden halen een uitnodiging kregen voor de volgende stap van het apparaat. Al vrij snel vogelen ze uit hoe dat werkt, maar of dat heldere antwoorden oplevert valt te bezien.

Het tweede seizoen volgt exact dezelfde opzet als het eerste. Dusty, gespeeld door O'Dowd, fungeert nog steeds als hoofdpersoon omdat de makers het gevoel hebben dat een mens die rol moet hebben, terwijl eigenlijk het dorp Deerfield of de Morpho-machine de echte leiding hebben. Waar voorheen elke aflevering draaide om een ander personage dat in de machine kruipt om zijn of haar kaartje te krijgen, is het nu zo dat diezelfde mensen hun kaartje inleveren om meer informatie te winnen.

Dat komt in de vorm van in 8-bitgeanimeerde visioenen op het beeldscherm van Morpho. Deze keer valt er niet te ontkennen dat het ding doelgericht bezig is, want iedereen ziet zichzelf op het scherm en in sommige gevallen zelfs iets wat in hun verleden echt is voorgevallen. Het is niet zo erg als in Lost of het recente From, maar de serie blijft vragen opwekken zonder antwoorden te bieden. Hoe langer dit doorgaat, hoe groter mogelijk de teleurstelling is wanneer de verklaringen worden uitgedeeld.

In ieder geval zijn al die personages interessant genoeg om nog steeds te vermaken en hun persoonlijke ontwikkelingen bieden wat diepgang. Met uitzondering dan van restauranteigenaar Giorgio. Dit personage is op zich leuk geschreven, maar de maniertjes waarvan vertolker Josh Segarra zich bedient werken op de zenuwen, zoals een irritant traag spreektempo.

Giorgio's dialogen behoren grappig zijn, maar ze wekken de lach niet op. De eerste twee afleveringen bevatten ook wat opmerkingen die ongetwijfeld bedoeld zijn als ontzettend lollig. Waarom proberen de makers zo hard? Het is prima om niet hilarisch te zijn. The Big Door Prize is eerder een luchtige serie dan echt een komedie.

De slotaflevering toont weer een speciaal evenement in Deerfield, net zoals de laatste afleveringen van het eerste seizoen. Nergens voor nodig; het voelt inmiddels als een echt bestaand plekje met echte mensen. Behalve dan de relatieproblemen van Dusty en Cass. Ze besluiten om wat tijd los van elkaar door te brengen. Maar wanneer het begint te schuren kiezen de makers voor de makkelijkste uitvlucht en beëindigen het in plaats van door te gaan tot de vonken ervan afvliegen.

Dit tweede seizoen eindigt met een grote cliffhanger die aanstuurt op een derde seizoen. Het boek waar deze serie op is gebaseerd telt minder dan vierhonderd pagina's. Hoe is het mogelijk om daar minimaal drie seizoenen uit te persen? Het is ook niet zo dat het boek unaniem lovend is onthaald. Gemiddeld genomen vinden lezers het gewoon oké.

Dat resulteert in een serie van hetzelfde niveau. Het opvallendste aan het tweede seizoen is dat het een goed uitgevoerde maar haast letterlijke herhaling is van het eerste. Als het derde seizoen dit weer doet, maakt het niet uit hoe interessant de onthullingen of de personages en hun reacties daarop zijn. Dit verhaal gaat nota bene over groei en ontwikkeling.



The Big Door Prize is te zien bij Apple TV+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Met de perfecte 100% op Rotten Tomatoes is dit één van de beste series van HBO Max
Series / Specials

Met de perfecte 100% op Rotten Tomatoes is dit één van de beste series van HBO Max

'Hacks' gaat over twee vrouwen die een team vormen om hun eigen carrière te redden.

Op HBO Max staan een hoop uitstekende series, maar ze zijn niet allemaal even bekend. Een van de minder bekende titels op de streamingdienst die wel enorm goed beoordeeld wordt is Hacks.

Hacks is een comedyserie die in 2021 in première ging. Een jaar later kwam het tweede seizoen uit. Een derde seizoen zal aankomende mei op HBO Max verschijnen.

Deborah en Ava


De serie gaat over Deborah Vance (Jean Smart), een beroemde en legendarische stand-up comedian in Las Vegas. Ze heeft een enorm succesvolle carrière achter de rug, maar beseft dat ze zichzelf opnieuw moet uitvinden om dit succes te behouden.

Aan de andere kant is er de jonge comedyschrijfster Ava (Hannah Einbinder). Door een beledigende tweet en haar arrogante reputatie kan ze moeilijk aan werk komen. Hoewel ze het eigenlijk niet ziet zitten, zorgt haar manager ervoor dat ze aan de slag kan als schrijfster voor Deborah.

Rotten Tomatoes


Tegen hun eigen verwachtingen in ontwikkelen de twee een speciale band. Ava helpt Deborah om meer risico te nemen en andersom helpt Deborah Ava met haar persoonlijke problemen. Lukt het de twee om hun carrières weer op te bouwen?



Hacks krijgt een uitstekende score. Op Rotten Tomatoes scoort de serie de perfecte 100% bij de critics. Het publiek geeft de serie een 89%.

HBO Max


De critics consensus: "Hacks balanceert behendig zijn scherpe kritiek op de comedy wereld met meer intieme momenten, terwijl de onverslaanbare Jean Smart een rol krijgt die haar talenten waardig is - en Hannah Einbinder is een uitstekende partner".

Seizoen 3 is vanaf 2 mei te zien op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Sciencefiction en misdaad zijn de dominerende genres op Netflix
Series / Netflix-kijktip

Sciencefiction en misdaad zijn de dominerende genres op Netflix

De toplijst van Netflix wordt aangevoerd door de tweede Rebel Moon, maar voor hoelang?

Afgelopen week stond rond dit tijdstip nog de misdaaddocu What Jennifer Did bovenaan de Netflix Top 10 met films. Nu heeft een andere Netflix Original de toplijst overgenomen, namelijk de sciencefictionfilm Rebel Moon - Part Two: The Scargiver.

De film van Zack Snyder werd nog zwakker ontvangen dan het eerste deel, dat overigens ook te vinden is in de Netflix Top 10. Part One: A Child of Fire staat op plaats vier.

Gevarieerde Top 3


De misdaaddocu What Jennifer Did staat nu op de tweede plaats, vlak voor de live action-animatiefilm Woody Woodpecker Goes to Camp alias Woody Woodpecker Gaat op Kamp. Daarmee zien we een behoorlijk gevarieerde top drie films op de streamingdienst.

Een andere opvallende titel in de lijst is I'll See You in My Dreams. Deze romantische dramafilm staat sinds enkele dagen in de lijst. Daarnaast weten de bioscoopfilms The Equalizer 3 en The Expendables 4 hun plekje in de Top 10 nog altijd te behouden.

Complete Top 10


Hieronder zie je de complete Top 10 met films, met in totaal zes Netflix Originals.

1. Rebel Moon - Part Two: The Scargiver - Netflix Original
2. What Jennifer Did - Netflix Original
3. Woody Woodpecker Gaat op Kamp - Netflix Original
4. Rebel Moon - Part One: A Child of Fire - Netflix Original
5. Pared con Pared - Netflix Original
6. One True Loves
7. The Equalizer 3
8. I'll See You in My Dreams
9. The Expendables 4
10. Stöld - Netflix Original

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Bioscoophit uit begin 2024 nu vanaf je bank te zien: is 'Bob Marley: One Love' echt zo goed?
Films / Specials

Bioscoophit uit begin 2024 nu vanaf je bank te zien: is 'Bob Marley: One Love' echt zo goed?

De film 'Bob Marley: One Love' belicht het leven van de Jamaicaanse muzieklegende Bob Marley.

Met de bijnaam The King of Reggae is hij een icoon geworden in de muziekgeschiedenis. Nu wordt het leven van Bob Marley tot leven gebracht in een krachtige filmbiografie. Bob Marley: One Love werpt een blik op het leven van de Jamaicaanse legende.

De film die al aan het begin van dit jaar te zien was in de bioscoopzaal, is geregisseerd door Reinaldo Marcus Green. Samen met Terence Winter, Frank E. Flowers, en Zach Baylin was hij ook verantwoordelijk voor het script.

Jamaica
Het verhaal begint in 1976, te midden van politieke onrust in Jamaica. De film belicht de maanden waarin Bob Marley met zijn gezelschap zich in Londen bevonden om hiervan te ontsnappen. In deze periode ontstaan de twee albums Exodus en Kaya, die Marley wereldwijde erkenning brachten als een muzikale icoon.

Ondanks de tumultueuze omstandigheden besluit Marley op te treden tijdens het concert Smile Jamaica, in een hartstochtelijke poging om vrede te brengen in een tijd van geweld en verdeeldheid. Zijn streven naar vrede te midden van chaos vormt de rode draad door de film.

Ontvangst
De film heeft een indrukwekkende cast, met Kingsley Ben-Adir in de rol van Bob Marley en Lashana Lynch als Rita Marley. Andere opvallende castleden zijn James Norton als Chris Blackwell en Aston Barrett Jr. als Aston "Family Man" Barrett.



De recensies zijn gemengd. Op Rotten Tomatoes heeft de film een beoordeling van 43% van de 184 recensies, met een gemiddelde score van 5.4/10. Op Moviemeter scoort de film met een score van 3.21 van de 5, gebaseerd op 128 stemmen.

Streamen?
Vanaf vrijdag 26 april kun je het boeiende leven van Bob Marley en zijn invloed op de muziekgeschiedenis ontdekken, want dan is de film ook beschikbaar om thuis te bekijken via Pathé Thuis.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Máxima' is ondanks de gedetailleerde en intieme scènes van ons koningspaar een grote hit bij kijkers
Series / Nieuws

'Máxima' is ondanks de gedetailleerde en intieme scènes van ons koningspaar een grote hit bij kijkers

Deze Nederlandse hitserie geeft een veel diepere kijk in het leven van koningin Máxima.

Het leven van ons koningshuis is al jaar en dag te volgen. Zeker sinds de rol van sociale media is er veel meer bekend over koning Willem-Alexander, koningin Máxima en hun drie dochters. Onlangs is de gloednieuwe serie van Videoland over onze koningin uitgekomen.

In 2021 kwam de biografie Moederland: De jonge jaren van Máxima Zorreguieta van Marcia Luyten uit. De gloednieuwe serie Máxima is losjes op deze biografie gebaseerd.

Het leven van Máxima


De serie speelt zich af voordat Máxima koningin werd en onderzoekt haar leven in Argentinië en New York. Ook laat de serie het moment zien dat Máxima de toen nog prins Willem-Alexander bijna afwees, omdat hij niet kon dansen.

De serie met Delfina Chaves in de hoofdrol heeft positieve recensies gekregen van critici. Zo wordt Máxima al vergeleken met de hitserie The Crown, maar dan "realistischer".

Ietwat ongemakkelijk


Wel schrijven veel critici dat de scènes tussen koning Willem-Alexander en Máxima soms een beetje ongemakkelijk zijn om naar te kijken, vooral de intieme scène: "Beetje alsof je naar je ouders kijkt, in hun jonge jaren", aldus NU.nl. Ook AD vindt dat de liefdesscène niet veel aan de verbeelding overlaat. "Ach, de arme prinsessen toch."



Ook wordt het acteerwerk van de ijzersterke cast geprezen door Veronica Superguide: "[...] voor de Duitse acteur Sebastian Koch, bekend van Zwartbroek, Homeland en Der Untergang, is er niets dan lof. Kijkers vinden zijn versie van Prins Claus briljant."

Videoland


Ook BNNVARA prijst de serie: "Sowieso is het fijn aan de serie dat de personages zichzelf serieus nemen zonder te vervallen in onnodige speeches of clichématige gedragingen."

Ben je nieuwsgierig geworden naar de jonge jaren van koningin Máxima? Bekijk Máxima dan op Videoland.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Een van de bekende CSI-series op Videoland is gecanceld
Series / Nieuws

Een van de bekende CSI-series op Videoland is gecanceld

Tegenwoordig worden ook series die prima presteren, zonder pardon opgedoekt.

Het Amerikaanse televisienetwerk CBS is met de grote voorjaarsschoonmaak begonnen, nu het een aantal series heeft gecanceld, waaronder een van de bekendste CSI-series, CSI: Vegas.

Het begon allemaal in het jaar 2000 toen de serie CSI: Crime Scene Investigation in première ging. Inmiddels is de franchise uitgegroeid tot een televisiefilm en vier spin-offs, waar het voor de variant uit Vegas nu voorbij is.

Oude criminaliteit, nieuwe onderzoeken


CSI: Vegas zal, samen met het eveneens gecancelde So Help Me Todd, aankomende mei de seizoensfinale uitzenden, wat het einde inluidt van beide series. De serie is momenteel bezig aan het derde seizoen en volgt nieuwe onderzoekers van het Las Vegas Crime Lab.

In de hoofdrollen spelen Paula Newsome, Matt Lauria, Mandeep Dhillon, Ariana Guerra, Lex Medlin en Jay Lee. Ook sterren uit de originele serie verschenen, waaronder Jorja Fox en William Petersen in het eerste seizoen en Marg Helgenberger in het tweede seizoen.

Ruimtegebrek op CBS


Zowel CSI: Vegas als So Help Me Todd zijn niet gecanceld vanwege een gebrek aan kijkcijfers, beide series presteerden immers prima, maar het zou eerder een kwestie van planning kunnen zijn geweest, waarbij er simpelweg niet genoeg ruimte was voor hen op de programmering.



In de wereld van CSI blijft gelukkig nog genoeg te ontdekken. Bekijk alle afleveringen van CSI: Vegas op Videoland.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De nieuwe Zweedse misdaadserie van Netflix heet 'Deliver Me': Een killer in het genre?
Series / Nieuws

De nieuwe Zweedse misdaadserie van Netflix heet 'Deliver Me': Een killer in het genre?

Nieuwe Zweedse thriller Deliver Me op Netflix: tieners betrokken bij gruwelijke misdaden en complexe gevolgen.

Een nieuwe Zweedse thriller genaamd Deliver Me zal binnenkort op Netflix te zien zijn. Voordat je jezelf verliest in de duistere wereld van Deliver Me, zijn hier vijf vragen waarvan je de antwoorden zeker even moet doornemen.

Waar gaat de serie over?


Deliver Me werpt een intense blik op een samenleving waarin geweld en tragische gebeurtenissen schering en inslag zijn, vooral in achtergestelde gemeenschappen. De serie zoomt in op een confronterende realiteit waarin tieners betrokken raken bij gruwelijke misdaden. Het onderzoekt de complexe gevolgen van deze gebeurtenissen, terwijl het ook dieper ingaat op vragen over verantwoordelijkheid en de manier waarop we als samenleving omgaan met de jeugd.

Is de serie op een boek gebaseerd?


Ja, het is gebaseerd op de gelijknamige roman van auteur Malin Persson Giolito.

Wie spelen er in de serie?


De hoofdrollen worden vertolkt door Ardalan Esmaili als Farid, Yusra Warsama als Leila en Mahmut Savakci als Sudden. Esmaili is bekend van zijn rol in de Deense Netflix-film A Beautiful Life, Warsama was onder andere te zien in Castle Rock en Savakci heeft rollen gehad in series zoals Top Dog en Easy Money.

Voor wie is deze serie?


Deliver Me zal zeker aantrekkelijk zijn voor liefhebbers van Scandinavische misdaadseries en voor mensen die geïnteresseerd zijn in verhalen die dieper ingaan op sociale kwesties en menselijke psyche.

Is de serie te bingen?


Gezien het een Netflix Original is, kunnen we ervan uitgaan dat alle vijf afleveringen tegelijk beschikbaar zullen zijn, en dus direct te bingewatchen. Het is wel een miniserie, dus er komt nagenoeg zeker geen tweede seizoen.



Je kunt Deliver Me zien op Netflix vanaf morgen, woensdag 24 april.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hoe is het nu met Wagner Moura, oftewel Pablo Escobar uit de Netflix-hit 'Narcos'?
Series / Specials

Hoe is het nu met Wagner Moura, oftewel Pablo Escobar uit de Netflix-hit 'Narcos'?

Wagner Maura was te zien als Pablo Escobar in 'Narcos', maar hoe is het met hem verder gegaan na die serie?

De Braziliaanse acteur Wagner Moura was te zien in de populaire serie Narcos op Netflix. Die serie eindigde in 2021, dus rest ons de vraag: wat heeft de acteur sindsdien allemaal gedaan?

De carrière van Moura begon met Braziliaanse films, waaronder The Three Marias uit 2002, God is Brazilian en The Man of the Year uit 2003. Daarna was hij op de Braziliaanse tv te zien in de comedyserie Fantastíco.

Pablo Escobar


In Brazilië werd hij in 2007 na zijn rollen in de misdaadfilm Elite Squad en de telenovela Paraíso Tropical door Vogue Brazil uitgeroepen tot man van het jaar. Zijn Hollywood debuut had hij in 2013 in de film Elysium.

Zijn echte wereldwijde debuut kwam echter pas in de misdaadserie Narcos, waar de meeste mensen hem van zullen kennen. Hij speelde daarin de rol van de beruchte drugsbaron Pablo Escobar.

Nieuwe projecten


Voor zijn rol als Escobar werd hij genomineerd voor verschillende awards, waaronder een Golden Globe. In 2017 eindigde Narcos na drie seizoenen, waardoor Moura weer ruimte kreeg voor nieuwe projecten.



In 2019 was de acteur te zien in de Netflix-film Wasp Network van de Franse regisseur Olivier Assayas. Ook regisseerde hij dat jaar zijn eerste film, genaamd Marighella.

Meest recente film


Een jaar later kwam de release van de Netflix-film Sergio, waarin hij de protagonist speelt en meewerkte als producer. Het derde seizoen van Narcos: Mexico kwam uit in 2021, waarvoor hij twee afleveringen regisseerde en in een aflevering een cameo maakte als Escobar.

In 2022 was de acteur te zien in The Grey Man en en te hore in Puss in Boots: The Last Wish. Het meest recente project van Moura is een rol in de thriller Civil War, die momenteel in de bioscoop draait.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Het duurde 26 jaar voordat de cliffhanger van deze topserie eindelijk werd beantwoord
Series / Nieuws

Het duurde 26 jaar voordat de cliffhanger van deze topserie eindelijk werd beantwoord

Een cliffhanger moeten afwachten voordat de volgende aflevering komt is erg, maar 26 jaar wachten is wel even een ander niveau.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Cliffhangers zorgen ervoor dat je verder kijkt. Maar wat als er niets is om verder te kijken, maar liefst 26 jaar lang? Dat was tot de frustratie van kijkers het geval bij de iconische serie Twin Peaks.

Het eerste seizoen van Twin Peaks ging in première in 1990. Daarin begon het verhaal met de moord op de scholiere Laura Palmer. In 1991 volgde er een tweede seizoen. Maar het derde seizoen kwam pas uit in 2017.

Enorme cliffhanger


In het eerste seizoen wordt het lichaam van Laura Palmer gevonden. Het onderzoek naar haar dood begint, waarvoor FBI-agent Dale Cooper afreist naar het plaatsje waar de moord heeft plaatsgevonden.

In het tweede seizoen wordt onthuld wie de moordenaar van Laura is, namelijk de kwaadaardige bovennatuurlijke entiteit BOB. Toch eindigt dit seizoen nog met een enorme cliffhanger, die dus niet opgelost werd tot het derde seizoen in 2017.

Black Lodge


De finale van seizoen 2 eindigde met een grote onthulling. Een dubbelganger van Cooper die bestuurd werd door BOB had de Black Lodge verlaten, in plaats van agent Cooper zelf.

Jarenlang vroegen kijkers zich af of Cooper zichzelf had weten te bevrijden uit de Black Lodge, of dat hij daar al die tijd niet weg kon. En als dat zo was, wat was zijn dubbelganger dan van plan?

SkyShowtime


Pas in seizoen 3 kwam de kijker erachter hoe dit verder was gegaan. Het bleek dat Cooper nog steeds vast zat in de Black Lodge. BOB had in het lichaam van zijn dubbelganger al die jaren in zijn plaats geleefd.

Wil je dit met je eigen ogen zien, zonder 26 jaar te wachten? Bekijk Twin Peaks dan op SkyShowtime.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.