search

Ons nieuws van vrijdag 17 mei 2024

Wie is Sauron? De geschiedenis van de grootste antagonist in 'The Rings of Power'
Series / Specials

Wie is Sauron? De geschiedenis van de grootste antagonist in 'The Rings of Power'

Wie was Sauron voor hij een verandering doormaakte en de Duistere Heer werd?

De premièredatum van seizoen 2 van The Rings of Power is eindelijk bekendgemaakt. Ook is inmiddels de nieuwste trailer te zien en een poster van Sauron. De achtergrond van deze schurk is echter nog steeds niet helemaal duidelijk.

The Rings of Power vertelt het verhaal van de Tweede Era. De opkomst van Sauron (Charlie Vickers) als de Duistere Heer en het smeden van de Ringen van Macht vormen de kern van het verhaal. Saurons verhaal begon echter in de Eerste Era, toen hij zich bij Morgoth aansloot, die de eerste Duistere Heer was. Deze eerdere gebeurtenissen laten zien dat Saurons voornaamste drijfveer een ziekelijke hang naar controle en perfectie was. Dit motief dreef hem er uiteindelijk toe om gedurende de Tweede Era de nieuwe Duistere Heer te worden en de maker van de Ringen van Macht.

Vergiftigd


In Tolkiens mythologie heette Sauron ('de afschuwwekkende’) oorspronkelijk Mairon ('de bewonderenswaardige'). Hij behoorde tot de Maiar, een 'ras' van geestelijke wezens. De Maiar, net zoals de Valar, zijn gecreëerd door Eru Ilúvatar ('Eru de Alvader'), de schepper van de wereld. Ze zijn te vergelijken met engelen. Beide groepen dalen, in opdracht van de schepper, af naar Midden-aarde om deze vorm te geven en te onderhouden. Deze twee groepen kennen, ieder voor zich, verschillende machten en specialismen, waaronder dat van meesterambachtsman.

De jonge Mairon was de leerling van deze meesterambachtsman. Dit was de Vala Aulë ('de uitvinder'), die ook wel bekendstond als de Smid. Op deze manier leerde de jonge Maia alles over de stoffelijke wereld. Deze kennis kwam hem bij het smeden van de Ringen van Macht later goed van pas. De trotse Melkor ('hij die in kracht oprijst') was de enige Vala die zich met Aulë kon meten. Melkor vond dat de heerschappij over Midden-aarde aan hem toebehoorde. Door zijn ongelooflijke arrogantie raakte Melkor gecorrumpeerd en in de loop van de Eerste Era werd hij bekend als Morgoth ('zwarte vijand van de wereld'). Morgoth, in zijn rol van de eerste Duistere Heer, vergiftigde uiteindelijk Mairon met deze ideeën. Hij sloot zich aan bij Morgoth.

Trouwste dienaar


Mairon verheerlijkte dus niet zichzelf maar was de dienaar van de gruwelijke Morgoth. Hij was dit in eerste instantie echter niet openlijk maar speelde dubbelspel. Mairon deed alsof hij trouw was aan Aulë en aan de overige Valar, maar in de tussentijd werkte hij met Morgoth samen. Doordat Mairon inmiddels ongelooflijk kundig was kon hij vele gedaantes aannemen en zich voordoen als een goedaardig iemand. Zijn meester had inmiddels zijn positie versterkt zodat Mairon zich op een bepaald moment openlijk zijn kant kon kiezen. Hij werd Morgoths trouwste dienaar en trad zelfs op als plaatsvervangend legeraanvoerder.



Toen Morgoth aan het einde van de Eerste Era, na de nodige gruwelijke gebeurtenissen, definitief verslagen werd was Mairon vol berouw. Het kan natuurlijk goed zijn dat dit berouw oprecht was. In tegenstelling tot Morgoth was hij nooit door zijn eigen trots gecorrumpeerd geraakt. Het was eerder zo dat Mairon de wereld tot een vorm van perfectie wilde brengen. Je zou kunnen zeggen dat hij Midden-aarde op een bijna technische manier wilde besturen, wat aftakelt naar een ziekelijke neiging tot het uitoefenen van controle.

Transformatie


Het is op dit punt in de geschiedenis dat de transformatie tot Sauron en de nieuwe Duistere Heer begint. Aan het begin van de Tweede Era droeg hij de naam Annatar, wat 'heer der gaven' betekent. Het was Annatars bedoeling om de verwoesting in Midden-aarde te herstellen. Uiteindelijk gaat dit gruwelijk mis doordat hij vindt dat de Valar de wereld verwaarlozen. Annatar vestigt zich vervolgens in Mordor en kiest op die manier het duistere pad. Deze weg leidt uiteindelijk tot zijn transformatie tot Sauron, de Heer der Ringen.



Seizoen 2 van The Rings of Power is vanaf 29 augustus te zien op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Het is zover! De eerste foto's van Liam Hemsworth als Geralt in 'The Witcher' zijn nu online te zien
Series / Foto's

Het is zover! De eerste foto's van Liam Hemsworth als Geralt in 'The Witcher' zijn nu online te zien

De Australische acteur ziet er zelfverzekerd tijdens de opnames van het vierde seizoen.

The Witcher begon ontzettend sterk maar is sindsdien danig gekelderd in de ogen van de vele fans. Het meest recente derde seizoen scoorde op Rotten Tomatoes een tragische 19% wat de kijkerswaardering betreft.

Liam Hemsworth, die de ongelooflijk populaire Henry Cavill vervangt, komt dus niet bepaald in een warm bad terecht. De acteur lijkt er niet wakker van te liggen, aangezien hij blijkens de eerste setfoto's de rol met verve speelt.

Rotsformatie


Deze foto's zijn online gezet door Metro UK en laten Hemsworth in zijn kostuum zien met een witblonde pruik. Hij is geheel in het zwart gekleed en draagt kniehoge zwarte laarzen.

Dat Hemsworth goed in vorm is is goed te merken. De gevechtsscènes op de set gaan hem goed af waarna hij tegen een rotsformatie aanleunt met zijn zwaard naast zich.

Enthousiasme


De tijd zal uitwijzen hoe de kijkers 'de nieuwe Geralt' zullen ontvangen. Aan Hemsworth zal het in elk geval niet liggen gezien het enthousiasme waarmee hij de rol neerzet.

Bekijk op instagram


Je kunt The Witcher streamen op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Wednesday' seizoen 2 heeft een onmisbaar personage opnieuw gecast
Series / Nieuws

'Wednesday' seizoen 2 heeft een onmisbaar personage opnieuw gecast

Er vindt een wisseling van de wacht plaats voor dit vaste personage.

De fantasyhit Wednesday heeft zich voor het tweede seizoen verzekerd van een ijzersterke bezetting. Onlangs werd bekendgemaakt dat een vast personage door een andere acteur gespeeld zal worden.

George Burcea, die de butler Lurch speelt, meldde op zijn Instagram-account dat hij om persoonlijke redenen geen deel uitmaakt van het nieuwste seizoen. Momenteel is nog niet aangekondigd wie de boomlange acteur gaat vervangen, maar de meest waarschijnlijke kandidaat is de Finse acteur Joonas Suotamo.

Ex-basketbalspeler


De Finse acteur en ex-basketballer is 2,08 m lang en hierdoor prima geschikt om Lurch te vertolken. Eerder maakte Suotamo furore als Chewbacca in de drie Star Wars-vervolgfilms.

Als Chewbacca moest hij standaard een pak dragen. Ondanks zijn deelname aan een grote franchise, is zijn gezicht hierdoor minder bekend bij het grote publiek

Redelijke aanname


Suotamo heeft zijn deelname aan seizoen 2 van Wednesday eerder al op zijn Instagram gepost zonder hierbij te vermelden welke rol hij gaat spelen. Gelet op het feit dat Burcea vertrekt én Suotamo's imposante verschijning is het redelijk om aan te nemen dat hij de rol van Lurch zal spelen. We houden jullie uiteraard op de hoogte.

Bekijk op instagram


Wednesday is te zien op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Wederom goed nieuws voor fans van ''de nieuwe Game of Thrones''
Series / Nieuws

Wederom goed nieuws voor fans van ''de nieuwe Game of Thrones''

De makers van 'Shôgun' delen opbeurend nieuws over de toekomst van de serie.

Eerder deze maand kregen Shôgun-fans het fijne nieuws dat er mogelijk een vervolg komt op het populaire eerste seizoen. FX en Disney lieten weten dat ze werken aan de ontwikkeling van seizoen 2.

Gisteren werd dat nieuws nog een stukje mooier gemaakt. De makers deelden namelijk dat er momenteel ook al aan een derde seizoen gewerkt wordt.

Game of Thrones


Het historische drama speelt zich af in het Japan van de 17e eeuw aan het begin van een eeuwenlange burgeroorlog. De serie werd overladen met lof door zowel kijkers als critici en werd veelvuldig vergeleken met het politieke drama van de eerdere seizoenen van Game of Thrones.

Shôgun is gebaseerd op het gelijknamige boek van schrijver James Clavell. Omdat Clavell geen directe vervolgen schreef op zijn boek moeten de makers van Shôgun nu zelf het verhaal voor de vervolgseizoenen verzinnen.

Scripts


Om die reden is het ook nog onzeker of de vervolgseizoenen er ook echt gaan komen. FX en Disney willen namelijk eerst overtuigd worden door de scripts voor seizoen 2 en 3. Fans moeten dus nog even geduld hebben voor ze hun samoeraizwaarden kunnen trekken om de taart aan te snijden.



In afwachting van de mogelijke seizoenen 2 en 3 bekijk je het debuutseizoen van Shôgun op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Sex en schandalen op Netflix in één klap succesvol in de top 10
Series / Nieuws

Sex en schandalen op Netflix in één klap succesvol in de top 10

De docuserie Ashley Madison: Sex, Lies & Scandal een bedreiging voor Baby Reindeer?

Al bijna zes weken staat de serie Baby Reindeer bovenin de Netflix Top 10 en geen enkele andere serie lijkt voorlopig een bedreiging. Of is het de docuserie Ashley Madison: Sex, Lies & Scandal die een gooi doet naar de koppositie?

De docuserie over de datingsite 'Ashley Madison' die in 2015 werd gehackt trekt heel wat kijkers. In drie afleveringen wordt duidelijk wat de hack en de gegevenslek naderhand voor impact had op het leven van de vele leden van de datingsite, die liever "anoniem" hadden willen blijven.

Andere hits op Netflix


De docuserie is in een klap beter bekeken dan series als Bodkin, Costa!! De Serie en Thank You, Next die de top vijf compleet maken. Thank You, Next doet het overigens wereldwijd erg goed, met verleden week 21,3 miljoen kijkuren.

Onderin de lijst zien we onder andere Kevin Hart: The Kennedy Center Mark Twain Prize, duidelijk iets voor de fans, en The Gentlemen, de misdaadkomedie die alweer 2,5 maand in de lijst staat.

Netflix Top 10


Hieronder de complete top 10 van series op Netflix.

1. Baby Reindeer (seizoen 1)
2. Ashley Madison: Sex, Lies & Scandal (docuserie)
3. Bodkin (seizoen 1)
4. Costa!! De Serie (seizoen 1)
5. Thank You, Next (seizoen 1)
6. A Man in Full (miniserie)
7. El Caso Asunta (miniserie)
8. Kevin Hart: The Kennedy Center Mark Twain Prize (docuserie)
9. El Rey Del Cachopo (miniserie)
10. The Gentlemen (seizoen 1)

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe Netflix-serie met 8,3 op IMDb is al 10 weken lang een monsterhit
Series / Nieuws

Nieuwe Netflix-serie met 8,3 op IMDb is al 10 weken lang een monsterhit

In Nederland wist de serie geen indruk te maken: Queen of Tears doet het wereldwijd ijzersterk.

De Netflix-serie Queen of Tears alias Nunmuleui Yeowang was in Nederland redelijk snel uit de Netflix Top 10 verdwenen. Toch is het de overweging waard om het drama alsnog op te starten.

Met een 8,3 scoort de Zuid-Koreaanse serie erg goed. Op de Tomatometer staat de romantische dramaserie zelfs de volledige 100 procent, met 92 procent als publieksscore.

Queen of Tears


Queen of Tears toont de crisis en het opnieuw opbloeien van de liefde tussen Hong Hae-in, een erfgename van de derde generatie van Queens Group, en Baek Hyun-woo, de boerenzoon uit Yongdu-ri, tijdens hun driejarige huwelijk.

Wereldwijd staat de serie al tien weken lang in de Netflix Top 10, op dit moment op plaats vier met maar liefst 2,5 miljoen weergaven en 58,7 kijkuren. Ter vergelijking: de nummer één The Asunta Case staat drie weken in de lijst, met 5,3 miljoen weergaven en 28,6 miljoen kijkuren.

Waanzinnig succes


In Zuid-Korea boekte de serie enorme successen. De laatste aflevering werd door bijna 25 procent van de bevolking bekeken, waarmee het de best bekeken serie ooit op zender tvN werd.



De hoofdrollen zijn voor Kim Soo-hyun (One Ordinary Day) als Baek Hyun-woo en Kim Ji-won (My Liberation Notes) als Hong Hae-in.

Nu op Netflix


Wil je Queen of Tears een kans geven, dan vind je de serie nog steeds hier op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Makers van nieuwe 'IT'-serie 'Welcome to Derry' geven angstaanjagende belofte
Series / Nieuws

Makers van nieuwe 'IT'-serie 'Welcome to Derry' geven angstaanjagende belofte

Een van de meest enge verhalen van Stephen King komt naar het kleine scherm.

Al sinds de jaren 80 jaagt het verhaal over de angstaanjagende clown Pennywise van Stephen King menig mens de stuipen op het lijf. Nu de serie Welcome to Derry eraan komt, geven de makers een behoorlijke belofte.

Na het succes van de miniserie uit 1990 met Tim Curry als de enge clown, en de tweedelige bioscoopreeks uit 2017 en 2019 met dit keer Bill Skarsgård in de hoofdrol, slaat regisseur Emmanuel Osei-Kuffour de handen ineen met de familie Muschietti, die ook verantwoordelijk waren voor de bioscoopfilms. Zij beloven dat de serie net zo eng wordt als de vorige producties.

Serie in goede handen


In een recent interview deelde Osei-Kuffour zijn gedachten over het tot leven brengen van het verhaal van Derry, maar dan dit keer voor het kleine scherm. Hij zag veel mogelijkheden voor een televisieserie, die niet in een film zouden passen. Hij vertelde:

"Nou, het wordt echt een tv-show, dus je leert meer over de personages en het is heel erg op personages gericht. Ik heb genoten van de voorbereiding op de serie, en ik denk dat het publiek net zo bang zal zijn als in de originele films. De handafdrukken van Andy Muschietti zijn overal te zien in deze serie."

Een oeroud kwaad


Er zijn maar heel weinig details bekendgemaakt over de aankomende prequelserie Welcome to Derry, maar er is het geloof dat de serie zal uitbreiden op het verhaal van het oude kwaad dat Pennywise is.



In King's roman is het wezen dat zichzelf een 'verslinder van werelden' noemt miljoenen jaren oud. Het lag slapend ondergronds tot het stadje Derry werd gebouwd in 1715. Vanaf dat moment ontwaakte IT elke drie decennia om zich te goed te doen aan de kinderen van Derry, waar het angst en verschikking in het kleine stadje verspreidde.

Moderne geschiedenis


De nieuwe serie van HBO zou kunnen ingaan op een deel van deze oude geschiedenis van het personage, waarbij eerder bevestigd werd dat de oorsprong van Pennywise in de serie zal worden belicht, maar het zal zich hoofdzakelijk in de jaren 60 afspelen.



De nieuwe serie Welcome to Derry moet ergens volgend jaar uitkomen. Kijk tot die tijd de klassieker It uit 1990 op Pathé Thuis of de bioscoopfilms It en It: Chapter Two op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Middle Earth-fans opgelet: Videoland pakt uit met nieuwe 'Lord of the Rings'-docuserie
Series / Nieuws

Middle Earth-fans opgelet: Videoland pakt uit met nieuwe 'Lord of the Rings'-docuserie

Een driedelige docuserie onthult de productie van The Lord of the Rings op Videoland.

Er staat een epische reis op het punt om te beginnen voor liefhebbers van fantasy en film. Een driedelige docuserie over het maken van The Lord of the Rings komt eraan op Videoland. Hier alvast wat antwoorden op vragen die je zou kunnen hebben:

Waar gaat de serie over?


De serie werpt een onthullende blik achter de schermen van de iconische filmtrilogie The Lord of the Rings. Het belooft diepgaande inzichten, onvertelde verhalen en nooit eerder vertoonde beelden van de productie.

Wat is The Lord of the Rings?


Als je de films niet kent is het wellicht handig om deze als eerst te kijken, maar hier volgt een kleine uitleg: In de films (en de boeken) volgt de kijker de hobbit Frodo Baggins en zijn groep, waaronder de tovenaar Gandalf en de elf Legolas, op een gevaarlijke missie om de Ring te vernietigen en zo de wereld te redden van de duistere heerschappij van Sauron. Hun avontuur brengt hen door adembenemende landschappen en confronteert hen met angstaanjagende vijanden, terwijl ze vechten voor het lot van Midden-Aarde.

Wie spelen er in de serie?


Uiteraard zijn de oorspronkelijke castleden in de documentaire te zien, maar hiernaast ook belangrijke figuren uit de productie. Denk aan regisseur Peter Jackson, samen met leden van het productieteam en cast en crewleden.

Voor wie is deze serie?


De serie is een must-see voor fans van de trilogie die geïnteresseerd zijn in het creatieve proces achter de films. Maar het is ook boeiend voor liefhebbers van filmproductie en diegenen die willen leren over het maken van epische fantasyfilms.

Is de serie te bingen?


Hij bestaat uit één seizoen met drie afleveringen. Je kan dus in een avond alle delen bekijken. Als je direct ook de oorspronkelijke drie delen van The Lord of the Rings kijkt ben je al snel een dag verder.

Alles over The Lord of the Rings zal te zien zijn op Videoland, vanaf 17 mei.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Actrice Alexis Bledel was prachtig in 'Gilmore Girls': hoe ziet ze er 20 jaar later uit?
Series / Specials

Actrice Alexis Bledel was prachtig in 'Gilmore Girls': hoe ziet ze er 20 jaar later uit?

Hoe gaat het nu met actrice Alexis Bledel, of wel Rory uit 'Gilmore Girls'?

Het is inmiddels al bijna 20 jaar geleden dat de populaire serie Gilmore Girls tot zijn einde kwam. Actrice Alexis Bledel begon aan haar rol als Rory Gilmore als tiener, maar wat heeft ze sindsdien allemaal gedaan?

De eerste keer dat Bledel in een film of serie te zien was, was als Rory in Gilmore Girls. Dit was ook meteen haar grote doorbraak. De serie liep van 2000 tot 2007 en was een enorm succes.

Acteercarrière


Tijdens Gilmore Girls was Bledel ook in verschillende andere projecten te zien, waaronder de romantische film Tuck Everlasting in 2002, de comedyfilm The Sisterhood of the Travelling Pants en de misdaadfilm Sin City in 2005.

Het einde van Gilmore Girls betekende gelukkig niet het einde van de acteercarrière van Bledel. Ze was door de jaren heen te zien in een groot aantal films en series.

The Handmaid's Tale


In 2016 keerden Bledel en Lauren Graham weer terug in hun Gilmore Girls-rollen in de miniserie Gilmore Girls: A Year in the Life. Daarna was Bledel van 2017 tot 2021 te zien in de populaire serie The Handmaid's Tale.



Bledels acteertalent is bovendien niet alleen te bewonderen geweest op het scherm. De actrice was namelijk ook vaak op het podium te vinden. Ze speelde van 2011 tot 2016 in verschillende theaterproducties.

Persoonlijk leven


In 2014 trouwde Bledel met acteur Vincent Kartheiser. In 2015 kreeg het koppel een zoon. Inmiddels zijn Bledel en Kartheiser echter gescheiden. Het lijkt er op dat het acteren tegenwoordig op een lager pitje staat bij Bledel.



Haar meest recente film was namelijk Crypto uit 2019 en haar meest recente televisierol was in The Handmaid's Tale tot 2021. Hopelijk zien we haar snel weer in een nieuw project. Bekijk Gilmore Girls op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensies oordelen over 'Bodkin' op Netflix: kijken of skippen?
Series / Nieuws

Recensies oordelen over 'Bodkin' op Netflix: kijken of skippen?

Deze gloednieuwe Ierse thrillerserie op Netflix onderzoekt mysterieuze verdwijningen in een rustig Iers dorpje.

Op 9 mei 2024 kwam er een gloednieuwe Ierse thriller op Netflix, Bodkin. De beste critici op Rotten Tomatoes geven hun eerlijke mening over de zeven afleveringen. Wat is de conclusie? Kijken of skippen?

Bodkin volgt een groep mensen met een podcast die enkele mysterieuze verdwijningen gaat onderzoeken. Er zijn namelijk drie vreemden verdwenen uit een rustig Iers dorpje. Hoe dieper ze graven, hoe meer duistere geheimen ze ontdekken.

Rotten Tomatoes


Op het moment van schrijven heeft Bodkin een matige score van 65% op Rotten Tomatoes. Hoewel dit nog steeds een positieve score is, is het zeker niet de beste ooit.

Volgens criticus Rachel Cooke van New Statesman komt de matige score doordat de serie "erg gedempt" is. Alle grappen zijn "ongetwijfeld vooral op het Amerikaanse publiek gericht." Wat jammer is, aangezien de serie over Ierland gaat.

Sensationeel


Jarrod Jones van AV Club schrijft dat de serie niet op het niveau is van andere misdaadverhalen, maar desondanks is Bodkin "sensationeel". Het plot is interessant en de mysteries blijven komen.



Bovendien is het acteerwerk fenomenaal. "De serie is op zoek naar een balans die soms wel en soms niet gevonden wordt. [...] Maar veel van de acteurs zijn interessant en aansprekend," aldus Alan Sepinwall van Rolling Stone.

Netflix


Bodkin is te streamen op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
‘Safe Home’: onzichtbaar geweld wordt in Melbourne aan het licht gebracht
Recensie

‘Safe Home’: onzichtbaar geweld wordt in Melbourne aan het licht gebracht

Om de wond van huiselijk geweld te tonen, wordt de pleister er zonder genade vanaf getrokken, telkens opnieuw.

Regie: Anna Barnes | Cast: Aisha Dee (Phoebe), Mabel Li (Jenny), Thomas Cocquerel (Julian), Antonia Prebble (Grace), Virginia Gay (Eve), e.a. | Afleveringen: 4 | Speelduur: 47-49 minuten | Jaar: 2023

Lijkend op de Nederlandse Blijf-van-mijn-lijfhuizen, of sinds 2010 de Oranje Huizen, bestaan er wereldwijd opvanghuizen en juridische instellingen voor slachtoffers van huiselijk geweld. Op deze plekken hangt altijd de geur van bezuinigingen in de lucht, samen met de dreiging van gewelddadige partners of familieleden. In de vierdelige serie Safe Home worden de dagelijkse sores van een Australisch centrum voor huiselijk geweld getoond, waarbij rauwe weergaves van slachtofferleed niet worden geschuwd. Een waarschuwing voor schokkende inhoud is op zijn plaats. Sterker nog, het is exact de bedoeling van de gehele serie.

De overstap van een prestigieus advocatenkantoor naar een centrum voor huiselijk geweld in Melbourne gaat Phoebe Rook niet makkelijk af. Als gevolg van geruchten over bezuinigingen, wordt het PR-groentje aangenomen om het maatschappelijk belang van het centrum te onderschrijven. De noodzaak voor deze marketingbaan maakt direct het doel van Safe Home kristalhelder: de basisbehoefte van een veilig thuis inpeperen bij de kijker. Terwijl Phoebe wordt geconfronteerd met schrijnende slachtofferverhalen in de rechtszaal, worden er ter verduidelijking nog drie verhaallijnen toegevoegd over onzichtbare gevallen van huiselijk geweld.

Safe Home begeeft zich op het raakvlak van werkvloer- en rechtbankdrama, dat zich via de verschrikkelijke situaties van verschillende slachtoffers leent voor uitstapjes naar thriller en horror. De Hongkongse Cherry dreigt haar kinderen te verliezen aan een echtgenoot met losse handjes, de timide Diana wordt door haar manipulatieve man gedwongen om met vervroegd pensioen te gaan, en de jonge Ry wordt het ouderlijk huis uit gezet door haar alcoholistische moeder. Mannen met een goed hart zijn in de serie ver te zoeken, maar gelukkig zijn er in overvloed sterke vrouwen aanwezig met een missie.

Met erbovenop de escalerende affaire van Phoebe, zijn er in de serie genoeg plotlijnen om elkaar in korte tijd af te wisselen. Telkens worden er kleine momenten geënsceneerd waar excessief geweld akelig voelbaar wordt. Safe Home excelleert in het afbeelden van de angsten die de slachtoffers moeten doorstaan. Het emotioneel uitputtende werk laat ook zijn tol achter op de medewerkers, die alsnog iedere dag weer hun cliënten bijstaan. Wat normaliter achter gesloten deuren blijft, wordt in de serie de straat op gesleept en bruut in het gezicht van de kijker geduwd.

De urgentie van de materie is niet te ontkennen. Op het vlak van sociaal engagement scoort de serie ook alle punten, maar dat komt uiteindelijk de kwaliteit van het verhaal niet ten goede. Door de drang om ieder verhaal een plekje te geven, komt het concept nauwelijks verder uit de verf dan ‘een dag uit het leven van’. Dat is jammer, want het centrum barst van de dramatische situaties die nauwelijks met elkaar in contact lijken te staan. Elkaar zien, spreken en begrijpen had deze personages in verbinding kunnen brengen, terwijl ze nu langs elkaar heen moeten lijden.

Om de kijker aan de buis gekleefd te houden, krijgen Phoebe’s ontsporende affaire en de herhalende flashforwards naar een nader te ontdekken moord aanzienlijke schermtijd. Maar een gebrek aan narratieve ontwikkeling maakt de associatie met een diep pessimistische sitcom makkelijker. Dat dit de harde realiteit is van de mensen in beeld, zou deze herhaling moeten kunnen verantwoorden. Juist op dat vlak valt de serie in zijn diepste valkuil. Diens effectiviteit schuilt erin alledaagse vormen van grensoverschrijdend gedrag uit te vergroten tot een onvergeeflijke misdaad. Deze extrapolatie staat juist haaks op het rauwe realisme dat in de serie wordt voorgedaan.

Safe Home grijpt telkens naar dezelfde truc om medeleven op te wekken, maar na de zoveelste keer is het scherpe randje er wel vanaf. Ook de grote twist slaagt er niet in om een nieuw licht te werpen op de boodschap, die in de eerste aflevering al onmiskenbaar was: iedereen kan huiselijk geweld overkomen. De serie biedt zo een zuiver lesje burgerschap, waar series uit publieke fondsen een ster in zijn. Maar een beetje kwalitatieve verdieping in een serie is wel gewenst, dan komt de noodzaak om niet te bezuinigen beter aan.



Safe Home is te zien bij NPO Start.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Big Cigar': Hoe Hollywood op de trein van het activisme sprong
Recensie

'The Big Cigar': Hoe Hollywood op de trein van het activisme sprong

Het bizarre, maar fascinerende verhaal over een Oscarwinnaar die een Black Panther hielp

Regie: Don Cheadle, Damon Thomas, Tiffany Johnson | Cast: André Holland (Huey P. Newton), Alessandro Nivola (Bert Schneider), Tiffany Boone (Gwen Fontaine), P.J. Byrne (Stephen Blauner), Marc Menchaca (Sydney Clark), Noah Emmerich (Stanley Schneider), e.a. | Afleveringen: 6 | Speelduur: 39-43 minuten. | Jaar: 2024

De vele straffe verhalen over de wilde kerels van het New Hollywood zijn gekend uit boeken als ‘Easy Riders, Raging Bulls’. Maar een bizar verhaal rond Easy Rider-producer Bert Schneider kwam pas aan de oppervlakte via een artikel in een Playboy-editie uit 2012. Dat vormde de basis voor een miniserie, die het midden houdt tussen een satirische komedie en een biopic. Zonder nu baanbrekend of zelfs interessant te zijn in de vormgeving, weet deze curiositeit te amuseren, ook al vermoed je dat er een flink loopje werd genomen met de werkelijkheid.

Velen zullen hem niet kennen, maar Bert Schneider was een van de boegbeelden van het New Hollywood. Hij was als producer, samen met Bob Rafelson, niet alleen verantwoordelijk voor Easy Rider, maar ook voor andere klassiekers als Five Easy Pieces, The Last Picture Show en The King of the Marvin Gardens. In de eerste helft van de jaren zeventig mocht hij zich de hippiekoning van Hollywood noemen. Hij was de beste maatjes met Dennis Hopper en Jack Nicholson, won een Oscar voor een controversiële documentaire over Vietnam en sliep in hetzelfde bed als Candice Bergen.

Maar Schneider is niet de protagonist van The Big Cigar. Die rol is weggelegd voor Huey P. Newton, de beruchte Black Panther Party-stichter die het mikpunt werd van de FBI. Newton kreeg een moord in zijn schoenen geschoven en moest onderduiken; bij wie anders dan bij zijn vriend Bert Schneider. Huey wilde naar Cuba vluchten en Bert vatte het idee op om hem in Argo-stijl naar het land van Castro te smokkelen: door een fictieve filmproductie, met name ‘The Big Cigar’, als rookgordijn te gebruiken.

De spanningsboog van de serie wordt gevormd door het kat-en-muisspel tussen een FBI-agent die zich vermomd als hippie en Huey Newton, maar ook door de ongewone relatie tussen de activist en de filmproducer. Bert was immers verzot op coke, waardoor hij zich zelden aan zijn woord hield en zelfs zijn partners in gevaar bracht. Het gedrag van Bert leidt alvast tot soms hilarische toestanden. Of die nu echt zijn gebeurd, valt te betwijfelen, maar ze zijn wel amusant.

Voor de visuele stijl zorgde Hotel Rwanda-acteur Don Cheadle, die negen jaar eerder als regisseur zijn sporen had verdiend met de Miles Davis-fantasie Miles Ahead. Hij tracht in de eerste twee afleveringen de miniserie een jarenzeventigvibe en -look mee te geven, maar veel indruk maakt hij niet. Gelukkig wordt dat gebrek aan een heel specifieke en persoonlijke stijl gecompenseerd met die toch wel enigszins verrassende inhoud. Cheadle weet alvast zijn acteurs tot sterke prestaties te gidsen. Vooral André Holland graaft diep in de ziel van Huey en geeft daardoor The Big Cigar een geloofwaardig hart.

Maar er schuilt wel een onevenwichtigheid in het verhaal. Scènes die de getormenteerde ziel van de Black Panther onthullen, worden afgewisseld met Tarantineske momenten en zelfs scènes die aanschurken tegen pure kolder. The Big Cigar wil veel zijn: biopic, satire, komedie, thriller en psychodrama, maar geen een van die genres haalt de bovenhand. Anderzijds is hij best boeiend als je totaal niets van deze geschiedenis afweet.



The Big Cigar is te zien bij Apple TV+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Het einde van deze hitserie was berucht: 8 jaar later goed gemaakt
Series / Specials

Het einde van deze hitserie was berucht: 8 jaar later goed gemaakt

'Dexter: New Blood' markeerde de terugkeer van de seriemoordenaar Dexter Morgan en hielp om het einde van de oorspronkelijke serie te herstellen.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
In november 2021, acht jaar nadat de serie Dexter beëindigd was, kwam de seriemoordenaar Dexter Morgan terug in de serie Dexter: New Blood. Deze serie speelt zich af tien jaar na de laatste aflevering van de oorspronkelijke Dexter-serie en is losjes gebaseerd op het laatste boek in de Dexter-serie van Jeff Lindsay, maar met enkele significante veranderingen. Dexter: New Blood maakte ook het beruchte einde van Dexter weer goed.

De oorspronkelijke serie Dexter volgt de titulaire Dexter Morgan (Michael C. Hall), een man die van jongs af aan sociopathische neigingen ontwikkelde. Zijn pleegvader leerde Dexter zijn gewelddadige driften om te zetten in vigilantisme gericht op de meest gewelddadige en kwaadaardige moordenaars in de samenleving.

Een van meeste gehate eindes


Dexter liep van 2006 tot 2013 gedurende acht seizoenen voordat het eindigde met wat algemeen wordt beschouwd als een van de meest gehate serie-eindes ooit. Aan het einde van de serie sterft Debra onceremonieel en heeft Dexter geen betekenisvolle laatste woorden met Hannah of Harrison. Nog erger, Dexter heeft de perfecte mogelijkheid om op een verdiende manier uit de serie te stappen, maar doet dat niet.

In plaats daarvan wordt Dexter in een inmiddels beruchte epiloog getoond terwijl hij een teruggetrokken leven leidt als houthakker, een scène die in feite smeekt om een voortzetting van het verhaal. Gelukkig biedt Dexter: New Blood die voortzetting en slaagt het erin om enkele van de problemen die zijn ontstaan in het laatste seizoen van Dexter glad te strijken.

Debra's laatste woorden


In Dexter: New Blood is er veel veranderd sinds de finale van Dexter. Dexter heeft onder de naam Jim Lindsay in New York gewoond en zijn gewelddadige neigingen onder controle gehouden. Echter, de terugkeer van zijn zoon Harrison zorgt ervoor dat Dexter's duistere kant weer naar boven komt. Dexter: New Blood introduceert nieuwe personages en brengt een aantal belangrijke personages uit de oorspronkelijke serie terug. Het is juist twee van deze terugkerende personages en hun lot die het omstreden einde van Dexter herstelt.


Gedurende Dexter: New Blood verschijnt Debra Morgan (Jennifer Carpenter) als een visie, die Dexter door zijn nieuwe leven leidt. Aan het einde van Dexter eindigde Debra in een coma, wat betekende dat ze haar gevoelens of ervaringen niet kon communiceren naar het publiek, maar Dexter: New Blood geeft het personage de kans om de deur te sluiten naar haar relatie met Dexter, zij het alleen in het hoofd van Dexter.

Harrison


Het einde van Dexter: New Blood redt ook het personage van Dexter. Terwijl hij er langzaam achter komt dat zijn zoon Harrison zijn eigen duistere kant heeft, realiseert Dexter zich dat hij de reden is voor Harrison's gewelddadige neigingen en dat zijn "Code van Harry" gebrekkig is.


Door Harrison hem te laten doden in de finale van de serie, betaalt Dexter eindelijk voor de misdaden die hij heeft begaan in beide series. Hij en de serie erkennen dat de hele reden achter Dexter's acties vanaf het begin gebaseerd is op een gebrekkig systeem. Het is een veel bevredigendere conclusie voor Dexter dan zijn overleving in seizoen 8 van Dexter.

Toekomst


Ondanks dat Dexter sterft in Dexter: New Blood, zijn er plannen om een tweede seizoen te maken van de serie die zal draaien rond Dexter's zoon Harrison Morgan. In dit tweede seizoen worstelt Harrison met zijn eigen gewelddadige aard en of hij in de voetsporen van zijn vader zal treden.


Ook is er een prequelserie getiteld Dexter: Origins in ontwikkeling. De serie zal de eerdere jaren van Dexter's leven tonen, waarbij het zich richt op zijn jaren na zijn afstuderen van de universiteit en zijn eerste kennismaking met verschillende personages uit de oorspronkelijke serie. Familieleden zullen als belangrijke personages verschijnen. Daarnaast zijn er extra spin-offseries in ontwikkeling die de oorsprong van verschillende andere personages uit de oorspronkelijke serie zullen laten zien, waaronder de Trinity Killer.

Kijken?


Het is nog wachten op het tweede seizoen van Dexter: New Blood en de prequelserie, maar intussen kan je alle acht seizoenen van Dexter bekijken op Netflix, SkyShowtime en NPO Plus. Dexter: New Blood kan je terugvinden op NPO Plus.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
‘Máxima’: net als de echte Máxima moeilijk om niet gecharmeerd van te raken
Recensie

‘Máxima’: net als de echte Máxima moeilijk om niet gecharmeerd van te raken

Kan Videoland over ons koningshuis net zo’n prestigieus drama presenteren als ‘The Crown’?

Regie: Saskia Diesing, Roxanne Stam, Joosje Duk, Iván López Núñez| Cast:Delfina Chaves (Máxima), Martijn Lakemeier (Willem-Alexander), Daniel Freire (Jorge Zorreguieta), Frank Lammers (Willibrord Frequin), Sebastian Koch (Claus), e.a. | Afleveringen: 6 | Speelduur: 50-58 minuten | Jaar: 2024

Koningshuisdrama’s zijn ouder dan film zelf, maar met het megasucces van The Crown op Netflix, is de interesse weer torenhoog. Máxima van Videoland heeft zeker het budget en de acteurs om The Crown naar de kroon te steken, maar doet het dat ook?

Máxima gaat over de jonge jaren van onze koningin, over hoe ze in koning Willem-Alexanders leven kwam, maar ook over haar kinderjaren in Argentinië met louche vader Jorge Zorreguieta, én over haar carrière in de bankenwereld van New York. Dat zijn een bomvolle zes afleveringen dus, maar wel met een bloederige rode draad.

Meteen in de eerste scène zien we Máxima wegbenen van Willem-Alexander, nadat ze te horen kreeg dat haar vader niet welkom is op de bruiloft. Gaandeweg wordt duidelijk waarom: Jorge was minister van landbouw tijdens het schrikbewind van de Argentijnse dictator Videla. Tijdens Videla’s Vuile Oorlog werden duizenden tegenstanders, waaronder politici en journalisten, ontvoerd en in veel gevallen vermoord. Een hoop ouders verloren ook hun kinderen en die werden vervolgens opgevoed door militairen of nooit meer teruggevonden.

Natuurlijk kon Máxima haar ouders ook niet kiezen, maar hield ze wel echt van haar vader. De jonge Argentijnse wordt dan ook neergezet als een vaderskindje, dat vaak in de deuropening staat als haar Jorge iets controversieels zegt of doet. De interessantere scènes zijn echter die van de volwassen Máxima, want Delfina Chaves is echt een vondst. De Argentijnse speelt onze koningin uitstekend en heeft zelfs een aardig woordje Nederlands geleerd voor de Videoland-serie. De meeste scènes zijn in het Spaans of Engels, wat de authenticiteit ten goede komt.

Delfina speelt Máxima ook niet overdreven, door haar maniertjes extreem na te doen. Iets waarvan de actrices van Prinses Diana in The Crown nog weleens een irritante gewoonte van maakten. De rest van de cast is ook zeer goed. Martijn Lakemeier lijkt dan wel niet enorm op de jonge Willem-Alexander, zijn houterigheid en onbehouwen charme brengt hij mooi over. Beatrix en Claus worden fantastisch neergezet door Elsie de Brauw en Sebastian Koch, en Jacob Derwig verdient ook een pluim voor Máxima’s warme Nederlandse leraar Thomas Wagenaar.

Toch moet je de vergelijking met The Crown zo snel mogelijk vergeten, ook al heeft Máxima net als de Netflix-serie zelfs een intro met 3D-beelden van een kroon. [/i]The Crown[/i] gaat over alle leden van het Britse koningshuis en ‘het instituut’ dat zij symboliseren voor hun land. Máxima gaat over Máxima en de rest is bijzaak. Het is het verhaal van een jonge vrouw die voor haarzelf leert opkomen, door haar verleden met een verre van perfecte vader en haar toekomst als koningin van Nederland te accepteren.

Het maakt de latere afleveringen van Máxima wel wat saaier dan nodig, wanneer de Argentijnse voor de zoveelste keer in de ontkenning schiet over papa’s betrokkenheid. Ook de uitstapjes in het New Yorkse nachtleven voelen als overbodig in het koningshuisdrama, omdat het brandpunt van het verhaal zich vooral tussen Argentinië en Nederland plaatsvindt. Deze scènes komen over als tijdrekken.

Misschien dat de makers de spannendste scènes van Máxima in Nederland bewaren voor het tweede seizoen dat inmiddels al is aangekondigd. Het beetje dat in de laatste aflevering daarvan is te zien, smaakt zeker naar meer. Net als bij de echte Máxima is het moeilijk om niet gecharmeerd te raken van de serie, ondanks een paar saaie passages.



Máxima is te zien bij Videoland.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Las Largas Sombras': Spaans moord(wijven)mysterie mist onderscheidende draai
Recensie

'Las Largas Sombras': Spaans moord(wijven)mysterie mist onderscheidende draai

Een web vol leugens, dubbelspel en moorden zonder de nodige vaart.

Regie: Clara Roquet | Cast: Elena Anaya (Rita), Belén Cuesta (Teresa), Marta Etura (Sole), Itziar Atienza (Candela), Irene Escolar (Paula), e.a. | Afleveringen: 6 | Speelduur: 49-51 minuten | Jaar: 2024

In een klein Spaans dorpje komt een uit elkaar gegroeide groep vriendinnen na 25 jaar weer bij elkaar. Enkel nog verbonden door een gedeeld trauma en zwijgpact, gaan zij onderzoeken wat er precies is gebeurd tijdens hun eindexamenreis naar Mallorca. Hoe kwam hun klasgenoot Mati te overlijden? En kunnen ze iedereen binnen de groep nog vertrouwen? Dit klinkt misschien fascinerend, maar Las Largas Sombras biedt te weinig vernieuwends in dit al overbevolkte genre.

De Spaanse titel verwijst naar een deel van het Engelse gezegde 'old sins cast long shadows'. Dat zoiets betekent als 'een slecht geweten brengt een lange emotionele nasleep met zich mee'. In Las Largas Sombras staat dit idee centraal. Toch heeft het narratief snel de neiging om te letterlijk te blijven hangen in het 'slepen' van de nasleep. Het tempo neemt nooit echt toe en oplossingen van kleinere mysteries worden niet compleet bevredigend in beeld gebracht.

Dit heeft een aantal redenen. Ten eerste probeert Las Largas Sombras elke aflevering een andere hoofdpersoon als hoofdverdachte te introduceren. Hoewel dit normaliter goed werkt, omdat het diepgang en gelaagdheid aan een personage toevoegt, zorgt het hier voornamelijk voor een warrige vertelling. Zo worden er ook constant mogelijke moordwapens, of in ieder geval belangrijke voorwerpen geïntroduceerd, maar leiden deze amper naar een oplossing. Maar dit wordt dan ook niet op een Agatha Christie-manier gedaan, waar alles uiteindelijk toch verbonden blijkt te zijn.

Deze overmatige opsplitsing van het verhaal leidt al snel tot een serie waarin vooral veel wordt uitgesproken, in plaats van dat beelden voor zich mogen spreken. Deze “tell, don’t show” aanpak levert een vermoeiende hoeveelheid dialogen op. Deze dialoog wordt dan ook nog eens veel te intens en ongenuanceerd gebracht door de acteurs, en toch blijft Las Largas Sombras tergend traag. Waar er normaal introspectie en groei verwacht wordt in tragere series, zijn het hier vaker lege blikken die langs de camera staren. Hierdoor mist de diepgang bij veel personages en voelt de serie op verschillende vlakken flets.

Daarbij is het verhaal, en ook het genre waar het in gemaakt is, geen vernieuwing op een overduidelijke trend in Spaanse televisie. Elk streamingplatform lijkt wel een eigen moord(wijven)mysterie te willen. Zo heeft HBO Max Todos Mienten, en heeft Netflix onder andere Las Viudas De Los Jueves en Sagrada Familia, en daar blijft het niet bij. De verhalen van al deze series lijken allemaal vrij veel op elkaar, en komen daardoor al snel inwisselbaar over.

De laatste aflevering probeert een hoop recht te trekken, maar mist ook nog steeds tempo. Wel bevat deze aflevering één van de meest oprechte scènes uit de hele miniserie. Op dat moment wordt de intieme, zusterlijke band tussen de vriendinnen weergegeven, en wordt getoond hoe trauma ook een verbindende factor tussen mensen kan zijn. De zachtaardigheid van deze korte scène in contrast tot de rest is vrij abrupt, maar geeft toch aan dat er veel meer onderaan deze Spaanse kan zat dan er uit is gehaald.



Las Largas Sombras is te zien bij Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eindelijk: Netflix-serie met 2,2 miljard kijkuren keert in december terug
Series / Nieuws

Eindelijk: Netflix-serie met 2,2 miljard kijkuren keert in december terug

Niet Wednesday, maar Squid Game is de best bekeken Netflix Original.

De serie Wednesday is met 1,7 miljard kijkuren de best bekeken Engelstalige originele Netflix-serie. Toch is het niet de best bekeken Netflix Original. Dit is de serie Squid Game met maar liefst 2.205.200.000 kijkuren wereldwijd.

Lange tijd was de vraag wanneer het tweede seizoen zou verschijnen. Nu heeft acteur Lee Jung-jae onthuld dat de nieuwe afleveringen in december op de streamingdienst verschijnen.

Star Wars


Binnenkort is de acteur te zien in de Star Wars-serie The Acolyte. In een interview met Business Insider onthulde hij dat de nieuwe afleveringen in december zullen verschijnen. Lee Jung-jae speelt in de serie Squid Game Player 456, Seong Gi-hun.

In seizoen twee keert Lee Byung-hun terug als de gemaskerde Front Man, Wi Ha-jun als politiedetective Hwang Jun-ho en Gong Yoo als de 'recruiter'. Nieuwe castleden zijn Yim Si-wan, Kang Ha-Neul, Park Sung-hoon, Yang Dong-geun, Park Gyu-young, Jo Yu-ri, Kang Ae-sim, Lee David, Lee Jin-uk, Choi Seung-hyun, Roh Jae-won en Won Ji-an.

December


De Netflix Orginal verscheen in september 2021 en behoort ook tot de meest besproken series van Netflix. De hype leverde maar liefst 1,86 miljard kijkuren in de eerste 28 dagen na release op.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix gaat '3 Body Problem' opvallend snel afronden: nieuwe afleveringen in aantocht
Series / Nieuws

Netflix gaat '3 Body Problem' opvallend snel afronden: nieuwe afleveringen in aantocht

Met $20 miljoen per aflevering is de sciencefictionserie 3 Body Problem een van de duurste van Netflix.

De ontvangst van de bijzonder prijzige sciencefictionserie 3 Body Problem was wat wisselend en ondanks dat de kijkcijfers prima lijken, waren deze niet overdonderend. Daardoor was het een tijd de vraag of Netflix door zou gaan met de serie.

Nu blijkt dat Netflix een tweede seizoen heeft besteld en dat daarin het verhaal uit de driedelige boekenreeks wordt afgerond. Oorspronkelijk werd gedacht dat er minimaal drie seizoenen zouden verschijnen.

Snellere afronding


De namen David Benioff, D.B. Weiss en Alexander Woo keren terug als uitvoerend producenten en zullen de scripts weer schrijven. Het nieuws werd afgelopen woensdag onthuld tijdens 'Netflix’s Upfronts'-presentatie.

Het eerste seizoen verscheen op 21 maart met acht afleveringen, waarin Ye Wenjie besluit om contact te leggen met buitenaardse wezens. Dit zorgt ervoor dat een groep wetenschappers in de toekomst het moeten opnemen tegen de grootste bedreiging voor de mensheid ooit.

Ontvangst


Met 79 procent als Tomatometer-score staat de serie er redelijk voor, en ook de IMDb scoort netjes met een 7,5 na 110 duizend stemmen. Hieronder een promoclip voor het tweede - en hoogstwaarschijnlijk laatste - seizoenen.



Lees meer over het succes van 3 Body Problem in het artikel Mysterieuze sciencefictionserie heeft Netflix al bijna 6 weken in zijn greep: is het voldoende?
.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste beelden uit 'Terminator Zero': De reeks gaat verder op Netflix
Series / Foto's

Eerste beelden uit 'Terminator Zero': De reeks gaat verder op Netflix

Dit keer geen Sarah en John Connor, maar wel een verhaal in Japan met nieuwe personages.

Na enkele teleurstellende bioscoopfilms keert de Terminator-franchise dit jaar terug op het kleine scherm. Op Netflix verschijnt in augustus namelijk de anime Terminator Zero. De eerste beelden uit de animatieserie zijn nu onthuld.

De anime bestaat in eerste instantie uit acht afleveringen en deze verschijnen daadwerkelijk online op de 'Judgment Day' in de films: 29 augustus.

Terminator Zero


Dit keer gaan we naar Tokyo in Japan en is er geen verhaal over Sarah en John Connor, de bekendste gezichten uit de verschillende bioscoopfilms. De serie werd gemaakt door een bekende producent/showrunner, namelijk Mattson Tomlin (The Batman - Part II).

Maar waarom eigenlijk nieuwe personages? Tomlin verklaart: "Ik denk dat het tijd is om nieuwe personages te introduceren en niet opnieuw een John en Sarah Connor-saga te maken. Er zijn al meerdere verhalen over hen verschenen."

Links met films


"We gaan niet doen alsof de derde film niet heeft plaatsgevonden. We gaan niet doen alsof de zesde film niet heeft plaatsgevonden," aldus de showrunner. Onderstaande beelden zijn verschenen via Entertainment Weekly en via X. De trailer lijkt niet ver van ons verwijderd.




De complete anime Terminator Zero debuteert dus op 29 augustus op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.