search

Ons nieuws van zaterdag 18 mei 2024

Een rollercoaster van emoties: Vier must-see series op NPO Start/Plus
Series / Nieuws

Een rollercoaster van emoties: Vier must-see series op NPO Start/Plus

Geen netflix meer nodig: stream deze vier fantastische series gewoon op NPO Plus.

Het is helemaal niet nodig om een duur abonnement te hebben op grote streamingdiensten zoals Netflix, Disney+ of Prime Video om de beste films en series te kunnen kijken. Deze vier series zijn gewoon te streamen op NPO Start/Plus.

ANNE+



De Nederlandse serie ANNE+ is in 2018 in première gegaan en kreeg in 2020 een tweede seizoen dat ook te streamen is op NPO Plus. In 2021 werd het verhaal van de serie voortgezet in de bioscoopfilm, Anne+: De Film.

De serie volgt Anne, een lesbische twintiger, die besluit om naar Amsterdam te verhuizen. In haar nieuwe woning kijkt ze terug op haar liefdesleven. Hoe hebben haar ervaringen haar gemaakt tot wie ze nu is en wat heeft ze van iedereen geleerd? Seizoen 2 focust meer op Anne's leven en haar carrière in Amsterdam.



Carmen Curlers



Carmen Curlers is een Deense dramaserie uit 2022 en is gemaakt door de scenarioschrijver Mette Heeno. De serie op NPO Plus is losjes gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de Deense entrepreneur Arne Bybjerg Pedersen die in 1963 de elektrische krulspeld heeft ontwikkeld.

De serie volgt de ondernemer Axel en de kapper Frans wanneer zij een gat in de markt ontdekken: de elektrische krulspeld. Carmen Curlers gaat echter niet alleen over deze uitvinding die voor een revolutie in de haarstyling van vrouwen zorgt, maar ook de toenemende onafhankelijkheid van vrouwen in de jaren 60.



Orphan Black: Echoes



Deze Canadese serie uit 2023 is gemaakt door Anna Fishko en is gebaseerd op de serie Orphan Black van John Fawcett en Greame Manson. De serie speelt zich ook af in dezelfde wereld als Orphan Black.

Het is 2052 in Orphan Black: Echoes, zevenendertig jaar na het einde van de originele serie. Lucy woont samen met haar vriend en dochter op het platteland, maar ze wordt geteisterd door nachtmerries over haar verleden. Wanneer ze erachter komt dat een gewelddadige man naar haar op zoek is, vlucht ze naar de stad.



Call Me Dad



Deze Deense komedie is onder alle grappen en goede humor stiekem een tragedie, waardoor het verhaal van de sympathieke Emil nog harder aankomt. Zijn vriendin trekt noodgedwongen bij hem in, hij heeft last van heftige bloedneuzen en dan komt hij er ook nog achter dat zijn beste vriend Victor een relatie heeft met zijn moeder.

De twee hoofdrolspelers, Alex Høgh Andersen (Emil) en Magnus Haugaard Peterson (Victor), hebben zelf met het concept voor de serie bedacht. Scenarist Søren Felbo heeft hun idee verder uitgewerkt tot de serie die Call Me Dad nu is.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De perfecte horrorserie zie je nu op HBO Max: "Juicy, campy, dramatisch"
Series / Nieuws

De perfecte horrorserie zie je nu op HBO Max: "Juicy, campy, dramatisch"

Spin-off van iconische serie krijgt positieve reacties van critici: goede verwijzingen naar horrorfilms.

Bijna iedereen die in de jaren 2010 een tiener was, kent de iconische serie Pretty Little Liars. Ook vandaag de dag is de serie nog populair en relevant. Zo zijn er verschillende spin-off series gemaakt, waaronder Pretty Little Liars: Summer School. Wat vinden critici eigenlijk van het nieuwe seizoen?

Net zoals de originele serie, volgt Pretty Little Liars: Summer School vijf tieners die mysterieuze berichten ontvangen van 'A'. Deze keer houdt 'A' hun moeders verantwoordelijk voor de dood van een klasgenoot in 1999. Het eerste seizoen heet Pretty Little Liars: Original Sin, maar het tweede seizoen kreeg een nieuwe ondertitel: Pretty Little Liars: Summer School.

Rotten Tomatoes


Volgens critici op Rotten Tomatoes is deze serie een goede toevoeging aan de Pretty Little Liars-franchise. Seizoen 2, dat op 9 mei 2024 in première ging, krijgt namelijk een fantastische score van 83% op Rotten Tomatoes (op het moment van schrijven).

Volgens Valerie Anne van Autostraddle zit Summer School beter in elkaar dan de originele Pretty Little Liars: "[W]aar het origineel een tienerdrama was waarin horrordingen gebeuren, voelt deze serie meer als een horrorshow waarin tienerdrama plaatsvindt." Dit is precies de balans die kijkers verwachten van een spannende thriller.

Iconische horrorfilms


Voor Randy Myers van San Jose Mercury News is de nieuwe serie een "guilty pleasure". Dit komt vooral door de verschillende hints naar iconische horrorfilms die verstopt zitten in seizoen 2. Hierdoor is Pretty Little Liars: Summer School een hulde aan popcultuur.



Anna Govert van Paste Magazine geeft de beste samenvatting in slechts enkele woorden: "Juicy, campy, dramatisch, bloederig". Volgens haar is dit de perfecte serie om jezelf in te verliezen op een "warme zomerdag".

HBO Max


Ben je benieuwd geworden naar de avonturen van de nieuwe generatie Liars? Stream dan Pretty Little Liars: Summer School op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Met een bijna perfecte 98% is het zonde als je dit verborgen pareltje van HBO aan je voorbij laat gaan
Series / Specials

Met een bijna perfecte 98% is het zonde als je dit verborgen pareltje van HBO aan je voorbij laat gaan

'I May Destroy You' is gecreëerd, geschreven, mede-geregisseerd en uitvoerend geproduceerd door Michaela Coel.

Britse actrice Michaela Coel heeft intussen een mooie carrière opgebouwd. Ze werd bekend door haar sitcom Chewing Gum, die ze gemaakt heeft en ook in speelt, maar haar andere serie I May Destroy You heeft misschien wel nog een grotere impact gehad op haar carrière. Het werd beschouwd als een van de beste series uit 2020 en heeft een bijna perfecte score op Rotten Tomatoes.

I May Destroy You is gecreëerd, geschreven, mede-geregisseerd en uitvoerend geproduceerd door Coel, die ook de hoofdrol speelt in de miniserie. Ze speelt de rol van Arabella, een jonge schrijfster die in de publieke belangstelling staat en ernaar streeft haar leven opnieuw op te bouwen nadat ze verkracht is. De serie speelt zich af in Londen met een overwegend zwart-Britse cast.

Verhaal


In I May Destroy You volgen we Arabella (Coel), een jonge Twitter-ster die schrijver werd en roem verwierf met haar debuutboek Chronicles of a Fed-Up Millennial en openbaar wordt gevierd als een icoon van de Millennials. Terwijl ze worstelt om een deadline voor haar tweede boek te halen, neemt ze een pauze van haar werk om met vrienden af te spreken voor een avondje uit in Londen.

De volgende ochtend worstelt ze om zich te herinneren wat er met haar gebeurd is, maar ze probeert zich de gebeurtenissen van de avond te herinneren met hulp van haar vrienden Terry (Weruche Opia) en Kwame (Paapa Essiedu). Arabella begint geleidelijk terug te weten wat er die nacht gebeurd is. Ze wordt verkracht, wat haar leven onomkeerbaar verandert en ze wordt gedwongen alles te heroverwegen, inclusief haar carrière, vrienden en familie.

Prijzen


Volgens Metacritic was I May Destroy You de meest geprezen televisieserie van 2020 en het werd door The New York Times beschreven als "de perfecte serie voor een angstige wereld." Het won heel wat prijzen waaronder de BAFTA's voor Beste Miniserie, Beste Regisseur: Drama, Beste Schrijver: Drama en Beste Actrice. De serie ontving ook negen nominaties bij de Emmy Awards en won er twee, waaronder die voor Outstanding Writing voor Coel.



Op Rotten Tomatoes waren de critici ook heel positief. I May Destroy You heeft een bijna perfecte score van 98% op de website. Het kritische consensus van de website luidt: "I May Destroy You is tegelijk moedig en subtiel, waarbij het trauma van seksueel misbruik wordt ontward met donkere humor en momenten van diep ongemak, allemaal bijeengehouden door het onmiskenbare talent van Michaela Coel."

Kijken?


Je kan alle afleveringen van I May Destroy You bekijken op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Krijgt 'Star Wars: The Acolyte' van Disney+ een vervolg?
Series / Nieuws

Krijgt 'Star Wars: The Acolyte' van Disney+ een vervolg?

Producent Rayne Roberts sprak met SFX Magazine over de unieke prequelserie.

Star Wars: The Acolyte is de eerste serie in de franchise die zich ruimschoots voor de gebeurtenissen van de Star Wars-films afspeelt. Bepaalde onderdelen van de plot zijn mede geïnspireerd op onderbelichte delen uit deze films.

De tijdsspanne van de High Republic houdt in dat er naast het introduceren van nieuwe personages, ook een nieuw tijdperk binnen de wereld van Star Wars wordt verkend. Volgens Roberts staan de makers hier zeker voor open, maar de serie zal wel een afgerond verhaal bieden.

Enthousiasme


De makers zijn zeker enthousiast over een mogelijk vervolgseizoen. Roberts: "Er zijn al ideeën met betrekking tot de richting die we uit willen, maar we weten nog niet waar dat [verhaal] uiteindelijk zou eindigen".

Er is met andere woorden nog niets officieels. Dit is ook niet zo gek als je bedenkt dat de première nog plaats moet vinden.

Afgerond geheel


In hetzelfde interview gaf medeproducent Simon Emanuel aan dat Star Wars: The Acolyte een afgerond verhaal zal bieden. Emanuel: "We brengen de serie als een afgerond geheel - met een catharsis in het verhaal - maar je laat wel een deur op een kier. Leslye [showrunner Leslye Headland] heeft ontzettend veel ideeën en als de ontvangst goed is dan zit er zeker een goed vervolgverhaal in".



De eerste twee afleveringen van Star Wars: The Acolyte zijn vanaf 4 juni te streamen op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Slecht nieuws voor de fans van het MCU: Deze serie gaat definitief niet door
Series / Nieuws

Slecht nieuws voor de fans van het MCU: Deze serie gaat definitief niet door

Amazon MGM Studios besloot om zakelijke redenen om niet door te gaan met de serie.

Behalve Disney heeft ook Amazon MGM Studios, het moederbedrijf van Prime Video, rechten verworven op personages uit het MCU. Dit is gebeurd via Sony Pictures Television, dat de rechten bezit op honderden Marvel-personages.

Een van deze personages is Cindy Moon, de Koreaans-Amerikaanse jonge vrouw die door dezelfde spin is gebeten als Peter Parker. Deadline bericht nu dat Prime Video de spin-off over Cindy, Spider Society: Silk City, laat vallen in het voordeel van Noir.

Stekker eruit


Hoewel de makers er de nodige tijd en energie in hebben gestoken houdt het voor nu op voor Spider Society: Silk City. De serie heeft een hobbelige weg afgelegd die nu definitief lijkt te zijn geëindigd.

In 2022 werd de officiële goedkeuring gegeven en Angela Kang (The Walking Dead) werd aangesteld als schrijver, showrunner en uitvoerend producent. Hoewel haar scenario's positief zijn ontvangen, besloot hogerhand desondanks om de stekker eruit te trekken.

Verleden als superheld


De keuze viel in plaats daarvan op een andere serie, namelijk Noir met Nicolas Cage in de hoofdrol. Cage leende eerder zijn stem in de animatiefilm Spider-Man: Into the Spider-Verse. Zijn personage Spider-Man Noir is een verlopen privé-detective in het New York van de jaren 30 met een superheldenverleden.



De rechten op het personage van Cindy Moon komen hierdoor weer bij Sony Pictures Television te liggen. Wellicht kunnen we in de toekomst een nieuwe poging verwachten.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Op Prime Video zit je volgende week goed voor uiteenlopende Reality-TV
Series / Nieuws

Op Prime Video zit je volgende week goed voor uiteenlopende Reality-TV

Als je van reality-TV en spelprogramma's houdt, zit je deze week goed op Prime Video.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.

The GOAT


Verschijnt op: Donderdag 23 mei | Release: Seizoen 1 - aflevering 5 | Genre: Reality-TV | Kijk op: Prime Video
Daniel Tosh verwelkomt 14 reality-supersterren in een hilarische, met drama gevulde nieuwe competitiewedstrijd waar zowel de sterken als de volstrekt onnozelen kunnen overleven! Elke week zullen vrijgezellen, huisvrouwen, Food Network-sterren en Shahs of Sunset het tegen elkaar opnemen, en elkaar elimineren, totdat één persoon wordt gekroond tot de grootste aller tijden van de realitytelevisie.



The 1% Club


Verschijnt op: Donderdag 23 mei | Release: Seizoen 1 | Genre: Spelprogramma / Reality-TV

Deze serie onderzoekt de intelligentie van Amerika door middel van wetenschappelijke vragen die het denkvermogen testen en niet door middel van schoolkennis of een goed geheugen. De vragen leiden tot vermakelijke antwoorden.



Het Jachtseizoen


Verschijnt op: Vrijdag 24 mei | Release: Seizoen 4 - aflevering 5 | Genre: Spelprogramma / Reality-TV | Kijk op: Prime Video

Giel de Winter, Thomas van der Vlugt en Stefan Jurriëns gaan de strijd aan met bekende Nederlanders, die voor één dag in de huid van een voortvluchtige crimineel kruipen. Verschillende BN’er-duo’s gaan proberen om vier uur lang uit handen te blijven van de mannen van StukTV. Wie zijn er aan het einde van hun spannende ontsnapping nog op vrije voeten?

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Op HBO Max zie je aankomende week minimaal drie topseries
Series / Nieuws

Op HBO Max zie je aankomende week minimaal drie topseries

Deze week staat HBO Max in het thema van serieuze drama's en actie.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.

The Sympathizer


Verschijnt op: Maandag 20 mei | Release: Seizoen 1 - aflevering 6 | Genre: Drama / Geschiedenis / Thriller | Kijk op: HBO Max

Tegen het einde van de Vietnamoorlog vlucht een informant die geïnfiltreerd was in het Zuid-Vietnamese leger naar de Verenigde Staten. Hij vestigt zich in een vluchtelingengemeenschap en blijft in het geheim spioneren en informatie doorgeven aan de Vietcong.



Pretty Little Liars: Original Sin


Verschijnt op: Donderdag 23 mei | Release: Seizoen 2 - aflevering 4 | Genre: Drama / Horror / Mysterie | Kijk op: HBO Max

Twintig jaar geleden dreigde een reeks tragische gebeurtenissen het arbeidersstadje Millwood te verscheuren. Nu, in het heden, wordt een bonte mengeling van tienermeisjes -een nieuw groepje Little Liars- gekweld door een onbekende belager.



Hacks


Verschijnt op: Donderdag 23 mei | Release: Seizoen 3 - aflevering 7-8 | Genre: Komedie / Drama | Kijk op: HBO Max

Hacks onderzoekt een duister mentorschap dat ontstaat tussen Deborah Vance, een legendarische komiek uit Las Vegas, en een 25-jarige verschoppeling.



Overige series nieuw op HBO Max


Hieronder de overige series die deze week op HBO Max verschijnen.

20 mei: Last Week Tonight with John Oliver (seizoen 11 - aflevering 12) - Komedie / Nieuws / Talkshow - John Oliver, een van de grappigste verschijningen uit de recente tv-geschiedenis, komt naar HBO met een gloednieuwe talkshow, waarin hij op onnavolgbare wijze de sociale, politieke en existentiële problemen van Amerika en de wereld aankaart.

20 mei: The Jinx: The Life and Death of Robert Durst (seizoen 2 - aflevering 5) - Documentaire / Biografie / Misdaad - Deze zesdelige documentairereeks toont het zeven jaar durende onderzoek naar een serie van onopgeloste misdaden en de man die ervan verdacht werd de dader te zijn - Robert Durst, telg van de rijke Durst familie in New York.

20 mei: Smiling Friends (seizoen 2 - aflevering 3) - Animatie / Kort / Komedie - De werknemers van een bedrijfje doen er alles aan om geluk naar een bizarre en kleurrijke wereld te brengen. Het bedrijf bestaat uit de cynische Charlie en topwerknemer Pim. Ze bezoeken klanten om hen op te vrolijken.

21 mei: The Cleaning Lady (seizoen 3 - aflevering 10) - Misdaad / Drama / Thriller - Een Cambodjaanse arts komt naar de VS voor een behandeling om haar zoon te redden. Als het systeem faalt, moet ze onderduiken. Ze wordt schoonmaakster voor de georganiseerde misdaad. Met haar intelligentie vindt ze haar weg in de criminele onderwereld.

21 mei: All American (seizoen 6 - aflevering 7) - Drama / Sport - All American, geïnspireerd op het leven van NFL-ster Spencer Paysinger, vertelt het verhaal van een jonge American Footbal-speler uit Compton, die in een wereld vol uitdagingen en kansen komt als hij wordt gerekruteerd door een team uit Beverly Hills.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De nieuwste en een van de grootste Jason Statham-hit kun je nu streamen: 70% op Rotten Tomatoes
Films / Specials

De nieuwste en een van de grootste Jason Statham-hit kun je nu streamen: 70% op Rotten Tomatoes

Vanaf 17 mei staat The Beekeeper met Jason Statham op Prime Video.

Op zoek naar een dosis spanning en actie? Vanaf nu is de prima ontvangen actiefilm The Beekeeper, met Jason Statham, te streamen op Prime Video.

De Amerikaanse thriller is geregisseerd door David Ayer, een filmmaker die zijn stempel heeft gedrukt op misdaadfilms. Onder zijn regie vielen hits als Fast and the Furious uit 2001 en Harsh Times uit 2005. Het script voor deze film is geschreven door de Amerikaanse Kurt Wimmer.

Verhaal


Na de tragische dood van Eloise Parker, die slachtoffer wordt van een oplichtingspraktijk en zelfmoord pleegt nadat haar liefdadigheidsfonds is geplunderd, neemt Adam Clay, een vreedzame bijenhouder die in haar schuur woont, het heft in eigen handen.

Hij begint een persoonlijke zoektocht naar gerechtigheid en roept de hulp in van een mysterieuze groep genaamd de Beekeepers om de fraudeurs op te sporen. Wanneer Adam ontdekt dat de fraude wordt geleid door Derek Danforth, een technologie-executive, escaleert het conflict tussen hen, ondanks tegenwerking van de FBI en voormalige CIA-directeuren.

Cast


In de hoofdrol staat de Engelse Jason Statham als imker Adam Clay. Ook Josh Hutcherson heeft een rol en vertolkt Derek Danforth. Emmy Raver-Lampman schittert als Verona Parker. Verder wordt de cast uitgebreid met onder andere Jeremy Irons en Minnie Driver.



The Beekeeper ging begin dit jaar in premiere en heeft in de eerste week zo’n 43 miljoen dollar opgeleverd. De recensies van de film zijn verschillend. Op Rotten Tomatoes heeft de film een score van 70%.

Prime


Nieuwsgierig naar het verhaal? Vanaf gisteren is de film thuis te bekijken via Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Was de 'Ted'-serie helemaal jouw ding? Dan valt deze hilarische scifi-serie ongetwijfeld bij je in de smaak
Series / Specials

Was de 'Ted'-serie helemaal jouw ding? Dan valt deze hilarische scifi-serie ongetwijfeld bij je in de smaak

Grove humor en sci-fi komen samen in serie The Orville

De serie over de grofgebekte, humoristische teddybeer Ted is al sinds januari te zien. Meningen hierover zijn verdeeld, want eerlijk is eerlijk, de humor van Ted valt niet bij iedereen in de smaak.

Als de grove humor en vieze grappen in de serie wel helemaal jouw ding zijn, dan hebben wij goed nieuws. Soortgelijke humor vind je namelijk ook in de goed beoordeelde serie The Orville.

The Orville


The Orville is een Amerikaanse comedy-sciencefictionserie die in 2017 is uitgekomen. Het Star Trek-achtige universum wordt aangevuld met herkenbare humor uit het dagelijks leven.

Dat de serie bomvol humor zit is niet gek: The Orville is geschreven door Seth MacFarlane, bekend van Ted en Family Guy.

The Planetary Union


Het verhaal speelt zich af in de 25e eeuw, 400 jaar van nu. De Aarde maakt deel uit van een groot universum genaamd 'the Planetary Union', een vreedzaam interplanetair samenwerkingsverband waar elke planeet een eigen vloot heeft.



De bemanning van het ruimteschip 'The Orville', de vloot van planeet Aarde, krijgt te maken met allerlei uitdagingen. Zowel de struggles van het leven in een groot universum (met verschillende wezens die andere normen en waarden kennen) als die van het dagelijks leven.

Hoofdrollen


Aan boord van het ruimteschip werken de mensen samen met buitenaardse wezens. Ed Mercer (MacFarlane) is de capitein van The Orville. Hij werkt op een ongemakkelijke manier samen met zijn ex-vrouw, die is vreemdgegaan met een buitenaards wezen.

Naast Seth MacFarlane als de captain vertolken onder meer ook Penny Johnson Jerald en Adrianne Palicki de hoofdrollen. Met het kijken van The Orville ben je wel even zoet: er zijn inmiddels drie seizoenen gemaakt. Per seizoen bekijk je tien tot veertien afleveringen van minstens 45 minuten.

Disney+


Je kunt The Orville alleen streamen via Disney+. Bovendien scoort de serie maarliefst 75 procent op de Tomatometer van Rotten Tomatoes.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eén van de beste scifi-series heeft een niet verrassende 100% op Rotten Tomatoes en kijk je gewoon op Netflix
Series / Specials

Eén van de beste scifi-series heeft een niet verrassende 100% op Rotten Tomatoes en kijk je gewoon op Netflix

'Neon Genesis Evangelion' is een echte klassieker, die je gewoon bekijkt op Netflix.

Er staat zoveel op Netflix, dat sommige pareltjes soms ondergesneeuwd raken. Wist je bijvoorbeeld dat je een van de beste anime scifi-series namelijk gewoon op de streamingdienst kunt bekijken?

Neon Genesis Evangelion is een Japanse anime, gemaakt door Hideaki Anno en studio's Tasunoko en Gainax. De serie heeft slechts één seizoen en liep van oktober 1995 tot maart 1996. Er zijn in totaal 26 afleveringen gemaakt van de serie.

Gevaarlijke Angels


De anime speelt zich af op de planeet aarde in het jaar 2015. Shinji Ikari wordt opgeroepen naar de stad Tokyo-3 door zijn vervreemde vader. Daar ziet hij hoe de stad wordt aangevallen door een Angel: een monsterlijk wezen waarvan de komst lang geleden was voorspeld.

De Angels hebben onverwoestbare krachtvelden en alleen een groep 14-jarige EVA-piloten is in staat om hen te stoppen wanneer ze de aarde aanvallen. Shinji bevindt zich ineens in een situatie waarin hij gedwongen wordt om de EVA-1 te besturen.

100%


Dat is een gigantische organische mecha, of wel een robotmachine. De machine is het enige dat de Angels kan verslaan. Lukt het hem en het team om de aarde te redden van de verwoestende dreiging?



Neon Genesis Evangelion wordt vaak genoemd als een van de beste animes ooit gemaakt. Op Rotten Tomatoes krijgt de serie dan ook de perfecte score van 100% van de critics en 89% van het publiek.

Innerlijke demonen


Volgens de critics consensus is de serie een hoogtepunt voor het mecha-animegenre. Ook bevat de serie een aangrijpende verkenning van depressie, wat zorgt voor een compleet uniek verhaal over engelen en innerlijke demonen.

Bekijk Neon Genesis Evangelion op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eindelijk kunnen we in 'The Bear' seizoen 3 uitkijken naar het verhaal waar iedereen op zit te wachten
Series / Specials

Eindelijk kunnen we in 'The Bear' seizoen 3 uitkijken naar het verhaal waar iedereen op zit te wachten

De terugkeer van Will Poulter in seizoen 3 van 'The Bear' belooft dat de serie eindelijk kijkers door een onontdekte verhaallijn over Carmen zal leiden.

Een acteur die een cameo maakte in seizoen 2 van The Bear staat klaar om zijn rol te hervatten in seizoen 3, waardoor de weg vrijkomt voor de serie om een zeer verwacht verhaal over Carmen te onthullen.

The Bear is sinds zijn release in 2022 een groot succes. De serie, gemaakt door Christopher Storer, won al heel wat prijzen waaronder tien Emmy Awards en vier Golden Globes. Jeremy Allen White speelt de hoofdrol van Carmen Berzatto, een prijswinnende chef-kok die terugkeert naar zijn geboortestad Chicago om de chaotische keuken te beheren in de broodjeszaak van zijn overleden broer. Ebon Moss-Bachrach, Ayo Edebiri, Lionel Boyce, Liza Colón-Zayas, Abby Elliott en Matty Matheson spelen ook mee.

Chef Luca


Van Jamie Lee Curtis en Will Poulter tot Olivia Colman en Bob Odenkirk, veel gerenommeerde acteurs hebben in The Bear een korte maar overtuigende rol gespeeld. Afgaande op de eerste indruk lijkt het erop dat The Bear seizoen 3 een vergelijkbare weg zal bewandelen. Hoewel de meeste details rond mogelijke cameo's nog steeds onder de radar zijn, suggereren enkele nieuwe updates dat een geliefde ster uit seizoen 2 zijn rol opnieuw zal vervullen.

Zoals blijkt uit een setvideo van seizoen 3 van The Bear, herneemt Poulter zijn rol als Chef Luca in seizoen 3 van The Bear. Dit is fantastisch nieuws, want hoewel Chef Luca kort te zien was in aflevering 4 van seizoen 2 van The Bear als de mentor van Marcus in Kopenhagen, gaf Poulter een merkwaardige vertolking door het personage perfect neer te zetten. Er was ook iets meditatiefs aan Marcus' interacties met het personage van Poulter, omdat Chef Luca hem niet alleen hielp zijn vaardigheden te verbeteren, maar hem ook herinnerde aan het belang van een leven buiten de keuken.

Mentor


Details rond Chef Luca's verhaallijn in seizoen 3 zijn nog steeds een mysterie. Maar als Chef Luca verschijnt als mentor voor een van de personages in seizoen 3 van The Bear, zal hij waarschijnlijk nog diepere levenslessen en kooktips hebben om te delen met andere aspirant-koks. Wat de terugkeer van Chef Luca nog spannender maakt, is dat het belooft enkele nieuwe details over het verleden van Carmen te onthullen.


Door een kerstflashback te tonen die de vurige dynamiek tussen de familie Berzatto doorloopt, werpt seizoen 2 van The Bear nieuwe inzichten op in Carmens verleden met zijn moeder, broer en zus. Maar aangezien slechts een paar flashbacks uit seizoen 1 een glimp hebben gegeven van Carmens verleden als chef-kok, heeft zijn culinaire reis meer uitleg nodig om te begrijpen hoe hij een meester werd in zijn vak. Gelukkig belooft de terugkeer van Chef Luca dat seizoen 3 van The Bear meer details zal onthullen over Carmens reis als chef-kok.

Verleden


Poulter zal als Chef Luca ofwel verschijnen in een flashback in seizoen 3 van The Bear, of de serie zal een andere cameo van hem bevatten waarin hij meer zal onthullen over zijn ervaringen tijdens het werken met Carmen.



Hoe dan ook, zijn terugkeer garandeert bijna dat het publiek meer zal leren over Carmen en zijn vroege culinaire worstelingen en prestaties, aangezien de twee samenwerkten. De terugkeer van Poulter in zijn rol en de mogelijkheid om meer te leren over Carmens onduidelijke verleden maken seizoen 3 van The Bear des te opwindender.

Kijken?


Seizoen 3 van The Bear staat gepland om ergens in juni uit te komen en er komt ook een vierde seizoen. In afwachting van het derde seizoen kan je de andere twee seizoenen van The Bear bekijken op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hét kijkcijferkanon van Netflix is terug en kaapt gelijk de top 10
Series / Netflix Kijktip

Hét kijkcijferkanon van Netflix is terug en kaapt gelijk de top 10

Het derde seizoen van Bridgerton is uit en de #1 positie is gelijk voor de hitserie.

Netflix zette afgelopen donderdag het eerste deel van het derde seizoen van Bridgerton online, dat bestaat uit vier afleveringen. Niet geheel onverwacht is de koppositie van de top 10 van series gelijk voor het Britse kijkcijferkanon.

Het eerste seizoen van het kostuumdrama is tot op heden de op drie na best bekeken originele serie van Netflix. Maar liefst 113,3 miljoen keer werd de serie bekeken, goed voor 929,3 miljoen kijkuren.

Succes vervolgt


Ook het tweede seizoen deed het erg goed met tot op heden 93,8 miljoen weergaven en 797,2 miljoen kijkuren. In 2023 verscheen nog de spin-off Queen Charlotte: A Bridgerton Story, eveneens succesvol.

In het derde seizoen zien we hoe Penelope afstand probeert te nemen van haar verliefdheid op Colin. Ze wil trouwen met iemand anders, en wel iemand die haar de vrijheid geeft om haar dubbelleven als Lady Whistledown voort te zetten. Maar lukt het haar om zo'n echtgenoot te vinden?

Ontvangst


Het derde seizoen valt in ieder geval al in de smaak. Met 86 procent na 42 reviews scoort het prima op de Tomatometer van Rotten Tomatoes. Ook de Audience Score is met 88 procent is overtuigend.



Wil je gelijk de vier nieuwe afleveringen zien? Dat kan nu op Netflix. De laatste vier afleveringen van seizoen drie verschijnen op 13 juni.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Huiveringwekkende serie 'Yellowjackets' van SkyShowtime toont eerste beelden van seizoen 3
Series / Nieuws

Huiveringwekkende serie 'Yellowjackets' van SkyShowtime toont eerste beelden van seizoen 3

Neemt de serie een stapje terug in intensiteit of wordt het allemaal nog veel erger?

Fans hebben na de spannende finale van seizoen twee reikhalzend uitgekeken naar een nieuw hoofdstuk van Yellowjackets. Goed nieuws; de productie van seizoen drie is officieel begonnen en Showtime heeft de eerste setfoto's gedeeld.

Eerder kregen we al een update van showrunner Ashley Lyle over seizoen drie, waarin bekend werd dat het aankomende seizoen qua stijl en sfeer weer teruggaat naar het eerste seizoen. De nieuwe setfoto's brengen fans terug naar het griezelige bos dat centraal staat in het overlevingsverhaal van de voetbalmeiden.

Lijn tussen toen en nu


Het verhaal van Yellowjackets kenmerkt zich als een complex web van tijdlijnen, waarbij de kijker meegenomen wordt tussen periodes waarin het voetbalteam in hun jonge jaren probeert te overleven in de wildernis, en in latere jaren in het dagelijkse leven.

De nieuwe beelden tonen aan dat de beklemmende sfeer van de eerste twee delen weer helemaal terugkomt in seizoen drie. De spanningen lopen parallel in beide tijdlijnen tot een hoogtepunt.

Een eigen occultisme


De introductie van een hertenschedeltotem in de setfoto's geeft een hint naar een diepere verkenning van de occulte elementen die kenmerkend zijn geworden voor de overlevingsstrategie van de groep. Dit symbool wijst op een nog duisterdere verkenning van de menselijke psyche onder extreme omstandigheden.



Het is nog even wachten op seizoen drie, daar de release gepland staat voor 2025. Bekijk tot die tijd alle afleveringen van Yellowjackets op SkyShowtime.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Disney+ en LEGO onthullen 'Star Wars: Rebuild the Galaxy'
Series / Nieuws

Disney+ en LEGO onthullen 'Star Wars: Rebuild the Galaxy'

De streamingdienst komt met een nieuw avontuur voor kijkers van jong en oud.

Het universum van Star Wars wordt binnenkort uitgebreid met de komst van LEGO Star Wars: Rebuild the Galaxy. Ter promotie van de nieuwe serie komt Disney+ met een gloednieuwe trailer.

De samenwerking tussen de grootste sciencefictionfranchise en de speelgoedfabrikant is al jaren een succes, en nu is het weer tijd voor een nieuwe tv-serie. De vierdelige animatiespecial gaat dit najaar in première.

De underdog overwint


In LEGO Star Wars: Rebuild the Galaxy wordt het gehele Star Wars-universum door elkaar gehusseld wanneer een gewone nerf-herder, Sig Greebling (Gaten Matarazzo), een krachtig relikwie genaamd de Cornerstone ontdekt in een verborgen Jedi-tempel.

Hij belandt in een avontuur in een nieuwe, wonderbaarlijk wilde en verwrongen versie van het universum, waar de goeden slecht zijn, de slechten goed, en het lot van het universum afhangt van Sig, die de held moet worden die alles weer op zijn plaats zet.

Bekende sterren gecast


Disney zet flink in door bekende sterren te casten voor de nieuwe serie. Matarazzo is natuurlijk bekend van zijn rol als Dustin Henderson in de Netflix-hit Stranger Things en ook is Star Wars-icoon Mark Hamill van de partij als het personage Luke Skywalker.



Op vrijdag 13 september gaat het nieuwe LEGO Star Wars: Rebuild the Galaxy in première op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.