search

Ons nieuws van zondag 19 mei 2024

Aegons draak Sunfyre in 'House of the Dragon' seizoen 2 is heel anders dan je zou denken
Series / Featured

Aegons draak Sunfyre in 'House of the Dragon' seizoen 2 is heel anders dan je zou denken

De trailer belooft spectaculaire drakengevechten en er is één ding dat opvalt aan Aegons draak.

Volgende maand is seizoen 2 van HBO's fantasyhitserie House of the Dragon eindelijk te zien. De serie is gebaseerd op George R.R. Martins fictieve geschiedenis van de Targaryens en besteedt de nodige aandacht aan hun draken.

Aegons draak Sunfyre ziet er in de trailer niet echt spectaculair uit. Dit lijkt een tegenvaller gezien de omschrijving in Martins boek 'Vuur & bloed' waarin het dier in superlatieven wordt omschreven. Showrunner Ryan Condal legt aan EW uit dat dit bewust gedaan is om de serie realistisch te houden en om een cliché-draak te voorkomen.

Tegenvaller


In het boek wordt Sunfyre als de mooiste Targaryen-draak omschreven, met goudgekleurde schubben die schitteren in het daglicht. We krijgen Aegons draak even te zien in de trailer, maar van sprankelende schubben is niets te merken.

Sunfyre is goudgekleurd en zeker imposant, maar je zou bijna denken dat de draak een beetje tegenvalt. In gesprek met EW legt Condal uit dat goed is nagedacht over het ontwerp van de draak. Condal: "We wilden de uitdaging zeker aangaan, maar tegelijkertijd een draak ontwerpen die in 'House of the Dragon' past. We wilden niet met een cliché-draak eindigen".

Verstandige keuze


Over minder dan een maand zal Sunfyre goed te bekijken zijn wanneer Aegon ten strijde trekt. House of the Dragon is een serie die, ondanks het fantasygenre, realistisch overkomt. De keuze van de makers lijkt om die reden vooralsnog een verstandige te zijn.



Het tweede seizoen van House of the Dragon gaat op 16 juni van start op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe serie van maker 'Game of Thrones' start snel: techno-thriller die zeker in de smaak gaat vallen
Series / Nieuws

Nieuwe serie van maker 'Game of Thrones' start snel: techno-thriller die zeker in de smaak gaat vallen

In de serie Concordia komt een wereld van AI en surveillance tot leven met een gruwelijke moord.

Een wereld waarin AI en surveillance hand in hand gaan komt tot leven in Concordia. Voordat je jezelf verliest in dit meeslepende verhaal, zijn hier 5 vragen die je beantwoord moet hebben.

Waar gaat de serie over?


Concordia neemt je mee naar de gelijknamige gemeente, een utopie gedreven door AI-surveillance. Het verhaal begint met een schijnbare zelfmoord, maar snel wordt een gruwelijke moord en een hack van de AI-technologie ontdekt. Een race tegen de klok ontvouwt zich terwijl een team probeert beide misdaden op te lossen en stuit op een schokkende zonde die de hele basis van Concordia bedreigt.

Waar is de serie op gebaseerd?


Concordia is een origineel werk dat speciaal voor televisie is geschreven. Het verhaal is bedacht door getalenteerde schrijvers en gerealiseerd door het productieteam, met executive producer Frank Doelger, bekend van Game of Thrones aan het roer. Er zijn uiteraard wel wat vergelijkingen te maken met het boek en de film Minority Report.

Wie spelen er in de serie?


De serie schittert met een getalenteerde cast, waaronder Ruth Bradley, Nanna Blondell en Christiane Paul in de hoofdrollen. Bradley, bekend van Humans, vertolkt de rol van een gedreven onderzoeker. Blondell, bekend van Young Royals, speelt een lokale bewoner die betrokken raakt bij de gebeurtenissen. Paul, bekend van Counterpart, brengt haar charisma naar de rol van een invloedrijke leider.

Voor wie is deze serie?


De serie spreekt liefhebbers van spannende mysteries en dystopische drama's aan. Met zijn complexe plot en boeiende personages is de serie perfect voor kijkers die op zoek zijn naar een meeslepende ervaring die hen aan het denken zet.



Is de serie te bingen?


Het is perfect om te bingen. De serie bestaat uit één seizoen van zes afleveringen. Elke aflevering heeft een geschatte duur van 45 minuten, wat betekent dat het ongeveer 4,5 uur zou duren om het hele seizoen in één keer te bekijken.

Concordia is vanaf 23 mei te streamen op SkyShowtime.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
"Duister mooie animaties": critici prijzen gloednieuw seizoen van deze fantasyserie op Netflix
Series / Nieuws

"Duister mooie animaties": critici prijzen gloednieuw seizoen van deze fantasyserie op Netflix

Gloednieuw seizoen van Netflix-serie is een volwassen kijk op de demigoden met een perfecte score op Rotten Tomatoes.

Door de jaren heen zijn er heel veel films en series gemaakt over de kinderen van de machtige Griekse en Romeinse goden. Neem bijvoorbeeld de Percy Jackson-franchise. Deze gloednieuwe serie geeft een volwassen kijk op de demigoden. Zijn critici enthousiast over deze nieuwe serie of kijken zij uit naar iets vernieuwends?

Blood of Zeus, gemaakt door Charley en Vlas Parlapanides, is een geanimeerde actieserie voor volwassenen over de demigod Heron, de zoon van Zeus. Hij moet Olympus van de ondergang redden.

Het eerste seizoen is in 2020 uitgekomen en seizoen 2 is op 10 mei 2024 in première gegaan. De makers hebben plannen voor vijf seizoenen, maar zijn topcritici op Rotten Tomatoes het hiermee eens?

Rotten Tomatoes


Op het moment van schrijven krijgt Blood of Zeus een perfecte score van 100% van zowel critici als het publiek op Rotten Tomatoes. Het is dus veilig om te zeggen dat de critici grote fans zijn van Heron en zijn avonturen.

Volgens Daniel Kurland van BubbleBlabber is seizoen 2 een "sublieme" opvolger van seizoen 1: "Blood of Zeus is groter, uitdagender en brutaler [...] en laat zien hoe de serie nog steeds veel te zeggen heeft en nog maar net begonnen is". Laat die andere drie seizoenen maar komen dus!

Schitterend met een duister randje


Om te zeggen dat criticus Peter Martin van ScreenAnarchy zeer tevreden is met de animatie is een understatement: "Schitterend door duister mooie animaties. Blood of Zeus voelt aan als een graphic novel die tot leven is gebracht."



Ook geeft Martin zijn complimenten aan de cast: "De broers Parlapanides schrijven vaak fantastische toespraken voor de personages en de stemmencast voert ze op bewonderenswaardige wijze uit."

Netflix


Ben je nieuwsgierig geworden naar deze fantastische animaties en betoverende toespraken? Stream dan Blood of Zeus op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix waarschuwing: dit weekend laatste kans om deze films te kijken
Series / Specials

Netflix waarschuwing: dit weekend laatste kans om deze films te kijken

Laatste kans om deze iconische misdaadfilm te kijken op Netflix.

Netflix voegt regelmatig nieuwe films en series aan hun grote aanbod toe, maar ook worden er bijna elke week goede films en series verwijderd. Gelukkig kan je dit weekend voor de laatste keer nog wat leuke films kijken.

Dit weekend is je laatste kans om deze spannende misdaadfilm en deze iconische films te kijken. Je moet wel snel zijn, want na dit weekend worden beide films van Netflix gehaald.

S.W.A.T. (2003)



S.W.A.T. is een Amerikaanse actie- en misdaadfilm. De film is geregisseerd door Clark Johnson geschreven door David Ayer en David McKenna. De film is gebaseerd op de gelijknamige serie van Robert Hammer.

Het S.W.A.T.-team van Los Angeles is een speciaal samengesteld team van getalenteerde en onbevreesde leden. Zij worden op een gevaarlijke missie gestuurd: ze moeten de drugsbaron Alexander Montel verplaatsen en bewaken. Wanneer Alexander hen allemaal 100 miljoen euro aanbiedt in ruil voor zijn vrijheid, komen de leden erachter wie er eerlijk is en wie voor zichzelf kiest.
Laatste kans: tot en met 18 mei op Netflix.



Shrek (2001)



Hoewel de kinderfilm Shrek niet wordt beschouwd als één van de beste films ooit gemaakt, maar velen hebben stiekem een kleine zwak voor deze animatie. Dit weekend is je laatste kans om je favoriete kinderfilms nog een keer te kijken, want niet alleen de Shrek, maar ook Shrek 2 en Shrek de derde worden na dit weekend van Netflix verwijderd.

Shrek vertelt het verhaal van de oger Shrek. Hij wil niets met anderen te maken hebben en leeft simpel en eenzaam leven. Wanneer heer Farquaad besluit dat alle sprookjesfiguren, waaronder Shrek, weg moeten uit het moeras, maakt Shrek een deal. Hij mag blijven als hij prinses Fiona redt.
Laatste kans: tot en met 17 mei op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Apple TV+ onthult in nieuwe serie één van de grootste scams ooit: wat vinden critici ervan?
Series / Nieuws

Apple TV+ onthult in nieuwe serie één van de grootste scams ooit: wat vinden critici ervan?

Ontdek de sinistere waarheid achter de legendarische Hollywood Con Queen scam in deze intrigrende docuserie.

Helaas worden er tegenwoordig veel (online) scams uitgevoerd. Onlangs heeft Apple TV+ een film gemaakt over een opmerkelijke scam met psychologische manipulaties, valse identiteiten, honderden slachtoffers en miljoenen dollars. Nu is de grote vraag natuurlijk of de nieuwe Hollywood Con Queen ook een grote scam is.

De buitengewone oplichting, geleid door de mysterieuze Con Queen, is verfilmd in een driedelige docuserie. Hoe vreselijk deze scam ook is, de Con Queen ging sluw en slim te werk. In deze gloednieuwe docu wordt de oplichting onderzocht en komen enkele slachtoffers aan het woord.

Rotten Tomatoes


Hoewel de realiteit achter deze serie alles behalve leuk is, is de docuserie wel een echte aanrader. Critici op Rotten Tomatoesgeven Hollywood Con Queen namelijk een verbluffende score van 83%.

Hollywood Con Queen wordt door Rohan Naahar van The Indian Express omschreven als "net zo spannend als een zomerse blockbuster, maar in de kern een tragedie die zich in de schaduwen van Tinseltown afspeelt."

De lugubere waarheid


Volgens topcriticus Dan Einav van Financial Times lijkt de serie na een tijdje op andere "lugubere waargebeurde misdaadsaga's". Maar voordat Hollywood Con Queen voorspelbaar wordt, "evolueert de serie naar een meeslepende, onvoorspelbare karakterstudie."



En dat is precies de kern van de docuserie die Decider ook heeft gevonden: "Hollywood Con Queen is een fascinerende kijk op een scam die zo goed is ontworpen dat het moeilijk is om de alarmsignalen te vinden. Maar het is vooral een interessante kijk op hoe ver mensen zullen gaan om erkend te worden in de entertainmentindustrie."

Apple TV+


Ben je benieuwd naar de lugubere waarheid achter één van de grootste scams ooit? Stream dan Hollywood Con Queen op Apple TV+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze onnavolgbare en ijzersterke topserie met een 8,9 op de IMDb stream je gewoon op HBO Max
Series / Specials

Deze onnavolgbare en ijzersterke topserie met een 8,9 op de IMDb stream je gewoon op HBO Max

'The West Wing' is een dramaserie over de verwikkelingen rondom de fictieve Amerikaanse president Josiah 'Jed' Bartlet en de leden van zijn staf in het Witte Huis.

Er zijn de voorbije jaren al heel wat series gemaakt rond de president van de Verenigde Staten en het Witte Huis, maar een die zeker de moeite is om te zien is The West Wing. Deze dramaserie bestaat uit 7 seizoenen die liepen van 1999 tot en met 2006.

The West Wing is geschreven door Aaron Sorkin en gaat over de verwikkelingen rondom de fictieve Amerikaanse president Josiah 'Jed' Bartlet, gespeeld door Martin Sheen, en de leden van zijn staf in het Witte Huis. De serie won in totaal 86 televisieprijzen, waaronder 26 Emmy Awards, twee Golden Globes, zes SAG Awards en vier Satellite Awards.

Verhaal


Naast Sheen spelen ook onder andere John Spencer, Allison Janney, Rob Lowe, Bradley Whitford, Richard Schiff, Janel Moloney, Dulé Hill en Stockard Channing mee in de serie. Het speelt zich voornamelijk af in de West Wing van het Witte Huis, waar zich de Oval Office en de kantoren van de belangrijkste presidentiële medewerkers bevinden. Daarom ook de titel.

The West Wing volgt de fictieve Amerikaanse president Josiah 'Jed' Bartlet en de leden van zijn staf in het Witte Huis. Hij en zijn toegewijde medewerkers worstelen om de behoeften van het land in evenwicht te brengen met de politieke realiteit van Washington, D.C., werkend door twee presidentiële ambtstermijnen die talloze schandalen, bedreigingen en politieke ruzies omvatten, evenals de race om Bartlet op te volgen als leider van de vrije wereld.

Een van beste series


The West Wing wordt beschouwd als een van de beste series ooit. In de lijst van IMDb staat het op de 59ste plaats en heeft het een score van 8,9 op 10. De serie trok op haar hoogtepunt in Amerika 17 miljoen kijkers. Het won ook heel wat prijzen en dan vooral Emmy Awards.



In zijn eerste seizoen ontving The West Wing negen Emmy's, een record voor de meeste gewonnen door een serie in zijn eerste seizoen. Bovendien ontving de serie de Emmy Award voor Beste Dramaserie in 2000, 2001, 2002 en 2003, waarmee het gelijk kwam te staan met Hill Street Blues, L.A. Law, Mad Men en Game of Thrones voor de meeste gewonnen Emmy's in deze categorie. Alle zeven seizoenen kregen een nominatie voor deze prijs. Met zijn in totaal 26 gewonnen prijzen evenaarde The West Wing Hill Street Blues als de serie met de meeste Emmy-winsten tot Game of Thrones in 2016 het record brak met 38 prijzen in totaal.

Realistisch


In 2020 werd een speciale toneelversie gemaakt van de aflevering Hartsfield's Landing uit 2002 met castleden Sheen, Lowe, Hill, Janney, Schiff, Whitford en Moloney die hun rollen hernamen. De aflevering was bedoeld om bewustzijn te creëren en steun te bieden aan When We All Vote, een non-profitorganisatie opgericht door onder andere Michelle Obama en Lin-Manuel Miranda om de deelname aan verkiezingen in de Verenigde Staten te vergroten.



De serie was heel realistisch gemaakt en had veel invloed op de echte wereld. Er waren heel wat overeenkomsten tussen de fictieve presidentsverkiezingen van 2006 in de serie en de echte Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2008. Ook voor Spencer, die de rol van Leo McGarry speelde, werd het heel realistisch. Zo heeft Leo een bijna fatale hartaanval gehad in de serie en overleed Spencer, die stopte met acteren in films om zich volledig te concentreren op zijn rol als Leo in The West Wing, ook echt aan een hartaanval tijdens het laatste seizoen.

Kijken?


Alle seizoenen van The West Wing kan je bekijken op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
SkyShowtime trapt komende week af met een spannende nieuwe serie
Series / Nieuws

SkyShowtime trapt komende week af met een spannende nieuwe serie

Laat je meeslepen in een dystopische wereld met de spannende nieuwe serie van SkyShowtime

Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.

Concordia


Verschijnt op: Donderdag 23 mei | Release: Seizoen 1 | Genre: Drama / Thriller

In een wereld waar miljoenen camera's verbonden zijn met een AI-systeem dat elk aspect van het leven van burgers bewaakt, worden vermoedelijke misdaden voorkomen voordat ze plaatsvinden.



A Gentleman in Moscow


Verschijnt op: Donderdag 23 mei | Release: Seizoen 1 - aflevering 8 | Genre: Drama / Geschiedenis / Thriller | Kijk op: SkyShowtime

Een Russische aristocraat ontkomt aan de dood en wordt onder huisarrest geplaatst terwijl de Bolsjewistische Revolutie zich voor zijn ogen ontvouwt.



Star Trek: Discovery


Verschijnt op: Vrijdag 24 mei | Release: Seizoen 5 - aflevering 9 | Genre: Actie / Avontuur / Drama | Kijk op: SkyShowtime

Tien jaar voor Kirk, Spock en hun ruimteschip Enterprise, gaat de bemanning van het ruimteschip Discovery op verkenningstocht door de ruimte op zoek naar nieuwe werelden en levensvormen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Disney+ pakt deze week uit met veel spectaculaire series
Series / Nieuws

Disney+ pakt deze week uit met veel spectaculaire series

Deze week komt Disney met vooral veel indrukwekkende fantasy- en animatieseries.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.

Pauline


Verschijnt op: Woensdag 22 mei | Release: Seizoen 1 | Genre: Drama / Fantasy / Thriller | Kijk op: Disney+

Pauline raakt zwanger van Lukas na een onenightstand. Daar zit ze niet op te wachten, en er is iets goed mis met de zwangerschap. Wanneer Lukas onthult dat hij de zoon van de reïncarnatie van de duivel is en erfgenaam van de hel, is niets meer hetzelfde.



The Kardashians


Verschijnt op: Donderdag 23 mei | Release: Seizoen 5 - aflevering 1 | Genre: Reality-TV | Kijk op: Disney+

In deze gloednieuwe serie over de bekende, populaire familie krijg je volledige toegang tot hun leven. Kris, Kourtney, Kim, Khloé, Kendall en Kylie laten de camera's weer toe om de waarheid achter de krantenkoppen te onthullen.



Doctor Who


Verschijnt op: Zaterdag 25 mei | Release: Seizoen 1 - aflevering 4 | Genre: Avontuur / Drama / Sciencefiction | Kijk op: Disney+

De Doctor en zijn reisgenoot Ruby Sunday reizen door tijd en ruimte, met avonturen, helemaal van het Regency-tijdperk in Engeland tot door oorlog verscheurde toekomstige werelden. Tijdens hun avonturen in de TARDIS – een tijdreizend schip in de vorm van een politietelefooncel – komen ze ongelooflijke vrienden en gevaarlijke vijanden tegen, waaronder een angstaanjagend snottermonster en de machtigste vijand van de Doctor tot nu toe.



Overige series nieuw op Disney+


Hieronder de overige series die deze week op Disney+ verschijnen.

19 mei: Go! Go! Loser Ranger (seizoen 1 - aflevering 7) - Animatie / Actie / Avontuur - Nu hun oude schuilplaats en bazen zijn weggevaagd, sluiten de overlevende Dusters een geheime overeenkomst met de Ranger Force om deel te nemen aan de wekelijkse confrontatie op zondag, die ze altijd verliezen. Vechter D is deze poppenkast beu en komt in actie om voor altijd alles te veranderen.

20 mei: Vanderpump Villa (seizoen 1 - aflevering 10) - Drama / Reality-TV - In deze serie komen decadentie en losbandigheid samen en volgen we Lisa Vanderpump's personeel - die ze zelf heeft uitgekozen - terwijl ze werken, leven en feesten op een exclusief Frans landgoed: Chateau Rosabelle.

22 mei: Uncle Samsik (seizoen 1 - aflevering 6) - Drama / Geschiedenis - Dit verhaal speelt zich af in de jaren 60 van de vorige eeuw, en draait om twee mannen, hun trots, hebzucht en vriendschap.

22 mei: Tracker (seizoen 1 - aflevering 6) - Misdaad / Drama - In Tracker speelt Justin Hartley de rol van Colter Shaw, een eenzame survivalist die door het land zwerft en op zoek is naar beloningen. Hij gebruikt zijn speurvaardigheden om burgers en politie te helpen bij het oplossen van allerlei mysteries, en tegelijkertijd worstelt hij met zijn gebroken gezin.

22 mei: Undead Unluck (seizoen 1 - aflevering 19) - Animatie / Actie / Avontuur - Fuko Izumo, een meisje met de gave 'ongeluk', brengt ongeluk aan iedereen die haar aanraakt. Wanneer Fuko zelfmoord wil plegen, verschijnt er plotseling een ondode met een onsterfelijk lichaam. Hij is blij dat hij eindelijk iemand heeft gevonden die hem een echte dood kan bezorgen.

22 mei: Mission: Yozakura Family (seizoen 1 - aflevering 4) - Animatie / Actie / Komedie - Een verre van normale familie. Taiyo Asano, de 'ultieme introvert', verloor zijn familie bij een tragisch ongeluk. De enige met wie hij kan praten, is zijn jeugdvriendin Mutsumi Yozakura, die een geheim bewaart als erfgename van een familie van spionnen. Haar broer Kyoichiro, een zeer ervaren spion, heeft het op Taiyo gemunt. Om zichzelf te redden, trouwt Taiyo met Mutsumi en sluit hij zich aan bij de familie Yozakura. Het begin van een unieke missie.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Streamingreus Disney+ lijdt miljardenverlies sinds lancering van de streamingdienst
Series / Nieuws

Streamingreus Disney+ lijdt miljardenverlies sinds lancering van de streamingdienst

Door verkeerde keuzes kunnen streamingdiensten zomaar ontzettend veel geld verliezen.

Het streaminglandschap is constant in verandering en de markt wordt steeds intenser. Aanbieders smijten met geld om kijkers te bereiken, maar in het geval van Disney+ is dat minder lucratief gebleken.

Netflix is al jarenlang de allergrootste streamer, maar in recente jaren zijn daar concurrenten als SkyShowtime, Prime Video, HBO Max, Videoland en natuurlijk Disney+ bijgekomen. Volgens Disney-CEO Bob Iger heeft de lancering door verkeerde keuzes miljarden gekost.

Disney+ wilde te graag


Tijdens een investeerdersconferentie vertelde Iger: "Toen we heel agressief de streamingmarkt betraden, probeerden we te veel verhalen te vertellen. We hebben eigenlijk te veel geïnvesteerd, ver vooruit op mogelijke rendementen. Dit leidde tot een verlies van vier miljard dollar."

Iger sprak ook over de breuk met zijn zelfgekozen opvolger, voormalig Disney-CEO Bob Chapek, wiens termijn hij bekritiseerde vanwege buitensporige en verkeerd geplaatste uitgaven aan content.

Meer kwantiteit dan kwaliteit


Iger erkende dat een aanzienlijke hoeveelheid series nodig was om te concurreren met rivalen zoals Netflix en Prime Video, maar waarschuwde:: "Er is een dunne lijn die je kunt overschrijden, waarbij het volume voorbij gaat aan de kwaliteit van het aanbod. En dat is wat ons is overkomen. Dus heb ik dat teruggedraaid."



Als onderdeel van zijn herstelplan voor Disney herstelde Iger de verbinding tussen de creatieve en commerciële kanten van de studio om te helpen bepalen wat, wanneer en waar iets gemaakt werd, met meer focus op kwaliteit dan kwantiteit.

Indrukwekkende catalogus


Miljardenverlies of niet, Disney+ is niet meer weg te denken uit het streaminglandschap. Het heeft met het eigen werk uit het verleden, Marvel-titels als Loki en Star Wars-titels als Ahsoka inmiddels een indrukwekkende catalogus opgebouwd.



Stem dus gerust nog eens af op Disney+ en kijk bijvoorbeeld alle afleveringen van Loki of Ahsoka.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De opvallende serie over Sylvester Stallone is weer terug op SkyShowtime
Series / Nieuws

De opvallende serie over Sylvester Stallone is weer terug op SkyShowtime

The Family Stallone geeft een intieme kijk op het leven van Sylvester Stallone en zijn familie.

De realityserie The Family Stallone biedt een intieme kijk op het leven van een van Hollywood's meest beroemde families. Voordat je jezelf onderdompelt in deze fascinerende wereld, zijn hier vijf vragen die je beantwoord moet hebben:

Waar gaat de serie over?


The Family Stallone volgt het leven van Sylvester Stallone, zijn vrouw Jennifer Flavin en hun drie dochters Sophia, Sistine en Scarlet. De serie biedt een glimp achter de schermen van het leven van deze iconische familie, van hun dagelijkse gedoe tot hun bijzondere band en individuele ambities.

Hoe ziet een aflevering van de serie er uit?


Een aflevering van The Family Stallone kan bijvoorbeeld beginnen met Sylvester Stallone die zijn dochters Sophia en Sistine meeneemt naar zijn favoriete vintage auto-show. Terwijl ze samen door de glimmende klassiekers lopen, delen ze nostalgische herinneringen aan hun jeugd en bespreken ze de impact van Sylvester's carrière op hun eigen leven. Later thuis zorgt een spontane kookwedstrijd tussen Sylvester en zijn vrouw Jennifer voor hilarische momenten en versterkt het de hechte band binnen de familie.

Wie spelen er in de serie?


De drie hoofdpersonages zijn Sylvester Stallone, Jennifer Flavin en hun dochter Sophia Stallone. Sylvester Stallone is natuurlijk bekend van zijn iconische rollen in films als Rocky en Rambo. Jennifer Flavin is een zakenvrouw en mede-eigenaar van het wellnessmerk Serious Skin Care. Sophia Stallone, de oudste van de drie dochters, is de host van een podcast genaamd Unwaxed en volgt haar eigen pad in het leven.

Voor wie is deze serie?


De serie is geschikt voor fans van realitytelevisie die geïnteresseerd zijn in het leven van beroemdheden achter de schermen. Het biedt ook inzicht in familierelaties en de dynamiek van een bekende Hollywood-familie.



Is de serie te bingen?


Ja, de serie is te bingen. Momenteel zijn er meerdere seizoenen beschikbaar, met elke aflevering die ongeveer een uur duurt. Fans van realityseries hebben dus genoeg om te kijken. The Family Stallone is nu te zien op SkyShowtime.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Komt de 'Fallout'-actrice Ella Purnell je ergens bekend voor? Klopt, ze zit in een andere succesvolle gameverfilming
Series / Specials

Komt de 'Fallout'-actrice Ella Purnell je ergens bekend voor? Klopt, ze zit in een andere succesvolle gameverfilming

Ella Purnell spreekt de stem in van Jinx in de animatieserie 'Arcane'.

Ella Purnell is een grote ster aan het worden. Na haar rol als Jackie in Yellowjackets, is ze nu ook te zien in de hoofdrol als Lucy in Fallout, die gebaseerd is op het gelijknamig videospel. Maar dat is niet de enige serie waarin ze speelt die gebaseerd is op een videospel. Zo kan je Purnell ook horen in de animatieserie Arcane, die gebaseerd is op League of Legends en zich in dat universum plaatsvindt.

Arcane werd aangekondigd tijdens de viering van het tienjarig jubileum van League of Legends en ging in première in 2021 op Netflix. De serie is gemaakt door Christian Linke en Alex Yee en werd geproduceerd door de Franse animatiestudio Fortiche onder toezicht van Riot Games.

Jinx


Arcane is een prequel op het computerspel en vertelt de oorsprongsverhalen van verschillende personages uit Piltover en Zaun. Een van die personages is Powder alias Jinx, die ingesproken wordt door Purnell. We volgen in de serie haar verhaal samen met die van haar zus Vi (Hailee Steinfeld).

Powder was de oorspronkelijke naam van Jinx. Zij en haar oudere zus Vi werden wees na de onderdrukte opstand van de onderwereld tegen de utopische stad Piltover, waarna ze werden opgenomen door Vander, de leider van de rebellie. Na een reeks familietragedies, wordt Powder opgenomen en opgevoed door de misdaadbaas Silco. Het is dan dat ze haar naam verandert in Jinx.

Perfecte score


Fallout is op dit moment een van de beste en populairste series die je kan bekijken. Maar Arcane was toen het uitkwam in 2021 ook een groot succes. Het kreeg positieve beoordelingen van de critici, die de animatie, het verhaal, de opbouw van de wereld, de personages en de stemacteurs prezen.


Op Rotten Tomatoes heeft Arcane zelfs een perfecte score van 100%. Het kritische oordeel van de site luidt: "Arcane maakt een indrukwekkende eerste indruk door een spectaculaire mix van 2D- en 3D-animatie te combineren met een emotioneel aangrijpend verhaal om een videogame-adaptatie te leveren die legendarisch zou kunnen worden."

Kijken?


Verschillende critici en publicaties beschouwen Arcane als een van de beste videogame-aanpassingen ooit gemaakt. In 2022 werd de serie de eerste streamingserie die een Emmy Award won voor Beste Geanimeerde Programma en het won ook de inaugurele categorie Beste Aanpassing (toegekend aan media gebaseerd op videogames) van The Game Awards 2022.


Na afloop van het eerste seizoen kondigden Riot Games en Netflix aan dat er een tweede seizoen in productie was, dat in november 2024 zal worden uitgebracht. Het is dus nog even wachten op het tweede seizoen van Arcane, maar in afwachting kan je kijken naar het eerste seizoen, die te vinden is op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit wist je niet: de eerste grote rol van 'Reacher'-ster Alan Ritchson was die van Aquaman in vergeten DC-serie
Series / Specials

Dit wist je niet: de eerste grote rol van 'Reacher'-ster Alan Ritchson was die van Aquaman in vergeten DC-serie

Alan Ritchson was naast een hoop andere bekende acteurs te zien in 'Smallville'.

Alan Ritchson ken je waarschijnlijk uit de actieserie Reacher, waarin hij de hoofdrol van Jack Reacher speelt. Of anders misschien van de serie Titans of de film The Hunger Games: Catching Fire. Maar wist je dat hij eerder de rol speelde van Aquaman?

Ritchson is inmiddels te zien geweest in een hoop actiefilms en series. Het begon voor hem echter allemaal met een rol in de DC-serie Smallville. De serie is inmiddels door veel mensen vergeten, maar telt maar liefst 10 seizoenen.

Clark Kent


Smallville werd van 2001 tot 2011 uitgezonden. De serie werd gemaakt door Alfred Gough en Miles Millar, die ook de makers zijn van Spider-Man 2 en het recente succes Wednesday.

De serie gaat over de jeugdjaren van Clark Kent. Jaren nadat een destructieve meteorenregen het stadje Smallville en zijn nietsvermoedende bewoners trof, is de gemeenschap nog steeds aan het helen van de ravage die is aangericht.

Aquaman


Een populaire maar ongemakkelijke tienerjongen genaamd Clark probeert zijn weg te vinden, ondanks dit tragische verleden. Hij ontdekt echter dat zijn speciale krachten en opvallende begaafdheden hem wel heel erg afzonderen van zijn leeftijdsgenoten…



Meerdere bekende superhelden komen voor in de serie. Een van die superhelden is Aquaman, gespeeld door Ritchson. Ritchson was niet veel te zien in de serie. Hij verschijnt slechts in vier afleveringen, in verschillende seizoenen.

Bekende acteurs


Naast Ritchson zijn er nog veel meer inmiddels bekende acteurs te zien in Smallville, waaronder Amy Adams, Paul Wesley, Ian Somerhalder, Cory Monteith, Tyler Posey en Jensen Ackles.

Smallville is te zien op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.