search

Ons nieuws van maandag 20 mei 2024

Keiharde misdaadfilm met Samuel L. Jackson moet Netflix deze week bestormen
Films / Specials

Keiharde misdaadfilm met Samuel L. Jackson moet Netflix deze week bestormen

De film The Kill Room staat vanaf aankomende woensdag op Netflix. Deze heb je waarschijnlijk nog niet gezien.

De film The Kill Room draaide eind verleden jaar kortstondig in de Nederlandse bioscopen. De misdaadkomedie van regisseur Nicol Paone (Friendsgiving) wist echter geen waanzinnige indruk achter te laten. Mogelijk gebeurt dit wel op Netflix.

Vanaf aankomende woensdag staat The Kill Room met namen als Uma Thurman, Joe Manganiello, Alexis Linkletter, Danny Plaza en Samuel L. Jackson op de streamingdienst. Het zou een leuke film kunnen zijn, vermoedelijk vooral geschikt als een snel tussendoortje.

The Kill Room


De misdaadfilm gaat over de maffiamoordenaar Reggie (Manganiello), die werkt voor Gordon (Jackson), die zich voordoet als kunstenaar bij een witwasoperatie in een galerie van kunsthandelaarster Patrice (Thurman). De schilderijen van Reggie blijken echter een groot succes.

De ontvangst van The Kill Room is redelijk met 61 procent op de Tomatometer van Rotten Tomatoes. "De getalenteerde cast en de overwegend komische toon van The Kill Room zorgen voor een de nodig afleidende capriolen, ook al stellen de pogingen om de kunstwereld satirisch in beeld te brengen niet veel voor."

Duister


Netflix zet The Kill Room, omschreven met woorden als Spannend, Duistere Komedie en Huurmoordenaars, aankomende woensdag online op de streamingdienst. Hieronder zie je de trailer als voorproefje.



Opvallend is dat The Kill Room, die 98 minuten duurt, wereldwijd slechts zo'n $725 duizend dollar heeft opgeleverd.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Wat is de nalatenschap van de meest besproken seriefinale aller tijden?
Series / Specials

Wat is de nalatenschap van de meest besproken seriefinale aller tijden?

Game of Thrones' vijf jaar na de laatste aflevering: hoe staat de franchise er nu precies voor?

Vandaag vijf jaar geleden was een historische dag in serieland. Op 20 mei 2019 ging namelijk The Iron Throne in première, de allerlaatste aflevering van Game of Thrones.

De laatste aflevering, geschreven door showrunners David Benioff en D.B. Weiss, slaagde er niet in om het teleurstellende laatste seizoen van de serie te redden. Zo scoort The Iron Throne een trieste 4.0 op IMDb en komt de episode niet hoger dan 46% op Rotten Tomatoes.

Toekomst


Door het slechte slot van de serie waren er veel mensen die vreesden dat de serie ook meteen de toekomstkansen van de franchise in de prullenbak kon gooien. Vijf jaar later blijkt die vrees ongegrond te zijn geweest: de franchise gebaseerd op het werk van George R.R. Martin is springlevend.

Dat blijkt uit wat fans volgende maand te wachten staat. Niet alleen gaat op 16 juni het tweede seizoen van House of the Dragon van start, ook begint in die maand de tweede spinoff A Knight of the Seven Kingdoms met filmen in Ierland.

Aegon the Conqueror


Achter de schermen werkt HBO aan nog veel meer Westeros-projecten. Eerder dit jaar werd onthuld dat er nog een Targaryen-prequel over Aegon the Conqueror ontwikkeld wordt. The Batman-schrijver Mattson Tomlin werkt aan het script voor die serie.



Daarnaast zijn er meerdere projecten waarvan we weten dat ze in ontwikkeling zijn, maar niet in welke fase en of ze ook daadwerkelijk gemaakt gaan worden. Dat geldt voor The Sea Snake, ook wel bekend onder de werktitel Nine Voyages, over de avonturen van de jonge Corlys Velaryon uit House of the Dragon.

Jon Snow


Andere projecten zijn voor onbepaalde tijd stopgezet, waardoor het onwaarschijnlijk is dat ze ooit gemaakt worden, maar zeker niet op korte termijn. Een van die series is de Jon Snow-sequel waarbij acteur Kit Harington betrokken was.



Vijf jaar na The Iron Throne is er dus veel reden tot vrolijkheid voor fans van The World of Ice and Fire. Game of Thrones en House of the Dragon kijk je op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze pakkende oorlogsserie heb je waarschijnlijk nog niet gezien: 'Catch-22' is een "gruwelijke verkenning"
Series / Specials

Deze pakkende oorlogsserie heb je waarschijnlijk nog niet gezien: 'Catch-22' is een "gruwelijke verkenning"

Op de streamingdienst SkyShowtime vind je de serie Catch-22: zeker het kijken waard.

Soms zie je door de bomen het bos niet meer. Op streamingdiensten verschijnen continu vele series en er staan natuurlijk ook nog veel series die je nog niet hebt gezien. In het oorlogsgenre is de dramaserie Catch-22 een dikke aanrader.

In 2019 verscheen de miniserie op de Noord-Amerikaanse streamingdienst Hulu. Catch-22 is gebaseerd op het gelijknamige boek uit 1961 van schrijver Joseph Heller. De afleveringen zijn onder andere geregisseerd door Hollywoodster George Clooney.

Catch-22


De miniserie met zes afleveringen speelt zich af tijdens de Tweede Wereldoorlog. Acteur Christopher Abbott speelt John Yossarian, een piloot van een bommenwerper bij de Amerikaanse luchtmacht. Hij raakt gefrustreerd door het feit dat duizenden mensen die hij nog nooit heeft ontmoet, hem proberen te vermoorden.

Zijn echte probleem is echter niet de vijand. Het eigen leger blijft namelijk het aantal missies verhogen. Yossarian probeert zijn militaire taken te ontlopen, maar hij loopt iedere keer tegen de hilarische, sinistere en bureaucratische regel "Catch-22" aan.

Rotten Tomatoes


Met de ontvangst van de oorlogsserie is weinig mis. Op Rotten Tomatoes staat de Tomatometer op een prima 84 procent na 90 recensies en de publieksscore staat er met 81 procent vergelijkbaar voor.



"Hoewel niet zo scherp als de baanbrekende roman van Joseph Heller, maakt Catch-22 door zijn fraaie vormgeving en de hilarisch, maar gruwelijke verkenning van de oorlog nog steeds indruk," staat er in de critics consensus op Rotten Tomatoes. "Ook met dank aan de geweldige cast en eerbiedige verfilming aan het bronmateriaal."

SkyShowtime


Andere rollen komen van onder andere Kyle Chandler, Hugh Laurie, Grant Heslov, Luke Davies, David Michôd en George Clooney. Op de streamingdienst SkyShowtime staat de miniserie nog altijd voor je klaar.

Bekijk op instagram
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De meest beroemde franchise met razendsnelle auto's breidt nu uit met een serie?
Series / Nieuws

De meest beroemde franchise met razendsnelle auto's breidt nu uit met een serie?

Na de elfde en laatste film zou de franchise wel eens de overstap kunnen maken naar tv.

We wisten al dat de Fast & Furious-filmreeks moet eindigen met het elfde deel dat in 2026 verschijnt, maar is het dan ook echt over met de franchise?

Het lijkt er zeer sterk op van niet, gezien het feit dat de film als een van de grootste geldmachines van Universal Pictures geldt. Maar wat kunnen we verwachten in de toekomst?

Franchise nog lang niet uitgeput


Donna Langley, hoofd van de NBCUniversal Studio Group, heeft in een interview met Variety aangegeven dat de studio nog niet klaar is met de franchise.

Niet alleen geeft Langley aan dat het elfde deel wel eens terug kan gaan naar de intiemere setting op 'straatniveau' van de eerste film, maar dat een serie ook een mogelijkheid is.

Intiemere setting


Langley vertelde Variety er het volgende over:



"Wat we hierna gaan doen is de vraag. We kunnen de franchise terugbrengen naar de straten van Los Angeles en er een intiemer verhaal van maken. Ook leent de franchise zich uitstekend voor een serie."

Uitmelken?


Universal maakte eerder series van bekende titels als Chucky, Pitch Perfect en Ted, dus het is zeker geen gekke gedachte dat een Fast & Furious-serie er zal komen.

Fast X: Part 2 bereikt in mei 2026 wereldwijd de bioscopen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hartstochtelijke en vurige bioscoopfilm 'verhit' Netflix
Films / Netflix Kijktip

Hartstochtelijke en vurige bioscoopfilm 'verhit' Netflix

Het tweede deel in de After-filmreeks nu in de Netflix Top 10.

De afgelopen jaren verschenen er al heel wat films in de After-reeks, gebaseerd op de boekenreeks van schrijver Anna Todd. Op Netflix is nu het tweede deel, After We Collided, verschenen en deze staat nu in de top 10.

After We Collided verscheen in 2020 in de bioscopen en hoofdrolspelers zijn Josephine Langford als Tessa Young en Hero Fiennes Tiffin als Hardin Scott. Het tweede deel werd geregisseerd door Roger Kumble en de film bracht wereldwijd bijna $50 miljoen op.

Eerstejaarsstudent


De eerste film, ook gewoon te zien op Netflix, ontmoet de kijker de naïeve eerstejaarsstudent Tessa Young. Ze denkt volledig te weten wat ze wil, maar alles verandert wanneer de gecompliceerde rebel Hardin Scott haar pad kruist.

In After We Collided scheurt een verraad Tessa en Hardin uit elkaar. Tessa moet nu besluiten of ze alleen verder gaat of hem een tweede kans geeft.

Nog drie films


Na Collided verschenen nog drie films met After We Fell (2021), After Ever Happy (2022) en After Everything (2023). Als alle plannen worden verwezenlijkt, dan komen er komende tijd nog twee films uit: de prequel Before en nog een vervolgfilm.



Netflix omschrijft After We Collided met woorden als hartstochtelijk en ontroerend en je kunt de eerste en tweede film nu op Netflix kijken.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
"Seizoen 8 nooit gebeurd": Fans nog steeds boos over Daenerys Targaryen in 'Game of Thrones'
Series / Nieuws

"Seizoen 8 nooit gebeurd": Fans nog steeds boos over Daenerys Targaryen in 'Game of Thrones'

Vijf jaar later hebben veel fans nog steeds geen vrede met het einde van de serie.

Afgelopen week schreven we over het 5-jarig jubileum van de beruchte Game of Thrones-episode The Bells. Die aflevering leverde destijds woedende reacties op, en ook vijf jaar later zijn de meningen nauwelijks milder.

Het X-account van Culture Crave vroeg volgers om hun meningen over wat de schrijvers David Benioff en D.B. Weiss met het personage Daenerys deden. De reacties zijn niet mals.

Gebroken harten


''We doen gewoon of heel seizoen 8 niet gebeurd is'', antwoordt iemand. Een andere reageerder is het daarmee eens en zegt ''Laten we het maar niet hebben over seizoen 8''.

''Waarschijnlijk de slechtste episode van de hele serie'', laat een andere fan weten. Andere reacties zeggen ''die aflevering was een puinhoop'' en ''ze braken onze harten hiermee''.

HBO Max


Voor meer reacties ga je hieronder direct naar de post in kwestie. Game of Thrones is te bekijken op
HBO Max.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe fantasyserie op Disney+: 19 jarige is zwanger van de Duivel
Series / Specials

Nieuwe fantasyserie op Disney+: 19 jarige is zwanger van de Duivel

De nieuwe serie 'Pauline' is vanaf deze week te streamen op Disney+.

Deze week breidt Disney+ zijn aanbod uit met de nieuwe fantasy-thrillerserie Pauline. Benieuwd of de serie iets voor jou is? In dit artikel lees je alles wat je van tevoren moet weten.

Waar gaat Pauline over?


De serie Pauline gaat over de 19-jarige middelbare scholiere Pauline. Na een onenightstand met Lukas raakt ze zwanger. Daar zit ze sowieso al niet op te wachten, want het brengt heel haar toekomst in de war. Maar dan onthult Lukas ook nog eens dat hij de zoon van de reïncarnatie van de duivel is…

Dat is te merken in de zwangerschap, want ineens krijgt Pauline door de demoon in haar baarmoeder bovennatuurlijke krachten. Ze komt terecht in een strijd tussen engelen en demonen, waarin ze een beslissende rol speelt. Pauline moet de wereld redden.

Uit welk land komt de serie?


Pauline is een Duitse serie, geregisseerd door de Berlijnse Elena Lyubarskaya. Het is een van de weinige Duitse series op Disney+.

Wie spelen er in de serie?


In de serie zijn vooral jonge opkomende Duitse acteurs te zien. De rol van Pauline wordt gespeeld door Sira-Anna Faal (Druck, The Ordinaries). Daarnaast zien we Ludger Bökelmann (Dark, The Book Thief) als Lukas.



Kun je de serie bingen?


Ja, je kunt Pauline makkelijk bingen. Het eerste seizoen bestaat uit 6 afleveringen die in één keer op Disney+ staan.

Wie moet deze serie sowieso kijken?


Pauline is een grote aanrader voor fans van series als Buffy the Vampire Slayer, Chilling Adventures of Sabrina en Lucifer. Kortom: als je houdt van series die het gewone leven combineren met bovennatuurlijke elementen.

Vanaf woensdag 22 mei bekijk je Pauline op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Veelbelovende remake-serie van horrorklassieker werd een enorme flop
Series / Specials

Veelbelovende remake-serie van horrorklassieker werd een enorme flop

'Damien' had de 'The Omen'-franchise weer kunnen doen opleven, maar dat gebeurde niet...

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De The Omen-spin-off Damien verscheen in 2016 en had de franchise nieuw leven moeten inblazen. Helaas gebeurde het tegenovergestelde, de serie kreeg zeer slechte recensies en flopte compleet.

Het eerste en enige seizoen van Damien verscheen inmiddels alweer 8 jaar geleden. De horror-dramaserie is een directe sequel van de film The Omen uit 1976 en gaat niet in op de andere sequels die na de originele film verschenen.

Antichrist


De serie volgt het volwassen leven van Damien Thorn (Bradley James). Ann Rutledge (Barbara Hershey) heeft hem zijn hele leven beschermd, waardoor hij niets afweet van zijn satanische verleden.

Maar als de zoon van Satan, is het Damiens lot om te regeren over alle naties. Ondanks zijn menselijke gevoelens en het leven dat hij heeft opgebouwd als oorlogsfotograaf, zal hij zijn identiteit als antichrist moeten accepteren.

Gecanceld


Damien bevat veel directe verwijzingen naar de originele film, waaronder requisieten die precies werden nagemaakt. Ook worden er in flashbackscènes beelden uit The Omen gebruikt.



Ondanks de sterke connectie met het origineel, wist Damien geen hoge kijkcijfers te trekken. Wegens het gebrek aan kijkers besloot de Amerikaanse zender A&E om de serie na het eerste seizoen te cancellen.

Lage score


De lage kijkcijfers lagen wellicht ook aan de kwaliteit van de serie. Op Rotten Tomatoes krijgt Damien van de critics een zeer matige score van 14%. Opvallend genoeg is het publiek daar wel veel enthousiaster, met een score van maar liefst 82%.

Mocht je de serie toch een kans willen geven, dan hebben we slecht nieuws: Damien is nergens te streamen. Wel kun je de dvd online bestellen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Grijp je kans: Horrorfilm met '13 Reasons Why'-acteur verdwijnt binnenkort van Netflix
Series / Specials

Grijp je kans: Horrorfilm met '13 Reasons Why'-acteur verdwijnt binnenkort van Netflix

Mis deze horrorfilm uit 2022 op Netflix met 13 Reasons Why-acteur niet.

Er komen elke week nieuwe films en series op Netflix, maar helaas verdwijnen er ook elke week weer een heleboel titels. Er is echter goed nieuws: Netflix verwijdert deze keer maar één film.

Wil je deze relatief nieuwe horrorfilm nog snel een keer bekijken voordat deze verwijderd wordt? Dat kan nog tot en met 22 mei 2024.

Prey for the Devil (2022)



Deze Amerikaanse horrorfilm uit 2022 is geregisseerd door Daniel Stamm. Hij is vooral bekend van andere horrorfilms, waaronder The Last Exorcism uit 2010 en 13 Sins uit 2014. Jacqueline Byers (Bad Samaritan) speelt in de hoofdrol, samen met Debora Zhecheva (Stalker: The Curse of the Zone) en Christian Navarro (13 Reasons Why).

Prey for the Devil volgt een toegewijde non met een gave voor exorcisme. Pater Quinn besluit haar te trainen om de toename van demonen in de wereld te verhelpen. Ann raakt al snel verstrikt in een web van duistere demonen, de ziel van een jong meisje en Ann's eigen verleden.



Laatste kans


Deze week is dus je laatste kans om Prey for the Devil nog te kijken. De horrorfilm is tot 22 mei te streamen op Netflix
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
LEGO-set met een dikke 2,5 duizend blokjes is een echte 'musthave'
Series / Specials

LEGO-set met een dikke 2,5 duizend blokjes is een echte 'musthave'

In 2014 verscheen het huis van The Simpsons in LEGO: de fans zouden deze graag willen hebben.

Iedereen kent The Simpsons, de geel gekleurde familie uit het plaatsje Springfield. Voor velen is Bart Simpson het bekendste gezicht, maar ook Homer, Marge, Lisa en Maggie zijn ondertussen iconische tv-figuren.

In 1989 verscheen de eerste aflevering van The Simpsons op de Amerikaanse zender Fox en op dit moment bestaat de serie uit 35 seizoenen, met in totaal 767 afleveringen. Het is niet gek dat LEGO in 2014 een set lanceerde van het gezin.

Het huis van The Simpsons


Met 2523 steentjes verscheen de set Het huis van The Simpsons met het nummer #71006 in januari 2014 met een adviesprijs van bijna 220 euro. De set is ondertussen 'uit de handel', maar via de bekende online (tweedehands)winkels zijn er nog (nieuwe) exemplaren verkrijgbaar. Uiteraard is dat dan tegen een meerprijs.

Naast het bekende huis met de nodige herkenbare accessoires krijg je ook de minifiguren van Homer, Marge, Bart, Lisa, Maggie en Ned Flanders. De garage zit er ook bij, inclusief de auto met een deuk erin. In de garage tref je ook een ‘radioactieve’ staaf uit de kerncentrale aan.

Slaapkamers


Het huis heeft scharnieren waarmee je het huis kunt openen. Het gevolg is dat je de slaapkamers ziet van Marge en Homer, Bart en Lisa. In de kamer van Bart hangt een poster van Krusty de Clown, zijn skateboard en een pet.



Seizoen 1 tot en met 34 van The Simpsons staan in Nederland op Disney+. De zender STAR Channel zendt ook doorlopend afleveringen van de animatieserie uit.

Disclaimer: Dit artikel is niet gesponsord door LEGO of een andere leverancier en geschreven omdat het onderwerp aansluit bij series en/of films.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe afleveringen voor maar liefst 9 series nu te zien op NPO Start
Series / Nieuws

Nieuwe afleveringen voor maar liefst 9 series nu te zien op NPO Start

Deze week zie je veel humor en spelprogramma's van de Nederlandse publieke omroep.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.

Hunted into the Wild VIPS


Verschijnt op: Maandag 20 mei | Release: Seizoen 1 - aflevering 8 | Genre: Reality-TV / Avontuur | Kijk op: NPO Start

Pieter Valley en Appie Mussa, Sander en Jordy Huisman, Mátyás Bittenbinder en Sterrin Smalbrugge, Do en Loiza Lamers, Chatilla van Grinsven en Steven Brunswijk en Krista en Marcelle Arriëns slaan op de vlucht in Noorwegen. Wie blijven de hunters een stap voor in een gebied waar overal gevaar dreigt?



Zussen


Verschijnt op: Woensdag 22 mei | Release: Seizoen 1 - aflevering 7 | Genre: Drama | Kijk op: NPO Start

Drie vrouwen komen bij de notaris, blijken halfzussen te zijn en moeten de erfenis (een boerderij) samen zien te verdelen. Ondertussen rijst de vraag hoe hun half-zussenschap zit èn hoe hun vader is overleden.



Ik vertrek


Verschijnt op: Zaterdag 25 mei | Release: Seizoen 24 - aflevering 6 | Genre: Reaity-TV | Kijk op: NPO Start

Serie reportages waarin Nederlanders, die hun geluk in het buitenland gaan beproeven, gevolgd worden. We zien de voorbereidingen in Nederland, het emotionele afscheid van familie en vrienden en de eerste stappen in het land van bestemming.



Overige series nieuw op NPO Start


Hieronder de overige series die deze week op NPO Start verschijnen.

20 mei: Plakshot (seizoen 6 - aflevering 3) - Komedie - In het satirische programma Plakshot geeft Roel Maalderink met straatinterviews, sketches en parodieën zijn blik op de actualiteit én legt hij de absurditeit van de media bloot.

20 mei: Makkelijk Scoren (seizoen 1 - aflevering 2) - Sport / Komedie - Satirisch sportprogramma waarin Tex de Wit, Jonathan van het Reve en Diederik Smit in hoog tempo de sportweek doornemen. Met uiteraard volop aandacht voor de rafelranden van de sport: commentatoren, supporters, scheidsrechters die het verkeerd zien, de geschiedenis, de toekomst en steeplechase.

20 mei: Kiespijn (seizoen 5 - aflevering 1) - Spelprogramma / Komedie - Verkiezingsquiz. Diederik Ebbinge gaat te werk door een politieke panelquiz te spelen met zijn twee (uiteraard geheel objectieve) teams 'links' en 'rechts', onder leiding van captains Rutger Castricum en Hanneke Groenteman.

20 mei: Draadstaal (seizoen 15 - aflevering 7) - Komedie - In dit satirische sketchprogramma zijn er naast een keur aan nieuwe personages natuurlijk ook moderne klassiekers als Fred en Ria, Joop en Leon in de snackbar, de liefste Marokkaan van Nederland Sayid en de onnavolgbare weerman. Deze bonte verzameling karakters ondergaan en bespreken op onnavolgbare wijze de waan van de dag en de stand van Nederland en omstreken.

20 mei: Wie is de Mol? België (seizoen 12 - aflevering 9) - Avontuur / Spelprogramma / Reality-TV - Onder leiding van Gilles De Coster gaan tien Vlamingen op avontuur in Sicilië. Iedereen wil de groeps-pot winnen, maar in hun midden huist een saboteur: de mol.

24 mei: 2 voor 12 (seizoen 58 - aflevering 15) - Spelprogramma - Kennisquiz onder leiding van Astrid Joosten waarin twee duo's het tegen elkaar opnemen in twaalf vragen. Wie heeft de meeste vragen goed en raadt het woord?
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
HBO Max ondergaat in Nederland binnenkort een drastische verandering
Series / Nieuws

HBO Max ondergaat in Nederland binnenkort een drastische verandering

De volgende stap voor de rebranding vindt in Nederland in juni plaats.

Een jaar geleden kondigde HBO aan in de toekomst verder te zullen gaan als MAX. Deze naamswijziging is in het kader van een fusie waarbij het aanbod van HBO gecombineerd zal worden met dat van andere zenders. In Nederland zal de naam echter 'HBO Max' blijven. De naamsverandering kan in Nederland niet doorgevoerd worden aangezien Omroep Max de rechten op deze naam al bezit.

In Nederland betekent de herlancering dus geen naamswijziging, maar de content zal meer dan twee keer zo groot zijn als eerst. Voor de bestaande klanten wordt de app automatisch bijgewerkt en eventuele tariefwijzigingen zullen tijdig gecommuniceerd worden.

Grensverleggend


HBO begon in de Verenigde Staten in 1972 als een bescheiden kabelzender en heeft door de tijd heen het streven naar producties van hoge kwaliteit behouden. De afkorting 'HBO' staat voor 'home box office'. In het Engels betekent 'box office' het loket waar je in de bioscoop je kaartjes koopt. De zender gebruikte in de jaren 70 het revolutionaire concept om films uit te zenden zonder reclame-onderbrekingen. Met andere woorden, de zender wilde zijn kijkers een bioscoopervaring bieden, maar dan thuis.

Vanaf de jaren 80 begon de zender zelf films en series te maken, waarbij ze streefden naar producties die zouden opvallen door hun hoge kwaliteit. Sinds die tijd heeft het bedrijf de nodige grensverleggende en alom geprezen series laten maken, zoals The Sopranos, Band of Brothers en meest recent nog The Sympathizer.

Rebranding


De rebranding is in de Verenigde Staten in 2023 gestart en zal binnenkort ook in Nederland plaatsvinden. De naam 'MAX' zal echter niet gebruikt worden. Omroep Max heeft de rechten voor deze naam in de Benelux. De naam blijft in Nederland dus 'HBO Max'. Voor bestaande klanten wordt de app automatisch bijgewerkt en eventuele tariefwijzigingen zullen tijdig gecommuniceerd worden.



De verandering is bedoeld om het gecombineerde aanbod van het bedrijf weer te geven. De huidige programmering zal uitgebreid worden met de programma's van Discovery+ en Eurosport. Hierdoor wordt het totale aanbod twee keer zo groot, denk hierbij aan merken zoals HBO Originals, Max Originals, Warner Bros. films, het DC Universe, de Harry Potter-franchise, Discovery, TLC, HGTV en ID.

Prestigieus project


Het doel van het bedrijf is om een breder publiek bereiken. De Harry Potter-serie is in dit kader een ambitieus en prestigieus project waarmee het bedrijf zich ook voor de toekomst wil profileren middels het leveren van topkwaliteit.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix introduceert deze week maar liefst 12 nieuwe series
Series / Nieuws

Netflix introduceert deze week maar liefst 12 nieuwe series

Documentaires, animatieseries, komedies en vele andere genres passeren de revue deze week.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.

Toughest Forces on Earth


Verschijnt op: Woensdag 22 mei | Release: Seizoen 1 | Genre: Documentaire | Kijk op: Netflix

Drie avontuurlijke veteranen trainen mee met enkele elite-legereenheden en krijgen zo van dichtbij hun tactieken en wapentuig te zien.



Tires


Verschijnt op: Donderdag 23 mei | Release: Seizoen 1 | Genre: Komedie | Kijk op: Netflix

In de autogarage van zijn vader probeert een onhandige manager de klantenservice te verbeteren en de omzet te verhogen terwijl hij zijn lastige neef in het gareel moet houden.



Mulligan


Verschijnt op: Vrijdag 24 mei | Release: Seizoen 2 | Genre: Animatie / Komedie / Sciencefiction | Kijk op: Netflix

In deze satirische komedie wordt de aarde grotendeels verwoest door aliens. Kunnen een paar overlevenden Amerika opnieuw opbouwen en een betere toekomst creëren?



Overige series nieuw op Netflix


Hieronder de overige series die deze week op Netflix verschijnen.

20 mei: The Parisian Agency:Exclusive Properties (seizoen 4) - Reality-TV - Deze realityserie volgt de familie Kretz en hun luxe vastgoedbedrijf, terwijl ze klanten helpen bij het kopen en verkopen van prachtige huizen in Frankrijk en daarbuiten.

22 mei: Garouden: The Way of the Lone Wolf (seizoen 1) - Animatie / Actie / Fantasy - De voortvluchtige Juzo Fujimaki wordt gechanteerd om deel te nemen aan een illegaal toernooi waarin hij het moet opnemen tegen topvechters in dodelijke duels.

22 mei: Una vida menos en Canarias (seizoen 1) - Misdaad - Wanneer een inspecteur uit Madrid gedwongen wordt overgeplaatst naar de Canarische Eilanden moet hij samenwerken met een charismatische agent die precies is wat hij niet is.

22 & 23 mei: Frankly Speaking (seizoen 1 - aflevering 7-8) - Komedie / Drama / Romantiek - Een gerespecteerde omroeper zegt in de uitzending ineens alles wat hij denkt. Dat trekt de aandacht van een tv-schrijver die hem uitnodigt in haar variétéshow.

23 mei: Destiny (seizoen 1 - aflevering 6) - Drama / Mysterie / Romantiek - Wanneer een vriend na twaalf jaar weer opduikt, ziet een aanklager een verband tussen gebeurtenissen uit het verleden en brengt ze de waarheid over haar vaders dood aan het licht.

23 mei: Delicious in Dungeon (seizoen 1 - aflevering 21) - Animatie / Avontuur / Komedie - Kerkers, draken ... en heerlijke monsterstoofpot? Avonturiers begeven zich in een vervloekt, bedolven koninkrijk om hun kameraad te redden en koken onderweg bergen voedsel.

24 mei: Jurassic World: Chaos Theory (seizoen 1) - Animatie / Actie / Avontuur - De groep van Kamp Krijtastisch komt samen om een mysterie te ontrafelen als ze ontdekken dat er een wereldwijde samenzwering is die gevaar oplevert voor de dinosaurussen en henzelf.

25 mei: The Great Indian Kapil Show (seizoen 1 - aflevering 9) - Komedie / Talkshow - Op een gloednieuw podium is comedian Kapil Sharma terug met zijn kenmerkende grappen, beroemde gasten, komische sketches en nog veel meer.

25 &26 mei: The Atypical Family (seizoen 1 - aflevering 7-8) - Drama - Een familie die ooit gezegend was met unieke superkrachten, verliest deze krachten door hedendaagse problemen, totdat een mysterieuze vrouw alles verandert.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hitserie van Netflix overstijgt het voorgaande seizoen: "echte kwetsbaarheid"
Series / Nieuws

Hitserie van Netflix overstijgt het voorgaande seizoen: "echte kwetsbaarheid"

Seizoen 3 van Bridgerton krijgt lovende recensies met een Rotten Tomatoes-score van 83%.

Het heeft even geduurd, maar nu is het nieuwe seizoen van Bridgerton toch echt te streamen. Is het derde seizoen net zo binge-waardig als de eerste twee? De serie is onder de loep genomen door de critici op Rotten Tomatoes.

Drama, geroddel en de liefde. Dat is Bridgerton in drie woorden. Iedereen in de serie heeft iets te zeggen over een ander personage, maar wat hebben de beste critici eigenlijk te zeggen over de serie?

Rotten Tomatoes


Op het moment van schrijven heeft seizoen 3 van Bridgerton een geweldige score van 83% op Rotten Tomatoes. Dat is aanzienlijk hoger dan seizoen 2 (77%), maar net iets lager dan seizoen 1 (87%).

Coughlan, die nu als Penelope Featherington het focuspunt is van het seizoen, krijgt veel positieve reacties. Zo schrijft Carol Midgley van Times (UK): "Coughlan slaagt erin om deze hoogdravende komedie te doorbreken en echte kwetsbaarheid over te brengen." Ze laat met haar talent zien hoe de samenleving in die tijd "een aristocratische vleesmarkt" was.

Voor de derde keer hetzelfde


Een kritiekpunt is wel dat de seizoenen nét iets te veel op elkaar lijken, waardoor het plot saai wordt. Toch zorgt de relatie tussen Colin en Penelope ervoor dat het seizoen naar "een hoger niveau" wordt getild, aldus Variety.



Ook wordt Coughlan als Penelope de "echte heldin" van de serie genoemd door Time Magazine:"In seizoen 3 leren kijkers Penelope beter kennen dan elk ander personage – en Bridgerton is nog nooit zo goed geweest als nu met zijn echte heldin in de schijnwerpers."

Netflix


Ben je benieuwd geworden naar de nieuwe relatie in Bridgerton? Stream het eerste deel van seizoen 3 dan op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.