search

Ons nieuws van dinsdag 28 mei 2024

Nieuwe sciencefictionfilm moet Netflix deze week in vuur en vlam zetten
Films / Specials

Nieuwe sciencefictionfilm moet Netflix deze week in vuur en vlam zetten

Biônicos is een Braziliaanse scifi-film over een dystopische toekomst gedomineerd door technologie.

Biônicos is de eerste Braziliaanse scifi-film geproduceerd door Netflix. Op woensdag 29 mei wordt het sciencefictiongenre op de streamingdienst uitgebreid met deze Braziliaanse Netflix Original. Biônicos voert je mee naar het dystopische jaar 2035, waarin technologie de wereld drastisch heeft veranderd.

De Braziliaanse film werd geregisseerd door Afonso Poyart. Naast regisseur is hij ook producent en schrijver. Zijn speelfilmdebuut maakt hij eerder met de film 2 Coelhos. Verder heeft hij nog meer films op zijn naam staan waaronder Solace, een mysterythriller.

Dystopie


Stel je voor: het is 2035 en de wereld staat compleet in het teken van technologie. Deze dystopische toekomst toont een wereld waarin robotica zo ver is gevorderd dat paralympische atleten de nieuwe supersterren van de sportwereld zijn geworden.

Maria, een jonge vrouw met een passie voor sport en een droom om haar oudere zus te verslaan, ziet in deze technologische vooruitgang een kans om haar ambitie waar te maken. Echter, om deze droom te verwezenlijken moet Maria een duister pad bewandelen.

São Paulo


De rol van Maria wordt vertolkt door Jessica Córes. Verder bestaat de cast uit Gabz, Bruno Gagliasso, Miguel Falabella, Emily Nayara en andere acteurs.



De opnames begonnen al in 2022 en vonden voornamelijk plaats in het bruisende São Paulo, Brazilië. Iconische locaties zoals de neo-Gotische São Paulo-kathedraal, de Martinelli-wolkenkrabber en het modernistische Edifício Copan van Oscar Niemeyer werden gebruikt om de dynamische en visueel aantrekkelijke setting van de film te creëren.

Netflix


Deze Braziliaanse sciencefictionfilm speelt zich af in een samenleving die wordt gedomineerd door geavanceerde technologieën en de bijbehorende ethische dilemma's. Vanaf morgen is deze meeslepende film te zien op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze scifi-fantasyserie scoort 100% op Rotten Tomatoes: "deze is fraai en zorgvuldig gemaakt"
Series / Specials

Deze scifi-fantasyserie scoort 100% op Rotten Tomatoes: "deze is fraai en zorgvuldig gemaakt"

De serie 'Better Than Us' is gewoon te zien op Netflix.

Ben je op zoek naar een goede scifiserie? Dan hebben wij een aanrader voor je. De serie Better Than Us heeft namelijk de perfecte score op Rotten Tomatoes en je kijkt hem gewoon op Netflix.

Better Than Us is een Russische serie die verscheen in 2018. Netflix kocht de rechten van de serie, waardoor het de eerste Russische Netflix Original ooit werd. Vanaf 2019 was de serie wereldwijd te zien.

Androïden


De serie speelt zich af in het jaar 2029. Androïden zijn een normaal deel van het leven geworden. Ze bedienen mensen in verschillende posities, vooral in routinewerk. Maar de robots worden ook ingezet als geliefden.

Voor de meeste mensen zijn de robots slechts gevoelloze machines, maar eigenlijk zijn ze zover ontwikkeld dat ze ook emoties voelen. Een groep rebellen is tegen het samenleven met de robots, en is bereid om ook mensenlevens op te offeren in dit gevecht.

100%


Een robot genaamd Arisa wordt van China naar Rusland getransporteerd. Daar vermoordt ze een man die haar probeert te gebruiken als seksrobot. Het wordt duidelijk dat ze niet aan de regels voor robots voldoet, dus slaat ze op de vlucht.



Op Rotten Tomatoes krijgt Better Than Us de perfecte score van 100%. Volgens Brad Newsome van de Sydney Morning Herald is de serie "fraai en zorgvuldig gemaakt, en zeker het kijken waard".

Tweede seizoen?


Er zou een tweede seizoen worden opgenomen in China, in het Mandarijn in plaats van Russisch. Netflix zou echter niet meer betrokken zijn. Ook als de serie wel in Rusland verder zou gaan, zou Netflix hier wegens de oorlog met Oekraïne uiteraard niet aan meewerken.

Er komt dus geen tweede seizoen, maar seizoen 1 is prima op zichzelf te kijken. Bekijk Better Than Us op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Disney+ komt met nieuwe thrillerserie 'The Veil': dodelijk spel tussen twee gewiekste spionnen
Series / Specials

Disney+ komt met nieuwe thrillerserie 'The Veil': dodelijk spel tussen twee gewiekste spionnen

Miniserie 'The Veil' vol spannende actie is vanaf deze week te zien.

Op Disney+ verschijnt deze week de nieuwe thrillerserie The Veil. Wij beantwoorden 5 vragen over de serie, zodat jij weet of je deze moet gaan kijken of niet.

Waar gaat The Veil over?


De serie gaat over twee vrouwen die door een missie op elkaar zijn aangewezen en verwikkeld raken in een dodelijk spel, vol met zowel leugens als waarheid. Ze reizen van Londen naar Istanbul.

Eén van hen heeft echter een geheim in haar bezit, dat de ander moet onthullen. Als dit niet op tijd gebeurt, zullen er duizenden levens verloren gaan.

Wie heeft de serie gemaakt?


The Veil is gemaakt door Steven Knight, die je onder andere kunt kennen van Peaky Blinders Het is inmiddels de vierde serie die Knight heeft gemaakt met FX Productions. Vorig jaar maakte hij samen met het bedrijf nog de serie Great Expectations, gebaseerd op het boek van Charles Dickens.

Wie spelen er in de serie?


De hoofdrol van Imogen Salter wordt gespeeld door de bekende actrice Elisabeth Moss (The Handmaids Tale, Mad Men). Daarnaast zien we Yumna Marwan als Adilah El Idrissi, Dali Benssalah als Malik Amar, Josh Charles als Max Peterson en Thibault de Montalembert als Magritte.



Hoe lang is de serie?


The Veil is een miniserie, wat betekent dat de gehele serie zal bestaan uit één seizoen. Dit seizoen bestaat uit 6 afleveringen.

Voor wie is dit een aanrader?


Deze serie is een aanrader voor liefhebbers van thrillers vol spionage en actie, met een politiek randje. Ook is de serie perfect voor fans van actieseries met vrouwelijke hoofdpersonages.

The Veil is vanaf vrijdag 31 mei te zien op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
"Vele zoenen werden uit Penoza schrapt" verklapte Monic Hendrickx over de Nederlandse serie 'Penoza'
Series / Specials

"Vele zoenen werden uit Penoza schrapt" verklapte Monic Hendrickx over de Nederlandse serie 'Penoza'

'Penoza' werd geprezen door kenners en werd door miljoenen mensen bekeken.

De misdaadserie Penoza is sinds 2017 afgelopen na vijf seizoenen, maar nu nog steeds is het een populaire serie om te kijken. Toen het eerste seizoen uitkwam in 2010, kreeg Penoza al lovende reacties en werd het veel bekeken. Maar wist je dat er veel zoenen geschrapt werden in de serie?

Penoza is bedacht door Johan Nijenhuis, die ook de titel Penoza heeft gekozen. Deze zogenaamd vrouwelijke vorm van het woord penoze is een verwijzing naar de hoofdrol, een vrouw die zich opwerkt in een door mannen gedomineerde onderwereld. Die hoofdrol wordt gespeeld door Monic Hendrickx.

Verhaal


Penoza speelt zich af in de Amsterdamse onderwereld en vertelt het verhaal van Carmen van Walraven (Hendrickx). Wanneer haar man Frans (Thomas Acda), een beruchte drugsbaron, voor de ogen van hun jongste zoon wordt geliquideerd, blijft Carmen achter met de schulden die hij heeft achtergelaten, om nog maar te zwijgen over andere onafgemaakte zaken.

Met een maffiavader is Carmen niet onbekend met dit leven en blijkt ze behoorlijk bedreven in het opruimen van de rotzooi. De serie schetst een indringend beeld van de Nederlandse onderwereld waarin keuzes met betrekking tot familie, loyaliteit en geld op het scherp van de snede worden gemaakt.

Veel zoenen geschrapt


Hendrickx dacht tijdens de seizoenen van Penoza regelmatig met regisseur Diederik van Rooijen mee en wist zo ook op een gegeven moment eerlijk te zeggen dat een zoenscène niet bij haar personage zou passen. "Zij moest op een gegeven moment zoenen met Jim Leeflang (het personage van Hajo Bruinsma). En Monic zei: 'Ik wil best met Hajo Bruinsma zoenen, maar Carmen zou dat nooit doen. Want dan laat je iets in de steek", aldus Olga Zuiderhoek, die Carmens moeder Fiep Homoet speelt.



Hendrickx zei: "Ja, er zijn heel veel zoenen geweest die de montage niet haalden. Carmen heeft helemaal geen tijd voor romantiek. En daarbij: ze moet beschikbaar zijn voor iedereen, dat voegt ook spanning toe. In de film zit ook een moment dat ik Nicolaas Luther (gespeeld door Raymond Thiry) omhels en zeg: 'Als ik jou toch niet had.' Dat had ook een kusmoment kunnen zijn, maar dat hebben we niet gedaan. Het is juist dat verlangen dat de kijker wil."

Film


Die film waarover Hendrickx het heeft, is Penoza: The Final Chapter die als epiloog van de serie werd gemaakt in 2019. Het speelt zich af na de serie nadat Carmen twee jaar ondergedoken zat in het buitenland, zonder medeweten van haar kinderen, en teruggehaald wordt naar Nederland waar de familie te maken krijgt met het Mexicaanse kartel dat wraak zoekt.



Penoza: The Final Chapter was een even groot succes als de serie en was het einde dat veel fans van de serie op hadden gewacht. Na de film verscheen er zelfs een vierdelige prequel onder de naam Doodstil. Hierin wordt het karakter Luther gevolgd in gebeurtenissen van voor de serie en na de gebeurtenissen in de film.

Kijken?


Wil je Hendrickx zien als Carmen in Penoza? Je kan alle vijf seizoenen kijken op NPO Plus. De film, Penoza: The Final Chapter, kan je bekijken op Videoland en kan je ook huren en kopen op onder andere Prime Video en Pathé Thuis.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Una Vida Menos en Canarias': standaard politiewerk op Tenerife
Recensie

'Una Vida Menos en Canarias': standaard politiewerk op Tenerife

Rechercheur Luis wil dolgraag terug naar Madrid, maar lijkt zijn tijd verveeld te moeten slijten op Tenerife.

Regie: Inma Torrente, Moisés Ramos | Cast: Ginés García Millán (Luis), Natalia Verbeke (Naira), Paco Marín (Ramón), Sergio Momo (Daniel), Mari Carmen Sánchez (Cruz), e.a. | Afleveringen: 5 | Speelduur: 49-51 minuten | Jaar: 2024

Een rechercheur die zich te goed voelt voor een klein eiland, een charmante collega en de Ierse maffia die zich maar niet laat pakken; het zijn de ingrediënten van Una Vida Menos en Canarias. Het eilandleven geeft nog een beetje een smeuïg tintje aan het voorspelbare plot, maar erg vernieuwend kunnen we deze Spaanse misdaadserie niet noemen.

Rechercheur Luis moet op Tenerife aan de slag, ook al vindt hij zich met zijn jarenlange ervaring stiekem iets te goed voor het politiewerk op dit eiland. Zijn jongere collega's lijken het leven allemaal net iets minder serieus te nemen dan hij. Hij heeft dan ook maar één missie: de Ierse maffia zo snel mogelijk pakken, in de hoop dat hij daarna terug mag naar Madrid.

Elke aflevering draait om een nieuwe moordzaak. De serie doet haar naam dus eer aan: steeds een leven minder op de Canarische Eilanden. Het scenario is niet bepaald vernieuwend, maar de humoristische toon en het typische eilandsfeertje zorgen toch voor wat authenticiteit. Desondanks hadden de makers het eiland veel meer in hun voordeel kunnen laten werken. Wie een zomers tintje verwacht komt namelijk van een koude kermis thuis.

Het verhaal is luchtig, met zo af en toe een vleugje romantiek. Want hoewel Luis zijn nieuwe collega's nogal sceptisch de hand schudt bij hun eerste ontmoeting, leert hij al snel dat zijn nieuwe rechterhand Naira niet mag worden onderschat. Naarmate het verhaal vordert raakt hij steeds meer door haar geïntrigeerd en worden zijn gevoelens voor haar heviger.

Maar ook met deze romance wordt verder niet veel gedaan. Wat een spannend liefdesverhaal had kunnen zijn blijft nu slechts bij een eenzijdige, geheime verliefdheid. Het personage van Naira wordt helaas ook niet verder uitgediept, terwijl de kijker wel meer te weten komt over het privéleven van Luis. Omdat hij kleurenblind is ziet de kijker zo nu en dan de wereld door zijn ogen: in zwart-wit, maar met rode details, zoals een rode jurk of rode lippen. De makers lijken hiermee een origineel element in te brengen, maar het voegt niets toe aan het verhaal.

Het einde laat ruimte voor een voortzetting, wat erop duidt dat de makers mikken op een tweede seizoen. Of dat er komt is op het moment van schrijven echter nog niet bekend. De kijker blijft vooralsnog dus met de nodige vraagtekens zitten vanwege de diverse onbenutte kansen en onafgewerkte zaken.

De moordzaken lijken niet het belangrijkste onderdeel te zijn van het verhaal, maar wat dat dan wel is, is onduidelijk. De oplossingen komen extreem snel en liggen te veel voor de hand. Het spanningselement ontbreekt compleet, omdat de rechercheurs steeds vrijwel direct het antwoord lijken te weten. De kijker hoeft zich dus geen zorgen te maken om de oplossing van de zaak, en kan in zijn luie stoel onderuitzakken.

Toch is Una Vida Menos en Canarias niet per se slecht. Technisch is alles best in orde en door de authenticiteit en goed gedoseerde humor is de serie zeker vermakelijk. Het acteerwerk is goed en de moorden zijn best origineel (een aquariummoord en een vergiftiging op een bruiloft bijvoorbeeld). Prima luchtig vermaak dus.

★★★☆☆

Una Vida Menos en Canarias is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwste onheilspellende 'Jurassic World'-serie van Netflix zet zijn tanden in de top 10
Series / Nieuws

Nieuwste onheilspellende 'Jurassic World'-serie van Netflix zet zijn tanden in de top 10

De animatieserie Jurassic World: Chaos Theory stormt de Top 10 binnen en staat nu op plaats drie.

Na vijf seizoenen Jurassic World: Camp Cretaceous trapte eerder deze maand het vervolg Jurassic World: Chaos Theory af. De animatieserie blijkt gelijk een groot succes, aangezien deze nu op plaats drie in de Netflix Top 10 staat.

Het eerste seizoen van Chaos Theory bestaat uit tien afleveringen en is uiteraard gebaseerd op het boek Jurassic Park van Michael Crichton en de eerdere Jurassic World-films.

Chaos Theory


De animatieserie gaat zes jaar vooruit in de tijd en volgt weer de leden van de Nublar Six. Je hoort opnieuw stemmen van onder meer Paul-Mikél Williams (Darius Bowman), Sean Giambrone (Ben Pincus), Raini Rodriguez (Sammy Gutierrez) en Kausar Mohammed (Yasmina "Yaz" Fadoula).

Het team beleeft wederom de nodige avonturen als ze een samenzwering proberen te ontrafelen die zowel dinosauriërs als de mensheid bedreigt. Ze willen ook achter de waarheid komen over wat er met een van hun teamleden is gebeurd."

Grote namen


Steven Spielberg, Colin Trevorrow en Frank Marshall zijn nog altijd de uitvoerend producenten bij de animatiereeks. Het complete eerste seizoen staat sinds afgelopen vrijdag op Netflix. Bekijk het seizoen hier op de streamingdienst.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Veel nieuws op Disney+ in juni: Veelbelovende sciencefictionserie trapt eindelijk af
Series / Nieuws

Veel nieuws op Disney+ in juni: Veelbelovende sciencefictionserie trapt eindelijk af

In deze fantasierijke maand komt Disney onder andere met een exclusief nieuw Star Wars-avontuur.

Disney+ zet in juni weer een aantal nieuwe series of nieuwe seizoenen van lopende series online. Hieronder lichten we de drie grootste/meest opvallende series toe die je waarschijnlijk wel wil gaan kijken.

Doctor Who


Verschijnt op: Zaterdag 1, 8, 15 en 22 juni | Release: Seizoen 1 - aflevering 5-8 | Genre: Avontuur / Drama / Sciencefiction | Kijk op: Disney+

De Doctor en zijn reisgenoot Ruby Sunday reizen door tijd en ruimte, met avonturen, helemaal van het Regency-tijdperk in Engeland tot door oorlog verscheurde toekomstige werelden. Tijdens hun avonturen in de TARDIS – een tijdreizend schip in de vorm van een politietelefooncel – komen ze ongelooflijke vrienden en gevaarlijke vijanden tegen, waaronder een angstaanjagend snottermonster en de machtigste vijand van de Doctor tot nu toe.



The Acolyte


Verschijnt op: Woensdag 5, 12, 19 en 26 juni | Release: Seizoen 1 - aflevering 1-5 | Genre: Actie / Avontuur / Drama | Kijk op: Disney+

The Acolyte onderzoekt een stelsel vol geheimen en duistere krachten en niet alles is wat het lijkt.



We Were the Lucky Ones


Verschijnt op: Woensdag 5 juni | Release: Seizoen 1 - aflevering 8 | Genre: Drama | Kijk op: Disney+

We Were the Lucky Ones is een serie die gebaseerd is op het ongelooflijke waargebeurde verhaal van een Joodse familie die aan het begin van de Tweede Wereldoorlog van elkaar gescheiden wordt. De serie volgt hen de hele wereld over terwijl ze er alles aan doen om te overleven en zich te herenigen.



Overige series nieuw op Disney+


Hieronder de overige series die komende maand op Disney+ verschijnen.

1, 8, 15, 22 en 29 juni: The Fable (seizoen 1 - aflevering 9-13) - Animatie / Actie / Komedie - Fable is een onoverwinnelijke huurmoordenaar die zijn tegenstander in minder dan zes seconden kan uitschakelen. Maar op een dag moet hij van zijn baas een jaar lang een gewoon leven leiden en niemand doden. Dus neemt Fable een coole, grappige en enigszins excentrieke pauze van het moorden.

2, 9, 16 en 23 mei: Go! Go! Loser Ranger (seizoen 1 - aflevering 9-12) - Animatie / Actie / Avontuur - Nu hun oude schuilplaats en bazen zijn weggevaagd, sluiten de overlevende Dusters een geheime overeenkomst met de Ranger Force om deel te nemen aan de wekelijkse confrontatie op zondag, die ze altijd verliezen. Vechter D is deze poppenkast beu en komt in actie om voor altijd alles te veranderen.

5, 12 en 19 juni: Mission: Yozakura Family (seizoen 1 - aflevering 6-8) - Animatie / Actie / Komedie - Een verre van normale familie. Taiyo Asano, de 'ultieme introvert', verloor zijn familie bij een tragisch ongeluk. De enige met wie hij kan praten, is zijn jeugdvriendin Mutsumi Yozakura, die een geheim bewaart als erfgename van een familie van spionnen. Haar broer Kyoichiro, een zeer ervaren spion, heeft het op Taiyo gemunt. Om zichzelf te redden, trouwt Taiyo met Mutsumi en sluit hij zich aan bij de familie Yozakura. Het begin van een unieke missie.

5, 12, 19 en 26 juni: Tracker (seizoen 1 - aflevering 8-11) - Misdaad / Drama - In Tracker speelt Justin Hartley de rol van Colter Shaw, een eenzame survivalist die door het land zwerft en op zoek is naar beloningen. Hij gebruikt zijn speurvaardigheden om burgers en politie te helpen bij het oplossen van allerlei mysteries, en tegelijkertijd worstelt hij met zijn gebroken gezin.

5, 12, 19 en 26 juni: Undead Unluck (seizoen 1 - aflevering 21-24) - Animatie / Actie / Avontuur - Fuko Izumo, een meisje met de gave 'ongeluk', brengt ongeluk aan iedereen die haar aanraakt. Wanneer Fuko zelfmoord wil plegen, verschijnt er plotseling een ondode met een onsterfelijk lichaam. Hij is blij dat hij eindelijk iemand heeft gevonden die hem een echte dood kan bezorgen.

7, 14, 21 en 28 juni : The Kardashians (seizoen 5 - aflevering 3-6) - Reality-TV - In deze gloednieuwe serie over de bekende, populaire familie krijg je volledige toegang tot hun leven. Kris, Kourtney, Kim, Khloé, Kendall en Kylie laten de camera's weer toe om de waarheid achter de krantenkoppen te onthullen.

12 juni: Welcome to Wrexham (seizoen 3) - Documentaire - Rob McElhenney en Ryan Reynolds runnen de Wrexham Association Football Club en proberen van deze underdogs een succes te maken dat iedereen inspireert. De docuserie volgt Rob en Ryan van Hollywood tot Wales terwijl ze een spoedcursus als clubeigenaren krijgen en belichten hoe het lot van de club is verbonden met het lot van de stad.

Let op: dit overzicht is voorlopig. De streamingdienst kan te allen tijde beslissen om bepaalde titels toe te voegen, te annuleren of uit te stellen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Buffy the Vampire Slayer': deze cringe-afleveringen kostten kijkers
Series / Specials

'Buffy the Vampire Slayer': deze cringe-afleveringen kostten kijkers

De tenenkrommende afleveringen in deze iconische serie hebben de nodige kijkers afgestoten.

Buffy the Vampire Slayer is ogenschijnlijk simpel verhaal. De tiener Buffy Summers ( Sarah Michelle Gellar) krijgt speciale krachten om op demonen te jagen en beleeft van alles. De serie bouwde echter een interessante wereld op. Daarnaast werden controversiële thema's niet omzeild in de zeven seizoenen dat de serie werd uitgezonden. In die context kan het gebeuren dat niet elke episode gewaardeerd wordt.

De afleveringen met een hoog cringe-gehalte zijn echter een totaal andere categorie. Soms lag de boodschap er veel te dik bovenop, terwijl er in andere gevallen juist sprake was van een slordig uitgewerkte verhaallijn. Hieronder worden drie afleveringen besproken die overwegend een grote hoeveelheid cringe opwekten.

Bovennatuurlijk brouwsel


'Beer Bad' (afl. 5) in het vierde seizoen is hier een goed voorbeeld van. Buffy (Sarah Michelle Gellar) krijgt te maken met bovennatuurlijk bier. Dit brouwsel doet meer dan mensen dronken maken, het verandert ze in Neanderthalers. De slachtoffers kunnen geen fatsoenlijke zin uitspreken en vertonen ander holbewonersgedrag. Het verhaal werd vooral ervaren als één groot vermanend vingertje. De boodschap luidde dat drinken en experimenteren met seks uit den boze is en alleen maar tot problemen leidt. 'Beer Bad' kreeg uiteindelijk een Emmy-nominatie in de categorie beste Haar en Make Up, maar daar is dan ook alles mee gezegd.

Ook de première-aflevering van het vijfde seizoen kon op weinig enthousiasme rekenen, maar dit was om een andere reden. Menig fan krabde zich achter de oren na het zien van 'Buffy vs. Dracula'. Buffy had plotseling een jongere zus genaamd Dawn (Michelle Trachtenberg). Het bizarre was dat Dawn voor deze aflevering geen onderdeel uitmaakte van de serie, haar naam was zelfs nog nooit gevallen. Fans meenden dat bedenker Joss Whedon van het paadje van geraakt en vonden het verhaal niet langer geloofwaardig. Later bleek echter dat deze abrupte introductie paste in de bredere verhaallijn en dus een goede reden had. Er was dus geen sprake van inconsistentie, maar van een klungelige uitvoering.

Ronduit smakeloos


'Seeing Red' (afl. 19, seizoen 6) kreeg een lawine aan kritiek over zich heen. Willows (Alyson Hannigan) vriendin Tara (Amber Benson) komt om het leven. Dit werd echter op een slordige en, volgens sommigen, uitgesproken hufterige manier uitgevoerd. Tara was een fan-favoriet personage, daarnaast had ze een serieuze relatie met Willow.



Tara komt door een verdwaalde kogel aan haar einde, wat de fans zagen als een goedkope truc om Willows verhaallijn een dramatische wending te geven. De makers kregen van fans de wind van voren omdat ze vonden dat het schrijfteam zich er wel erg makkelijk van afgemaakt had. 'Seeing Red' werd naast controversieel ook als ronduit smakeloos gezien.

Waar te zien?


Naast de bovengenoemde miskleunen heeft de serie natuurlijk ook juweeltjes afgeleverd. Je kunt Buffy the Vampire Slayer streamen op Disney+.

LET OP!! Onderstaand bronartikel bevat mogelijk spoilers!!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Is deze Netflix-serie de volgende 'Squid Game' of slechts een zwakke kopie?
Series / Nieuws

Is deze Netflix-serie de volgende 'Squid Game' of slechts een zwakke kopie?

Nieuwe Zuid-Koreaanse thriller ontvangt gemengde recensies van critici op Rotten Tomatoes.

Na Squid Game zijn Zuid-Koreaanse en andere Aziatische series zeer populair geworden. Hoe beoordelen de beste critici op Rotten Tomatoes deze nieuwe Zuid-Koreaanse serie?

The 8 Show is een donkere thriller die gebaseerd is op de Naver webtoons Money Game en Pie Game. Net zoals in Squid Game is een groep mensen die vastzit in een geheime ruimte. Ze doen mee aan een gevaarlijke show waarmee ze geld kunnen verdienen.

Rotten Tomatoes


De serie heeft redelijk veel overeenkomsten met Squid Game, maar deze eindigden wanneer er naar de Rotten Tomatoes-score wordt gekeken. Critici op Rotten Tomatoes geven The 8 Show namelijk een score van 60%.

Deze score is niet heel erg hoog, maar toch zijn er veel positieve recensies. Zo schrijft Kate Sánchez van But Why Tho? A Geek Community: "The 8 Show is een van de beste series op Netflix. Het einde is goed en loont elke narratieve keuze die is gemaakt."

Kopie van Squid Game


Toch zijn er ook veel critici die de overeenkomsten tussen The 8 Show en Squid Game aanwijzen. Zo is The 8 Show volgens Joel Keller van Decider "net zo duister als Squid Game", maar niet zo grappig.



Ook Pierce Conran van South China Morning Post schrijft over de overeenkomsten: "Kijkers zullen The 8 Show waarschijnlijk herkennen als een poging om mee te liften op het succes van de meest succesvolle Netflix-show aller tijden."

Netflix


Ben je nieuwsgierig geworden naar The 8 Show? Stream de serie dan op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 18+ LEGO-set gebaseerd op 'Star Wars' wil iedereen wel hebben
Series / Specials

Deze 18+ LEGO-set gebaseerd op 'Star Wars' wil iedereen wel hebben

Met slechts 584 steentjes is deze The Mandalorian-set van LEGO een pronkstuk voor op de kast.

Dit jaar werd duidelijk dat The Mandalorian verder gaat op het witte doek. Na de drie seizoenen en de spin-off The Book of Boba Fett verschijnt in de zomer van 2026 de bioscoopfilm The Mandalorian & Grogu.

De keuze van Lucasfilm en Disney bewijst dat de Mandalorian van acteur Pedro Pascal een geliefd personage is en misschien wel meer teweeg heeft gebracht dan de vervolgfilms uit 2015 tot en met 2019.

The Mandalorian helm


Geheel in stijl van de eerdere LEGO Star Wars-helmen kreeg The Mandalorian zijn eigen set met nummer 75328. De set bestaat uit 584 bouwsteentjes en de helm rust uiteraard op een standaard met een naamplaatje.

De helmen worden sinds 2020 uitgebracht, en de Mandalorian-versie was de zesde in een reeks van momenteel elf sets. De helm is circa 18 centimeter hoog, 11 centimeter breed en 12 centimeter diep.

Eerdere helmen


Naast deze helm verschenen ook helmen van onder meer Boba Fett, een Stormtrooper, Darth Vader Helmet en een Dark Trooper. Met bijna 70 euro is de set nog redelijk betaalbaar. Meer info vind je op de website van LEGO.

Bekijk op instagram


Wil je The Mandalorian en de spin-off The Book of Boba Fett graag (nog) een keer zien? Je vindt de drie seizoenen op Disney+. De film The Mandalorian & Grogu staat gepland voor 22 mei 2026.

Disclaimer: Dit artikel is niet gesponsord door LEGO of een andere leverancier en geschreven omdat het onderwerp aansluit bij series en/of films.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
4 verborgen en indrukwekkende topseries op Netflix die je waarschijnlijk nog niet gezien hebt
Series / Nieuws

4 verborgen en indrukwekkende topseries op Netflix die je waarschijnlijk nog niet gezien hebt

We hebben weer een rijtje series voor je verzameld waar mensen helemaal gek op zijn.

Netflix betrad op 11 september 2013 de Nederlandse markt en sindsdien is hun catalogus gegroeid tot enorme hoogte. Te midden van deze lading aan topseries zitten er verborgen juweeltjes tussen die vaak over het hoofd worden gezien. We hebben vier van deze pareltjes voor je uitgelicht. Zijn deze iets voor jou?

Cabinet of Curiosities



De Mexicaanse meester van de spanning, Guillermo del Toro, kwam in 2022 met een verzameling mysterieuze horrorverhalen naar Netflix. Op Rotten Tomatoes kreeg de serie van de critici een indrukwekkende 93%.

In Guillermo del Toro's Cabinet of Curiosities wordt een collectie bizarre nachtmerries onthuld in acht spannende verhalen met visueel indrukwekkend en kippenvel-opwekkend karakter, allen samengesteld door del Toro.



The Last Kingdom



Dit epische avontuur over een Scandinavische krijger werd door de pers en het publiek de hemel ingeprezen. Het scoort maar liefst een dikke 95% op Rotten Tomatoes. Bekijk alle vijf seizoenen op Netflix.

In The Last Kingdom moet Alfred de Grote zijn koninkrijk verdedigen tegen de Noormannen. Uhtred, een geboren Saks die is opgevoed door Vikingen, tracht zijn voorouderlijk geboorterecht op te eisen.



The Pacific



Deze serie is al wat ouder maar heeft zijn weg gevonden naar Netflix. Op de Tomatometer scoort de hitserie een geweldige 91%.

The Pacific volgt de levens van een groep mariniers van het Amerikaanse Korps Mariniers tijdens hun strijd tegen het Japanse Keizerrijk in de Stille Oceaan gedurende de Tweede Wereldoorlog.



Norsemen



Deze Noorse serie over Noormannen laat zien dat mensen niet uitgekeken raken over Vikingen. Het krijgt op Rotten Tomatoes de perfecte score van 100%. Kijk alle drie de seizoenen op Netflix.

De serie Norsemen (Noors: Vikingane) speelt zich af in 790 voor Christus waarin het leven van de Vikingen van Norheim bestaat uit plunderen, mensen tot slaaf maken en problemen oplossen met geweld.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hoe is het nu met 'Jenna', de prachtige brunette uit 'Baywatch'?
Series / Specials

Hoe is het nu met 'Jenna', de prachtige brunette uit 'Baywatch'?

Krista Allen speelde in 'Baywatch' de prachtige brunette Jenna, maar daarnaast ook in tal van andere films en series.

Voordat ze begon met acteren, was Krista Allen model. Ze heeft in haar carrière in tal van films en series gespeeld, maar ze blijft vooral bekend door haar rol in Baywatch als de brunette Jenna. Daarnaast is ze ook bekend door haar optreden in de serie Days of Our Lives. Maar hoe is het nu eigenlijk met Allen?

In 1994 maakte Allen haar acteerdebuut in de erotische filmreeks Emmanuelle in Space waarin ze het hoofdpersonage Emmanuelle speelde. Ze speelt de rol in alle zeven films die gemaakt werden in de reeks. Emmanuelle in Space is losjes gebaseerd op het personage Emmanuelle, gecreëerd door Emmanuelle Arsan in de jaren zestig.

Days of Our Lives en Baywatch


Haar grote doorbraak kwam er toen ze de rol van Billie Reed speelde in de serie Days of Our Lives. Dit is een van de langst lopende gescripte televisieseries ter wereld en er worden nog steeds nieuwe afleveringen uitgebracht. Allen verscheen in Days of Our Lives van 1996 tot 1999 als Billie Reed, die oorspronkelijk door Lisa Rinna gespeeld werd. Allen nam toen de rol over van Rinna.

Daarna was ze ook te zien in Baywatch als Jenna Avid in de twee laatste seizoenen van de serie, die Baywatch: Hawaii heette en zich op het eiland afspeelde. Eerst was Jenna een bijrol die af en toe te zien was, maar uiteindelijk groeide de rol uit tot een van de hoofdpersonages in het laatste seizoen van Baywatch: Hawaii.

Liar Liar


Tijdens haar periode in Days of Our Lives en Baywatch, speelde Allen ook in een aantal andere series. Zo was ze te zien als het sexy virtual reality-personage Maitreya / Jade Blue Afterglow in een aflevering van The X-Files, speelde ze als Crystal Clark in een aflevering van Married… with Children en was ze te zien in drie afleveringen van CSI: Crime Scene Investigation.



Daarnaast speelde Allen ook in tal van films. Zo maakte ze een gedenkwaardige verschijning als de Elevator Girl in de Jim Carrey-komedie Liar Liar (1997). Deze iconische scène werd onmiddellijk een klassieker en toonde Allen's aangeboren komisch talent en onmiskenbaar charisma.

Verdere carrière


Sindsdien heeft Allen een onuitwisbare indruk achtergelaten in de entertainmentindustrie, waarbij ze met haar ongeëvenaarde talent en betoverende aanwezigheid de meest iconische tv- en filmproducties van onze tijd siert. Haar weg naar roem is een testament aan haar veelzijdigheid en toewijding, waarmee ze het publiek op zowel het grote als het kleine scherm weet te boeien.



Ze verscheen sinds 2000 in verschillende populaire series. In 2001 had ze een gastrol in de tv-serie Charmed als The Oracle voor drie afleveringen, in 2002 was ze te zien in een aflevering van Friends, The One Where Joey Dates Rachel, als Joey's vriendin Mable en in zowel Smallville als Mutant X speelde Allen een vrouw die mannen kon beheersen met haar feromonen.

Terugkeer naar soapserie


Tussen 2002 en 2020 verscheen Allen in tal van series en films. Zo was ze te zien in films als Confessions of a Dangerous Mind, Anger Management, Feast en The Final Destination en had ze gastrollen in onder andere Frasier, Two and a Half Men, Monk, Rules of Engagement en Hawaii Five-0.

Bekijk op instagram


In 2021 maakte Allen haar comeback in een soapserie door de rol van Dr. Taylor Hayes over te nemen van Hunter Tylo in The Bold and the Beautiful. Ze speelde deze rol van december 2021 tot november 2023 en kreeg een nominatie voor een Emmy Award voor deze rol. Omdat de showrunners ervoor kozen haar contract niet voor een derde jaar te verlengen, verscheen Allen voor het laatst in november 2023 in The Bold and the Beautiful.

Toekomst


Naast haar prestaties in de reguliere entertainmentwereld is Allen een veelzijdig individu. Ze is een stand-upcomedian die met haar humor en scherpzinnigheid iedereen aan het lachen maakt. Bovendien is ze een gevestigde ghostwriter voor comedians en draagt ze bij aan specials voor HBO en Netflix.

Bekijk op instagram


De voorlopig laatste keer dat Allen op het scherm te zien was in een serie of film was in The Bold and the Beautiful, maar dit jaar zal ze opnieuw te zien zijn in nieuwe projecten. Zo speelt ze mee in de kortfilm Punkin die later dit jaar verwacht wordt uit te komen en ze zal ook verschijnen in de film Bits, geschreven en geregisseerd door Edward Payson.

Kijken?


Wil je Allen zien als Jenna in Baywatch: Hawaii? Je kan de serie terugvinden op Videoland.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.