search

Ons nieuws van woensdag 29 mei 2024

Vier verrassende series om te streamen op NPO Start en Plus
Series / Specials

Vier verrassende series om te streamen op NPO Start en Plus

Kijk spannende en diverse series op NPO Start/Plus. Enkele zijn zelfs gratis te kijken.

Heb je altijd gedacht dat je een duur abonnement van grote streamingdiensten moest hebben om de leukste series te kijken? Dat hoeft helemaal niet! Met NPO Start/ Plus kijk je gemakkelijk de spannende series.

Verdoofd



Deze documentaireserie kwam in 2020 uit in Nederland en is gemaakt door Sahar Meradji. Verdoofd is exclusief te zien op NPO Plus.

Verdoofd gaat over vier verslaafde mensen. De documentaire geeft een kijkje in het leven van iemand die dag in dag uit in dezelfde vicieuze cirkel blijft hangen. Gaat het Boaz, Daphni, Maarten en Mulu lukken om hun leven te veranderen?



The Durrells in Corfu



Deze Britse komedie is gebaseerd op de autobiografische boeken van Gerald Durrell. The Durrells in Corfu op NPO Plus is geschreven door Simon Nye en geregisseerd door Steve Barron en Roger Goldby.

The Durrells in Corfu speelt zich af in 1935, wanneer de familie Durrell het nieuws krijgt dat ze gaan verhuizen naar Corfu, een Grieks eiland. De familie valt steeds verder uit elkaar door hun nieuwe leven en de tekorten op het eiland.



The Forest of the Missing



The Forest of the Missing is een Franse crimethriller (Les Disparus de la Forêt-Noire). Hoewel de Franse miniserie niet de meest realistische serie op NPO Plus is, is het wel één van de spannendste.

The Forest of the Missing volgt het verhaal van het massagraf in het Zwarte Woud aan de Frans-Duitse grens. Ondertussen worden er grote vraagtekens gezet bij onderzoeksrechter Camille Hartman die aan geheugenverlies lijdt na een ernstig auto-ongeluk.



De zomer van Zoë



Kijk je liever samen met je familie een zomerse en luchtige serie? Dan is De zomer van Zoë op NPO Start perfect voor jou en jouw gezin.

Zoë woont na de scheiding van haar ouders samen met haar moeder op een manege. Alsof deze situatie al niet moeilijk genoeg was voor Zoë, krijgt haar moeder ook nog een nieuwe vriend. Gelukkig krijgt Zoë hulp van haar vrienden.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Setfoto 'The Last of Us' toont voor het eerst de nieuwste schurk in het verhaal
Series / Foto's

Setfoto 'The Last of Us' toont voor het eerst de nieuwste schurk in het verhaal

De casting van deze antagonist is bevestigd door de foto die deze fan online plaatste.

Twitteraar @CaptCanuck66 doet ongetwijfeld vele fans een plezier door het plaatsen van deze foto. Onlangs is de casting bekendgemaakt van de antagonist Isaac Dixon, die in het tweede seizoen een belangrijke rol speelt.

Niemand minder dan Emmy-winnaar Jeffrey Wright zal de rol van Isaac spelen. Wright bevindt zich op bekend terrein aangezien hij in de game de stem van Isaac insprak. Je kunt de foto hier bekijken.

Opnieuw gecast


De karakteracteur is bij het grote publiek bekend als Arnold Weber/Bernard Lowe in Westworld, maar heeft er een indrukwekkende carrière opzitten. Zo speelde hij Peoples Hernandez in Shaft, het veelgeprezen Angels in America en werd genomineerd voor een Oscar voor de film American Fiction.

De meeste rollen zijn in de serie opnieuw gecast, wat Wright tot een van de uitzonderingen maakt. Naast Wright heeft The Last of Us ook Merle Dandridge gecast om dezelfde rol nogmaals te spelen in de live-action versie.

Gevaarlijke wereld


Isaac speelt een sleutelrol in het tweede seizoen als leider van het Washington Liberation Front (WLF). Hij is iemand die de nodige macht heeft wat hem automatisch gevaarlijk maakt in de dystopische wereld van de hitserie.



The Last of Us seizoen 2 wordt in 2025 verwacht. Kijk ondertussen The Last of Us op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze filmklassieker krijgt binnenkort een vervolg in serievorm
Series / Nieuws

Deze filmklassieker krijgt binnenkort een vervolg in serievorm

Een zesdelige miniserie dient als vervolg op de hoog gewaardeerde film City of God.

De Braziliaanse film City of God was in 2002 bij zowel critici als publiek en staat steevast in lijstjes van de beste films ooit. Nu komt er een vervolg.

En dat is niet zomaar een sequel. Warner Bros. Discovery heeft namelijk laten weten dat City of God: The Fight Rages On, een zesdelige miniserie, later dit jaar verschijnt op streamingdienst HBO Max.

Opmerkelijke sequel


De serie geldt als vervolg op de succesvolle film van Fernando Meirelles. Deze gaat over twee jongens die worden grootgebracht in het meest criminele deel van Rio de Janeiro tussen de jaren '60 en de jaren '80.

De film kreeg vier Oscarnominaties en wordt in veel top 50- of top 100-lijstjes van serieuze filmmedia genoemd.

Nieuwe setting


De serie is een productie van O2 Filmes en zet het verhaal uit het boek van Paulo Lins uit 1997 voort. De gebeurtenissen in de miniserie spelen zich af aan begin van het nieuwe millennium.



Stukken uit de film zullen worden gebruikt als flashbacks om het verhaal van de hoofdrolspelers te vertellen. Veel personages, zoals fotojournalist Buscapé, keren dus terug.

Hete zomer


Terugkerende acteurs uit de film zijn o.a. Alexandre Rodrigues (als Buscapé Criança/Rocket), Thiago Martins (als Lampião), Roberta Rodrigues (als Berenice), Sabrina Rosa (als Namorada do Galinha), Kiko Marques (als Cabeção/Melonhead), en Edson Oliveira (als Barbantinho/Stringy).

Nieuwe castleden zijn Andréia Horta, Marcos Palmeira, Jefferson Brasil, Eli Ferreira, Luellem de Castro, Otávio Linhares, Rafael Lozano, Leandro Daniel en Luiz Bertazzo.

City of God: The Fight Rages On is vanaf augustus te streamen op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix geeft successerie met een 8,0 op de IMDb een upgrade: seizoen 4 zaterdag online
Series / Nieuws

Netflix geeft successerie met een 8,0 op de IMDb een upgrade: seizoen 4 zaterdag online

Ontdek alles over New Amsterdam, een meeslepende medische dramaserie op Netflix.

Ben je op zoek naar een nieuwe serie om te bingen? New Amsterdam is een medisch drama die je kan streamen op Netflix. Hier zijn 5 dingen die je moet weten voor je gaat kijken.

Waar gaat de serie over?


New Amsterdam draait om Dr. Max Goodwin, de medisch directeur van een van Amerika's oudste openbare ziekenhuizen. Hij streeft naar hervorming van de verwaarloosde faciliteit door betere zorg voor patiënten en een beter leven voor artsen te bieden.

Waar is de serie op gebaseerd?


New Amsterdam is gebaseerd op het boek Twelve Patients: Life and Death at Bellevue Hospital van Eric Manheimer.

Wie spelen er in de serie?


De drie hoofdpersonages zijn Dr. Max Goodwin, gespeeld door Ryan Eggold, Dr. Helen Sharpe, gespeeld door Freema Agyeman en Dr. Lauren Bloom, gespeeld door Janet Montgomery. Je zou Ryan Eggold kunnen herkennen van zijn rol in 90210, Freema Agyeman van Doctor Who, en Janet Montgomery van Salem.

Voor wie is deze serie?


New Amsterdam is perfect voor liefhebbers van medische drama's zoals Grey's Anatomy, die op zoek zijn naar een mix van hartverwarmende momenten, emotionele wendingen en een vleugje romantiek.

Is de serie te bingen?


Ja, New Amsterdam heeft vijf seizoenen met in totaal 113 afleveringen. Elke aflevering duurt ongeveer 42 minuten. Als je de hele serie non-stop zou kijken, zou het ongeveer 80 uur duren om alles te zien. Dus er is veel te kijken. Seizoen 5 is overigens het laatste seizoen en omdat seizoen 6 abrupt is gecanceld, heeft de serie momenteel nog geen afsluitend einde.



Seizoen 4 is vanaf 1 juni te streamen op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Tires': schaamteloze rip-off van 'The Office'
Recensie

'Tires': schaamteloze rip-off van 'The Office'

Deze flauwe mockumentary verprutst de kans op betrokkenheid van de kijker.

Regie: John McKeever | Cast: Steve Gerben (Will), Shane Gillis (Shane), Chris O'Connor (Cal), Kilah Fox (Kilah), Stavros Halkias (Dave) e.a. | Afleveringen: 6 | Speelduur: 20-23 minuten | Jaar: 2024

De Valley Forge-autogarage vormt de arena voor de mockumentary Tires. Vanaf het eerste moment lijkt dit bedrijf gedoemd te mislukken en met drie ongemotiveerde werknemers heeft manager Will er een lastige klus aan de boel draaiende te houden. Hij bedenkt enkele bizarre manieren om de zaken weer op de rit te krijgen, maar loopt constant tegen problemen aan. Zelf lijkt hij ook niet gemotiveerd om de garage te redden; hij doet het meer voor zijn vader, van wie hij de zaak heeft overgenomen.

Het is niet moeilijk te raden waar de makers van Tires hun inspiratie vandaan halen. Elf jaar na de laatste aflevering van The Office probeert Tires een nieuwe humoristische mockumentary te maken met materiaal dat soms bijna letterlijk uit haar succesvolle voorganger is overgenomen. Met Will als onrustige manager bij wie geen vleugje zelfbewustzijn te bespeuren valt en werknemer Shane die lonkt naar zijn functie, is het onmogelijk om geen gelijkenis te zien met Michael en Dwight. Eén ding is duidelijk: het succes van die serie zal niet geëvenaard worden door Tires.

Nu is dat voor veel series onmogelijk, maar Tires slaat de plank wel heel erg mis. Net als in The Office probeert Tires beladen thema's op humoristische wijze te behandelen, door ze zodanig uit te vergroten dat het absurd wordt. The Office was heer en meester in die methode, maar in Tires komt het totaal niet uit de verf.

Ook qua plot staat de serie vanaf het eerste moment op losse schroeven. Het eerste wat we zien is de ongeïnteresseerde houding van de werknemers. Een cruciale fout. Het is belangrijk om de personages te introduceren in een fase waarin alles oké is, zodat alles wat er vervolgens misgaat (en er gaat altijd wel wat mis) meer indruk maakt. En veel belangrijker nog: het maakt de kijker betrokken.

Doordat Will wordt geïntroduceerd wanneer de paniek al flink is opgelopen, wordt de kijker op afstand gehouden. Vervolgens zien we hoe onsympathiek de personages omgaan met het plan om vrouwen zich in het bedrijf welkom te laten voelen. Normaliter een effectieve manier om een controversieel thema te behandelen, maar hier voelt het onwijs flauw en gedateerd.

Wanneer je dan toch eindelijk begint te wennen aan de personages is de serie alweer voorbij. Omdat de andere personages niet echt een eigen verhaallijn hebben, draait de serie vooral om Will, die eigenlijk alles doet om zijn vader trots te maken. Dit had kunnen resulteren in een ontroerend slot, ware het niet dat scènes die vragen om subtiliteit besmeurd worden met schunnige, flauwe grapjes die niets toevoegen. Maar in alle eerlijkheid was het eerste seizoen van The Office ook niet het beste, dus wellicht verrast Tires ons nog met een mogelijk volgend seizoen.

★★☆☆☆

Tires is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De oorlogsserie 'Rogue Heroes' van 'Peaky Blinders'-maker is echt "rechtdoorzee" en een groot avontuur
Series / Specials

De oorlogsserie 'Rogue Heroes' van 'Peaky Blinders'-maker is echt "rechtdoorzee" en een groot avontuur

Deze serie biedt spektakel in de Noord-Afrikaanse woestijn tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Rogue Heroes kwam in 2022 uit en biedt een gedramatiseerde versie van ware gebeurtenissen tijdens de Tweede Wereldoorlog. De Westelijke Woestijncampagne vormt het decor voor het ontstaan van de Special Air Services (SAS), oftewel de Speciale Luchteenheid, van het Britse leger. Geconfronteerd met de nodige verliezen besluiten drie militairen tot drastische stappen, met als doel Nazi-Duitsland eens flink dwars te zitten.

Het eerste seizoen bestaat uit zes afleveringen en krijgt van de critici de volle mep: Rogue Heroes scoort 100% en het publiek blijft niet ver achter met 87%. Het tweede seizoen heeft inmiddels akkoord gekregen, waarbij Europa het decor vormt voor de acties van de SAS.

Oprukkende vijand


In 1941 bevindt het Britse leger zich in het gebied dat het westen van Egypte en het oosten van Libië beslaat. De strijd tegen het oprukkende Afrikakorps van de vijand verloopt niet bepaald positief. De Duitsers rukken op en het is somber gesteld met de Britten. Drie officieren, genaamd David Stirling (Connor Swindells), Paddy Mayne (Jack O'Connell) en Jocke Lewes (Alfie Allen) komen op een idee dat bijna te zot voor woorden is. Als parachutisten willen ze diep in vijandelijk territorium gewaagde acties uitvoeren.

Het drietal besluit om konvooien van de Duitsers te beroven die door Libië rijden om hun manschappen te bevoorraden. Bij hun eerste actie raakt Stirling gewond en belandt in het ziekenhuis in Caïro, maar dit mag de pret niet drukken. De gebeurtenis markeert het begin van een eenheid eigenzinnige Britse soldaten die weigeren zich bij hun situatie neer te leggen

Zooitje ongeregeld


Rogue Heroes is een spectaculaire serie met de nodige testosteron, een flinke dosis bravado en typisch Britse grappen. De critics consensus op Rotten Tomatoes vermeldt het volgende: "Dit sympathieke zooitje ongeregeld wordt neergezet door een voortreffelijke cast en vormt een uiterst vermakelijke terugkeer naar de klassieke, rechtdoorzee avonturenverhalen". De soundtrack geeft de rockster-allure nog een extra boost en illustreert zo deze gewaardeerde oorlogsserie.



Rogue Heroes kun je streamen op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
"Het leven is te kort. Neem een affaire": Critici blijken zeer negatief over Netflix-hit
Series / Nieuws

"Het leven is te kort. Neem een affaire": Critici blijken zeer negatief over Netflix-hit

Choas en kritiek: Documentaire over Ashley Madison-hack, met pijnlijke scores van recensenten.

Het is echt iets van deze tijd: datingapps en datingsites. Helaas leven we ook in een wereld waarin websites worden gehackt en persoonsgegevens openbaar worden gemaakt. Deze documentaire volgt zo'n hack. Had dit verhaal beter verborgen kunnen blijven of zijn critici enthousiast over de serie?

Ashley Madison, ook bekend als Ashley Madison Agency, is een Canadese datingsite voor mensen met een relatie die een affaire willen. De slogan van de dite is: "Het leven is te kort. Neem een affaire". De documentaire Ashley Madison: Sex, Lies & Scandals volgt de hack en alle chaos die daardoor is ontstaan. Inclusief de huwelijken die geruïneerd zijn.

Rotten Tomatoes


Je zou denken dat een documentaire vol seks en schandalen het goed zou doen bij kijkers, maar niets is minder waar. Critici geven Ashley Madison: Sex, Lies & Scandal namelijk een score van 43% op Rotten Tomatoes (op het moment van schrijven).

Critici geven toe dat deze documentaire in theorie een goed idee was, maar helaas "lukte het Netflix niet om in drie afleveringen dit verhaal te vinden", aldus Rohan Naahar van The Indian Express.

Geen goede invalshoek


Ook Carol Midgley van Times (UK) is niet enthousiast over de serie: "Ik ben geen fan van het overdreven gemaakte verhaal van deze serie: het bevat veel reconstructies van beelden van mannen die zich in zwembaden storten of met hun gezicht naar beneden drijven, een metafoor die je op je hoofd slaat."



Daniel Hart van Ready Steady Cut komt in zijn recensie snel ter zake: "Deze serie observeert slechts, maar met weinig mening of zonder goede invalshoek."

Netflix


Ben je toch nieuwsgierig geworden naar alle geheimen, chaos en drama? Stream dan Ashley Madison: Sex, Lies & Scandal op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Prime Video lanceert nieuwe series in juni: Grote hitserie maakt spectaculaire comeback
Series / Nieuws

Prime Video lanceert nieuwe series in juni: Grote hitserie maakt spectaculaire comeback

Het blijft komende maand niet alleen bij de toevoeging van die ene, grote titel.

Prime Video zet in juni weer een aantal nieuwe series of nieuwe seizoenen van lopende series online. Hieronder lichten we de drie grootste/meest opvallende series toe die je waarschijnlijk wel wil gaan kijken.

Komt een man bij de dokter


Verschijnt op: Zaterdag 1 juni | Release: Seizoen 6 | Genre: Komedie

In dit satirische televisieprogramma worden bekende Nederlandse grappen verwerkt in korte sketches door verschillende acteurs en actrices.



The Boys


Verschijnt op: Donderdag 13 juni | Release: Seizoen 4 | Genre: Actie / Komedie / Misdaad | Kijk op: Prime Video

De wereld staat op de rand van de afgrond. Victoria Neuman nadert het Oval Office en zit onder de duim van Homelander, die zijn macht versterkt. Butcher, die slechts maanden heeft, is Becca’s zoon verloren en zijn baan als leider van The Boys. Het team is zijn leugens zat. Nu de inzet hoger is dan ooit, moeten ze een manier vinden om samen te werken en de wereld te redden voor het te laat is.



My Lady Jane


Verschijnt op: Donderdag 27 juni | Release: Seizoen 1 | Genre: Komedie / Geschiedenis | Kijk op: Prime Video

Ben je klaar voor een episch verhaal over ware liefde, avontuur, gestoorde koningsmoordenaars, droogkomische heldenmoed, slinkse intriges, roekeloze zwaardgevechten, een snufje magisch realisme en zeeën van seks? Natuurlijk. Welkom bij My Lady Jane.



Overige series nieuw op Prime Video


Hieronder de overige series die komende maand op Prime Video verschijnen.

6, 13, 20 en 27 juni: The GOAT (seizoen 1 - aflevering 7-10) - Reality-TV - Daniel Tosh verwelkomt 14 reality-supersterren in een hilarische, met drama gevulde nieuwe competitiewedstrijd waar zowel de sterken als de volstrekt onnozelen kunnen overleven! Elke week nemen vrijgezellen, huisvrouwen, Food Network-sterren en Shahs of Sunset het tegen elkaar op, en elimineren ze anderen totdat één persoon wordt gekroond tot de grootste aller tijden van de realitytelevisie

7, 14 en 21 juni: Het Jachtseizoen (seizoen 4 - aflevering 6-8) - Spelprogramma / Reality-TV - Giel de Winter, Thomas van der Vlugt en Stefan Jurriëns gaan de strijd aan met bekende Nederlanders, die voor één dag in de huid van een voortvluchtige crimineel kruipen. Verschillende BN’er-duo’s gaan proberen om vier uur lang uit handen te blijven van de mannen van StukTV. Wie zijn er aan het einde van hun spannende ontsnapping nog op vrije voeten?

7, 14 en 21 juni: Who Killed Him? (seizoen 1 - aflevering 4-6) - Misdaad / Drama - Serie geïnspireerd door de onopgeloste moord op de Mexicaanse tv-presentator Paco Stanley in 1999. Door de gezichtspunten van de zes mensen die het dichtst bij hem stonden, wordt het verhaal achter de schermen onthuld waarbij roem, verraad en buitensporigheid naar verschillende verdachten wijzen.

Let op: dit overzicht is voorlopig. De streamingdienst kan te allen tijde beslissen om bepaalde titels toe te voegen, te annuleren of uit te stellen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 'Game of Thrones'-personages overleefden alle moordaanslagen
Series / Specials

Deze 'Game of Thrones'-personages overleefden alle moordaanslagen

Twee direwolves overleven alle acht seizoenen van Game of Thrones.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Game of Thrones staat bekend als serie vol moord en bloedvergieten. De makers waren niet bang om belangrijke personages dood te laten gaan. Dat deze twee personages alle afleveringen hebben overleefd wist je misschien nog niet.

In de allereerste aflevering worden er een stel direwolf pups gevonden. De reuzenwolven zijn het symbool van Huis Stark, dus mogen ze blijven.

Twee direwolves


Ieder Stark-kind mag een direwolf adopteren. De kinderen moeten de pups zelf opvoeden en ontwikkelen hierdoor een sterke band met hun dier. Alleen de wolven van Arya Stark en Jon Snow overleven.

Arya noemt haar wolf Nymeria. De wolf lijkt al snel ten dode opgeschreven, nadat ze de vervelende Joffrey bijt. Nymeria vlucht voor het dier vermoord kan worden. Daarom wordt de wolf van Sansa, genaamd Lady, vermoord.

Nymeria


Nymeria vlucht en sluit zich aan bij een roedel wilde wolven. De wolf overleeft alle seizoenen en wordt uiteindelijk de leider van de roedel. Ze kiest ervoor om de roedel trouw te blijven, ook wanneer ze Arya op een dag weer tegenkomt.



Net als Nymeria overleeft ook de direwolf van Jon Snow alle seizoenen. Ghost is net als zijn baasje Jon Snow een buitenbeentje. De wolf is albino en valt dus op door zijn witte vacht en rode ogen.

Ghost


Ghost blijft Jon de gehele serie trouw. De wolf wijkt bijna niet van zijn zijde, al verliezen de karakters elkaar soms door onvoorziene omstandigheden. Jon en Ghost sluiten zich uiteindelijk aan bij Tormund en de Wildlings, ze vertrekken naar het land achter de muur.

Alle acht seizoenen van hitserie Game Of Thrones zijn te streamen via HBO Max. De serie scoort 89% op de Tomatometer van Rotten Tomatoes.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze personages hebben in 'Star Wars: The Acolyte' de voornaamste hoofdrollen
Series / Posters

Deze personages hebben in 'Star Wars: The Acolyte' de voornaamste hoofdrollen

In aanloop naar de première worden de hoofdpersonen voorgesteld middels deze posters.

Op 4 juni is het eindelijk zover en gaat Star Wars: The Acolyte van start. Op het X-account van Star Wars staan profielen van de hoofdrolspelers en dit is inclusief korte omschrijvingen.

Dit betekent dat je Jecki Lon (Dafne Keen), Master Sol (Lee Jung-jae) , Master Indara (Carrie Ann Moss), Master Kelnacca (Joonas Suotamo) en Mae (Amandla Stenberg) voorbij ziet komen. In het kort staat beschreven wie ze zijn en welke rol ze spelen in het verhaal.

Veel Jedi's


Maar liefst drie van de hoofdrolspelers behoren tot de Jedi Order, wat niet raar is als je bedenkt dat het verhaal zich afspeelt in de tijd van de High Republic. Jecki is een padawan en over Mae is bekend dat ze ooit onder Master Sol viel.

De kostuums van Master Sol en Master Indara lijken sterk op de kleding die Qui-gon Jinn (Liam Neeson) en Obi-wan Kenobi (Ewan McGregor) droegen in The Phantom Menace. Er is dus sprake van een standaard 'uniform'.

Profielen


De korte omschrijvingen geven een overzicht van de verschillende personages, waarbij benadrukt wordt dat Master Sol een prominente rol inneemt binnen de Order. Ten slotte keert Chewbacca-acteur Joonas Suotamo terug. De Finse acteur speelt opnieuw een wookie, genaamd Kelnacca.



De eerste twee afleveringen van Star Wars: The Acolyte zijn vanaf 4 juni te streamen op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Acteur uit 'Stranger Things' onthult hoeveel dollar hij betaald kreeg
Series / Featured

Acteur uit 'Stranger Things' onthult hoeveel dollar hij betaald kreeg

Acteren kan lucratief zijn, zo blijkt uit de beloning die deze acteur kreeg.

Salarissen in beroemde series kunnen duizelingwekkend hoog zijn. Een minder bekende acteur komt niet in de buurt van de miljoenen die A-sterren krijgen, maar kan er desondanks een leuk zakcentje aan overhouden.

Tristan Spohn speelde de rol van Two in Stranger Things. Hij was in vijf afleveringen van het vierde seizoen te zien en zat samen met Eleven (Millie Bobby Brown) in het laboratorium in Hawkins. Op zijn eigen Youtube-kanaal doet hij uit de doeken hoeveel hij betaald kreeg voor zijn rol.

Drie categorieën


Spohn legt uit dat er drie categorieën rollen zijn: hoofdrol, vaste rol en gastacteur. Als Two zat hij in deze laatste categorie en het duurde zo'n drie maanden om zijn afleveringen te filmen.

Hij onthult dat hij ongeveer $ 15.000 per aflevering kreeg. Hier moest hij natuurlijk belasting over betalen en zijn agent kreeg ook een percentage. De $ 10.000 dollar per aflevering die Spohn vervolgens overhield, betekent dat hij na drie maanden acteren in Stranger Things zo'n $ 50.000 op zijn rekening mocht bijschrijven.

Residuals


Spohn kreeg niet zoveel uitgekeerd wat streamingopbrengsten van Stranger Things betreft. Deze zogeheten 'residuals' pakten een stuk hoger uit voor een andere acteeropdracht. Spohn speelde in één aflevering in FBI, waarvoor hij bovenop zijn salaris van $ 10.000 hetzelfde bedrag aan residuals opstreek.



Het slotseizoen van Stranger Things wordt in de loop van 2025 verwacht op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.