search

Ons nieuws van donderdag 30 mei 2024

Bizarre TikTok-cult gijzelt Netflix-kijkers en is direct een hit in de top 10
Series / Nieuws

Bizarre TikTok-cult gijzelt Netflix-kijkers en is direct een hit in de top 10

De docuserie Dancing for the Devil staat gelijk op de tweede plaats in de Netflix Top 10.

De Netflix Top 10 was lange tijd prooi voor de Britse serie Baby Reindeer, tot vorige week het eerste deel van seizoen 3 van Bridgerton verscheen. Tussen deze twee grote series staat nu de Netflix-docuserie Dancing for the Devil: The 7M TikTok Cult.

De driedelige docuserie gaat in op een bizarre situatie. Het blijkt namelijk dat verschillende TikTok-dansers zich bij een managementbureau hebben aangesloten die gelieerd was aan de kerk van de nogal duistere oprichter.

Andere nieuwkomers


De Netflix Top 10 is ten opzichte van vorige week aangevuld met nog eens drie nieuwe series. De animatieserie Jurassic World: Chaos Theory trekt ook veel kijkers en staat op de vierde stek. Daarnaast zorgt seizoen 3 van Bridgerton ervoor dat de prequelserie Queen Charlotte: A Bridgerton Story opnieuw onder de aandacht komt.

Op de laatste plaats staat de soapachtige docuserie Buying London waarin de duurste optrekjes in Londen worden verkocht door de makelaars van DDRE. De docu bestaat uit zeven afleveringen.

Netflix Top 10


Hieronder staat de complete top 10 van series op Netflix.

1. Bridgerton (seizoen 3)
2. Dancing for the Devil: The 7M TikTok Cult (docuserie) - NIEUW
3. Baby Reindeer (seizoen 1)
4. Jurassic World: Chaos Theory (seizoen 1) - NIEUW
5. Bodkin (seizoen 1)
6. Ashley Madison: Sex, Lies & Scandal (docuserie)
7. Costa!! De Serie (seizoen 1)
8. Queen Charlotte: A Bridgerton Story (miniserie) - NIEUW
9. A Man in Full (miniserie)
10. Buying London (seizoen 1) - NIEUW



De top 10 is ook een aantal series verloren, namelijk de miniserie El Caso Asunta, de realityserie L'Agence : L'immobilier de luxe en famille en de eerste seizoenen van Thank You, Next en The Gentlemen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Bizarre, maar steengoede Nicolas Cage-bioscoopfilm: nu ook thuis te kijken
Films / Specials

Bizarre, maar steengoede Nicolas Cage-bioscoopfilm: nu ook thuis te kijken

De dark komedie Dream Scenario met Nicolas Cage is vanaf 31 mei te zien op Pathé Thuis.

Dream Scenario is niet de gebruikelijke komediefilm. Deze zogeheten dark komedie speelt met horrorelementen. De film met Nicolas Cage in de hoofdrol is binnenkort te bekijken op Pathé Thuis.

De dystopisch aanvoelende film is geregisseerd en geschreven door Kristoffer Borgli, die hiermee zijn Engelstalige debuut markeert. De Noorse scenarist en regisseur is bekend geworden door de film Sick of Myself uit 2022.

Collectieve droom


De film gaat over Paul, een evolutiebioloog die de normaliteit zelf belichaamt. Alles lijkt normaal tot hij plotseling opduikt in de dromen van zijn dochter, vervolgens in die van zijn ex en naarmate de tijd vordert, in de dromen van miljoenen mensen die hij niet kent.

De doodgewone Paul wordt van de ene op de andere dag een ware bekendheid. Niemand kan om hem heen en ook het internet staat vol met de collectieve droom. Dit heeft ook nare gevolgen die de wereld van de bioloog volledig op zijn kop zetten.

Cast


Nicolas Cage schittert als Paul Matthews, terwijl Julianne Nicholson zijn echtgenote Janet Matthews speelt. Michael Cera neemt de rol van Trent op zich, en Tim Meadows vertolkt Brett. Amber Midthunder speelt Haley, Dylan Gelula is te zien als Molly, en Dylan Baker completeert de cast als Richard.



De film ging al in première op het Toronto International Film Festival op 9 september 2023. Op Rotten Tomatoes een indrukwekkende score van 91% uit 233 recensies, met een gemiddelde beoordeling van 7.5/10. Op IMDB heeft Dream Scenario 6.9/10.

Thuis op de buis


Nadat de film op 9 september vorig jaar in de bioscoop werd uitgebracht, is deze vanaf vrijdag 31 mei ook thuis te bekijken via Pathé Thuis.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dikke thriller en spannende oorlogsserie: SkyShowtime onthult zijn series voor juni
Series / Nieuws

Dikke thriller en spannende oorlogsserie: SkyShowtime onthult zijn series voor juni

Deze maand komt de streamer vooral met indrukwekkende thrillers en aangrijpende dramaseries.

SkyShowtime zet in juni weer een aantal nieuwe series of nieuwe seizoenen van lopende series online. Hieronder lichten we de drie grootste/meest opvallende series toe die je waarschijnlijk wel wil gaan kijken.

Mayor of Kingstown


Verschijnt op: Donderdag 6 juni | Release: Seizoen 3 | Genre: Misdaad / Drama / Thriller | Kijk op: SkyShowtime

Mike McLusky is de onofficiële burgemeester van Kingstown. In de stad waar de enige bloeiende bedrijven de gevangenissen zijn, vecht hij samen met zijn broer Mitch tegen wanorde en ongerechtigheid.



Concordia


Verschijnt op: Donderdag 6 juni | Release: Seizoen 1 - aflevering 5-6 | Genre: Drama / Thriller | Kijk op: SkyShowtime

In een wereld waar miljoenen camera's verbonden zijn met een AI-systeem dat elk aspect van het leven van burgers bewaakt, worden vermoedelijke misdaden voorkomen voordat ze plaatsvinden.



The Tattooist of Auschwitz


Verschijnt op: Vrijdag 7 juni | Release: Seizoen 1 | Genre: Drama / Geschiedenis / Romantiek

Deze serie vertelt het aangrijpende en waargebeurde verhaal over Lali Sokolov, een Joodse gevangene die tijdens de Tweede Wereldoorlog in het concentratiekamp Auschwitz-Birkenau de taak had om identificatienummers op de armen van medegevangenen te tatoeëren.



Overige series nieuw op SkyShowtime


Hieronder de overige series die komende maand op SkyShowtime verschijnen.

14 juni: PAW Patrol (seizoen 10 - deel 2) - Animatie / Avontuur / Komedie - Zes heldhaftige pups werken samen om de inwoners van hun dorp Avonturenbaai te beschermen. Hiervoor gebruiken ze hun eigen speciale kwaliteiten, gadgets en voertuigen. Paw Patrol gaat de uitdaging altijd aan.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eindelijk: een van de leukste horrorseries is binnenkort ook in Nederland te zien op Netflix
Series / Specials

Eindelijk: een van de leukste horrorseries is binnenkort ook in Nederland te zien op Netflix

Goed nieuws voor horrorfans: 'Chucky' komt eindelijk ook naar Nederland.

Binnenkort is de horrorserie over het legendarische personage Chucky eindelijk ook in Nederland te zien. Wij beantwoorden 5 vragen die je wellicht hebt.

Waar gaat Chucky over?


Wanneer de 14-jarige Jake Wheeler een vintage pop koopt op een rommelmarkt om deze te gebruiken voor een schoolproject, vindt er ineens een reeks schokkende moorden plaats in zijn stad.

Jake komt erachter dat de pop bezeten is door de geest van de seriemoordenaar Charles Lee Ray, of wel Chucky. Jake wordt de belangrijkste verdachte in deze moordzaken. Ondertussen zien we flashbacks van het verleden van Charles.

Moet je de films gezien hebben?


De serie Chucky is een directe sequel op de film Cult of Chucky uit 2017. Dat is de zevende film in de franchise. Het is handig om deze te kijken voor alle achtergrondinformatie, maar het hoeft zeker niet. De serie is prima te volgen zonder dat je de films gezien hebt.

Zit de originele maker achter de serie?


Ja, bedenker van de franchise Don Mancini is ook de maker van deze serie. Naast Mancini als maker keert Brad Dourif ook terug in de rol van Chucky.



Hoeveel seizoenen zijn er?


Er zijn momenteel drie seizoenen van Chucky. De eerste twee daarvan zijn in Nederland eerder al uitgezonden op Fox. Helaas is het nog niet bekend of alle drie de seizoenen meteen op Netflix te zien gaan zijn, of dat er slechts één verschijnt.

Wie moet deze serie gaan kijken?


Alle fans van de Chucky-films moeten deze serie natuurlijk kijken. Maar de serie kan ook een goede introductie zijn tot de franchise. Hou je van een goede combinatie tussen horror en komedie? Dan is dit absoluut een aanrader.

Chucky is vanaf zaterdag 1 juni te zien op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze drie hoofdrolspelers keren terug in de spin-off van 'Yellowstone'
Series / Nieuws

Deze drie hoofdrolspelers keren terug in de spin-off van 'Yellowstone'

Na uitgebreid onderhandelen is officieel bevestigd dat we deze personages terug zullen zien.

De neo-western Yellowstone eindigt dit jaar met de resterende afleveringen van het vijfde seizoen. Maker Taylor Sheridan heeft vorig jaar aangekondigd dat er een spin-off komt die het verhaal van de Duttons voortzet.

Puck bericht nu dat Cole House (Rip), Kelly Reilly (Beth) en Luke Grimes (Kayce) terugkeren in de spin-off. Op dit moment is nog niet zeker of Michelle Pfeiffer en Matthew McConaughey te zien zullen zijn in de nieuwe serie. Er gaan geruchten dat deze 2024 als titel zou dragen.

Deze zomer


Hoofdrolspeler Kevin Costner verliet Yellowstone halverwege het vijfde seizoen. De resterende afleveringen, die tevens het slot van de serie vormen, zullen aankomende zomer gefilmd worden.

Het is de bedoeling dat deze vanaf november 2024 te zien zullen zijn, waarna de draad wordt opgepakt in de nieuwste spin-off. Er gaan geruchten dat deze serie 2024 zal heten, in navolging van 1883 en 1923.

Creatieve richting


Hauser, Grimes en Reilly hebben naar verluidt over hun salarissen onderhandeld en zullen opnieuw te zien zijn in hun rollen. Het is nog niet bekend of Pfeiffer en McConaughey deel van de cast zullen zijn, wat mede afhangt van de creatieve richting van het westerndrama.



Kijk Yellowstone op SkyShowtime.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Afscheid met een knaller: Eerste trailer 'The Umbrella Academy' seizoen 4 online te zien
Series / Trailer

Afscheid met een knaller: Eerste trailer 'The Umbrella Academy' seizoen 4 online te zien

Aan de trailer te zien zal het allesbehalve een rustig afscheid worden.

Het laatste seizoen van de stripverfilming The Umbrella Academy is vanaf 8 augustus te bekijken. De eerste trailer staat vanaf vandaag online en biedt een voorproefje van wat we kunnen verwachten.

Het slotseizoen telt zes afleveringen met de nodige actie. Het disfunctionele gezin Hargreeves heeft het evenwicht in het universum verstoord door hun tijdreizen en moet dit zien te herstellen.

Kerstman met machinegeweer


Een probleem is echter dat ze hun superkrachten kwijtgeraakt zijn. Aan het einde van het derde seizoen scheiden de wegen zich terwijl Reginald (Colm Feore) en zijn vrouw Abigail (Liisa Repo-Martell) uitkijken over de stad, die volledig onder hun controle is.

In het laatste seizoen zijn de kibbelende broers en zussen weer bij elkaar gekomen en ondernemen een laatste reis. De trailer laat een kerstman met een machinegeweer zien en een ballenbak, dus saai zal het niet worden.

Hint


Het derde seizoen liet de kijkers achter met de nodige brandende vragen. Het duurt nog twee maanden voor seizoen 4 van start gaat, dus wellicht komt er voor die tijd een hint over het afscheid.



Seizoen 4 van The Umbrella Academy kun je streamen vanaf 8 augustus op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 'Goede Tijden, Slechte Tijden'-acteurs deden 'het' in het echt ook met elkaar
Series / Specials

Deze 'Goede Tijden, Slechte Tijden'-acteurs deden 'het' in het echt ook met elkaar

Dorian Bindels en Bertrie Wierenga spelen allebei in 'Goede Tijden, Slechte Tijden' en zijn in het echte leven een koppel.

Wanneer acteurs elkaar ontmoeten op de set van een film of serie, gebeurt het dat ze het zo goed met elkaar vinden dat ze in het echte leven een koppel worden. Dit is ook wat er gebeurd is tussen Dorian Bindels en Bertrie Wierenga, die allebei in de serie Goede Tijden, Slechte Tijden spelen.

Goede Tijden, Slechte Tijden wordt sinds 1 oktober 1990 uitgezonden door de commerciële televisiezender RTL 4. De serie draait om de inwoners van de fictieve plaats Meerdijk. Het script van de eerste twee seizoenen is gebaseerd op de Australische soapserie The Restless Years (1977-1981). Vanaf het derde seizoen is deze formule losgelaten en sindsdien zijn de verhaallijnen van Goede Tijden, Slechte Tijden volledig uitgewerkt door Nederlandse auteurs.

Daan en Shanti


Van 3 september 2018 tot en met 27 december 2022 was Bindels te zien in Goede Tijden, Slechte Tijden in de rol van Daan Stern. Dit was niet de eerste keer dat Bindels te zien was in de soap: in 2011 speelde hij al een kleine gastrol als scholier Tim. En hij was ook te zien in de spin-off Nieuwe Tijden als het personage Jeroen Schols.

Wierenga speelt sinds 2019 de rol van Shanti Vening in Goede Tijden, Slechte Tijden, maar was net als Bindels eerder, in 2017, al eens in de serie te zien als een ander personage in een gastrol. In 2023 won Wierenga tijdens de 58e editie van het Gouden Televizier-Ring Gala de prijs voor Televizier-Ring Acteur. Ze won de prijs mede dankzij haar rol als Shanti in Goede Tijden, Slechte Tijden; voornamelijk door de verhaallijn over de stilgeboren baby van haar personage.

Koppel


Op Valentijnsdag 2020 maakten Wierenga en Bindels bekend een koppel te zijn. Alhoewel de acteurs in Goede Tijden, Slechte Tijden niet eens zoveel met elkaar te maken hebben, bleek dat de aantrekkingskracht in het echte leven te groot was om te negeren.



Wierenga en Bindels hielden hun relatie in eerste instantie geheim voor hun Goede Tijden, Slechte Tijden-collega’s. Eerst wilde het stel zelf uitzoeken of er sprake was van echte liefde. Hun romance begon namelijk vlak voor de coronacrisis en dat was nou eenmaal niet de gemakkelijkste periode om verliefd te worden.

Kind


Inmiddels zijn we vier jaar verder en is het koppel nog steeds samen. En ze hadden onlangs zelfs geweldig nieuws: ze worden ouders. Op Instagram kondigde het stel aan dat ze hun eerste kindje verwachten. Het is niet bekend hoelang de actrice al in verwachting is, maar ze zien er allebei heel gelukkig uit. Ook Wierenga's personage Shanti is inmiddels zwanger, maar in de soapserie weet ze alleen (nog) niet van wie: Richard of toch haar geliefde Rik?

Bekijk op instagram


Het koppel heeft dus zotte tijden die eraan komen met een baby op komst. Aan RTL Boulevard vertelden Wierenga en Bindels ook enthousiast dat ze een meisje verwachten. Bindels: “Papa krijgt een dochter, ja, hoe leuk is dat? Toch helemaal fantastisch? Ik heb er zo waanzinnig veel zin in. Bij de laatste echo stonden de tranen de hele tijd in mijn ogen, dus dat wordt nog wat bij de bevalling.” Wierenga liet weten dat ze zich goed voelt.

Kijken?


Wil je Wierenga en Bindels zien in Goede Tijden, Slechte Tijden? Je kan de serie bekijken op Videoland.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dikke hint in 'The Wheel of Time': deze belangrijke personages komen eraan
Series / Nieuws

Dikke hint in 'The Wheel of Time': deze belangrijke personages komen eraan

De fantasyserie heeft sinds het eerste seizoen de familieverbanden goed opgezet.

Moiraine (Rosamund Pike) had in het tweede seizoen een verhaallijn die niet voorkomt in Robert Jordans boeken. We zien dat de Aes Sedai tijd doorbrengt met haar zus Anvaere (Lindsay Duncan) en haar neefje Barthanes (Will Tudor). De subplot legt de basis voor belangrijke personages in de komende seizoenen.

Moiraine's koninklijke afkomst werd in het eerste seizoen al onthuld. Haar tijd in Cairhien, het koninkrijk van haar oom Laman, illustreert haar achtergrond als lid van Huis Damodred. Dit legt tegelijkertijd de grondslag voor de komende seizoenen, waarin andere familieden prominente rollen spelen.

Basis leggen


Na jarenlange afwezigheid keert Moiraine in het tweede seizoen terug naar de stadstaat Cairhien, waar ze oorspronkelijk vandaan komt. Ze brengt daar tijd door met haar zus en neefje. Er vinden wat ongemakkelijke gesprekken plaats tussen de twee zussen. Dit betreft vooral het feit dat Anvaere niet begrijpt dat Moiraine haar familie destijds plotseling verliet. Daarnaast zien we dat Anvaere's zoon Barthanes een goede band heeft met zijn tante en bewondering voor haar heeft.

Hoewel Barthanes in de boeken geen belangrijke rol heeft, laat de tijd in Cairhien meer zien van Moiraine's persoonlijke geschiedenis. In het eerste seizoen werd al bekendgemaakt dat ze lid is van Huis Damodred. Haar tijd bij Anvaere laat de familieverhoudingen en de politieke verhoudingen op een concrete manier zien. Toekomstige seizoenen van de serie kunnen hierop voortborduren. Dan zullen namelijk familieleden te zien zijn die wél belangrijke rollen hebben in The Wheel of Time.

Belangrijke protagonist


Moiraine's nichtje Elayne Trakand (Ceara Coveney) is al geïntroduceerd. De jonge prinses van Andor speelt een belangrijke rol in de boekenserie. De vader van het meisje is Moiraine's broer Taringail. Elayne is zijn dochter uit zijn tweede huwelijk. Taringail was al eerder getrouwd en uit dit huwelijk heeft hij een zoon genaamd Galad, die we nog niet in de serie hebben gezien.



Elayne’s rol zal waarschijnlijk alleen maar groter worden gezien haar status in de boeken. Haar broer Galad is een belangrijk ondersteunend personage in Jordans werk dus het is goed mogelijk dat hij in de komende seizoenen zijn opwachting maakt. Doordat de kijker in nu al bekend is met de familieverhoudingen en de politieke dynamiek binnen het epische verhaal garanderen de makers een soepele voortzetting van de fantasyhit.

Waar te zien?


Seizoen 3 van The Wheel of Time wordt eind 2024 dan wel in 2025 verwacht. Kijk in de tussentijd de eerste twee seizoenen op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Apple TV+ komt opnieuw met een sterk ontvangen nieuwe serie: 'Loot' krijgt 83% op Rotten Tomatoes
Series / Nieuws

Apple TV+ komt opnieuw met een sterk ontvangen nieuwe serie: 'Loot' krijgt 83% op Rotten Tomatoes

Nieuwe komedie met Maya Rudolph, krijgt lovende kritieken op Rotten Tomatoes.

Een komedie met Maya Rudolph (bekend van, onder andere, Grown Ups en Bridesmaids) en komiek Ron Funches klinkt bij veel serieliefhebbers als muziek in de oren. Is de juiste toon aangeslagen of klinkt het allemaal net een tikje te vals? Critici op Rotten Tomatoes geven hun eerlijke oordeel.

Loot is een Amerikaanse komedie, gemaakt door Matt Hubbard en Alan Yang. De serie volgt het verhaal van Molly die net gescheiden is van haar man. Ze moet nu besluiten wat ze met haar schikking van maar liefst $87 miljard wil doen.

Rotten Tomatoes


Seizoen 1 was ongelofelijk populair en kreeg een score van 83%. Seizoen 2 viel op Rotten Tomatoes net zo goed in de smaak. Ook dit seizoen heeft namelijk een score van 83% (op het moment van schrijven).

Randy Myers van San Jose Mercury News omschrijft de serie als volgt: "De humor van Loot gaat gepaard met een boodschap over werk [en] liefde en hetgeen wat ons uiteindelijk rijk maakt: de vrienden die ons onvoorwaardelijk accepteren."

Minder sitcom-stereotypen.


"Hoewel er verschillende afleveringen nodig zijn voordat het tweede seizoen momentum krijgt, zorgen Rudolph en haar onverzettelijke, gekke charme ervoor dat de serie leuk blijft", aldus Annie Berke van AV Club.



Hoewel de meeste critici zeer tevreden zijn over seizoen 2, geeft Keith Watson van Daily Telegraph (UK) de serie toch nog een advies mee: "Als Loot de moed had om wat meer te investeren in Molly’s verhaal van geldverlies en iets minder in gemakkelijke sitcom-stereotypen, dan zou de serie veel beter zijn. Maar voorlopig is het een serie voor goedkoop gelach."

Apple TV+


Stream LOOT op Apple TV+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
38 procent op Rotten Tomatoes: Sinds Disney+ bestaat is dit de slechtste Original-serie van Disney
Series / Specials

38 procent op Rotten Tomatoes: Sinds Disney+ bestaat is dit de slechtste Original-serie van Disney

'National Treasure: Edge of History' is gebaseerd op en is een voortzetting van de 'National Treasure'-films.

In 2004 kwam de eerste National Treasure-film uit met Nicolas Cage in de hoofdrol. Hij hernam zijn rol in het vervolg National Treasure 2: Book of Secrets uit 2007. Sindsdien zijn er geruchten geweest dat er een derde film zou komen, maar voorlopig is er niets concreet beslist. Er is intussen wel een serie uitgekomen, gebaseerd op de films.

National Treasure: Edge of History is een actie-avonturenserie gebaseerd op de National Treasure-films en is ook een voortzetting ervan. De serie wordt geleid door Lisette Olivera met Catherine Zeta-Jones als de hoofdantagonist en met Justin Bartha die zijn rol uit de films opnieuw vertolkt als een terugkerend personage, terwijl Harvey Keitel, die aan het begin verschijnt, ook zijn filmrol hernam.

Verhaal


In National Treasure: Edge of History volgen we Jess Valenzuela (Olivera), een 20-jarige vrouw die in Baton Rouge woont en ontdekt dat haar overleden vader deel uitmaakte van een geheim netwerk van schatbewakers.

Met de hulp van haar vrienden Tasha Rivers (Zuri Reed), Oren Bradley (Antonio Cipriano) en Ethan Chao (Jordan Rodrigues) gaat Jess op zoek naar antwoorden over haar familie en begint ze aan het avontuur van haar leven om de waarheid over het verleden te achterhalen en een verloren Pan-Amerikaanse schat te redden.

Lage score


Heel wat fans van de National Treasure-films keken uit naar de serie, die ook veel bekeken werd. Maar uiteindelijk waren de reacties, van zowel de critici als de fans, niet positief. National Treasure: Edge of History eindigde met een score van 38% op Rotten Tomatoes.



Het oordeel van de critici op de website luidt: "Door het verleden van de franchise met overdreven eerbied te behandelen en de nieuwe cast aan te vullen met kleverige sidekicks, struikelt deze National Treasure spin-off over de rand van tevredenheid." De serie werd na dat ene seizoen geannuleerd.

Kijken?


Toch zin om National Treasure: Edge of History te zien? Je kan alle tien afleveringen van de serie bekijken op Disney+. Wil je liever de originele films zien? Je kan beide National Treasure-films ook bekijken op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 4 series op Netflix brengen rust tussen alle geweld en misdaad
Series / Nieuws

Deze 4 series op Netflix brengen rust tussen alle geweld en misdaad

Tussen alle geweld en misdaad is het ook leuk om af en toe eens even weg te zwijmelen.

Netflix betrad op 11 september 2013 de Nederlandse markt en sindsdien is hun catalogus gegroeid tot enorme hoogte. Te midden van deze lading aan topseries zitten er verborgen juweeltjes tussen die vaak over het hoofd worden gezien. We hebben vier van deze pareltjes voor je uitgelicht. Zijn deze iets voor jou?

Virgin River



Van deze romantische dramaserie kun je maar liefst vijf seizoenen bekijken op Netflix. Het publiek waardeert de serie genoeg, maar vooral de critici zijn lovend, te zien aan de score van 82% op Rotten Tomatoes.

In het hartverwarmende Virgin River begint een verpleegkundig specialist een nieuw leven in een kleine stad en vindt daar de liefde.



Love



Misschien wel de meest toepasselijke titel voor een dergelijke serie. Publiek en critici zijn helemaal weg van de serie. Het scoort op Rotten Tomatoes een nagenoeg perfecte 94%. Kijk alle afleveringen op Netflix.

Judd Apatow werkte mee aan het gedurfde Love, waarin de rebelse Mickey en de goedgeluimde Gus alle sensaties, maar ook alle kwellingen van moderne relaties ondergaan.



Lovesick



Romantiek heeft soms ook minder prettige kanten, in deze indrukwekkende romcom op Netflix. De waardering voor de serie kan bijna niet beter, met een geweldige 98% op de Tomatometer.

In Lovesick vindt Dylan tijdens zijn zoektocht naar de ware liefde chlamydia. Samen met zijn vrienden Evie en Luke, brengt hij al zijn ex-partners op de hoogte en herbeleeft hij zijn romantische misstappen.



Heartstopper



Dit aandoenlijke verhaal kan bijna niet op kritiek rekenen. Op Rotten Tomatoes scoort het maar liefst een dikke 98%. Stream alle afleveringen op Netflix.

In het romantische en aandoenlijke Heartstopper groeit een onverwachte vriendschap tussen twee tieners op een jongensschool uit tot prille liefde.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste blik op geliefd Tolkien-personage in 'The Rings of Power' seizoen 2
Series / Nieuws

Eerste blik op geliefd Tolkien-personage in 'The Rings of Power' seizoen 2

Rory Kinnear speelt Tom Bombadil, een personage dat niet in de films te zien was.

Een van de personages die een belangrijke rol speelt in de Lord of the Rings-boeken van J.R.R. Tolkien werd niet gebruikt in de zes films over Midden-Aarde die Peter Jackson maakte, namelijk Tom Bombadil.

Daar komt nu verandering in, want Bombadil gaat een rol spelen in het tweede seizoen van The Rings of Power van Prime Video. Rory Kinnear (Men, Black Mirror) speelt het geliefde personage.

Vreemd figuur


Het machtige figuur heeft een zeer vreemde persoonlijkheid die Tolkien-fanaten al decennia achter de oren laat krabben. De eerste foto van Kinnears versie is online verschenen via Vanity Fair.

We zien hem staan tegenover 'The Stranger', die gespeeld wordt door Daniel Weyman. Aan het einde van het eerste seizoen werd onthuld dat deze vreemdeling een Istar is, ofwel een van de vijf tovenaars. Fans vermoeden dat hij Olórin is, die uiteindelijk de naam Gandalf zal dragen.

Tovenaars


In seizoen 2 van The Rings of Power treffen we Bombadil aan in Rhûn, de regio van Midden-Aarde ten oosten van het gebied dat nu Mordor heeft. Dit is de thuishaven van Sauron, zijn meester Morgoth en hun leger.



In de verhalen van Tolkien is Rhûn ook de plek waar de twee blauwe tovenaars, Alatar en Pallando, trachtten om de mannen van Rhûn buiten de invloed van Sauron te houden.

Wat wordt zijn rol?


Gezien de blauwe kleding van Bombadil, kun je je afvragen of het personage in The Rings of Power een blauwe tovenaar is, of dat hij een connectie heeft met Alatar en Pallando.

Het tweede seizoen van The Rings of Power start vanaf 29 augustus op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.