search

Ons nieuws van vrijdag 31 mei 2024

'The Cleaning Lady' seizoen 3: spannend tot het einde
Recensie

'The Cleaning Lady' seizoen 3: spannend tot het einde

De poetsvrouw van de maffia krijgt een steeds belangrijkere rol.

Regie: Timothy Busfield, Tawnia McKiernan, Batan Silva | Cast: Elody Yung (Thony), Sean Lew (Chris), Martha Millan (Fiona), Kate del Castillo (Ramona), Eva De Dominici (Nadia), e.a. | Afleveringen: 11 | Speelduur: 41-42 minuten | Jaar: 2024

Net als eerdere seizoenen stelt ook seizoen drie van The Cleaning Lady niet teleur. Het is spannend, vernieuwend en het tempo is precies goed. Thony is inmiddels aardig ingeburgerd in de georganiseerde misdaad en door zich steeds meer onmisbaar te maken, weet zichzelf in leven te houden. Voor nu althans.

The Cleaning Lady lijkt het zoveelste drama over een drugskartel, maar deze serie onderscheidt zich met haar hoofdpersoon. Thony is namelijk een bijzondere vrouw, die vanwege haar migratieachtergrond en de noodzaak tot onderduiken in de onderwereld terecht is gekomen. Ze dankt haar bijnaam aan het feit dat ze letterlijk de rotzooi mag opruimen die de grote jongens achterlaten.

Met haar werk en haar intelligentie bewijst ze aan grote bazin Ramona dat ze van onschatbare waarde kan zijn. Ze weet haar vertrouwen te winnen en bemachtigt zo een plekje in de bovenste lagen van de georganiseerde misdaad. Deze positie lijkt ze te willen gebruiken om het kartel ten val te brengen, ook al is daar nog geen echt bewijs voor. Het verhaal kan dus nog alle kanten op, wat de serie vernieuwend maakt.

Elody Yung is in de titelrol nog krachtiger dan voorheen en laat zien dat haar personage flink is gegroeid. Alle andere bekende personages keren eveneens terug (degenen die het overleefd hebben althans) en worden opnieuw vertolkt door een ijzersterke cast. De acteurs zijn inmiddels perfect op elkaar ingespeeld en vormen een gemêleerd, maar geloofwaardig gezelschap.

In het sterke scenario zijn geen vergezochte plotpunten of voorspelbare wendingen te bespeuren. Er gebeurt weliswaar veel, maar daar is met elf afleveringen ook prima de ruimte voor. Er zijn genoeg ontwikkelingen om te voorkomen dat het verhaal saai wordt, maar ook weer niet zo enorm veel dat je meteen van alles mist wanneer je even wat te drinken inschenkt.

Ook technisch zit alles goed in elkaar. Dit is zichtbaar een grote productie met een lijvig budget. Alles verloopt mooi vloeiend en in de montage valt geen enkel foutje te bespeuren. De makers laten duidelijk zien hun vak te verstaan. Een klein minpuntje is het uitblijven van ernstig aangrijpende gebeurtenissen in dit seizoen. De serie is nog steeds spannend, maar van een dergelijke serie zou je wat meer gruweldaden mogen verwachten. Ook laat Armand na de vorige seizoenen een leegte achter, maar Thony's groei in dit seizoen maakt alles goed.

★★★★☆

The Cleaning Lady is te zien bij HBO Max.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
''Alles eraan is geweldig'': auteur 'Game of Thrones' prijst veelbekeken serie
Series / Nieuws

''Alles eraan is geweldig'': auteur 'Game of Thrones' prijst veelbekeken serie

George R.R. Martin deelt het vurige enthousiasme van miljoenen fans.

Eerder dit jaar veroverde de nieuwe serie Shōgun de harten van seriefans over de hele wereld. De historische serie werd overladen met lof, en werd onder andere regelmatig vergeleken met Game of Thrones.

Grappig genoeg heeft George R.R. Martin – van wiens A Song of Ice and Fire-boeken Game of Thrones gemaakt werd – nu zelf zijn mening gegeven over Shōgun.

James Clavell


''Ik moet toegeven dat ik mijn twijfels had over een nieuwe verfilming'', laat hij weten op zijn persoonlijke blog, verwijzend naar het boek van James Clavell. ''Maar ik ben blij dat ze het gedaan hebben. De nieuwe 'Shōgun' is ontzettend goed.''

''De serie blijft trouw aan het originele boek,''
, gaat hij verder. ''Clavell zou trots geweest zijn. Het acteerwerk, de regie, de sets, de kostuums, het is allemaal geweldig, het schrijfwerk ook. Maar neem het niet van mij aan; kijk de serie zelf!''

Disney+


Achter de schermen worden inmiddels seizoenen 2 en 3 van Shōgun ontwikkeld. Seizoen 1 kijk je op Disney+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze recente spionageserie pakt 100% op Rotten Tomatoes: "Frisse en stijlvolle spionagethriller"
Series / Specials

Deze recente spionageserie pakt 100% op Rotten Tomatoes: "Frisse en stijlvolle spionagethriller"

De Roemeense spionageserie 'Spy/Master' is gebaseerd op een waargebeurd verhaal

Op zoek naar een spannende en vernieuwende thriller? Dan heb je vanavond iets te kijken, want de spionageserie Spy/Master krijgt een score van 100% op Rotten Tomatoes en is gewoon te bekijken op HBO Max.

Spy/Master is een Roemeense thrillerserie. De serie is een gefictionaliseerde versie van de belevenissen die spymaster Ion Mihai Pacepa meemaakte in de Koude Oorlog.

Ontsnapte spion


De serie speelt zich af in 1978. Victor Godeanu (Alec Secareanu) is de directeur van het ministerie van buitenlandse zaken in Roemenië. Hij is een trouwe bondgenoot van dictator Nicolae Ceaușescu en zijn vrouw.

Hij werkt echter stiekem voor de Sovjets. Wanneer de Roemeense autoriteiten op het punt staan om hem te ontmaskeren moet hij zien te ontsnappen uit het land. Hij ziet zijn kans op zakenreis naar Berlijn, en komt terecht in de Verenigde Staten.

100%


Met behulp van een undercover agent en een beginnende CIA-agent moet hij de KGB en de autoriteiten in zijn eigen land zien te ontwijken. Tegelijkertijd weet hij ook dat hij zijn familie thuis in levensgevaar heeft gebracht.



De serie wordt zeer goed ontvangen. Op Rotten Tomatoes krijgt Spy/Master op de tomatometer een perfecte score van 100%. Het publiek geeft 79%.

Fris en stijlvol


Pat Stacey van The Irish Independent geeft de serie een 4/5 en noemt het een "frisse en stijlvolle Koude Oorlog spionagethriller". Ondanks deze goede recensies is er nog niets bekend over een tweede seizoen.

Bekijk Spy/Master op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix geeft "een van de grootste games ooit" zijn eigen serie
Series / Nieuws

Netflix geeft "een van de grootste games ooit" zijn eigen serie

De legendarische game krijgt een animatieserie én een film op het grootste streamingplatform.

Minecraft bestaat vijftien jaar en de franchise is duidelijk klaar voor een nieuwe stap. Mojang Studios en Netflix hebben een overeenkomst gesloten voor het ontwikkelen van een animatieserie en een belangrijke film.

Minecraft is een cultureel fenomeen met games, merchandise en fan-evenementen. Inmiddels zijn meer dan 300 miljoen exemplaren van de game verkocht. Het creatieve brein achter de serie is WildBrain, die onder andere Sonic Prime en Ninjago: Dragons Rising maakte.

Nieuwe personages


De animatieproductie biedt een origineel verhaal met nieuwe personages.. De fans zullen de geliefde wereld van Minecraft op een totaal andere manier leren kennen.

Rol bekend


Hier blijft het zoals gezegd niet bij. In 2025 komt er een grootse Minecraft-film met diverse steracteurs in de hoofdrollen.

Jason Momoa zal te zien zijn in de film, hoewel nog niet bekendgemaakt is welke rol hij zal spelen. Verder zijn Danielle Brooks (The Color Purple), Sebastian Eugene Hansen (Just Mercy), en Emma Myers (Wednesday) lid van de cast. De enige acteur wiens rol al bekend is, is Jack Black, die Steve zal spelen.



We houden jullie uiteraard op de hoogte over de ambitieuze plannen van deze twee giganten in de wereld van games en entertainment.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De nieuwe 'Star Trek'-serie 'Starfleet Academy' krijgt officiële plek in de tijdslijn
Series / Nieuws

De nieuwe 'Star Trek'-serie 'Starfleet Academy' krijgt officiële plek in de tijdslijn

De meest recente update komt met meer nieuws over de spin-off.

De spin-off over Starfleet Academy werd in 2021 al aangekondigd en in maart gaf showrunner Alex Kurtzman al aan dat het filmen deze zomer begint. Het eerste seizoen telt tien afleveringen en inmiddels is bekend waar in de tijdlijn Star Trek: Starfleet Academy zich af zal spelen.

De belevenissen van de kadetten zullen zich in de 32e eeuw afspelen. Oscarwinnares Holly Hunter zal een belangrijke rol spelen en daarnaast is het zeer waarschijnlijk dat we personages uit Star Strek: Discovery terug zullen zien.

Zo goed als rond


De gekozen tijdlijn is logisch en biedt aanknopingspunten gezien de gebeurtenissen in Star Trek: Discovery. In de laatstgenoemde serie werd Starfleet Academy in het vierde seizoen opnieuw geopend. Sylvia Tilly (Mary Wiseman) is verbonden aan het instituut dus het zou zomaar kunnen dat we haar terugzien.

In maart gaf Kurtzman aan Collider aan dat "de kinderen [nog niet] gecast [zijn]". Wat volwassenen betreft lijkt men zo goed als rond te zijn. Holly Hunter (The Piano) speelt een kapitein en haar personage is betrokken bij de Academy. Doug Jones, die we kennen als Saru in Star Trek: Discovery, gaf aan open te staan voor een terugkeer in de nieuwste spin-off.

Achter de schermen


Achter de schermen treffen we nog een oude bekende. Tawny Newsome, die haar stem leent aan Beckett Mariner in Star Trek: Lower Decks, is lid van de schrijverskamer. We houden jullie uiteraard op de hoogte.



Star Trek: Discovery kun je bekijken op SkyShowtime.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Waar blijft de grote Hollywood-remake? Deze '90-animatieserie gaf al het goede voorbeeld
Series / Specials

Waar blijft de grote Hollywood-remake? Deze '90-animatieserie gaf al het goede voorbeeld

'Captain Planet and the Planeteers' volgt een groep tieners die samenwerken om milieuvriendelijk gedrag aan te moedigen.

Een van de grote thema's waar het in de politiek vaak over gaat is het klimaat. Er wordt gewerkt aan milieuvriendelijke manieren om te leven. In de jaren 90 was er een animatieserie die daar al mee bezig was en ver voor zijn tijd was.

Die serie is Captain Planet and the Planeteers, gemaakt door Barbara Pyle en Ted Turner. Het werd voor het eerst op de Amerikaanse televisie uitgezonden in 1990. Vanaf 1993, toen het vierde seizoen aanbrak, kreeg de serie de naam The New Adventures of Captain Planet mee. In totaal bestaat de serie uit 113 afleveringen, verdeeld in zes seizoenen.

Verhaal


Captain Planet and the Planeteers volgt vijf normale tieners uit verschillende delen van de wereld, genaamd Kwame, Linka, Wheeler, Gi en Ma-Ti. Ze werken samen om milieuvriendelijk gedrag aan te moedigen en strijden tegen alle vormen van milieuvervuiling door gebruik te maken van vijf speciale ringen die ze hebben gekregen van de Aardgodin Gaia. Elke ring bezit een speciale kracht: aarde, wind, vuur, water en hart, oftewel liefde.

Als de tieners, ook genaamd de Planeteers, hun vervuilende tegenstanders, zoals Hoggish Greedly, Dr. Blight en Captain Pollution, desondanks niet kunnen verslaan, combineren ze de speciale krachten om de superheld Captain Planet op te roepen. Tegen de tijd dat de klus geklaard is trekt Captain Planet zich terug in de aarde met de woorden "The power is yours!".

Planeteer Alert


Elke aflevering wordt gevolgd door ten minste één "Planeteer Alert"-clip, vaak gerelateerd aan de verhaallijn, waarin milieu-politieke en andere sociaal-politieke kwesties worden besproken en hoe de kijker kan bijdragen en deel kan uitmaken van "de oplossing" in plaats van "de vervuiling".



Heel wat bekende mensen maar ook minder bekende mensen spraken de stemmen in van de personages uit Captain Planet and the Planeteers. De godin Gaia werd ingesproken door Whoopi Goldberg van seizoen 1 tot 3 en door Margot Kidder van seizoen 4 tot 6, Captain Planet werd ingesproken door David Coburn en de vijf Planeteers werden ingesproken door LeVar Burton, Joey Dedio, Kath Soucie, Janice Kawaye en Scott Menville.

Franchise


Captain Planet and the Planeteers staat vooral bekend om het feit dat een aantal beroemde acteurs de stemmen van de schurken inspraken. Zo werd Verminous Skumm ingesproken door Jeff Goldblum in het eerste seizoen, Meg Ryan sprak gedurende twee seizoenen de stem in van Dr. Barbara "Babs" Blight, Martin Sheen sprak van seizoen 1 tot 3 de stem in van Sly Sludge en Zarm werd ingesproken door Sting van 1990 tot 1992.



De serie werd in latere jaren herhaald op Cartoon Network en Boomerang. Captain Planet and the Planeteers is eigenlijk een vorm van educatief entertainment dat pleit voor milieubewustzijn. Het heeft geleid tot een franchise bestaande uit milieuvriendelijke speelgoed, stripboeken, videospelletjes en een publieke liefdadigheidsinstelling om het werk van de serie verder te promoten.

Kijken?


Captain Planet and the Planeteers was toen door zijn thema's rond milieuvriendelijkheid zijn tijd ver vooruit en zou de wereld er nu een stuk beter uitzien zouden de mensen deze serie serieuzer genomen hebben. Maar het is natuurlijk nooit te laat om iets te doen.



Captain Planet and the Planeteers is jammer genoeg niet te vinden op de verschillende streamingdiensten en is in Nederland ook niet op dvd verschenen. Je kan de serie dus niet bekijken, maar je kan altijd clips terugvinden op YouTube.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Dune: Prophecy': Zó cruciaal is de prequelserie voor de 'Dune'-trilogie
Series / Specials

'Dune: Prophecy': Zó cruciaal is de prequelserie voor de 'Dune'-trilogie

De serie draagt op een niet te onderschatten manier bij.

Denis Villeneuve's films over Paul Atreides (Timothée Chalamet) en zijn missie voor het voorbestaan van de planeet Arrakis ('Dune') worden hoog gewaardeerd. De regisseur heeft bepaalde belangrijke onderdelen van het verhaal tot nu toe echter achterwege gelaten.

Dune: Prophecy kan dit opvullen aangezien het verhaal zich duizenden jaren voor de gebeurtenissen in de trilogie afspeelt. De Butlerse Jihad, waarbij alle intelligente machines werden verwoest, was een keerpunt in het bestaan van de mensheid. Ook betekende dit de start van organisaties zoals de Bene Gesserit en het Ruimtegilde, die ieder op hun eigen manier machtig zijn en achter de schermen het nodige bekokstoven.

Nog niet aan bod


De kijker is bekend met de Bene Gesserit en de enorme invloed die deze club achter de schermen uitoefent. Tot nu toe is het Ruimtegilde echter niet aan bod geweest in de films, terwijl het in de boekenserie juist een belangrijke speler is. Het Gilde is de enige organisatie die kan garanderen dat mensen veilig door de ruimte kunnen reizen. Hiervoor gebruiken leden van het Gilde trances die worden opgewekt door specie ('spice') waardoor ze veilige routes kunnen uitstippelen.

Het Ruimtegilde is voor hun functioneren dus afhankelijk van specie en is erop gebrand om controle te hebben over de productie. De derde film in de 'Dune'-trilogie zal dus een manier moeten vinden om het Gilde in het verhaal te verwerken zonder dat dit abrupt overkomt. De prequelserie Dune: Prophecy kan in dit opzicht uitkomst bieden, aangezien de diepere geschiedenis hierin vertoond kan worden.

Enorme omwenteling


Het prequelverhaal begint kort na de enorme omwenteling van de Butlerse Jihad. Gedurende dit belangrijke tijdperk werd een oorlog gevoerd tegen machines die de menselijke samenleving onderdrukten en overheersten. De machines werden door de mensen verslagen waardoor in Herberts wereld in principe geen robots en A.I. voorkomen. Men was vastbesloten om nooit meer kunstmatige intelligentie te gebruiken om te voorkomen opnieuw overheerst te worden.



Om deze reden geniet spirituele training van mensen duidelijk de voorkeur. Dune: Prophecy speelt zich af in het tijdperk van deze prille vrede. De specie is pas ontdekt en de Bene Gesserit wordt gevormd. Het is de bedoeling dat deze orde de mensheid spiritueel gaat leiden. De orde traint haar leden, die bijzondere geestelijke vermogens ontwikkelen. Ook wordt een plan gemaakt om een messias-figuur geboren te laten worden, oftewel de Kwisatz Haderach.

Vroegste geschiedenis


Door de vroegste geschiedenis mee te nemen in het verhaal wordt de overgang naar de derde ‘Dune’-film vergemakkelijkt. Als kijker snap je waarom bepaalde technische ingrepen bewust niet gebruikt worden. In plaats daarvan zijn geestelijke oefeningen het instrument voor het vormen van 'supermensen'. Het achtergrondverhaal illustreert daarnaast het vitale belang van specie in de wereld van 'Dune'. Dune: Prophecy wordt de komende herfst verwacht bij HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe Netflix-serie zorgt voor flinke verdeeldheid: 40% van de kijkers versus 94% van de critici op op Rotten Tomatoes
Series / Nieuws

Nieuwe Netflix-serie zorgt voor flinke verdeeldheid: 40% van de kijkers versus 94% van de critici op op Rotten Tomatoes

Netflix-serie Tires krijgt lage recensies van critici, maar wordt door publiek geliefd.

Onlangs is de Amerikaanse sitcom Tires in première gegaan. De serie heeft in theorie alle potentie om de nieuwe beste komedie te worden, maar wat vinden critici er eigenlijk van?

De productie van Tires begon al een aantal jaar geleden. In 2019 kwam de eerste aflevering online op het YouTube-account van hoofdrolspeler Shane Gillis. Jaren later werd de serie opgepakt door Netflix voor zes afleveringen.

Rotten Tomatoes


In Tires erft Will een autozaak van zijn vader. Hij probeert deze te veranderen, maar wordt tegengewerkt door zijn neef en werknemer, Shane. De serie wordt beoordeeld met een magere score van 40% op Rotten Tomatoes (op het moment van schrijven).

Critici geven veel kritiek op de humor. Zo zegt Robert Lloyd van Los Angeles Times dat hij "geen enkele keer heeft gelachen". Ook Brian Lowry van CNN.com is geen fan van de humor en schrijft dat de grappen ronduit slecht zijn.

Publieksscore


Het opvallende is dat de publieksscore ontzettend hoog is. Zij geven Tires namelijk een score van 94% (op het moment van schrijven). Zo schrijft Mike K dat Tires "de beste serie ooit gemaakt is".



Chirs H schrijft: "De serie begon langzaam, maar je moet je gewoon ontspannen en het tijd geven." Ook zeggen kijkers dat lezers niet te veel naar de recensies van de critici moeten kijken.

Netflix


Enkele weken geleden is Tires vernieuwd voor een tweede seizoen. Het lijkt dus alsof Netflix de critici heeft genegeerd en alleen naar het enthousiasme van de kijkers heeft geluisterd. Tires is te streamen op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Laatste kans: Netflix verwijdert populaire misdaadserie zeer binnenkort
Series / Specials

Laatste kans: Netflix verwijdert populaire misdaadserie zeer binnenkort

Enkele films en series worden binnenkort verwijderd van Netflix. Bekijk nog snel deze kijktips.

Ook deze week worden er helaas weer enkele films en series van Netflix verwijderd. In dit artikel geven we nog snel twee kijktips voor dit weekend en de komende dagen. Zo weet je precies welke films en series je nog snel even kunt bekijken.

The Team



The Team is een misdaadserie en bestaat uit twee seizoenen. Op Netflix wordt de serie beloond met 3,5 ster (van de 5).

In The Team wordt een speciaal team geselecteerd van de beste rechercheurs. Zij moeten hun leven wagen om een moordenaar op te sporen. Deze persoon heeft een reeks gruwelijke moorden gepleegd en is levensgevaarlijk voor iedereen.

Laatste kans: tot en met 31 mei op Netflix.



Rock My Heart



Rock My Heart is een Duitse film uit 2019 met een speelduur van 110 minuten. De film is geregisseerd door Hanno Olderdissen met Lena Klenke en Dieter Hallervorden in de hoofdrollen.

Rocky My Heart volgt een avontuurlijke tiener die een speciale vriendschap opbouwt met een wilde hengst. Ze besluit hem te trainen als jockey en mee te doen aan een wedstrijd. Dit kan echter haar leven kosten, aangezien ze kampt met hartkwalen.

Laatste kans: tot en met 6 juni op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Mulligan' seizoen 2: meer van hetzelfde en het was al drie keer niks
Recensie

'Mulligan' seizoen 2: meer van hetzelfde en het was al drie keer niks

Potentieel uitgangspunt blijft steken in oppervlakkige humor en oninteressante persoonlijke verwikkelingen.

Regie: Colin Heck | Cast: Nat Faxon (Matty Mulligan), Tina Fey (Dr. Farrah Braun), Dana Carvey (Senator LaMarr), Daniel Radcliffe (King Jeremy), Chrissy Teigen (Lucy Swan), e.a. | Afleveringen: 10 | Speelduur: 25-28 minuten | Jaar: 2024

Het lijkt alsof Netflix bereid is om elke eigen originele serie een tweede seizoen te geven om zichzelf te bewijzen. Een sympathieke instelling die een onopvallende topserie de kans geeft om toch nog publiek voor zich te winnen, maar als keerzijde heeft dat het ervoor zorgt dat troep als Mulligan meer afleveringen op de streamingsdienst dumpt. Behalve de makers en een piepkleine groep fans is er toch zeker niemand die hierbij gebaat was?

Aan het einde van het eerste seizoen strandde een cruiseschip in Washington, D.C., wat betekende dat er toch nog meer mensen de mislukte buitenaardse invasie hadden overleefd. Het blijkt dat geen van de opvarenden van plan is om van boord te komen, want op het schip is het non-stop feest. Ondertussen lopen de gemoederen hoog op tussen president Mulligan en de Britse koning Jeremy.

Geen idee hoeveel van stemacteurs tegelijkertijd in de opnamestudio aanwezig zijn – er zullen er vast altijd wel minimaal twee tegenover elkaar staan – maar deze mensen zullen ongetwijfeld een hoop lol beleven aan deze klus. Net als de schrijvers wanneer ze gezamenlijk grappen bedenken voor deze animatieserie. Daarbij lijkt men te vergeten dat films en series niet worden gemaakt voor het eigen vermaak, maar voor het publiek.

Want zo voelt ook dit tweede seizoen van Mulligan: als iets wat de makers zelf ontzettend grappig vinden, waarbij het hen niet boeit hoe de kijker erover denkt. Met korte, ongerelateerde "dit is net als die ene keer dat"-momenten speelt de serie soms leentjebuur bij Family Guy en regelmatig komen er echt volstrekt loze losse grappen voorbij. Ook wat popcultuurreferenties, waarvan de meeste verwijzen naar iets van lang geleden.

Het idee van een samenleving die zich opnieuw moet opbouwen kan in theorie de fundering zijn voor een geniale geanimeerde komedie. Iets als Idiocracy, de film van Mike Judge waarin de wereldbevolking in de toekomst zo extreem dom is geworden dat de samenleving aan de rand van de afgrond staat. Ook in Mulligan heeft het volk een leeghoofd verkozen tot president, wat zou kunnen worden gebruikt om te laten zien hoe 'een gewoon, gemiddeld mens' eigenlijk toch niet zo'n ideale leider is.

Maar nee, Mulligan is een irritante klootzak (dat alleen al moet voor humor doorgaan) die door puur dom geluk toch dingen voor elkaar krijgt. Vooral dankzij de hulp van slimmere personages die constant worden afgezeken en om te beginnen al geen prettige figuren zijn. Mulligan wordt bijgestaan door een slinke extreemrechtse Republikein, die in het eerste seizoen al amper werd benut – laat staan ingezet om kritiek te leveren op de huidige knettergekke Amerikaanse Republikeinen – en in dit tweede zo goed als inactief is.

Mulligan is gewoon een slappe sitcom waarin elke aflevering twee of drie verhaallijntjes bevat die tegen het einde zijn opgelost, gevuld met voornamelijk flauwe, platte grappen en wat persoonlijke lijntjes tussen personages. Maar de personages zijn te onecht om enige emotionele band mee te hebben. Hun persoonlijkheden passen veranderen met hoe de wind waait, geheel flexibel voor losstaande grappen.

Ook qua animatie blijft dit nog steeds niets indrukwekkends. Het komt allemaal vlot uit de computer rollen en de pure vrijheid die uniek is voor de gehanteerde stijl wordt voor geen meter benut. De stemmencast wordt in dit nieuw seizoen nog meer bijgestaan door voormalige castleden van Saturday Night Live, wat vrij nietszeggend is voor de gemiddelde Nederlandse kijker, maar wel bijdraagt aan het gevoel dat een ons-kent-ons-clubje het tijdens de opnames vooral de eigen lol doet.

Natuurlijk wordt weer geëindigd met een cliffhanger, maar Netflix kan het hier beter bij laten. Mulligan heeft nu twee seizoen gekregen om zichzelf te bewijzen en is tweemaal gefaald. Het enige pluspunt is dat het storende openingsnummer is ingekort; het zegt wat over het niveau van een komedieserie als de makers denken dat iemand met een irritante stem heel hard 'da da daaa dada daa' te laten zingen een grap is.

★★☆☆☆

Mulligan is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Juni hoogtepunten op HBO Max: Nieuwe series en een grootse seizoenspremière
Series / Nieuws

Juni hoogtepunten op HBO Max: Nieuwe series en een grootse seizoenspremière

Er komen veel topseries aan, maar de meeste zullen vast vooral uitkijken naar die ene.

HBO Max zet in juni weer een aantal nieuwe series of nieuwe seizoenen van lopende series online. Hieronder lichten we de drie grootste/meest opvallende series toe die je waarschijnlijk wel wil gaan kijken.

The Cleaning Lady


Verschijnt op: Dinsdag 4 juni | Release: Seizoen 3 - aflevering 12 | Genre: Misdaad / Drama / Thriller | Kijk op: HBO Max

Een Cambodjaanse arts komt naar de VS voor een behandeling om haar zoon te redden. Als het systeem faalt, moet ze onderduiken. Ze wordt schoonmaakster voor de georganiseerde misdaad. Met haar intelligentie vindt ze haar weg in de criminele onderwereld.



Pretty Little Liars: Original Sin


Verschijnt op: Donderdag 6, 13 en 20 juni | Release: Seizoen 2 - aflevering 6-8 | Genre: Drama / Horror / Mysterie | Kijk op: HBO Max

Twintig jaar geleden dreigde een reeks tragische gebeurtenissen het arbeidersstadje Millwood te verscheuren. Nu, in het heden, wordt een bonte mengeling van tienermeisjes -een nieuw groepje Little Liars- gekweld door een onbekende belager.



House of the Dragon


Verschijnt op: Maandag 17 juni | Release: Seizoen 2 | Genre: Actie / Avontuur / Drama | Kijk op: HBO Max

House of the Dragon toont een interne opvolgingsoorlog binnen Huis Targaryen op het hoogtepunt van zijn macht, 172 jaar voor de geboorte van Daenerys Targaryen.



Overige series nieuw op HBO Max


Hieronder de overige series die komende maand op HBO Max verschijnen.

3, 10, 17 en 24 juni: Last Week Tonight with John Oliver (seizoen 11 - aflevering 13-16) - Komedie / Nieuws / Talkshow - John Oliver, een van de grappigste verschijningen uit de recente tv-geschiedenis, komt naar HBO met een gloednieuwe talkshow, waarin hij op onnavolgbare wijze de sociale, politieke en existentiële problemen van Amerika en de wereld aankaart.

3, 10, 17, en 24 juni: Smiling Friends (seizoen 2 - aflevering 5-8) - Animatie / Kort / Komedie - De werknemers van een bedrijfje doen er alles aan om geluk naar een bizarre en kleurrijke wereld te brengen. Het bedrijf bestaat uit de cynische Charlie en topwerknemer Pim. Ze bezoeken klanten om hen op te vrolijken.

Let op: dit overzicht is voorlopig. De streamingdienst kan te allen tijde beslissen om bepaalde titels toe te voegen, te annuleren of uit te stellen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Succesvolle komedieserie krijgt groen licht voor vierde seizoen op HBO Max
Series / Nieuws

Succesvolle komedieserie krijgt groen licht voor vierde seizoen op HBO Max

De streamingdienst heeft over de verlenging geen gras laten groeien.

Goed nieuws voor fans van de Amerikaanse komedieserie Hacks: HBO Max heeft officieel een vierde seizoen besteld. Het nieuws kwam slechts enkele uren na de finale van seizoen drie.

Het was nog even aanzien of er überhaupt een derde seizoen zou verschijnen. De productie van het afgelopen seizoen ging namelijk gepaard met allerlei hindernissen. Eerst moest hoofdrolspeelster Jean Smart een hartoperatie ondergaan, en later volgden de stakingen in Hollywood.

Na seizoen vier nog meer?


Volgens de makers van Hacks zagen ze een komedieserie voor zich die een verhaallijn heeft van vijf seizoenen. Dus als alles volgens plan verloopt, zal volgend jaar opnieuw een aankondiging van een nieuw seizoen volgen.

De eerste twee seizoenen van Hacks waren genomineerd voor Outstanding Comedy Series bij de Emmy's, maar verloren van Ted Lasso. Smart won echter beide jaren voor beste actrice in een hoofdrol voor een komedieserie.

Twijfelachtig mentorschap


De serie draait om de personages Deborah Vance (Smart) en Ava (Hannah Einbinder), die elkaar vinden en waartussen een duister mentorschap ontstaat. Deborah is een legendarische komiek uit Las Vegas en Ava is een buitenbeentje die samen proberen hun problemen op te lossen.



Bekijk alle afleveringen van Hacks op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'House of the Dragon'-showrunner belooft groot verschil met 'Game of Thrones': ''ze hadden toen geen helicopters''
Series / Nieuws

'House of the Dragon'-showrunner belooft groot verschil met 'Game of Thrones': ''ze hadden toen geen helicopters''

De makers van de 'Game of Thrones'-prequel kiezen voor realisme.

Over ruim twee weken is het eindelijk zover: dan gaat het tweede seizoen van House of the Dragon van start. Met de startlijn in zicht sijpelen er steeds meer details door over de nieuwe afleveringen.

Voorganger Game of Thrones kreeg aanvankelijk veel lof vanwege het realisme van de serie. In vroegere seizoenen was dat realisme dan ook zeker aanwezig, maar in latere seizoenen des te minder.

Seizoen 8


In het beruchte seizoen 8 bijvoorbeeld werd het machtige Dothraki-leger van Daenerys Targaryen vrijwel compleet afgeslacht tijdens de strijd om Winterfell door de White Walkers en hun dodenleger. Later in het seizoen was het complete leger opeens terug van weggeweest.

Ook leken hele legers opeens bijna te kunnen teleporteren. In eerdere seizoenen moesten legers lang reizen om ergens te komen. Aan het einde van de serie verplaatsten ze zich uit het niets van de ene naar de andere locatie.

Ryan Condal


House of the Dragon kiest voor meer realisme. Dat blijkt uit een interview met showrunner Ryan Condal in Entertainment Weekly. ''Het ding met de middeleeuwen is dat oorlogen heel langzaam gaan'', legde Condal uit. ''Iemand grijpt de troon, maar dan heb je niet opeens helikopters die verschijnen en mariniers droppen in vijandelijk gebied. Je moet een leger opbouwen.''



16 juni


Goed nieuws dus voor fans die hielden van het realisme van de vroegere Game of Thrones. Vanaf 16 juni begint House of the Dragon seizoen 2 op HBO Max. Ter opwarming kijk je daar momenteel ook
seizoen 1.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De spin-off van 'Suits' gaat het heel anders aanpakken dan de oorspronkelijke serie
Series / Nieuws

De spin-off van 'Suits' gaat het heel anders aanpakken dan de oorspronkelijke serie

Maker Aaron Korsh kiest er duidelijk voor om een andere weg in te slaan.

De Amerikaanse zender NBCUniversal heeft een pilotaflevering besteld voor de nieuwe serie Suits: LA. Het rechtbankdrama speelt zich af in een advocatenkantoor in Los Angeles, in hetzelfde universum waarin Suits zich afspeelt.

De twee hoofdpersonen zijn Ted Black (Stephen Amell) en zijn collega Stuart Lane (Josh McDermitt). Er is echter een belangrijk element waarin de nieuwe serie verschilt en dat is dat hun advocatenkantoor zich in de problemen bevindt.

Tegenovergestelde


Dit is zo ongeveer het tegenovergestelde van het begin van Suits en het Newyorkse kantoor Pearson, Hardman. Harvey (Gabriel Macht) heeft aan het begin van de serie een dikke promotie gekregen en kan zijn geluk niet op. Mede door dit succes neemt hij in een overmoedige bui de ongekwalificeerde Mike (Patrick J. Adams) aan.

Suits: LA heeft in Amells personage weliswaar een tegenhanger van Harvey maar daar is dan ook alles mee gezegd. Teds kantoor bevindt zich in een crisis die hij het hoofd moet zien te bieden en er valt weinig te vieren.

Gastrol


Suits: LA streeft ernaar om een andere dynamiek te bieden dan de oorspronkelijke serie. Ook biedt de opzet van het verhaal de mogelijkheid om personages uit New York hun opwachting te laten maken in een gastrol. Er is een verband tussen beide series zonder dat de spin-off een slap aftreksel wordt van het origineel.

Bekijk op instagram


Je kunt in de tussentijd Suits streamen op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hoe gaat het nu met de held uit 'Dawson's Creek'?
Series / Specials

Hoe gaat het nu met de held uit 'Dawson's Creek'?

De carrière van James Van Der Beek begon met 'Dawson's Creek', maar hoe gaat het nu met hem?

Acteur James Van Der Beek was te zien in de hitserie Dawson's Creek. Het is inmiddels meer dan 20 jaar geleden dat die serie eindigde, dus hoe zou het nu gaan met hem?

Op 15-jarige leeftijd besloot Van Der Beek met zijn moeder dat hij professioneel wou beginnen met acteren. Hij speelde in verschillende theaterproducties in New York en had een kleine rol in een onafhankelijke film.

Grote doorbraak


De grote doorbraak van Van Der Beek kwam met zijn rol als Dawson in de tienerserie Dawson's Creek. Dit was ook meteen de eerste grote rol die hij speelde. Hij stopte met zijn studie aan Drew University toen hij de rol kreeg.

Dawson's Creek begon in 1998 en liep voor 6 seizoenen, tot het einde in 2003. De serie was een wereldwijd succes. Van Der Beek was te zien in alle afleveringen van de serie.

Kleine rollen


Hoewel hij geen enorm grote rollen meer heeft gehad sinds Dawson's Creek, is Van Der Beek wel consistent blijven acteren. De inmiddels 47-jarige acteur heeft door de jaren heen veel kleine rollen en gastoptredens gedaan, ook nog redelijk recent.

Bekijk op instagram


Zijn meest recente rollen waren die van Matt Bromley in de serie Pose in 2018 en die van Grant in de horrorfilm Bad Hair in 2020. Ook is Van Der Beek de laatste jaren in veel spelshows te zien geweest.

Persoonlijk leven


Eerder was Van Der Beek getrouwd met actrice Heather Ann McComb, maar in 2009 gingen zij uit elkaar. Hij is sinds 2010 getrouwd met bedrijfsadviseur Kimberly Brook. Samen hebben ze zes kinderen.

Bekijk Dawson's Creek op Videoland.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.