search

Ons nieuws van zondag 2 juni 2024

Twee nieuwe Netflix-series maken dit weekend een ijzersterk debuut
Series / Netflix Kijktip

Twee nieuwe Netflix-series maken dit weekend een ijzersterk debuut

De series Geek Girl en Ni Una Más staan nu in de Netflix Top 10.

De Netflix Top 10 is afgelopen weekend verrijkt met twee nieuwe Netflix Originals. Beide series spelen zich af op een middelbare school, maar zijn wel compleet verschillend van elkaar.

Het gaat over de twee series Geek Girl en Ni Una Más die nu op respectievelijk de vierde en vijfde plaats staan in de top 10. Voorlopig moeten ze alleen Eric, Dancing for the Devil en Bridgerton voor zich dulden.

Nerd en misbruik


In de Britse dramaserie Geek Girl zien we actrice Emily Carey, bekend van onder meer House of the Dragon. De serie volgt de onhandige tiener Harriet die het liefste gewoon wil zijn. Als ze door een Londens modellenbureau wordt gescout, leert ze dat sommige mensen geboren zijn om op te vallen.

Het Spaanse Ni Una Más gaat over een 17-jarig meisje die aangifte doet van een aanranding op haar middelbare school. Het gevolg is dat haar leven overhoop wordt gehaald en haar relaties op de proef worden gesteld.

Streamen op Netflix


Sinds enkele dagen zijn beide series beschikbaar op Netflix. Je vindt Geek Girl hier en de acht afleveringen van Ni Una Más stream je hier. De trailers vind je hieronder.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Opvallende mysterythriller moest alles en iedereen veroveren, maar: 13% op Rotten Tomatoes
Series / Specials

Opvallende mysterythriller moest alles en iedereen veroveren, maar: 13% op Rotten Tomatoes

De mysterieuze serie 'The Forgotten' heeft zijn naam inmiddels eer aan gedaan...

Bekende namen kunnen een serie helaas niet altijd redden. De thrillerserie The Forgotten zorgde voor hoge verwachtingen, maar flopte uiteindelijk compleet.

De Amerikaanse serie The Forgotten ging in september 2009 in première. Netwerk ABC was enthousiast en bestelde in november van datzelfde jaar 5 extra afleveringen. In juli 2010 kwam de serie tot een einde.

The Forgotten Network


The Forgotten vertelt het verhaal van een groep amateurdetectives, genaamd The Forgotten Network. Zij proberen moordzaken op te lossen waarbij de identiteit van de slachtoffers onbekend is.

Tyler Davies is een nieuwe vrijwilliger bij The Forgotten Network. Hij ontdekt al snel dat ieder lid van de groep zo zijn of haar eigen redenen heeft om mee te werken aan het oplossen van dit soort zaken.

Christian Slater


In de serie zien we onder anderen de bekende acteur Christian Slater als voormalig politieagent Alex Donovan, wiens jonge dochter ontvoerd werd en sindsdien nooit meer is teruggevonden. Je kunt Slater kennen uit een aantal grote films uit de jaren 80 en 90, waaronder Heathers, Interview with the Vampire en Broken Arrow.



De verwachtingen voor de serie waren hoog. Er werden maar liefst 17 afleveringen besteld. Bovendien werd The Forgotten naast Amerika in nog tien andere landen uitgezonden, waaronder in Nederland op NET5. Helaas kon de serie deze verwachtingen niet waarmaken.

Gecanceld


Op Rotten Tomatoes heeft de serie een magere score van 13%. De kijkcijfers werden gedurende het eerste seizoen steeds lager, dus besloot ABC twee afleveringen te schrappen en de laatste vervroegd uit te zenden.

Een tweede seizoen kwam er uiteraard niet. En het zal je vast niets verbazen dat The Forgotten momenteel nergens te streamen is.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Sons of Anarchy'-ster scoort hoofdrol in keiharde nieuwe serie
Series / Nieuws

'Sons of Anarchy'-ster scoort hoofdrol in keiharde nieuwe serie

Heeft Prime Video een nieuwe seriehit in handen met de verfilming van een succesvolle graphic novel.

Charlie Hunnam werd wereldberoemd door zijn hoofdrol in Sons of Anarchy, maar hij heeft dat succes tot op heden niet meer weten te evenaren. Daar komt nu mogelijk verandering in.

Hunnam heeft namelijk de hoofdrol gescoord in de grote nieuwe misdaadserie Criminal, die gemaakt wordt voor Amazon Prime Video.

Een grote titel


De serie is een verfilming van de gelijknamige graphic novel-serie van Ed Brubaker en Sean Phillips. Deze won meerdere Eisner Awards, die ook wel de Oscars voor comics worden genoemd.

Hunnam wordt in de serie vergezeld door acteurs als Adria Arjona, Richard Jenkins en Kaddem Hardison. Het verhaal wordt uitgespreid over meerdere verhalen over criminelen.

Meesterdief


Hunnam speelt de rol van Leo, een briljante dief die alle perspectieven meeneemt bij het plegen van een misdaad en zich specialiseert in plannen zonder wapens en geweld. Net als een professionele schaker denkt Leo altijd drie stappen vooruit.



Andere criminelen vinden Leo maar een lafaard, zeker in vergelijking met zijn vader Tommy, die gevangen werd gezet voor de moord op Teeg Lawless, de meest gevreesde man in de stad.

Ervaren regisseurs


Ryan Fleck en Anna Boden, die eerder Captain Marvel maakten, zullen de eerste vier afleveringen regisseren.

Brubaker, Phillips, Jordan Harper, Sarah Carbiener en Phillip Barnett produceren de serie voor Legendary Television en Amazon MGM Studios. Een releasedatum is nog onbekend.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Geliefde sciencefictionserie van Netflix krijgt niet een, maar twee nieuwe seizoenen
Series / Nieuws

Geliefde sciencefictionserie van Netflix krijgt niet een, maar twee nieuwe seizoenen

De makers van Game of Thrones krijgen toch de kans om alle boeken van 3 Body Problem te verfilmen.

Onlangs werd aangekondigd dat Netflix-serie 3 Body Problem een tweede seizoen zal krijgen, maar eerder lieten bedenkers David Benioff, D.B. Weiss en Alexander Woo weten dat ze drie seizoenen nodig hebben om het verhaal goed te verfilmen.

Netflix liet niet lang erna weten dat er extra afleveringen zouden komen om het verhaal af te ronden, maar de vraag was toen of dit een volledig derde seizoen zou betreffen.

Goed nieuws voor de fans


Maar hoe zit het dan nu echt? Het trio heeft nog laten weten dat het aantal afleveringen dat nog zal verschijnen genoeg zal zijn om de twee overgebleven boeken van Liu Cixin te verfilmen, maar hebben daar nu meer duidelijkheid over gegeven.

Gisteren heeft de groep creatievelingen eindelijk bevestigd dat er een tweede én derde seizoen komt van 3 Body Problem. Dit bevestigden ze tijdens het Television Academy-panel van Netflix-FYSEE.

Een trouwe verfilming


Ze lieten daarbij weten dat deze twee nieuwe seizoenen hen toelaat om het verhaal te verfilmen zoals ze het voor zich zagen. Aldus Weiss:



"We hebben veel van wat we zo goed vonden aan de boeken in seizoen 1 kunnen verwerken, maar de voornaamste redenen waarom we de serie wilden maken zullen terugkomen in seizoen 2. We wilden altijd deze boeken verfilmen tot de laatste pagina van het derde boek, en we zijn ontzettend blijf dat we dat nu kunnen doen."

Monumentale beslissing


In het eerste boek legt de mensheid contact met een buitenaardse samenleving. Centraal staat een vrouw, die een monumentale beslissing neemt in de jaren '60 die de koers van onze planeet tot aan het einde der tijden bepaalt.

Het eerste seizoen van 3 Body Problem is nú te streamen op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Gelukkig beloont de nieuwe 'Star Wars'-serie op Disney+ het lange wachten
Series / Nieuws

Gelukkig beloont de nieuwe 'Star Wars'-serie op Disney+ het lange wachten

De hoofdrolspelers verklappen tijdens deze podcast dat déze online speculaties inderdaad kloppen.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De hoofdrolspelers uit Star Wars: The Acolyte waren onlangs te gast bij Jake Hamilton in zijn podcast Jake's Takes. Het antwoord op een bepaalde vraag verklapte iets over de serie en bevestigde tegelijkertijd een fantheorie.

Hamilton vroeg Manny Jacinto en Amandla Stenberg wat andere castleden gedaan hadden dat ze zelf graag hadden willen doen. Jacinto's antwoord deed automatisch een bijzondere onthulling.

Verzonnen


De acteur zei namelijk het volgende: "De kans om een tweeling te spelen". Hiermee doelde hij op zijn collega Stenberg, die naast de rol van Mae ook haar identieke tweelingzus Osha speelt. Dit bevestigde de theorie die fans hadden verzonnen na het bekijken van de de nieuwste clip.

Het viel de kijkers op dat Mae zich totaal verschillend gedroeg in de diverse shots. Vervolgens speculeerden zij dat Stenberg niet één, maar twee personages speelde in de serie. Stenberg gaf aan dat de tweeling "van elkaar gescheiden [raakte] door een tragedie".

Vertrek


Osha was degene die bij Master Sol studeerde, maar uiteindelijk vertrok aangezien ze geen contact kon krijgen met de Force. Mae was lange tijd doodgewaand maar blijkt duidelijk springlevend te zijn.

Bekijk op instagram


Tevens is in de podcast de achternaam onthuld van het personge van Mae, zij heet voluit Mae Aniseya. De twee zussen hebben beiden contact hebben met een bepaald aspect van de Force. Het fandom zal ongetwijfeld met nieuwe theorieën komen wie verbonden is met de Light Side en wie een connectie heeft met de Dark Side. Star Wars: The Acolyte weet de gemoederen nog voor de start duidelijk bezig te houden.

Waar te zien?


De eerste twee afleveringen van Star Wars: The Acolyte zijn vanaf 4 juni te streamen op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Videoland komt met spannende thriller voor hongerige haaien
Films / Specials

Videoland komt met spannende thriller voor hongerige haaien

Videoland voegt vanaf 1 juni de thriller 47 Meters Down toe aan hun catalogus.

Zin in een spannende film? Vanaf zaterdag 1 juni wordt het aanbod op Videoland uitgebreid met de zenuwslopende en claustrofobische thriller 47 Meters Down.

De film komt uit het jaar 2017 en is geregisseerd door de Britse filmregisseur, scenarist en producent Johannes Roberts. Naast deze film staat hij ook bekend om zijn werk als The Other Side of the Door en The Strangers: Prey at Night.

Verhaal


Nadat het vriendje van Lisa het heeft uitgemaakt, gaat ze op reis naar Mexico. Ze gaat niet alleen, ze wordt vergezeld door haar zus Kate. Om Lisa's gedachten af te leiden van een recente break-up, besluiten ze om mee te gaan op een avontuurlijke duikexcursie om witte haaien te bekijken vanuit een kooi.

Op 47 meter diepte raken ze afgesneden van communicatie met de oppervlakte en moeten ze vechten om te overleven te midden van de haaien. Terwijl de spanning toeneemt, proberen de zussen op ingenieuze manieren te ontsnappen aan hun benarde situatie.

Cast


De rol van Lisa wordt vertolkt door de Amerikaanse actrice en zangeres Mandy Moore, terwijl haar zus Kate wordt gespeeld door de Australische Claire Holt. De cast wordt verder aangevuld met Chris J. Johnson als Javier, Yani Gellman als Louis, Santiago Segura als Benjamin, en Matthew Modine als Kapitein Taylor.



Op Rotten Tomatoes heeft de film slechts een score van 53%, en MovieMeter geeft het een bescheiden 2,6. Toch werd in hetzelfde jaar aangekondigd dat er een vervolg zou komen. 47 Meters Down: Uncaged werd uitgebracht op 16 augustus 2019.

Thuis op de buis


De film kwam op 22 juni 2017 in de bioscoop, maar vanaf 1 juni van dit jaar is hij ook thuis te bekijken via Videoland.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Wanneer kun je de bioscoopfilm 'Furiosa: A Mad Max Saga' op HBO Max verwachten?
Films / Specials

Wanneer kun je de bioscoopfilm 'Furiosa: A Mad Max Saga' op HBO Max verwachten?

De post-apocalyptische film Furiosa draait sinds 23 mei in de Nederlandse bioscopen.

De post-apocalyptische actiefilm Furiosa: A Mad Max Saga is sinds 23 mei in de Nederlandse bioscopen te zien. De film is gedistribueerd door Warner Bros. Pictures. Dat is goed nieuws, want hun films zijn vaak al snel te streamen.

Furiosa: A Mad Max Saga is het vijfde deel uit de Mad Max-reeks. De film speelt zich zo’n 15 jaar voor Mad Max: Fury Road af.

Furiosa


De jonge Furiosa woont in de Green Place of Many Mothers. Het enige gebied dat nog leefbaar is in Australië na de apocalyps. Het leven is hier fijn, totdat ze wordt gekidnapt door een motorbende, aangevoerd door Warlord Dementus.

Furiosa moet vele beproevingen doorstaan in haar nieuwe leven als slaaf. Terwijl de bende strijdt om de macht, plant het strijdlustige personage haar weg terug naar huis door het wasteland.

Verschijning op HBO Max


Warner Bros. Pictures brengt hun films meestal uit op hun eigen streamingplatform HBO Max. Andere films uit de Mad Max-serie zijn hier al te vinden.



Het is nog niet helemaal zeker wanneer we Furiosa: A Mad Max Saga op HBO Max kunnen verwachten. De meeste films zijn 60 tot 70 dagen na release te streamen. Dit betekent dat de film in alle waarschijnlijkheid tussen 22 juli en 1 augustus op het platform zal verschijnen.

Acteerwerk


Hoofdrollen worden vertolkt door onder anderen Anya Taylor-Joy (Furiosa), Chris Hemsworth (Dementus) en Tom Burke (Jack). De film is geregisseerd door George Miller en heeft een kijkduur van 148 minuten.

Met een score van 90% op de Tomatometer van Rotten Tomatoes is Furiosa: A Mad Max Saga erg goed ontvangen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Meesterlijke en goed scorende misdaadserie met een 8,7 op de IMDb is een dikke aanrader
Series / Specials

Meesterlijke en goed scorende misdaadserie met een 8,7 op de IMDb is een dikke aanrader

'Line of Duty' is een van de beste politieseries van de BBC.

Als je zoekt naar een spannende misdaadserie waar je even mee vooruit kan, dan is Line of Duty de perfecte serie voor jou. Bovendien scoort hij ook nog een indrukwekkende 8,7 op IMDb.

Line of Duty is een Britse politieserie, gemaakt door Jed Mercurio. Het eerste seizoen verscheen in 2012. Daarop volgden nog maar liefst 5 seizoenen, tot de serie in 2021 tot een einde kwam. In totaal zijn er 36 afleveringen gemaakt.

Anti-corruptie unit


De serie volgt detective sergeant Steve Arnott (Martin Compston), die van de vuurwapenofficiers is overgeplaatst naar de anti-corruptie unit omdat hij weigert een onterecht schietincident te verbergen. Daar vormt hij een team met Kate Fleming (Vicky McClure), een zeer gewaardeerde undercover officier.

De twee werken onder het toezicht van Superintendent Ted Hastings (Adrian Dunbar) om corruptie binnen de centrale politie op te sporen. In de serie werkt het team aan verschillende zaken, waarbij er politiemedewerkers worden verdacht van corruptie.

Uitstekende score


Daarnaast is er een verbindende verhaallijn die steeds terugkomt over een mysterieuze corrupte persoon die bekendstaat als H. Gedurende de serie leert het team dat de politie in dit verhaal een diepe link heeft met een misdaadorganisatie, waardoor ze erachter komen hoe doordringend corruptie kan zijn.



Line of Duty trok zoveel kijkers dat het na de finale de best bekeken dramaserie van de BBC werd. Op de IMDb krijgt Line of Duty een uitstekende score van 8,7, gebaseerd op 71000 recensies.

Nieuwe plannen?


Hoewel de serie in 2021 eindigde, is er veel interesse in een eventueel zevende seizoen. Er zijn gesprekken geweest tussen maker Mercurio en de BBC, maar dat heeft tot nu toe nog niet in iets concreets geresulteerd.

Bekijk Line of Duty op NPO Plus.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Na twee 'IT'-films keert Pennywise definitief terug: wie wil dat niet?
Series / Nieuws

Na twee 'IT'-films keert Pennywise definitief terug: wie wil dat niet?

Bill Skarsgård doet zijn rol uit de angstaanjagende films over en is ook co-producent.

Deadline komt met een update over Welcome to Derry, de prequelserie gebaseerd op het boek 'HET' ('IT') van horrormeester Stephen King. Het kwaadaardige wezen HET, dat de vorm aanneemt van de sadistische clown Pennywise, keert terug met meer terreur. De serie speelt zich af in de jaren 60 en toont de geschiedenis van HET in het stadje Derry.

In de twee films It (2017) en It: Chapter Two (2019) zette Bill Skarsgård de nachtmerrieclown sterk neer en de Zweedse acteur zal HET ook in de serie vertolken. Het eerste seizoen telt negen afleveringen. Dit is een bewerking door de makers van de oorspronkelijke films.

Hereniging


Voor de acteur betekent de serie tevens een hereniging met de makers van de films. Dit zijn onder andere regisseur Andy Muschietti en producenten Barbara Muschietti en Jason Fuchs. Dit drietal heeft samen het verhaal voor Welcome to Derry ontwikkeld. Bill Skarsgård zal zelf ook produceren en deze taak deelt hij met Roy Lee en Dan Lin.

Andy Muschietti zal vier van de in totaal negen afleveringen regisseren. Jason Fuchs en Brad Caleb Kane treden op als showrunners. Fuchs heeft daarnaast het scenario voor de eerste aflevering geschreven.

Nieuwe terreur


Welcome to Derry breidt de wereld van de films uit, waarbij bijzondere aandacht besteed zal worden aan HET zelf en de oorsprong van dit afgrijselijke wezen. Fans kijken ongetwijfeld uit naar de nieuwe terreur van Pennywise, de clown uit je ergste nachtmerries.



Welcome to Derry wordt in de loop van 2025 verwacht bij HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Goed nieuws voor een van de beste sciencefictionseries van dit moment
Series / Nieuws

Goed nieuws voor een van de beste sciencefictionseries van dit moment

Fans van de mysterieuze serie hoeven niet heel lang meer te wachten.

Een van de positieve verrassingen van seriejaar 2023 was Silo. De scifi-serie van Apple TV+ wist zowel critici als kijkers te overtuigen. Op IMDb scoort de serie een mooie 8.1, en op Rotten Tomatoes is de score zelfs 88%. Niet gek dus dat er een tweede seizoen aankomt.

Silo is een verfilming van de boeken van Hugh Howey. De serie vertelt het verhaal van personages die in een dystopische toekomst in een enorme ondergrondse silo leven. In de cast schitteren namen als Rebecca Ferguson en Tim Robbins.

Rebecca Ferguson


Die eerste ging in een interview met Collider in op het volgende seizoen. Ferguson heeft goed nieuws voor fans. ''Dit jaar'', antwoordde de actrice op de vraag of seizoen 2 in 2024 of 2025 komt.

''We hebben nog geen releasedatum'', gaf Ferguson toe. ''Maar we werken wel ergens naartoe. Er zijn ruwe versies van de alle tien de afleveringen. Er moet alleen nog veel gebeuren in de nabewerking.''

Apple TV+


Fans kunnen dus bijna beginnen met aftellen. In afwachting van seizoen 2 is het eerste seizoen van Silo te bewonderen op Apple TV+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit is de reden waarom je Skyshowtime moet hebben
Series / Nieuws

Dit is de reden waarom je Skyshowtime moet hebben

Naast de reguliere series zie je de terugkeer van acteur Jeremy Renner in zijn iconische rol.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.

Mayor of Kingstown


Verschijnt op: Donderdag 6 juni | Release: Seizoen 3 | Genre: Misdaad / Drama / Thriller | Kijk op: SkyShowtime

Mike McLusky is de onofficiële burgemeester van Kingstown. In de stad waar de enige bloeiende bedrijven de gevangenissen zijn, vecht hij samen met zijn broer Mitch tegen wanorde en ongerechtigheid.



Concordia


Verschijnt op: Donderdag 6 juni | Release: Seizoen 1 - aflevering 5-6 | Genre: Drama / Thriller | Kijk op: SkyShowtime

In een wereld waar miljoenen camera's verbonden zijn met een AI-systeem dat elk aspect van het leven van burgers bewaakt, worden vermoedelijke misdaden voorkomen voordat ze plaatsvinden.



The Tattooist of Auschwitz


Verschijnt op: Vrijdag 7 juni | Release: Seizoen 1 | Genre: Drama / Geschiedenis / Romantiek

Deze serie vertelt het aangrijpende en waargebeurde verhaal over Lali Sokolov, een Joodse gevangene die tijdens de Tweede Wereldoorlog in het concentratiekamp Auschwitz-Birkenau de taak had om identificatienummers op de armen van medegevangenen te tatoeëren.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Disney+ pakt groots uit aankomende dagen
Series / Nieuws

Disney+ pakt groots uit aankomende dagen

Deze week wordt afgetrapt met veel nieuwe series waar je voorlopig wel even zoet mee bent.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.

We Were the Lucky Ones


Verschijnt op: Woensdag 5 juni | Release: Seizoen 1 - aflevering 8 | Genre: Drama | Kijk op: Disney+

We Were the Lucky Ones is een serie die gebaseerd is op het ongelooflijke waargebeurde verhaal van een Joodse familie die aan het begin van de Tweede Wereldoorlog van elkaar gescheiden wordt. De serie volgt hen de hele wereld over terwijl ze er alles aan doen om te overleven en zich te herenigen.



The Acolyte


Verschijnt op: Woensdag 5 juni | Release: Seizoen 1 - aflevering 1-2 | Genre: Actie / Avontuur / Drama | Kijk op: Disney+

The Acolyte onderzoekt een stelsel vol geheimen en duistere krachten en niet alles is wat het lijkt.



Becoming Karl Lagerfeld


Verschijnt op: Vrijdag 7 juni | Release: Seizoen 1 | Genre: Biografie / Drama / Geschiedenis | Kijk op: Disney+

In 1972 is de 38-jarige Karl Lagerfeld een grotendeels onbekende prêt-à-porter-ontwerper. Hij ontmoet de jonge Jacques de Bascher, een ambitieuze, verleidelijke dandy, en zijn wereld verandert. Eindelijk durft Karl de strijd aan te gaan met Yves Saint Laurent, zijn vriend en het genie bij uitstek van de haute couture, en de geduchte zakenman Pierre Bergé. Glamour, botsende ego's, extravagante feesten en destructieve passie: zo werd Karl Lagerfeld een legende.



Overige series nieuw op Disney+


Hieronder de overige series die deze week op Disney+ verschijnen.

2 juni: Go! Go! Loser Ranger (seizoen 1 - aflevering 9) - Animatie / Actie / Avontuur - Nu hun oude schuilplaats en bazen zijn weggevaagd, sluiten de overlevende Dusters een geheime overeenkomst met de Ranger Force om deel te nemen aan de wekelijkse confrontatie op zondag, die ze altijd verliezen. Vechter D is deze poppenkast beu en komt in actie om voor altijd alles te veranderen.

5 juni: Tracker (seizoen 1 - aflevering 8) - Misdaad / Drama - In Tracker speelt Justin Hartley de rol van Colter Shaw, een eenzame survivalist die door het land zwerft en op zoek is naar beloningen. Hij gebruikt zijn speurvaardigheden om burgers en politie te helpen bij het oplossen van allerlei mysteries, en tegelijkertijd worstelt hij met zijn gebroken gezin.

5 juni: Undead Unluck (seizoen 1 - aflevering 21) - Animatie / Actie / Avontuur - Fuko Izumo, een meisje met de gave 'ongeluk', brengt ongeluk aan iedereen die haar aanraakt. Wanneer Fuko zelfmoord wil plegen, verschijnt er plotseling een ondode met een onsterfelijk lichaam. Hij is blij dat hij eindelijk iemand heeft gevonden die hem een echte dood kan bezorgen.

5 juni: Mission: Yozakura Family (seizoen 1 - aflevering 6) - Animatie / Actie / Komedie - Een verre van normale familie. Taiyo Asano, de 'ultieme introvert', verloor zijn familie bij een tragisch ongeluk. De enige met wie hij kan praten, is zijn jeugdvriendin Mutsumi Yozakura, die een geheim bewaart als erfgename van een familie van spionnen. Haar broer Kyoichiro, een zeer ervaren spion, heeft het op Taiyo gemunt. Om zichzelf te redden, trouwt Taiyo met Mutsumi en sluit hij zich aan bij de familie Yozakura. Het begin van een unieke missie.

8 juni: The Fable (seizoen 1 - aflevering 10) - Animatie / Actie / Komedie - Fable is een onoverwinnelijke huurmoordenaar die zijn tegenstander in minder dan zes seconden kan uitschakelen. Maar op een dag moet hij van zijn baas een jaar lang een gewoon leven leiden en niemand doden. Dus neemt Fable een coole, grappige en enigszins excentrieke pauze van het moorden.

8 juni: Doctor Who (seizoen 1 - aflevering 6) - Avontuur / Drama / Sciencefiction - De Doctor en zijn reisgenoot Ruby Sunday reizen door tijd en ruimte, met avonturen, helemaal van het Regency-tijdperk in Engeland tot door oorlog verscheurde toekomstige werelden. Tijdens hun avonturen in de TARDIS – een tijdreizend schip in de vorm van een politietelefooncel – komen ze ongelooflijke vrienden en gevaarlijke vijanden tegen, waaronder een angstaanjagend snottermonster en de machtigste vijand van de Doctor tot nu toe.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De film '300' krijgt een tv-serie: terug naar het oude Griekenland met Zack Snyder
Series / Nieuws

De film '300' krijgt een tv-serie: terug naar het oude Griekenland met Zack Snyder

Regisseur Zack Snyder wist faam te maken met de film 300 uit 2006.

Na zijn doorbraak met Dawn of the Dead verscheen van regisseur Zack Snyder de verfilming 300, gebaseerd op de comic van Frank Miller. De historische actiefilm met onder andere Gerard Butler werd een megahit en later verscheen er een vervolg met Eva Green.

Alweer even geleden verschenen er geruchten over een nieuw hoofdstuk in de reeks en nu wordt via Variety duidelijk dat Warner Bros. Television zijn zinnen heeft gezet op een tv-serie.

Zack Snyder


Snyder heeft na 300 heel wat andere films gemaakt, maar deze werden zeker niet allemaal even goed ontvangen. Hij boekte redelijke successen met Man of Steel en Army of the Dead, maar stelde teleur met Justice League en de recente Rebel Moon-films.

Variety meent dat de regisseur nu in gesprek is om de serie 300 te regisseren. De serie zou een prequel moeten worden, al zijn verdere details nog niet bekend.

Slag bij Thermopylae


In de eerste film zien we een groots gevecht dat losjes en met veel fantasie gebaseerd is op een historische gebeurtenis, de Slag bij Thermopylae die 480 v.Chr. plaatsvond. Het zou mooi zijn als we in de serie een hoop bekende gezichten terugzien.



Wil je de film 300 nog een keer zien? Je vindt de kaskraker, goed voor $450 miljoen wereldwijd, en het vervolg 300: Rise of an Empire op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.