search

Ons nieuws van maandag 3 juni 2024

'The Veil': teleurstellende opeenstapeling van leugens
Recensie

'The Veil': teleurstellende opeenstapeling van leugens

Een bewogen autorit van een terreurverdachte en een Interpolagent gaat gepaard met volop en intriges.

Regie: Daina Reid, Damon Thomas | Cast: Elisabeth Moss (Imogen Salter), Yumna Marwan (Adilah El Idrissi), Dali Benssalah (Malik Amar), Josh Charles (Max Peterson), Thibault de Montalembert (Magritte), e.a. | Afleveringen: 6 | Speelduur: 42-49 minuten| Jaar: 2024

Adilah zit in een vluchtelingenkamp in Syrië, waar ze wordt aangevallen door andere kampbewoners die hebben ontdekt dat ze banden heeft met IS. Interpolagent Imogen schiet te hulp en weet haar naar Istanbul te krijgen. De twee vrouwen lijken elkaar aanvankelijk best te mogen, maar hun band komt stevig onder druk te staan wanneer Imogen doorkrijgt dat Adilah best een grote rol speelde in de plannen van IS.

We leren Imogen kennen als iemand die haar gevoelens nooit haar missie laat beïnvloeden en weet hoe ze medeleven moet veinzen. Ze doet dit ook bij Adilah, aangezien zij bekend is met de details van een geplande aanslag op een westers doelwit. Maar omdat Adilah al snel door alle trucjes heen prikt, wordt Imogen gedwongen om een kwetsbare kant van zichzelf te tonen. Tegen haar verwachting in begint ze daarbij steeds meer te geven om Adilah.

De premisse van The Veil heeft potentie maar helaas zijn er aardig wat aspecten die een spannende miniserie tegenwerken. Er is duidelijk veel aandacht besteed aan de esthetiek, maar qua spelregie schiet de serie flink tekort. Niet dat de acteurs slechte prestaties leveren, maar in veel scènes is duidelijk zichtbaar dat ze te weinig regieaanwijzingen hebben gekregen, waardoor hun spel geforceerd en leeg aanvoelt. Enkel Yumna Marwan weet als Adilah een overtuigende rol neer te zetten.

Het is behoorlijk lastig om Imogen in je hart te sluiten. Haar daden zijn weliswaar goed, maar door haar arrogantie en cynisme zijn we eerder geneigd om partij te kiezen voor Adilah. Als dit een bewuste keuze van de makers was geweest, dan had dit voor een interessante kijkervaring kunnen zorgen, maar het is overduidelijk dat we het met Imogen als protagonist moeten doen. Het verloop van het verhaal zal daardoor menigeen koud laten.

Ondanks de vele gebreken blijft het verhaal lange tijd interessant, waardoor The Veil voor meerdere afleveringen op haar premisse kan leunen. Maar door te lang te blijven hangen in het mysterie over wat precies de waarheid is, blijft gaandeweg geen houvast meer over. De laatste aflevering legt weliswaar alle puzzelstukjes aan elkaar, maar doet dat met een hoop uitleg die nauwelijks aansluit op eerder verstrekte informatie. Daardoor weet ook het einde niet bepaald indruk te maken.

★★☆☆☆

The Veil is te zien bij Disney+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Fikse prijsverhogingen van Netflix beginnen abonnees af te schrikken
Series / Nieuws

Fikse prijsverhogingen van Netflix beginnen abonnees af te schrikken

Netflix is zijn klanten aan het informeren over de prijsverhoging: loopt fors op.

De afgelopen jaren heeft Netflix de prijzen van zijn abonnementen flink wat keren verhoogd. Daarnaast moeten tegenwoordig ook de "meekijkers" betalen. Dit zorgt ervoor dat de totaalprijs van een abonnement flink toeneemt.

Op X/Twitter wordt er gereageerd op de prijsaanpassing van Netflix en zeker niet iedereen is hierover te spreken. Er wordt nu zelfs teruggeschakeld naar een goedkoper abonnement om de kosten te drukken.

"Belachelijk veel geld"


Zo schrijft Jeroen op X/Twitter: "Ik heb bij Netflix een premium account om UHD films en series te bekijken. Per juli gaat Netflix een prijsverhoging doorvoeren van 15,99 naar 18,99. Dat vind ik te ver gaan. Daarom teruggeschakeld naar standaardaccount dat straks 13,99 gaat kosten. Nog belachelijk veel geld."

"Ik nam @NetflixNL op 18 maart 2014 voor 7,99 pm
We zijn nu 10 jaar verder en ik krijg zojuist de prijsverhoging naar 18,99 per maand. 237% van 7,99. Inmiddels zijn er concurrenten, conform martktwerking zou het goedkoper moeten worden. How come?"
is de reactie van doesyourdogbite op de prijsverhoging.

Goed boek


"@NetflixNL een #prijsverhoging van €3,- (DRIE EURO) per maand is wel een erg schofterige #inflatiecorrectie! Bye bye #Netflix!! #FAIL," vindt 5th11. En Doctor C schrijft: "Ik heb eigenlijk geen idee waarom ik het duurste abonnement van Netflix heb. En die prijsverhoging is ook een goede nudge richting een goedkopere abo. Of mss moet ik maar gewoon meer boeken gaan lezen."













De belangrijkste prijswijzigingen zijn als volgt: Het basisabonnement gaat van 7,99 naar 8,99 euro, het standaardabonnement gaat van 11,99 naar 13,99 euro en het premium-abonnement kost nu 18,99 in plaats van 15,99 euro.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 3 grote en aansprekende films verschijnen binnenkort op Netflix
Films / Specials

Deze 3 grote en aansprekende films verschijnen binnenkort op Netflix

Netflix komt aankomende maanden met een aantal leuke, actievolle films.

Netflix brengt dit jaar nog een aantal grote films uit en deze en aankomende maanden zijn dat vooral actiefilms. Hieronder drie grotere Netflix Originals die je binnenkort kunt verwachten.

Hit Man


Verschijnt op: 7 juni | Genre: Actiekomedie | Kijk op: Netflix

Deze actiekomedie van regisseur Richard Linklater (Boyhood) draait nu nog in de bioscoop. Dit komt waarschijnlijk vooral doordat de film gewoon erg goed is ontvangen, met een 97%-score op de Tomatometer.

In de film Hit Man, met rollen voor Glen Powell, Adria Arjona en Retta, overtreedt beroepsmoordenaar Gary Johnson het protocol door een wanhopige vrouw te helpen die probeert te vluchten voor een gewelddadige echtgenoot. Hij merkt dat hij voor haar valt.



Beverly Hills Cop: Axel F


Verschijnt op: 3 juli | Genre: Actiekomedie | Kijk op: Netflix

Na twintig jaar keert Eddie Murphy terug als agent Axel Foley. Hij speelde de rol al in drie films (1984, 1987, 1994) en hij krijgt dit keer hulp van bekende en nieuwe gezichten. Denk dan aan acteurs als Joseph Gordon-Levitt, Kevin Bacon, Taylour Paige, Judge Reinhold en John Ashton.

In Axel F wordt het leven van de dochter van rechercheur Axel Foley bedreigd. Samen met zijn nieuwe partner en een paar oude vrienden wil hij een samenzwering nog eens extra onder de aandacht brengen.



The Union


Verschijnt op: 16 augustus | Genre: Actiekomedie | Kijk op: Netflix

Deze actiekomedie heeft hoofdrollen voor Mark Wahlberg en Halle Berry en andere gezichten zijn Mike Colter, Adewale Akinnuoye-Agbaje, Jackie Earle Haley en J. K. Simmons. De regie lag in handen van Julian Farino, bekend van Ballers en Entourage.

In The Union is Mike gelukkig met een eenvoudig leven als bouwvakker in zijn geboortestad New Jersey. Als zijn oude liefde Roxanne opduikt, wordt hij gerekruteerd voor een gevaarlijke en geheime missie in Europa. De missie brengt hen weer bij elkaar in een wereld van spionnen en snelle achtervolgingen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix onthult eerste trailer 'Tomb Raider: The Legend of Lara Croft' met een opvallende hoofdrolspeelster
Series / Nieuws

Netflix onthult eerste trailer 'Tomb Raider: The Legend of Lara Croft' met een opvallende hoofdrolspeelster

Niemand minder dan Hayley Atwell spreekt de stem in van Lara Corft!

Op Netflix verschijnen van de meest bekende franchises regelmatig animatieseries. Denk aan Godzilla, Jurassic World, Fast & Furious en later dit jaar Terminator. Maar ook Tomb Raider ontkomt hier niet aan. Later dit jaar verschijnt Tomb Raider: The Legend of Lara Croft.

De animatieserie is uiteraard een bewerking van de eerdere spellen en dient als een vervolg op de bekende Survivor-trilogie bestaande uit Tomb Raider; Rise of the Tomb Raider en Shadow of the Tomb Raider.

Hayley Atwell


De stem van Lara Croft wordt ingesproken door Hayley Atwell, de actrice die je mogelijk kent uit films als Mission: Impossible - Dead Reckoning en Cinderella en de Marvel-serie Agent Carter.

De synopsis volgens Netflix: In de animatieserie blijft Lara Croft oude mysteries onderzoeken en verloren waarheden onthullen op adembenemende en gevaarlijke locaties.

Oktober


Naast onderstaande eerste trailer heeft Netflix ook de premièredatum voor Tomb Raider: The Legend of Lara Croft bekendgemaakt. Vanaf 10 oktober kun je de reeks op Netflix gaan bekijken.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Het wordt behoorlijk heet in eerste trailer 'Bridgerton' seizoen 3 deel 2
Series / Trailer

Het wordt behoorlijk heet in eerste trailer 'Bridgerton' seizoen 3 deel 2

Netflix komt later deze maand met het tweede en laatste deel van seizoen 3 van Bridgerton.

Ondertussen is de hitserie Bridgerton de eerste plaats in de Nederlandse Netflix Top 10 kwijtgeraakt aan de miniserie Eric. Dit is redelijk snel, maar het zou ook kunnen dat veel mensen eerst wachten op de afrondende afleveringen van het derde seizoen.

Netflix zette vorige maand deel 1 van Bridgerton seizoen 3 online. Net als het afrondende tweede deel bestaat deze reeks uit vier afleveringen. Vanaf 13 juni kun je het complete derde seizoen met acht afleveringen bingewatchen.

Seizoen 3


In het derde seizoen worden we meegenomen op het liefdesavontuur van Colin Bridgerton (Luke Newton) en Penelope Featherington (Nicola Coughlan). Je ziet uiteraard ook rollen van Claudia Jesse (Eloise Bridgerton), Luke Thompson, Benedict Bridgerton, Golda Rosheuvel (Queen Charlotte) en Adjoa Andoh (Lady Danbury).

Ondertussen zijn er dus drie seizoenen waarvan de eerste twee op respectievelijk plaats 4 en plaats 9 staan van de Netflix Top 10 aller tijden met de meest bekeken Netflix Originals. De prequelserie Queen Charlotte: A Bridgerton Story staat niet in de lijst, maar was uiteraard ook een succes.

Record


Het eerste deel, dat sinds 16 mei te zien is, behaalde een record van meer dan 41 miljoen weergaven in de eerste vier dagen. Hieronder zie je de eerste beelden uit het tweede deel, die de temperatuur flink doen oplopen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Outlander' terug op Netflix: vanaf deze dag kijk je het nieuwe seizoen
Series / Nieuws

'Outlander' terug op Netflix: vanaf deze dag kijk je het nieuwe seizoen

De hitserie Outlander start deze maand met het zevende seizoen op Netflix.

Een van de succesvolste series van de afgelopen jaren is Outlander, in Nederland te zien op Ziggo en Netflix. Van het historische drama met een scifi-tintje verscheen vorig jaar al het eerste deel van het zevende seizoen op de originele zender Starz en Ziggo. Nu komen deze afleveringen ook naar Netflix.

De streamingdienst heeft bekendgemaakt dat de eerste acht afleveringen van het zevende seizoen vanaf woensdag 19 juni te zien zijn op Netflix. Zet alvast het belletje om je er later aan te laten herinneren.

Eennalaatste seizoen


Het zevende seizoen is opgesplitst in twee delen met elk acht afleveringen. De tweede reeks start pas in november dit jaar en zal in 2025 op Netflix verschijnen. Daarna verschijnt de prequelserie Outlander: Blood of My Blood bestaande uit tien afleveringen en vervolgens zal Outlander worden afgerond met het achtste seizoen.

In het zevende seizoen, een bewerking van de boekenreeks van Diana Gabaldon, van de moederserie probeert Jamie te voorkomen dat Claire ten onrechte voor moord wordt veroordeeld.

19 juni


Het zevende seizoen is in ieder geval weer ijzersterk ontvangen. Op de Tomatometer staat het seizoen op de volle 100 procent na twaalf recensies. De publieksscore staat op 82 procent.

Bekijk op instagram
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Star Trek: Discovery' seizoen 5: een mooie afsluiter van een middelmatige serie
Recensie

'Star Trek: Discovery' seizoen 5: een mooie afsluiter van een middelmatige serie

Na vier wisselvallige seizoenen eindigt de serie met haar sterkste avontuur.

Regie: Olatunde Osunsanmi, Doug Aarniokoski, Andi Armaganian, e.a. | Cast: Sonequa Martin-Green (Michael Burnham), Anthony Rapp (Paul Stamets), Doug Jones (Saru), Mary Wiseman (Sylvia Tilly), David Ajala (Cleveland Booker), e.a. | Afleveringen: 10 | Speelduur: 47-85 minuten | Jaar: 2024

Star Trek: Discovery luidde in 2017 de nieuwe tv-periode in van de langlopende sciencefictionfranchise, maar een daverend succes kon je het niet noemen. Meerdere keren werd van koers veranderd, onder andere vanwege kritiek door fans. Met het vijfde seizoen eindigt Discovery gelukkig alsnog op een hoogtepunt, zodat Star Trek-liefhebbers met een gerust hart de laatste tien afleveringen kunnen bekijken.

Discovery was de eerste Star Trek-serie sinds de rebootfilms waarin Chris Pine een jonge kapitein Kirk vertolkt en speelt zich tien jaar voor diens avonturen af. Hoofdrolspeelster is Michael Burnham, bij aanvang nog een lieutenant-commander maar in seizoen vijf inmiddels kapitein van haar eigen schip. Ook is ze de nooit eerder genoemde geadopteerde zus van de beroemde Vulcan Spock.

Hoewel Discovery vaak verwees naar eerdere Star Trek-avonturen, zag alles er totaal anders uit. Van de moderner ontworpen ruimteschepen tot alienrassen zoals de Klingons, die nu meer op de orks uit The Lord of the Rings lijken. In seizoen twee kwam de charismatische kapitein Pike aan boord, samen met een jongere versie van Spock. Beide personages kregen later met Star Trek: Strange New Worlds hun eigen serie.

Vanaf seizoen drie reisde de Discovery-bemanning honderden jaren in de toekomst voor nieuwe avonturen, waarbij de schrijvers gelukkig veel minder hoefden te verwijzen naar gebeurtenissen uit vroegere Star Trek-series. Omdat de technologie niet heeft stilgestaan kreeg de serie ook veel meer een eigen smoel, dankzij nieuwe ruimteschepen en vreemde alienrassen.

Met het vijfde seizoen laat de serie haar serieuze imago een beetje los. Sonequa Martin-Green lijkt eindelijk wat meer spontaniteit en plezier te kunnen stoppen in de rol van kapitein Burnham. Ook Anthony Rapp als wetenschapsofficier Stamets en Doug Jones als Michaels rechterhand Saru kunnen veel meer spelen met hun personages. Sterker nog, in een tijdreisaflevering wordt een beetje de draak gestoken met het doodserieuze karakter van de eerste seizoenen van Discovery.

Ondanks alle lol en grappige scènes wordt het universum opnieuw bedreigd. Een mysterieus duo van premiejagers zou een uitgestorven alienras op het spoor zijn, dat met onvoorstelbaar geavanceerde technologie zijn DNA over het heelal heeft verspreid en onder meer verantwoordelijk is voor het ontstaan van de mensheid. Die goddelijke kennis mag niet in handen van de verkeerde aliens vallen, dus krijgen Michael en haar bemanning een topgeheime missie om de premiejagers voor te zijn.

Deze intergalactische schattenjacht zorgt voor meer opzichzelfstaande afleveringen dan in de voorgaande seizoenen. De focus ligt daardoor meer op de bemanning en de andere personages die Michael tegenkomt. Een uitstekende ontwikkeling, die van seizoen vijf het beste seizoen van de serie maakt. Toch blijven veel vaste bemanningsleden niet interessant genoeg om echt indruk te maken. Dit in tegenstelling tot het veel betere Strange New Worlds, dat haar bemanning meer luchtige avonturen, drama en een gezonde dosis zelfspot geeft.

Wie weet was Discovery nog beter geworden in een volgend seizoen, maar helaas werd na de opnames van de laatste aflevering bekendgemaakt er geen seizoen zes zal komen. Toch eindigt Michaels avontuur op een bevredigende manier. Het is een mooie afsluiter voor een middelmatige Star Trek-serie. Maar zelfs de meest verzuurde trekkie moet toegeven dat het succes van Discovery ervoor gezorgd heeft dat er meer Star Trek-series actief zijn dan ooit tevoren. De franchise is daardoor weer springlevend.

★★★☆☆

Star Trek: Discovery is te zien bij SkyShowtime.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit essentiële woord werd pas in de laatste aflevering van 'Terminator: The Sarah Connor Chronicles' gebruikt
Series / Specials

Dit essentiële woord werd pas in de laatste aflevering van 'Terminator: The Sarah Connor Chronicles' gebruikt

In 'Terminator: The Sarah Connor Chronicles' duurt het heel lang voordat het woord 'Terminator' wordt gezegd.

In 2008 werden fans van de Terminator-franchise getrakteerd op iets wat maar weinigen ooit hadden durven dromen: een televisieserie gebaseerd op de personages uit de films. Terminator: The Sarah Connor Chronicles werd gemaakt door schrijver en uitvoerend producent Josh Friedman, waarmee hij zijn televisiedebuut maakte.

Terminator: The Sarah Connor Chronicles volgt het leven van Sarah Connor, gespeeld door Lena Headey, en haar zoon John Connor, gespeeld door Thomas Dekker, na de gebeurtenissen in Terminator 2: Judgment Day. Ze proberen de creatie van Skynet te voorkomen, een kunstmatig intelligent computersysteem dat uiteindelijk een nucleaire oorlog tegen de mensheid zal starten.

Cliffhanger


Helaas, zoals bij veel series die fans graag zien maar niet live bekijken, werd Terminator: The Sarah Connor Chronicles veel te vroeg geannuleerd. Na amper 2 seizoenen was het gedaan. De annulering kwam op het slechtst denkbare moment, aangezien de finale van seizoen twee eindigde met een cliffhanger, waardoor de fans op het puntje van hun stoel zaten.

Triest genoeg zouden fans nooit de ware lotsbestemming van John, Sarah of een van de andere personages die ze gedurende 31 afleveringen hadden gevolgd, te weten komen. Toegegeven, de personages en vele anderen hebben hun weg terug naar het witte doek gevonden, maar het zou leuk geweest zijn om langer te kunnen genieten van de tv-adaptatie.

Terminator


Hoewel de serie maar 2 seizoenen lang duurde, moest men lang wachten tot het woord "Terminator" daadwerkelijk werd gezegd in Terminator: The Sarah Connor Chronicles. Het duurde namelijk tot de allerlaatste aflevering van de serie voordat Sarah Connor daadwerkelijk het woord "Terminator" uitsprak, wat vreemd is gezien de titel van de serie.



Sarah is een vrouw die niet alleen meerdere Terminators heeft bevochten gedurende haar leven, maar ook gedurende lange tijd in gezelschap was van een, dus je zou denken dat ze minstens één keer het T-woord zou laten vallen.

Born To Run


In die laatste aflevering, getiteld Born to Run, krijgt Sarah ruzie met Catherine Weaver (Shirley Manson) over hun betrokkenheid bij Skynet. Catherine Weaver is een Terminator vermomd als de CEO van een hightech bedrijf genaamd ZeiraCorp. Ze richt zich op de ontwikkeling van kunstmatige intelligentie en op andere Terminators om Skynet-technologie in het heden om te bouwen en zich voor te bereiden op de toekomstige oorlog.



Weaver is van plan dit onderzoek te gebruiken om tegen Skynet te vechten. Ondanks de onthulling dat Weaver een vijand van Skynet is, is het nog steeds onbekend waar haar loyaliteit ligt. Weaver hint naar haar motieven in de aflevering Born to Run wanneer ze via boodschapper James Ellison aan Cameron vraagt: "Wil je je bij ons aansluiten?" En in die aflevering heb je dus de scène die het enige moment markeerde waarop Sarah het woord uitsprak toen ze zei: "You lying Terminator bitch. You're building Skynet."

Kijken?


Terminator: The Sarah Connor Chronicles is op dit moment niet te streamen, huren, kopen of downloaden via streamingdiensten in Nederland, maar je kan de serie wel kopen op dvd of blu-ray.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Perfecte score op Rotten Tomatoes: "deze serie is zo verslavend"
Series / Nieuws

Perfecte score op Rotten Tomatoes: "deze serie is zo verslavend"

Trying combineert komedie met realisme, en seizoen 4 krijgt lovende kritieken op Rotten Tomatoes.

Bijna iedere serieliefhebber houdt wel van een goede komedie. Een simpele serie waar je niet bij na hoeft te denken en die je zonder al te veel concentratie kan volgen. Deze komedie is net iets anders dan de standaard serie, maar wat vinden critici hier eigenlijk van?

Hoewel Trying een echte komedie is, heeft de serie wel een realistisch en kwetsbaar randje. De serie gaat over Nikki en Jason. Ze willen heel graag ouders worden, maar het lukt ze niet om een kind te krijgen. Daarom besluiten ze de opties van adoptie te onderzoeken.

Rotten Tomatoes


De eerste drie seizoenen zijn positief ontvangen, maar is seizoen 4 ook net zo populair? Dat vinden de critici op Rotten Tomatoes in ieder geval wel. Zij geven de serie namelijk een fantastische score van 100% (op het moment van schrijven).

Seizoen 4 begint met een grote tijdsprong en volgens Peter Martin was dit een goed idee: "Het is een briljante zet om de gebeurtenissen zes jaar in de toekomst te schuiven, zodat de jonge prinses nu een tiener is. Scarlett Rayner weet de emoties van een bijna volwassen geadopteerde vrouw goed vast te leggen."

Het belang van liefde


Volgens Gissane Sophia van Marvelous Geeks Media is het de serie gelukt om het belang van liefde te benadrukken. Volgens haar onderstreept seizoen 4 de essentiële rol van liefde om mensen "naar hun beste zelf" te laten groeien.



Naast de schrijvers krijgt ook de cast grote complimenten: "Nu seizoen 4 na een pauze van twee jaar eindelijk op Apple TV+ verschijnt, herinneren Trying's scherpe schrijfstijl en innemende ensemble er meteen aan waarom deze serie zo verslavend is", aldus Tania Hussain van Collider.

Apple TV+


Trying is te streamen op Apple TV+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix schrapt deze week bekende films: haast je om deze titels nog snel te kijken
Series / Specials

Netflix schrapt deze week bekende films: haast je om deze titels nog snel te kijken

Bekijk hier het overzicht van films en series die deze week verdwijnen van Netflix, inclusief een kijktip.

Er komen elke week heel veel nieuwe films en series bij op Netflix, maar helaas verdwijnen er ook een heleboel. Zo ook deze week. Hieronder vind je een leuke kijktip en een volledig overzicht van alle titels die verwijderd gaan worden.


The Big Short (2015)



The Big Short is gebaseerd op het boek The Big Short: Inside the Doomsday Machine van Michael Lewis over de financiële crisis in 2007 en 2008. In de film schitteren Christian Bale, Steve Carell, Ryan Gosling, Brad Pitt en nog veel meer.

De film vertelt het verhaal van enkele mannen die de beurscrash in Amerika zien aankomen. Zij besluiten hier gebruik van te maken en worden miljonair in een tijd van financiële crisis.

Laatste kans: tot en met 9 juni op Netflix.

Laatste kans


Bekijk hieronder de volledige lijst van alle films en series die deze week verwijderd worden.

  • Rock My Heart (2019) - 6 juni
  • Stree (2018) - 6 juni
  • De Notenkraker en de Toverfluit (2022) - 8 juni
  • Assassin's Creed (2016) - 9 juni
  • The Big Short (2015) - 9 juni
  • The Girl Next Door (2004) - 9 juni
  • Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
    Deze week op NPO Start: verrassend veel nieuws te zien
    Series / Nieuws

    Deze week op NPO Start: verrassend veel nieuws te zien

    Mocht je geen zin hebben in verkiezingen en voetbal, zit je op NPO Start komende week goed.

    Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.

    Floortje terug naar het einde van de wereld


    Verschijnt op: Maandag 3 juni | Release: Seizoen 1 - aflevering 2 | Genre: Avontuur / Reality-tv | Kijk op: NPO Start

    In Floortje Terug Naar Het Einde Van De Wereld gaat Floortje Dessing op bezoek bij een aantal oude bekenden die ze in de afgelopen jaren bezocht. Wonen ze nog steeds aan het einde van de wereld of heeft hun leven een andere wending genomen?



    De Geknipte Gast


    Verschijnt op: Vrijdag 7 juni | Release: Seizoen 8 - aflevering 9 | Genre: Talkshow | Kijk op: NPO Start

    Interviewprogramma met Özcan Akyol, die in gesprek gaat met een gast terwijl die bij hem in de barbershop langskomt. Tussen de spiegels ontvouwt zich een openhartig gesprek over het werk en het privéleven van de gast.



    Ik vertrek


    Verschijnt op: Zaterdag 8 juni | Release: Seizoen 22 - aflevering 5 | Genre: Reaity-TV | Kijk op: NPO Start

    Serie reportages waarin Nederlanders, die hun geluk in het buitenland gaan beproeven, gevolgd worden. We zien de voorbereidingen in Nederland, het emotionele afscheid van familie en vrienden en de eerste stappen in het land van bestemming.



    Overige series nieuw op NPO Start


    Hieronder de overige series die deze week op NPO Start verschijnen.

    3 juni: Plakshot (seizoen 6 - aflevering 5) - Komedie - In het satirische programma Plakshot geeft Roel Maalderink met straatinterviews, sketches en parodieën zijn blik op de actualiteit én legt hij de absurditeit van de media bloot.

    3 juni: Makkelijk Scoren (seizoen 3 - aflevering 4) - Sport / Komedie - Satirisch sportprogramma waarin Tex de Wit, Jonathan van het Reve en Diederik Smit in hoog tempo de sportweek doornemen. Met uiteraard volop aandacht voor de rafelranden van de sport: commentatoren, supporters, scheidsrechters die het verkeerd zien, de geschiedenis, de toekomst en steeplechase.

    3 juni: Kiespijn (seizoen 5 - aflevering 4) - Spelprogramma / Komedie - Verkiezingsquiz. Diederik Ebbinge gaat te werk door een politieke panelquiz te spelen met zijn twee (uiteraard geheel objectieve) teams 'links' en 'rechts', onder leiding van captains Rutger Castricum en Hanneke Groenteman.
    Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
    Nieuw op Netflix: Alle series die je deze week moet zien
    Series / Nieuws

    Nieuw op Netflix: Alle series die je deze week moet zien

    Van historie tot reality, van humor tot actie… Qua genres gaat het deze week alle kanten op.

    Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.

    Hitler and the Nazis: Evil on Trial


    Verschijnt op: Woensdag 5 juni | Release: Seizoen 1 | Genre: Documentaire / Geschiedenis | Kijk op: Netflix

    Deze aangrijpende docuserie onderzoekt de opkomst, heerschappij en berechting van Adolf Hitler en de nazi's, van de periode vóór WO II en de Holocaust tot het proces van Neurenberg.



    Kübra


    Verschijnt op: Donderdag 6 juni | Release: Seizoen 2 | Genre: Drama / Thriller | Kijk op: Netflix

    In deze spannende dramaserie ontvangt een man mysterieuze berichten die de toekomst lijken te voorspellen.



    Sweet Tooth


    Verschijnt op: Donderdag 6 juni | Release: Seizoen 3 | Genre: Actie / Avontuur / Drama | Kijk op: Netfilx

    Er was eens ... Gus, een innemende hertenjongen, is op zoek naar familie en trekt samen met een zwervende eenzaat op een gevaarlijk avontuur door een postapocalyptisch Amerika.



    Overige series nieuw op Netflix


    Hieronder de overige series die deze week op Netflix verschijnen.

    5 & 6 juni: Frankly Speaking (seizoen 1 - aflevering 11-12) - Komedie / Drama / Romantiek - Een gerespecteerde omroeper zegt in de uitzending ineens alles wat hij denkt. Dat trekt de aandacht van een tv-schrijver die hem uitnodigt in haar variétéshow.

    6 juni: Delicious in Dungeon (seizoen 1 - aflevering 23) - Animatie / Avontuur / Komedie - Kerkers, draken ... en heerlijke monsterstoofpot? Avonturiers begeven zich in een vervloekt, bedolven koninkrijk om hun kameraad te redden en koken onderweg bergen voedsel.

    7 juni: Hierarchy (seizoen 1) - Drama / Romantiek - Slechts een kleine groep leerlingen schrijft de wet voor op Jusin High School. Maar dan veroorzaakt een geheimzinnige nieuwe leerling een barst in hun ondoordringbare wereld.

    7 juni: Perfect Match (seizoen 2) - Reality-TV / Romantiek - Stellen die hun compatibiliteit bewijzen, krijgen de macht om andere koppels te vormen of uit elkaar te halen in deze strategische en verleidelijke datingcompetitie.
    Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.