search

Ons nieuws van woensdag 5 juni 2024

Netflix doet boekje open over Hitler en zijn volgelingen in docuserie 'Hitler and the Nazis: Evil on Trial'
Series / Nieuws

Netflix doet boekje open over Hitler en zijn volgelingen in docuserie 'Hitler and the Nazis: Evil on Trial'

Documentaireserie over de juridische gevolgen en rechtszaken tegen nazi's na de val van Hitler.

Voor je de serie bekijkt: 5 vragen over Hitler and the Nazis: Evil on Trial:

Waar gaat de serie over?


Ontdek in deze indringende serie hoe de gruwelijke daden van Hitler en zijn volgelingen voor het gerecht worden gebracht en hoe recht en gerechtigheid zich verhouden tot de duisternis van het nazisme.

Wat is er anders aan deze documentaireserie in verhouding tot andere over Hitler?


In tegenstelling tot traditionele documentaires over Hitler, richt Hitler and the Nazis: Evil on Trial zich op de juridische gevolgen van het naziregime, waarbij de focus ligt op de rechtszaken en processen na de val van Hitler. Het biedt een diepgaande analyse van de strijd voor gerechtigheid en de complexiteit van het straffen van oorlogsmisdaden.

Wie doet de narratie?


De stem die de documentaire begeleidt is natuurlijk uitermate belangrijk. In deze documentaire wordt de narratie verzorgd door Scott Alexander Young, die ook schrijver was voor Dumb and Dumber.

Voor wie is deze serie?


Deze serie zal vooral mensen aanspreken die geïnteresseerd zijn in geschiedenis, rechtbankdrama's en de psychologie van totalitaire regimes. Fans van de documentaireserie Hitler: The Rise of Evil zullen deze serie ook waarderen.

Is de serie te bingen?


Met één seizoen van 6 afleveringen, elk met een gemiddelde duur van 45 minuten, kan Hitler and the Nazis: Evil on Trial gemakkelijk in één keer worden bekeken, met een totale kijktijd van ongeveer 4,5 uur.



Ontdek de verbijsterende waarheid achter de rechtszaken van het nazitijdperk. Hitler and the Nazis: Evil on Trial gaat in première op Netflix op 5 juni.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze maand meerdere topseries: ook seizoen 4 van bikkelharde serie 'The Boys'
Series / Nieuws

Deze maand meerdere topseries: ook seizoen 4 van bikkelharde serie 'The Boys'

Het nieuwe seizoen van 'The Boys' onthult de donkere kant van superhelden en machtsstructuren.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het nieuwe seizoen van The Boys komt eraan, dus hier zijn 5 dingen die je moet weten voor je begint met kijken:

Waar gaat de serie over?


Stap binnen in een wereld waarin superhelden niet zo super zijn als ze lijken. The Boys onthult de duistere kant van beroemde helden en de machtsstructuren die hen beschermen, terwijl een groepje gewone mensen vastberaden is om hen ter verantwoording te roepen.

Wie spelen er in de serie?


De drie hoofdpersonages worden gespeeld door Karl Urban als Billy Butcher, Jack Quaid als Hughie Campbell en Antony Starr als Homelander. Urban is bekend van zijn rollen in The Lord of the Rings trilogie, Quaid heeft gespeeld in The Hunger Games en Starr is eerder te zien geweest in de serie Banshee.

Voor wie is deze serie?


The Boys is perfect voor liefhebbers van donkere humor, actie en maatschappijkritiek. Als je genoten hebt van series zoals Invincible of The Tick, zal deze serie zeker in de smaak vallen. Fans van Supernatural overigens ook opgelet. Doordat veel van de makers van de 2 series hetzelfde zijn zullen een paar dingen je bekend voorkomen.

Wat kan je verwachten van seizoen 4?


Het nieuwe seizoen belooft een wereld op de rand van de afgrond. Victoria Neuman staat dichter dan ooit bij het presidentschap, onder de dreigende macht van Homelander, die zijn macht consolideert. Met Butcher's beperkte levensverwachting, het verlies van Becca's zoon en zijn leiderschap bij The Boys, moeten ze samenwerken om de wereld te redden voordat het te laat is. Verwacht een explosieve mix van actie, intriges en zwarte humor terwijl de stakes hoger zijn dan ooit.

Is de serie te bingen?


Met momenteel drie seizoenen en in totaal 24 afleveringen, varieert de kijktijd afhankelijk van je kijktempo. Maar als je er helemaal voor gaat, kun je alle afleveringen in ongeveer 2 dagen achter elkaar kijken. Als je dat hebt gedaan, kun je natuurlijk ook beginnen aan het nieuwe vierde seizoen.



Seizoen 4 van The Boys is vanaf 13 juni te zien op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De beste misdaad- en dramaseries op NPO Plus: Van moordzaak tot intrige
Series / Nieuws

De beste misdaad- en dramaseries op NPO Plus: Van moordzaak tot intrige

Ontdek vier geweldige series op NPO Plus, een uitstekend alternatief voor grote streamingdiensten.

Ben je benieuwd naar wat NPO Start/ Plus allemaal te bieden heeft? De site is een goed alternatief voor grotere streamingdiensten zoals Netflix of Disney+. Bekijk hieronder vier heerlijke kijktips op NPO Plus.

De droom van de jeugd



Deze Nederlandse serie is een achtbaan van emoties en is mede hierdoor voor enkele prijzen genomineerd. Hanna van Vliet, Tamar van den Dop, Annet Malherbe en nog veel meer schitteren in de hoofdrollen.

De droom van de jeugd vertelt het verhaal van de katholieke familie Wander van de jaren 60 tot nu. Alle generaties krijgen te maken met hetzelfde familiegeheim, maar niet iedereen kan hier even goed mee overweg.



Dag & Nacht



Een andere goede Nederlandse serie op NPO Plus is Dag & Nacht. De serie volgt een groep verloskundigen dat hun werk moet doen onder zeer hoge werkdruk.

Ella staat aan de leiding van dit team, maar door haar lange dagen vervaagt de grens tussen haar werk en haar privéleven.



Out of Touch



Het Zweedse tragikomische drama Out of Touch (Handen på hjärtat) staat vanaf afgelopen december op NPO Plus en is een grote hit.

Out of Touch volgt relatietherapeut Ava. Ze heeft een speciale gave waarmee ze iemands toekomstige liefdesleven kan zien. Dan zet John haar eigen liefdesleven op zijn kop.



Payback



De Britse misdaadserie Payback komt uit 2023 en is gemaakt door Debbie O'Malley. De serie is uiteraard te streamen op NPO Plus.

In Payback ziet Lexie Noble hoe haar man wordt vermoord. Als dit al niet erg genoeg was, krijgt ze ook nog meerdere politieteams achter haar aan en ontdekt ze geheimen die beter verborgen hadden kunnen blijven.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix onthult de eerste beelden voor een van zijn grote hits: 'Emily in Paris' seizoen 4
Series / Foto's

Netflix onthult de eerste beelden voor een van zijn grote hits: 'Emily in Paris' seizoen 4

Emily Cooper, de rol van actrice Lily Collins, is terug voor nieuwe mode-avonturen in Parijs.

Netflix heeft de eerste beelden van Emily in Paris seizoen 4 online gezet. Het vierde seizoen wordt opgesplitst in twee delen van vijf afleveringen. Deel 1 gaat in première op 15 augustus 2024. Deel 2 volgt op 12 september 2024.

Netflix schrijft in zijn persbericht dat, net als Emily Cooper, de mode evolueert en dat deze in het nieuwe seizoen gedurfder dan ooit wordt. Onderstaande beelden moeten dat bewijzen.

Gedurfder


“Emily komt echt in haar eigen kracht, wordt assertiever en veel sterker met een stijl die de Parijse kledingregels een nieuwe invulling geeft. Ons motto was uiteraard om plezier te hebben, maar ook om maximale risico's te nemen," zei kostuumontwerper Marylin Fitoussi op Tudum.com.

Ook serie-bedenker Darren Star komt aan het woord: "Emily heeft een druk reisschema in het vierde seizoen van Emily in Paris. Van de Franse Alpen tot de piazza’s in Rome: kijkers zullen via Emily’s ogen geweldige nieuwe locaties ontdekken. Verwacht nieuwe personages, nog meer drama, romantiek en een volledig nieuwe taal om onder de knie te krijgen."

Emily van slag


Na de dramatische gebeurtenissen van Camille en Gabriel’s mislukte bruiloft is Emily van slag. Ze heeft sterke gevoelens voor twee mannen, maar nu verwacht Gabriel een baby met zijn ex en zijn Alfie's ergste nachtmerries over haar en Gabriel worden bevestigd.

Bekijk op instagram


Op werk wordt Sylvie gedwongen om een lastig dilemma uit haar verleden onder ogen te zien in het belang van haar huwelijk, en worstelt het team van Agence Grateau met personeelswisselingen. Mindy en de band bereiden zich voor op het Eurovisie Songfestival, maar als het geld opraakt worden ze gedwongen om zuinig te zijn. De chemie tussen Emily en Gabriel is onmiskenbaar als ze samenwerken aan een Michelinster, maar twee grote geheimen dreigen alles waar ze van gedroomd hebben teniet te doen.

Augustus
Het nieuwe seizoen van Emily in Paris start dus op 15 augustus op Netflix.

Bekijk op instagram
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Fallen Idols: Nick and Aaron Carter': Amerikaanse popmuziekgrootheden met duistere verledens
Recensie

'Fallen Idols: Nick and Aaron Carter': Amerikaanse popmuziekgrootheden met duistere verledens

Oppervlakkig onderzoek naar de veelbesproken carrières en misstappen van de Carter-broers.

Regie: Natasha Bowler, Tara Malone | Afleveringen: 4 | Speelduur: 43-44 minuten | Jaar: 2024

De levensverhalen van Nick en Aaron Carter bevatten twee elementen die vaker opduiken in de biografieën van kindsterren: uitbuiting en machtsmisbruik. Doordat de documentaire Fallen Idols: Nick and Aaron Carter gaat daar niet bijster kritisch mee omgaat voelt het alsof deze serie, zoals bijna alles in het leven van de Carters, vooral uitbuitend is.

Voor wie niet bekend is met Nick of Aaron Carter: de twee broers werden in de jaren negentig bekend vanwege hun muzikale talent. Nick Carter was niet alleen het jongste lid van de Backstreet Boys, maar ook nog eens de favoriet van hun tienerfans. Zijn idolenstatus maakte de weg vrij voor een muzikale carrière van zijn jongere broertje Aaron, die nóg jongere fans aansprak. De twee broers werden volop samen ingezet, om het familiegevoel en vooral de onschuld extra te benadrukken.

Het komt dan ook als een schok wanneer Nick wordt beschuldigd van seksueel misbruik door een zangeres waar hij twintig jaar eerder mee heeft samengewerkt. Een complex web van aantijgingen en familiedrama is het gevolg. Vooral wanneer Aaron, die op dat moment kampt met een drugsverslaving, zich faliekant tegen zijn oudere broer keert.

Zo ontstaan er in Fallen Idols twee kampen: voor en tegen Nick. De tegenstanders zijn de aanklagers en journalisten die het verhaal hebben gevolgd. Deze lijken zich te kunnen verdedigen en weten gewicht en emotie te geven aan hun ervaringen. Aan de pro-Nick-kant is dit niet het geval. Daar wordt niemand geïnterviewd die dicht bij Nick staat; hij wordt vertegenwoordigd door oude familievrienden, een vervreemde neef en superfans.

Met name de betrokkenheid van die laatste groep is bijzonder, aangezien niets van wat deze mensen te zeggen hebben enig gewicht in de schaal legt. Ze hebben Nick nooit ontmoet, kennen alleen zijn popidoolpersona en idealiseren nog steeds het beeld dat ze van hem hadden toen ze veertien jaar oud waren. Het pro-Nick-kamp voelt hierdoor erg onstabiel en ontoerekeningsvatbaar, vooral wanneer wordt getoond hoe deze fans de vermeende slachtoffers van seksueel misbruik online hebben getreiterd en bedreigd.

Fallen Idols doet er alles aan om Nicks persona te nuanceren. Er mogen dan wel aantijgingen tegen hem zijn, maar hij houdt ook van zijn vrouw en kinderen, dus écht slecht zal hij niet zijn. Alleen wordt in de laatste aflevering alles weer over de negatieve kam geschoren, waardoor het hele fundament van de serie destabiliseert. Het voelt vaak alsof Fallen Idols in vier korte afleveringen te veel wil vertellen.

Dat idee wordt versterkt door het uitstapje dat de serie neemt in de derde aflevering. Wat begon als een documentaire over popcultuur en de schrijnende verhalen van Nick Carters misstappen, is nu enkel geïnteresseerd in de familieaffaires die en plein public hebben plaatsgevonden. Dit wordt vrij letterlijk getoond met een compilatie van Instagram Live-gevechten waar menig internetgebruiker van op de hoogte is.

Ineens gaat het verhaal alleen nog maar over Aaron Carter. Dit is ook het moment waarop duidelijk wordt dat hij in 2022 aan een overdosis is overleden. Zijn verhaal dient enkel om bij te dragen aan de familietragedie. De vele sterftegevallen onder de Carters hebben wat weg van de Von Erich-vloek die recentelijk werd verfilmd als The Iron Claw. De inclusie van het jongste broertje voelt uitbuitend, zeker vanwege zijn overlijden, en lijkt bijna de zwaarte van de aantijgingen te moeten ondergraven.

De serie geeft uiteindelijk niet veel meer verdieping aan het verhaal van deze popidolenfamilie. Alles voelt afstandelijk, waardoor de grote dramatische lijnen vooral als welles-nietesverhalen overkomen. Fallen Idols valt in lijn met alle andere truecrimedocumentaires over popcultuur op HBO Max (denk Jamie vs. Britney: The Father Daughter Trials en House of Hammer). Voor fans van het genre is het een toevoeging aan de kijklijst, voor fans van onderzoeksjournalistiek en popcultuurdocumentaires kunnen deze titel overslaan.

★☆☆☆☆

Fallen Idols: Nick and Aaron Carter is te zien bij HBO Max.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De 'Hostel'-serie van Eli Roth krijgt onverwacht een ijzersterke hoofdrolspeler: Paul Giamatti
Series / Nieuws

De 'Hostel'-serie van Eli Roth krijgt onverwacht een ijzersterke hoofdrolspeler: Paul Giamatti

Na een Oscarnominatie voor zijn rol in The Holdovers gaat Paul Giamatti nu mensen martelen.

Paul Giamatti werd een paar maanden terug nog genomineerd voor zijn bijzondere rol in dramafilm The Holdovers, maar binnenkort gooit hij het over een heel andere boeg.

Volgens The Hollywood Reporter zal Giamatti namelijk een belangrijke rol spelen in Hostel, de serie die de horror-franchise zal uitbreiden op een bijzondere manier.

Roth terug in het zadel


De serie wordt gemaakt door Fifth Season, de studio achter Apple-hit Severance. Roth, Chris Briggs en Mike Fleiss fungeren als uitvoerend producenten. Roth en Briggs schrijven tevens de scenario's en Roth zal regisseren.

Dit is niet de eerste keer dat Giamatti wordt gelinkt aan Hostel. In 2013 onthulde de acteur dat hij bijna een cameorol had in de eerste film.

Herkansing


Giamatti zei daar het volgende over aan Entertainment Weekly:



"Eli maakte Hostel in Praag, waar ik met de opnames van The Illusionist bezig was. We spraken over een rol waarin ik iemand zou vermoorden, maar dat kwam er uiteindelijk niet van."

Backpackers martelen


Gezien het hier gaat over een serie, zal het geweld waarschijnlijk minder expliciet zijn. Wel kunnen we verwachten dat jonge backpackers opnieuw naar bedenkelijke hostels worden gelokt, waar ze vervolgens worden ontvoerd om door rijkelui gemarteld te worden.

Het is nog onduidelijk wanneer we de Hostel-serie kunnen verwachten.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Een mogelijk vervolg op 'The 100': alles wat je erover moet weten
Series / Specials

Een mogelijk vervolg op 'The 100': alles wat je erover moet weten

Er zijn geruchten dat 'The 100' zou terugkomen, maar is dat wel zo?

De post-apocalyptische dramaserie The 100 eindigde bijna vier jaar geleden met een zevende en laatste seizoen. De opnames ervan werden vlak voordat de pandemie aankwam afgerond. De serie eindigde zo met een totaal van 100 afleveringen, maar nu denken enkele fans dat het terugkomt.

De geruchten over een achtste seizoen van The 100 ontstonden eerder dit jaar dankzij een video van actrice Marie Avgeropoulos die op een stoel stond en haar iconische zin "We're back bitches!" uitriep. De zin werd gezegd door haar personage Octavia tijdens de eerste aflevering van The 100 toen de groep voor het eerst in decennia de aarde en het zonlicht betrad.

Conageddon


Toen de fans Avgeropoulos opnieuw de zin hoorden uitroepen, gingen sommigen geloven dat ze een comeback voor The 100 aankondigde, maar helaas is dat niet het geval. De clip was half maart dit jaar opgenomen op Conageddon 4 (een conventie in Boston gewijd aan The 100) en was eenvoudigweg Avgeropoulos die haar iconische zin uitsprak voor het publiek.

Showrunner Jason Rothenberg legde eerder aan Collider uit dat de beslissing was genomen om The 100 te beëindigen omdat ze "hun welkom niet wilden overschrijden" en het verhaal te lang wilden laten voortduren: "Het is een lange tijd om het verhaal te vertellen van één groep personages. We wilden ook niet te lang doorgaan en een serie worden die afleveringen maakt in seizoen 10 en 12, en nog verder, enkel om het te doen."

Klaar


Rothenberg voegde eraan toe dat hij nooit had ontdekt of de studio's en het netwerk The CW seizoen 8 groen licht zouden hebben gegeven, maar hij neemt aan dat ze dat wel zouden hebben gedaan. Dat gezegd hebbende, voelde de showrunner zich ‘klaar’ om het verhaal na seizoen 7 te beëindigen:

@yourboyyjustin We’re back bitches! #the100 #conageddon4 @Conageddon March 15-17th, 2024 ♬ original sound - Justin Harper


"Dit was waar het moest stoppen. Ik weet niet of de studio en het netwerk ons ​​door zouden hebben laten gaan voor seizoen 8. Ik neem aan dat ze dat wel zouden hebben gedaan. Ze waren vriendelijk genoeg om ons zestien afleveringen te laten maken, om dat jaar aflevering 100 te bereiken, dus ik neem aan dat ze waarschijnlijk meer hadden gewild, maar we waren er klaar voor om te stoppen."

Prequel-spin-off


De kans is dus klein dat The 100 terugkeert voor seizoen 8 in 2024 of later, aangezien de serie kon eindigen met de conclusie die Rothenberg had gehoopt te leveren. Voordat seizoen 7 van The 100 uitkwam, waren er wel plannen voor een spin-offserie.



Deze spin-off-serie van The 100 ging in oktober 2019 in ontwikkeling bij The CW onder leiding van Rothenberg met plannen om de titelloze prequel te lanceren met een pilot in de hoofdserie. Die aflevering werd in 2020 uitgezonden in aflevering 8 van seizoen 7, getiteld Anaconda, waarin werd teruggeblikt op de begindagen van de apocalyps en de Second Dawn Bunker, net zoals de potentiële spin-offserie zou hebben gedaan.

Nucleaire apocalyps


De aflevering introduceerde ons op een aantal personages die waarschijnlijk de hoofdrolspelers van de spin-offserie zouden zijn geweest. Zo heb je Callie (Iola Evans), Reese (Adain Bradley) en August (Leo Howard).



Het uitgangspunt van de spin-offserie was om 97 jaar vóór The 100 te beginnen met de nucleaire apocalyps voordat het een groep overlevenden ter plaatse zou volgen terwijl ze leerden leven in deze nieuwe wereld en vochten om een nieuwe en betere samenleving te creëren.

Geannuleerd


Helaas werd in november 2021 bevestigd dat de spin-offserie, die de titel The 100: Second Dawn zou hebben, geen vooruitgang boekte bij The CW en werd het geannuleerd. Zonder dat er een spin-offserie in de maak is en seizoen 8 niet waarschijnlijk lijkt, lijkt The 100 dood te zijn bij The CW, althans voorlopig. Want je weet maar nooit dat het terug komt. Kijk maar naar Orphan Black.



The 100 was nog tot vorig jaar te vinden op Netflix, maar is nu op dit moment niet meer te streamen, huren, kopen of downloaden via streamingdiensten in Nederland. Je kan de serie wel kopen op dvd of blu-ray en je weet maar nooit of de serie in de toekomst zal terugkeren naar de streamingdienst.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze oorlogsserie staat gewoon op Netflix en scoort de volle 100% op Rotten Tomatoes
Series / Specials

Deze oorlogsserie staat gewoon op Netflix en scoort de volle 100% op Rotten Tomatoes

Een ijzersterk ontvangen serie die, zonder politiek te zijn, een spannend historisch verhaal vertelt.

De werkelijkheid kan vreemder zijn dan fantasie en de Noorse miniserie War Sailor bevestigt dit nogmaals. De regisseur Gunnar Vikene bewerkte zijn film uit 2022 tot een miniserie die uit drie afleveringen bestaat.

War Sailor gaat over de 30.000 leden van de Noorse handelsvloot, die zich tijdens de Tweede Wereldoorlog plotseling in oorlogsgebied bevonden. Op de Atlantische Oceaan restte hen niets anders dan bondgenoten te worden van de Geallieerden en mee te vechten, hoewel ze als handelsschepen geen wapens hadden.

Vergeten helden


Nazi-Duitsland viel Noorwegen in 1940 binnen, maar de strijd was daarvoor al op zee begonnen. In november 1939 hadden de Britten namelijk een afspraak gemaakt met de Noorse regering. De Geallieerden mochten gebruikmaken van de 1.100 schepen van de Noorse vloot, én de 30.000 bemanningsleden. De leden van de koopvaardijvloot hadden feitelijk geen keuze: tijdens de Tweede Wereldoorlog vervoerden ze materialen voor de Geallieerden en vochten daarnaast ook nog eens tegen de onderzeeërs van de vijand.

Hierbij zijn 4.000 mensen om het leven gekomen, waarna het verhaal in de vergetelheid raakte. Gunnar Vikene maakte in eerste instantie een film over deze vergeten helden. Deze film was de Noorse Oscar-inzending in de categorie Beste Buitenlandse Film, waarna Vikene de film tot een miniserie van drie afleveringen bewerkte. De maker had door de miniserie de kans om het verhaal uitgebreider te vertellen en gebruikte materiaal dat niet in zijn oorspronkelijke productie verwerkt kon worden.

Veilige thuiskomst


De twee dokwerkers Alfred "Freddy" (Kristoffer Joner) en Sigbjørn "Wally" Kvalvåg (Pål Sverre Hagen) zijn beste vrienden. Freddy is getrouwd met Cecilia (Ine Marie Wilmann) en heeft drie kinderen, terwijl Wally vrijgezel is. Freddy neemt een opdracht aan bij de koopvaardij en hoort vervolgens dat hij voor de duur van de oorlog gerecruteerd is. In hun woonplaats Borgen moet Cecilia zich zien te redden, terwijl de stad bezet is door de nazi's, terwijl Wally zich op zee steeds meer zorgen maakt over een veilige thuiskomst.



Je kunt War Sailor bekijken op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Twist in 'Star Trek: Discovery' zorgde zelfs bij David Cronenberg voor complete onduidelijkheid
Series / Nieuws

Twist in 'Star Trek: Discovery' zorgde zelfs bij David Cronenberg voor complete onduidelijkheid

Showrunner Michelle Paradise onthult David Cronenbergs reactie op deze onverwachte draai in het verhaal.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Op de valreep kregen de kijkers met een onverwachte twist te maken. Deze heeft betrekking op het personage Doctor Kovich, gespeeld door de bekende regisseur David Cronenberg (The Fly, A History of Violence, Eastern Promises).

Als kijker weet je inmiddels dat Kovich niemand minder is dan de tijdreiziger Daniels (Matt Winston) uit Star Trek: Enterprise. Paradise onthulde in een gesprek met Screen Rant hoe zij naar deze onthulling toewerkten en hoe Cronenbergs reageerde.

Naar voren leunen


Het idee dat Kovich en Daniels één en dezelfde zijn werd gedurende het vierde seizoen bedacht. Paradise: "Ik weet niet meer of het nu het vierde of vijfde seizoen was. Volgens mij was het gedurende het vierde seizoen, want in seizoen 5 begonnen we hints te droppen. Zo zie je Kovich met pen en papier schrijven, terwijl dat helemaal niet nodig is".

"David [Cronenberg] speelt Kovich op een fascinerende manier. Je leunt iedere keer dat hij op het scherm verschijnt automatisch naar voren. Dus vroegen we ons af 'Wat steekt er achter deze man?'. Die vraag wilden we in elk geval beantwoord hebben," aldus de showrunner.

Minder bekend


Cronenberg zelf is minder bekend met de wereld van 'Star Trek'. Op de vraag of ze aan Cronenberg moest uitleggen wie Daniels was, antwoordde ze: ''Ja, want hij kende dit personage niet. Na onze uitleg vond hij het briljant''.



Star Trek: Discovery kun je bekijken op SkyShowtime.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
"Het was werkelijk mijn ergste nachtmerrie", zei Jodie Foster over een specifieke 'True Detective'-scène
Series / Nieuws

"Het was werkelijk mijn ergste nachtmerrie", zei Jodie Foster over een specifieke 'True Detective'-scène

Het was een verschrikkelijke beproeving, maar ze zou het zo weer doen.

Acteurs en actrices moeten vaak veel van henzelf geven, en in sommige gevallen gaat dat erg ver. Zo ook voor actrice Jodie Foster, die in seizoen vier van True Detective voor een scène de grenzen van haar comfort opzocht.

Het gaat allemaal om de laatste aflevering van seizoen vier. Er gebeurde namelijk veel in de zenuwslopende seizoensfinale van True Detective: Night Country. Door een reeks spannende en onverwachte wendingen onthult het personage van Jodie Foster de schokkende waarheid achter de mysterieuze gebeurtenissen in het kleine stadje.

Water en kou


In een specifieke scène tijdens een storm bij het onderzoeksstation, ondergaan Danvers, gespeeld door Jodie Foster, en Navarro, gespeeld door Kali Reis, een angstaanjagende beproeving wanneer ze zonder warmte, stroom of uitweg vastzitten.

In een recent interview vertelde Foster over de scène die haar vanaf de eerste lezing van het script al nerveus maakte. Ze beschreef haar ervaring van de gedurfde duik in ijskoud water toen ze naar het project gevraagd werd.

Allergrootste nachtmerrie


Foster vertelde: "We filmden de scène in een grote tank. Het is helemaal donker, misschien 50 meter diep. Ik werkte met een duiker die uitlegde hoe we onze adem in moesten houden, en in het geval van problemen mij pas kon redden als de regisseur "cut" zou roepen."



Foster vervolgt: "Ze wogen elke jas af zodat ik niet naar de oppervlakte kon stijgen, en ik had grote laarzen aan. Wat ik niet had voorzien, was dat ik niets voor me kon zien. Het was echt mijn ergste nachtmerrie. Meestal als je denkt dat iets erg wordt, valt het uiteindelijk wel mee. Maar dit was oprecht verschrikkelijk."

Geslaagd seizoen


Uiteindelijk is de actrice wel trots op de scène en wat zij met haar collega's heeft neergezet. Ondanks het werken met ervaren professionals bleek het werken aan Night Country in zijn geheel zwaar, maar ze zou het zo weer doen.



Bekijk alle afleveringen van True Detective: Night Country op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Data-acteur Brent Spiner: "Dat was het moment dat de fans klaar met 'Star Trek' waren"
Series / Featured

Data-acteur Brent Spiner: "Dat was het moment dat de fans klaar met 'Star Trek' waren"

Deze 'Star Trek'-productie was een bruut ontwaken voor de acteur.

In het boek 'Star Trek: All Good Things. A Next Generation Companion' biedt artikelen, interviews en nog veel meer over Star Trek: The Next Generation. De meest populaire serie uit de franchise liep gedurende zeven seizoenen en telde vier films.

Brent Spiner, die Data speelde in de serie, was ook achter de schermen bij de franchise betrokken. Samen met John Logan en Rick Berman ontwikkelde de acteur het verhaal voor Star Trek: Nemesis (2002). Wegens de teleurstellende ontvangst bleek de vierde film tevens de laatste.

Jaren later


Voor de acteur was het behoorlijk slikken. Spiner: "We wilden een film maken voor de fans, aangezien zij onze voornaamste doelgroep waren die trouw naar de bioscoop kwam. En wat gebeurde er: ze kwamen niet! Dat was een duidelijk teken dat ze klaar waren met ons [de cast van 'TNG']".

Naast de slechte kritieken opende Star Trek: Nemesis ook nog eens zwak, iets wat nog nooit eerder was gebeurd. Spiner voegde er aan toe deze ervaring de bevestiging vormde dat de fans iets nieuws wilden. De cast van Star Trek: TNG keerde overigens jaren later terug, in Star Trek: Picard (2020).

Onderhandelingen


De USS Enterprise onderneemt een vredesmissie op Romulus. Recent heeft Shinzon (Tom Hardy) het rijk overgenomen en heeft de Federatie uitgenodigd voor diplomatiek overleg. Eenmaal aangekomen blijkt de situatie bizarder dan men had aangenomen.



Star Trek: Nemesis kun je bekijken op Pathé Thuis. Kijk Star Trek: The Original Series, Star Trek: The Next Generation, Star Trek: Deep Space Nine en Star Trek: Voyager op Netflix. Als je toch bezig bent, vergeet dan ook Star Trek: Enterprise niet. Star Trek: Strange New Worlds en Star Trek: Discovery staan echter op SkyShowtime.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Een reboot van 'The Office' en dan met deze titel?
Series / Nieuws

Een reboot van 'The Office' en dan met deze titel?

Kan deze nieuwe komische serie de hoogtepunten van The Office evenaren?

We wisten al dat er gewerkt wordt aan een reboot van de populaire comedy-serie The Office voor streamingdienst Peacock, maar het lijkt erop dat deze serie een andere titel zal dragen.

De serie in kwestie zal zich naar verluidt afspelen in hetzelfde 'universum' als The Office, maar een ander verhaal en andere cast bevatten.

Nieuwe droogkloot


Eerder werd al onthuld dat Greg Daniels zal terugkeren als showrunner en uitvoerend producent. Hoofdrolspelers zijn Domhnall Gleeson (Ex Machina, About Time) en Sabrina Impacciatore (The White Lotus).

Maar hoe zit het dan met die titel? Volgens de pagina van Greg Daniels op de site van Writers Guild of America wordt hij genoemd als showrunner en uitvoerend producent van The Paper. Omdat hier ook bij staat dat de serie in seizoen 2024-2025 moet verschijnen, lijkt het er sterk op dat The Paper de titel wordt.

Opnieuw succes?


Natuurlijk is dit nog niet zeker, maar het is misschien alleen maar verstandig dat Peacock er alles aan doet om deze nieuwe serie een kans te geven om zich te onderscheiden van de klassieke serie The Office.



Één iemand die we in elk geval niet terug zullen zien is Steve Carell. Carell werd door The Hollywood Reporter gevraagd naar de reboot en of hij er in mee zou willen spelen:

"Ik zal zeker kijken, maar niet komen opdagen. Het is iets heel nieuws, dus er is niet echt een reden dat mijn personage zijn opwachting maakt. Ik kijk ernaar uit, want het is een goed idee dat ze hebben over een falend krantenbedrijf. En ik heb gewerkt met Domhnall Gleeson, en die gast is een geweldige vent en acteur."

Comedy op komst


Peacock gaf in mei al het groene licht voor deze spinoff van The Office. De serie wordt geproduceerd door de Daniels-broers, Ricky Gervais, Stephen Merchant, Howard Klein, Ben Silverman en Banijay Americas.

Het is nog onduidelijk wanneer The Paper precies te zien zal zijn.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eindelijk: De compleet nieuwe 'Star Wars'-serie 'The Acolyte' is nu te zien
Series / Specials

Eindelijk: De compleet nieuwe 'Star Wars'-serie 'The Acolyte' is nu te zien

The Acolyte verkent de geheimen van de Force tijdens de High Republic Era.

Er is een nieuwe serie in het Star Wars-universum, en dus zijn hier 5 dingen die je moet weten voordat je The Acolyte gaat kijken:

Waar gaat de serie over?


The Acolyte is de nieuwste serie van Disney+ en belooft kijkers mee te nemen naar de 'dark side' van een 'galaxy far, far away'. Het speelt zich af aan het einde van de High Republic Era, een tijdperk waarin de Jedi Order op zijn hoogtepunt was. De serie verkent de geheimen van de Force en de opkomst van de 'dark side'.

Wanneer was de High Republic Era?


De gebeurtenissen in The Acolyte vinden plaats aan het einde van de High Republic Era, een periode die zich ongeveer 200 jaar vóór de gebeurtenissen in Star Wars: Episode I - The Phantom Menace afspeelt, binnen de film canon.

Wie spelen er in de serie?


In The Acolyte schittert Lee Jung-jae als Jedi Master Sol, bekend van zijn rol in onder andere Squid Game. Amandla Stenberg, bekend van haar rol in The Hunger Games, vertolkt Mae, een gevaarlijke krijger uit het verleden van een Jedi-meester. Rebecca Henderson, bekend van haar werk in Russian Doll, brengt Jedi Master Vernestra Rwoh tot leven. En Joonas Suotamo, bekend als Chewbacca in de recente Star Wars-films, vertolkt de Wookiee Jedi Kelnacca. Last but not least, Dafne Keen, bekend van haar optreden in Logan, brengt Jedi Padawan Jecki tot leven.

Voor wie is deze serie?


The Acolyte is bedoeld voor zowel langdurige Star Wars-fans als nieuwkomers in het universum. Uiteraard is deze serie natuurlijk het kijken waard voor alle fans van Star Wars, maar ook voor nieuwe fans voor wie dit wellicht de eerste serie is.

Is de serie te bingen?


Ja, het is perfect om te bingen. Met één seizoen van ongeveer 8 tot 10 afleveringen, elk met een geschatte lengte van 45 minuten tot een uur, kun je de hele serie in één weekend bekijken. Dus haal je lightsaber tevoorschijn en maak je klaar voor een epische marathon door de duisternis van het Star Wars-universum.



Deze nieuwe toevoeging aan het Star Wars-universum, zal vanaf dinsdag 4 juni te zien zijn op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Het is weer flink lachen op Prime Video in een nieuw seizoen van 'Komt een man bij de dokter'
Series / Nieuws

Het is weer flink lachen op Prime Video in een nieuw seizoen van 'Komt een man bij de dokter'

'Komt een man bij de dokter' biedt humoristische sketches over alledaagse situaties, geschikt voor komedieliefhebbers.

Seizoen 6 van Komt een man bij de dokter staat online, dus hier zijn 5 dingen die je moet weten voordat je begint met kijken.

Waar gaat de serie over?


Het sketchprogramma Komt een man bij de dokter biedt een humoristische kijk op alledaagse situaties. Elke aflevering zit vol met grappige sketches en komische scenario's.

Is dit een serie over dokters?


Nee, hoewel de naam van de serie lijkt te verwijzen naar een huisartsenpraktijk, is het een verwijzing naar het bekende begin van een mop. En hoewel dokters zeker in de serie voor kunnen komen gaan de sketches overwegend over dingen in het dagelijks leven.

Wie spelen er in de serie?


De cast van Komt een man bij de dokter bestaat uit een ensemble van getalenteerde komieken en acteurs die verschillende rollen vertolken in de sketches. Hoewel er geen vaste hoofdpersonages zijn, zijn enkele van de bekende gezichten die regelmatig verschijnen onder andere Leo Alkemade, Ferdi Stofmeel en Jelka van Houten.

Voor wie is deze serie?


Dit sketchprogramma is perfect voor liefhebbers van humor en komedie die op zoek zijn naar een luchtige kijk op alledaagse situaties. Met zijn levendige personages en grappige sketches is het programma geschikt voor een breed publiek dat op zoek is naar een goede lach.

Is de serie te bingen?


Ja, het programma bestaat uit 5 seizoenen (vanaf 1 juni 6 seizoenen) met in totaal 42 afleveringen. Hoewel de duur van elke aflevering varieert, zou het mogelijk zijn om meerdere afleveringen achter elkaar te bekijken voor een avond vol humor en vermaak.



Het zesde seizoen van Komt een man bij de dokter is sinds afgelopen weekend te zien op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.