search

Ons nieuws van donderdag 6 juni 2024

Mis deze 4 verborgen internationale series op Netflix niet: Een must-see voor serieliefhebbers
Series / Nieuws

Mis deze 4 verborgen internationale series op Netflix niet: Een must-see voor serieliefhebbers

Netflix heeft in de loop der jaren ook veel moois van over de hele wereld laten zien.

Netflix betrad op 11 september 2013 de Nederlandse markt en sindsdien is hun catalogus gegroeid tot enorme hoogte. Te midden van deze lading aan topseries zitten er verborgen juweeltjes tussen die vaak over het hoofd worden gezien. We hebben vier van deze pareltjes voor je uitgelicht. Zijn deze iets voor jou?

Das Signal



Deze serie kwam recentelijk naar Netflix maar is inmiddels wat ondergesneeuwd. Het is interessant dat critici op Rotten Tomatoes de serie loven, gezien de uitstekende score van 83%, terwijl het publiek er heel anders over denkt. Wat vind jij?

Wanneer in Das Signal een astronaut verdwijnt, gaat haar familie op zoek naar antwoorden. Maar hoe meer haar familieleden ontdekken, hoe groter het gevaar wordt voor hen − en voor de wereld.



Copycat Killer



Netflix heeft in de afgelopen jaren ook flink ingezet op de Aziatische markt. Verschillende landen als Japan en Zuid-Korea kwamen met succesvolle series en in dit geval blijkt de Taiwanese serie ook succesvol met een hele goede 84% op Rotten Tomatoes. Kijk alle afleveringen op Netflix.

Na een reeks verontrustende moordzaken gaat een openbare aanklager in de duistere misdaadthriller Copycat Killer de confrontatie aan met een sluwe moordenaar.



Folk med ångest



Van deze miniserie zijn zes afleveringen te zien op Netflix. De serie krijgt op de Tomatometer een hele nette 85%.

In Folk med ångest houdt een bankovervaller de bezoekers van een open huis gegijzeld tot hij plotseling in rook opgaat. De politie staat versteld en iedereen wordt verdacht.



The Playlist



Bijna iedereen gebruikt de muziekstreamingdienst, maar kent iedereen het achtergrondverhaal? Dit Zweedse verhaal heeft op Rotten Tomatoes de perfecte score van 100% te pakken. Je streamt alle afleveringen op Netflix.

The Playlist gaat over hoe de Zweedse tech-ondernemer Daniel Ek en zijn zakenpartner Martin Lorentzon de muziekindustrie hebben getransformeerd door de lancering van Spotify, waardoor ze gratis en legaal muziek streamen mogelijk maakten.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De heldhaftige sciencefictionserie 'Pandora' met prachtige actrice sloeg de plank volledig mis: Slechts 14% op Rotten Tomatoes
Series / Specials

De heldhaftige sciencefictionserie 'Pandora' met prachtige actrice sloeg de plank volledig mis: Slechts 14% op Rotten Tomatoes

Ondanks dat het eerste seizoen slecht ontvangen werd, kreeg 'Pandora' toch nog een tweede seizoen.

Een goede sciencefictionserie maken is niet altijd even gemakkelijk, zoals de makers van Pandora hebben aangetoond. Zelfs met een prachtige actrice in de hoofdrol was Pandora een grote flop.

Pandora werd gemaakt door Mark A. Altman en Steve Kriozere. Het ging in première in 2019 op het Amerikaanse netwerk the CW. Priscilla Quintana is de prachtige actrice die de hoofdrol speelt van Jacqueline "Jax" Zhou alias Pandora. Ook te zien in de serie zijn Oliver Dench, Raechelle Banno, John Harlan Kim, Ben Radcliffe en Noah Huntley.

Verhaal


Pandora speelt zich af in 2199 en gaat over een jonge vrouw genaamd Jax die een aanval op de kolonie New Portland overleeft, de planeetkolonie waar ze woonde. Ze verliest haar ouders bij de aanval en besluit zelf onderzoek te doen nadat het officiële onderzoek zonder conclusie eindigt.

Jax keert terug naar de Aarde en schrijft zich in bij de Space Training Academy als student, waar ze nieuwe vrienden maakt die haar helpen in haar avonturen en vijanden die achter haar geheim aan zitten. Al snel ontdekt ze dat er dingen zijn over zichzelf die ze niet kent of begrijpt.

Negatieve reacties


Pandora werd een flop en kreeg heel wat negatieve reacties. Op Rotten Tomatoes heeft de serie dan ook een lage score van 14%. Daniel Fienberg van The Hollywood Reporter bekritiseerde de serie vanwege "enkele van de goedkoopste en meest vlakke visuele effecten."



Hij voegde eraan toe: "Er is geen personage dat ik bijzonder leuk vond, geen relatie die bijzonder interessant lijkt en er is geen mysterie in de pilot waarop ik graag antwoorden zou willen krijgen."

Tweede seizoen


Ondanks de slechte ontvangst en reacties, werd Pandora vernieuwd voor een tweede seizoen dat uitkwam in 2020. In 2021 werd bekend dat Pandora na twee seizoenen stilzwijgend was geannuleerd door The CW.



Later dat jaar kondigden de producenten van Pandora plannen aan om een ander netwerk te zoeken voor seizoen 3, waarbij de productie naar verwachting begin 2022 zou beginnen, maar er gebeurde niets. Pandora eindigde dus na twee seizoenen en 23 afleveringen.

Kijken?


Wil je ondanks de slechte ontvangst Pandora zien? De serie is op dit moment niet te streamen, huren, kopen of downloaden via streamingdiensten in Nederland, maar je kan het wel kopen op dvd of blu-ray.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nu thuis op de buis: Matt Damon, Pedro Pascal en Margaret Qualley in misdaadfilm uit 2024 die iedereen is vergeten
Films / Specials

Nu thuis op de buis: Matt Damon, Pedro Pascal en Margaret Qualley in misdaadfilm uit 2024 die iedereen is vergeten

Een actievolle, humoristische roadtrip waarin Jamie en Marian onverwacht in criminele problemen belanden.

Het is een film met actie, humor en onverwachte wendingen die de kijker constant op het puntje van zijn stoel houden. In Drive-Away Dolls banen Jamie en Marian zich een weg door een gevaarlijke en komische roadtrip. De film is vanaf woensdag 5 juni te zien op Pathé Thuis.

Ethan Coen is een Amerikaanse regisseur, producent en scenarist die aan het roer stond van deze film. Samen met zijn broer Joel vormt hij het bekende duo, de Gebroeders Coen, beroemd om misdaadkomedies zoals Raising Arizona uit 1987 en Burn After Reading uit 2008. Drive-Away Dolls markeert zijn debuut als solo-regisseur.

Roadtrip


Na een relatiebreuk met haar partner, besluit Jamie samen met Marian op avontuur te gaan. Ze maken een roadtrip van Philadelphia naar Tallahassee, maar raken per ongeluk betrokken bij de criminele activiteiten van een trio gangsters.

Wat begint als een simpele reis verandert snel in een chaotisch avontuur vol actie en humor, waarbij Jamie en Marian voortdurend moeten improviseren om uit de problemen te blijven.

Cast


Margaret Qualley neemt de rol op zich van Jamie, Geraldine Viswanathan speelt Marian en Beanie Feldstein speelt Sukie. Naast hen versterken niemand minder dan Pedro Pascal, Matt de cast van deze film.



In augustus 2022 begonnen de opnames, en in februari dit jaar kwam de film uit in de bioscoop. De komediethriller heeft gemengde recensies en scoort op de Tomato Meter niet meer dan 63%. Het Nederlandse platform MovieMeter heeft de film een 2,5 gegeven.

Thuis op de buis


Heb je deze film gemist toen hij in de bioscoop draaide? Geen probleem, de film is nu ook thuis te bekijken via Pathé Thuis.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Geek Girl': van buitenbeentje naar stijlicoon
Recensie

'Geek Girl': van buitenbeentje naar stijlicoon

Meeslepend coming-of-ageverhaal over een tiener wiens leven tijdens een schoolreis drastisch verandert.

Regie: Declan O'Dwyer | Cast: Emily Carey (Harriet Manners), Liam Woodrum (Nick Park), Emmanuel Imani (Wilbur Evans), Rochelle Harrington (Nat Gray), Tim Downie (Richard Manners), Daisy Jelley (Poppy Hepple-Cartwright), e.a. | Afleveringen: 10 | Speelduur: 28-37 minuten | Jaar: 2024

Na haar indrukwekkende verschijning in House of the Dragon verrast Emily Carey met haar titelrol in Geek Girl, waarin ze als onzekere tiener terechtkomt in een sector waar het er net zo hard aan toegaat als in Westeros: de modewereld.

Geek Girl opent met de onhandige Harriet die in de schoolgangen onderuitgaat. Terwijl pestkoppen haar uitlachen horen we haar gedachten: ze noemt zichzelf een 'geek', sociaal ongemakkelijk en totaal niet modieus. Deze innerlijke monoloog, die de gehele serie aanhoudt, is zowel grappig als scherp. Doordat Harriet zichzelf met zelfspot beschrijft maakt ze meteen een sympathieke indruk.

Beste vriendin Nat droomt ervan model te worden, maar tijdens een schoolreis naar de London Fashion Week is het Harriet die, na weer een struikelpartij, opgemerkt wordt door een modellenscout die haar een contract aanbiedt. Daarmee wordt Harriet plotseling uitgedaagd om haar grenzen te verleggen. Terwijl ze op school worstelt met sociale acceptatie en pesterijen, ontdekt ze dat de modellenwereld misschien wel de plek is waar ze tot haar recht kan komen. Alleen moet ze zich daarin wel staande houden tussen jaloerse modellen en haar eigen onzekerheden.

Hoewel Geek Girl gebruikmaakt van bekende verhaalelementen, zoals de lelijke eend die verandert in een mooie zwaan, biedt de serie een frisse kijk op het opgroeien. De tien afleveringen bevatten genoeg unieke en grappige momenten die voorkomen dat het verhaal saai of afgezaagd aandoet. Dankzij felle kleuren is de serie visueel aantrekkelijk en de soundtrack vol hits uit de late jaren 2000 draagt bij de nostalgische sfeer.

De charismatische Emily Carey maakt van Harriet een personage waar je echt van gaat houden. Ze speelt haar rol zo herkenbaar dat je niet anders kunt dan met haar meeleven. Nick, de charmante crush van Harriet, voegt een extra dimensie toe. Hun interacties zijn zowel lief als oprecht, wat hun relatie een natuurlijke en hartverwarmende dynamiek geeft. Ook de ontroerende scènes tussen Harriet en haar vader dragen bij aan de diepte en warmte van de serie.

Soms voelt het verhaal wat voorspelbaar en ook is Harriets snelle succes in de modewereld niet altijd geloofwaardig. Daarnaast had Harriets rivaal Poppy meer karakterontwikkeling mogen krijgen om van haar een overtuigendere tegenstander te maken. Ondanks deze haperingen bevat Geek Girl genoeg hart en humor om de aandacht vast te houden. Op charmante wijze toont de serie dat buitenbeentjes hun weg kunnen vinden en dat echte schoonheid vaak onverwacht opduikt.

★★★★☆

Geek Girl is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Goed nieuws voor 'Dexter: Original Sin': gestart met deze nieuwe castleden
Series / Nieuws

Goed nieuws voor 'Dexter: Original Sin': gestart met deze nieuwe castleden

De prequelserie over serieomoordenaar Dexter Morgan is vanaf 5 juni in productie gegaan.

De prequelserie Dexter: Original Sin heeft in korte tijd de nodige positieve berichten ontvangen. Eerder schreven wij over de casting van de hoofdrolspelers. Inmiddels is de serie gestart met filmen en tegelijkertijd zijn de nieuwe leden van de bezetting officieel bekendgemaakt.

We zien de vertrouwde personages Angel Batista, Maria LaGuerta en Vince Masuka terug in de prequelserie. Ook is er een nieuw personage in de vorm van Harry Morgans goede vriend en partner bij de politie, Bobby Watt.

Bekende personages


Dexter: Original Sin speelt zich af in 1991 in Miami. Dexter zelf wordt gespeeld door Patrick Gibson, Harry Morgan wordt gespeeld door Golden Globe-winnaar Christian Slater en Molly Brown is te zien als Debra Morgan.

Dexter komt stage lopen bij de politie van Miami en daar leert hij zijn nieuwe collega's kennen. Bekende gezichten keren terug in de prequelserie: Vince Masuka, Angel Batista en Maria LaGuerta.

Nieuwe castleden


Alex Shimizu speelt de forensisch analist Vince, die het prima vindt om zijn nieuwe stagiair Dexter rond te commanderen. James Martinez speelt Angel, die in 1991 een jonge, ambitieuze rechercheur is. Christina Milian is te zien als de eerste vrouwelijke rechercheur Maria LaGuerta Ten slotte is Reno Wilson gecast als een nieuw personage. Hij speelt de collega en goede vriend van Harry Morgan, Bobby Watt.



Dexter kun je streamen op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Krachtige sciencefictionfilm op Netflix trekt heel veel kijkers
Films / Nieuws

Krachtige sciencefictionfilm op Netflix trekt heel veel kijkers

De scifi-actiefilm Real Steel weet flink wat kijkers te strikken op de streamingdienst.

Op dit moment staat er een Poolse misdaadfilm bovenaan de Netflix Top 10. De Netflix Original is een van de drie eigen producties - de andere zijn Atlas en Mother of the Bride - in de lijst die op dit moment overspoeld wordt met 'golden oldies' en recente bioscoopfilms.

Een opvallende 'golden oldie' uit alweer 2011 is Real Steel met niemand minder dan Hugh Jackman en van regisseur Shawn Levy. Het tweetal komt binnenkort met hun volgende samenwerking, de bioscoopfilm Deadpool & Wolverine.

Real Steel
De scifi-film Real Steel is een verfilming van het korte verhaal Steel van Richard Matheson, welke in 1963 al de basis vormde van een aflevering van de mysterieserie Twilight Zone.

De $110 miljoen kostende film uit 2011 werd na een redelijke ontvangst een groot financieel succes door $300 miljoen op te halen. Op de Tomatometer staat de film op een nette 60 procent, met als critics consensus: "Afgezien van het onwaarschijnlijke uitgangspunt is dit een goed gemaakte Hollywoodfilm: spannende en opwindende actie met net genoeg karakterontwikkeling."

Nu op Netflix
Wil je Real Steel graag zien, of gewoon nog een keer opnieuw kijken? Je kunt de scifi-film hier op Netflix aanzetten.



In Real Steel wordt een bokser gedwongen een nieuwe baan te vinden als boksen te gewelddadig wordt bevonden en wordt afgeschaft. Hij besluit verder te gaan in het robotboksen. Met een verwaarloosde en nu opgeknapte robot wil hij echt alles winnen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze scifi-actieserie had alles in zich om een hit te zijn: 'Beforeigners'
Series / Specials

Deze scifi-actieserie had alles in zich om een hit te zijn: 'Beforeigners'

De van oorsprong Noorse productie scoorde zo goed dat deze internationaal werd uitgezonden.

Wanneer je de synopsis van Beforeigners leest dan is het verhaal niet in één bepaalde categorie te plaatsen. De serie telt twee seizoenen en biedt een mix van science fiction, actie, misdaad, humor en een vleugje fantasy. De makers lieten zich inspireren door films zoals District 9 en de serie The Leftovers.

Met Beforeigners wilden de makers Anne Bjørnstad en Eilif Skodvin een verhaal brengen over tijdreizigers die in Noorwegen terechtkomen. Zo ontstond het verhaal over mensen uit de steentijd, de vikingtijd en de 19e eeuw, die op onverklaarbare wijze in Oslo belanden. De Viking Alfhildr (Katja Kosonen) wil zich graag bewijzen en gaat bij de politie aan de slag.

Moordzaak


Samen met haar 21-eeuwse partner Lars (Nicolai Cleve Broch) krijgt Alfhildr direct met een moordzaak te maken. Het betreft een vrouw uit de steentijd die dood wordt aangetroffen. Daarnaast staat de maatschappij behoorlijk op zijn kop, aangezien deze tijdmigranten hun plaats proberen te vinden in de Noorse samenleving, ondanks dat zij de Noorse taal niet machtig zijn.

Beforeigners was in eerste instantie als miniserie bedoeld maar scoorde dusdanig goed dat er een tweede seizoen kwam. Het scifi-element is onmiskenbaar en daarnaast is er droge humor te vinden in het verhaal, met een knipoog naar de actualiteit. Zo wordt Alfhildr op haar eerste werkdag voorgesteld als "een nieuwe collega met een multi-temporele achtergrond". Het verschijnen van de beruchte serieomoordenaar Jack the Ripper, gedurende het tweede seizoen, wordt door de media omschreven als een "niet-geregistreerde tijdmigrant die een scheermes-achtig object bij zich draagt".

Oog voor detail


Bjørnstad en Skodvin hadden duidelijk een oog voor detail. Zo huurden ze taalwetenschappers in om de taalbarrière geloofwaardig op het scherm te brengen. Per slot van rekening spreekt een Viking uit de middeleeuwen Oudnoors, wat totaal anders klinkt dan modern Noors. Hetzelfde geldt voor de mensen uit de steentijd en de reizigers uit de 19e eeuw. Hoofdrolspeelster Krista Kosonen is van oorsprong Fins en moest zowel modern Noors als Oudnoors leren voor haar rol als Alfhildr in deze bijzondere scifi-actieserie.



Beforeigners is te zien op SkyShowtime.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Star Wars: The Acolyte': de High Republic blijkt een illusie die definitief in duigen valt
Series / Specials

'Star Wars: The Acolyte': de High Republic blijkt een illusie die definitief in duigen valt

De langverwachte nieuwe serie toont de onverwachte keerzijde van de High Republic.

De eerste twee afleveringen van Star Wars: The Acolyte zijn vanaf nu te streamen op Disney+. Hierin wordt een tipje van de sluier opgelicht met betrekking tot de titulaire acolyte. Daarnaast wordt afgerekend met de nostalgische visie op de High Republic.

Obi-Wan Kenobi (Alec Guinness) schetste een vreedzame en voorspoedige maatschappij aan Luke Skywalker (Mark Hamill) in Star Wars: A New Hope. De werkelijkheid blijkt duidelijk anders te liggen. De High Republic kende genoeg gespuis om je de haren ten berge te doen rijzen. Dit maakt duidelijk dat de vraag 'wie is de Sith?' misschien wel te simpel en te eenduidig is gesteld.

Lugubere groep


De wereld van 'Star Wars' is een stuk complexer dan de tweedeling Jedi/Sith. De achtergrondverhalen in de vorm van boeken en strips maken duidelijk dat de High Republic genoeg dodelijke tegenstanders kende die buiten beide groepen vallen. Eén voorbeeld hiervan zijn de Nihil, een groep ruimtepiraten die openlijk tegen de Jedi vecht. Gedurende een bepaalde periode hadden ze zelfs de volledige controle over een een groep planeten en de ruimtevaart in het betreffende deel van het melkwegstelsel. Van daaruit wilden deze schurken zowel de Republic als de Jedi Order verslaan. De Nihil zijn ontstaan uit een lugubere groep genaamd de Path of the Open Hand. Deze griezels stelden zich tot doel om iedereen die gevoelig is voor de Force meteen maar uit de weg te ruimen.

Daarnaast is de organisatie van de Sith ook ingewikkelder dan op het eerste gezicht lijkt. Het bestaan van de rang van acolyte impliceert dat de Rule of Two niet zo strikt gehanteerd werd. Een acolyte is per slot van rekening een dienaar van de apprentice, wat betekent dat je twee Siths hebt en één kandidaat-Sith. Uit het boek 'Darth Plagueis' van James Luceno (2012) blijkt echter dat er meer Force-gebruikers waren die werkten met de Dark Side. In het boek vermoordt Darth Tenebrous zijn meester Darth Plagueis, maar komt er achter dat er naast hemzelf nog een dienaar was. De Rule of Two was in de tijd van de High Republic al duidelijk op zijn retour.

Chaotisch


Uit het voorgaande blijkt dat de Force, de Dark Side en de Force-gevoeligen in werkelijkheid een stuk chaotischer zijn dan je in eerste instantie zou denken. Hierdoor is Mae's (Amandla Stenberg) contact met de geheimzinnige figuur genaamd de Master lang niet zo rechtdoorzee als je als kijker wellicht zou denken.



Het is verleidelijk om ervan uit te gaan dat Mae de acolyte is. Als dit daadwerkelijk het geval blijkt dan betekent dit echter niet automatisch dat de Master een Sith is. Maker Leslye Headland staat bekend om haar complexe verhalen die geleidelijk worden opgebouwd, waardoor je als kijker ziet hoe diverse lagen onthuld worden. Vanuit die hoek bezien is het mysterie pas op gang gekomen.

Waar te zien?


Star Wars: The Acolyte is te streamen op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze topactrice moest in 'The Big Bang Theory' spelen: "het pakte helaas niet goed uit"
Series / Specials

Deze topactrice moest in 'The Big Bang Theory' spelen: "het pakte helaas niet goed uit"

Selena Gomez had bijna een rol in 'The Big Bang Theory'.

Gedurende 12 seizoenen konden we in The Big Bang Theory de avonturen volgen van Sheldon Cooper en zijn vrienden. In de serie waren er veel cameo's te zien van bekende mensen, maar niet alle personen die de makers van de serie wilden, konden het doen.

The Big Bang Theory liep van 2007 tot 2019 en telt in totaal 279 afleveringen. Het werd gemaakt door Chuck Lorre en Bill Prady, die beiden als uitvoerend producenten en hoofdschrijvers van de serie dienden, samen met Steven Molaro.

Cast


De serie concentreerde zich oorspronkelijk op vijf personages die in Pasadena, Californië wonen: Leonard Hofstadter (Johnny Galecki) en Sheldon Cooper (Jim Parsons), beiden natuurkundigen aan Caltech, die een appartement delen; Penny (Kaley Cuoco), een serveerster en aspirant-actrice die aan de overkant van de gang woont; en Leonard en Sheldons even nerdy en sociaal ongemakkelijke vrienden en collega's, lucht- en ruimtevaartingenieur Howard Wolowitz (Simon Helberg) en astrofysicus Raj Koothrappali (Kunal Nayyar).

In de loop der tijd werden ondersteunende personages gepromoveerd tot hoofdrollen, waaronder neurowetenschapper Amy Farrah Fowler (Mayim Bialik), microbioloog Bernadette Rostenkowski (Melissa Rauch) en stripwinkel-eigenaar Stuart Bloom (Kevin Sussman).

Selena Gomez


In het boek The Big Bang Theory: The Definitive, Inside Story of the Epic Hit Series bespreken de makers en producenten van de serie de grote Hollywoodnamen die in de cast hadden kunnen zitten, waaronder Selena Gomez. Uitvoerend producent Molaro onthulde dat de producenten van The Big Bang Theory de ster van Only Murders in the Building meerdere keren hadden benaderd.



Voordat werd vastgesteld dat Amy's ouders nog bij elkaar waren, had Molaro "een idee uitgewerkt waarbij Amy klaagde over haar verschrikkelijke stiefzus," die gespeeld zou worden door Gomez en "mooi en geweldig zou zijn en door iedereen geliefd." Het is echter nooit gelukt om Gomez in The Big Bang Theory te krijgen vanwege planningsconflicten. Ze had een druk schema dat botste met de opnames van de serie.

Fan van de serie


Het is geen geheim dat Gomez een fan is van The Big Bang Theory, zoals bleek uit een Instagram-post in 2016. Gomez lijkt in haar kleedkamer te zitten en naar haar computerscherm te kijken met een mok in haar hand. "Het enige dat me op gang krijgt voor iets anders. Sheldon Cooper – Big Bang Theory," luidde het bijschrift bij de post.

Bekijk op instagram


Sinds The Big Bang Theory is geëindigd, is er ook de spin-offserie Young Sheldon gemaakt waarin we een jonge Sheldon Cooper volgen. Deze serie is onlangs ook aan zijn einde gekomen na zeven seizoenen. Maar dit is nog niet het einde van de Cooper-familie want er komt later dit jaar een vervolgserie op Young Sheldon, getiteld Georgie & Mandy's First Marriage, die Sheldons oudere broer Georgie en zijn vrouw Mandy zal volgen.

Kijken?


We zullen Gomez dus nooit zien in The Big Bang Theory, maar je kan haar wel steeds zien in de andere serie, Only Murder in the Building, waarin ze speelt naast Steve Martin en Martin Short. Deze serie is te vinden op Disney+. The Big Bang Theory kan je bekijken op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze iconische fantasyserie met een 8,6 op IMDb hebben veel mensen nog steeds niet gezien
Series / Specials

Deze iconische fantasyserie met een 8,6 op IMDb hebben veel mensen nog steeds niet gezien

'What We Do in the Shadows' gaat over vampiers die in één huis wonen, en dat gaat niet altijd goed...

Na de succesvolle film met dezelfde naam, verscheen in 2019 een serie van What We Do in the Shadows. Fans van horrorseries, inclusief eeuwenoude vampiers, in combinatie met comedy moeten deze zeker gezien hebben.

In 2014 maakten Jemaine Clement en Taika Waititi de horror-comedy What We Do in the Shadows. Vijf jaar later verscheen de serie met dezelfde naam. Er zijn inmiddels vijf seizoenen verschenen, waarvan het meest recente in de zomer van 2023 op Disney+ kwam te staan.

Samenwonende vampiers


De serie gaat over vier vampiers die samenwonen in een huis op Staten Island. Drie van hen zijn traditionele vampiers: Nandor (Kayvan Novak), Laszlo (Matt Berry) en Nadja (Natasia Demetriou). Ook wonen er de energievampier Colin (Mark Proksch) en Nandors familiar Guillermo (Harvey Guillén).

De vampiers botsen vaak met de moderne wereld waaraan ze zich moeten aanpassen. Ook zorgen andere bovennatuurlijke wezens vaak voor problemen. Maar waar de vampiers nog het meeste last van hebben is elkaar.

Bekend en geliefd


Ondertussen probeert Guillermo zijn taken als Nadors familiar te balanceren met zijn wens om zelf ook een vampier te worden. Het feit dat hij afstamt van de beruchte vampierjager Van Helsing maakt dit alleen een gevoelig puntje.



What We Do in the Shadows is inmiddels een van de meest bekende en geliefde vampierseries. De serie werd door de jaren heen voor maar liefst 21 Emmy's genomineerd, onder andere voor Outstanding Comedy Series.

IMDb


Het is dan ook geen verrassing dat What We Do in the Shadows een zeer indrukwekkende score heeft op de IMDb. De serie scoort namelijk een 8,6/10, gebaseerd op 104.000 recensies.

Bekijk What We Do in the Shadows op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Vreemd: In de Superman-serie 'Smallville' was één essentieel onderdeel nooit te zien
Series / Featured

Vreemd: In de Superman-serie 'Smallville' was één essentieel onderdeel nooit te zien

De succesvolle DC-serie liep tien seizoenen waarbij dit cruciale onderdeel totaal genegeerd werd.

Het is verleidelijk om Smallville te omschrijven als een verhaal over de tienerjaren van Superman. Daarmee wordt de plank echter behoorlijk misgeslagen, aangezien Superman in geen velden of wegen te bekennen was.

Smallville ging over de tiener Clark Kent (Tom Welling) die probeerde uit te vinden wie hij zelf was en het leren kennen van zijn vermogens maakte daar een onderdeel van uit. De uitvoerend producenten Alfred Gough en Miles Millar hadden een bijzondere regel ingesteld, namelijk 'no flights, no tights' ('geen vliegtochtjes en geen leggings').

Krachten ontdekken


Clark ontdekt zijn vermogens en de tiener leert ze beheersen. Denk hierbij aan een bovennatuurlijk sterk gehoor en de mogelijkheid om vuur uit zijn ogen te laten schieten. In tegenstelling tot andere bewoners van Krypton kan hij in de serie echter niet vliegen.

Clark bestrijdt de misdaad als The Blur, waarbij hij kleding draagt die rood en blauw is, maar er is geen sprake van de vertrouwde Superman-outfit. Gough en Millar bespraken dit van tevoren met hoofdrolspeler Welling voor de start van de serie. Je zou kunnen zeggen dat Superman in Smallville niet echt bestaat.

Uitzonderlijke kijk


De makers hadden overigens een goede reden om voor deze invalshoek te kiezen. Gough en Millar hadden het gevoel dat Clark zich anders niet als normale tiener zou kunnen ontwikkelen. Om deze reden stelden zij de 'no flights, no tights'-regel in, die bijdroeg aan een uitzonderlijke kijk op het verhaal van Superman.

Bekijk op instagram


Smallville kun je zien op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe 'Jurassic World'-serie verrast en overtuigt critici en fans: "het perfecte vervolg"
Series / Nieuws

Nieuwe 'Jurassic World'-serie verrast en overtuigt critici en fans: "het perfecte vervolg"

Jurassic World: Chaos Theory krijgt een perfecte score van critic.

Ben je een echte fan van de Jurassic Park-franchise? Dan heb je hoogstwaarschijnlijk al wel van de gloednieuwe serie Jurassic World: Chaos Theory gehoord. Is deze serie eigenlijk wel de moeite waard?

Jurassic World: Chaos Theory speelt zich zes jaar na de gebeurtenissen van Jurassic World Camp Cretaceous af. De Nublar Six komen weer bij elkaar voor een gloednieuw en uiterst spannend avontuur.

Perfecte score


Zowel de critici als de kijkers op Rotten Tomatoes zijn groot fan van de serie. De kijkers geven de serie een score van 93%, terwijl de critici zelfs een perfecte score van 100% toekennen (op het moment van schrijven).

Scott Kreamer en Aaron Hammersley zijn samen de showrunners voor de serie en volgens Randy Myers van San Jose Mercury News hebben zij iets bereikt wat de films niet konden: "personages die net zo meeslepend zijn als de actiescènes."

Perfect vervolg


"Jurassic World: Chaos Theory is het perfecte vervolg van de Camp Cretaceous-franchise", aldus Felipe Rangel van Screen Rant. Dit is volgens hem te danken aan de meeslepende personages en het volwassenere verhaal.



Hoewel Jurassic World: Chaos Theory zich richt op jonge kinderen, hoeft dat volgens Daniel Hart van Ready Steady Cut geen probleem te zijn. Hij schrijft: "Ik ben verbijsterd dat ik het nog steeds heb over deze personages." Hij vervolgt dat hij deze serie, ondanks dat deze voor kinderen is beloeld, fantastisch vindt.

Netflix


Jurassic World: Chaos Theory is te streamen op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.