search

Ons nieuws van woensdag 12 juni 2024

Groot nieuws voor 'The Batman'-fans: spin-off 'The Penguin' krijgt eindelijk releasedatum
Series / Nieuws

Groot nieuws voor 'The Batman'-fans: spin-off 'The Penguin' krijgt eindelijk releasedatum

Fans van de misdaadbaas hoeven niet lang meer te wachten.

Komende zondag (maandag in Nederland) gaat op HBO Max het tweede seizoen van House of the Dragon van start, maar de streamer is achter de schermen al druk bezig met de release van de volgende grote serie.

Die serie is The Penguin, de langverwachte spin-off van de film The Batman uit 2022. De serie focust zich op de gelijknamige superschurk. Net als in de film zal acteur Colin Farrell de rol op zich nemen.

The Penguin


Eerder dit jaar zagen we al een trailer voor de serie, en we wisten dat hij ergens dit jaar uit zou komen. In een interview met Variety heeft HBO-directeur Casey Bloys onthuld wanneer het zover is.

''Onze grote volgende serie is 'The Penguin' met Colin Farrell'', zei Bloys. ''Net zoals 'Peacemaker' voortkwam uit 'Suicide Squad' is het een goed voorbeeld van wat je kunt doen met zo'n spin-off. Hij komt uit in september.''

The Batman


Batman-fans hoeven dus nog maar drie maandjes te wachten op de serie. Wil je ter voorbereiding op The Penguin de film The Batman nog eens zien? Dat kan op HBO Max.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
SerieTotaal tipt: 4 spannende series op NPO Plus/Start
Series / Specials

SerieTotaal tipt: 4 spannende series op NPO Plus/Start

Vier spannende series die je nu kan streamen op NPO Plus.

Ben je benieuwd naar welke series je kan streamen op de Nederlandse NPO Plus? In dit artikel geven we 4 spannende kijktips op de kleine streamingsite. Je hebt geen abonnement op Netflix of Disney+ meer nodig.

Penoza



Deze Nederlandse serie met Monic Hendrickx in de hoofdrol ging in 2010 in première. Al snel werd de serie vernieuwd voor een derde seizoen. In 2017 eindigde de serie op NPO Plus met een totaal van vijf seizoenen.

In PENOZA ontdekt Carmen van Walraven (Hendrickx) dat haar man een prominente rol heeft in de criminele onderwereld. Wanneer hij vermoord wordt, wordt het leven van Carmen op zijn kop gezet.



Blue Lights



Van de criminele onderwereld naar een spannende politieserie. De Britse Blue Lights is gemaakt en geschreven door Declan Lawn en Adam Patterson en was voor het eerst te zien in 2023. Nu is seizoen 1 te streamen op NPO Plus.

Blue Lights gaat over drie nieuwe politieagenten in Noord-Ierland. Ze krijgen te maken met heftige dreigementen die hun werk zeer moeilijk maken. Ondertussen vervaagt langzaam de grens tussen werk en privé.



De verschrikkelijke jaren tachtig



Deze Nederlandse serie is gebaseerd op het gelijknamige boek van Tim Kamps. Hij verzorgde ook de regie van de serie op NPO Start.

De verschrikkelijke jaren tachtig speelt zich af in een woongroep in de jaren tachtig. De serie volgt Piet, een meisje van negen. Ze doet haar best om een zo normaal mogelijk leven te leiden in haar ongewone situatie.



Witness Number 3



Witness Number 3 is een Britse dramaserie uit 2022. Deze ietwat onbekende serie op NPO Plus is geregisseerd door Diarmuid Goggins en geschreven door Thomas Eccleshare.

Witness Number 3 volgt Jodie, een kapster. Zij is getuige van een moord en wordt kroongetuige in het onderzoek. Al snel komt ze erachter dat ze in levensgevaar verkeert.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Sweet Tooth' seizoen 3: de avontuurlijke geest van het eerste seizoen komt weer boven
Recensie

'Sweet Tooth' seizoen 3: de avontuurlijke geest van het eerste seizoen komt weer boven

Dit slotseizoen haast zich iets te veel naar het einde, maar dat liever dan een onafgerond verhaal.

Regie: Robyn Grace, Jim Mickle, Toa Fraser | Cast: Christian Convery (Gus), Nonso Anozie (Jepperd), Naledi Murray (Wendy), Stefania LaVie Owen (Bear), Adeel Akhtar (Dr. Singh), e.a. | Afleveringen: 8 | Speelduur: 43-50 minuten | Jaar: 2024

Nu Gus en zijn hybride vrienden zijn bevrijd uit de gevangenis kunnen ze weer op zoek naar zowel zijn moeder als een geneesmiddel voor de ziekte die de mensheid uitroeit. Hun vijanden, de Last Men, zijn dood, maar daar stond iemand boven die het nu gemunt heeft op Gus en zijn gezelschap. Want er valt naar het schijnt flink te verdienen aan dat geneesmiddel.

Het derde en laatste seizoen van Sweet Tooth maakt van seizoen twee definitief het buitenbeentje. De serie begon met een reis en eindigt met een reis, terwijl het vorig jaar verschenen middenstuk stilstond door het hoofdpersonage op te sluiten. Tegelijkertijd lijkt het alsof de makers liever iets meer tijd hadden gehad, maar te horen kregen dat ze er een einde aan moesten breien en dus een derde seizoen afleveren dat voelt als een haastklus.

Dat neemt niet weg dat het prettig is om Gus en zijn team weer op weg te zien. Een avonturenserie dient nou eenmaal niet te gaan over opsluiting. In seizoen drie wordt ook de gedachte van Sweet Tooth wat meer benoemd. In de tweede aflevering ontmoeten de helden een gezin dat anti-hybriden is. Gus geeft aan: hoe meer je hybride kinderen leert dat ze zich moeten schamen en verbergen, hoe meer ze jou uiteindelijk gaan haten.

Dit gaat misschien niet over een specifieke bevolkingsgroep, maar heeft zonder twijfel betrekking op het gezeik dat minderheden dagelijks over zich heen krijgen: een andere huidskleur, een andere geaardheid, een ander gender of zelfs raar aangekeken worden op kunstmatige ledematen. De serie geeft aan dat het haten van degenen die anders zijn dan de meesten achterhaald is. Dat is pas een ziekte die mag worden uitgeroeid.

De situatie is zeker niet zwart-wit, want naast goede menselijke personages bevatten deze laatste acht afleveringen ook slechte hybride figuren. Oké, ze zijn agressief geworden omdat ze daarop getraind zijn, maar ze zijn niet voor rede vatbaar. Het is meer de hoofdslechterik die ietwat plat is. Deze Texaanse Cruella de Vil met een Aziatisch uiterlijk is zeker kwaadaardig, maar mist een beetje de kracht om geloofwaardig zo veel invloed over anderen te hebben. Haar oubollige pruik helpt ook niet mee.

Voor de rest is het genieten. Afgezien van wat computereffecten bij baby's wordt voor alle hybride personages nog steeds gebruikgemaakt van praktische effecten. Het is makkelijk te zien dat iets een pop is, maar toch raakt dat steevast dieper dan een geanimeerd personage waarvan het brein weet dat het er niet echt is. Als de sets met behulp van CGI groter zijn gemaakt, dan is dit niet merkbaar. Alleen een in brand gestoken voorwerp in de laatste aflevering is – begrijpelijkerwijs – nep en helaas niet om aan te zien.

Behalve meer thematische directheid bevat dit seizoen ook het meest pijnlijke moment. In de derde aflevering zit Gus op een boot die niet kan varen omdat de ziekte aan boord is. Gus krijgt de opdracht om alle lijken te verzamelen en ze overboord te gooien. Hij stuit daarbij op een dode vader die zijn dode zoontje omhelst en dan wordt het hem even te veel. Behoorlijk heftig voor een familieserie, maar sterk en aangrijpend om Gus' ouderloosheid weer even aan te stippen.

Soms begint een aflevering met iets uit het verleden, maar in plaats van loze seizoensopvuller die het plot stillegt om een personage uit te lichten, blijkt het slechts een kort intro te zijn voordat het verhaal verdergaat waar het gebleven was. We krijgen ook eindelijk een beetje inzicht in het ontstaan van de ziekte, zonder daar al te lang bij te blijven hangen.

In de laatste vier afleveringen wordt minder gereisd, ook al blijven de personages zich nog steeds door een grote regio bewegen. Het stoort niet, want dit is de opbouw naar de grote afsluiter. Die climax is niet daverend, maar wel spannend en meer gericht op emotie dan actie. Vanaf het begin heeft Gus keer op keer te maken gehad met de negatieve kant van mensen en ze keer op keer vergeven. Zijn geduld wordt optimaal getest in de slotaflevering, waarin belangrijke dingen over ons worden benoemd.

Tot en met het laatste moment blijft het ook onvoorspelbaar hoe dit verhaal gaat aflopen. Gaan de hybriden mensen helpen ten koste van zichzelf? Gaan alle mensen alsnog dood aan die ziekte? Het antwoord wordt gegeven, met een afronding die voldoening geeft. En ach, al was het een zwak einde, dan zou dat altijd nog beter zijn dan de serie beëindigen terwijl het verhaal nog liep. Maar gelukkig, het avontuur is ten einde en het was een prachtige en leerzame reis.

★★★★☆

Sweet Tooth is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Aangepaste cast voor 'Euphoria' onthuld: Welke personages keren terug in de HBO-serie?
Series / Nieuws

Aangepaste cast voor 'Euphoria' onthuld: Welke personages keren terug in de HBO-serie?

HBO-baas Casey Bloys onthult wie we terug gaan zien in het derde seizoen van de serie.

Casey Bloys, de CEO van HBO en HBO Max, was onlangs in Frankrijk omdat het streamingplatform daar binnenkort van start gaat. Samen met zijn collega JB Perrette had hij een gesprek met Variety.

Hierin werden de toekomstplannen van HBO onthuld en gaf Bloys eindelijk meer duidelijkheid over seizoen 3 van Euphoria. De vaste castleden Zendaya, Sidney Sweeney, Hunter Schafer en Jacob Elordi zullen allemaal weer te zien zijn. Het verhaal zal ook een sprong voorwaarts maken in de tijd.

Terugkeer


HBO heeft momenteel iets minder dan 100 miljoen abonnees. De streamingservice wordt echter nog lang niet overal ter wereld aangeboden: zo is het bedrijf pas sinds kort gestart in Frankrijk.

Perrette en Bloys zijn blij met de producties die binnenkort te zien zijn. Op de vraag van de journalist hoe de zaken ervoor staan met Euphoria en of de vaste cast terugkeert, antwoordde Bloys bevestigend: "De kerncast is volledig aanwezig".

Tijdsprong


Desgevraagd lichtte de HBO-baas toe wat we in het derde seizoen kunnen verwachten. Bloys: "Sam [Levinson] wil niet langer een verhaal vertellen dat zich op de middelbare school afspeelt. Dus er wordt nu gesproken waar het verhaal zich afspeelt en hoe ver in de toekomst. Hij heeft nu wel een idee waar hij enthousiast over is, dus daar is hij druk mee bezig".



We zien de vertrouwde gezichten dus allemaal weer terug, maar het is nog niet helemaal zeker wanneer. Je kunt Euphoria streamen op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Bijzonder gekke en bovennatuurlijke thrillerserie op Netflix: 'Nightmares and Daydreams'
Series / Specials

Bijzonder gekke en bovennatuurlijke thrillerserie op Netflix: 'Nightmares and Daydreams'

Het mysterieuze 'Joko Anwar's Nightmares and Daydreams' is vanaf vrijdag te zien op Netflix.

Netflix voegt deze week een nieuwe bovennatuurlijke thrillerserie toe aan zijn assortiment. Hier lees je het antwoord op 5 vragen over Joko Anwar's Nightmares and Daydreams.

Waar gaat Nightmares and Daydreams over?


De serie Nightmares and Daydreams gaat over gewone mensen die vreemde gebeurtenissen meemaken. Deze gebeurtenissen zouden zomaar het missende puzzelstukje kunnen zijn om de oorsprong van ons bestaan uit te vinden.

Maar naast de oplossing van dit mysterie, ligt er ook een grote dreiging op de loer. De serie bestaat uit een verzameling aan surrealistische verhalen van maker Joko Anwar, die op een gegeven moment samenvallen.

Uit welk land komt de serie?


Joko Anwar's Nightmares and Daydreams is een Indonesische serie. De bekende Indonesische acteurs Lukman Sardi, Ario Bayu en Marissa Anita spelen de hoofdrollen.

Wie is Joko Anwar?


De naam Joko Anwar staat in de titel, omdat hij de maker is van alle samenhangende verhalen. Maar wie is hij eigenlijk? Anwar is een succesvolle Indonesische schrijver, acteur en regisseur. Hij regisseerde onder andere de horrorfilm Satan's Slaves in 2017.



Hoeveel afleveringen zijn er?


Het eerste seizoen van Nightmares and Daydreams bestaat uit 7 afleveringen. Deze verschijnen in één keer op Netflix, dus als je zin hebt kun je de serie bingewatchen.

Is de serie een aanrader?


Voor liefhebbers van bovennatuurlijke thrillers gecombineerd met drama is dit een aanrader. De serie kan daarnaast vergeleken worden met andere horror- en scifiseries die bestaan uit losse verhalen, zoals Guillermo Del Toro's Cabinet of Curiosities en The Twilight Zone, dus als je daar fan van bent moet je deze ook gezien hebben.

Joko Anwar's Nightmares and Daydreams is vanaf vrijdag 14 juni te zien op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Einde van 'The Boys' is aangekondigd en dit is waarom
Series / Nieuws

Einde van 'The Boys' is aangekondigd en dit is waarom

Bedenker Eric Kripke vertelt waarom de populaire serie sneller eindigt dan je zou verwachten.

The Boys-bedenker Eric Kripke heeft bevestigd dat het vijfde seizoen van de serie tevens het laatste zal worden. De uitvoerend producent liet door de jaren heen al vaker blijken dat dit het plan is, maar daar gaan de makers zich dus ook echt aan houden.

Kripke grapte er wel altijd bij dat hij het vaker bij het verkeerde eind had, maar ditmaal had hij het dus aan het juiste eind. Maar waarom eindigt de serie, die met het seizoen juist populairder lijkt te worden?

Magisch getal


Kripke zei er tijdens een interview met Entertainment Weekly het volgende over:

"Dit is een raar scenarist-dingetje, maar drie en vijf zijn de magische getallen voor schrijvers. Een film heeft drie aktes, en tv vijf. Vijf voelt als een mooi rond nummer en lijkt ons genoeg om het verhaal af te ronden, zonder te lang door te blijven gaan. Het was een hele opluchting om dit eindelijk openbaar te kunnen maken."

Geen losse eindjes


De schrijver liet daarnaast weten dat het vierde seizoen op een dusdanige manier is gemaakt dat het publiek op natuurlijke wijze de verwachting heeft dat er nog maar een paar afleveringen volgen om het verhaal te eindigen.



Kripke wil hiermee voorkomen dat de serie onnodig door blijft gaan, zoals het geval was met zijn creatie Supernatural. Die serie liep nog 10 seizoenen door na zijn vertrek.

Morgen is het zover!


Terugkerende acteurs in seizoen 4 zijn Karl Urban, Jack Quaid, Laz Alonso, Tomer Capone, Karen Fukuhara, Antony Starr, Jessie T. Usher en Chace Crawford. Jeffrey Dean Morgan is een van de grote nieuwkomers.

De eerste drie afleveringen van The Boys seizoen 4 zijn vanaf morgen te streamen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De tijdsprongen in 'House of the Dragon': wat gebeurde er eigenlijk?
Series / Specials

De tijdsprongen in 'House of the Dragon': wat gebeurde er eigenlijk?

Het eerste seizoen kende drie tijdsprongen die de conflicten opbouwen richting de Dans der Draken.

George R.R. Martin schreef de geschiedenis over het Huis Targaryen in de vorm van een historie van de hand van aartsmaester Gyldalyn. De tweede helft van Martins boek kennen we als House of the Dragon. Op het scherm ben je echter genoodzaakt om bepaalde zaken gecondenseerd over te brengen.

In die zin is het dus niet gek dat er in het eerste seizoen drie tijdsprongen gemaakt worden. Aangezien op 16 juni het tweede seizoen begint, zetten we deze tijdsprongen bij deze voor je op een rijtje. De sprongen worden gemaakt tussen de afleveringen 2/3 (drie jaar), de afleveringen 5/6 (tien jaar) en afleveringen 7/8 (zes jaar). Deze tijdsprongen werken de verhoudingen tussen bepaalde personages uit en bouwen de conflicten op tot het begin van onderlinge Targaryen-strijd.

Wantrouwen


De eerste sprong is tussen de tweede en derde aflevering. De centrale verhaallijn is natuurlijk wie er plaats zal nemen op de IJzeren Troon: hierover is onenigheid ontstaan tussen koning Viserys (Paddy Considine) enerzijds, en zijn zwager Corlys Velaryon (Steve Touissant) en zijn broer Daemon Targaryen (Matt Smith) anderzijds. Er zijn inmiddels drie jaar verstreken, waarin Corlys en Daemon, zonder steun van Viserys, een geduchte piraat het hoofd moeten bieden. Viserys steunt uiteindelijk versterkingen om zijn goede wil te tonen en de band met Corlys en Daemon te herstellen.

Tussen aflevering vijf en zes is sprake van een sprong van maar liefst tien jaar. Alicent en Rhaenyra zijn inmiddels allebei getrouwd en hebben kinderen gekregen. Ook al is de troonopvolging officieel vastgelegd door Viserys, in de praktijk hebben alle betrokkenen daar zo hun eigen ideeën over. Van de innige vriendschap tussen Alicent en Rhaenyra is inmiddels weinig meer over. Het wantrouwen krijgt de overhand en de onderlinge intriges groeien evenredig.

Intrige


Tussen aflevering zeven en acht zijn zes jaar verstreken en de kinderen van zowel Alicent als Rhaenyra zijn inmiddels opgegroeid. Koning Viserys is ernstig verzwakt en ligt op sterven. In de gebeurtenissen die zich afspelen rond zijn dood komen de zaken tot een kookpunt, wat het begin van de Dans der Draken betekent.



Het tweede seizoen van House of the Dragon gaat op 16 juni van start op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
In 2015 was de film 'Limitless': deze serie maakte er helaas misbruik van
Series / Specials

In 2015 was de film 'Limitless': deze serie maakte er helaas misbruik van

De serie 'Limitless' speelt zich af na de gebeurtenissen van de gelijknamige film.

Het is niet omdat de film een groot succes was, dat de serie dat ook zal zijn. In 2015 kwam de serie Limitless uit, die een spin-off is van de gelijknamige film uit 2011. Het speelt zich vier jaar na de gebeurtenissen van de film af en liep slechts één seizoen. Het was dus niet zo'n succes als de film.

Limitless is gemaakt door Craig Sweeny met Jake McDorman in de hoofdrol. Bradley Cooper hernam in de serie zijn rol als U.S. Senator Edward "Eddie" Morra, die hij speelde in de film. Het is dankzij Cooper, die ook uitvoerend producent van de serie is, dat McDorman de rol kreeg. Ze kenden elkaar doordat ze samenwerkten aan de film American Sniper (2014). Cooper raadde toen McDorman aan voor de hoofdrol, die hij vervolgens ook kreeg.

Verhaal


Limitless volgt Brian Finch (McDorman), een 28-jarige worstelende muzikant met een burn-out. Hij wordt geïntroduceerd tot NZT-48, een wondermiddel dat hem toegang geeft tot elke neuron in zijn brein. Gedurende twaalf uur na het innemen van de pil wordt hij de slimste persoon ter wereld, in staat om elk detail van zijn leven perfect te herinneren en in staat tot buitengewone sprongen van intuïtie en redenering.

Met de mysterieuze Amerikaanse senator Eddie Morra (Cooper) die hem een immuniteitsshot geeft om de dodelijke bijwerkingen van NZT tegen te gaan, gebruikt Brian zijn verbeterde vaardigheden om FBI Special Agent Rebecca Harris (Jennifer Carpenter) te helpen. De FBI weet niets van het immuniteitsshot en Brian moet worstelen om beide werelden gescheiden te houden.

Gemengde reacties


Naast Cooper was Neil Burger, die Limitless (2011) regisseerde, ook van plan om terug te keren als regisseur voor de pilot. Hij haakte echter af om de pilot voor Billions (2016) te regisseren. Marc Webb verving hem. Limitless was uiteindelijk niet zo'n groot succes als de film en werd na het eerste seizoen, bestaande uit 22 afleveringen, geannuleerd.



Limitless ontving gemengde recensies van critici. Op Rotten Tomatoes heeft de serie een score van 58%. De consensus van de critici op de website luidt: "Zelfs met een sympathieke held kan Limitless zijn geloofwaardigheid-strapazerende premisse en wankele, gatenrijke verhaal niet overwinnen."

Kijken?


Limitless is op dit moment niet te streamen, huren, kopen of downloaden via streamingdiensten in Nederland, maar je kan de serie wel kopen op dvd of blu-ray.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Unieke scifi-serie op de perfecte 100%: Griezelige verandering op sinistere planeet
Series / Specials

Unieke scifi-serie op de perfecte 100%: Griezelige verandering op sinistere planeet

Deze unieke scifi-serie vertelt het mysterieuze en angstaanjagende verhaal over een meedogenloze planeet.

Speciaal voor HBO Max bewerkten Joseph Bennett en Charles Huettner hun korte animatiefilm Scavengers tot een serie, getiteld Scavengers Reign. Je kunt 'scavenger' vertalen als 'opruimer'; het woord refereert aan dieren die karkassen eten, zoals gieren en coyotes. 'Scavenger' duidt ook iemand aan die in afval naar nuttige spullen zoekt.

De serie telt twaalf afleveringen en is getekend in de stijl van de Franse meester Jean "Mœbius" Giraud. Zijn stijl inspireerde ook de visuele vormgeving van films als Alien en The Fifth Element. Als kijker word je meegetrokken in een hypnotiserend ecosysteem, dat voor mensen moeilijk te bevatten is.

Subtiele dreiging


Nadat hun ruimteschip Demeter wordt beschadigd door een zonnevlam ontsnapt de bemanning in afzonderlijke ruimtesloepen en raakt van elkaar gescheiden. Uiteindelijk komen ze terecht op de planeet Vesta. Ze moeten zien te overleven, terwijl ze het neergestorte ruimteschip terug proberen te vinden. We maken kennis met drie groepen: Azi (Wunmi Mosaku) werkt samen met de robot Levi (Alia Shawkat), Sam (Bob Stephenson) en Ursula (Sunita Mani) vormen ook een tweetal, terwijl Kamen (Ted Levenstead) alleen is gestrand. Kamen vormt op een gegeven moment een band met een telepathisch wezen op de planeet, genaamd Hollow.

Vesta wordt enerzijds op een sprookjesachtige manier voorgesteld: je ziet wezens en landschappen die in niets lijken op wat op aarde groeit en leeft. Er zijn ondergrondse bossen, levende ballonnen en dieren die hun prooi kunnen klonen. Er gaat echter ook een subtiele dreiging uit van de planeet. Zo worden de circuits van de robot Levi 'geïnfecteerd' door schimmel en sporen, waardoor de robot geleidelijk in iets anders verandert.

Redder in nood


Scavengers Reign krijgt van de recensenten op Rotten Tomatoes de perfecte score van 100%. Het publiek geeft 94% en blijft dus niet ver achter. HBO Max cancelde desondanks de serie na één seizoen.



Netflix bleek de redder in nood. In mei heeft het streamingplatform de serie overgenomen en deze is nu in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Ierland te streamen. De verwachting is dat de serie te zijner tijd ook in Nederland te zien zal zijn.

Toekomst?


Netflix heeft daarnaast bekendgemaakt dat een tweede seizoen een serieuze overweging is mits het eerste seizoen goed bekeken wordt. In de tussentijd kun je de oorspronkelijke korte film Scavengers hier bekijken.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Jake Gyllenhaal steelt de show in 'Presumed Innocent': vanaf vandaag te streamen!
Series / Nieuws

Jake Gyllenhaal steelt de show in 'Presumed Innocent': vanaf vandaag te streamen!

'Presumed Innocent' is een juridische dramaserie over moord, liefde en politiek met Jake Gyllenhaal.

Presumed Innocent - 5 Vragen voordat je gaat kijken, zodat je weet waar je aan begint.

Waar gaat de serie over?


Presumed Innocent neemt de kijkers mee op een reis door de verschrikkelijke moord die het kantoor van de openbare aanklager van Chicago op zijn kop zet wanneer één van zijn eigen medewerkers van een misdaad wordt verdacht. De serie verkent obsessie, seks, politiek en de kracht en grenzen van liefde, terwijl de beschuldigde vecht om zijn gezin en huwelijk bij elkaar te houden.

Is de serie op een boek gebaseerd?


Ja, de serie is gebaseerd op de bestseller van Scott Turow met dezelfde naam.

Wie spelen er in de serie?


De drie hoofdpersonages worden gespeeld door Jake Gyllenhaal, Ruth Negga en Bill Camp. Gyllenhaal, bekend van zijn rollen in films als Nightcrawler en Brokeback Mountain, speelt de hoofdrol van de beschuldigde. Ruth Negga, bekend van Loving en Preacher, neemt een belangrijke rol op zich als advocaat, terwijl Bill Camp, die te zien was in Birdmanen Joker, een sleutelrol speelt als lid van het onderzoeksteam.

Voor wie is deze serie?


Deze serie zal zowel liefhebbers van juridische drama's als thrillerfans aanspreken. Als je genoten hebt van series als The Undoing, zal Presumed Innocent je zeker interesseren.

Is de serie te bingen?


Met acht afleveringen kan Presumed Innocent zeker gebinged worden. Elke aflevering duurt ongeveer een uur, wat betekent dat je ongeveer acht uur nodig hebt om de hele serie te bekijken.



De serie is vanaf woensdag 12 juni 2024 wereldwijd te zien op Apple TV+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Concordia': interessant onderwerp, matige uitvoering
Recensie

'Concordia': interessant onderwerp, matige uitvoering

Een AI-gestuurde stad blijkt een stuk minder interessant dan het klinkt.

Regie: Barbara Eden | Cast: Ruth Bradley (Thea Ryan), Nanna Blondell (Isabelle Larsson), Christiane Paul (Juliane Ericksen), Steven Sowah (Noah Ericksen), Ahd (Fatemah Amin), e.a. | Afleveringen: 6 | Speelduur: 43-45 minuten | Jaar: 2024

Elke aflevering van Concordia heeft een andere intro: een soort promotiefilmpje belicht steeds een ander aspect van het utopische oord, alsof het echt bestaat en er reclame voor wordt gemaakt. Deze nepmanier van informatie overdragen zet zich voort in de rest van de aflevering, waarin de acteurs routineus hun teksten voorlezen alsof het robots zijn. Er wordt veel informatie gegeven zonder sterke emotie of goede spanning over te brengen. En dat is opmerkelijk, gezien het intrigerende onderwerp.

De stad Concordia is een plek waar misdaad niet zou kunnen bestaan. Alles wordt gemonitord door camera's, zoals in ons heden eigenlijk ook al gebeurt. Het verschil is dat de beelden niet door mensen worden bekeken, maar door AI: een intelligent systeem kan verdacht gedrag detecteren en waar nodig de juiste autoriteiten alarmeren. En zo is ieders privacy nog steeds gewaarborgd, is het idee. Dat geen enkel computersysteem ongenaakbaar is kan de kijker zelf ook wel bedenken, wat een verhaal belooft over een ontluisterende ontmaskering van de geïdealiseerde AI-gestuurde samenleving.

Inhoudelijk is dit gegeven natuurlijk razend interessant. Waarom willen mensen hun bezigheden toch zo graag overdragen aan kunstmatig leven? Waarom al dat vertrouwen in AI, als onfeilbaar systeem? Hoewel er vaak op een filosofische manier voors en tegens worden gegeven, is het niet voelbaar wat dit met de mensen doet. De personages zijn stijf en oppervlakkig en lukt het niet om dieper op de materie in te gaan. Dit maakt het verhaal saai, ook al begint het met een moord.

Pas tegen het einde weet de serie spannend te worden en enkele personages wat diepgang te geven. Het verhaal neemt een opvallende wending die meer naar de realiteit verwijst dan naar de fictie van een utopie. Waar het verhaal eerder schijnbaar inhoudsloos voortkabbelde, wordt nu pas duidelijk dat de makers een boodschap hebben. Toch is de ontknoping geforceerd en vergezocht en de afwikkeling bij vlagen onlogisch. Het maakt Concordia helaas niet echt de moeite van het kijken waard.

★★☆☆☆

Concordia is te zien bij SkyShowtime.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
"Schokkend en bruut": Hoofdrolspeler over de hitserie 'Yellowjackets' die zeker nog niet iedereen kent
Series / Nieuws

"Schokkend en bruut": Hoofdrolspeler over de hitserie 'Yellowjackets' die zeker nog niet iedereen kent

Volgens een van de hoofdrolspeelsters hebben de makers komend seizoen genoeg in petto.

De mysterieuze, aangrijpende en vooral beklemmende hitserie Yellowjackets maakt zich op voor het derde seizoen en hoofdrolspeelster Christina Ricci belooft de fans dat komend seizoen extra schokkend wordt.

De actrice belooft een nieuw seizoen vol schokkende en verrassende elementen, plus een vleugje humor waar fans van de serie aan gewend zijn. Het derde seizoen verhoogt volgens Ricci de intensiteit van eerdere seizoenen en duikt dieper in de emotionele brutaliteit.

Fans krijgen waar ze op hopen


In een interview vertelt Ricci over het aankomende seizoen: "Dit seizoen wordt nog schokkender en verrassender dan de vorige seizoenen. Het wordt zeker bruut. Maar er is ook veel humor toegevoegd. Dus ik denk dat het gewoon heel erg Yellowjackets-achtig zal zijn."

Hoewel specifieke details over seizoen drie geheim worden gehouden, hint regisseuse Karyn Kusama naar een mogelijk verhaal over de onmiddellijke nasleep van de terugkeer van de tieners naar de beschaving.

Tieners in de rimboe


Yellowjackets is gecreëerd door Ashley Lyle en Bart Nickerson en dompelt kijkers onder in de ijzingwekkende nasleep van een vliegtuigcrash waarbij een meisjesvoetbalteam van een middelbare school strandt in de afgelegen Canadese wildernis.



De serie vertelt het verhaal in twee tijdlijnen: de traumatische jaren 90, direct na de crash, en het heden, waarin de blijvende littekens en zich ontvouwende mysteries waarmee de overlevenden decennia later te maken hebben, worden onthuld.

Bekijk alle afleveringen van Yellowjackets op SkyShowtime.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De beste Netflix-serie volgens de IMDb krijgt een teaser trailer!
Series / Trailer

De beste Netflix-serie volgens de IMDb krijgt een teaser trailer!

In november keert Arcane terug, inclusief de stem van Hailee Steinfeld.

Eind 2021 verscheen op Netflix de animatieserie Arcane. Niemand wist van tevoren hoe goed deze 16+-serie ontvangen zou worden. Op de Tomatometer van Rotten Tomatoes staat Arcane op de volle 100% en de IMDb noteert een waanzinnige 9,0 na 276 duizend stemmen.

Arcane heet voluit Arcane: League of Legends en speelt zich af in het universum League of Legends, een computerspel dat door Riot Games werd uitgebracht in 2009.

Seizoen 2


Een tweede seizoen kon niet uitblijven, maar het kostte Netflix, Fortiche en Riot Games drie jaar om deze op te leveren. In november keert de animatieserie terug voor het tweede en tevens laatste seizoen.

De onderstaande teaser trailer voor het nieuwe seizoen van Arcane laat gelijk al iets zien over hoe het verder gaat na de enorme cliffhanger aan het einde van seizoen 1. Uiteraard zien we personages als Jinx, Vi, Caitlin en Ekko.

Teaser trailer


Actrice Hailee Steinfeld levert weer de stem aan Violet "Vi". Andere stemmen zijn onder andere van Ella Purnell als Powder / Jinx, Reed Shannon als Ekko en Katie Leung als Caitlyn Kiramman. In november staat het nieuwe seizoen hier op Netflix.



De synopsis: Er heerst tweedracht tussen de zustersteden Piltover en Zaun. Een tweeling staat tegenover elkaar in een strijd van magische technologieën en tegenstrijdige overtuigingen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensies 'Sweet Tooth' seizoen 3: top of flop?
Series / Nieuws

Recensies 'Sweet Tooth' seizoen 3: top of flop?

Seizoen 3 van Sweet Tooth ontvangt veel lof van critici op Rotten Tomatoes.

De Amerikaanse fantasyserie Sweet Tooth is gebaseerd op het gelijknamige stripboek van Jeff Lemire. De visie van Lemire is tot leven gebracht door Jim Mickle, maar is het laatste seizoen net zo populair als het stripboek?

Sweet Tooth vertelt het verhaal van de gebeurtenissen na de "The Great Crumble". Dit is een virus dat geleid heeft tot hybride baby's: half mens, half dier. De negenjarige Gus is half-mens, half-hert en besluit zijn moeder te zoeken na de trieste dood van zijn vader.

Rotten Tomatoes


Seizoen 1 werd beloond met een score van 86% en seizoen 2 met 97%. Onlangs is seizoen 3 uitgekomen en ook deze werd door de critici op Rotten Tomatoes zeer goed ontvangen. Zij hebben de serie namelijk beloond met een perfecte score van 100% (op het moment van schrijven).

Volgens criticus Felipe Rangel van Screen Rant zet seizoen 3 "de perfecte mix van een wereld vol verwondering en geweld" voort. Hierdoor eindigt seizoen 3 op een "zeer positieve manier".

Te weinig tijd


Critici hebben echter ook enkele minpunten. Zo schrijft Marco Vito Oddo van We Got This Covered dat seizoen 3 "niet genoeg tijd heeft om elk personage een goed afscheid te geven". Ondanks dat geeft de serie volgens de criticus wel antwoord op de meest brandende vragen, waardoor het seizoen een goed einde krijgt.



"Sweet Tooth is net zo zoet en scherp als suikerriet", aldus Sherin Nicole van RIOTUS. Ook krijgt de serie complimenten van verschillende critici voor het adapteren van een stripboek: "Striplezers zullen blij zijn", aldus Tessa Smith van Mama's Geeky.

Netflix


Alle seizoenen van Sweet Tooth zijn te streamen op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.