search

Ons nieuws van donderdag 13 juni 2024

'Black Snow': Australisch coldcasemysterie met een intrigerende detective
Recensie

'Black Snow': Australisch coldcasemysterie met een intrigerende detective

Een tijdcapsule biedt zowel een aanwijzing voor een onopgeloste moord als een narratieve brug tussen heden en verleden.

Regie: Sian Davies, Matthew Saville | Cast: Travis Fimmel (James Cormack), Talijah Blackman-Corowa (Isabel Baker), Jemmason Power (Hazel Baker), Alexander England (Anton Bianchi), Brooke Satchwell (Chloe Walcott), e.a. | Afleveringen: 6 | Speelduur: 46-51 minuten | Jaar: 2023

In 1994 wordt het stadje Australische Ashford opgeschrikt door de moord op de zeventienjarige domineesdochter Isabel. De dader wordt nooit gepakt. Wanneer in 2019 een tijdcapsule een schokkende aanwijzing blijkt te bevatten, krijgt coldcasedetective James Cormack de taak om de moordenaar, die een bekende in lokale de gemeenschap moet zijn, alsnog te vinden.

Met de tijdcapsule hebben de makers van Black Snow een geweldige manier gevonden om een brug te slaan tussen heden en verleden. In de jaren negentig vertellen adolescenten hoe ze hun leven voor zich zien en vervolgens zien we wat er vijfentwintig jaar later van hen is geworden. Het schakelen tussen toen en nu is perfect gedoseerd en bouwt de spanning lekker op.

De zesdelige serie heeft een langzaam begin. De eerste twee afleveringen worden vooral gebruikt om de personages neer te zetten. Wie is iedereen, hoe zijn de onderlinge verhoudingen en wie is verdacht? Pas vanaf de derde aflevering begint het misdaadonderzoek en komen voor het eerst details van de moord aan bod.

De serie is opgenomen in Queensland, dat bekendstaat als de Australische Sunshine State, wat mooie plaatjes oplevert. Maar naarmate het mysterie rondom de dood van Isabel zich ontrafelt, lijken de schoorstenen van de fabriek in Ashford steeds heftiger te roken en alsmaar donkerdere pluimen uit te spuwen. Hier komt de titel van de serie vandaan: uit de rokende schoorstenen komt zwart as, ofwel zwarte sneeuw.

Ook op andere manieren weten de makers visueel de spanning op te bouwen. Wanneer Isabel enkele illegale arbeiders van de plaatselijke suikerrietplantage op het spoor is, verandert de cameravoering van steadicam naar heldheld. Doordat de beelden wiebeliger en minder scherp worden, komt er direct meer spanning in de scène.

Travis Fimmel (onder meer bekend uit Vikings) zet als James Cormack beslist geen stereotiepe rechercheur neer. Cormack is moeilijk te doorgronden en zijn emoties schommelen tussen apathie en woede-uitbarstingen. Getekend door een jeugdtrauma probeert hij alle emoties onder controle te houden door een pijnverslaving. In zijn openingsscène betaalt Cormack zelfs iemand om zichzelf in elkaar te laten slaan. Een intrigerend hoofdpersonage dat om meerdere seizoenen vraagt.

In tegenstelling tot veel andere misdaadseries moet Black Snow het niet hebben van spectaculaire misdaadbestrijding, maar van goed opgebouwde onderhuidse spanning. De serie roept steeds het schurende gevoel op dat er iets duisters gaat gebeuren maar je net te weinig informatie hebt om te weten wat precies. Het constante verlangen om meer te weten te komen houdt Black Snow boeiend tot het einde.

★★★★☆

Black Snow is te zien bij NPO Start.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste blik op terugkerende Vecna in 'Stranger Things' seizoen 5
Series / Nieuws

Eerste blik op terugkerende Vecna in 'Stranger Things' seizoen 5

Een oude bekende lijkt terug van weggeweest in het monsterlijke Hawkins.

Netflix werkt momenteel hard aan het vijfde en laatste seizoen van scifi-horrorserie Stranger Things. De horrorhit komt nog één keer terug met een mysterieus en spannend seizoen.

Zo nu en dan lekken er wat nieuwtjes uit over het slotseizoen. Het X-account van Stranger Things Spoilers deelt deze week een aantal geheime foto's van de set, en daarop zien we een oude bekende.

Vecna


Acteur Jamie Campbell Bower is namelijk in kostuum gespot. De acteur verscheen in het verhaal in seizoen 4 met een dubbelrol: hij was zowel Henry Creel als de geduchte vijand Vecna.

Bekijk de foto's hier. De setfoto's zorgen meteen voor discussie onder fans. Hoe keert Henry Creel na het einde van seizoen 4 terug in het verhaal?

2025


Het antwoord op die vraag krijgen we waarschijnlijk in 2025. Dan keert Stranger Things terug met het slotseizoen. Tot dan zie je Vecna en de andere monsters en helden uit de Stranger Things-wereld in actie op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Boys'-fans opgelet: vanaf vandaag kun je seizoen 4 gaan kijken op deze streamingdienst
Series / Nieuws

'The Boys'-fans opgelet: vanaf vandaag kun je seizoen 4 gaan kijken op deze streamingdienst

Seizoen 4 van 'The Boys' onthult meer over helden die hun krachten misbruiken.

Het nieuwe seizoen van The Boys is vanaf vandaag online, dus hier zijn 5 dingen die je moet weten voor je begint met kijken:

Waar gaat de serie over?


Duik in een wereld waar superhelden minder heroïsch zijn dan ze lijken. The Boys legt de schaduwzijde van beroemde helden en de machtsstructuren die hen beschermen bloot, terwijl een groepje gewone mensen vastbesloten is om hen te confronteren. De serie volgt de illegale activiteiten van een superheldenteam genaamd 'The Seven', onder leiding van de sadistische en corrupte Homelander. Dit team misbruikt hun krachten voor eigen gewin en laat een spoor van vernietiging achter. Billy Butcher en zijn team, 'The Boys', proberen hen ten val te brengen door hun geheimen te onthullen en hen verantwoordelijk te houden voor hun daden.

Wie spelen er in de serie?


De drie hoofdpersonages worden gespeeld door Karl Urban als Billy Butcher, Jack Quaid als Hughie Campbell en Antony Starr als Homelander. Urban is bekend van zijn rollen in The Lord of the Rings trilogie, Quaid heeft gespeeld in The Hunger Games en Starr is eerder te zien geweest in de serie Banshee.

Voor wie is deze serie?


The Boys is perfect voor liefhebbers van donkere humor, actie en maatschappijkritiek. Als je genoten hebt van series zoals Invincible of The Tick, zal deze serie zeker in de smaak vallen. Fans van Supernatural opgelet, want veel van de makers van die serie hebben ook aan The Boys gewerkt, waardoor je een paar herkenbare elementen zult tegenkomen. Zo schijnt de acteur Jeffrey Dean Morgan, bekend uit Supernatural en The Walking Dead in dit nieuwe seizoen voor te komen.

Wat kan je verwachten van seizoen 4?


Het nieuwe seizoen belooft een wereld op de rand van de afgrond. Victoria Neuman staat dichter dan ooit bij het presidentschap, onder de dreigende macht van Homelander, die zijn macht consolideert. Met Butcher's beperkte levensverwachting, het verlies van Becca's zoon en zijn leiderschap bij 'The Boys', moeten ze samenwerken om de wereld te redden voordat het te laat is. Verwacht een explosieve mix van actie, intriges en zwarte humor.

Is de serie te bingen?


Met momenteel vier seizoenen en in totaal 32 afleveringen, varieert de kijktijd afhankelijk van je kijktempo. Maar als je er helemaal voor gaat, kun je alle afleveringen in ongeveer twee dagen achter elkaar kijken. De eerste drie afleveringen staan vanaf vandaag online. Hierna komen de afleveringen elke week op woensdag uit.



Seizoen 4 van The Boys is vanaf 13 juni te zien op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Een van de beste thrillers ooit nu op Netflix: "prachtig, aangrijpend en soms bizar"
Films / Nieuws

Een van de beste thrillers ooit nu op Netflix: "prachtig, aangrijpend en soms bizar"

Tom Ford kwam in 2016 met de film Nocturnal Animals. Eentje om zeker gezien te hebben.

Mogelijk stond Nocturnal Animals al een keer eerder op Netflix en de spannende thriller is ongetwijfeld ook op andere diensten te vinden. Dit neemt niet weg dat nu weer flink wat mensen op de film van Tom Ford afstemmen.

De thriller met namen als Amy Adams, Jake Gyllenhaal, Michael Shannon, Aaron Taylor-Johnson en Isla Fisher komt binnen op de zevende plaats in de Netflix Top 10. Duidelijk een aanrader.

[/h2]
Nocturnal Animals is door zowel de recensenten als het publiek goed ontvangen. De thriller staat op 74 procent op de Tomatometer en de IMDb noteert een 7,5 op basis van meer dan 300 duizend stemmen.

"Een prachtige, aangrijpende en soms bizarre metathriller die verschillende verhaallijnen combineert met prachtige beelden en een adembenemende muziek," schrijft Kambole Campbell van One Room With A View.

[h2]Mis deze niet


Mocht je Nocturnal Animals nog niet te zien hebben, dan mis je zeker iets. Kijk deze meesterlijke thriller nu op Netflix.



De synopsis: Wanneer Susan, eigenaar van een kunstgalerie, een manuscript van een roman leest dat is geschreven door haar ex, ziet ze griezelige overeenkomsten met haar vorige huwelijk.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze vervolgserie op iconische film had niet slechter uit kunnen pakken: 0% op Rotten Tomatoes
Series / Specials

Deze vervolgserie op iconische film had niet slechter uit kunnen pakken: 0% op Rotten Tomatoes

'My Big Fat Greek Life' was zo slecht dat het na één seizoen werd geannuleerd.

Vooral de films uit de My Big Fat Greek Wedding-franchise zijn bekend en populair. Zo kwam er negen jaar later, in 2023, een derde film uit. Maar wist je dat er ook een serie is gemaakt die als spin-off diende van de eerste film?

Die serie was niet zo'n succes als de films en was zelfs zo slecht dat het na één seizoen al geannuleerd werd. My Big Fat Greek Life kwam uit in 2003 en is een vervolg op de film My Big Fat Greek Wedding uit 2002.

Zelfde acteurs


De meeste hoofdpersonages werden gespeeld door dezelfde acteurs, met uitzondering van John Corbett, die werd vervangen door Steven Eckholdt. Zo speelt Nia Vardalos ook in de serie, maar de naam van haar personage werd veranderd van Toula naar Nia. Ook de naam van het andere hoofdpersonage werd veranderd van Ian naar Thomas.

Naast haar rol in My Big Fat Greek Life hield Vardalos ook toezicht op de serie als een van de co-executive producers, samen met Tom Hanks en zijn vrouw Rita Wilson, die in één aflevering een gastrol speelde als Nia's nicht.

Verhaal


My Big Fat Greek Life, die zich afspeelt in Chicago, volgt Nia Portokalos (Vardalos), een Grieks-Amerikaanse vrouw, terwijl ze omgaat met haar familie en haar nieuwe niet-Griekse echtgenoot Thomas Miller (Eckholdt), een leraar Engels die nog steeds niet lijkt te passen bij de Griekse tradities van haar familie. Ondanks de hulp en bemoeienis van haar familie en haar man, doet Nia haar best om in verschillende situaties met beide benen op de grond te blijven staan.



Naast haar man bestaat haar leven uit familieleden zoals haar ouders Maria (Lainie Kazan) en Gus (Michael Constantine), die het Griekse restaurant bezitten waar ze werkt, haar broer Nick (Louis Mandylor), die niet erg slim is en ambivalent staat tegenover Thomas, haar wijze tante Voula (Andrea Martin) en haar roddelende nicht Nikki (Gia Carides).

Slechte recensies


My Big Fat Greek Life ging van start met hoge kijkcijfers, met een gemiddelde van 22,9 miljoen kijkers. De première was de best beoordeelde première van elke serie op een netwerk sinds NBC's Jesse. De week daarop daalden de kijkcijfers met 28%, met een gemiddelde van 16,5 miljoen kijkers, maar het versloeg wel FOX's The Simpsons, die op de tweede plaats eindigde. Echter, de afname in kijkcijfers leidde uiteindelijk tot de annulering van de serie door CBS.



My Big Fat Greek Life kreeg ook slechte recensies van critici, waarbij werd opgemerkt dat de willekeurige introducties van personages en ernstige plotaanpassingen niet overeenkwamen met de film. De serie kreeg op Rotten Tomatoes een score van 0%, wat aangaf dat het niet slechter kon. De kritische consensus op de website luidt: "De huwelijksreis verzuurt snel in My Big Fat Greek Life, waarbij de aardse charme van zijn bioscoopvoorganger wordt vervangen door een afgeleide naleving van sitcomclichés."

Kijken?


My Big Fat Greek Life is op dit moment niet te vinden op de verschillende streamingdiensten in Nederland, maar je kan de serie wel kopen op dvd.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Bizarre beelden in 'Sausage Party: Foodtopia': vervolg op de film uit 2016
Series / Nieuws

Bizarre beelden in 'Sausage Party: Foodtopia': vervolg op de film uit 2016

De vunzige etenswaren zijn terug voor meer gewaagde humor in een Prime Video-serie.

Prime Video heeft de eerste trailer vrijgegeven voor de vunzige animatieserie Sausage Party: Foodtopia.

Deze titel kan je bekend in de oren klinken, want het betreft een vervolg op de R-rated animatiefilm Sausage Party van Conrad Vernon uit 2016.

Gruwelijke waarheid


In de film volgden we worstje Frank (Seth Rogen), hotdogbroodje Brenda (Kristen Wiig), Teresa Taco (Salma Hayek) en Sammy Bagel Jr. (Edward Norton), die achter de gruwelijke onthulling komen dat ze uiteindelijk in een maaltijd zullen belanden.

De hilarische tekenfilm kostte slechts 19 miljoen dollar, maar bracht wereldwijd meer dan 141 miljoen dollar op. Je kon er dus gif op innemen dat er een vervolg of spinoff zou volgen.

Absurde humor


En die is er nu dus acht jaar later in de vorm van Foodtopia, waarvan we de eerste beelden hebben. Je kunt de trailer hieronder bekijken.



Rogen, Wiig en Norton zijn allen terug, en worden vergezeld door de eveneens terugkerende Michael Cera (als Barry) en David Krumholtz (als Kareem Abdul Lavash). Will Forte, Natasha Rothwell, Sam Richardson en Yassir Lester zijn nieuwkomers in de franchise.

Rogen de alleskunner


Het script van Foodtopia werd geschreven door Kyle Hunter en Ariel Shaffier, die de serie samen met Rogen, Vernon, Evan Goldberg, James Weaver, Alex McAtee Megan Ellison, Patrick Chu en Andrew Millstein produceren.

De achtdelige serie is vanaf 11 juli te streamen op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze vergeten historische oorlogsserie scoort een fraaie 9,2 op de IMDb
Series / Specials

Deze vergeten historische oorlogsserie scoort een fraaie 9,2 op de IMDb

'The World at War' kwam uit in 1973 en was destijds de duurste feitelijke serie ooit gemaakt.

Er zijn heel wat films en series gemaakt over de Tweede Wereldoorlog, maar The World at War blijft een van de beste documentaireseries die de gebeurtenissen van die oorlog beschrijft. The World at War bestaat uit 26 afleveringen en kwam uit in 1973. Het was destijds de duurste feitelijke serie ooit gemaakt.

The World at War werd geproduceerd door Jeremy Isaacs, verteld door Laurence Olivier en bevatte muziek gecomponeerd door Carl Davis. In hetzelfde jaar als de serie werd ook een gelijknamig boek gepubliceerd, geschreven door Mark Arnold-Forster, om de televisieserie te begeleiden.

Ervaring van conflict


The World at War richtte zich op een weergave van de ervaring van het conflict: hoe leven en dood gedurende de oorlogsjaren invloed hadden op soldaten, matrozen en piloten, burgers, concentratiekampgevangenen en andere slachtoffers van de oorlog. Het bevatte interviews met belangrijke leden van de geallieerde en as-mogendheden, inclusief getuigenissen van burgers, soldaten, officieren en politici.

In The Making of The World at War, opgenomen in de dvd-set, legt Isaacs uit dat prioriteit werd gegeven aan interviews met overlevende assistenten en medewerkers in plaats van erkende figuren. De moeilijkste persoon om te vinden en te overtuigen voor een interview was Heinrich Himmlers adjudant Karl Wolff. Tijdens het interview gaf hij toe getuige te zijn geweest van een massa-executie in aanwezigheid van Himmler.

Imperial War Museum


Isaacs werd geïnspireerd om een lange documentaireserie over de Tweede Wereldoorlog te maken na de uitzending van de BBC-serie The Great War in 1964. De BBC-serie, geproduceerd in samenwerking met het Imperial War Museum, bevatte een mix van hedendaagse filmbeelden uit die periode en filmrecreaties, wat de relatie tussen de BBC en het museum verslechterde. Als gevolg daarvan was Isaacs vastbesloten om zijn serie zo authentiek mogelijk te maken. Het duurde vier jaar om The World at War te produceren.



Om aan de thema's van de afleveringen te komen vroeg Isaacs Noble Frankland, directeur van het Imperial War Museum, om vijftien hoofdcampagnes van de oorlog op te sommen en wijdde één aflevering aan elke campagne. De overige elf afleveringen zijn gewijd aan andere zaken, zoals de opkomst van nazi-Duitsland, het dagelijks leven in Groot-Brittannië en Duitsland, de ervaring van de bezetting van Nederland en de Holocaust.

Extra documentaires


De hoeveelheid beeldmateriaal die Isaacs en zijn team hadden verzameld, was zo uitgebreid dat veel ervan ongebruikt bleef in de originele 26-delige serie. Als gevolg daarvan werden er acht extra documentaires gemaakt.



De onderwerpen van deze aanvullende afleveringen omvatten de theorieën en mythes rond Hitlers dood, het Auschwitz-vernietigingskamp, Duitsland onder het bewind van de nazi's en een volledig interview met Hitlers persoonlijke secretaresse Traudl Junge.

Mijlpaal in Britse televisiegeschiedenis


Omdat Olivier niet beschikbaar was, werden deze aanvullende documentaires verteld door acteur Eric Porter. Deze werden uitgebracht als een bonus bij de VHS-versie en zijn sindsdien opgenomen in alle dvd- en blu-raysets van de serie.



The World at War kreeg brede lof en wordt nu beschouwd als een mijlpaal in de Britse televisiegeschiedenis. Het heeft op IMDb een hoge score van 9,2 op tien en staat op de veertiende plaats in hun lijst van best gewaardeerde series.

Kijken?


Wil je The World at War zien? Je kan alle 26 afleveringen terugvinden op archive.org. De serie is ook beschikbaar op dvd en blu-ray waarop je ook de extra documentaires kan terugvinden.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Epische eerste trailer 'Vikings: Valhalla' seizoen 3: veelbelovend
Series / Trailer

Epische eerste trailer 'Vikings: Valhalla' seizoen 3: veelbelovend

Het slotseizoen begint zeven jaar na het einde van seizoen 2 en belooft een spectaculair einde.

Vikings: Valhalla speelt zich in de 11e eeuw af en toont de avonturen van Leif Eriksson, zijn zus Freydis en de Noorse prins Harald Sigurdsson. De serie laat zien hoe dit drietal uitgroeide tot zulke beroemde Vikingleiders. Het slotseizoen is vanaf 11 juli te zien.

Aan het begin van seizoen 3 zien we Freydis (Frida Gustavsson) als de leider van het polytheïstische Jomsburg, terwijl Leif en Harald roem hebben vergaard in Constantinopel, de hoofdstad van het toenmalige Romeinse Rijk.

Opzet


De trailer laat de opzet zien van het slotseizoen. Leif (Leo Suter) en Harald (Sam Corlett) zijn van plan om naar het westen te zeilen. Als onderdeel van de Varangiaanse garde behoren ze tot de elite-troepen van de Byzantijnse keizer.

Tevens zien we Erik de Rode (Goran Višnjić) zijn opwachting maken. Eerder waren al setfoto's van dit personage te zien. Ten slotte moet Freydis zowel zichzelf als haar volk zien te beschermen tegen meedogenloze vijanden.

Hoogte


Uitvoerend producent Jeb Stuart is trots op het slotseizoen. Tegen TUDUM zei hij hierover het volgende: "We hebben het verhaal naar tevredenheid verteld. We hopen dat de kijkers enthousiast zullen zijn over de hoogtes die we in het laatste seizoen bereikt hebben".



Het derde, en tevens laatste, seizoen van Vikings: Valhalla begint op 11 juli op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze spannende en creepy serie was misschien nog wel beter dan de film
Series / Specials

Deze spannende en creepy serie was misschien nog wel beter dan de film

'Bates Motel' gaat over de tienerjaren van de beroemde fictieve moordenaar Norman Bates.

Alfred Hitchcocks Psycho is een van de meest iconische horrorfilms ooit. Maar wist je dat er ook een serie is gemaakt over de moordenaar Norman Bates en zijn moeder, die enorm goed scoort?

De psychologische horror-dramaserie Bates Motel verscheen in 2013 en is gebaseerd op de personages uit Roberts Blochs roman Psycho. Daarnaast is het een hedendaagse prequel voor Hitchcocks bewerking van datzelfde boek uit 1960.

Tienerjaren


Bates Motel gaat over de tienerjaren van seriemoordenaar Norman Bates. Na de dood van zijn vader koopt zijn moeder Norma Bates een motel in een schattig kuststadje, zodat zij en haar zoon een nieuwe start kunnen maken.

Norman is eerst terughoudend, maar langzaam begint hij zich meer open te stellen en vrienden te maken. Zijn moeder, met wie hij een intens hechte relatie heeft, helpt hem hierbij. Niet alle buurtbewoners zijn echter even blij met de komst van de familie Bates.

Freddie Highmore


We zien gedurende de seizoenen hoe de mentale gezondheid van Norman steeds verder achteruit gaat en hoe hij gevaarlijk wordt voor de mensen om hem heen. Zijn moeder doet er alles aan om hem en anderen tegen hem te beschermen, al lijkt dit probleem te groot voor haar om op te lossen.



De hoofdrol van Norman wordt gespeeld door Freddie Highmore, die je kunt kennen als Charlie in Charlie and the Chocolate Factory uit 2005 en als Shaun in de serie The Good Doctor. Ook zien we in de serie Vera Farmiga (The Conjuring, Orphan) als Norma en Olivia Cooke (House of the Dragon, Thoroughbreds) Emma.

SkyShowtime


De serie liep tot 2017 en kreeg 5 seizoenen. De serie scoort ontzettend goed, met een score van 93% op Rotten Tomatoes en een 8,1/10 op de IMDb.

Benieuwd geworden naar de serie? Bates Motel is te zien op SkyShowtime.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Ryan Reynolds terug op Disney+: Niet met Deadpool, maar wel met een ander monstersucces
Series / Nieuws

Ryan Reynolds terug op Disney+: Niet met Deadpool, maar wel met een ander monstersucces

De serie volgt de overname en revitalisering van voetbalclub Wrexham door acteurs Rob McElhenney en Ryan Reynolds.

Welcome to Wrexham keert binnenkort terug op Disney+. Voordat je begint met kijken, zijn hier vijf dingen die je moet weten.

Waar gaat de serie over?


Welcome to Wrexham volgt de avonturen van de acteurs Rob McElhenney en Ryan Reynolds, die samen een bescheiden voetbalclub in Wrexham, Wales, overnemen. De serie geeft een kijkje achter de schermen bij hun pogingen om de club nieuw leven in te blazen en de gemeenschap weer hoop te geven.

Is dit een fictieserie?


Deze serie is niet fictief, maar gebaseerd op de ware gebeurtenissen rondom de overname van de voetbalclub Wrexham AFC door de twee Hollywoodsterren. Het verhaal komt rechtstreeks uit het echte leven, wat het des te meeslepender maakt.

Wie spelen er in de serie?


Welcome to Wrexham volgt Rob McElhenney, bekend van It's Always Sunny in Philadelphia, Ryan Reynolds, beroemd door zijn rol als Deadpool in de gelijknamige films en Humphrey Ker, die zichzelf speelt als de uitvoerende directeur van de club en bekend is van de cabaretgroep The Penny Dreadfuls.

Voor wie is deze serie?


Deze serie is perfect voor voetbalfans, liefhebbers van documentaires en iedereen die van inspirerende verhalen houdt. Als je hebt genoten van Sunderland 'Til I Die, dan is Welcome to Wrexham zeker iets voor jou. Het biedt een mix van sport, drama en humor die je niet wilt missen.

Is de serie te bingen?


Jazeker, Welcome to Wrexham heeft nu drie seizoenen met 24 afleveringen, elk ongeveer 30 minuten lang. In één dag zou je dus kunnen genieten van het volledige seizoen, wat het ideaal maakt voor een binge-sessie in het weekend.



Welcome to Wrexham is te zien op Disney+ vanaf 12 juni.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Star Wars: The Acolyte' is revolutionair in het gebruik van de Force
Series / Specials

'Star Wars: The Acolyte' is revolutionair in het gebruik van de Force

De nieuwe spin-off toont een totaal andere kant van de Force.

Er zijn op het moment van schrijven drie afleveringen te zien geweest van Star Wars: The Acolyte. De mysterythriller speelt zich zo'n honderd jaar voor de prequeltrilogie af, in een tijd waarin Jedi de norm waren. De Force wordt creatief gebruikt, wat ten goede komt aan de betekenis van deze kracht in de wereld van 'Star Wars'.

De makers laten Jedi zien die een sterk symbiotische relatie hebben met de Force. In de drie 'Star Wars'-vervolgfilms werd dit essentiële element verwaarloosd. Rey (Daisy Ridley) en Luke Skywalker (Mark Hamill) voegden weinig toe aan het gebruik van de Force. Star Wars: The Acolyte toont een spontaner gebruik van deze spirituele kracht. Dit kan erop duiden dat de connectie met de Force in de High Republic diepgaand van aard was en in latere tijden verzwakte.

Vrije keuzes


De gevechtsstijlen in de serie zijn gebaseerd op oosterse gevechtssporten, in combinatie met de Force. De Jedi hebben een diepe connectie met deze kracht waardoor deze op een creatieve manier onderdeel uitmaakt van hun strijdtactiek. Je ziet bijvoorbeeld hoe een aanval halverwege geblokkeerd wordt door de tegenstander tijdelijk te 'bevriezen'. Ook is te zien hoe van zand op de vloer een stofwolk wordt opgewekt om op die manier te ontsnappen. De Jedi Order wordt neergezet als een groep die de Force diepgaand bestudeerd heeft. Individuele Jedi bereiken hierdoor een soort fusie, waardoor het geheel natuurlijk overkomt.

De prequelfilms lieten zien hoe zowel de Jedi als de Sith erg beperkt waren in het toepassen van de Force. Qui-Gon (Liam Neeson) en Obi-Wan (Ewan McGregor) zijn voornamelijk aangewezen op hun lichtzwaard. Wanneer het tweetal de Force gebruikt, dan is dit een vast aantal toepassingen waar niet van wordt afgeweken. In de drie vervolgfilms kwamen de Force en haar spirituele implicaties nauwelijks aan bod. Weliswaar werd Force-healing getoond door Rey en Force-projection door Luke Skywalker, maar daar bleef het bij. Star Wars: The Acolyte is een stuk vrijer in de keuzes, wat revolutionair te noemen is.

Verzwakte connectie


In het 'Star Wars'-universum rijzen hierdoor nieuwe vragen. In de oorspronkelijke trilogie werd de Force niet uitbundig gebruikt, maar er werd aandacht besteed aan de aard en de betekenis van deze kracht. De prequelfilms en de vervolgfilms tonen zowel een beperkt gebruik als een beperkt begrip van de Force. Vergeleken met de tijd van de High Republic zijn de Jedi en de Sith verzwakt.



Het lijkt er op dat in de honderd jaar die verstreken zijn de connectie met deze kracht is verwaterd. Het gebruik van de Force zit tegen het mechanische aan. Star Wars: The Acolyte toont de High Republic als een periode waarin Force-symbiose zijn gloriedagen beleefde.

Waar te zien?


Star Wars: The Acolyte is te streamen op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nederlandse kijkcijferkanon van Videoland is eindelijk terug: Wat je moet weten over 'Moedermaffia!'
Series / Specials

Nederlandse kijkcijferkanon van Videoland is eindelijk terug: Wat je moet weten over 'Moedermaffia!'

Een groep moeders raakt verstrikt in geheimen en rivaliteit achter hun perfecte façade.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Moedermaffia!: Ontdek de serie voordat je kijkt, met behulp van 5 handige vragen.

Waar gaat de serie over?


Moedermaffia! draait om een groep moeders in een welgestelde buurt die een hechte gemeenschap vormen, maar wiens perfecte façade begint af te brokkelen wanneer duistere geheimen en rivaliteit aan het licht komen.

Wat kunnen we van seizoen 2 verwachten?


In seizoen 2 gaat het verhaal verder met Daan, die nu zwanger is van haar ex, en haar strijd om het moederschap te bewijzen tegenover haar ex en zijn perfecte stiefmoeder, terwijl ze ook de verwachtingen van de buitenwereld moet trotseren.

Wie spelen er in de serie?


De drie hoofdpersonages in Moedermaffia! worden gespeeld door Loes Haverkort, die de rol van Daan vertolkt, Nola Frensdorf als Pip en Eva Laurenssen als Monique. Loes Haverkort is bekend van eerdere rollen in Celblok H, Eva Laurenssen van Soof, terwijl Nola Frensdorf nieuwkomer is in het televisielandschap. Daarnaast speelt Beppie Melissen de rol van Cecilia Veenstra.

Voor wie is deze serie?


Moedermaffia! is perfect voor liefhebbers van drama en mysterie, vooral zij die geboeid worden door de onderlinge dynamiek van welgestelde sociale kringen, vergelijkbaar met Big Little Lies.

Is de serie te bingen?


De serie heeft twee seizoenen van 8 afleveringen van elk ongeveer 45 minuten. Als je alle afleveringen achter elkaar zou kijken, kost dit je ongeveer 12 uur.



Ontdek Moedermaffia! nu op VideoLand.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe aflevering 'Star Wars' The Acolyte' lokt weer reacties uit
Series / Nieuws

Nieuwe aflevering 'Star Wars' The Acolyte' lokt weer reacties uit

Ook de derde aflevering van de spin-off levert de nodige haatreacties op.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Star Wars: The Acolyte is niet bepaald onopgemerkt gebleven als serie. De critici zijn positief maar het publiek reageert vooralsnog negatief. De derde aflevering is inmiddels te zien, waarbij opnieuw heftig gereageerd wordt.

Aflevering 3 staat op zichzelf en laat het verleden van de tweeling Osha en Mae (beiden gespeeld door Amandla Stenberg) zien. We komen erachter dat het tweetal is opgegroeid in een heksenclan. Deze clan leeft op de planeet Bendok, die buiten de Republic valt en er wordt geïmpliceerd dat de heksen verbonden zijn aan de heksen van de planeet Dathomir. Mae en Osha zijn, net zoals Anakin Skywalker, gecreëerd door het gebruik van de Force.

Beloftes


GameSpot vindt dit op zich nogal jammer aangezien het verhaal de kant op lijkt te gaan van een prequel van de prequelfilms, oftewel "Star Wars aflevering 0: The Acolyte". Hierdoor zou er weer een spin-off kunnen ontstaan die het "volle gewicht van de franchise" moet meetorsen. Den of Geek is van mening dat de derde aflevering eerdere beloftes waarmaakt wat "inhoud en stevigheid]" betreft.

Op Rotten Tomatoes is de situatie niet echt verbeterd, aangezien de score momenteel 20% is. Screen Rant berichtte eerder dat een opvallend hoog aantal negatieve recensies van nieuwe accounts afkomstig was en er leken daarnaast ook recensies te zijn geschreven die een copy/paste van A.I.. Op X gaan sommige kijkers weer flink los.

Parallel


Het idee van een heksenclan die de Force gebruikt om kinderen op de wereld te zetten wordt gezien als de ultieme woke-tactiek. De Force wordt hiermee het instrument van een of ander politiek correct clubje dat de makers zo nodig in het verhaal moesten verwerken. @KyloCool630 merkt echter op dat hierdoor duidelijk een parallel ontstaat tussen Osha en Anakin, die ook door de Force gemaakt is.



Ook wordt er kritiek geleverd dat het verhaal van aflevering 3 nogal saai zou zijn en niets toe zou voegen. @Chopper_Rebel merkt echter op dat de Jedi worden getoond als een vrij dogmatische groep. De Jedi komen naar de clan omdat ze niet blij zijn met het feit dat kinderen buiten de Jedi Order om in de Force worden getraind. Dit wordt vervolgens gecontrasteerd met Osha's neigingen richting het pad van de Jedi, wat binnen de clan weer ontmoedigd wordt.



Waar te zien?


Voorlopig blijft Star Wars: The Acolyte nog wel even de aandacht krijgen. Je kunt de serie streamen op Disney+.

!!LET OP!! Het onderstaande bronartikel bevat mogelijk AANVULLENDE SPOILERS!!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Ontdek deze vier verborgen horrorseries op Netflix voor een huiveringwekkende kijkavond
Series / Nieuws

Ontdek deze vier verborgen horrorseries op Netflix voor een huiveringwekkende kijkavond

Als de zon onder gaat, kan je lekker gaan griezelen met deze vier topseries.

Netflix betrad op 11 september 2013 de Nederlandse markt en sindsdien is hun catalogus gegroeid tot grote hoogte. Te midden van deze lading aan topseries zijn verborgen juweeltjes die vaak over het hoofd worden gezien. We hebben vier van deze series voor je uitgelicht. Zijn deze iets voor jou?

Glitch



Deze Australische bovennatuurlijke dramaserie staat met drie seizoenen op Netflix, en wordt op Rotten Tomatoes met een dikke 80% zeer goed gewaardeerd.

Een politieagent en een arts worden in Glitch geconfronteerd met een mysterie vol emotie als zeven plaatselijke inwoners onverklaarbaar uit de dood opstaan, kerngezond.



Gyeongseong Creature



De Koreaanse markt voor series heeft een enorme omvang. Een van die producties uit de omvangrijke catalogus blijkt een regelrechte hit, want het krijgt op Rotten Tomatoes maar liefst een score van 91%. Bekijk alle afleveringen op Netflix.

In het duistere Gyeongseong van 1945 wordt een monster uit hebzucht geboren in het Ongseong-ziekenhuis. Welk lot is dit groteske wezen beschoren? Ontdek het in Gyeongseong Creature.



The Haunting of Hill House



De eerste samenwerking tussen Mike Flanagan en Netflix was bij uitkomen op Netflix razend populair, maar is inmiddels wat ondergesneeuwd. Publiek en critici zijn samen zeer eensgezind in hun liefde voor de serie, te zien aan de uitstekende 93% op de Tomatometer.

Wisselend tussen verleden en heden, wordt een gebroken gezin in The Haunting of Hill House geconfronteerd met de angstaanjagende herinneringen aan hun oude huis en de verschrikkelijke gebeurtenissen die hen daaruit verdreven.



Marianne



Horrorfilms en -series krijgen nooit echt een hoge waardering. Dus als dat wel gebeurt, moet het vast goed zijn. Deze serie krijgt op Rotten Tomatoes de uitzonderlijke score van 100%. Ondanks de hoge waardering werd de serie al na één seizoen geannuleerd. Bekijk alle afleveringen op Netflix.

Wanneer een beroemde horrorschrijver in Marianne terugkeert naar haar geboortestad, ontdekt ze dat de kwade geest die haar in haar dromen achtervolgt, ook daadwerkelijk daar aanwezig is.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De nieuwe 'Star Trek'-serie krijgt misschien wel de beste schurk ooit
Series / Nieuws

De nieuwe 'Star Trek'-serie krijgt misschien wel de beste schurk ooit

Deze Golden Globe-winnaar bleek een enorme 'Star Trek'-fan en treedt toe tot de cast.

Onlangs werd bekendgemaakt waar in de tijdlijn Star Trek: Academy zich af zal spelen. Het nieuwste castlid is zojuist aangekondigd en het blijkt om een prominente acteur te gaan.

Paul Giamatti heeft thuis een overvolle prijzenkast staan, met hierin onder andere drie Golden Globe Awards en een Prime Time Emmy Award. Hij was te zien in Billions, Downton Abbey, evenals de films Sideways en 12 Years a Slave. In Star Trek: Academy is hij onlangs gecast als de voornaamste antagonist.

Terugzien


De nieuwe spin-off speelt zich af in de 32e eeuw en gaat over de belevenissen van de kadetten op Starfleet Academy. Er is een reële kans dat we personages uit Star Trek: Discovery terug gaan zien. Ook heeft Oscarwinnares Holly Hunter een hoofdrol gekregen in de spin-off.

De showrunners Alex Kurtzman en Noga Landau zijn ongelooflijk enthousiast over het feit dat ze Giamatti hebben gestrikt. De veteraanacteur zal de voornaamste schurk spelen in het verhaal. De precieze inhoud van de rol is niet nader bekendgemaakt.

Enthousiasme


In een verklaring lieten ze het volgende weten: "Soms blijkt een van de grootste levende acteurs ook een enorme 'Star Trek'-fan te zijn. Het enthousiasme waarmee Paul zich op 'Star Fleet Academy' heeft gestort wordt geëvenaard door onze dankbaarheid. We zijn dolblij dat hij zich heeft aangesloten bij onze geweldige cast".

Hieronder is Giamatti te zien in zijn rol als Chuck in Billions:

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De Netflix-serie 'Baby Reindeer' deelt onverwachts opnieuw een stevige tik uit
Series / Nieuws

De Netflix-serie 'Baby Reindeer' deelt onverwachts opnieuw een stevige tik uit

Deze controversiële Netflix-productie verdwijnt zo te zien niet zo snel naar de achtergrond.

Komiek Richard Gadd heeft zijn show bewerkt tot een zevendelige miniserie die op alle mogelijke manieren een knaller blijkt. Het beklemmende verhaal is geïnspireerd op zijn eigen ervaring met een vrouwelijke stalker. Baby Reindeer scoort bij het publiek, bij critici en heeft een prijs gewonnen. Daar blijft het echter niet bij.

De serie heeft namelijk The Witcher uit Netflix' Top 10 Engelstalige Series Aller Tijden verdrongen. Baby Reindeer staat momenteel op de tiende plaats van deze lijst.

Gemoederen verhit


De serie begon op 11 april op Netflix en had duizelingwekkende kijkcijfers. Het duurde echter niet lang of de gemoederen raakten behoorlijk verhit. De "echte" stalker, een Schotse vrouw genaamd Fiona Harvey, heeft inmiddels de publiciteit gezocht en dreigt Netflix aan te klagen.

Hier bleef het echter niet bij, want kort daarna gaf de advocate Laura Wray een interview aan de populaire Britse presentator Piers Morgan. In het verleden zijn Wray en haar partner namelijk door Harvey gestalkt. Harvey beschuldigde het echtpaar er zelfs van dat ze hun gehandicapte kind zouden misbruiken.

Ontevreden fans


Naast alle controverse deelt Baby Reindeer ook op een andere manier een tik uit. De serie staat sinds kort op de tiende plaats in Netflix' Top 10 Engelstalige Series Aller Tijden. Daardoor verdween de fantasyserie The Witcher uit deze Top 10. The Witcher worstelt al langere tijd met stevige kritiek en een ontevreden fandom. Anderzijds heeft het bijkomende drama rond Baby Reindeer wellicht bijkomende nieuwsgierigheid opgewekt bij het publiek en bijgedragen aan de kijkcijfers.

Bekijk op instagram


De serie heeft naast de nodige consternatie dus ook voor een omwenteling gezorgd in Netflix' Top 10. Baby Reindeer kun je bekijken op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix heeft teleurstellende update over zijn 'Power Rangers'-plannen
Series / Nieuws

Netflix heeft teleurstellende update over zijn 'Power Rangers'-plannen

De streamingdienst trekt de keutel in en zal de serie niet langer maken.

[b]Netflix deed twee jaar geleden de grootse aankondiging dat ze werkten aan een nieuwe Power Rangers-serie, maar daar is nu slecht nieuws over naar buiten gekomen.

TV Line weet te melden dat de serie niet langer gemaakt zal worden door de streamingdienst en dat franchise-bezitter Hasbro Entertainment nu zoekt naar een nieuwe partij om de serie toch te kunnen maken.

Al dat werk voor niks


Jenny Klein (Daisy Jones & The Six, Supernatural) werd ingehuurd als showrunner. Zij zou samenwerken met Power Rangers-franchisehoofd Jonathan Entwistle aan de serie.

De oorspronkelijke Rangers-serie kwam uit in 1993, en werd gevolgd door behoorlijk wat spinoff-series en -films. De meest recente hiervan is de Netflix-film Mighty Morphin Power Rangers: Once & Always, die vorig jaar verscheen.

Ultieme reboot


Toen de nieuwe serie werd ontwikkeld, werd deze gezien als dé mogelijkheid om de franchise een nieuwe start te geven. De bedoeling was dat er ook films zouden worden gemaakt.



De reboot-film uit 2016 zou trouwens compleet genegeerd worden. Die film kreeg redelijk goede kritieken, maar faalde op het gebied van opbrengsten.

Van Netflix naar...?


Nu is het afwachten welke studio of streamer interesse zal tonen in de langlopende franchise. Hier zullen we ongetwijfeld snel meer over gaan horen.

Het is overigens onduidelijk wat de reden is waarom Netflix heeft afgezien van het maken van de serie.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste recensies voor controversiële 'Mayor of Kingstown': kijken of skippen?
Series / Nieuws

Eerste recensies voor controversiële 'Mayor of Kingstown': kijken of skippen?

Seizoen 3 van Mayor of Kingstown verplettert de scores van seizoen 1 en 2.

In 2021 kwam de maker van Yellowstone, Taylor Sheridan, samen met Hugh Dillon uit met een gloednieuwe thriller. Mayor of Kingstown werd al snel erg populair bij kijkers en onlangs is het derde seizoen uitgekomen.

Seizoen 1 scoorde zeer slecht bij critici op Rotten Tomatoes. Zij gaven Mayor of Kingstown namelijk een score van 33%, terwijl het publiek de serie beloonde met een score van 89%. Dit verschil werd iets kleiner bij seizoen 2, toen critici de serie 50% gaven.

Seizoen 3


Geleidelijk aan zijn de critici toch van de serie gaan houden, aangezien seizoen 3 wordt beloond met een fantastische score van 80% (op het moment van schrijven). Het publiek is nog bijna even enthousiast over de serie en geeft een score van 88% (op het moment van schrijven).

De serie vertelt het verhaal van een fictieve stad, Kingstown. De familie McLusky bewaart al jarenlang de vrede, maar achter de schone schijn van de stad ligt een lelijke laag van racisme, corruptie en ongelijkheid.

Rotten Tomatoes


Alan French van FandomWire schrijft dat de serie door de veranderingen die in dit nieuwe seizoen zijn aangebracht "een kans heeft gekregen". De eerste drie afleveringen "geven namelijk sterke hoop voor de toekomst".



Ook Ben Gibbons van Screen Rant prijst de eerste afleveringen: "Mayor of Kingstown [...] begint explosief, met Renner [Mike McLusky] in topvorm, maar de spanning begint te stagneren dankzij Mike's heldendaden."

SkyShowtime


Als je benieuwd bent geworden naar het grimmige derde seizoen, stream dan Mayor of Kingstown op SkyShowtime.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.