search

Ons nieuws van vrijdag 14 juni 2024

Nostalgische comeback: Fans van 'Frasier' krijgen goed nieuws!
Series / Nieuws

Nostalgische comeback: Fans van 'Frasier' krijgen goed nieuws!

Zullen de oud-collega's van Frasier hun wilde haren inmiddels verloren zijn?

Echte Frasier-fans hebben natuurlijk de nieuwe revival Frasier al gezien en herkenden daarin vast een aantal bekende gezichten. Nu het tweede seizoen eraan komt, beloven de makers nog meer nostalgie te brengen.

In het komende seizoen maken namelijk twee bekende sterren uit het origineel van de jaren ‘90 hun opwachting. Hoofdrolspeler Kelsey Grammer zal worden vergezeld door zijn oud-collega's Dan Butler en Edward Hibbert.

Terug naar de Gonzo Sports Show


Butler speelde in het origineel de rol van Bob 'Bulldog' Briscoe, de grofgebekte sportverslaggever, en Hibbert vertolkte de rol van Gil Chesterton, de flamboyante culinair recensent. Beiden waren collega's van Frasier bij radiostation KACL in Seattle.

Butler en Hibbert zullen gastrollen spelen in het nieuwe seizoen, maar het is nog onbekend of ze in meer dan één aflevering te zien zullen zijn. Grammer, die ook als producent actief is bij de serie, gaf aan in zijn nopjes te zijn om weer met de heren samen te werken.

Terugkeer blijkt succes


Het eerste seizoen van de Frasier-revival is voor Paramount een succes gebleken. Op Rotten Tomatoes krijgt de serie van het publiek een waarderingscijfer van 80%. Maar het waren vooral de hoge kijkcijfers die Paramount deed besluiten snel een tweede seizoen te bestellen.



Bekijk alle afleveringen van Frasier op SkyShowtime.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
HBO Max komt met prestigieus project 'Trust', samen met 'Titanic'-ster Kate Winslet
Series / Nieuws

HBO Max komt met prestigieus project 'Trust', samen met 'Titanic'-ster Kate Winslet

Kate Winslet zal na Mildred Pierce opnieuw samenwerken met schrijver/regisseur Todd Haynes.

Regisseur/scenarist Todd Haynes en Oscarwinnaar Kate Winslet werkten in het verleden al eens met veel succes samen aan de miniserie Mildred Pierce, en dat succes willen ze nu evenaren met hun nieuwe project.

Het betreft in dit geval Trust, een verfilming van het gelijknamige boek van Hernan Diaz dat in 2023 de prestigieuze Pulitzer Prize won.

Meerder invalshoeken


In de serie wordt het verhaal van een Wall Street-tycoon verteld die een enorm fortuin vergaart, maar ook zijn geliefde echtgenote verliest. Dit verhaal wordt vanuit verschillende perspectieven verteld.

Enkele decennia later worden de pogingen van de machtige man om de details rondom zijn relatie geheim te houden teniet gedaan door een biografe die de diepste mysteries over hun huwelijk langzaam weet te ontrafelen.

Vertrouwde namen


Haynes zal de scenario's van de afleveringen schrijven met Jon Raymond. De twee heren zullen tevens produceren samen met Diaz, Winslet, Christine Vachon en Pamela Koffler.



Haynes is ook als filmregisseur zeer gerespecteerd in Hollywood. Zo maakte hij Oscarwaardige films als Velvet Goldmine, Far from Heaven, Carol, I'm Not There, Dark Waters en May December.

Winslet <3 HBO


Winslet is ondertussen een behoorlijk vertrouwde naam op HBO Max. Zo zagen we haar niet zo lang geleden in Mare of Easttown en eerder dit jaar in The Regime.

Het is nog onduidelijk wanneer Trust te streamen zal zijn op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Heeft Netflix een nieuw kijkcijferkanon te pakken met 'Hierarchy'?
Series / Nieuws

Heeft Netflix een nieuw kijkcijferkanon te pakken met 'Hierarchy'?

Hierarchy is een Zuid-Koreaans schooldrama vol intriges, machtsspelletjes en gecompliceerde romances.

Voordat je de nieuwe serie Hierarchy gaat kijken zijn hier 5 vragen beantwoord:

Waar gaat de serie over?


In Hierarchy draait alles om de intriges en machtsspelletjes binnen een prestigieuze middelbare school in Zuid-Korea. Wanneer een mysterieuze nieuwe student arriveert, worden de gevestigde machtsverhoudingen verstoord en onthullen zich geheimen die de loyaliteiten en ambities van de personages op scherp zetten.

Wie spelen er in de serie?


In de serie spelen No Jeong-ee, Kim Jae-Won en Lee Chae-Min. No Jeong-ee, bekend van Love Revolution, Kim Jae-Won, van May Queen, en Lee Chae-Min, herkenbaar van Moments of Eighteen.

Voor wie is deze serie?


Hierarchy zal vooral in de smaak vallen bij liefhebbers van intense school drama's en gecompliceerde romances. Fans van series zoals Boys Over Flowers of Elite zullen zich thuis voelen in de wereld van Hierarchy, waarin macht en intriges op de voorgrond staan.

Is de serie te bingen?


Met slechts één seizoen en een totaal van 10 afleveringen van elk ongeveer een uur, is Hierarchy perfect voor een weekend bingewatchen. Je kunt de hele serie in één zit bekijken, wat een totale kijktijd van ongeveer 10 uur betekent.

Nog verder kijken?


Na het kijken van de gehele serie kan je ook interesse hebben in Elite, aangezien deze als de meest vergelijkbare serie wordt beschouwd, vanwege de gedeelde duistere sfeer, volwassen romantiek en gewelddadige elementen, zij het met een andere culturele achtergrond. Beide series behandelen thema's als klassenverschillen en de druk van perfectie onder tieners.



Hierarchy is nu te streamen op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze onderbelichte fantasyserie van Netflix kun je nu volledig bingewatchen
Series / Nieuws

Deze onderbelichte fantasyserie van Netflix kun je nu volledig bingewatchen

Sweet Tooth volgt Gus, een half-mens-half-hert op zoek naar antwoorden in een pandemische wereld.

Het derde seizoen van Sweet Tooth komt uit, dus hier zijn 5 vragen voor je gaat kijken:

Waar gaat de serie over?


Sweet Tooth volgt het verhaal van Gus, een jongen die half mens, half hert is, in een wereld die wordt geteisterd door een mysterieuze pandemie. Samen met een avontuurlijke reiziger begint Gus aan een epische reis op zoek naar antwoorden over zijn oorsprong en de toekomst van de wereld.

Is de serie op een boek of iets anders gebaseerd?


Ja, Sweet Tooth is gebaseerd op de gelijknamige comicserie van Jeff Lemire, waarin de wereld na een verwoestende pandemie wordt bewoond door hybride mens-dier-wezens.

Wie spelen er in de serie?


De drie hoofdpersonages worden gespeeld door Nonso Anozie, Christian Convery en Stefania LaVie Owen. Anozie, bekend van zijn rol in Game of Thrones, speelt de mysterieuze avonturier Tommy Jepperd. Convery, bekend van Pup Academy, vertolkt de rol van Gus. LaVie Owen, bekend van The Carrie Diaries, speelt de rol van Bear.

Voor wie is deze serie?


Sweet Tooth is perfect voor liefhebbers van avontuurlijke fantasyseries met een vleugje mysterie. Als je genoten hebt van series als Stranger Things, zul je zeker betoverd worden door Sweet Tooth.

Is de serie te bingen?


Ja, Sweet Tooth heeft 3 seizoenen met in totaal 27 afleveringen. Elke aflevering duurt ongeveer 45 minuten, dus het zou ongeveer 20 uur duren om de hele serie in één keer te bekijken. Omdat dit derde seizoen tevens het laatste seizoen is, heb je dan ook direct alles gezien.



Seizoen 3 is sinds 6 juni te zien op Netflix
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Kübra' seizoen 2: God blijkt een AI
Recensie

'Kübra' seizoen 2: God blijkt een AI

Een nieuwe invalshoek zorgt ervoor dat de bekende wereld opnieuw onvoorspelbaar voelt.

Regie: Durul Taylan | Cast: Çagatay Ulusoy (Gokhan Sahinoglu), Aslihan Malbora (Merve), Ahsen Eroglu (Gülcan), Nazan Kesal (Dilek), Cihan Talay (Salih) e.a. | Afleveringen: 8 | Speelduur: 37-49 minuten | Jaar: 2024

In het eerste seizoen van Kübra groeide Gokhan uit tot een messias, dankzij telefoonberichten die toekomstige gebeurtenissen aankondigden. Door die onfortuinlijke voorvallen te voorkomen kreeg hij vele volgers, waarmee hij een positie van absolute macht verwierf. In seizoen twee komt Gokhan erachter dat de afzender van die berichten niet God is, zoals hij dacht, maar een AI die extreem goed is in kansberekening.

Een interessante wending, maar geen geheel onverwachte. Het eerste seizoen hintte namelijk al regelmatig naar recente technologische ontwikkelingen. Waar Gokhan voorheen worstelde met het vervullen van zijn taak, verkeert hij nu in een tweestrijd tussen volharden in de leugen of de waarheid spreken. Die laatste optie zal hem veel volgelingen kosten en ook de samenleving flink ontregelen. Omdat Gokhan niet het type is om dingen te verzwijgen, moet hij zijn eigen moraliteit ondergeschikt maken aan het grotere belang.

Het eerste seizoen van Kübra ging vooral over thema's als macht en religie. Met het tweede seizoen slaat de serie thematisch een andere richting in. Er is meer kritiek op het kapitalistische fundament van onze samenleving, maar ook hoe onmogelijk het is om daar afstand van te nemen. Zelfs met de hulp van God weet Gokhan geen oplossing te vinden voor die paradox. Zo lijkt het een nobel idee om iedereen gratis geld te geven, maar dat resulteert in het instorten van de markt. Het gevolg is alsnog armoede en ongelijkheid.

Met het veranderen van de thematiek verandert ook de stijl. Het is meteen duidelijk dat het tweede seizoen wordt gemaakt door een nieuwe regisseur, aangezien de toon ditmaal veel grauwer en nihilistischer is. Daarmee is deze serie weliswaar niet enorm consistent, maar op deze manier kunnen per seizoen verschillende wereldbeelden worden verkend. Door de nieuwe invalshoek voelt de bekende wereld opnieuw onvoorspelbaar.

Ook visueel is de serie niet hetzelfde gebleven. Zo wordt ditmaal meer gewerkt met donkere, kille kleuren, wat bijdraagt aan een beklemmend gevoel, en is de cameravoering anders. In het eerste seizoen werd er veel uit de hand gefilmd om Gokhans ontregelde leven te visualiseren. Nu hij alle touwtjes in handen lijkt de hebben wordt de cameravoering stabieler, wat voor een ijzige sfeer zorgt wanneer je merkt dat alles toch weer in de soep loopt.

Hierdoor is Gokhan ook minder benaderbaar, waardoor je zelfs als kijker hem bijna als een messias gaat zien. De veranderde insteek laat dan ook de kwaliteit van het schrijfwerk zien. De motivaties en doelen van de personages verschuiven weliswaar, maar hun geloofwaardigheid blijft steevast overeind. Seizoen twee van Kübra maakt veel gewaagde artistieke keuzes, maar weet daarmee de kwaliteit te waarborgen.

★★★★☆

Kübra is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Het nieuwe seizoen van deze Netflix-knaller wordt tevens het laatste
Series / Nieuws

Het nieuwe seizoen van deze Netflix-knaller wordt tevens het laatste

In gesprek met Variety belooft de maker een spectaculair einde dat bij het verhaal past.

Tegelijk met de eerste trailer voor de animatiehit Arcane kwam het nieuws dat het tweede seizoen tevens het laatste zal zijn. De prijswinnende en alom bejubelde serie uit de League of Legends zal ook als topper eindigen, belooft de maker.

Christian Linke belooft dat hijzelf en de rest van het team kwaliteit hoog in het vaandel hebben staan. Hij voegt hier aan toe dat Arcane slechts het eerste verhaal is uit de wereld van League of Legends.

Breder publiek


De gameverfilming gaat over de twee zussen Vi (Hailee Steinfeld) en Jinx (Ella Purnell). Het eerste seizoen eindigde met een cliffhanger waarbij het tweetal lijnrecht tegenover elkaar is komen te staan. Beiden willen een einde maken aan de strijd tussen het rijke Piltover en het onderdrukte Zaun, maar verschillen stevig van mening hoe dit moet gebeuren.

Arcane heeft een breder publiek kennis laten maken met League of Legends. Niet alleen de liefhebbers van de game zijn fan geworden, maar ook mensen die totaal niet bekend zijn met deze game lopen weg met de serie.

Begin


Volgens co-ontwikkelaar Linke zijn er plannen voor nog veel meer producties. Linke: "We hadden een specifiek verhaal voor ogen, wat betekent dat 'Arcane' na dit seizoen eindigt. Het is echter pas het begin van de verhalen die we willen vertellen en de samenwerking met [de animatiestudio] Fortiche". We zijn dus nog bij lange na niet van Runeterra af.



Het tweede seizoen van Arcane is vanaf november te zien op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Bedenkelijke scienfictionserie uit 2015 doet de originele film geen enkele eer aan
Series / Specials

Bedenkelijke scienfictionserie uit 2015 doet de originele film geen enkele eer aan

De serie 'Minority Report' speelt zich af tien jaar na de gebeurtenissen in de gelijknamige film.

In 2002 kwam de film Minority Report uit, wat beschouwd wordt als een van de beste sciencefictionfilms. Steven Spielberg was regisseur en Tom Cruise speelde de hoofdrol. In 2015 kwam de gelijknamige serie Minority Report uit, die zich afspeelt tien jaar na de gebeurtenissen in de film. De serie was niet zo'n groot succes als de film en werd na één seizoen al geannuleerd.

De serie Minority Report werd ontwikkeld door Max Borenstein en was de eerste door Spielberg geregisseerde film die voor televisie werd aangepast. De hoofdrollen in de serie zijn voor Stark Sands, Meagan Good, Nick Zano, Laura Regan, Li Jun Li en Wilmer Valderrama. Daniel London hernam zijn rol uit de film als Wally the Caretaker.

Verhaal


Minority Report speelt zich af in 2065 in Washington D.C. en volgt Dash (Sands), een "precog", die het vermogen heeft om misdaden te voorspellen. De precrime-eenheid werd ontmanteld in 2054 (zoals te zien is in de film), waardoor wetshandhaving gedwongen werd om te vertrouwen op nieuwere methoden om misdaad te bestrijden.

Voordat het werd ontmanteld, maakten Dash, zijn tweelingbroer Arthur (Zano), en hun pleegzus Agatha (Regan) deel uit van het programma dat hun unieke gaven gaf. Nu gebruikt Dash zijn vermogen om Detective Lara Vega (Good) te helpen bij het voorkomen van misdaden, en tegelijkertijd probeert hij zijn gave geheim te houden, omdat er mensen zijn die de precogs koste wat het kost willen verkrijgen en hun vermogens opnieuw willen gebruiken.

Flop


Minority Report was uiteindelijk een flop en werd na één seizoen geannuleerd. Zender Fox, die de serie toonde, bracht het aantal afleveringen zelfs terug van 13 naar 10 afleveringen. Op Rotten Tomatoes heeft de serie een score van 28%.



De kritische consensus van de website luidt: "Zonder zowel de actie als de verbeelding van zijn voorganger op het grote scherm, is Minority Report een alledaagse spin-off die er niet in slaagt de visie van de film vast te leggen."

Kijken?


De serie Minority Report is op dit moment niet te vinden op de verschillende streamingdiensten in Nederland, maar je kan het wel kopen op dvd en blu-ray. De film daarentegen kan je wel huren en kopen op onder andere Pathé Thuis en Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Godfather' zonder Al Pacino: er was een moment dat dit bijna gebeurde
Films / Specials

'The Godfather' zonder Al Pacino: er was een moment dat dit bijna gebeurde

Regisseur Francis Ford Coppola doet een boekje open over het castingproces van deze hoofdpersoon.

Een positieve kant van social media is dat publieke figuren hun eigen kanalen hebben en op die manier direct contact hebben met hun fans. Zo heeft de werelberoemde regisseur Francis Ford Coppola sinds kort een eigen Youtube-kanaal. Dit kanaal is iets meer dan een maand geleden aangemaakt, en Coppola heeft nu al een bijzondere clip geplaatst.

De beelden laten Al Pacino's auditie zien voor de rol van Michael Corleone in de gangsterklassieker The Godfather. In het bijschrift vermeldt de regisseur dat hogerhand totaal niet zat te wachten op Pacino als Vito Corleone's zoon Michael. Al Pacino was vooral een toneelacteur en de studio wilde iemand met meer filmervaring. Pacino kreeg de rol uiteindelijk wel aangezien Coppola voet bij stuk hield.

Naar het ziekenhuis


In de video zijn Coppola en Pacino te zien, terwijl de eerstgenoemde instructies geeft aan de piepjonge acteur over het spelen van een scène. Pacino is piekfijn gekleed met zelfs een vlinderdas om. Coppola schrijft dat topmensen de acteur bij zijn eerste auditie nogal sjofel vonden overkomen, naast het feit dat ze hem niet lang genoeg vonden voor de rol.

Coppola: "Het 'sjofele' kapsel was verzorgd door mijn vrouw Ellie, die zijn [Pacino's] haar had geknipt. Dus voor de tweede auditie gingen we naar de kapper en gaven hem nettere kleding. Toen de kapper hoorde dat het voor een 'Godfather'-acteur was kreeg hij een hartaanval (die kreeg hij echt en hij moest naar het ziekenhuis gebracht worden)".

Geen succes


Ondanks alle moeite werd ook de tweede auditie geen succes. Deze keer luidde de kritiek dat de acteur er juist te netjes uitzag wat zijn natuurlijke charisma teniet zou doen. "Ik realiseerde me dat ze [de Paramount-bazen] Al gewoon niet wilden, ongeacht of hij lang was of juist niet, sjofel of representatief," aldus Coppola.



Pacino was bekend als toneelacteur en had ook naam gemaakt op Broadway. Hij had in die tijd al een Tony Award gewonnen (de 'toneel-Oscar'). Het ontbrak de acteur echter aan filmervaring en de studio wilde het op zeker spelen. Coppola had daarentegen zijn zinnen gezet op de relatief onbekende Pacino en zette door bij Paramount. Niet alleen kreeg Pacino de rol, de film betekende zijn grote doorbraak en leverde hem ook een Oscarnominatie op, in de categorie Beste Mannelijke Bijrol. The Godfather won maar liefst drie Oscars: in de categorieën Beste Film, Beste Bewerkte Scenario en Beste Mannelijke Hoofdrol (Marlon Brando voor zijn rol als Vito Corleone). Coppola had het duidelijk bij het rechte eind, met een iconische film als resultaat.

Waar te zien?


Je kunt de filmklassieker The Godfather bekijken op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Laatste kans om deze film en topserie op Netflix te bingewatchen voordat ze verdwijnen
Series / Specials

Laatste kans om deze film en topserie op Netflix te bingewatchen voordat ze verdwijnen

Bekijk deze film en serie voordat ze dit weekend verdwijnen van Netflix.

Het is soms lastig bij te houden welke films en series verwijderd worden van Netflix. Hieronder geven we je twee kijktips: een ijzersterke film en een geweldige serie. Deze titels worden namelijk binnenkort van Netflix verwijderd, dus dit is je laatste kans.

L.A. Confidential (1997)



Deze film is gebaseerd op het gelijknamige boek van James Ellroy uit 1990. Curtis Hanson nam de regie van L.A. Confidential op zich en won met zijn werk een Oscar.

L.A. Confidential speelt zich af in de jaren 50 in Los Angeles. Iedereen is geschrokken van een misselijkmakende schietpartij, maar enkele details lijken niet te kloppen. Drie agenten proberen de waarheid te achterhalen.



Laatste kans: tot en met 14 juni op Netflix.

The Fall (2016)



Dit ijzersterke Brits drama bestaat uit drie seizoenen met Gillian Anderson (The X-Files) en Jamie Dornan (Marie Antoinette) in de hoofdrollen. The Fall is geschreven, gemaakt en geregisseerd door Allan Cubitt, vooral bekend van zijn werk aan Prime Suspect II.

In The Fall doet een seriemoordenaar zich voor als een gezellige en aardige familieman. Echter, hij wordt op zijn hielen gezeten door een inspecteur die hem wil ontmaskeren, maar tegelijk met haar eigen duistere verleden kampt.



Laatste kans: tot en met 15 juni op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Gaat deze nieuwe 'body-swap'-serie op Netflix de wereld veroveren?
Series / Nieuws

Gaat deze nieuwe 'body-swap'-serie op Netflix de wereld veroveren?

Ontdek vijf essentiële weetjes voor optimaal kijkplezier van de Koreaanse serie Miss Night and Day.

Ben jij klaar om helemaal op te gaan in een magisch verhaal vol spanning en romantiek? Voordat je begint met het kijken van Miss Night and Day, zijn er vijf belangrijke dingen die je moet weten om optimaal te kunnen genieten van deze nieuwe Koreaanse hitserie:

Waar gaat de serie over?


Miss Night and Day volgt Lee Mi-Jin, een jonge vrouw die door een mysterieuze gebeurtenis elke ochtend wakker wordt als een 50-jarige vrouw. Overdag werkt ze onder de naam Im Soon als stagiair bij het Openbaar Ministerie, terwijl ze 's nachts terugkeert naar haar jonge zelf.

Ik kan de serie niet vinden?


Omdat de serie Zuid-Koreaans is willen de vertalingen van de titel nog wel eens verschillen. Wil je deze serie vinden, dan kan je proberen om ook op She's Different from Day to Night te zoeken.

Wie spelen er in de serie?


De hoofdrollen worden gespeeld door enkele van de meest geliefde acteurs in de Koreaanse dramawereld. Lee Jung-Eun speelt zowel Lee Mi-Jin als Im Soon, bekend van haar rol in Parasite. Choi Jin-Hyuk speelt de perfectionistische aanklager Kye Ji-Woong, herkenbaar van Emergency Couple. Jung Eun-Ji vertolkt Lee Mi-Jin in haar jonge jaren en is bekend van Cheer Up!.

Voor wie is deze serie?


Deze serie is perfect voor fans van romantische komedies met een vleugje mysterie, vergelijkbaar met Strong Woman Do Bong Soon en My Love from the Star. Als je geniet van verhalen met magische elementen en sterke karakterontwikkeling, dan is Miss Night and Day echt iets voor jou.

Is de serie te bingen?


Zeker weten! Miss Night and Day heeft 16 afleveringen van elk ongeveer 70 minuten. Als je de serie in één keer zou willen bingen, ben je ongeveer 18,5 uur bezig. Ideaal voor een weekend vol kijkplezier!



Mis deze betoverende serie niet! Miss Night and Day is vanaf 15 juni 2024 te zien op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Homelander-acteur uit 'The Boys' onthult wat we kunnen verwachten: "De eindstrijd komt er"
Series / Nieuws

Homelander-acteur uit 'The Boys' onthult wat we kunnen verwachten: "De eindstrijd komt er"

In een interview met ComicBookMovie onthullen 'The Deep' en 'Homelander' welke richting de serie uitgaat.

De eerste drie afleveringen van het vierde seizoen zijn inmiddels te bekijken op Prime Video. Inmiddels is bekend dat het om het op-één-na laatste seizoen van de satirische superheldenserie gaat. Chace Crawford (The Deep) en Antony Starr (Homelander) lichten een tipje van de sluier op.

De centrale vraag is natuurlijk wanneer we de eindstrijd tussen Billy Butcher (Karl Urban) en Homelander kunnen verwachten. Starr verzekert ons dat deze er gaat komen, maar de makers hebben een specifieke verhaallijn voor ogen.

Minder grote bedreiging


Het is logisch om aan te nemen dat Butcher, gezien zijn diagnose, voor Homelander een minder grote bedreiging vormt dan eerst. Verder richt de sociopathische Homelander zich voornamelijk op een politieke overwinning.

The Deep blijft trouw aan Homelander, maar dit is volgens Crawford niet zozeer uit loyaliteit. Crawford: "Op een verknipte manier is dit [The Seven] zijn familie. Hij heeft verder niks anders, dus doet hij domweg alles om Homelander maar tevreden te houden".

Andere opzet


Starr legt uit dat het vierde seizoen iets anders opgezet is dan het derde seizoen. Starr: "In het derde seizoen wilde Butcher hem [Homelander] openlijk vermoorden. Gelet op waar je naartoe wilt met je verhaal, volgt er een natuurlijke periode van 'afkoelen'. Wanneer deze twee elkaar weer tegenkomen dan zal het behoorlijk heftig zijn".



"Het staat vast dat het gaat gebeuren en dat die eindstrijd er gaat komen. Laat ik het zo zeggen: er is geen sprake van dat het níet gebeurt," besluit de acteur.

Waar te zien?


Seizoen 4 van The Boys is vanaf 13 juni te zien op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hoe gaat het nu met de Terminator 'Cameron' uit 'Terminator: The Sarah Connor Chronicles'?
Series / Specials

Hoe gaat het nu met de Terminator 'Cameron' uit 'Terminator: The Sarah Connor Chronicles'?

Summer Glau speelde de Terminator Cameron in Terminator: The Sarah Connor Chronicles, maar daarnaast kan je haar ook kennen van andere series.

In 2008 kwam de serie Terminator: The Sarah Connor Chronicles uit, een spin-off van de Terminator-films. In die serie was er de Terminator Cameron Phillips, die gespeeld werd door Summer Glau. Dit blijft een van haar bekendste rollen, maar hoe gaat het nu met Glau?

Glau is het grootste deel van haar leven ballerina geweest. Haar eerste televisierol was een gastrol in een aflevering van de televisieserie Angel in 2002. In de aflevering speelde ze een ballerina die Giselle van Adolphe Adam danste.

Firefly en Serenity


Nadat ze regisseur Joss Whedon had ontmoet in Angel, werd Glau later gecast in Whedon's kritisch geprezen maar kortlopende serie Firefly als River Tam, een rol die ze later opnieuw vertolkte in het filmvervolg Serenity. Haar vertolking van River Tam, een meisje dat intellectueel begaafd maar mentaal instabiel was door overheidsproeven om een moordprogramma te creëren, werd alom geprezen en leverde haar in 2006 een Saturn Award op voor Beste Vrouwelijke Bijrol.

Voor haar vechtscènes in Serenity volgde ze zes maanden intensieve wushu-training in Alhambra. In een interview gaf Glau aan dat ze eerder auditie had gedaan voor de rol van een Power Ranger (White Wild Force Ranger Alyssa Enrilé) in Power Rangers Wild Force, maar ze verloor de rol aan actrice Jessica Rey voordat ze Whedon ontmoette.

Cameron Phillips


Na Serenity speelde Glau een aantal kleine rollen tot ze in 2008 de rol kreeg van Cameron Phillips in Terminator: The Sarah Connor Chronicles. Cameron is een hergeprogrammeerde Terminator die door de toekomstige John Connor teruggestuurd werd om Johns jongere zelf en zijn moeder Sarah Connor te beschermen tegen Skynet.



De zevende aflevering van de serie, The Demon Hand, bevatte meerdere scènes waarin Glau (in haar rol als Cameron) ballet danst. Ze speelde ook Allison Young (Camerons menselijke dubbelganger) in de afleveringen Allison from Palmdale en Born to Run van het tweede seizoen. In 2008 won Glau de Saturn Award voor Beste Vrouwelijke Bijrol op Televisie voor haar vertolking van Cameron.

Verdere carrière


Terminator: The Sarah Connor Chronicles liep twee seizoenen. Daarna speelde Glau in verschillende series. Zo voegde ze zich in 2009 bij de cast van Whedon's Dollhouse voor vier afleveringen in seizoen twee. Ze vertolkte Bennett, de programmeur van een concurrerend Dollhouse. Ze had ook een gastrol als Greta in een aflevering van de serie Chuck in 2010, waar ze herenigd werd met haar Firefly-co-ster Adam Baldwin.



Glau maakte ook deel uit van de groep acteurs die in meerdere projecten van DC zaten. Zo sprak ze de stem in van Kara Zor-El in de originele animatiefilm Superman/Batman: Apocalypse van DC Comics. In de superheldenserie Arrow speelde Glau de terugkerende antagonist Isabel Rochev (Ravager) in het tweede seizoen in 2013.

Netflix- en podcastserie


Glau herenigde zich met haar Firefly-co-ster Nathan Fillion toen ze een gastrol speelde in de webserie Con Man (2015) als Martina en in Castle als Kendall Frost, een aspirant-detective die rivaliseerde met Fillions protagonist.



In 2018 werd Glau gecast in de terugkerende rol van Miss Jones in de Netflix-misdaaddramaserie Wu Assassins. Daarnaast verzorgde ze de vertelling in de Realm-audiopodcast Ctrl-Alt-Destroy, waarin de protagonist een videogameontwerper is die ontdekt dat het spel dat ze heeft gemaakt, is gestolen als onderdeel van een topgeheim project. Deze podcastserie liep van 2019 tot 2021.

Toekomst


Sinds Wu Assassins en de podcastserie Ctrl-Alt-Destroy, is Glau niet meer te zien geweest in een film of televisieserie. Er is op dit moment ook niets gepland, maar Glau kan aanzienlijke betalingen ontvangen door deel te nemen aan conferenties en door haar eerdere rollen te promoten die door haar trouwe fans zo geliefd zijn.



Wil je Glau zien als Cameron in Terminator: The Sarah Connor Chronicles? De serie is op dit moment niet te streamen, huren, kopen of downloaden via streamingdiensten in Nederland, maar je kan de serie wel kopen op dvd of blu-ray. Je kan Glau ook zien in haar laatste serie Wu Assassins die te vinden is op Netflix. Ook de andere serie waarin ze speelde, Firefly, kan je bekijken op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwste serie op Disney+ heeft "bijtende humor" en Karl Lagerfeld
Series / Nieuws

Nieuwste serie op Disney+ heeft "bijtende humor" en Karl Lagerfeld

Becoming Karl Lagerfeld volgt het leven van de beroemde modeontwerper met kritiek gemengde recensies.

Karl Lagerfeld is een bekende naam voor iedereen die van mode houdt. De Duitse modeontwerper stond in de jaren 70 in de spotlight in Parijs door zijn ontwerpen. Zijn critici net zo onder de indruk van dit gloednieuwe biografisch drama als van Lagerfelds ontwerpen?

Becoming Karl Lagerfeld is gemaakt door Isaure Pisani-Ferry, Jennifer Have en Raphaëlle Bacqué. De serie volgt het leven en het succes van de beroemde modeontwerper. Daniel Brühl, die meerdere prijzen heeft gewonnen voor zijn acteerwerk, schittert in de rol van Lagerfeld.

Rotten Tomatoes


Critici op Rotten Tomatoes zijn helaas niet de grootste fans van Becoming Karl Lagerfeld. Zij geven dit biografisch drama namelijk een ietwat magere score van 60% (op het moment van schrijven).

Volgens Leila Latif van Guardian is Becoming Karl Lagerfeld de perfecte serie voor mensen die niet bekend zijn met de wereld van high-fashion. "[H]et is een toegankelijke serie en je hoeft niet veel meer te weten dan enkele namen om al hun prachtige jurken en de bijtende humor te genieten."

Decadent en onstuimig


"[De serie] ziet er fantastisch uit. Het zijn onstuimige, decadente, bitchy, met jaloezie beladen, high society, competitieve grappen met hoge inzet. Met moordende outfits en lef van Diana Ross op de soundtrack", aldus Victoria Moss van London Evening Standard.



Hoe komt het dan dat veel critici toch niet onder de indruk waren? Joel Keller van Decider legt dit uit: "[W]e zijn er niet eens zeker van of er genoeg conflicten zijn om drama te creëren voor mensen die oprecht geïnteresseerd zijn in de geschiedenis van Lagerfeld."

Disney+


Ben je toch benieuwd geworden naar de wereld van mode, drama en verraad? Stream dan Becoming Karl Lagerfeld op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.