search

Ons nieuws van maandag 17 juni 2024

De emoties lopen hoog op in de nieuwe Netflix-hitserie vol spanning en sensatie: nu in de top 10
Series / Nieuws

De emoties lopen hoog op in de nieuwe Netflix-hitserie vol spanning en sensatie: nu in de top 10

Het nieuwe seizoen van Tour de France: Au cœur du peloton staat nu online.

Vorig jaar verscheen het eerste seizoen van de docuserie Tour de France: Au cœur du peloton alias Tour de France: Unchained. Net als een docuserie als Formula 1: Drive to Survive doet de serie het goed bij het publiek. Op de IMDb staat de Tour de France-serie op een uitstekende 8,2.

Sinds afgelopen woensdag staat het nieuwe seizoen op Netflix en op dit moment op de achtste plaats in de Netflix Top 10. Het blijkt dat de serie opnieuw goed wordt bekeken.

Seizoen 2
Zoals te verwachten staat de Tour de France van 2023 in de spotlight en kijken we hoe de teams en de individuele renners omgaan met de stress en emoties die gepaard gaan met de successen en tegenvallers tijdens de vele etapes.

Zoals te verwachten zit er de nodige spanning verwerkt in de reeks en die werkt vaak goed. Overigens was er vorig jaar kritiek op de serie, onder andere van Wout van Aert van Team Jumbo-Visma. "Het is nogal verontrustend dat er in de documentaire verhalen zijn verwerkt die niet hebben plaatsgevonden. Voor mij is de serie gericht op senstatie," zei van Aert in gesprek met Sporza in 2023.

Nu te zien
Netflix omschrijft de serie als volgt: "Deze serie volgt meerdere teams wielrenners over hoge toppen en door diepe dalen tijdens hun deelname aan de meest slopende wielerwedstrijd ter wereld." Je bekijkt het tweede seizoen van Tour de France: Au cœur du peloton nu op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
NPO Start: Kijk als eerste 7 nieuwe afleveringen: van 'Opsporing Verzocht' tot 'Meisjes van de goede herder'
Series / Nieuws

NPO Start: Kijk als eerste 7 nieuwe afleveringen: van 'Opsporing Verzocht' tot 'Meisjes van de goede herder'

Het EK staat deze week in het middelpunt van de NPO, maar er blijft nog genoeg anders te ontdekken.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.

Meisjes van de goede herder


Verschijnt op: Maandag 17 juni | Release: Seizoen 1 - aflevering 3 | Genre: Documentaire | Kijk op: NPO Start

In vijf tehuizen in Nederland, de kloosters van de Goede Herder, werden van 1860 tot 1978 20.000 meisjes met een moeilijke jeugd opgevangen. Britta Hosman reist met Lies Vissers, Joke de Smit en R. Riet stad en land af om te reconstrueren wat zij en alle anderen tijdens hun jeugd hebben meegemaakt.



Opsporing Verzocht


Verschijnt op: Dinsdag 18 juni | Release: Seizoen 24 - aflevering 23 | Genre: Reality-TV / Misdaad | Kijk op: NPO Start

In samenwerking met politie, justitie en de kijkers thuis worden criminelen opgespoord. Als er aanhoudingen zijn, wordt de uitzending geblokkeerd. Actuele opsporing met Anniko van Santen.



Au Pairs


Verschijnt op: Dinsdag 18 juni | Release: Seizoen 6 - aflevering 5 | Genre: Avontuur / Drama / Familie | Kijk op: NPO Start

Vier jongeren vertrekken naar het buitenland voor het avontuur van hun leven: ze gaan drie maanden aan het werk als au pair. Naast de dagelijkse zorg voor kinderen streven ze allemaal hun eigen dromen en verlangens na. Hoe houden zij zich ver van hun vertrouwde omgeving staande?



Overige series nieuw op NPO Start


Hieronder de overige series die deze week op NPO Start verschijnen.

17 juni: Plakshot (seizoen 6 - aflevering 6) - Komedie - In het satirische programma Plakshot geeft Roel Maalderink met straatinterviews, sketches en parodieën zijn blik op de actualiteit én legt hij de absurditeit van de media bloot.

17 juni: Makkelijk Scoren (seizoen 1 - aflevering 6) - Sport / Komedie - Satirisch sportprogramma waarin Tex de Wit, Jonathan van het Reve en Diederik Smit in hoog tempo de sportweek doornemen. Met uiteraard volop aandacht voor de rafelranden van de sport: commentatoren, supporters, scheidsrechters die het verkeerd zien, de geschiedenis, de toekomst en steeplechase.

21 juni: Oases (seizoen 3 - aflevering 1) - Informatief / Documentaire - Kefah Allush bezoekt Farafra, een oase in de Egyptische woestijn. Vroeger stroomde het water hier zonder hulp van pompen de grond uit. Tegenwoordig moeten de boeren van Farafra hun putten steeds dieper graven om het grondwater te bereiken. Wat is er aan de hand in deze oase?

22 juni: Ondertussen aan de Hofvijver (seizoen 3 - aflevering 2) - Informatief / Documentaire - Splinter Chabot volgt gedurende de jaren van de renovatie van het Binnenhof de ontwikkelingen op de voet. Het is een plek met 800 jaar politieke geschiedenis, vol met verhalen. De hoofdrolspelers uit ons politieke centrum delen met Splinter culturele, parlementaire en kunsthistorische anekdotes.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Fans en recensenten oneens over 'The Boys' seizoen 4: waar gaat het mis?
Series / Nieuws

Fans en recensenten oneens over 'The Boys' seizoen 4: waar gaat het mis?

Seizoen 4 van The Boys ontvangt lof van critici maar teleurstelling van kijkers.

Als je van superhelden houdt, dan ken je ongetwijfeld de populaire serie The Boys. Na het succes van Gen V was er veel hoop voor seizoen vier van The Boys. Wat vinden critici van dit nieuwe seizoen?

The Boys is een Amerikaanse serie, gemaakt door Eric Kripke, die gebaseerd is op de comics van Garth Ennis en Darick Robertson. In deze wereld werken de superhelden voor Vought International om misdaad tegen te gaan. Helaas voelen ze zich hierdoor ook beter dan de gewone mens.

Seizoen 4


De eerdere seizoenen van The Boys zijn extreem goed ontvangen. Seizoen 2 heeft bijvoorbeeld een score van 97% gekregen. Ook seizoen vier is zeer goed ontvangen. Critici geven de nieuwste afleveringen namelijk een score van 95% (op het moment van schrijven).

Zo schrijft Bian Lowry van CNN.com: "De serie is misschien niet meer zo uniek, maar kan kijkers zeker nog net zo goed verrassen en provoceren. [The Boys] heeft zijn masker nog iets verder afgetrokken om te waarschuwen voor het gevaar van felgekleurd fascisme."

Slechte score van kijkers


Opvallend is wel dat The Boys een heel lage score heeft gekregen van kijkers, namelijk 53% (op het moment van schrijven). Volgens Kacper S is seizoen 4 "gewoon slecht geschreven in vergelijking met seizoen 1, 2 en 3."



Ook Arthur b is ontevreden over dit seizoen: "Het is duidelijk dat de schrijvers geen inspiratie meer hebben en dat ze besloten hebben het schip te laten zinken; een absoluut vreselijk seizoen."

Prime Video


Wie heeft gelijk? De critici of de kijkers? Stream The Boys op Prime Video en vorm je eigen mening!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Bridgerton' seizoen 3: terugkeer naar geliefde formule van passie, baljurken en roddels
Recensie

'Bridgerton' seizoen 3: terugkeer naar geliefde formule van passie, baljurken en roddels

Buitenbeentje Penelope wordt het middelpunt van de aandacht, maar niet zonder keerzijden.

Regie: Andrew Anh, Tricia Brock, Tom Verica, e.a. | Cast: Nicola Coughlan (Penelope Featherington), Luke Newton (Colin Bridgerton), Claudia Jessie (Eloise Bridgerton), Ruth Gemmell (Lady Violet Bridgerton), Hannah Dodd (Francesca Bridgerton), e.a. | Afleveringen: 8 | Speelduur: 51-71 minuten | Jaar: 2024

Het is tijd om weer terug te keren naar Mayfair, voor het debutantenseizoen met alle bijbehorende paringsdansen. Dit keer ligt de focus op degene die in Bridgerton al drie seizoenen lang heel de stad bij elkaar roddelt: Lady Whistledown. Of eigenlijk Penelope Featherington, zoals ze in werkelijkheid heet. Hoewel seizoen drie terugkeert naar de geliefde formule van het eerste seizoen, weet het niet volledig het tempo juist te krijgen.

Al in het eerste seizoen werd Penelope, alleen voor het publiek, ontmaskerd als Lady Whistledown. Deze overbuurvrouw van de familie Bridgerton is al vanaf het eerste moment smoorverliefd op Colin Bridgerton en laat hij nu de meest begeerde vrijgezelle man van het seizoen zijn. Smachtend naar zijn affectie bedient Penelope zich van een snood plan: ze vraagt Colin om advies hoe zij aan een man kan komen, in de hoop hem zelf aan de haak te slaan.

Deze koppeling komt niet als een verrassing. In de eerdere seizoenen was er al een duidelijke spanning tussen de twee voelbaar, maar vanwege Penelope's onconventionele uiterlijk (lees: ze draagt wat extra kilo's) kon een huwelijk nooit tot stand komen, zelfs als beide partijen het stiekem hadden gewild. Door maatschappelijk gezwets zijn de twee elkaar misgelopen. Pas wanneer Colin terugkeert van een lange reis vol (seksuele) zelfverkenning voelt hij zich klaar om iets met Penelope te beginnen.

Zoals inmiddels kan worden verwacht van Bridgerton bevat het seizoen een hoop seksuele spanning, die maar al te vaak tot uiting komt in expliciete scènes. Het contrast tussen de altijd zwijgzame achter-gesloten-deuren-maatschappij en de naakte lichamen die elkaar verslinden is een grote afwijking van eerdere Regency-series, maar zorgde al vanaf het begin van de serie voor de favoriete momenten van fans. Deze niche liet de serie in het tweede seizoen een beetje los, maar komt in seizoen drie dubbel zo hard terug.

Hoewel dit derde seizoen meer zichtbare fysieke actie bevat dan zijn voorganger, weet het niet op een vergelijkbare wijze de spanning vast te houden. Veel van de grote narratieve crescendo's zijn niet veel meer dan alleen een climax na een minimale opbouw. Hierdoor is het overgrote deel een monotone dagelijkse gang van zaken, waar weinig wordt getoond en alles wordt gezegd.

Door het verteltempo, evenals de vier weken tussen het verschijnen van de eerste en laatste vier afleveringen, voelt dit seizoen uitermate traag. Op sommige punten lijkt het verhaal niet veel meer dan een statement dat dikkere vrouwen op televisie ook een liefdes- en lustobject kunnen zijn. Aangezien die opvatting wat jaren achterloopt op de tijdsgeest voelt veel van de inhoud wat oppervlakkig en leeg.

Een groot deel van dat oppervlakkige krijgt echter dimensie dankzij het acteerwerk van Nicola Coughlan. Gedurende het seizoen acteert zij alle verschillende kanten van Penelope razend goed. Coughlan weet zowel Penelope's ongemak als haar opkomende zelfvertrouwen geweldig neer te zetten. In dit aspect laat de serie meer laat zien dan er wordt verteld, waardoor de kijker volledig wordt ondergedompeld in het hoofdpersonage en dus beter de beweegredenen begrijpt voor het creëren van alter ego Lady Whistledown.

Het seizoen wordt opgevuld met de vertrouwde Bridgerton-elementen: lastig drama tussen geliefden, verschillende koppels (waar ieder zich wel mee kan identificeren), dik aangezet acteerwerk van de koningin en natuurlijk klassieke covers van populaire popnummers. Dat laatste aspect staat nog steeds garant voor een vermakelijk spelletje, om te raden welk bekend nummer op de viool en harp wordt gespeeld.

Betekent seizoen drie dan het einde van de uitermate populaire serie? De verhaallijnen van alle personages lijken afgerond, in ieder geval die van de jongere generatie, en de laatste aflevering sluit af op een redelijk definitieve noot. Het zou een logisch eindpunt zijn voor het verhaal van de Bridgertons, waarna spin-offs als Queen Charlotte: A Bridgerton Story de personages op een natuurlijke wijze kunnen laten voortleven. Maar Netflix kennende zal de streamingdienst toch maar al te graag alle acht boeken waarop de serie is gebaseerd tot seizoenen willen uitwerken.

★★★☆☆

Bridgerton is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 10 series op Netflix zijn helemaal nieuw: deze week te zien
Series / Nieuws

Deze 10 series op Netflix zijn helemaal nieuw: deze week te zien

Komende week zie je veel reality en veel nieuwe producties uit Azië.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.

Agents of Mystery


Verschijnt op: Dinsdag 18 juni | Release: Seizoen 1 | Genre: Misdaad / Spelprogramma / Reality-TV | Kijk op: Netflix

Zes goed op elkaar ingespeelde 'agents of mystery' moeten binnen zes uur paranormale mysteries zien op te lossen en vertrouwen daarbij op hun slimheid en teamwork.



Outlander


Verschijnt op: Woensdag 19 juni | Release: Seizoen 7 | Genre: Avontuur / Drama / Fantasy | Kijk op: Netflix

In deze romantische en historische fantasy-serie wordt een oorlogsverpleegster uit de Tweede Wereldoorlog teruggevoerd in de tijd naar het Schotland van 1700.



Clanes


Verschijnt op: Vrijdag 21 juni | Release: Seizoen 1 | Genre: Misdaad / Drama / Thriller | Kijk op: Netflix

Als een advocate na de moord op haar vader erachter komt dat hij een dubbelleven had, zint ze op wraak en infiltreert ze in een Galicisch drugskartel om bij de leider te komen.



Overige series nieuw op Netflix


Hieronder de overige series die deze week op Netflix verschijnen.

19 juni: Love is Blind: Brazil (seizoen 4 - aflevering 1-4) - Reality-TV / Romantiek - Het datingexperiment arriveert in Brazilië, waar lokale singles op zoek gaan naar ware liefde en zich verloven, zonder de andere persoon eerst te ontmoeten.

19 juni: Dinner Time Live with David Chang (seizoen 1 - aflevering 18) - Reality-TV - Chef-kok David Chang presenteert een ongezouten eetervaring terwijl hij kookt voor beroemde gasten en culinaire geheimen deelt.

20 juni: America's Sweethearts: Dallas Cowboys Cheerleaders (seizoen 1) - Documentaire - Volg de Dallas Cowboys Cheerleaders van audities tot trainingskamp en tijdens het NFL-seizoen terwijl ze hun dromen najagen om een felbegeerde plek in het team te krijgen.

20 juni: Kota Factory (seizoen 3) - Komedie / Drama - In een stad vol bijscholingsinstituten voor de briljantste geesten van India zoeken een serieuze, maar middelmatige student en zijn vrienden hun weg in het campusleven.

21 juni: Perfect Match (seizoen 2 - aflevering 10) - Reality-TV / Romantiek - Stellen die hun compatibiliteit bewijzen, krijgen de macht om andere koppels te vormen of uit elkaar te halen in deze strategische en verleidelijke datingcompetitie.

21 juni: The Victims' Game (seizoen 2) - Misdaad / Drama / Thriller - Als een forensisch rechercheur met autisme een link ontdekt tussen zijn van hem vervreemde dochter en mysterieuze moorden, riskeert hij alles om de zaak op te lossen.

22 juni: Rising Impact (seizoen 2) - Animatie / Drama / Sport - Wanneer de natuurlijke gave van een derdeklasser voor golf per ongeluk wordt ontdekt door een profspeler, begint de jongen aan een avontuur om 's werelds beste golfer te worden.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dé topserie van HBO Max begint vandaag weer: "het vurige schouwspel wordt nog heter"
Series / Nieuws

Dé topserie van HBO Max begint vandaag weer: "het vurige schouwspel wordt nog heter"

Seizoen 2 van House of the Dragon belooft intensere gevechten en nieuwe verrassende wendingen.

Seizoen 2 van House of the Dragon komt eraan en wij hebben vijf cruciale dingen die je moet weten voordat je aan deze epische serie begint!

Waar gaat de serie over?


House of the Dragon is een prequel op de populaire serie Game of Thrones en speelt zich 200 jaar eerder af. Het verhaal volgt de geschiedenis van House Targaryen, de dynastie van drakenrijders, en hun gevechten om de 'Iron Throne'.

Wie spelen er in de serie?


De hoofdrollen in House of the Dragon worden vertolkt door Emma D'Arcy als Rhaenyra Targaryen, Matt Smith als Daemon Targaryen en Olivia Cooke als Alicent Hightower. Emma D'Arcy is bekend van haar rol in Truth Seekers, Matt Smith speelde de elfde Doctor in Doctor Who, en Olivia Cooke schitterde in Ready Player One.

Voor wie is deze serie?


Deze serie is perfect voor fans van epische fantasy, politieke intriges en complexe karakters. Als je genoten hebt van Game of Thrones, dan zal House of the Dragon zeker in de smaak vallen. Ook liefhebbers van historische drama's zoals The Tudors zullen deze serie waarderen vanwege de rijke geschiedenis en de intriges aan het hof.

Is de serie te bingen?


Op dit moment heeft House of the Dragon één seizoen met tien afleveringen, elk met een duur van ongeveer een uur. Als je de hele serie in één keer wilt kijken, ben je ongeveer tien uur bezig, perfect voor een episch binge-weekend. Er komt elke week een nieuwe aflevering, dus als je seizoen 1 volledig kijkt, kun je meteen door.

Wat kun je verwachten van seizoen 2?


In seizoen 2 van House of the Dragon zal de strijd om de IJzeren Troon intensiveren met nieuwe draken en meer gevechten. De spanningen tussen de Targaryens zullen escaleren, met belangrijke personages zoals Aemond Targaryen en King Aegon II in het middelpunt. Bereid je voor op onverwachte wendingen en spectaculaire scènes die de wereld van Westeros verder tot leven brengen.



Het tweede seizoen is vanaf 17 juni te zien op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Westeros-fans opgelet: gecancelde 'Game of Thrones'-prequel krijgt tweede kans
Series / Nieuws

Westeros-fans opgelet: gecancelde 'Game of Thrones'-prequel krijgt tweede kans

Voor fans van Westeros is er een onverwachte maar opbeurende update.

Fans van de Game of Thrones-wereld van George R.R. Martin weten dat HBO hard bezig is een mega-franchise te bouwen gebaseerd op het werk van de schrijver. Talloze spinoffs bevinden zich in verschillende stadia van ontwikkeling. Af en toe worden projecten dood verklaard, maar net als in Game of Thrones zelf komen de doden soms weer tot leven.

Dat is het geval voor de prequel 10.000 Ships. Het laatste nieuws over die serie stamt uit april van dit jaar, toen schrijver Brian Helgeland onthulde dat HBO zijn project niet ging oppakken. Nu is er onverwachts vrolijker nieuws.

300 draken


Op zijn persoonlijke blog heeft Martin namelijk onthuld dat er toch gewerkt wordt aan een pilot voor de serie. Hij feliciteert schrijfster Eboni Booth met het winnen van de Pulitzer Prize en deelt vervolgens het goede nieuws.

''HBO en ik houden haar druk met het schrijven van een nieuwe pilot voor '10.000 Ships'. We zijn er erg enthousiast over, hoewel we nog steeds aan het nadenken zijn hoe we 10.000 schepen, 300 draken en reuzenschildpadden gaan betalen.''

Nymeria


10.000 Ships speelt zich 1.000 jaar voor Game of Thrones af. De serie vertelt het verhaal van strijder-koningin Nymeria die na een verloren oorlog tegen de Valyrians naar Dorne in het zuiden van Westeros trekt.



Of 10.000 Ships daadwerkelijk gemaakt gaat worden blijft nog even onzeker. Voorlopig zijn Westeros-fans nog wel even zoet, want vandaag is House of the Dragon seizoen 2 op vurige wijze van start gegaan op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze gruwelijke serie uit 2017 is misschien wel de beste gebaseerd op een waargebeurde moord
Series / Specials

Deze gruwelijke serie uit 2017 is misschien wel de beste gebaseerd op een waargebeurde moord

'Alias Grace' vertelt het verhaal van een vrouw die veroordeeld is voor moord, maar last heeft van geheugenverlies.

In 1996 schreef Margaret Atwood, bekend van onder andere The Handmaid's Tale, het boek Alias Grace. Het verhaal was niet geheel fictief, want Atwood baseerde dit op een moord die ooit echt heeft plaatsgevonden. In 2017 werd de roman bewerkt tot een serie.

De Canadese miniserie Alias Grace verscheen in 2017 op Netflix en bestaat uit één seizoen van 6 afleveringen. Het is de derde verfilming van een roman van Atwood, na The Handmaid's Tale en Wandering Wenda.

Nasleep van een moord


Wat we zien in de serie is een gedramatiseerde weergave van de nasleep van een moord die daadwerkelijk plaats heeft gevonden. In juli 1843 werden Thomas Kinnear en zijn huishoudster en geliefde Nancy Montgomery vermoord in een dorpje nabij Toronto.

Kinnear was doodgeschoten, terwijl de zwangere Montgomery met een bijl in haar hoofd was geslagen en daarna was gewurgd. Twee van Kinnears bedienden, de 20-jarige James McDermott en de 16-jarige Grace Marks, werden aangeklaagd voor de moord.

Grace


In de serie volgen we Grace (Sarah Gadon), een van de moordenaars die haar tijd in de gevangenis uitzit. In de tussentijd werkt ze in het huis van de gouverneur van de gevangenis.



De Methodistenkerk begint zich echter samen te spannen voor de vrijlating van Grace, omdat zij denken dat Grace de moord helemaal niet heeft gepleegd. Er wordt een psychiater ingehuurd om haar te interviewen, maar Grace beweert zich niets meer te kunnen herinneren.

Geheugenverlies


De Methodistenkerk hoopt dat de psychiater kan vaststellen of Grace wel of niet verantwoordelijk was voor de moorden. Door de gesprekken leren we meer over het heftige verleden van Grace. Zullen haar herinneringen ooit weer naar boven komen?

De serie scoort enorm goed, met een 7,6 op de IMDb. Bekijk Alias Grace op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix past het aanbod weer aan: deze week verdwijnen flink wat films
Films / Specials

Netflix past het aanbod weer aan: deze week verdwijnen flink wat films

Ontdek welke films en series binnenkort van Netflix verdwijnen en pak snel nog een kijktip mee.

Een nieuwe week betekent een nieuwe lijst van films en series die verwijderd worden van Netflix. Hieronder kun je de volledige verwijderlijst vinden en een kijktip die je nog snel even mee kan pakken op Netflix.

Pretty Woman



Een film met de fantastische Julia Roberts heeft niet heel veel introductie nodig. Roberts schittert samen met Richard Gere (Unfaithful) in de hoofdrollen. Deze iconische film is geregisseerd door Garry Marshall, vooral bekend van zijn werk aan The Princess Diaries-franchise en Runaway Bride.

In Pretty Woman huurt de miljonair Edward de prostituee Vivian voor het weekend in. Het tweetal ontwikkelt al snel gevoelens voor elkaar, maar ze krijgen te maken met grote obstakels tussen hun twee contrasterende werelden.



Laatste kans: tot en met 22 juni op Netflix

Laatste kans


  • Pomegranates and Myrrh (2009) - 17 juni
  • Wil de krokodil (2022) - 19 juni
  • O Vendedor de Sonhos (2016) - 21 juni
  • Stillwater (2021) - 21 juni
  • Whitney Houston: I Wanna Dance with Somebody (2022) - 21 juni
  • Pretty Woman (1990) - 22 juni
  • Snake Eyes: G.I. Joe Origins (2021) - 22 juni
  • Toen Ik Je Zag (2023) - 23 juni
  • Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
    Derde seizoen Netflix-hit 'Squid Game' stiekem gefilmd?
    Series / Nieuws

    Derde seizoen Netflix-hit 'Squid Game' stiekem gefilmd?

    In december komt het tweede seizoen van Squid Game uit, maar de makers zouden ook al een derde seizoen klaar hebben liggen.

    We wisten al een tijdje dat het tweede seizoen van Netflix-hit Squid Game in december dit jaar beschikbaar zal worden gesteld door de streamingdienst, maar er schijnt meer goed nieuws op komst te zijn

    Via Soompi werd gemeld dat de opnames van het tweede seizoen onlangs werden afgerond met een groots feest dat werd gevierd in Gapyeong (ongeveer een uur van hoofdstad Seoul).

    Veel Squid Game op komst


    Iemand die bij dat feest aanwezig was, hoorde op dat feest dat er een tweede én derde seizoen zou zijn gefilmd. Om precies te zijn is er één lang verhaal gefilmd, dat in seizoen 2 en 3 wordt opgesplitst.

    Daarnaast zou het zo zijn dat seizoen 2 zal bestaan uit zes afleveringen en seizoen 3 uit zes of zeven afleveringen. Voor fans is misschien nog wel het mooiste nieuws dat er niet veel tijd tussen de twee seizoenen zal zitten.

    Netflix reageert vaag


    Netflix heeft overigens gereageerd op het bericht van Soompi met de volgende, ietwat vage, verklaring:



    "We zijn in de laatste fase van onze voorbereidingen voor de release van Squid Game seizoen 2. We kunnen nog niks definitiefs zeggen over seizoen 3."

    Megahit voor Netflix


    Waarom Netflix vaag is, is omdat het zomaar zou kunnen dat deze 12 of 13 afleveringen als Part 1 en Part 2 worden uitgebracht met een aantal weken ertussen. Dit werd eerder gedaan bij het vierde seizoen van Stranger Things.

    Het eerste seizoen van Squid Game, dat bestaat uit negen afleveringen, geldt nog steeds als de meest bekeken serie ooit op Netflix.
    Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
    Will Smith mogelijk in volgende grote serie van 'Fallout'-bedenkers
    Series / Nieuws

    Will Smith mogelijk in volgende grote serie van 'Fallout'-bedenkers

    Keert Big Willie voor het eerst sinds The Fresh Prince of Bel-Air terug naar de wereld van tv?

    Will Smith heeft momenteel flink wat succes in de bioscopen met de vierde Bad Boys-film, maar hij heeft nog geen volgend project klaarliggen. Nu lijkt zich een mogelijke kandidaat te hebben aangediend.

    Smith zou volgens Puck News interesse hebben in de hoofdrol in een nieuwe serie van Jonathan Nolan en Lisa Joy, de bedenkers van Westworld en Fallout.

    Kunstmatige intelligentie


    Naar verluidt heeft de Oscarwinnaar al verschillende meetings gehad met de showrunner over een serie die over kunstmatige intelligentie moet gaan. Het tv-project zal geproduceerd worden door Kilter Films.

    Het is nog niet duidelijk waar de serie exact over zal gaan, en ook weten we helaas nog niet of het een miniserie of een serie met meerdere seizoenen betreft.

    De terugkeer van Will


    Smith is de laatste jaren natuurlijk vooral onderwerp van gesprek geweest door de fysieke aanval op Chris Rock tijdens de Oscars, maar door het succes van Bad Boys: Ride or Die lijkt hij eindelijk terug van weggeweest.



    Dit project zou de eerste keer zijn dat Will Smith de hoofdrol in een tv-serie op zich neemt sinds The Fresh Prince of Bel-Air, de serie die hem ooit wereldberoemd maakte.

    Big Willie Style


    Overigens wil dit niet zeggen dat Smith klaar is met films. Er wordt ook volop gewerkt aan een vervolg op I Am Legend, maar die film zal waarschijnlijk pas ergens in 2025 worden opgenomen.

    Het is nog onduidelijk welke streamingdienst of netwerk de serie met Will Smith zal uitzenden.
    Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.