search

Ons nieuws van dinsdag 18 juni 2024

HBO Max komt de komende periode met deze grote series
Series / Nieuws

HBO Max komt de komende periode met deze grote series

De menukaart van de streamer wordt gevuld met de heerlijkste series.

Ten gevolge van het stakingjaar 2023 is 2024 voor HBO Max een jaar met een relatief mager programma. Deze week zet de topstreamer de weg naar boven echter weer in met de start van seizoen 2 van House of the Dragon. En er is nog veel meer moois op komst.

Eerder al schreven we over de volgende grote serie van HBO, The Penguin. Die serie start in september. In een interview met Variety besprak CEO Casey Bloys de toekomstige grote series van de streamer.

Dune


Wat volgt er na The Penguin? ''We hebben nog geen datum, maar later in de herfst hebben we de 'Dune'-prequelserie, over de oorsprong van de Bene Gesserit,'', zei Bloys. ''Dan, in 2025, komen we met een prequelserie van Stephen King's 'It'.''

''En dan ergens daarna natuurlijk de 'Harry Potter'-serie. We hebben ook projecten die nog in ontwikkeling zijn. We werken aan series voor de 'The Conjuring'-films en voor de romantische komedie 'Crazy Rich Asians'. Wat betreft DC werken we aan een Green Lantern-serie.''

A Knight of the Seven Kingdoms


Opvallend is dat Westeros-prequel A Knight of the Seven Kingdoms niet genoemd wordt, ondanks dat die in 2025 moet starten. Over die serie werd al eerder gezegd dat hij gaat verschillen van Game of Thrones en House of the Dragon. Blijkbaar ziet HBO dat ook zo en deelt ze de serie niet in bij de ‘grote series’.



Aan de andere kant noemde Bloys ook een serie als The Last of Us niet, dus wellicht zegt het ontbreken van de Westeros-prequel weinig. Hoe dan ook: het aanbod gaat de komende tijd heerlijk groeien voor Max-abonnees.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Een van de beste films van 2024 kijk je eindelijk thuis: "kinetisch en sexy"
Films / Specials

Een van de beste films van 2024 kijk je eindelijk thuis: "kinetisch en sexy"

Challengers volgt voormalig tennisster Tashi Duncan die haar man coacht in een spannend toernooi.

Deze film kan je eigenlijk niet ontgaan zijn: Challengers. De populaire Amerikaanse romantische sportfilm draait momenteel nog in de bioscoop, maar vanaf donderdag 20 juni is hij ook thuis op de buis te bekijken.

Luca Guadagnino is een Italiaans regisseur, producent en schrijver en heeft de regie van de film in handen genomen. The Protagonists uit het jaar 1999 betekende zijn regiedebuut. Verder staat hij onder andere ook bekend om de remake van Suspiria uit 2018 en Io sono l'amore uit 2009.

Challenger-toernooi


De film volgt het verhaal van Tashi Duncan, een voormalig professioneel tennisster die vanwege een blessure haar carrière heeft stopgezet en nu coach is. Tashi probeert haar man, Art Donaldson, een tenniskampioen in een dip, weer op de been te krijgen.

Wanneer Art een belangrijke wedstrijd verliest, besluit Tashi hem in te schrijven voor het Challenger-toernooi. De spanning stijgt wanneer Art het opneemt tegen Patrick Zweig, een oude vriend en ex-geliefde van Tashi.

Cast


De rol van Tashi wordt vertolkt door niemand minder dan Zendaya, ook bekend van onder andere de Dune filmreeks en haar rol van Michelle Jones in de Spiderman-films. Naast haar schittert Mike Faist als Art Donaldson. Josh O’Connor speelt Patrick Zweig.



De veelbesproken film wordt veelal positief beoordeeld. Rotten Tomatoes geeft Challengers een 88% op de welbekende Tomatometer. Trouw geeft de sportfilm vier sterren, evenals het NRC.

Thuis op de buis


Benieuwd naar de film? Hij draait nu nog in de bioscoop, maar vanaf donderdag 20 juni staat Challengers ook op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Vergeten actieserie op Netflix scoort gewoon 100% op Rotten Tomatoes: "Even vermakelijk als subversief"
Series / Specials

Vergeten actieserie op Netflix scoort gewoon 100% op Rotten Tomatoes: "Even vermakelijk als subversief"

'Super Crooks' moet je gezien hebben als je een fan bent van anime.

Fan van anime? Dan moet je de actieserie Super Crooks zien. Het is een Japans-Amerikaanse anime-serie, gebaseerd op de gelijknamige stripboekenreeks uit 2012 van Mark Millar en Leinil Francis Yu.

Super Crooks is geschreven door Dai Satō en Tsukasa Kondo en ging in 2021 in première op Netflix. Het fungeert als een spin-off van de serie Jupiter's Legacy (2021) en bestaat uit een seizoen van 13 afleveringen. De eerste negen afleveringen dienen als een prequel voor de stripboekenreeks, terwijl de laatste drie afleveringen de stripboeken rechtstreeks aanpassen.

Verhaal


Super Crooks volgt de kleine crimineel Johnny Bolt die op zoek is naar de ultieme overval. Om een superkrachtige overval uit te voeren stelt hij een team van acht superschurken samen. Dat team bestaat uit Johnny's vriendin Kasey, Carmine alias The Heat, Gladiator, Josh alias The Ghost, TK McCabe, de broers Sammy en Roddy Diesel, en Forecast.

Oorspronkelijk wilde Johnny een held worden, maar na per ongeluk een kettingreactie van doden te hebben veroorzaakt doordat hij zwembadgasten liet schrikken toen hij erin viel en hen elektrocuteerde, schakelde hij over op kruimeldiefstal om te kunnen overleven.

Perfecte score


Super Crooks werd goed ontvangen en heeft op Rotten Tomatoes zelfs een perfecte score van 100%. James Hanton van Starburst schreef het volgende over Super Crooks:



"Dankzij de grote verscheidenheid aan soms absurde superkrachten die te zien zijn, is de actie ongelooflijk gevarieerd, met een tempo en stijl die regelmatig razendsnel wisselen. Hoewel er altijd ruimte is voor meer detail en diepgang, is Super Crooks even vermakelijk als subversief."

Live-action versie


Super Crooks was een groter succes dan Jupiter's Legacy en zal ook een live-action versie krijgen. Dit werd in juni 2021, voordat de serie uitkwam, aangekondigd. Daarnaast is er ook een tweede spin-off van Jupiter's Legacy in ontwikkeling.



In afwachting van deze live-action versie van Super Crooks kan je altijd kijken naar de animatieversie die te vinden is op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Smul jij van erotische thrillers? Vanaf nu kijk je de moeder van alle erotische thrillers op Netflix
Films / Specials

Smul jij van erotische thrillers? Vanaf nu kijk je de moeder van alle erotische thrillers op Netflix

De iconische thriller Fatal Attraction staat sinds afgelopen zaterdag op Netflix.

Fan van psychologische thrillers met een erotisch randje? Netflix is een klassieker rijker. Vanaf 15 juni is de iconische film Fatal Attraction op de streamingdienst te bekijken.

Adrian Lyne, bekend om zijn films met sensuele personages en verleidelijke, erotische sferen, regisseerde de film. Hij is ook verantwoordelijk voor de regie van Lolita uit 1997 en Flashdance uit 1983, inclusief de titelsong Maniac.

Verhaal


Dan Gallagher lijkt het perfecte leven te hebben: een succesvolle carrière als advocaat, een mooi huis in Manhattan, een prachtige vrouw, Beth, en kinderen. Ondanks dit geluk begint hij een affaire met Alexandra, een redacteur bij een uitgeverij. Voor Dan is het een onschuldige affaire, maar voor Alex is het veel meer.

Ze ontwikkelt een gevaarlijke obsessie voor Dan en zet alles op alles om hem voor zich te winnen. Hierdoor raakt het leven van Dan en zijn gezin volledig ontwricht. De situatie escaleert snel, met Alex' gedrag steeds meer uit de hand lopend en de spanning voor Dan en zijn gezin tot een breekpunt stijgend.

Sterrencast


De hoofdrol wordt vertolkt door Michael Douglas, een gerenommeerde Amerikaanse acteur, producent en regisseur met meerdere Oscars en meer dan dertig andere prijzen op zijn naam. Glenn Close speelt de rol van Alex, wat haar eerste Oscarnominatie opleverde.



De film kreeg over het algemeen positieve recensies en behaalde een score van 74% op Rotten Tomatoes. Hoewel de film uit de jaren 80 stamt, werd het verhaal in 2023 nieuw leven ingeblazen met de komst van een miniserie gebaseerd op de film. Daarin spelen Joshua Jackson en Lizzy Caplan de hoofdrollen.

Streamen


Nieuwsgierig naar de thriller? Je kunt Fatal Attraction nu op Netflix gaan kijken.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Indrukwekkende en verborgen Netflix-series: deze 4 moet je binnenkort gaan kijken
Series / Nieuws

Indrukwekkende en verborgen Netflix-series: deze 4 moet je binnenkort gaan kijken

Van komedie tot drama, deze vier toppers kunnen allemaal op uitstekende cijfers rekenen.

Netflix betrad op 11 september 2013 de Nederlandse markt en sindsdien is hun catalogus gegroeid tot grote hoogte. Te midden van deze lading aan topseries zijn verborgen juweeltjes die vaak over het hoofd worden gezien. We hebben vier van deze series voor je uitgelicht. Zijn deze iets voor jou?

Maid



Deze ontroerende miniserie kwam in 2021 naar Netflix. Het werd vrijwel direct door de pers en het publiek goed ontvangen, zoals blijkt uit de geweldige score van 94% op Rotten Tomatoes.

Na een gewelddadige relatie vindt een jonge moeder in Maid werk als schoonmaakster. Ze vecht om haar kind te verzorgen en een betere toekomst voor hen op te bouwen.



Unbreakable Kimmy Schmidt



Deze humoristische serie staat bol van de komedie-grootmachten, zowel voor als achter de schermen. Die verzameling is succesvol gebleken, daar het op Rotten Tomatoes de uitstekende score van 96% krijgt. Je streamt alle vier seizoenen op Netflix.

Wanneer in Unbreakable Kimmy Schmidt een vrouw wordt gered van een apocalyptische sekte en in New York terechtkomt, moet ze zich aanpassen aan een wereld waarvan zij dacht dat deze niet meer bestond.



Kastanjemanden



Met een nieuw seizoen in aantocht zijn alle afleveringen van het eerste seizoen van deze duistere serie te zien op Netflix. Er is niets op af te dingen; deze serie krijgt op de Tomatometer de perfecte score van 100%.

Als in Kastanjemanden een poppetje van kastanjes wordt gevonden op het plaats delict van een verschrikkelijke moord, proberen twee rechercheurs op basis van deze aanwijzing de moordenaar te vinden die in verband wordt gebracht met de vermissing van het kind van een bekende politicus.



House of Ninjas



Ook deze meeslepende Japanse serie mag op Rotten Tomatoes rekenen op de perfecte score van 100%. Bekijk alle afleveringen op Netflix.

De familie Tawara is de laatste Shinobi ninja-clan in Japan. Door een incident heeft de familie haar verleden achter zich gelaten. Nu staan ze echter op het punt om de grootste crisis in Japan te trotseren, een die het hele land in gevaar kan brengen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De dood van dit 'Grey's Anatomy'-personage zag zelfs de grootste fan niet aankomen
Series / Specials

De dood van dit 'Grey's Anatomy'-personage zag zelfs de grootste fan niet aankomen

Er hebben veel sterfgevallen plaatsgevonden in 'Grey's Anatomy', maar dit was toch wel de schokkendste.

Er zijn door de jaren heen talloze personages voorbij gekomen in Grey's Anatomy. Een groot aantal daarvan is ook gestorven in de serie, al hebben sommige sterfgevallen meer impact dan andere. Deze dood zag helemaal niemand aankomen.

Grey's Anatomy is een medische dramaserie die al sinds 2005 bezig is. De serie heeft inmiddels al 21 seizoenen, waarvan het meest recente onlangs op Disney+ verscheen.

George


Aan het einde van seizoen 5 waren er een paar grote verhaallijnen die nog tot een einde moesten komen. De kijkers waren gefocust op het feit dat Izzie (Katherine Heigl) kon sterven aan kanker en dat George (T.R. Knight) het leger in zou gaan.

George was in dat seizoen nog niet erg veel voor gekomen, dus maakten de meeste fans zich in eerste instantie geen zorgen toen hij ook niet veel in de finale te zien was. Er was dan ook geen enkele reden om hem te verbinden aan een nog ongeïdentificeerd slachtoffer van een busongeluk.

Busongeluk


Dat slachtoffer was compleet onherkenbaar geworden door het ongeluk. Het duurde tot hij "007" in de handpalm van Meredith (Ellen Pompeo) schreef dat het personeel en de kijkers erachter kwamen dat dit slachtoffer George was.



Aan het einde van de finale was Izzie nog in leven, maar George was gestorven. Dit was hoe dan ook een van de meest schokkende doden in de serie, die fans van tevoren nooit hadden kunnen voorspellen.

Slechte communicatie


In een interview met EW onthulde Knight de reden voor zijn vertrek. De communicatie met showrunner Shonda Rhimes verliep niet altijd soepel. Bovendien had een van zijn collega's een homofobisch scheldwoord richting hem gebruikt.

In seizoen 17 keerde George gelukkig kort terug voor een droomscène. Bekijk Grey's Anatomy op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe thrillerserie 'Presumed Innocent' met Jake Gyllenhaal: kijken of skippen?
Series / Nieuws

Nieuwe thrillerserie 'Presumed Innocent' met Jake Gyllenhaal: kijken of skippen?

De nieuwe serie Presumed Innocent ontvangt positieve beoordelingen van zowel critici als kijkers.

Schittert Jake Gyllenhaal in een nieuwe parel of is zijn nieuwe serie het kijken niet waard? Critici op Rotten Tomatoes hebben de nieuwe Presumed Innocent gekeken en hun eerlijke mening gegeven.

Presumed Innocent is een Amerikaanse thriller en is gebaseerd op het gelijknamige boek van Scott Turow. De serie vertelt het verhaal van de aanklager Rusty Sabich (Gyllenhaal). Wanneer één van zijn collega's vermoord wordt, is hij de hoofdverdachte.

Rotten Tomatoes


In 1990 is het boek al verfilmd met Harrison Ford in de hoofdrol. Deze film was een enorm succes, maar de nieuwe serie wordt ook goed ontvangen. Critici geven Presumed Innocent namelijk een score van 77%, terwijl de kijkers de serie belonen met een score van 85% (op het moment van schrijven).

Uiteraard zijn er enkele critici die de serie vergelijken met de film. Zij zeggen dat de serie minder goed is en niet zo origineel als de film. Aan de andere kant zijn er ook veel critici die de serie prijzen.

Een nieuwe versie


Zo prijst Eric Maxwell van LA Weekly/Village Voice de cast: "Hoewel het verhaal van een familieman met een duister geheim een ​​cliché concept is, wordt deze recente versie van Presumed Innocent dankzij de cast naar nieuwe hoogten getild."



Bovendien zijn de personages beter uitgewerkt in deze nieuwe adaptatie. "[V]ooral Barbara, die door Ruth Negga met bovenmenselijke diepgang wordt gespeeld", aldus Radheyan Simonpillai van Globe and Mail.

Apple TV+


Ben je benieuwd naar deze nieuwe versie van Presumed Innocent? Stream de serie dan op Apple TV+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eindelijk kun je een van de meest geliefde series op Netflix kijken: "Met nieuwe frusterende vijanden"
Series / Nieuws

Eindelijk kun je een van de meest geliefde series op Netflix kijken: "Met nieuwe frusterende vijanden"

'Outlander' is een spannende tijdreis-serie vol romantiek en intriges in een historische setting.

Outlander komt binnenkort op Netflix, dus kan je aan de hand van de 5 vragen hieronder ontdekken of de serie iets voor jou is.

Waar gaat de serie over?


Outlander volgt het verhaal van Claire Randall, een verpleegster uit de Tweede Wereldoorlog, die mysterieus terug in de tijd wordt getrokken naar het Schotland van 1743. Ze raakt verstrikt in politieke intriges en een verboden romance, wat leidt tot een avontuurlijk en meeslepend verhaal vol historische drama.

Is de serie op een boek gebaseerd?


De serie is gebaseerd op de populaire boekenreeks van Diana Gabaldon. Deze boeken, die een mix zijn van historische fictie, romantiek en avontuur, vormen de basis voor de verhaallijnen en personages die je in de serie tegenkomt.

Wie spelen er in de serie?


De drie hoofdpersonages zijn Claire Randall, gespeeld door Caitriona Balfe, Jamie Fraser, vertolkt door Sam Heughan, en Frank Randall, gespeeld door Tobias Menzies. Caitriona Balfe was eerder te zien in films als Money Monster. Sam Heughan speelde in de film The Spy Who Dumped Me en Tobias Menzies is bekend van zijn rol in The Crown.

Voor wie is deze serie?


Outlander is een must-see voor liefhebbers van historische drama's en romantische verhalen. Als je hebt genoten van series als Game of Thrones vanwege de intriges en complexe relaties, of The Tudors vanwege de historische setting, dan zal Outlander zeker in jouw straatje passen.

Is de serie te bingen?


Absoluut! Outlander heeft momenteel zes seizoenen met in totaal 75 afleveringen. Elke aflevering duurt ongeveer een uur. Dus als je de hele serie in één keer wilt bingen, ben je ongeveer 75 uur zoet. Perfect voor een lange week binge-watchen!



Outlander is te zien op Netflix vanaf 19 juni 2024.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Reacher krijgt in seizoen 3 met een totaal ander soort schurk te maken en het is niet de Nederlandse krachtpatser
Series / Specials

Reacher krijgt in seizoen 3 met een totaal ander soort schurk te maken en het is niet de Nederlandse krachtpatser

In een interview met Screen Rant duikt Anthony Michael Hall dieper in zijn personage.

Het nieuwe seizoen van de actieserie Reacher heeft een Nederlands tintje. Menigeen kijkt ongetwijfeld uit naar Reachers volgende tegenstander. In het boek 'Spervuur' ('Persuader') is dit de zakenman Zachary Beck. Het is voor de kijker zeker geen verrassing dat Beck het nodige onder het tapijt veegt en het is aan Reacher om uit te zoeken wat dit is.

Het derde seizoen van Reacher speelt zich op kleinere schaal af: van New York is de handeling verplaatst naar een rustig stadje. Ook gaat het verhaal dieper op de personages in. Hall onthult dat Zachary Beck geen standaard schurk is en dat de relatie tussen Beck en zijn twintigjarige zoon Richard (Johnny Berchtold) een rode draad vormt in de plot. Het derde seizoen levert dus een ander type schurk dan we in de eerste twee seizoenen van de hitserie hebben gezien.

Dynamiek


In de eerdere seizoenen moest Reacher het opnemen tegen figuren die uitsluitend op hun eigen gewin uit waren, waarbij het ze niks kon schelen hoe ze hun doel bereikten. Beck steekt anders in elkaar en Hall is zeer te spreken over zijn nieuwe rol. Hall: "Op het oog is hij [Beck] een grote naam in de tapijthandel, die in feite een dekmantel is. Het is een interessante dynamiek, want hij is geen standaard antagonist"

"In de eerste aflevering wordt mijn zoon Richard in elkaar geslagen en Reacher redt hem, op zijn karakteristieke Reacher-manier. Mijn zoon zegt vervolgens tegen Reacher dat hij met mij moet gaan praten. Ik bied hem een baan aan, wat het verhaal aan het rollen brengt. De vader-zoon dynamiek strekt zich echter door het hele seizoen voort en is een belangrijk onderdeel van het verhaal," aldus de acteur.

Ander doel


Reachers doel is om te achterhalen wat er achter Becks succesvolle onderneming steekt. De ontmoeting met Richard is een voorwendsel om onopgemerkt het terrein van de tegenstander te betreden. Hij krijgt vervolgens te maken met Becks zakenpartner Quinn (Brian Tee), die volgens Hall "samen met mij [Beck] bij de nodige duistere zaakjes betrokken is". Wat er precies verborgen wordt en hoe de verhoudingen precies liggen zal de spierbundel ongetwijfeld het nodige puzzelwerk opleveren.

Bekijk op instagram


Reacher is te zien op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 3 films op Netflix moet je begin juli direct gaan kijken
Films / Featured

Deze 3 films op Netflix moet je begin juli direct gaan kijken

Twee toppers uit de bioscoop en een grote nieuwe Netflix Original.

Netflix komt begin juli met een reeks opvallende films. Sinds enige tijd zijn dit niet alleen Netflix Originals, aangezien de streamingdienst weer steeds vaker grote recente bioscoopfilms van andere studio's online mag zetten. Hieronder drie tips.

Barbarian



Verschijnt op: 4 juli | Genre: Horror | Kijk op: Netflix

In 2022 was de film Barbarian een groot succes. De horrorfilm met namen als Georgina Campbell, Bill Skarsgård en Justin Long scoorde erg sterk op Rotten Tomatoes en wist ook flink omzet te draaien. Begin juli komt de topper eindelijk naar Netflix.

In Barbarian arriveert een jonge vrouw bij haar huurhuis in Detroit en ontdekt dat het al wordt bewoond door een indringer - en door iets veel ergers onder de vloer.



Beverly Hills Cop: Axel F



Verschijnt op: 3 juli | Genre: Actiekomedie | Kijk op: Netflix

Na 20 jaar is Eddie Murphy terug als Axel Foley. Hij speelde de rol al drie keer. In de vierde film krijgt hij hulp van bekende en nieuwe gezichten, gespeeld door onder andere Joseph Gordon-Levitt, Kevin Bacon, Taylour Paige, Judge Reinhold en John Ashton.

In Axel F wordt het leven van de dochter van rechercheur Axel Foley bedreigd. Samen met zijn nieuwe partner en een paar oude vrienden wil hij een samenzwering nog eens extra onder de aandacht brengen.



Babylon



Verschijnt op: 5 juli | Genre: Actiekomedie | Kijk op: Netflix

Begin 2023 verscheen de energierijke film Babylon van Damien Chazelle in de Nederlandse bioscopen. Sterren als Brad Pitt, Margot Robbie en Diego Calva houden je aan de buis gekluisterd met de prachtige beelden, de nodige humor en fantastische muziek.

In Babylon jagen een filmster, een ambitieuze jongedame en een beginnende producent roem en fortuin na te midden van de glamoureuze losbandigheid van Hollywood eind jaren 20.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Tracker': goed uitgevoerde ouderwetse televisie
Recensie

'Tracker': goed uitgevoerde ouderwetse televisie

Elke aflevering is exact hetzelfde en toch steeds weer op een leuke manier ingevuld.

Regie: Ken Olin, Bethany Rooney, Gonzalo Arnat | Cast: Justin Hartley (Colter Shaw), Robin Weigert (Teddi), Abby McEnany (Velma), Eric Graise (Bobby), Fiona Rene (Reenie), Marley Shelton (Erika Kennedy), e.a. | Afleveringen: 13 | Speelduur: 41-45 minuten | Jaar: 2024

Colter Shaw spoort voor een fikse vergoeding vermiste mensen op. Hij is succesvol en professioneel, maar ook ethisch: zijn opdrachtgevers hoeven alleent te betalen als hij de persoon in kwestie daadwerkelijk vindt. Voor zijn werk krijgt Colter hulp van hacker Bobby, advocate Reenie en echtpaar Teddi en Velma, dat hem op afstand bijstaat wanneer hij hulp nodig heeft met het achterhalen van iemands identiteit. Samen met zijn team behaalt hij keer op keer het gewenste resultaat.

En dat terwijl Tracker is gebaseerd op het boek The Never Game, waarin Colter slechts één spannende zaak oplost. Iemand las het en bedacht dat dit hoofdpersonage net als Jessica Fletcher of MacGyver net zo goed elke week kan worden opgetrommeld. Het draagt niets bij aan de evolutie van televisieseries, maar het is evengoed een prima idee.

Zijn stoere naam had Colter al uit het boek, maar zijn mannelijkheid wordt in de serie extra benadrukt door wat ruige gitaarmuziek. Hoofdrolspeler Justin Hartley is ook producent, dus die zorgt er wel voor dat zijn wasbordje af en toe in beeld komt en Colter in elke stressvolle situatie het hoofd koel houdt.

Er zou wat verdieping mogelijk zijn als Colter meer fouten zou maken en misschien zelfs eens een keer een zaak niet kan oplossen, maar dit is simpelweg niet zo'n serie. Colter is een feilloos personage en geen enkele kijker hoeft te vrezen dat het verhaal te complex wordt. Er is een vederlichte plotlijn over Colters vader, maar die wordt in het hele middenstuk nul keer benoemd.

Tracker is een fictieserie in de meest conventionele basisvorm, die voor elke aflevering braaf dezelfde structuur aanhoudt: een korte introductie van degene die vermist gaat worden, Colter neemt de klus aan, hij spoort wat mogelijke verdachten op en ondervraagt ze, er wordt ineens een groter plaatje zichtbaar, de slechteriken willen niet dat hij ze op het spoor komt, een spannend hoogtepunt en een happy end. Anno 2024 weinig indrukwekkend, maar het lukt de makers toch om binnen die formule keer op keer te verrassen met de invulling.

Geheel volgens de tradities van de uiterst conventionele Amerikaanse serie is Tracker opgenomen in en rondom Vancouver, net zoals The X-Files en Supernatural, want niets oogt zo 'all-American' als Canada. Visueel is Tracker dan ook een puur voor televisie gemaakte productie: soms een beetje flets door de standaard shots en camerapostities, maar evengoed strak en professioneel.

De cast bestaat grotendeels uit anonieme acteurs, met hier en daar enkele gezichten die bekend zijn van televisie. Teddi wordt bijvoorbeeld gespeeld door Robin Weigert, een actrice die de meesten wel ergens van kennen. Ook Jensen Ackles uit Supernatural duikt even op; die vond het vast leuk om weer terug te zijn in zijn oude werkomgeving. Tussen alle onbekende gezichten zit gelukkig geen enkele acteur die overkomt als iemand die van de straat is geplukt om even snel een rol in te vullen.

Hoewel Tracker qua opzet een ouderwetse serie is, blijft zij niet volledig in het verleden steken: Teddi en Velma zijn twee getrouwde dames, Bobby is (ietwat) zwart en Reenie is Aziatisch. Wanneer Colter door een vrouw wordt ingehuurd om haar zoon te vinden en hij haar vraagt of die een vriendin heeft, antwoordt zij dat ze hem nooit naar zijn geaardheid heeft gevraagd. Niet verkeerd om kijkers met deze babystapjes de eenentwintigste eeuw in te lokken.

Een introliedje en een tenenkrommende eindgrap gevolgd door een freezeframe terwijl de aftiteling voorbijraast gingen de makers waarschijnlijk net te ver, maar voor de rest is het weer terug naar de jaren tachtig met dit achterhaalde maar nog steeds functionerende format. Het is dan ook geen verrassing dat de serie in de VS aansloeg en al gauw groen licht kreeg voor een tweede seizoen. Tracker is het tegenovergestelde van baanbrekend, maar is in ieder geval eenheidsworst van een topkok.

★★★☆☆

Tracker is te zien bij Disney+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Krijgt het geschrapte 'Tokyo Vice' tóch een derde seizoen?
Series / Nieuws

Krijgt het geschrapte 'Tokyo Vice' tóch een derde seizoen?

Een week terug werd nog gemeld dat het over en uit is voor Tokyo Vice.

Vorige week bereikte ons het nieuws dat HBO Max na twee seizoenen wilde stoppen met misdaadserie Tokyo Vice.

Het schrappen van deze serie kwam niet volledig als verrassing, want de makers hadden de opdracht gekregen om de al lopende verhaallijnen netjes af te ronden, voor het geval dit zou gebeuren.

Nog niet zeker


J.T. Rogers, bedenker en producent van Tokyo Vice heeft nu samen met regisseur/producent Alan Poul laten weten dat ze dolgraag meer afleveringen hadden willen maken en ook genoeg verhalen klaar hadden liggen.

Nu heeft het duo gesproken met Variety, aan wie ze hebben laten weten dat het helemaal nog niet 100% zeker is dat Tokyo Vice aan zijn einde is gekomen.

De wereld wil meer


Volgens de twee hangt alles af van productiemaatschappij en distributeur Fifth Season, die samenwerkte met HBO Max aan het project. Aldus Poul:



"Het is goed om te weten dat Fifth Season de serie internationaal aan de man heeft gebracht. HBO Max bestaat in Noord-Amerika, Zuid-Amerika en enkele delen van Europa, maar in de rest van de wereld wordt de serie op andere manieren uitgezonden. En Fifth Season heeft er goed aan verdiend. Het is een wereldwijde hit."

Binnenkort meer duidelijkheid


Hij vervolgde met: "We kijken dus naar onze partners. We hebben het er nog niet over gehad, want dit is nog allemaal erg nieuw. Maar er zijn genoeg delen van de wereld die meer Tokyo Vice willen zien. We gaan binnenkort weten hoe Fifth Season ernaar kijkt. We hebben nog geen afscheid genomen."

De twee bestaande seizoenen van Tokyo Vice zijn te streamen via HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hoe is het nu met de gruwelijk vermoorde 'Glenn Rhee' uit 'The Walking Dead'?
Series / Specials

Hoe is het nu met de gruwelijk vermoorde 'Glenn Rhee' uit 'The Walking Dead'?

Hoe gaat het met Steven Yeun, die de rol van Glenn Rhee speelde in 'The Walking Dead'?

Acteur Steven Yeun is vooral bekend door zijn rol als Glenn Rhee in The Walking Dead. Zijn personage werd op gruwelijke wijze vermoord in de serie, maar hoe is het daarna verder gegaan met de carrière van Yeun?

De rol van Glenn in The Walking Dead was de eerste grote rol die Yeun speelde. Daarvoor had hij enkel nog een gastrol gehad in een aflevering van The Big Bang Theory. Yeun was van 2010 tot 2016 te zien als Glenn, tot de dood van het personage in seizoen 7.

Films


Yeun was volgens veel fans een van de hoogtepunten van de serie, en er wordt zelfs beweerd dat de kwaliteit van de serie omlaag ging nadat zijn personage vermoord werd. Gelukkig hield het daar zeker niet op met zijn acteercarrière.

Hoewel zijn doorbraak in een televisieserie was, maakte Yeun al snel de transitie naar voornamelijk films. De eerste rol die Yeun speelde na zijn exit uit The Walking Dead was in de horrorfilm Mayhem uit 2017.

Recente rollen


In datzelfde jaar was hij te zien in de fantasyfilm Okja. Door de jaren heen is Yeun consistent in films blijven acteren. Zijn meest recente filmrol was in Jordan Peeles sciencefictionfilm Nope uit 2022.



Hoewel zijn focus is komen te liggen op film, heeft hij ook nog in verschillende series gespeeld. Zijn meest recente televisierol was in de succesvolle comdeyserie Beef van Netflix.

Aankomend project


Naast live-action acteerwerk heeft Yeun ook meerdere keren stemacteerwerk gedaan voor geanimeerde projecten en videogames. Zijn stem was onder andere te horen in Wizards: Tales of Acardia in 2020 en Invincible van 2021 tot nu.

Later dit jaar is Yeun te zien in de post-apocolyptische film Love Me. Op persoonlijk vlak is Yeun al sinds 2016 getrouwd met de fotografe Joana Pak, met wie hij twee kinderen heeft.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.