search

Ons nieuws van woensdag 19 juni 2024

Prequel 'Game of Thrones': eerste foto 'A Knight of the Seven Kingdoms'
Series / Foto's

Prequel 'Game of Thrones': eerste foto 'A Knight of the Seven Kingdoms'

Op Instagram is nu de eerste foto te zien op de set in Belfast.

De opnames van de tweede Game of Thrones-prequelserie A Knight of the Seven Kingdoms zijn in volle gang. Online zien we hoofdrolspeler Peter Claffey als Duncan the Tall.

Met zijn schildknaap Egg (Dexter Sol Ansell), de toekomstige koning Aegon V, beleeft hij veel avonturen in Westeros. Qua tijdlijn zit de serie tussen House of the Dragon en Game of Thrones in.

Nieuwe castleden


De serie verfilmt de eerste van de in totaal drie novelles over dit illustere tweetal en bestaat uit zes afleveringen. Claffey is met zijn 1,95 m ideaal gecast als de ridder in het verhaal en zal ook in seizoen 3 van Vikings: Valhalla te zien zijn.

Naast de foto zijn tevens andere rollen bekendgemaakt. We zien Finn Bennett (True Detective), Bertie Carvel, Tanzyn Crawford, Daniel Ings (The Gentlemen) en Sam Spruell (Fargo). Op Ings na, die een Baratheon speelt, zijn ze allemaal te zien als Targaryens.

Drie novelles


De serie is geschreven door George R.R. Martin en Ira Parker. Naar verluidt staat HBO er voor open om alle drie de novelles te verfilmen en uiteraard houden we jullie op de hoogte.

Bekijk op instagram


A Knight of the Seven Kingdoms wordt in de loop van 2025 verwacht.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Ben je klaar met 'Grey’s Anatomy'? Start dan ook met deze hitserie op Netflix
Series / Featured

Ben je klaar met 'Grey’s Anatomy'? Start dan ook met deze hitserie op Netflix

Deze serie op Netflix is de perfecte aanrader voor fans van Grey’s Anatomy.

Het Amerikaanse drama Grey’s Anatomy is al 20 seizoenen lang een favoriet van veel kijkers. Ben je een superfan en heb je alle afleveringen al eens gezien? Dan ga je gegarandeerd ook genieten van deze serie.

Een goede aanrader voor iedereen die geen genoeg kan krijgen van Grey’s Anatomy is New Amsterdam. Beide series gaan over het hectische werk in de drukste ziekenhuizen.

New Amsterdam


Dit medisch drama is gebaseerd op het boek Twelve Patients: Life and Death at Bellevue Hospital van schrijver Eric Manheimer. Eind 2018 ging het eerste seizoen in première en al in februari 2019 werd New Amsterdam vernieuwd voor een tweede seizoen.

De hoofdrollen worden gespeeld door Ryan Eggold (The Young and the Restless), Janet Montgomery (Human Target), Freema Agyeman (The Carrie Diaries) en Jocko Sims (Dawn of the Planet of the Apes).

Het plot


In New Amsterdam staat Dr. Max Goodwin (Eggold) centraal. Hij is de nieuwe medisch directeur van één van de oudste ziekenhuizen in Amerika.



Het is aan hem om dit ziekenhuis te veranderen van een kille naar een gastvrije en veilige plek. Ook krijgt hij de taak om de beste zorg te bieden aan alle patiënten.

Netflix


Op Netflix zijn vier seizoenen van New Amsterdam te streamen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze briljante en goed ontvangen scifi-serie moet je echt eens zien
Series / Specials

Deze briljante en goed ontvangen scifi-serie moet je echt eens zien

De makers van 'Supernatural' en 'The Night Agent' sloegen de handen ineen voor deze serie.

Shawn Ryan en Eric Kripke zijn door de wol geverfde tv-makers die met indrukwekkende cv's pronken. Ryans meest recente succes is The Night Agent, terwijl Kripke Supernatural en The Boys op zijn lijst met producties heeft staan. Eerder maakte dit tweetal een bijzonder scifi-drama, dat een mix was van geschiedenis, actie en humor.

Timeless liep gedurende twee seizoenen en ging over een drietal dat op een uiterst geheime missie wordt gestuurd. Ze moeten namelijk een terrorist zien te vangen die een tijdreismachine heeft gestolen om zo de loop van de geschiedenis te veranderen. Zoals wel vaker het geval is, blijkt er ook hier beduidend meer achter de zaak te zitten.

Prototype


Lucy Preston (Abigail Spencer) is historicus en antropoloog die van de Amerikaanse overheid de opdracht krijgt om 'de geschiedenis te redden'. Samen met programmeur en ingenieur Rufus Carlin (Malcolm Barrett) en beroepsmilitair Wyatt Logan (Matt Lanter) moeten ze een tijdterrorist zien tegen te houden. Deze mysterieuze Garcia Flynn (Goran Višnjić) heeft een tijdreismachine gestolen om zo cruciale momenten in de geschiedenis te veranderen. Er is een probleempje: de overheid maakte maar een machine en het drietal moet het dus met het prototype doen.

Garcia reist terug naar cruciale momenten in de geschiedenis, en Lucy speculeert dat hij wil voorkomen dat de Verenigde Staten überhaupt ontstaat. Gaandeweg blijken Garcia's bedoelingen dieper te zitten. Zo is daar de geheimzinnige organisatie Rittenhouse, die het ontwikkelen van de machine heeft gefinancierd en op de meest onverwachte plaatsen een vinger in de pap blijkt te hebben. Ook blijkt Garcia lang niet de enige te zijn die een connectie heeft met Rittenhouse.

Jongensboek


Het gegeven klinkt als een avontuur uit een jongensboek, maar is op een interessante manier uitgewerkt. Zo word je als kijker meegenomen in de geschiedenis en worden 'wat als'-scenario's afgespeeld. Je ziet Lucy, Wyatt en Rufus terugreizen naar de tijd van de ramp met de zeppelin Hindenburg en de aanslag op Abraham Lincoln. Ook het beruchte duo Bonnie en Clyde komt voorbij. Vanwege tegenvallende kijkcijfers eindigde de serie na twee seizoenen, waarbij de makers een goed bekeken finale afleverden.



Timeless is momenteel niet in Nederland te streamen. Wel kun je de dvd-box aanschaffen bij diverse webwinkels.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze week start Netflix met de veelbelovende misdaadserie
Series / Nieuws

Deze week start Netflix met de veelbelovende misdaadserie

Spannende serie over een advocate die een bende infiltreert om de moord op haar vader te wreken.

Binnenkort komt Gangs of Galicia uit op Netflix, dus ontdek alles wat je moet weten voordat je begint aan deze spannende serie!

Waar gaat de serie over?


In Gangs of Galicia arriveert de advocate Ana in het kleine Galicische stadje in Spanje genaamd Cambados. Ze trekt direct de aandacht van Daniel, de zoon van een machtige drugsbaron en leider van de Padín-clan. Ana, op zoek naar gerechtigheid voor de moord op haar vader, infiltreert in de bende om wraak te nemen.

Waar is de serie op gebaseerd?


De serie is geïnspireerd op ware gebeurtenissen en verhalen uit de criminele onderwereld van Galicië. Hoewel het geen directe verfilming is, zijn de karakters en plotlijnen sterk beïnvloed door historische feiten en lokale legendes.

Wie spelen er in de serie?


Clara Lago speelt Ana, een advocate met een duister verleden, bekend van haar rollen in Books & Drinks en El cuento de las comadrejas. Tamar Novas, die Daniel speelt, ken je misschien van The Sea Inside en El desorden que dejas.

Voor wie is deze serie?


Gangs of Galicia is een must-see voor liefhebbers van romantische drama's en spannende misdaadverhalen. Als je genoten hebt van series als Narcos en Peaky Blinders, dan zal deze serie je zeker bevallen. De mix van liefde, wraak en loyaliteit maakt het een boeiende kijkervaring.

Is de serie te bingen?


De serie bestaat uit één seizoen van acht afleveringen, elk ongeveer 50 minuten lang. Dit betekent dat je in iets meer dan zes en een half uur de hele serie kunt bingen. Perfect voor een spannend weekend vol drama en romantiek!



Mis de première niet en zorg dat je klaar zit op Netflix om de eerste aflevering te zien vanaf 21 juni 2024.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Arnold Schwarzenegger zal zich rot schamen als hij deze tv-serie ziet gebaseerd op een van zijn hitfilms
Series / Specials

Arnold Schwarzenegger zal zich rot schamen als hij deze tv-serie ziet gebaseerd op een van zijn hitfilms

'True Lies' is gebaseerd op de gelijknamige film uit 1994, maar kon het succes van de film niet evenaren.

In 1994 speelde Arnold Schwarzenegger de hoofdrol in de film True Lies, geregisseerd door James Cameron. De film was toen een groot succes en bracht wereldwijd 378 miljoen dollar op. In 2023 werd een serie gemaakt gebaseerd op de film, maar dat was niet zo'n groot succes.

De serie True Lies werd gemaakt door Matt Nix, gebaseerd op de gelijknamige film uit 1994, die zelf gebaseerd is op de Franse film La Totale! uit 1991 van Claude Zidi, Simon Michaël en Didier Kaminka. De serie ging in première in 2023 en werd na één seizoen van 13 afleveringen geannuleerd.

Verhaal


De hoofdrollen in de serie waren voor Steve Howey, Ginger Gonzaga, Mike O'Gorman, Erica Hernandez, Annabella Didion, Lucas Jaye en Omar Miller. Tom Arnold, die in de film speelde, heeft een gastrol in de serie als een ander personage.

True Lies volgt Helen Tasker (Gonzaga), een gewone huisvrouw die ontdekt dat haar echtgenoot Harry Tasker (Howey), die computerconsultant is, eigenlijk een bekwame internationale spion is. Het brengt hen ertoe aan de wereld én hun huwelijk te redden.

Flop


Het is al sinds 2010 dat er plannen waren om een serie te maken gebaseerd op de film True Lies. De eerste keer lukte het niet, de tweede keer lukte het wel, maar ook met wat vertraging. In 2022 was het zover en werd de serie gemaakt.



De serie True Lies was uiteindelijk een flop en kon het succes van de film niet evenaren. Het werd na één seizoen geannuleerd. Op Rotten Tomatoes heeft de serie een score van 42%. De kritische consensus op de website luidt: "Flauw als pap, True Lies leent misschien de naam van een filmische blockbuster, maar behoudt niets van de persoonlijkheid die het zou onderscheiden van het overvolle veld van spionageromances."

Kijken?


True Lies is op dit moment niet te streamen, huren, kopen of downloaden via streamingdiensten in Nederland, maar je kan de serie wel kopen op dvd of blu-ray.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nu te zien op NPO Plus: de erg goed ontvangen serie 'The Chosen'
Series / Specials

Nu te zien op NPO Plus: de erg goed ontvangen serie 'The Chosen'

Ontdek spannende en verslavende series op NPO Start/ Plus, zoals de internationaal bekroonde The Chosen.

Er staan een heleboel leuke, spannende en verslavende series op NPO Start en NPO Plus. Het is soms een hele klus om een leuke serie te vinden. Hieronder vind je een lijst van vier goede series die te vinden zijn op NPO Start/ Plus.

The Chosen



Deze internationaal bekroonde serie op NPO Plus is bedacht door Dallas Jenkins. De serie heeft, op het moment van schrijven, een fantastische publieksscore van 95% op Rotten Tomatoes. De volledige financiering is door middel van crowdfunding geregeld.

The Chosen vertelt het verhaal van Jezus. Dit bekende verhaal is een moderne hervertelling vanuit het perspectief van de mensen om Jezus heen.



Everyone But Us



Everyone But Us heeft één seizoen dat te zien is op NPO Plus. De serie vertelt het verhaal van Hilma en Ola, een jong stel.

Zij willen graag een kind, maar ze raken niet zwanger. Al hun vrienden en familie denken de oplossing te weten en overspoelen hen met adviezen, terwijl het jonge stel alleen op hun ivf-behandeling wil focussen.



Rotown



Deze serie op NPO Start is een goede aanrader voor iedereen die van een goede komedieserie houdt. Deze humor wordt tot leven gebracht door onder andere Funda Müjde, Thuy Nguyen en Roziena Salihu.

In Rotown delen Aisha en Farah een appartement in Rotterdam. Ze proberen samen hun grootste angsten te overwinnen, maar dit gaat niet altijd even goed.



Beck



Beck is een Zweedse misdaadserie, gebaseerd op de boeken van Maj Sjöwall en Per Wahlöö. Peter Haber speelt het titulaire personage Martin Beck. De serie is uiteraard te streamen op NPO Plus.

Martin Beck is een echte antiheld. Hij is een inspecteur bij de Zweedse moordbrigade en is uitstekend in zijn werk. Bovendien is hij super intelligent en is hij beter dan al zijn collega's in het verhoren van verdachten.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'House of the Dragon' overtuigt niet helemaal na eerste aflevering
Series / Nieuws

'House of the Dragon' overtuigt niet helemaal na eerste aflevering

De kijkcijfers van House of the Dragon s2 zijn niet zo hoog als bij de aftrap van het eerste seizoen.

Afgelopen zondag trapte het tweede seizoen van House of the Dragon af op de Amerikaanse HBO. Het kijkcijfer van de eerste aflevering geeft een goed beeld van hoeveel mensen de prequelserie op het netvlies hebben.

Het blijkt dat de kijkcijfers iets tegenvallen. Er keken namelijk minder mensen naar deze eerste aflevering van seizoen twee, dan naar de eerste aflevering van het debuutseizoen uit 2022.

Ruim 2 miljoen minder


Volgens Comicbook.com trok de nieuwste aflevering 7,8 miljoen kijkers verspreid over HBO en de streamingdienst Max. De allereerste aflevering kwam in 2022 tot zo'n 10 miljoen kijkers. Dit betekent een verschil van 22 procent in het voordeel van "The Heirs of the Dragon" uit augustus 2022.

Positief is dat de aflevering wel de meeste kijkers ooit trok op de streamingdienst Max. Er werden ook records in Europa geboekt met de streamingdienst die afgelopen maanden vernieuwd werd.

Seizoen 3


Onlangs werd duidelijk dat seizoen drie al is goedgekeurd. Het huidige seizoen bestaat uit acht afleveringen. De volgende aflevering verschijnt op maandag 24 juni op HBO Max in Nederland.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze aangrijpende scène in 'Mindhunter' werd onverwacht goedgekeurd
Series / Nieuws

Deze aangrijpende scène in 'Mindhunter' werd onverwacht goedgekeurd

Niet elke regisseur staat open voor suggesties van de acteurs of actrices.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Filmmaker David Fincher heeft in zijn omvangrijke carrière veel bijgedragen aan de entertainmentindustrie, en staat als regisseur bekend om alles tot in detail uit te werken en vast te leggen.

Soms staat hij echter ook open voor suggesties. Zo ook in het door velen geliefde Mindhunter. Hoofdrolspeler Jonathan Groff had voor zijn personage van FBI-agent Holden Ford een aantal goede ideeën.

Geen clichés, maar originaliteit


Groff is altijd groot bewonderaar van Fincher geweest en zag het als een droom die uitkwam om met Fincher samen te werken. Tijdens het werken aan Mindhunter zag de acteur ruimte voor verbetering in een bepaalde scène.

De schrijvers en Fincher waren namelijk bezig de relatie tussen Holden en zijn vriendin Debbie (Hannah Gross) af te ronden, en Groff stelde voor om een scène te maken waar het uitmaken van een relatie een keer niet ontaardt in chaos, en waarin Holden de situatie intellectueel analyseert.

Misstap van Netflix


Fans van Mindhunter hebben Netflix nog steeds niet vergeven dat de serie geen derde seizoen kreeg. De streamingdienst vond de serie destijds te duur in verhouding tot het aantal kijkers. Ook Fincher heeft inmiddels laten weten dat de serie nu echt definitief voorbij is.



Gelukkig zijn er altijd nog twee seizoenen van het zeer geliefde Mindhunter te streamen op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit kun je verwachten van de nieuwste 'Star Trek'-serie 'Starfleet Academy'
Series / Nieuws

Dit kun je verwachten van de nieuwste 'Star Trek'-serie 'Starfleet Academy'

De co-showrunner en uitvoerend producent doet het idee achter 'Star Trek: Academy' uit de doeken.

In een recent interview met de LA Times kreeg de 'Star Trek'-veteraan de nodige vragen over de franchise voorgeschoteld. Dit was niet in de laatste plaats over de nieuwste serie, Star Trek: Academy.

Fans vragen zich al langere tijd af waarom dit verhaal zich in de 32e eeuw afspeelt en niet in de meer vertrouwde 23e, dan wel 24e eeuw. Kurzman is van mening dat de gekozen tijdlijn een authentieker verhaal biedt. De kadetten in de 31e eeuw lijken op de jongeren van de 21e eeuw, die relatief minder zekerheden hebben en juist dingen opnieuw moeten opbouwen.

Vanzelfsprekend


De serie heeft met Holly Hunter en Paul Giamatti in elk geval twee ijzersterke acteurs weten te strikken. Het verhaal zelf is echter minstens zo belangrijk. De makers hebben gekozen voor de 32e eeuw, de tijdlijn waarin Star Trek: Discovery zich afspeelt. Kurzman onthulde dat zijn 17-jarige zoon een factor was in zijn keuze voor de tijdlijn.

Kurzman: "Ik zie waar mijn 17-jarige zoon in de toekomst mee te maken gaat krijgen. De zekerheden die eerdere generaties hadden zijn voor hem, en voor zijn generatie, niet langer weggelegd".

Grote veranderingen


Door de grote veranderingen in de laatste decennis krijgen jongeren van vandaag met nieuwe uitdagingen te maken, vindt de co-showrunner en uitvoerend producent. "Hij beseft dat hij de rommel van eerdere generaties moet opruimen. Zijn generatie moet uitzoeken hoe ze dat het beste kunnen doen, wat een behoorlijke uitdaging is. Door het verhaal te plaatsen in een tijdperk dat lijkt op onze moderne tijd, heb je een authentieke context.".



" Dit zijn de eerste kadetten in honderd jaar, nadat zich een aantal behoorlijk ingrijpende gebeurtenissen heeft afgespeeld. Als we de serie in de glorietijd van de Federatie hadden geplaatst, dan was dat minder realistisch geweest. Nu heb je jonge mensen die dingen moeten ontdekken en opnieuw moeten opbouwen. Daarin lijken ze op moderne jongeren," besluit Kurzman.

Wat staat ook alweer waar?


Star Trek: The Original Series, Star Trek: The Next Generation, Star Trek: Deep Space Nine en Star Trek: Voyager staan op Netflix. Als je toch bezig bent, vergeet dan ook Star Trek: Enterprise niet. Star Trek: Strange New Worlds en Star Trek: Discovery staan echter op SkyShowtime.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Haatkijkers krijgen hun zin: 'Star Wars'-serie 'The Acolyte' onterecht afgekraakt?
Series / Nieuws

Haatkijkers krijgen hun zin: 'Star Wars'-serie 'The Acolyte' onterecht afgekraakt?

Er is verwarring en ophef ontstaan rond negatieve recensies van films met 'acolyte' in de titel.

De gemoederen lijken verhit te raken zodra er over Star Wars: The Acolyte wordt gesproken. Het kan natuurlijk dat critici en kijkers verschillende meningen hebben, maar nu viel iets curieus op te merken.

Op X wordt gesproken over plotselinge slechte recensies voor films die een variant van 'acolyte' in de titel hebben. De film Acolytes uit 2008 is hier een voorbeeld van. Eerder sprak de Lucasfilm-topvrouw Kathleen Kennedy met de New York Times over de geliefde franchise en de uitdagingen die daaraan verbonden zijn.

Hartstochtelijk


Het is algemeen bekend dat het 'Star Wars'-fandom hartstochtelijk is over alles wat met de films, series, strips en games te maken heeft. Star Wars: The Acolyte kreeg, en krijgt, er flink van langs op social media.

Showrunner Leslye Headlands idee over de opkomst van de Sith klinkt goed en Star Wars Legends heeft genoeg materiaal wat dat betreft. Het is natuurlijk mogelijk dat de uitwerking van het idee gebrekkig is, of zelfs ronduit slecht.

Verkeerde titel


Wat er nu precies speelt wordt niet helemaal duidelijk aangezien sommige kijkers op Rotten Tomatoes slechte reviews hebben gepost onder de verkeerde titels. @JordanMaison merkt op dat "een film uit 2008 een stortvloed aan negatieve recensies krijgt". @Jay12678, oftewel Jayson Koos, merkte iets dergelijks op over een fan film uit 2022. In beide gevallen zat het woord 'acolyte' in de titel.





De LA Times citeerde eerder een uitspraak van Lucasfilm-baas Kathleen Kennedy aan de New York Times: "Het werken met zulke enorme franchises, in deze tijden met social media, kan behoorlijk angstaanjagend zijn". Gezien de heftige reacties online lijkt Kennedy hier een punt te hebben.

Waar te zien?


Voorlopig blijft Star Wars: The Acolyte nog wel even de aandacht krijgen. Je kunt de serie streamen op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.