search

Ons nieuws van donderdag 20 juni 2024

Twee grote en immens goede bioscoopfilms zijn nu op Netflix erg sterk bekeken
Series / Nieuws

Twee grote en immens goede bioscoopfilms zijn nu op Netflix erg sterk bekeken

Netflix begint weer vol te staan met oude successen en dat vinden de abonnees klaarblijkelijk erg leuk.

Als je nu een blik werpt op de Netflix Top 10 met films, dan valt op dat er heel wat uiteenlopende catalogusfilms in de lijst staan. Dit zijn ook steeds vaker oudere bioscoopfilms van Disney, Warner Bros. en andere grote studio's.

Enige tijd beschikte Netflix niet over films van de allergrootste studio's. Omdat het financieel niet goed gaat met alle streamingdiensten, lenen ze weer films uit aan de grote concurrent. Recent voegde Netflix de films The Fault in Our Stars en Get Out toe aan hun aanbod.

Succesfilms


Zowel Josh Boone's The Fault in Our Stars als Jordan Peele's Get Out waren grote successen, respectievelijk in 2014 en 2017. De eerste film haalde maar liefst $307 miljoen op bij een budget van $12 miljoen en Get Out eindigde op $256 miljoen bij een budget van nog geen $5 miljoen.

De ontvangst was ook sterk. The Fault in Our Stars staat op 81 procent op de Tomatometer en Get Out noteert zelfs een prachtige 98 procent na 402 recensies.

Nu te zien


Op dit moment bezetten deze succesfilms de negende en tiende plaats in de Netflix Top 10.



In The Fault in Our Stars ontmoeten twee tieners (Ansel Elgort, Shailene Woodley) elkaar in een steungroep voor kankerpatiënten en gaan samen de uitdaging aan om een relatie op te bouwen in de schaduw van een terminale ziekte.

Get Out


In Get Out is Chris (Daniel Kaluuya) bang om de ouders van zijn vriendin Rose (Allison Williams) te ontmoeten. Zijn zenuwen blijken terecht als de ontmoeting van ongemakkelijk tot angstaanjagend wordt.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'House of the Dragon': De laatste drakenrijders van Valyria
Series / Specials

'House of the Dragon': De laatste drakenrijders van Valyria

De Targaryens migreren van Valyria naar Westeros en worden de laatste drakenrijders na Valyria's ondergang.

Dit is het eerste artikel in een vierdelige serie over de achtergrond van de Targaryens. House of the Dragon toont de koninklijke Targaryen-familie op het toppunt van hun macht, voordat ze in een onderlinge strijd verwikkeld raken. De Targaryens zijn uniek. Ze zijn letterlijk de laatste drakenrijders van Valyria, het machtige rijk in Essos dat ten onder ging. Ook laat de geschiedenis zien dat de band met Huis Velaryon meerdere generaties teruggaat, wat culturele en politieke redenen heeft.

Het verhaal van de Targaryens begon met de drakenrijder Aenar Targaryen, afkomstig uit een oude Valyrische familie. Hij verkocht zijn bezittingen en met zijn gezin, bestaande uit meerdere echtgenotes, kinderen en vijf draken, emigreerde hij naar Westeros. Dit was twaalf jaar voor de Doem van Valyria. Ongeveer een eeuw later begint zijn afstammeling Aegon aan de verovering van Westeros. House of the Dragon speelt zich ongeveer tweehonderd jaar na Aenars komst af.

Ondergang Valyria


Aenars dochter Daenys had een apocalyptische droom over de vernietiging van de Vrijplaats Valyria. Onder hoon van overige Valyrische adel nam hij de droom serieus. De Targaryens vestigden zich op het eiland Drakensteen (Dragonstone) en woonden in het kasteel met dezelfde naam. Dit kasteel was eeuwen eerder door Valyria gebouwd als westelijke militaire basis.

De Vrijplaats Valyria was een geavanceerd rijk, dat op een gegeven moment het gehele Valyrische Schiereiland omvatte. Het werd geregeerd door veertig adellijke families. Deze families waren drakenrijders, die onder andere magie gebruikten om hun draken te beheersen. Het is echter niet zo dat alle edele families in Valyria automatisch drakenrijders waren. Daarnaast betekende een hoge maatschappelijke klasse ook niet automatisch een positie als bestuurder. Met de Doem ging een deel van de kennis over Valyria verloren, dus het is niet helemaal duidelijk hoe de verhoudingen precies lagen.

Natuurramp


De hoofdstad droeg dezelfde naam en het rijk was voor een belangrijk deel afhankelijk van slavenarbeid. De slaven waren nodig voor het delven van koper, tin, ijzer, goud en andere metalen in de mijnen onder de vulkaanketen van Valyria, ook wel de Veertien Vlammen genaamd. Valyria was om die reden genoodzaakt tot veroveren, aangezien het rijk een constante aanvoer van arbeidskrachten nodig had. De oorzaak van de Doem is niet bekend en de maesters hebben verschillende speculaties over de natuurramp. De vulkaanketen kwam collectief tot een uitbarsting en de vlammen reikten tot de hemel. De aarde scheurde uiteen als gevolg van aardbevingen en kokend water kwam omhoog uit de diepte van de korsten. Waar ooit land was, was nu de Dampende Zee (Smoking Sea) met een aantal eilanden.



De ondergang van Valyria maakte de Targaryens tot de laatste drakenrijders, wat potentieel tot enorme macht inhield. Aenars familie is uitzonderlijk door hun band met draken, aangezien de Targaryens niet de enigen waren met wortels in de Vrijplaats. Huis Velaryon en Huis Celtigar waren ook uit Valyria afkomstig. Deze families kwamen destijds echter zonder draken naar Westeros. De Velaryons hadden zich ruim voor de Targaryens op het continent gevestigd. Zij woonden op het naburige eiland Driftmark, ten westen van Drakensteen. Dit eiland vormde destijds een belangrijke westelijke handelspost voor Valyria.

Handel


De Doem van Valyria maakte de Targaryens ironisch genoeg in een klap uniek, terwijl ze in Valyria geen prominente positie hadden. De draken werden echter niet ingezet voor verovering, maar om handel te ondersteunen. De nazaten van Aenar woonden ongeveer honderd jaar in Westeros zonder dat ze een machtsgreep deden. Van de oorspronkelijke vijf draken stierven er vier een natuurlijke dood op Drakensteen. Balerion was de enige overgebleven draak die uit Valyria was meegekomen en hij werd uiteindelijk koning Viserys' (Paddy Considine) draak. Aan het begin van House of the Dragon leeft Balerion niet meer en we zien de gigantische schedel van het dier in de troonzaal. In Game of Thrones is de schedel naar de kelders verplaatst.

Bekijk op instagram


Aenars familie vormde een goede relatie met Huis Velaryon. Huis Celtingar, van het eiland Klauwoog (Claw Isle), ten noorden van Drakensteen, was de andere familie met wie de Targaryens samenwerkten. Er is sprake van een strategische ligging ten opzichte van de Zwartwaterbaai (Blackwater Bay) door de smalle doorgang genaamd de Geul (The Gullet). De Targaryens en de Velaryons deden zaken met de passerende schepen, waarbij de Velaryons het overwicht hadden op zee en de Targaryens met hun draken in de lucht. In de eerste aflevering van het tweede seizoen wordt Rhaenyra (Emma D'Arcy) geïnformeerd dat de Geul geblokkeerd is, wat de toevoer naar Koningslanding (King's Landing), waar de tegenstander zit, zo goed als onmogelijk maakt.

Bondgenootschap


Het bondgenootschap tussen de Targaryens en de Velaryons gaat dus ongeveer tweehonderd jaar terug. Beide families bewoonden westelijke posten van Valyria en deelden ook een oorsprong in Valyria. Het karakteristieke zilverwitte haar van Corlys (Steve Touissaint) toont de connectie van zijn familie met de Vrijplaats, maar de draken zijn het gevolg van de band met de Targaryens.



Het huwelijk tussen Rhaenys Targaryen (Eve Best) en Corlys was zeker niet de eerste officiële verbintenis tussen deze twee families. Zo was veel eerder Valaena Velaryon de moeder van Aegon de Veroveraar. Op haar beurt had Valaena weer een moeder die een Targaryen was, dus de bloedbanden waren diep met elkaar vervlochten. Toen Aegon de Veroveraar uiteindelijk zijn draken inzette om koning van Westeros te worden, waren de Velaryons zijn trouwe vazallen.

Cultuur van de drakenrijders


In Valyria waren incestueuze huwelijken gebruikelijk aangezien men geloofde dat je op die manier je bloedlijn zuiver zou houden. De steun van Huis Velaryon aan Rhaenyra in House of the Dragon berust dus op meer dan machtsmotieven. Er is ook sprake van een gedeelde cultuur en een gedeelde persoonlijke geschiedenis. Dit illustreert dat de Targaryens sinds hun komst naar Westeros tevens trouw bleven aan de cultuur van de drakenrijders van Valyria.

Het tweede deel gaat dieper in op Valyria, de rol die draken speelden en de magie die gepraktiseerd werd. House of the Dragon is te bekijken op HBO Max.

De afbeelding in de link is afkomstig van Wikipedia.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Niemand kent deze misdaadserie met een voortreffelijke 9,2 op de IMDb
Series / Specials

Niemand kent deze misdaadserie met een voortreffelijke 9,2 op de IMDb

'Scam 1992: The Harshad Mehta Story' is gebaseerd op de Indiase beursfraude van 1992 en was een groot succes.

India staat bekend om leuke en goede films te maken, maar series kunnen ze ook maken. Zo heb je Scam 1992: The Harshad Mehta Story, die uitkwam in 2020 en een groot succes was. Het werd geregisseerd door Hansal Mehta met Jai Mehta als co-regisseur en is gebaseerd op de Indiase beursfraude van 1992, gepleegd door veel beursmakelaars waaronder Harshad Mehta.

De serie is een aanpassing van het boek The Scam: Who Won, Who Lost, Who Got Away uit 1992 van journalisten Sucheta Dalal en Debashish Basu. Het scenario en de dialogen zijn geschreven door Sumit Purohit, Saurabh Dey, Vaibhav Vishal en Karan Vyas.

Verhaal


Pratik Gandhi speelt de hoofdrol als Harshad Mehta met Shreya Dhanwanthary in een medehoofdrol als Sucheta Dalal. De serie bevat ook belangrijke rollen voor Satish Kaushik, Anant Mahadevan, Rajat Kapoor, K. K. Raina, Lalit Parimoo, Hemant Kher en Nikhil Dwivedi.

Scam 1992 speelt zich af in het Bombay van de vroege jaren '90 en richt zich op het levensverhaal van Harshad Mehta, zijn opkomst en de daaropvolgende ondergang. Toen de pittige financiële journalist Sucheta Dalal hem ontmaskerde als de man achter de grootste financiële zwendel van India in die tijd, schudde dat de natie op.

9,2 op 10


Scam 1992 werd goed ontvangen en kreeg uiteindelijk veel lof voor de prestaties van de castleden, het schrijfwerk en de belangrijkste technische aspecten. Op IMDb heeft het dan ook een hoge score van 9,2 op 10 en staat het op de 28e plaats in hun lijst van best gewaardeerde televisieseries.



De serie ontving in India heel wat prijzen en werd de meest bekeken webserie op het Indische streamingplatform SonyLIV. Ook de muziek van Scam 1992 was populair, waarbij het titelnummer werd gerecreëerd door een beatboxband uit Frankrijk, wat viraal ging op YouTube.

Tweede deel


In maart 2021 werd aangekondigd dat er gewerkt wordt aan het tweede deel van de franchise, getiteld Scam 2003, gebaseerd op de 2003 Stamp Paper Scam. Dit tweede deel kwam in 2023 uit op SonyLIV en kreeg ook vooral positieve recensies.



Scam 2003 werd geregisseerd door Tushar Hiranandani, met Hansal Mehta als co-regisseur. Het is gebaseerd op een waargebeurd verhaal van valse stempelpapieren gepleegd door Abdul Karim Telgi in het begin van de jaren 2000 en is geïnspireerd door het boek Telgi Scam: Reporter's ki Diary van Sanjay Singh. Gagan Dev Riar speelt de hoofdrol van Abdul Karim Telgi.

Kijken?


Zowel Scam 1992 als Scam 2003 is op dit moment niet te vinden op de verschillende streamingdiensten in Nederland en is enkel te zien op het Indische streamingplatform SonyLIV.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Veelbelovende serie met Tom Holland wist niet te overtuigen: slechts 33% op Rotten Tomatoes
Series / Specials

Veelbelovende serie met Tom Holland wist niet te overtuigen: slechts 33% op Rotten Tomatoes

'The Crowded Room' is een psychologische thrillerserie, die erg gemengd ontvangen werd.

De miniserie The Crowded Room van Apple TV+ leek veelbelovend. Maar zelfs Tom Holland kon deze volgens de critici niet redden…

The Crowded Room is een Amerikaanse psychologische thrillerserie uit 2023. De serie is gebaseerd op de nonfictie roman The Minds of Billy Milligan van Daniel Keyes uit 1981. De serie is gemaakt door Akiva Goldsman.

Danny Sullivan


De serie volgt Danny Sullivan (Holland), een man die gearresteerd is na zijn betrokkenheid bij een schietincident in New York in 1979. Hij wordt geïnterviewd door Rya Goodwin (Amanda Seyfried). Langzaam geeft hij zijn mysterieuze verleden bloot aan zowel Rya als de kijker.

Danny neemt Rya via zijn verhalen mee in zijn verleden. Hij blikt terug op de momenten die hem gevormd hebben als persoon en ook al met al hebben gezorgd voor het schietincident waarvoor hij opgepakt werd.

Echte persoon


Het personage Danny is geïnspireerd op de echte Billy Milligan. Hij werd in de jaren 70 opgepakt voor meerdere misdaden, waaronder een gewapende overval en meerdere verkrachtingen.



Omdat Milligan gediagnosticeerd was met Dissociatieve identiteitsstoornis pleitten zijn advocaten er tijdens zijn rechtszaak voor dat er sprake was van ontoerekeningsvatbaarheid. Twee van zijn andere persoonlijkheden zouden de misdaden gepleegd hebben.

Gemengde reacties


Ondanks het indrukwekkende verhaal, wist The Crowded Room de critics niet te overtuigen. Op Rotten Tomatoes krijgt de serie een magere score van 33% op de tomatometer. Opvallend genoeg is het publiek juist razend enthousiast, wat te zien is aan de score van 92%.

The Crowded Room is te bekijken op Apple TV+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Daredevil: Born Again': Dit cruciale element kun je opnieuw verwachten
Series / Nieuws

'Daredevil: Born Again': Dit cruciale element kun je opnieuw verwachten

Tijdens een panel op de Fan Expo in Boston werden fans blij van deze mededeling.

Daredevil: Born Again is momenteel in postproductie. In de nieuwe Disney+-serie zien we vrijwel de gehele cast uit de oorspronkelijke Netflix-serie terug. Charlie Cox kondigde aan dat een cruciaal element opnieuw onderdeel uitmaakt van de serie.

Hiermee doelt de acteur op de zogeheten 'oner' ('in-één-take'). Dit zijn gevechtsscènes die in één doorlopende take worden gefilmd, dan wel een scène die nauwelijks gemonteerd is. Daredevil stond hierom bekend en in de nieuwe serie zal deze techniek opnieuw gebruikt worden.

Verschillende hoeken


In de oorspronkelijke serie werd hier vaker gebruik van gemaakt. Je kunt hierbij denken aan het gevecht in de gang, dat plaatsvond in het derde seizoen.

De opname gebeurde letterlijk in één take, waarbij de camera de acteurs actief volgt en je als kijker de knokpartij vanuit verschillende hoeken te zien krijgt. Een andere optie is een natuurlijke overgang, die vervolgens gebruikt wordt om er een andere take achteraan te monteren.

Uitleg


Cox legde desgevraagd uit wat de oner inhoudt en maakte ondertussen de fans blij. Cox: "De mensen die enthousiast worden [van oners] zullen zeker niet teleurgesteld worden". Dit type gevechtsscènes zal in de reboot dus opnieuw te zien zijn.



Daredevil: Born Again wordt in maart 2025 verwacht op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Fans van 'The Walking Dead' kregen op een gegeven moment echt een bloedhekel aan dit personage
Series / Specials

Fans van 'The Walking Dead' kregen op een gegeven moment echt een bloedhekel aan dit personage

Lori Grimes uit 'The Walking Dead' werd door veel fans gehaat.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
In een serie is er altijd wel een personage dat de fans niet graag zien en beginnen te haten. In The Walking Dead waren er veel personages en is het dus niet echt een verrassing dat er op een gegeven moment een personage was dat de fans een bloedhekel aan hadden.

Dat personage is Lori Grimes, die gespeeld werd door Sarah Wayne Callies. Ze is te zien in de eerste drie seizoenen van The Walking Dead. Lori is de vrouw van het hoofdpersonage Rick Grimes (Andrew Lincoln), een voormalig hulpsheriff die de leider van een groep overlevenden wordt van de Alexandria Safe-Zone.

Lori Grimes


Lori Grimes was een sterke, onbaatzuchtige, onafhankelijke en emotionele vrouw, maar werd ook getoond als moeilijk en veeleisend op momenten. Haar man Rick raakte gewond tijdens zijn werk en belandde in een coma tijdens de uitbraak. Nadat ze geloofde dat Rick dood was, nam ze haar zoon Carl (Chandler Riggs) en Rick's beste vriend Shane Walsh (Jon Bernthal) mee naar Atlanta.

Daar begon ze een relatie met Shane, iets wat problemen zou veroorzaken voor de rest van haar leven. Wanneer Rick uiteindelijk uit zijn coma ontwaakt en zijn weg vindt naar Atlanta, worden de dingen nog moeilijker voor Lori. Vooral wanneer er onthuld wordt dat ze zwanger is.

Seizoen 2 en 3


Gedurende seizoen twee van The Walking Dead deed Lori haar best om ervoor te zorgen dat haar ongeboren kind gezond zou zijn en vroeg ze zich af of de baby überhaupt in zo'n verschrikkelijke wereld geboren zou moeten worden.



Toen het derde seizoen begon, begon Rick haar te mijden, iets wat haar steeds meer pijn deed. Ze bevalt uiteindelijk van een dochter, maar sterft bij de bevalling. Rick was kapot van verdriet toen hij ontdekte dat ze tijdens de bevalling was overleden. Lori toonde zichzelf als een zeer onbaatzuchtig persoon toen ze haar laatste momenten onder ogen zag, waarbij ze ervoor koos om haar baby's leven boven haar eigen leven te stellen, iets wat ze opofferde met nauwelijks een seconde bedenktijd.

Seksisme


Voor haar rol als Lori in The Walking Dead werd Callies genomineerd voor de Saturn Award voor Beste Actrice op Televisie in 2010 en behoorde ze tot de castleden van The Walking Dead die in 2012 de Satellite Award voor Beste Cast - Televisieserie wonnen. Ondanks de nominaties wordt Lori Grimes vaak beschouwd als een van de slechtste personages in de televisieserie en wordt ze door heel wat fans van de serie gehaat.



Veel van de haat die Lori Grimes te verduren kreeg van fans van The Walking Dead kan worden toegeschreven aan seksisme. Kijkers waren niet tevreden dat het personage zo snel verderging met haar leven nadat ze geloofde dat haar man Rick dood was, of dat ze bleef liegen tegen hem over haar affaire met zijn beste vriend Shane en haar zwangerschap.

Kijken?


Wil je Lori Grimes zien in The Walking Dead? Je kan de serie bekijken op zowel Netflix als Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De eerste recensies over 'Billy the Kid' seizoen 2: kijken of skippen?
Series / Nieuws

De eerste recensies over 'Billy the Kid' seizoen 2: kijken of skippen?

Kijkers zijn dolenthousiast over het tweede deel van seizoen 2 van Billy the Kid.

Sinds Yellowstone en prequels 1883 en 1923 is het genre van de western weer super populair. Sinds deze series uit zijn, worden er steeds meer series gemaakt die zich afspelen in het wilde westen. Wat hebben kijkers te zeggen over het tweede deel van seizoen 2 van de western Billy the Kid?

Billy the Kid kwam in 2022 uit en een jaar later was de serie al vernieuwd voor een tweede seizoen. Deze serie vertelt het verhaal van de Amerikaanse outlaw Billy the Kid. Hij is van Ierse afkomst maar wil een cowboy worden. Hij moet zich echter eerst bewijzen voordat hij zichzelf zo mag noemen.

Rotten Tomatoes


Hoewel de critici niet zo enthousiast waren over seizoen 1, waren de kijkers op Rotten Tomatoes waren dat wel. Zij gaven de serie een score van 82%. Seizoen 2 verplettert echter deze score met 96% (op het moment van schrijven).

"Tom Blyth is een uitstekende keuze voor Billy Bonney", aldus 'Ry V'. De kijker vervolgt dat de serie niet altijd even historisch accuraat is, maar dat dat niets wegneemt van het kijkplezier.

Zeer intrigerend


Ook 'isa e' is tevreden met deel 2: "Solide vervolg tot nu toe, Jessie Evans is een goede acteur.Het enige kritiekpunt is dat de nachtscènes te donker zijn, waardoor het moeilijk te zien is wat er gebeurt."



Het is dus duidelijk! Kijkers zijn dolenthousiast over het tweede deel van seizoen 2. Billy groeit in de serie op, waardoor hij door meerdere acteurs wordt gespeeld. Het lukt hen stuk voor stuk om de essentie van dit personage over te brengen.

Apple TV+


Ben je benieuwd geworden naar deze cowboy? Stream dan Billy the Kid op Apple TV+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Iconische scifi-televisie: Riskante manoeuvre in de ruimte leverde een van de beste scènes in dit genre op
Series / Specials

Iconische scifi-televisie: Riskante manoeuvre in de ruimte leverde een van de beste scènes in dit genre op

Deze serie combineert actie, diepere thema's en indrukwekkende visuele effecten.

De militaire scifi-serie Battlestar Galactica heeft prestigieuze prijzen gewonnen voor onder andere het verhaal en de visuele effecten. Dit is meer dan verdiend, wat een bepaalde verhaallijn in het derde seizoen demonstreert.

De tweedelige aflevering 'Exodus' (afl. 3 en 4) speelt zich af op de planeet New Caprica. Tijdens een bruut gevecht wordt de potentieel dodelijke Adama Manoeuvre uitgevoerd door de bemanning van de Battlestar. De aflevering won een Emmy Award in de categorie Beste Visuele Effecten en wordt tot één van de beste gevechtsscènes in scifi gerekend.

Geschiedenis


De franchise heeft een mythologie waarin de menselijke soort ook op een planeet, genaamd Kobol, is geëvolueerd. Dit menselijke ras is behoorlijk geavanceerd en bewoont daarnaast twaalf andere planeten, ook wel de Twaalf Koloniën genoemd. Een ras van robots, genaamd Cylons, zijn de voormalige slaven van de mensheid. Deze robots kwamen in opstand tegen hun meesters en verwoestten zowel Kobol als de Twaalf Koloniën. De resterende 50.000 mensen hebben hun toevlucht gezocht op de Battlestar Galactica. Onder leiding van admiraal William "Bill" Adama (Edward James Olmos) reizen ze richting een nieuwe planeet, genaamd de Aarde.

Battlestar Galactica geeft de geschiedenis tussen de Cylons en de mensheid op een genuanceerde manier weer. Ook de Cylons hebben een evolutie doorgemaakt: in de loop der tijd hebben ze een menselijk uiterlijk gekregen. Het ironische is dat deze geëvolueerde Cylons op hun beurt weer 'standaard' robots hebben gemaakt, die ze vervolgens als slaven behandelen. De verhaallijn over New Caprica weerspiegelt deze complexe dynamiek.

Adama Manoeuvre


Op deze, voor het overige barre, planeet wonen mensen die hier een nieuw thuis willen opbouwen. Wanneer een groep Cylons New Caprica vindt, strijken ze neer en willen daar ook gaan wonen. Deze Cylons zijn echter niet eensgezind over wat er met de mensen moet gebeuren. Eén groep Cylons wil in vrede samenleven, maar de militante groep Cylons, die de mensen wil onderwerpen, krijgt de overhand. Het verzet tegen de Cylon-overheersing van New Caprica bestaat uiteindelijk uit zowel mensen als Cylons. Om de mensen te evacueren en in veiligheid te brengen besluit admiraal Adama tot een riskante militaire zet, die later de naam 'Adama Maneouvre' krijgt.



De Battlestar moet het Blauwe Eskader, bestaande uit Viper-gevechtsschepen, dicht op het oppervlak van de New Caprica lanceren. Op die manier kunnen de Vipers ter plekke meevechten. De Battlestar moet dus eerst neerdalen in de atmosfeer van de planeet. Direct na de lancering van het eskader moet de schip onmiddelijk weer omhoog springen, wat nog niet eerder is gedaan. De admiraal neemt een enorm risico, omdat de enorme druk het schip kan vernietigen.

Vrije val


De eerste fase van Adama's plan wordt uitgevoerd door de Commander Air Group (CAG). Deze specialisten zijn verantwoordelijk voor complexe operaties. In de scène zie je kapitein Louanne "Kat" Katraine (Luciana Carro) aan het hoofd van het Rode Eskader. Dit eskader vliegt richting New Caprica, waar vervolgens meerdere drones gelanceerd worden. Deze zogeheten swallows ('zwaluwen') geven een vals signaal af, dat bedoeld is om de Cylon-schepen af te leiden. De Cylon Number Three/D'Anna Briers (Lucy Lawless) realiseert zich dat het om een afleiding gaat, maar op dat moment is het al te laat en de Battlestar is al begonnen aan de 'vrije val'.



In de scène is het moment te zien waarop de Battlestar, schijnbaar uit het niets, aan de hemel verschijnt. Vervolgens schieten de piloten van het Blauwe Eskader de mensen op het terrein te hulp. Een Cylon-wachttoren wordt vernietigd en de grote poort wordt wordt gebombardeerd, waardoor de mensen kunnen ontsnappen. Er hangt echter een prijskaartje aan deze overwinning. De Battlestar is behoorlijk beschadigd en dit draagt bij aan de nodige verwikkelingen in de rest van het seizoen. Jaren later is deze militaire operatie nog steeds hooggewaardeerd door de fans en de moeite van het bekijken waard.

Waar te zien?


Je kunt Battlestar Galactica streamen op Prime Video en op SkyShowtime.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe manga-verfilming op Netflix: De volgende hitserie met miljoenen kijkers?
Series / Nieuws

Nieuwe manga-verfilming op Netflix: De volgende hitserie met miljoenen kijkers?

'Rising Impact': Een nieuwe anime op Netflix over een jonge golfer.

Bereid je voor op de nieuwe serie Rising Impact! Hier zijn 5 dingen die je moet weten voordat je begint met kijken.

Waar gaat de serie over?


Rising Impact volgt de reis van Gawain Nanaumi, een derdeklasser met een passie voor honkbal die via professionele golfer Kiria Noshino ontdekt dat hij uitzonderlijk goed is in golf. Gawain streeft ernaar de beste professionele golfer te worden, terwijl hij tal van uitdagingen en getalenteerde rivalen tegenkomt.

Waar is de serie op gebaseerd?


Rising Impact is gebaseerd op de Japanse manga-serie geschreven en geïllustreerd door Nakaba Suzuki. Deze manga werd van november 1998 tot februari 2002 in het tijdschrift Weekly Shōnen Jump gepubliceerd en omvat 17 tankōbon-volumes.

Wie spelen er in de serie?


Misaki Kuno als Gawain Nanaumi, bekend van haar rol in Made in Abyss. Yo Taichi als Kiria Noshino, eerder te horen in The Promised Neverland. Yumiri Hanamori als Lancelot Norman, ook bekend van Laid-Back Camp.

Voor wie is deze serie?


Rising Impact is perfect voor fans van sportanime en inspirerende verhalen over persoonlijke groei. Als je hebt genoten van series zoals Haikyuu!! of Yuri on Ice, dan zul je deze serie zeker waarderen. Het is een mix van competitie, emotie en doorzettingsvermogen die een breed publiek zal aanspreken.

Is de serie te bingen?


Ja, Rising Impact is ideaal voor een binge-sessie. De serie bestaat uit één seizoen met 12 afleveringen van ongeveer 25 minuten. Als je van plan bent om alles in één keer te kijken, ben je ongeveer 5 uur bezig.



Rising Impact is vanaf 22 juni 2024 te zien op Netflix. Mis het niet!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuw personage in 'The Acolyte' wordt compleet uitgelachen
Series / Nieuws

Nieuw personage in 'The Acolyte' wordt compleet uitgelachen

De Star Wars-serie lijkt maar weinig goed te kunnen doen, ook de Sith Lord moet het ontgelden.

Aanvankelijk leek de Star Wars-serie The Acolyte een creatieve stap in het grote universum. De serie speelt zich af ruim voor de eerste films en series van Disney+ en liet voorafgaand aan de aftrap interessante trailers zien.

Toch is er veel commentaar. De critici waren overwegend positief, maar de kijkers en fans (en misschien wel de haters) laten veel erg kritische reviews achter op sites als Rotten Tomatoes, IMDb en Metacritic. Nu moet een nieuw personage het ook ontgelden. - Let op SPOILERS!

Sith Lord


In de vierde aflevering van The Acolyte zien we een enorme cliffhanger. We krijgen namelijk eindelijk een blik op de master van Mae (Amandla Stenberg). Vooral de helm zorgt voor hilariteit en het personage wordt nu al "Darth Teeth" genoemd.

De echte bijnaam van het personage lijkt "The Master" te zijn. Het personage draagt ​​een metalen helm met slechts een dunne spleet van oor tot oor waar de drager doorheen kan kijken, met een dunne, skeletachtige kaaklijn en metalen "tanden" als mondstuk voor de helm.

Reacties


Ondanks alle kritiek wordt de serie wel goed bekeken. Twitter staat ramvol reacties van voor- en tegenstanders. Hieronder vind je er een aantal. Wil je liever de nieuwste aflevering gaan kijken? Die vind je nu op Disney+.







Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nog een serie als 'Band of Brothers': "Dat gaat nooit gebeuren"
Series / Nieuws

Nog een serie als 'Band of Brothers': "Dat gaat nooit gebeuren"

De oorlogsserie Band of Brothers is moeilijk nog een keer te maken.

Eerder dit jaar verscheen de serie Masters of the Air op Apple TV+, een oorlogsserie die werd geproduceerd door Steven Spielberg en Tom Hanks. Zij waren eerder verantwoordelijk voor de WO2-series Band of Brothers en The Pacific van HBO.

De ontvangst van Masters of the Air bleek duidelijk minder sterk dan de voorgangers. Dit heeft mogelijk iets te maken met de wijze waarop tv-series en films tegenwoordig worden gemaakt.

Inmenging


Tijdens een interview met de Emmys in 2023 liet schrijver Erik Jendresen weten dat de baas bij HBO heel veel vrijheid gaf aan Spielberg en de andere mensen achter de schermen bij Band of Brothers.

Jendresen in gesprek met de Emmys: "Chris Albrecht, destijds directeur van HBO, had het idee dat als je het juiste creatieve team samenstelde en ze vervolgens met rust liet, ze beter werk zouden afleveren dan alles waar zij, de leidinggevenden, invloed op konden uitoefenen."

Tegenwoordig anders


"Ik parafraseer, maar zijn standpunt was: 'Er is geen leidinggevende bij HBO die jullie kan vertellen hoe je dit moet doen, of hoe je het beter kunt doen. Het gaat gewoon niet gebeuren.' Iets wat je vandaag de dag nauwelijks zou zien gebeuren," sloot Jendresen af.



Band of Brothers is gebaseerd op het gelijknamige boek van Stephen Ambrose en was een groot succes in 2001. Er werden 7 Prime Time Emmy's, een Golden Globe en nog veel meer prijzen gewonnen.

Streaming


Als je Band of Brothers nog een keer wil zien, dan vind je de tiendelige miniserie op zowel Netflix als HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
4 moeilijk te vinden en bijzonder spectaculaire series op Netflix
Series / Nieuws

4 moeilijk te vinden en bijzonder spectaculaire series op Netflix

Het ruime aanbod van Netflix biedt ook genoeg plek voor alles wat met sport te maken heeft.

Netflix betrad op 11 september 2013 de Nederlandse markt en sindsdien is hun catalogus gegroeid tot grote hoogte. Te midden van deze lading aan topseries zijn verborgen juweeltjes die vaak over het hoofd worden gezien. We hebben vier van deze series voor je uitgelicht. Zijn deze iets voor jou?

Six Nations: Full Contact



Sport en vooral Rugby lijken in Nederland qua populariteit op streamingdiensten een beetje weg te vallen. Desalniettemin ontvangen de acht afleveringen op Netflix van het publiek op Rotten Tomatoes een prima 80%.

De makers van Formule 1: Drive to Survive vertellen in Six Nations: Full Contact het verhaal van het Zeslandentoernooi van 2023. Welk team gaat er met de winst vandoor en welk team krijgt de houten lepel?



Ballers



Oorspronkelijk van HBO, maar later verhuisd naar Netflix, krijgt deze serie met Dwayne 'The Rock' Johnson een uitstekende waardering van 88% op Rotten Tomatoes.

In het voor een Emmy genomineerde Ballers toont Johnson zijn 'warme en sympathieke charme' als een voormalige NFL-speler die financieel manager wordt.



Club de Cuervos



Deze geestige Mexicaanse dramaserie staat met vier seizoenen op Netflix. Op de Tomatometer krijgt de serie van het publiek een prima score van 89%.

Een broer en zus gaan in Club de Cuervos zowel een strijd aan met hoge verwachtingen als een strijd met elkaar nadat ze een voetbalteam hebben geërfd. Een serie van de makers van Nosotros los Nobles.



Captains of the World



We zullen het in Nederland waarschijnlijk niet zijn vergeten. Het WK in Qatar, en vooral het opstootje tussen Messi en Weghorst. Het publiek op Rotten Tomatoes heeft ontzettend genoten van deze docuserie, daar het de bijna perfecte score van 98% krijgt.

Messi. Mbappé. Neymar. Kane. Ronaldo. Beleef in Captains of the World het WK vanaf de rand van het veld naast spelers en aanvoerders terwijl hun teams vechten voor voetbalglorie tijdens het FIFA WK voetbal van 2022.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Draak uit 'House of the Dragon' bovenop het Empire State Building in New York
Series / Nieuws

Draak uit 'House of the Dragon' bovenop het Empire State Building in New York

HBO komt met een ongelooflijke stunt om de start van het tweede seizoen te promoten.

Het Empire State Building bekent kleur in deze grootse promotiestunt van HBO Max. Vhager, de draak van Aemond (Ewan Mitchell), heeft zich om de toren van het gebouw gewikkeld. Deze majestueuze wolkenkrabber telt 103 verdiepingen, is ongeveer 380 meter hoog en diverse grote bedrijven zijn er gevestigd. Denk hierbij aan LinkedIn en Shutterstock.

Het beheer is in handen van het trustkantoor Empire State Realty Trust en CEO Tony Malkin zei in een verklaring dat ze helemaal voor Team Green zijn, oftewel koning Aegon II's (Tom Glynne-Carney) fractie. In het gebouw zelf is tijdelijk een IJzeren Troon geplaatst en door de stad wapperen banieren op de bekende toeristische punten.

Van dichterbij


Malkin liet het volgende weten: "Vhagar is neergedaald in het hart van New York en heeft de toren van het beroemdste gebouw ter wereld geclaimd". Door de rest van de miljoenenstad wapperen banieren, waardoor je ziet wie voor Team Green is en wie voor Team Black is met Rhaenyra (Emma D'Arcy).

De opblaasbare reproductie van de gigantische draak is maar liefst 27 meter lang en zit ter hoogte van de 86e verdieping. Bezoekers kunnen in het gebouw van dichtbij de indrukwekkende replica bekijken.

Strijd


De eerste aflevering van seizoen 2 is inmiddels te zien. Huis Targaryen is verdeeld geraakt en in een onderlinge strijd terechtgekomen die het begin van het einde inluidt.

Bekijk op instagram


House of the Dragon is te bekijken op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.