search

Ons nieuws van zaterdag 22 juni 2024

Deze 4 series zijn absolute kijktips op de streamingdienst NPO Plus
Series / Specials

Deze 4 series zijn absolute kijktips op de streamingdienst NPO Plus

Ontdek vier fantastische series op NPO Plus als alternatief voor streamingdiensten zoals Netflix en Disney+.

De kosten voor een abonnement op Netflix of Disney+ zijn alleen maar aan het stijgen. NPO Start/Plus is dan een heel goed alternatief. Op deze site zijn geweldige series te vinden, waaronder deze vier.

Zussen



Deze serie is geregisseerd door Annemarie van de Mond en Michiel de Jong en is uiteraard gewoon te streamen op NPO Plus.

Zussen volgt drie halfzussen die de erfenis van hun overleden vader moeten delen. Ondertussen proberen ze het mysterieuze verleden van hun vader te ontrafelen.



Exit



Volgens VPRO wordt Exit op NPO Plus ook wel de Wolf of Wallstreet uit Noorwegen genoemd. Perfecte serie om te bingen dus.

Exit volgt vier vrienden. Hun leven lijkt perfect, maar ze beginnen elkaar en zichzelf steeds meer te verliezen in de duistere wereld van drank en drugs.



Ridley



Deze misdaadserie is gemaakt en geschreven door Paul Matthew Thompson. Hij is vooral bekend van zijn werk aan Vera. Beide series zijn te streamen op NPO Plus.

Alex Ridley is met vervroegd pensioen gegaan nadat zijn vrouw en dochter zijn overleden. Hij werkte eerst als inspecteur en zijn oude team hoopt eigenlijk dat hij weer terugkomt.



Sanditon



Sanditon is gebaseerd op het onvoltooid manuscript van de bekende schrijfster Jane Austen. De serie op NPO Plus is geschreven door de Emmy-winnaar Andrew Davies.

Charlotte Heywood laat in Sanditon haar leven op het platteland achter om naar de nieuwe stad Sanditon te verhuizen. Haar leven verandert in één klap als blijkt dat niet iedereen te vertrouwen is.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Sofía Vergara was "des duivels" door Netflix-serie: "Het raakte me enorm"
Series / Nieuws

Sofía Vergara was "des duivels" door Netflix-serie: "Het raakte me enorm"

De Colombiaance actrice vertelt over de pittige hoofdrol in de miniserie die ze tevens produceerde.

De Colombiaanse actrice Sofia Vergara produceerde en speelde tevens de hoofdrol in de miniserie Griselda, het verhaal over "de peetmoeder van de cocaïne", Griselda Blanco.

In een interview gaf Vergara aan dat ze dit verhaal al twaalf jaar lang wilde verfilmen. Pas na het enorme succes van Modern Family kreeg ze de financiering rond. Het omschakelen naar een gewelddadig personage bleek echter een behoorlijke stap.

Vertrouwde omgeving


De komedieserie Modern Family was een vertrouwde en ontspannen omgeving. Vergara: "[Het filmen van] 'Modern Family' was een dagelijks terugkerend feestje. Ik was met vrienden en had het naar mijn zin".

Gloria was een positief personage, terwijl het spelen van de ambitieuze en spijkerharde Griselda Blanco een totaal andere ervaring was. "Ik kwam echt woest thuis. Geen wonder dat drama-acteurs therapie nodig hebben".

Opluchting


Het duurde even voordat Vergara haar draai had gevonden. Dit lukte uiteindelijk, maar "ik was opgelucht dat [het filmen van] 'Griselda' maar zes maanden duurde. Het raakte me ontzettend," aldus de actrice.



Griselda kun je streamen op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze internationale topseries vind je alleen op NPO Start
Series / Specials

Deze internationale topseries vind je alleen op NPO Start

NPO Start biedt spannende en grappige series, waaronder deze topseries uit Italië en Australië.

Het is helemaal niet nodig om een duur abonnement af te sluiten bij Disney+ of Netflix of een andere grote streamingdienst. NPO Start heeft een ijzersterk aanbod van spannende en grappige series die je niet wil missen.

The Capture



Dit Brits drama uit 2019 is onlangs toegevoegd aan het aanbod van NPO Start. De serie is geschreven en geregisseerd door Ben Chanan.

In The Capture moet inspecteur Rachel Carey de meest ingewikkelde zaken oplossen. Alsof dat al niet moeilijk genoeg is, kan ze bijna niemand vertrouwen behalve haar instincten.



Black Snow



Ook Black Snow is sinds kort te zien op NPO Start. Deze Australische misdaadserie heeft momenteel één seizoen, maar is in maart 2024 vernieuwd voor een tweede.

Black Snow speelt zich af in 2019. Detective James Cormack krijgt de moeilijke taak om de moord van Isabel Baker op te lossen, een onopgelost levensdelict uit 1994.



Hotel Portofino



Hotel Portofino is geschreven en geregisseerd door Matt Baker (Before We Die). Zowel seizoen 1 als seizoen 2 is te streamen op NPO Plus.

Voor deze derde kijktip reizen we terug in de tijd naar de jaren twintig. Dit drama volgt een rijke Britse familie in Italië. Ze krijgen echter te maken met bedrog en corruptie. Hoe gaan zij hun hotel redden?



ZeroZeroZero



Voor deze laatste kijktip blijven we in Italië. ZeroZeroZero is namelijk een Italiaanse thriller. Uiteraard is deze serie gewoon te streamen op NPO Plus.

ZeroZeroZero volgt de familie Lynwood. De familie is de belangrijkste tussenpersoon voor de maffia en verschillende drugskartels. Dit betekent dat zij verantwoordelijk zijn voor de grote lading cocaïne die vanuit Mexico naar Italië moet.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Boys' seizoen 4: voelt vooral als voorbereiding op een zinderend slotseizoen
Recensie

'The Boys' seizoen 4: voelt vooral als voorbereiding op een zinderend slotseizoen

De superheldensatire begint wat in herhaling te vallen, maar biedt dit seizoen gelukkig nog genoeg nieuws voor een warme aanbeveling.

Regie: Philip Sgriccia, Frederick E. O. Toye, Eric Kripke, e.a. | Cast: Karl Urban (Billy Butcher), Antony Starr (Homelander), Jack Quaid (Hughie Campbell), Erin Moriarty (Annie January), Karen Fukuhara (Kimiko Miyashiro), e.a. | Afleveringen: 8 | Speelduur: 55-68 minuten | Jaar: 2024

Al enkele seizoenen wachten kijkers van The Boys op de psychotische meltdown van Homelander, een Trumpiaanse versie van Superman met al zijn krachten maar zonder zijn brave inborst. Deze schurk, voortreffelijk gespeeld door Antony Starr, heeft namelijk genoeg kracht om het hele land kort en klein te slaan. Toch blijft het daar nog even op wachten, want seizoen vier lijkt vooral bezig de stukken op het bord te plaatsen voor het vijfde en laatste seizoen.

Billy Butcher, leider van de groep huurlingen waar de serie naar is vernoemd, heeft ondanks de duivelse grijns van vertolker Karl Urban dit seizoen maar weinig te lachen. Zijn lichaam is na de gebeurtenissen van seizoen drie namelijk aan het aftakelen. Voor het eerst beseft Butcher dat hij stervende is en hij nog maar een paar kansen heeft om Homelander uit te schakelen en Ryan, de zoon van zijn grote liefde Becca, terug te winnen.

Urban laat daardoor een hele andere kant zien van de huurling, maar hij heeft ook een duiveltje op zijn schouder in de vorm van nieuwkomer Joe Kessler, gespeeld door The Walking Dead-ster Jeffrey Dean Morgan. Deze oude vriend is Butcher in het kwadraat. Zijn toetreding tot het team zet de onderlinge relaties meer dan eens op scherp.

Ook bij The Seven, het corrupte superheldenteam dat The Boys proberen te dwarsbomen, zijn enkele plaatsen vrijgekomen. Eerste vervanger Firecracker is een weinig subtiele superheldenversie van Alex Jones, die voor een hoop grappige scènes zorgt maar ook déjà vu's naar naziheldin Stormfront uit seizoen twee. Niettemin geeft een handvol scènes uitstekend commentaar op de opkomst van deze opportunistische extreemrechtse shockjocks in de echte wereld.

De tweede superschurk, Sister Sage, is veel interessanter. Zij is weliswaar de slimste persoon op aarde, maar haar betweterige persoonlijkheid maakt haar een paria in de superheldengemeenschap. Ondanks zijn minachting nodigt Homelander haar uit, wat leidt tot een aantal hilarische confrontaties wanneer het besef indaalt dat zijn plan voor superheldenheerschappij helemaal niks voorstelt. Waar Homelander zich voorheen omringde met laffe idioten, wordt The Seven met Sister Sage erbij opeens een stuk gevaarlijker.

De rest van de personages heeft dit seizoen zijn eigen avonturen, maar die vallen helaas wel vaak in herhaling. Met name de verhaallijnen van A-Train, The Deep, Kimiko en Frenchie voelen als uitgebreide variaties op wat we al in eerdere seizoenen zagen. Hughie is gedegradeerd tot een bijrol, maar heeft alsnog wat indrukwekkende scènes met zijn vader en zijn vriendin Starlight. Deze superheldin krijgt overigens veel meer te doen, doordat ze een protestbeweging tegen Homelander leidt.

Net als in de huidige Verenigde Staten staan beide kampen lijnrecht tegenover elkaar, terwijl Homelander vanwege een misdaad in de rechtszaal moet verschijnen. Het lijkt ook geen toeval dat het seizoen toewerkt naar 6 januari, waarop de nieuwe Amerikaanse president ceremonieel wordt erkend door de Senaat. Op die datum spoorde Trump in 2021 een menigte aan om het Capitool te bestormen, toen duidelijk werd dat hij het presidentschap zou verliezen aan Joe Biden. Met zo'n Amerika in de echte wereld is het misschien maar beter dat The Boys er een strik omheen doet

De humor, de seksscènes en het geweld zijn in seizoen vier weer zo overdreven dat je niet anders kan dan lachen om de tragiek. Maar het voelt wel alsof The Boys alles heeft gezegd wat er te zeggen valt over de staat van het hedendaagse Amerika. In seizoen vijf gaan er waarschijnlijk vooral klappen vallen. Net als de hoofdpersonen takelt de serie langzaam af.

★★★★☆

The Boys is te zien bij Prime Video.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze epische en veelbelovende serie moet je in juli gaan kijken
Series / Specials

Deze epische en veelbelovende serie moet je in juli gaan kijken

De historische serie 'Those About to Die' is vanaf volgende maand te zien op Prime Video.

Het is binnenkort eindelijk zover: de veelbelovende serie Those About to Die gaat in première. Wij beantwoorden vijf vragen, zodat jij weet wat je van de serie kunt verwachten.

Waar gaat Those About to Die over?


Those About to Die speelt zich af in het Oude Rome en laat ons een deel van de stad zien dat nog niet vaak is getoond. We zien hoe de vieze zaak van het entertainen van de massa in zijn werk ging, waarbij het publiek kreeg wat ze het liefste wilden zien: bloed.

De serie speelt zich af in het jaar 79 na Christus. De bevolking wordt tevreden gehouden door entertainment als gladiatorengevechten en wagenrennen. Het Colosseum wordt gebouwd om aan de groeiende verwachting van het publiek te voldoen.

Waar is het verhaal op gebaseerd?


Het verhaal van Those About to Die is gebaseerd op de gelijknamige non-fictie klassieker van Daniel P. Mannix. Deze kwam uit in 1958 en geeft inzicht in de Romeinse geschiedenis, specifiek de levens van gladiatoren.

Wie spelen er in de serie?


In de serie zien we verschillende bekende gezichten. De beroemde Britse acteur Anthony Hopkins speelt de rol van de Romeinse keizer Vespasianus, die regeerde van het jaar 96 tot 79. Daarnaast is Iwan Rheon, bekend van zijn rol als Ramsay in Game of Thrones, te zien als Tenax.



Wie zijn de makers van de serie?


De serie is geregisseerd door de Duitse rampenfilm regisseur Roland Emmerich (Godzilla, The Day After Tomorrow) en Marco Kreuzpaintner (Summer Storm, Bodies). Daarnaast werd de serie ontwikkeld door schrijver en producer Robert Rodat (Saving Private Ryan).

Voor wie is dit een aanrader?


Voor liefhebbers van historische series, in het specifiek over de Romeinse tijd, is dit uiteraard een serie die je niet gemist mag hebben. Ook is dit een aanrader wanneer je graag kijkt naar films en series vol ruwe actie en zwaardgevechten, waaronder Game of Thrones, Gladiator, Vikings en Barbarians.

Those About to Die is vanaf 19 juli te zien op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Na 'Dahmer' gaat deze seriemoordenaar je de stuipen op het lijf jagen in nieuwe tv-serie
Series / Nieuws

Na 'Dahmer' gaat deze seriemoordenaar je de stuipen op het lijf jagen in nieuwe tv-serie

Een van de beruchtste seriemoordenaars uit de Amerikaanse geschiedenis is het onderwerp van een nieuwe serie.

John Wayne Gacy geldt als een van de meest beruchte seriemoordenaars uit de Amerikaanse geschiedenis. Niet alleen vermoordde hij tientallen mannen in de jaren '70, maar verkleedde hij zich in de weekenden als 'Pogo the Clown' om kinderen te amuseren. Een bizar verhaal dus

De Amerikaanse streamingdienst Peacock heeft nu aangekondigd dat er een serie wordt gemaakt over de misdaden van Gacy met de titel Devil in Disguise: John Wayne Gacy.

Een moeilijke rol


Daarnaast weten we nu ook dat Michael Chernus (Severance, Dead Ringers de moordenaar zal spelen. Docuserie John Wayne Gacy: Devil In Disguise diende als inspiratie.

In de serie gaan we zien hoe Gacy tussen 1972 en 1978 33 jonge mannen ontvoerde, vermoordde en begroef in een kruipruimte onder zijn huis.

Ode aan de slachtoffers


Veel aandacht gaat uit naar de verhalen van de slachtoffers, veelal homoseksuele mannen die in een toch al zo haatvolle samenleving op tragische wijze aan hun einde kwamen.



Patrick Macmanus (Dr. Death, The Girl From Plainville) zal dienst doen als showrunner, scenarist en uitvoerend producent. Ook Kelly Funke, Noah Oppenheim en Liz Cole zullen produceren.

Wie spelen er nog meer mee?


Er wordt nog gezocht naar acteurs die naast Chernus te zien zullen zijn in de veelbelovende serie.

Devil in Disguise: John Wayne Gacy heeft nog geen releasedatum.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Tweede seizoen Netflix-hit 'Beef' krijgt twee topacteurs als hoofdrolspelers
Series / Nieuws

Tweede seizoen Netflix-hit 'Beef' krijgt twee topacteurs als hoofdrolspelers

Beef wordt een anthology-serie en zal elk seizoen andere hoofdrolspelers bevatten.

[b]Oscar Isaac en Carey Mulligan hebben naar verluidt getekend voor de hoofdrollen in het tweede seizoen van anthology-serie Beef van Netflix. De twee waren eerder samen te zien in de films Inside Llewyn Davis en Drive.

Deadline bracht het nieuws naar buiten en liet weten dat het tweede seizoen zal gaan over twee koppels die ruzie hebben. Het andere koppel zal gespeeld worden door Charles Melton en Cailee Spaeny.

Eerder beoogde acteurs


Ondanks deze aankondigingen moet Netflix nog steeds officieel het groene licht geven voor het tweede seizoen. Dit zal ongetwijfeld niet lang meer duren.

Eerder was het nog de bedoeling dat Jake Gyllenhaal en Anne Hathaway, die we samen in Brokeback Mountain en Love and Other Drugs zagen, de rollen van Isaac en Mulligan zouden spelen.

Grote hit


Er wordt nog gezocht naar bijrolspelers en regisseurs voor het tweede seizoen van de anthology-serie.



Beef was vorig jaar een grote hit op Netflix en won wel meerder Emmy Awards; zowel voor Beste Miniserie als Beste Acteur Steven Yeun) en Beste Actrice (Ali Wong).

Meer Beef


Het is nog onduidelijk wanneer we het tweede seizoen van Beef kunnen verwachten op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Een mooie 8,7 op de IMDb: deze scifi-mysterieserie is "zo goed als iedereen zegt"
Series / Specials

Een mooie 8,7 op de IMDb: deze scifi-mysterieserie is "zo goed als iedereen zegt"

In 'Severance' ontdekt een medewerker dat het bedrijf waarvoor hij werkt niet te vertrouwen is.

Als je fan bent van series die je hersenen laten kraken en je hele wereldbeeld veranderen, dan hebben we een goede aanrader voor je. De psychologische scifi-thriller Severance op Apple TV+ scoort waanzinnig goed.

Severance is een Amerikaanse scifi-thriller, gemaakt door Dan Erickson, Ben Stiller en Aoife McArdle. Het eerste seizoen ging in 2022 in première op Apple TV+. In april van dat jaar werd ook een tweede seizoen bevestigd.

Gescheiden herinneringen


De serie gaat over het biotechnologiebedrijf Lumon Industries, waar een medische ingreep is geproduceerd waarbij de herinneringen van hun medewerkers gebonden zijn aan de plek waar ze zich bevinden.

Als een medewerker op de werkvloer is, kan deze zich niets herinneren van de wereld daarbuiten. En als ze buiten werk zijn, kunnen ze zich niks van hun werkleven herinneren. Hierdoor ontwikkelen zich dus twee persoonlijkheden in één persoon.

Complotten en geheimen


Het plot volgt medewerker Mark S. (Adam Scott), die ermee instemt om mee te doen aan dit zogenaamde severance programma. Langzaam ontdekt hij echter een web aan complotten dat Lumon voor de werknemers geheim houdt.



Volgens een van de recensies op IMDb is de serie "net zo goed als iedereen zegt". Een andere gebruiker vergelijkt het gevoel dat je hebt na het kijken van de serie met films als The Truman Show en Sixth Sense.

Hoge score


Severance scoort dan ook geweldig op de IMDb. Als cijfer krijgt de serie een 8,7/10, gebaseerd op 208.000 reviews. De serie ontving bovendien maar liefst 14 Emmy-nominaties, waaronder voor Outstanding Drama Series.

De releasedatum van seizoen 2 is nog niet bekend. Bekijk Severance op Apple TV+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Ondanks veel klachten, scoort 'The Boys' met de nieuwste aflevering
Series / Nieuws

Ondanks veel klachten, scoort 'The Boys' met de nieuwste aflevering

Seizoen 4 van de superheldensatire debuteert sterk met een groei in kijkers en internationale populariteit.

Een week geleden is het voorlaatste seizoen van The Boys begonnen. Ook deze keer zijn de eerste drie afleveringen online gezet.

Amazon liet weten dat de serie het uitstekend doet. Ondanks vele klachten van fans over Frenchie's nieuwe verhaallijn, blijkt uit de cijfers dat kijkers de serie nog steeds weten te vinden.

Top Vijf


Ten opzichte van de start van seizoen 3 debuteert het nieuwe seizoen sterk, met een toename van maar liefst 21%. Hierbij werd gekeken naar de eerste vier dagen vanaf de première.

Amazon heeft geen concrete cijfers genoemd, maar liet wel weten dat The Boys in de Top Vijf staat van best bekeken seizoendebuut. De superheldensatire komt achter het tweede seizoen van de actieserie Reacher.

Internationaal


Er is echter meer goed nieuws: The Boys doet het namelijk internationaal ook erg goed. Maar liefst 60% van de kijkers is buiten de Verenigde Staten. De serie scoort met name hoog in het Verenigd Koninkrijk, India en Brazilië.

Bekijk op instagram


Seizoen 4 van The Boys is te zien op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Prime Video deze week: Nieuwe magische serie en spannende afleveringen om niet te missen
Series / Nieuws

Prime Video deze week: Nieuwe magische serie en spannende afleveringen om niet te missen

Naast de bekende spectaculaire actieserie komt Prime met een nieuw magisch avontuur.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.

My Lady Jane


Verschijnt op: Donderdag 27 juni | Release: Seizoen 1 | Genre: Avontuur / Komedie / Drama | Kijk op: Prime Video

Ben je klaar voor een episch verhaal van ware liefde, koningsdodende maniakken, ongelooflijke heldhaftigheid, zwaardgevechten, een vleugje magisch realisme en veel seks? Natuurlijk ben je dat. Welkom bij My Lady Jane.



The GOAT


Verschijnt op: Donderdag 27 juni | Release: Seizoen 1 - aflevering 10 | Genre: Reality-TV | Kijk op: Prime Video
Daniel Tosh verwelkomt 14 reality-supersterren in een hilarische, met drama gevulde nieuwe competitiewedstrijd waar zowel de sterken als de volstrekt onnozelen kunnen overleven! Elke week zullen vrijgezellen, huisvrouwen, Food Network-sterren en Shahs of Sunset het tegen elkaar opnemen, en elkaar elimineren, totdat één persoon wordt gekroond tot de grootste aller tijden van de realitytelevisie.



The Boys


Verschijnt op: Donderdag 27 juni | Release: Seizoen 4 - aflevering 5 | Genre: Actie / Komedie / Misdaad | Kijk op: Prime Video

De wereld staat op de rand van de afgrond. Victoria Neuman nadert het Oval Office en zit onder de duim van Homelander die zijn macht versterkt. Butcher, die slechts maanden heeft, is Becca’s zoon verloren en zijn baan als leider van The Boys. Het team is zijn leugens zat. Nu de inzet hoger is dan ooit, moeten ze een manier vinden om samen te werken en de wereld te redden voor het te laat is.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
HBO Max komt aankomende week met 6 indrukwekkende nieuwe afleveringen
Series / Nieuws

HBO Max komt aankomende week met 6 indrukwekkende nieuwe afleveringen

Naast een nieuw avontuur uit Westeros zie je deze week veel humor, drama en reality.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.

House of the Dragon


Verschijnt op: Maandag 24 juni | Release: Seizoen 2 - aflevering 2 | Genre: Actie / Avontuur / Drama | Kijk op: HBO Max

House of the Dragon toont een interne opvolgingsoorlog binnen Huis Targaryen op het hoogtepunt van zijn macht, 172 jaar voor de geboorte van Daenerys Targaryen.



All American


Verschijnt op: Maandag 24 juni | Release: Seizoen 6 - aflevering 12 | Genre: Drama / Sport | Kijk op: HBO Max

All American, geïnspireerd op het leven van NFL-ster Spencer Paysinger, vertelt het verhaal van een jonge American Football-speler uit Compton, die in een wereld vol uitdagingen en kansen komt als hij wordt gerekruteerd door een team uit Beverly Hills



Smiling Friends


Verschijnt op: Maandag 24 juni | Release: seizoen 2 - aflevering 8 | Genre: Animatie / Kort / Komedie | Kijk op: HBO Max

De werknemers van een klein bedrijfje doen er alles aan om geluk te brengen naar een bizarre en kleurrijke wereld. Het bedrijf bestaat uit de cynische Charlie en topwerknemer Pim. Ze bezoeken klanten om hen op te vrolijken.



Overige series nieuw op HBO Max


Hieronder de overige series die deze week op HBO Max verschijnen.

24 juni: The House that Dragons Built (seizoen 2 - aflevering 2) - Documentaire - Elke week na een nieuwe aflevering van House of the Dragon volgt er een nieuwe aflevering van The House that Dragons Built waarbij de kijker mee wordt genomen achter de schermen van HBO's hitserie.

24 juni: Last Week Tonight with John Oliver (seizoen 11 - aflevering 16) - Komedie / Nieuws / Talkshow - John Oliver, een van de grappigste verschijningen uit de recente tv-geschiedenis, komt naar HBO met een gloednieuwe talkshow, waarin hij op onnavolgbare wijze de sociale, politieke en existentiële problemen van Amerika en de wereld aankaart.

25 juni: Botched Bariatrics (seizoen 1 - aflevering 2) - Reality-TV - Volg de reis van patiënten wiens wereld op zijn kop staat na een mislukte obesitas-operatie en hun zoektocht om hun leven terug te krijgen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
HBO Max-serie 'The Penguin' krijgt duistere nieuwe trailer
Series / Nieuws

HBO Max-serie 'The Penguin' krijgt duistere nieuwe trailer

De Batman-spinoff met opnieuw Colin Farrell als de Penguin komt later dit jaar naar HBO Max.

HBO Max heeft een duistere nieuwe trailer vrijgegeven voor The Penguin, de spinoff-serie van Matt Reeves' The Batman.

De achtdelige miniserie speelt zich dagen tot weken na het einde van die film af. We zien het effect van de dood van Carmine Falcone (John Turturro) en de overstroming in delen van Gotham City in geuren en kleuren.

Wie gaat winnen?


Het belangrijkste gevolg is dat er wordt gevochten om de controle over de onderwereld in Gotham. Dat gevecht gaat tussen The Penguin (Colin Farrell), Carmine's dochter Sofia Falcone (Cristin Milioti) en de gearresteerde maffiabaas en Falcone-rivaal Salvatore Maroni (Clancy Brown).

Andere acteurs die de serie bevolken zijn Rhenzy Feliz, Michael Kelly, Shohreh Aghdashloo, Deirdre O’Connell, Carmen Ejogo, François Chau, Theo Rossi en David H. Holmes.

Veelbelovende beelden


Hieronder kun je de intrigerende nieuwe trailer van de DC-misdaadserie bekijken:



Craig Zobel (Mare of Easttown) regisseerde de eerste twee afleveringen en fungeert tevens als uitvoerend producent van de serie. Lauren LeFranc schreef de scenario's en doet dienst als showrunner.

Nog een paar maanden geduld


Andere producenten van de serie zijn Farrell, LeFranc, Dylan Clark, Matt Reeves, Daniel Pipski, Adam Kassanand en Rafi Crohn.

The Penguin moet in september zijn debuut beleven op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Ahsoka'-ster hitserie hint op comeback in het 'Star Wars'-universum
Series / Nieuws

'Ahsoka'-ster hitserie hint op comeback in het 'Star Wars'-universum

Zien we komend seizoen weer een hereniging van twee bekenden uit 'Star Wars'?

Momenteel is Disney middenin het seizoen van de nieuwe serie The Acolyte, maar het loopt alvast vooruit op die andere Star Wars-serie. Hoofdrolspeelster Rosario Dawson deelt namelijk een hint over seizoen twee van Ahsoka

Waar The Acolyte momenteel te kampen heeft met een slechte ontvangst, vooral bij het publiek, wordt Ahsoka in het algemeen prima gewaardeerd. Een vervolgseizoen was dan ook niet meer dan logisch.

Lippen stijf op elkaar


Dawson verscheen onlangs op het Fan Expo-evenement in Boston waar haar werd gevraagd naar het tweede seizoen van Ahsoka. Uit angst om iets te verklappen, en er waarschijnlijk een torenhoge boete voor te krijgen, liet ze niet veel los.

De actrice is wel op de hoogte van de globale opzet van het volgende hoofdstuk, maar hield dit geheim. Na flink doorvragen wisten de journalisten van dienst wellicht de terugkeer van een oude bekende te bevestigen.

Oude vrienden


Tijdens het panel vertelde Dawson ook haar lange vriendschap met Hayden Christensen. Ze had al eens haar wens uitgesproken om weer met hem te werken in een tweede seizoen van Ahsoka. Zijn deelname is echter nog niet is bevestigd. Aangezien de terugkeer van Anakin een hoogtepunt van vorig seizoen was en Dave Filoni als schrijver terugkomt, is de kans op hereniging groot.



Stream alle afleveringen van Ahsoka op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Bear' seizoen 3 belooft zenuwslopende momenten volgens hoofdrolspeler Jeremy Allen White
Series / Nieuws

'The Bear' seizoen 3 belooft zenuwslopende momenten volgens hoofdrolspeler Jeremy Allen White

Alsof de serie niet stressvol genoeg is wordt er blijkbaar een schepje bovenop gedaan.

Het langverwachte derde seizoen van Hulu's hitserie The Bear gaat bijna in première en de promotiecampagne draait op volle toeren. Hoofdrolspeler Jeremy Allen White kan niet wachten tot het publiek het kan zien.

Tijdens een interview met Stephen Colbert in The Late Show with Stephen Colbert sprak White over het aankomende seizoen en wat zijn rol daarin is geweest. Hij beloofde de kijkers een mooier, maar intenser seizoen.

Geen fan van zichzelf


White is van zichzelf wat terughoudend om zijn eigen werk te bekijken maar vertelde: "Meestal vind ik het heel moeilijk om mezelf op camera te zien. Ik doe het niet. Ik hou er niet van. Het is erg moeilijk voor me. Maar ik moet zeggen, toen ik de screener begon te kijken verloor ik mezelf erin en keek ik zeven afleveringen achter elkaar."

Over het aankomende seizoen deelde hij: "Omdat het gewoon zo goed is. Iedereen doet het zo goed. Chris Storer, onze showrunner, blijft spelen met wat de structuur van televisie kan zijn. Ik heb het gevoel dat seizoen één zo anders was dan seizoen twee, en seizoen drie is nog vreemder, vreugdevoller en intenser. Maar het is prachtig."

Stressvol, intens maar geweldig


White speelt in The Bear de rol van Carmen 'Bear' Berzatto, ooit de beste chef ter wereld, die terugkeert naar Chicago om de failliete broodjeszaak van zijn familie te redden na de onverwachte dood van zijn broer.



De vorige twee seizoenen veroverden de harten van het publiek en bezorgden hen een eindeloze adrenaline-ervaring, waardoor de show werd bestempeld als een van de meest stressvolle series ooit.

Stream alle afleveringen van The Bear op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Rotten Tomatoes geeft 100% aan intense waargebeurde serie over tragisch bloedbad
Series / Specials

Rotten Tomatoes geeft 100% aan intense waargebeurde serie over tragisch bloedbad

Deze serie onderzoekt Jim Jones' sekte en massadood en krijgt lovende kritieken op Rotten Tomatoes.

Sektes zijn een complex onderwerp, maar ze wel heel interessant. Onlangs is de serie The Cult Massacre: One Day in Jonestown uitgekomen, die de sekte van leider Jim Jones onderzoekt. Hoe denken critici eigenlijk over deze serie?

Jim Jones begon zijn eigen sekte en beloofde aan zijn volgers een utopische gemeenschap. Dit leidde echter tot de dood van 918 leden. De serie onderzoekt dit waargebeurde verhaal en probeert te achterhalen wat er voorafging aan deze massadood.

Rotten Tomatoes


Al sinds de jaren vijftig was Jones een invloedrijk persoon binnen de christelijke gemeenschap in Californië. Hij richtte zijn eigen kerk op, maar dit werd al snel een sekte. In 1978 vertrok hij met zijn leden naar Guyana, waar zij zonder contact met de buitenwereld in het oerwoud leefden.

De serie onderzoekt een luguber onderwerp, maar dit blijkt critici erg aan te spreken. Zij geven de serie namelijk een perfecte score van 100% op Rotten Tomatoes (op het moment van schrijven).

Een echte thriller voor een modern publiek


Volgens criticus G. Allen Johnson is de serie een echte thriller: "[De serie] gebruikt het beeldmateriaal dat de dagen voor, tijdens en na het bloedbad in Jonestown in Guyana [...] werd gefilmd om een tikkende klok en een real-time thriller te creëren die de tragedie naar een geheel nieuw en modern publiek brengt."



Het enige kritiekpunt is van Christopher Campbell van Nonfics. Hij schrijft dat Cult Massacre "geen goed genoeg beeld schetst als introductie" voor degenen die onbekend zijn met dit verhaal.

Disney+


Voor velen is het beeldmateriaal van die dag genoeg om koude rillingen langs je ruggengraat te laten lopen. John Anderson van Wall Street Journal schrijft dat het beste onderdeel van de serie juist de interviews met de overlevenden zijn.

Het maakt eigenlijk niet uit waar je op let, Cult Massacre: One Day in Jonestown is een serie die je laat nadenken over de wereld en de medemens. Ben je nieuwsgierig geworden? Stream de serie dan op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Krijgt deze grote serie met Jeremy Renner een vierde seizoen?
Series / Nieuws

Krijgt deze grote serie met Jeremy Renner een vierde seizoen?

Het derde seizoen wordt momenteel uitgezonden, maar smaakt zeker naar meer...

Jeremy Renner is weer helemaal terug. Na zowat heel 2023 bezig te zijn geweest met revalideren na een zwaar ongeluk met een sneeuwploeg, is hij momenteel te zien in het derde seizoen van SkyShowtime-serie Mayor of Kingstown.

Daarnaast heeft Renner ook onlangs getekend voor een rol in de nieuwe Knives Out-film Wake Up Dead Man, die momenteel wordt gemaakt door Netflix.

Toekomst van Kingstown


Maar hoe zit het met de toekomst van Mayor of Kingstown? Blijft het bij drie seizoenen of kunnen we meer verwachten van de populaire misdaadserie?

Renner is er nog wat vaag over, maar lijkt zelf wel oren te hebben om meer werk te stoppen in het onderzoeken van zijn hoofdpersonage in de serie.

Meer McLusky


Tijdens een gesprek met Collider zei Renner het volgende over een mogelijk vierde seizoen:



"Ik moet eerst eens seizoen 3 weten te overleven. We gaan het zien. Ik heb ervan genoten om dit personage te spelen, maar er is altijd meer om te onderzoeken. Met een wereld als die in Mayor of Kingstown kun je alle kanten op. Ik heb zelf alleen pas de eerste aflevering van seizoen 3 gezien, dus ik wil eerst de rest eens kijken. De helft van het verhaal ken ik niet eens, want heb me puur op mijn rol gericht."

Bijbenen op SkyShowtime


In Kingstown zien we Renner als Mike McLusky, wiens thuishaven een oorlogsgebied dreigt te worden met alle criminelen die er rondwaren en binnenkomen.

Mayor of Kingstown seizoenen 1 tot en met 3 zijn nu te streamen op SkyShowtime.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.