search

Ons nieuws van maandag 24 juni 2024

Heftige en spannende misdaadserie op Netflix kaapt met veel machtsvertoon de top 10
Series / Nieuws

Heftige en spannende misdaadserie op Netflix kaapt met veel machtsvertoon de top 10

De nieuwe Netflix Original Clanes stijgt razendsnel in de lijst van Netflix.

Afgelopen vrijdag debuteerde de serie Clanes op Netflix. De originele Spaanse misdaadserie van de streamingdienst verscheen afgelopen weekend al in de top en staat ondertussen op de tweede plaats. Veel mensen stemmen dus op de serie af.

De serie wordt door Netflix omschreven met de keywords Thriller en Haat-liefderelaties. Het eerste seizoen bestaat uit zeven afleveringen, die allemaal gelijktijdig online verschenen zijn.

Drugskartel


De serie is geregisseerd door Roger Gual en het verhaal gaat over een advocate die er na de moord op haar vader ontdekt dat hij een dubbelleven leidde. Ze zint op wraak en infiltreert ze in een Galicisch drugskartel om bij de leider te komen.

Over de ontvangst valt helaas niet zo heel veel te schrijven. Op Rotten Tomatoes zijn geen recensies te vinden. Op IMDb staat het cijfer voorlopig op een niet zo hoge 6,0 na nog maar 231 stemmen.

Nu te zien


De hoofdrollen zijn voor Clara Lago, Tamar Novas en Xosé A. Touriñán en je kijkt Clanes nu op Netflix. De afleveringen duren tussen de 41 en 56 minuten.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Epische megaflop uit 2014 staat nu op Netflix en krijgt flink wat bekijks
Films / Netflix Kijktip

Epische megaflop uit 2014 staat nu op Netflix en krijgt flink wat bekijks

De monsterfilm Dracula Untold was geen enorm succes, maar blijft toch veel kijkers trekken.

Films over monsters als Dracula, The Mummy en The Wolf Man trekken al tientallen jaren de aandacht. Soms zien we ze in zeer goede films, maar ook zeer regelmatig in duidelijk mindere titels. Dracula Untold behoort voor velen tot de laatste categorie.

De film van regisseur Gary Shore staat nu (weer) op Netflix en komt binnen op de tiende plaats in de Netflix Top 10. De prijzige monsterfilm weet dus nog heel wat mensen te trekken.

Flop?


Vaak wordt de film omschreven als een flop. Wat betreft de ontvangst klopt dat zeker. Op Rotten Tomatoes staan de twee volgende percentages, Tomatometer: 25% en Audience Score: 58%.

Financieel gezien deed de fantasyfilm het redelijk netjes. Met een geschat productiebudget van 70-100 miljoen dollar werd er wereldwijd zo'n 217 miljoen dollar opgehaald en dat zorgde zelfs voor een redelijke marge voor de geldschieters.

Nu op Netflix


Wil je Dracula Untold (nog) een keer kijken? Grijp dan je kans, want hij staat nu voor je op Netflix.



In Dracula Untold gaan we terug naar de vijftiende eeuw. De jonge prins Vlad Tepes (Luke Evans) offert zich op door zijn ziel te verkopen, om zijn vrouw (Sarah Gadon) en zoon te redden uit de handen van een moordlustige sultan. Hij wordt daarbij de eerste vampier die de wereld ooit gezien heeft: Dracula.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Pretty Little Liars: Summer School': er wordt de vijf vriendinnen geen saaie zomer gegund
Recensie

'Pretty Little Liars: Summer School': er wordt de vijf vriendinnen geen saaie zomer gegund

Een zomerschool wordt het toneel voor een angstaanjagend kat-en-muisspel met een nieuwe dodelijke tegenstander.

Regie: Roxanne Benjamin, Maggie Kiley, Alex Pillai, e.a. | Cast: Bailee Madison (Imogen Adams), Zaria (Farran Bryant), Maia Reficco, (Noa Olivar), Chandler Kinney (Tabby Hawthorne), Malia Pyles (Mouse Honrada), e.a. | Afleveringen: 8 | Speelduur: 46-52 minuten | Jaar: 2024

Zes maanden na de traumatische gebeurtenissen van Original Sin proberen Imogen, Tabby, Faran, Mouse en Noa hun leven weer op de rails te krijgen. De nasleep van hun confrontaties met 'A' heeft gezorgd voor slechte cijfers, die ze op een zomerschool proberen op te krikken. Maar hun plannen voor een rustige zomer worden verstoord door een nieuwe dreiging: Bloody Rose, een mysterieuze figuur die hen achtervolgt en intimideert.

In Summer School, zoals het nieuwe seizoen van Pretty Little Liars getiteld is, zorgt de komst van Bloody Rose voor een extra laag mysterie en horror. De vraag wie dit personage is zorgt voor een constante spanning en de schoolomgeving draagt op een unieke manier bij aan de slashersfeer. Ondanks het gebruik van klassieke horrorclichés weet de serie vaak onverwacht uit de hoek te komen.

Net zoals in het vorige seizoen blijft Imogen een centrale figuur in het verhaal. De worstelingen met haar verleden en haar pogingen om een normaal leven te leiden zorgen voor enkele van de meest ontroerende momenten. De interacties met haar vriendinnen en de nieuwe dreiging vormen de ruggengraat van het verhaal.

Tabby wordt nog steeds gedefinieerd door haar fascinatie voor films. Haar kennis van het horrorgenre helpt om de patronen van Bloody Rose te begrijpen. Hoewel dat interessante inzichten biedt, voelen de overmatige filmverwijzingen en -citaten wat geforceerd aan. Deze leiden af van het hoofdplot en worden soms zelfs behoorlijk irritant.

Noa krijgt dit seizoen meer diepgang. Haar relatie met Shawn wordt verder uitgewerkt, wat zorgt voor emotionele momenten en inzicht in haar worstelingen. Faran richt zich op haar sportcarrière en krijgt aldus te maken met fysieke uitdagingen en de hoge verwachtingen van haar coaches en teamgenoten. Mouse toont een kwetsbare maar vastberaden kant en haar persoonlijke problemen worden op een genuanceerde manier verkend.

De band tussen de vijf hoofdpersonages blijft een van de sterkste punten van de nieuwe Pretty Little Liars. Hun vriendschap en de manier waarop ze samen de uitdagingen aangaan voorzien het verhaal van een emotionele diepte. Ook dit seizoen zien we de constante veranderingen in hun relaties en hoe ze omgaan met nieuwe bedreigingen, wat voortdurend voor spanning zorgt.

Wel is het verwarrend en frustrerend dat de personages soms keuzes maken die niet passen bij hoe ze eerder zijn neergezet. Daarnaast zijn sommige verhaallijnen behoorlijk vergezocht en missen ze logica. Ook hebben veel personages maar één duidelijke eigenschap, zoals Tabby met haar films, wat hen een beetje saai en voorspelbaar maakt. Door dit gebrek aan karakterontwikkeling leef je minder mee met de persoonlijke verwikkelingen, maar de mix van horror en mysterie zorgt nog steeds voor een boeiende kijkervaring. Ook Summer School heeft genoeg in huis om haar kijkers tevreden te stellen.

★★★☆☆

Pretty Little Liars: Summer School is te zien bij HBO Max.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze fantasyserie is allesbehalve een sprookje, maar meer dan de moeite waard: 'Grimm'
Series / Specials

Deze fantasyserie is allesbehalve een sprookje, maar meer dan de moeite waard: 'Grimm'

De sprookjes van de gebroeders Grimm vormden de inspiratie voor de serie, die er een eigen draai aan geeft.

De gebroeders Jacob en Wilhelm Grimm verzamelden volksverhalen in het Duitsland van de 19e eeuw. De makers hebben een bijzondere draai gegeven aan dit historische weetje. In Grimm ben je als grimm namelijk iemand die de wereld moet beschermen tegen allerlei dreigingen van bovennatuurlijke wezens. Nick Burkhardt (David Giuntoli) werkt als politie-agent en komt erachter dat hij afstamt van een lange traditie van grimms.

Nicks tante Marie Kessler (Kate Burton) komt hem op een avond bezoeken, nadat ze naar Portland is gereisd met haar caravan. Nick is door haar opgevoed nadat zijn ouders bij een ongeluk zijn omgekomen. Hij bespreekt met haar het rare verschijnsel dat hij iemands gezicht soms ziet vervormen in iets totaal anders. Marie legt hem uit dat dit een vermogen is dat onderdeel uitmaakt van zijn familie-erfgoed. Marie vertelt haar neef dat de figuren uit sprookjes echt bestaan. Deze worden ook wel 'wesen' genoemd, naar het Duitse woord voor 'wezen'. Het is Nicks rol om op deze creaturen te jagen.

Niet erg cliché


Door zijn vermogens is hij in staat om de verschillende categorieën wesen te herkennen. Wesen kunnen hun ware gezicht tonen door het zogeheten 'wogen', waardoor hun menselijke gezicht omvormt tot hun wesen-gezicht. Een grimm kijkt hier echter letterlijk doorheen, wat Nicks eerdere ervaringen verklaart. Marie is ernstig ziek en heeft niet lang meer te leven. Ze doet Nick de caravan cadeau, waarin zich een grote hoeveelheid boeken bevindt, naast de nodige wapens.

Zo begeeft Nick zich op het onbekende pad van de grimm. De serie is echter minder cliché dan je op het eerste gezicht zou denken. Zo leert Nick gedurende een moordonderzoek de blutbad Monroe (Silas Weir Mitchell) kennen, een type weerwolf. Tot zijn grote verbazing is Monroe meer dan toeschietelijk en maakt duidelijk dat hij een normaal leven leidt en niet zit te wachten op problemen. Monroe en zijn fuchsbau vriendin Rosalee (Bree Turner), die aan een vos doet denken, vormen Nicks ingang in deze nieuwe wereld. Hij verbergt zijn leven als grimm voor zijn partner Hank (Russell Hornsby) en zijn vriendin Juliette (Elizabeth Tulloch).

Behoorlijk fanatiek


Naarmate Nick meer leert over de geschiedenis en de verhoudingen tussen de grimms en de wesen, komt hij erachter dat grimms behoorlijk fanatieke en meedogenloze jagers waren. Bij tijd en wijle sloegen ze flink door. De wesen die hij af en toe tegenkomt reageren ongelooflijk angstig op hem. Hierdoor begint hij na te denken over het verleden en wat voor grimm hij zelf wil zijn. Grimm liep gedurende zes seizoenen waarbij het format bestond uit een mysterie-van-de-week, naast een overkoepelend verhaal dat door de gehele serie speelt. De serie had goede special effects en krijgt mede hierdoor een stevige 90% van de kijkers op de Tomatometer.



Je kunt Grimm bekijken op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze bejubelde HBO-serie uit 2019 wist een waargebeurde ramp perfect te verfilmen
Series / Specials

Deze bejubelde HBO-serie uit 2019 wist een waargebeurde ramp perfect te verfilmen

'Chernobyl' is een levendige en gedetailleerde hervertelling van de kernramp van Tsjernobyl in 1986.

Iedereen weet wat er in 1986 in Tsjernobyl is gebeurd, of je nu al geboren was of niet. In 2019 maakten de zenders HBO en Sky Atlantic daar een serie rond met Chernobyl die gebaseerd is op de kernramp van Tsjernobyl in 1986.

Chernobyl is gemaakt door Craig Mazin, die ook de showrunner is van de serie The Last of Us. Het is een levendige en gedetailleerde hervertelling van de kernramp van Tsjernobyl in 1986 in de Sovjet-Unie. De hoofdrollen worden vertolkt door Jared Harris, Stellan Skarsgård, Paul Ritter, Jessie Buckley en Emily Watson.

Vijf afleveringen


De serie verpakt de crisis zorgvuldig in vijf afleveringen, waarbij de eerste aflevering een gespannen reconstructie van de ramp zelf is, terwijl de volgende vier afleveringen de nasleep en het onderzoek naar het falen van de overheid om te reageren behandelen.

Elk moment is vakkundig (en ongemakkelijk) gemaakt om de instortende wereld weer te geven. Een miniserie van vijf afleveringen voelt als de juiste hoeveelheid ruimte om het incident beknopt uit te werken met aandacht voor kleine momenten om het verhaal de kracht te geven die het verdient.

Herinneringen


Chernobyl is grotendeels gebaseerd op de herinneringen van de inwoners van Pripyat (een stad in Oekraïne), zoals verteld door de Wit-Russische Nobelprijswinnaar Svetlana Alexijevitsj in haar boek Voices from Chernobyl.



Onderzoekers hebben gedocumenteerd dat Alexijevitsj in haar interviews haar eigen woorden heeft ingevoegd en haar uitgebreide herzieningen - zelfs van de ene editie naar de andere - van haar interviews, wat suggereert dat haar werken niet als rechttoe rechtaan geschiedenis moeten worden beschouwd. De serie is dan ook een dramatisering van de ramp.

Muziek


Muziek is een belangrijk deel van een serie. Voor Chernobyl was het de IJslandse componist Hildur Guðnadóttir die daarvoor zorgde. Om een unieke score voor de serie op te nemen, ging Guðnadóttir naar de kerncentrale Ignalina in Litouwen, waar veel van de serie werd gefilmd, om unieke omgevingsgeluiden op te nemen met behulp van geluidsopnamespecialist Chris Watson en scoreproducent Sam Slater.



Daarna luisterden ze in de studio urenlang naar de opnames en sampleden ze geluiden daaruit. Guðnadóttir componeerde het grootste deel van de muziek voor de soundtrack van Chernobyl uit die opnames. Dit was het allemaal waard, want ze won uiteindelijk de Grammy Award voor Beste Score Soundtrack voor Visuele Media.

Lovende kritieken


Chernobyl kreeg lovende kritieken voor zijn cinematografie, historische nauwkeurigheid, acteerprestaties, sfeer, toon, scenario en muzikale score. Bij de Emmy Awards ontving de serie 19 nominaties en won er tien. Bij de Golden Globe Awards won de serie de prijs voor Beste Miniserie of Televisiefilm en won Skarsgård voor Beste Mannelijke Bijrol in een Serie, Miniserie of Televisiefilm.



Op Rotten Tomatoes heeft Chernobyl ook een hoge score van 95%. De kritische consensus op de website luidt: "Chernobyl boeit met een sluipende angst die nooit verdwijnt, en dramatiseert een nationale tragedie met voortreffelijk vakmanschap en een intelligente ontleding van institutioneel verval."

Kijken?


Wil je Chernobyl zien? Je kan de miniserie bekijken op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Verwijderalarm Netflix: Een van de beste oorlogsfilms en nog veel meer
Series / Specials

Verwijderalarm Netflix: Een van de beste oorlogsfilms en nog veel meer

Deze week worden enkele pareltjes verwijderd van Netflix, waaronder de oorlogsfilm 1917.

Het aanbod van Netflix is groot en gevarieerd, maar helaas worden er iedere week ook enkele films en series verwijderd. Ook deze week verdwijnen er weer enkele parels. Gelukkig kan je met deze kijktip nogsnel de beste aanrader bekijken.

1917



Toen 1917 in 2019 uitkwam, veroverde deze film het hart van elke filmliefhebber. Door de geweldige regie van Sam Mendes is het namelijk gelukt om alle gebeurtenissen in slechts één lang shot op te nemen.

1917 vertelt het verhaal van de Britse soldaten Schofield en Blake tijdens de Eerste Wereldoorlog. Zij krijgen de opdracht om een boodschap over te brengen naar het tweede bataljon van het Devonregiment. De geplande aanval zal namelijk uitlopen tot een bloedbad.

Laatste kans: tot en met 30 juni op Netflix.



Laatste kans


Bekijk hieronder de volledige lijst van alle films en series die deze week worden verwijderd.

  • Super Deluxe (2019) - 28 juni
  • Age of Tanks (2017) - 29 juni
  • Clifford de grote rode hond (2021) - 29 juni
  • De Acht Bergen (2022) - 29 juni
  • Jackass Forever (2022) - 29 juni
  • Navires de Guerre: Dans l'enfer des combats (2020) - 29 juni
  • Romeo Akbar Walter (2019) - 29 juni
  • Scream (2022) - 29 juni
  • Sonic the Hedgehog 2 (2022) - 29 juni
  • Une fille facile (2019) - 29 juni
  • 1917 (2019) - 30 juni
  • Ace Ventura: Pet Detective (1994) - 30 juni
  • Around the World in 80 Days (2004) - 30 juni
  • Big Sky River (2022) - 30 juni
  • Blumhouse's Truth or Dare: Extended Director's Cut (2018) - 30 juni
  • Bride Wars (2009) - 30 juni
  • Cardcaptor Sakura (1999) - 30 juni
  • Conor McGregor: Notorious (2017) - 30 juni
  • Cult of Chucky (2017) - 30 juni
  • Death Race: Beyond Anarchy (2017) - 30 juni
  • Dying for Chocolate: A Curious Caterer Mystery (2022) - 30 juni
  • Freedomland (2006) - 30 juni
  • Gangs of New York (2002) - 30 juni
  • Gone Girl (2014) - 30 juni
  • Just Go With It (2011) - 30 juni
  • Mamma Mia! Here We Go Again (2018) - 30 juni
  • Marley & Me (2008) - 30 juni
  • Masha's spookverhalen (2012) - 30 juni
  • Masha's verhalen (2012) - 30 juni
  • Mortal Engines (2018) - 30 juni
  • Mr. & Mrs. Smith (2005) - 30 juni
  • My Summer Prince (2016) - 30 juni
  • Paprika (2006) - 30 juni
  • Project Gio (2019) - 30 juni
  • Romance in Style (2022) - 30 juni
  • Samurai 7 (2004) - 30 juni
  • Scorpion King 5: Book of Souls (2018) - 30 juni
  • Sing (2016) - 30 juni
  • Skyscraper (2018) - 30 juni
  • The Revenant (2015) - 30 juni
  • The Roommate (2011) - 30 juni
  • The Running Man (1987) - 30 juni
  • Tokyo Ghoul (2018) - 30 juni
  • Total Recall (2012) - 30 juni
  • Unfaithful (2002) - 30 juni
  • Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
    Gevatte reactie van 'The Boys' op enorme lading negatieve reacties
    Series / Nieuws

    Gevatte reactie van 'The Boys' op enorme lading negatieve reacties

    Het vierde seizoen van The Boys lijkt minder indruk te maken dat de voorgaande drie seizoenen.

    Inclusief de spin-off Gen V verschenen er al vier seizoenen in de wereld van The Boys van Prime Video. De brute superheldenserie werd tot het nieuwe seizoen op handen gedragen. Het nieuwste seizoen van The Boys krijgt echter een stortvloed aan negatieve reacties.

    Op Rotten Tomatoes staat het vierde seizoen van The Boys op 95% op de Tomatometer, maar heeft slechts 51 procent als Audience Score. De kijkers van de bloederige serie zouden het verhaal te politiek en woke vinden.

    Speciale browser


    Nu slaan The Boys terug. De marketingmachine van Prime Video heeft een video online gezet waarin op een satirische manier de 'BROWSER from Vought' wordt gepromoot.

    We zien Vought CEO Ashley Barrett (Colby Minifie) in een video waarin ze meerdere online issues aanstipt, waaronder privacy, nieuwsmanipulatie en 'review bombing'. Alle gebruikersinformatie zou rechtstreeks naar Vought worden gestuurd. Maar ook naar Homelander… En dat wil natuurlijk niemand.

    Goed nieuws


    Overigens zou de vierde aflevering van The Boys flink wat extra kijkers hebben getrokken dan de eerdere afleveringen en dat zou kunnen betekenen dat de negatieve aandacht in het voordeel van de serie werkt. Op de IMDb staat aflevering vier op een 9,1 ten opzichte van een 7,6, 7,2 en een 7,7 voor afleveringen een tot en met drie.



    Iedere donderdag verschijnt er een nieuwe aflevering van The Boys op Prime Video. Na de aankomende vier afleveringen gaat The Boys nog voor een seizoen door, ook kunnen we een tweede seizoen van Gen V verwachten.
    Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
    Nieuwe afleveringen op NPO Start: Wat je deze week kunt kijken
    Series / Nieuws

    Nieuwe afleveringen op NPO Start: Wat je deze week kunt kijken

    Deze week komt de Nederlandse streamingdienst met veel internationale topseries.

    Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.

    Meisjes van de goede herder


    Verschijnt op: Maandag 24 juni | Release: Seizoen 1 - aflevering 4 | Genre: Documentaire | Kijk op: NPO Start

    In vijf tehuizen in Nederland, de kloosters van de Goede Herder, werden van 1860 tot 1978 20.000 meisjes met een moeilijke jeugd opgevangen. Britta Hosman reist met Lies Vissers, Joke de Smit en R. Riet stad en land af om te reconstrueren wat zij en alle anderen tijdens hun jeugd hebben meegemaakt.



    Opsporing Verzocht


    Verschijnt op: Dinsdag 25 juni | Release: Seizoen 24 - aflevering 24 | Genre: Reality-TV / Misdaad | Kijk op: NPO Start

    In samenwerking met politie, justitie en de kijkers thuis worden criminelen opgespoord. Als er aanhoudingen zijn, wordt de uitzending geblokkeerd. Actuele opsporing met Anniko van Santen.



    The Sketch Artist


    Verschijnt op: Vrijdag 28 juni | Release: Seizoen 1 - aflevering 3 | Genre: Misdaad | Kijk op: NPO Start

    Eve Garance, een jonge, bipolaire vrouw, maakt compositietekeningen om misdaden mee te helpen oplossen. Ze werkt in een onderzoeksteam met Maryse Ferron, een veeleisende bazin die door een ziekte in een rolstoel zit, de norse politieman Bernard Dupin en technicus Anthony Kamal.



    Overige series nieuw op NPO Start


    Hieronder de overige series die deze week op NPO Start verschijnen.

    24 juni: Makkelijk Scoren (seizoen 1 - aflevering 7) - Sport / Komedie - Satirisch sportprogramma waarin Tex de Wit, Jonathan van het Reve en Diederik Smit in hoog tempo de sportweek doornemen. Met uiteraard volop aandacht voor de rafelranden van de sport: commentatoren, supporters, scheidsrechters die het verkeerd zien, de geschiedenis, de toekomst en steeplechase.

    27 juni: Oases (seizoen 3 - aflevering 2) - Informatief / Documentaire - Kefah Allush bezoekt Farafra, een oase in de Egyptische woestijn. Vroeger stroomde het water hier zonder hulp van pompen de grond uit. Tegenwoordig moeten de boeren van Farafra hun putten steeds dieper graven om het grondwater te bereiken. Wat is er aan de hand in deze oase?

    29 juni: The Capture (seizoen 2 - aflevering 5-6) - Misdaad / Mysterie / Thriller - Britse misdaadserie. In een wereld vol deepfakes moet inspecteur Rachel Carey vertrouwen op haar instincten.
    Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
    Nieuw op Netflix: Alle 12 series die je deze week moet zien
    Series / Nieuws

    Nieuw op Netflix: Alle 12 series die je deze week moet zien

    Het wordt weer een bomvolle week met allerlei nieuwe series in verschillende genres.

    Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.

    Kaulitz & Kaulitz


    Verschijnt op: Dinsdag 25 juni | Release: Seizoen 1 | Genre: Documentaire / Biografie / Muziek | Kijk op: Netflix

    Tweelingbroers en supersterren Tom en Bill Kaulitz geven een kijkje in hun privéleven in LA en Duitsland in deze grappige en intieme realityserie.



    Worst Roommate Ever


    Verschijnt op: Woensdag 26 juni | Release: Seizoen 2 | Genre: Documentaire / Misdaad / Thriller | Kijk op: Netflix

    Gewelddadige oplichters. IJskoude moordenaars. Deze angstaanjagende waargebeurde verhalen onthullen enkele van de ergste vormen van samenwonen die je je kunt voorstellen.



    That '90s Show


    Verschijnt op: Donderdag 27 juni | Release: Seizoen | Genre: Documentaire / Drama / Romantiek | Kijk op: Netflix

    In deze coming of age-comedy beleeft een nieuwe generatie tieners een zomer van 'eerste keren' in Point Place.



    Overige series nieuw op Netflix


    Hieronder de overige series die deze week op Netflix verschijnen.

    26 juni: Love is Blind: Brazil (seizoen 4 - aflevering 5-8) - Reality-TV / Romantiek - Het datingexperiment arriveert in Brazilië, waar lokale singles op zoek gaan naar ware liefde en zich verloven, zonder de andere persoon eerst te ontmoeten.

    26 juni: Dinner Time Live with David Chang (seizoen 1 - aflevering 19) - Reality-TV - Chef-kok David Chang presenteert een ongezouten eetervaring terwijl hij kookt voor beroemde gasten en culinaire geheimen deelt.

    27 juni: Supacell (seizoen 1) - Actie / Avontuur / Drama - Als vijf gewone inwoners van Zuid-Londen ontdekken dat ze over buitengewone krachten beschikken, moet één man ze samenbrengen om zijn geliefde te redden.

    28 juni: Oloture: The Journey (seizoen 1) - Drama - Een jonge journalist werkt undercover als sekswerker in Nigeria. Ze wil corruptie aan het licht brengen en vecht voor haar leven terwijl ze een weg naar Europa zoekt.

    28 juni: Owning Manhattan (seizoen 1) - Reality-TV - Vastgoedmagnaat Ryan Serhant leidt een van de grootste bedrijven in New York en vraagt het uiterste van zijn personeel bij de verkoop van de duurste panden.

    28 juni: Savage Beauty (seizoen 2) - Drama - Een mysterieuze vrouw met een tragisch verleden zint op wraak en werkt zich naar binnen in een machtige familie met een schoonheidsimperium en duistere geheimen.

    28 juni: The Mole (seizoen 2 - aflevering 1-5) - Avontuur / Spelprogramma / Mysterie - Geraffineerde puzzels en strategische beslissingen drijven spelers tot het uiterste in deze keiharde competitie, terwijl een onbekende 'mol' de groep ondermijnt.

    29 & 30 juni: Miss Night and Day (seizoen 1 - aflevering 5-6) - Komedie / Fantasie / Romantiek - Een vrouw die op magische wijze dan weer een twintiger en dan weer in de vijftig is, loopt stage bij het Openbaar Ministerie. Ze navigeert tussen twee generaties en een harde baas.

    30 juni: De Smurfen (seizoen 2) - Animatie / Kort / Avontuur - In deze animatieserie voor kinderen gaat een magische groep kleine blauwe wezentjes op avontuur in het bos waar ze wonen.
    Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
    Nieuwe horrorserie van "meest innovatieve filmmaker" krijgt perfecte score op Rotten Tomatoes
    Series / Nieuws

    Nieuwe horrorserie van "meest innovatieve filmmaker" krijgt perfecte score op Rotten Tomatoes

    Joko Anwar's Nightmares and Daydreams ontvangt lovende kritieken op Rotten Tomatoes.

    Fans van het horrorgenre zullen Joko Anwar's Nightmares and Daydreams waarschijnlijk helemaal opsmullen. De horrorserie is sinds kort te zien op Netflix, maar wat vinden critici op Rotten Tomatoes eigenlijk van deze serie?

    Joko Anwar's Nightmares and Daydreams is gemaakt door de getalenteerde Indonesische filmmaker Joko Anwar. Hij maakte in 2005 zijn eerste grote film, Joni's Promise.

    De verhalen van Joko Anwar


    Hij ontving voor zijn eerste film een Citra Award en heeft sindsdien aan veel projecten gewerkt. Zijn Joko Anwar's Nightmares and Daydreams vertelt zeven verhalen die allemaal gelinkt zijn aan elkaar.

    Critici en kijkers hebben in ieder geval genoten van deze mysterieuze serie. De kijkers gaven de serie een score van 78%, terwijl de critici een score van 100% hebben gegeven (op het moment van schrijven).

    Rotten Tomatoes


    Veel critici noemen Anwar een fantastische filmmaker, waaronder Paul Lê van Bloody Disgusting. Hij schrijft: "[S]amen vormen [de afleveringen] de fantastische ideeën van de meest innovatieve filmmaker van Indonesië."



    Anwar heeft uitgelegd dat de inspiratie voor deze serie voortkwam uit enkele sociale en politieke kwesties in Indonesië. Dit is volgens criticus James Marsh van South China Morning Post goed te zien:

    "Door elementen uit horror en sciencefiction te verweven met meer gegronde verhalen over het bewogen verleden van [Indonesië] en de aanhoudende economische ongelijkheid, ontstaat er een verhaal dat groter is dan enkel deze serie."

    Netflix


    Ben je benieuwd geworden naar het werk van de "meest innovatieve" filmmaker? Stream dan Joko Anwar's Nightmares and Daydreams op Netflix.
    Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.