search

Ons nieuws van zaterdag 29 juni 2024

'Sherlock Holmes'-prequel strikt ervaren acteurs voor sleutelrollen
Series / Nieuws

'Sherlock Holmes'-prequel strikt ervaren acteurs voor sleutelrollen

De cast van de detective-serie wordt verrijkt met een paar grote namen.

In 2009 en 2011 scoorde regisseur Guy Ritchie met de films Sherlock Holmes en de sequel Sherlock Holmes: A Game of Shadows. De films waren populair bij zowel kijkers als critici en haalden allebei meer dan een half miljard op aan de bioscoopkassa.

De films mengden het mysterie van de originele verhalen van schrijver Arthur Conan Doyle met spetterend Hollywood-spektakel. In mei kondigde Amazon officieel aan dat er een prequelserie gaat komen die de titel Young Sherlock draagt. Over die serie is er nu leuk castingnieuws.

Vader en moeder


Ritchie en zijn team hebben namelijk de acteurs gevonden die de ouders van de jonge speurneus gaan spelen. Silas Holmes, de vader van Sherlock, gaat gespeeld worden door Joseph Fiennes, bekend van onder andere The Handmaid's Tale en American Horror Story.

Natasha McElhone zal Sherlock Holmes' moeder Cordelia vertolken. McElhone kun je kennen van topseries als Californication, Designated Survivor en het recente Halo.

Prime Video


Wil je de Sherlock-films van Guy Ritchie nog eens zien? Dat doe je op
Prime Video.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'House of the Dragon': De dood, jacht op schimmen en de as van de draak
Series / Specials

'House of the Dragon': De dood, jacht op schimmen en de as van de draak

Targaryens hadden generaties lang drakendromen en deden pogingen om draken weer tot leven te wekken.

Deel 1, 2 en 3 vertelden het verhaal van de Targaryen-dynastie. De Westerosi heersers hadden, in de stijl van Valyrische drakenrijders, hun rijk opgebouwd. Door de obsessie met een voorspellende droom riepen ze zichzelf uit tot koningen van het continent Westeros. Dit artikel biedt de afronding in de reeks over de achtergrond van de Targaryens.

Onderlinge strijd had Huis Targaryen behoorlijk verzwakt. Het machtsevenwicht werd nadelig beïnvloed door het uitsterven van draken en de kennis over Aegons droom was verloren gegaan. Diverse mannelijke Targaryens hadden door de generaties heen drakendromen. Deze dromen stimuleerden pogingen om de draken weer terug te brengen. Ook was Viserys' dolk niet langer eigendom van de Targaryens en ging over op verschillende eigenaren. Pas in Game of Thrones duikt de magische dolk weer op, in de tijd dat Daenerys haar drakeneieren doet uitkomen.

Drakendoder


De Dans der Draken had een verwoestende uitwerking op de regerende familie. De Targaryens hadden nog nauwelijks draken over, wat automatisch betekent dat er minder eieren gelegd werden. Daarnaast kwamen eieren ook niet langer uit en versteenden in de loop der tijd. Koning Aegon III was zelf geen drakenrijder en hield niet eens van draken. Hij begreep echter wel dat draken zijn machtspositie zouden versterken.

Om deze reden liet hij magiërs uit Essos komen in een poging om de overblijvende eieren uit te laten komen. Dit mocht allemaal niet baten en tijdens zijn regeerperiode stierf de laatste draak. Het was een klein en ziekelijk diertje, met mismaakte vleugels. Ze legde vijf eieren, die nooit uitkwamen en in steen veranderden. Om deze reden stond Aegon III in de geschiedenis bekend als Aegon de Drakendoder.

Bloedlijn


In de daaropvolgende tweehonderd jaar deden de Targaryens meerdere pogingen om de draken weer tot leven te wekken. Het is bekend dat het geslacht drakendromen had: dromen met een voorspellend tintje, over de terugkeer van deze dieren. In de Targaryen-bloedlijn was naast een connectie met draken dus ook een type profetische aanleg aanwezig. De nodige mannelijke familieleden die hiermee te maken kregen wisten echter niet goed hoe ze hiermee om moesten gaan. De kennis over Aegons droom was inmiddels verloren gegaan, ook was niet langer bekend dat Aegons voorspelling in de Valyrische dolk was gekerfd. De aard en het belang van dit magische voorwerp voor de familie raakte in de vergetelheid. In House of the Dragon is te horen dat de dolk op het moment van Viserys' overlijden een hoog en schril signaal afgeeft (1:26 - 1:30):



De daaropvolgende jaren laten verschillende pogingen zien om de draken terug te brengen. Koning Baelor I was in dat opzicht een bijzonder figuur. In tegenstelling tot de overige Targaryens, die behoorlijk temperamentvol waren en impulsief konden zijn, bracht hij zijn tijd door met bidden en vasten. Hij was een fervent gelovige en volgde het Geloof van de Zeven. De regeerperiode van Baelor I was vreedzaam en hij bad een half jaar lang bij een drakenei in de hoop dat het zou uitkomen. Je zou kunnen zeggen dat hij consistent een vreedzame aanpak had, maar succesvol was hij niet.

Bon vivant


De Targaryens die na hem kwamen hadden aanmerkelijk ambitieuzere projecten. Prins Aerion Targaryen was een bon vivant, maar hij was ook manipulatief en met een sadistische kant. Hij zou de geschiedenis ingaan als Aerion de Monsterlijke. De prins hield zich bezig met magie en geloofde dat zijn dromen betekenden dat hij een draak in mensengedaante was. Dit resulteerde erin dat hij in een dronken bui een pot wildvuur leegdronk. Aerion geloofde, mede door zijn dromen, dat hij in een draak zou transformeren en een machtig heerser zou worden. Dit pakte duidelijk anders uit en het kostte hem zijn leven.



De meest tragische gebeurtenis speelde zich af op kasteel Zomerhal tijdens de regeerperiode van koning Aegon V. In Game of Thrones zagen we de broer van deze koning, maester Aemon. De koning vierde de geboorte van een nieuwe nakomeling op kasteel Zomerhal, het vakantiepaleis van de Targaryens. Ook wilde hij bij deze gelegenheid zeven drakeneieren in een plechtig ritueel tot leven wekken. De zeven eieren waren ter ere van de zeven goden, tevens waren er vuurmagiërs aanwezig en er zou wildvuur gebruikt worden. Tijdens het ritueel ging iets op een vreselijke manier verkeerd en kasteel Zomerhal ging in vlammen op, waarbij de koning en vele anderen het leven verloren.

Hint


Behalve Aegon de Veroveraar zelf werden zijn nakomelingen dus ook opgejaagd door dromen waarvan ze niet echt wisten wat ze ervan moesten denken. Het duurt bijna honderdvijftig jaar, tijdens de gebeurtenissen in Game of Thrones, voordat Daenerys Targaryen (Emilia Clarke) draken terugbrengt in de wereld. Dit is ook wanneer de Valyrische dolk weer opduikt. Deze blijkt in het bezit te zijn gekomen van Petyr Baelish/Littlefinger (Aidan Gill), die de dolk aan een huurmoordenaar geeft om Bran Stark (Isaac Hempstead Wright) om te brengen. De kijker krijgt een hint met betrekking tot de dolk wanneer Sam (John Bradley) in een oud boek een exacte tekening ziet van het voorwerp. Het feit dat de dolk uitgebreid in dit boek omschreven wordt is een aanwijzing dat dit een uitzonderlijk voorwerp betreft (0:42):



Na de mislukte aanslag op Bran komt de dolk bij Ned Stark (Sean Bean) terecht. Littlefinger weet de dolk weer in handen te krijgen en doet deze cadeau aan Bran, die hem vervolgens aan zijn zus Arya (Maisie Williams) schenkt.

Waar te zien?


House of the Dragon is te bekijken op HBO Max.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Ben je dol op 'The Boys'? Vergeet deze twee spin-offs dan niet te kijken
Series / Featured

Ben je dol op 'The Boys'? Vergeet deze twee spin-offs dan niet te kijken

Ontdek deze twee spannende spin-offs uit de wereld van The Boys.

Al sinds 2019 is de Amerikaanse superheldenserie The Boys uiterst populair onder kijkers. Fans kunnen geen genoeg krijgen van de spannende avonturen, maar dat hoeft ook helemaal niet. Met deze twee spin-offs kun je nog veel meer genieten van The Boys.

In de verhaalwereld van The Boys zijn superhelden zeer bekend. Zij werken voor Vought International en maken de wereld een veiligere plek. Helaas voelen ze zich ook verheven boven de normale mens.

Gen V


In 2023 is de spin-off Gen V uitgekomen. Deze serie is gemaakt door Craig Rosberg, Evan Goldberg en de ontwikkelaar van The Boys, Eric Kripke. De serie speelt zich in dezelfde verhaalwereld af, maar richt zich op andere personages.

Gen V zet namelijk de jonge supes centraal. Zij studeren aan de Godolkin University School of Crimefighting, waar zij leren om echte superhelden te worden. Marie (Jaz Sinclair) komt er echter al snel achter dat de school een geheimzinnige samenwerking heeft met Vought.



The Boys Presents: Diabolical


In 2022 kwam de geanimeerde serie The Boys Presents: Diabolical uit. De serie is gebaseerd op de gelijknamige strip van Garth Ennis en Darick Robertson. Net als bij Gen V zijn Eric Kripke, Seth Rogen en Evan Goldberg de makers.

Diabolical bestaat uit acht afleveringen die ieder een eigen verhaal vertellen. Zo focust de pilot op een onhandige labassistent, Simon, terwijl er in de andere afleveringen andere personages centraal staan.



Prime Video


Zowel Gen V als The Boys Presents: Diabolical zijn te streamen op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Compleet gestoorde miniserie waar iedereen het straks over heeft: mis 'Bargain' niet
Series / Specials

Compleet gestoorde miniserie waar iedereen het straks over heeft: mis 'Bargain' niet

De Zuid-Koreaanse serie 'Bargain' is vanaf volgende week te zien op SkyShowtime.

Op SkyShowtime bekijk je vanaf volgende week de thrillerserie Bargain. In dit artikel lees je het antwoord op 5 vragen over de serie.

Waar gaat Bargain over?


Bargain begint met de aankomst van Noh Hyung-soo in een hotel, om de nacht door te brengen met Park Joo-young. In eerste instantie lijkt alles voorspoedig te gaan, maar dan blijkt dat hem een onaangename verrassing te wachten staat.

Ineens wordt hij namelijk omringd door een groep mensen die zijn organen willen kopen. Met Park Joo-young houden ze een veiling voor de prijs, totdat er opeens een aardbeving plaatsvindt. Ze moeten zien te overleven in het verwoeste gebouw.

Uit welk land komt de serie?


Bargain is een Zuid-Koreaanse serie, geregisseerd door Jeon Woo-sung. De originele titel van de serie is 몸값, of wel Momgap. Dat vertaalt letterlijk naar "losgeld".

Wie spelen er in de serie?


In de serie zien we een paar bekende Zuid-Koreaanse acteurs. Jin Seon-kyu (THe Outlaws) speelt de rol van Noh Hyung-soo, Jeon Jong-seo (Money Heist: Korea) die van Park Joo-young, Shin Jae-hwi (The Good Detective) die van Chang-soon, Park Hyung-soo (Crash Landing on You) die van Hee-sook en Oh Min-ae (The Outlaws) die van Lee Chun-nam.



Waar is de film op gebaseerd?


Het verhaal van Bargain is een bewerking van een gelijknamige korte film. Deze kwam uit in 2015 en werd geregisseerd door Lee Chung-hyun.

Is de serie iets voor jou?


Als je houdt van verrassende thrillerseries met een absurd randje, dan is dit absoluut een aanrader voor jou. Ook als je fan bent van andere spannende Zuid-Koreaanse series, zoals Squid Game, All of Us Are Dead en Vagabond moet je deze zeker gezien hebben.

Bekijk Bargain vanaf donderdag 4 juli op SkyShowtime.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Fans waren in shock na het overlijden van dit 'Sons of Anarchy'-personage
Series / Specials

Fans waren in shock na het overlijden van dit 'Sons of Anarchy'-personage

De harten van de fans van 'Sons of Anarchy' braken toen dit personage stierf.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Van 2008 tot 2014 kon je in Sons of Anarchy het leven volgen van de leden van een motorclub die opereert in Charming, een fictieve stad in de Centrale Vallei van Californië. De serie werd bedacht door Kurt Sutter met Charlie Hunnam in de hoofdrol als Jax Teller.

Sons of Anarchy liep zeven seizoenen, goed voor 92 afleveringen. Gedurende de serie zijn er heel wat personages gestorven, maar de dood van een van die personages zorgde dat de fans in shock waren.

Tara Knowles


Dat personage was Tara Knowles, die op prachtige wijze werd gespeeld door Maggie Siff. Tara is een neonatale chirurg, die samen is met Jax Teller (Hunnam). Ze verhuisde kort voor de gebeurtenissen van de serie terug naar Charming, Californië, waar de serie zich afspeelt.

Tara is vanaf het begin van Sons of Anarchy te zien tot seizoen 6 wanneer ze gedood wordt. Gedurende de serie integreert ze zich meer en meer in de wereld van de motorclub. In seizoen 5 worden Jax en Tara man en vrouw. Ze is ook de moeder van zijn zoon Thomas en stiefmoeder van Abel.

Gedood


Tara was niet altijd een geliefd personage bij de fans van Sons of Anarchy en werd zelfs gezien als een van de personages die de serie verpestte. Haar dood in het zesde seizoen was echter zo brutaal dat fans in shock verkeerden.



Net toen Jax besloot zichzelf aan te geven om Tara en zijn zonen te redden, kwam Jax's moeder Gemma (Katey Sagal) achter Tara's oude plan om Jax te verraden. Zonder te beseffen dat de situatie was veranderd, ging Gemma naar Tara's huis om haar te doden.

Een van gruwelijkste momenten


In een van de meest gruwelijke momenten van de serie worstelt Tara enkele seconden voordat Gemma een vleesvork grijpt en Tara meerdere keren in de achterkant van haar hoofd en nek steekt. Met bloed dat uit de achterkant van haar hoofd stroomt, stort Tara in en sterft.



Alsof de daad op zich al niet schokkend genoeg was, bracht het geweld het geheel naar een hoger niveau. Fans kregen hun harten gebroken toen Jax Tara's lichaam ontdekte en haar op de keukenvloer in zijn armen wiegde terwijl hij huilde.

Kijken?


Wil je Sons of Anarchy zien? Je kan de serie bekijken op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Waarom deze filmklassieker in 2017 een tv-serie kreeg vraagt Denzel Washington zich waarschijnlijk nog steeds af
Series / Specials

Waarom deze filmklassieker in 2017 een tv-serie kreeg vraagt Denzel Washington zich waarschijnlijk nog steeds af

De serie 'Training Day' dient als vervolg op de gelijknamige film uit 2001.

In 2001 kwam de succesvolle film Training Day uit met Denzel Washington en Ethan Hawke in de hoofdrollen. In 2017, 16 jaar later, werd er een serie gemaakt die als vervolg dient op de film. De serie Training Day was uiteindelijk niet zo'n succes als de film.

De serie Training Day werd uitgezonden op de Amerikaanse zender CBS in 2017. De hoofdrollen worden vertolkt door Bill Paxton en Justin Cornwell met ook onder andere Katrina Law, Drew Van Acker, Christina Vidal, Lex Scott Davis en Marianne Jean-Baptiste.

Verhaal


Training Day speelt zich af vijftien jaar na de gebeurtenissen in de film en volgt de agent Kyle Craig (Cornwell) terwijl hij infiltreert in de Special Investigation Section (SIS) van de LAPD.

Hij wordt de partner van de moreel dubbelzinnige rechercheur Frank Roarke (Paxton), wiens neiging om in een grijs gebied te opereren om de oorlog tegen misdaad te bestrijden, ter discussie wordt gesteld.

Laatste serie


Deze serie staat bekend als een van Paxton's laatste optredens voor zijn overlijden in februari 2017. Hij overleed terwijl de serie op televisie te zien was. Zijn overlijden was een van de redenen waarom Training Day na één seizoen werd geannuleerd.



De serie was uiteindelijk niet zo'n groot succes als de film. Training Day kreeg vooral negatieve recensies en heeft dan ook een lage score van 24% op Rotten Tomatoes. De kritische consensus op de site luidt: "Training Day slaagt er niet in de excellentie van de film te heroveren in zijn televisieserie en weet zich niet te onderscheiden van de huidige reeks vermoeide politiedrama's."

Acteurs uit film


Oorspronkelijk zou een van de agenten in de serie Training Day Jake Hoyt zijn, het personage dat Hawke in de film speelde. De serie ging weg van die versie toen Hawke weigerde om betrokken te zijn. Er zijn wel een aantal acteurs die in de film speelden, die hun rol hernamen voor de serie.



Tom Berenger, Noel Gugliemi en Raymond J. Barry hernamen allemaal hun rol uit de film en ook Nick Chinlund verschijnt in de serie Training Day als hetzelfde personage uit de filmversie, dit keer met zijn volledige naam, Tim Wallace.

Kijken?


De serie Training Day is op dit moment niet te vinden op de verschillende streamingdiensten in Nederland.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Heftige gladiatorenserie 'Those About to Die' toont waanzinnig gave én brute nieuwe beelden
Series / Trailer

Heftige gladiatorenserie 'Those About to Die' toont waanzinnig gave én brute nieuwe beelden

Deze serie zal binnenkort op Prime Video te zien zijn en belooft episch te worden.

De sword-and-sandals serie Those About to Die gaat zeer binnenkort van start en zal in Nederland te zien zijn op Prime Video. De nieuwste teaser stelt de hoofdpersonen alvast voor.

Oscarwinnaar Anthony Hopkins zal te zien zijn als keizer Vespasianus, die in 79 AD met het plan komt om een gigantische arena te bouwen. Deze arena is het Colosseum in Rome. In de teaser zijn de hoofdpersonages te zien.

Ouderwets spektakel


De teaser is een mengeling van ouderwets spektakel, zoals dit in oude Hollywoodfilms te zien was, en de grafische weergave van een strip. Viggo (Jóhannes Haukur Jóhannesson), Kwame (Moe Hashim), Xenon (Emilio Sakraya) en Scorpus (Dimitri Leonidas) komen alvast voorbij.

In de serie zien we ook Iwan Rheon terug, die de psychopathische sadist Ramsay Bolton neerzette in Game of Thrones. Hij zal de rol spelen van Tenax.

Overig


De productie is in Rome gefilmd met een budget van $ 140 miljoen. Het scenario is geschreven door Robert Rodat (The Patriot, Saving Private Ryan) en de regie is in handen van Ronald Emmerich (Godzilla, Independence Day).



Those About to Die is vanaf 19 juli te zien op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
In 'The Rings of Power' zijn bepaalde 'Lord of the Rings'-slechteriken wél te zien: eerste foto onthuld
Series / Foto's

In 'The Rings of Power' zijn bepaalde 'Lord of the Rings'-slechteriken wél te zien: eerste foto onthuld

In de films van Peter Jackson waren deze griezels niet te zien.

Empire heeft een aantal covers geplaatst van The Rings of Power. Op een van de covers zijn kwaadaardige figuren afgebeeld, die bekend zijn uit 'In de ban van de ring'.

Het gaat om de grafgeesten (Barrow wights), ondoden die door de tovenaar-koning van Angmar naar Tyrn Gorthad, oftewel de Grafheuvels (Barrow-downs) zijn gestuurd. Einar Martinsen heeft de grafgeesten ontworpen in samenwerking met Amazon Studios, en je kunt de foto hier bekijken.

Tovenaar-koning


De Grafheuvels bevinden zich ten oosten van het Oude Woud, waar Frodo, Sam, Merijn en Pepijn terechtkomen in 'De reisgenoten'. In Peter Jacksons film zijn de grafgeesten niet te zien. Deze wezens maakten onderdeel uit van Tom Bombadils verhaallijn, die niet in The Lord of the Rings was verwerkt.

De Grafheuvels zijn de begraafplaatsen van de oude koningen van het rijk Arnor, dat zich gedurende de Tweede Era opsplitste in Cardolan, Arthedain en Rhudaur. De tovenaar-koning stuurde de grafgeesten naar deze plaats om te voorkomen dat de oorspronkelijke bewoners weer terug zouden keren.

Ondoden


In het nieuwe seizoen van The Rings of Power zullen de grafgeesten wel hun opwachting maken. Tegen Empire zei VFX supervisor Jason Smith hierover het volgende: "Het is erg opwindend om iets neer te zetten dat ik nog niet eerder had gezien. We hebben al eerder ondoden gezien, maar nog niet op deze manier".



Seizoen 2 van The Rings of Power is vanaf 29 augustus te zien op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Juli wordt een mooie maand op SkyShowtime
Series / Nieuws

Juli wordt een mooie maand op SkyShowtime

Als je van misdaad en actie houdt, dan heeft SkyShowtime komende maand genoeg voor je in petto.

SkyShowtime zet in juli weer een aantal nieuwe series of nieuwe seizoenen van lopende series online. Hieronder lichten we de drie grootste/meest opvallende series toe die je waarschijnlijk wel wil gaan kijken.

Mayor of Kingstown


Verschijnt op: Donderdag 4, 11, 18 en 25 juli | Release: Seizoen 3 - aflevering 5-8 | Genre: Misdaad / Drama / Thriller | Kijk op: SkyShowtime

Mike McLusky is de onofficiële burgemeester van Kingstown. In de stad waar de enige bloeiende bedrijven de gevangenissen zijn, strijden hij en zijn broer Mitch tegen wanorde en onrecht.



Bargain


Verschijnt op: Donderdag 4, 11, 18 en 25 juli | Release: Seizoen 1 - aflevering 1-6 | Genre: Drama / Thriller

Bargain is een dystopische thrillerserie die zich afspeelt in een afgelegen motel, waar de onderwereld van de samenleving zich overgeeft aan prostitutie en het oogsten van organen. Een aardbeving verwoest het motel waarna de overlevenden vechten om zich te handhaven in een staat van wetteloosheid en chaos.



Law & Order


Verschijnt op: Vrijdag 5, 12, 19, en 26 juli | Release: Seizoen 23 - aflevering 1-7 | Genre: Misdaad / Drama / Mysterie | Kijk op: SkyShowtime

New Yorkse rechercheurs en aanklagers moeten misdaden oplossen en de misdadigers achter de tralies zien te krijgen. Achterhalen wie schuldig en wie onschuldig is, terwijl er levens op het spel staan.



Let op: dit overzicht is voorlopig. De streamingdienst kan te allen tijde beslissen om bepaalde titels toe te voegen, te annuleren of uit te stellen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Het enige nieuwe op Prime Video aankomende week: Een keigoede aflevering van 'The Boys'?
Series / Nieuws

Het enige nieuwe op Prime Video aankomende week: Een keigoede aflevering van 'The Boys'?

Gelukkig is er verder nog meer dan genoeg te bekijken op de streamingdienst.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de meest opvallende serie uitgelicht, inclusief trailer.

The Boys


Verschijnt op: Donderdag 4 juli | Release: Seizoen 4 - aflevering 6 | Genre: Actie / Komedie / Misdaad | Kijk op: Prime Video

De wereld staat op de rand van de afgrond. Victoria Neuman nadert het Oval Office en zit onder de duim van Homelander die zijn macht versterkt. Butcher, die slechts maanden heeft, is Becca’s zoon verloren en zijn baan als leider van The Boys. Het team is zijn leugens zat. Nu de inzet hoger is dan ooit, moeten ze een manier vinden om samen te werken en de wereld te redden voor het te laat is.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
HBO Max laat aankomende week weer veel moois zien!
Series / Nieuws

HBO Max laat aankomende week weer veel moois zien!

Deze week zie je vooral veel exclusieve originals op HBO Max.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.

House of the Dragon


Verschijnt op: Maandag 1 juli | Release: Seizoen 2 - aflevering 3 | Genre: Actie / Avontuur / Drama | Kijk op: HBO Max

House of the Dragon toont een interne opvolgingsoorlog binnen Huis Targaryen op het hoogtepunt van zijn macht, 172 jaar voor de geboorte van Daenerys Targaryen.



All American


Verschijnt op: Maandag 1 juli | Release: Seizoen 6 - aflevering 13 | Genre: Drama / Sport | Kijk op: HBO Max

All American, geïnspireerd op het leven van NFL-ster Spencer Paysinger, vertelt het verhaal van een jonge American Football-speler uit Compton, die in een wereld vol uitdagingen en kansen komt als hij wordt gerekruteerd door een team uit Beverly Hills.




Last Week Tonight with John Oliver


Verschijnt op: Maandag 1 juli | Release: Seizoen 11 - aflevering 17 | Genre: Komedie / Nieuws / Talkshow | Kijk op: HBO Max

John Oliver, een van de grappigste verschijningen uit de recente tv-geschiedenis, komt naar HBO met een gloednieuwe talkshow, waarin hij op onnavolgbare wijze de sociale, politieke en existentiële problemen van Amerika en de wereld aankaart.



Overige series nieuw op HBO Max


Hieronder de overige series die deze week op HBO Max verschijnen.

1 juli: The House that Dragons Built (seizoen 2 - aflevering 3) - Documentaire - Elke week na een nieuwe aflevering van House of the Dragon volgt er een nieuwe aflevering van The House that Dragons Built waarbij de kijker mee wordt genomen achter de schermen van HBO's hitserie.

2 juli: Botched Bariatrics (seizoen 1 - aflevering 3) - Reality-TV - Volg de reis van patiënten wiens wereld op zijn kop staat na een mislukte obesitas-operatie en hun zoektocht om hun leven terug te krijgen.

5 juli: MILF of Norway (seizoen 1) - Komedie - Lene verliest haar baan bij een prestigieus bureau en voelt zich daardoor verloren. Na het plaatsen van een foto van zichzelf in een schaars gekleed traditioneel volkskostuum op InsideFans, ontdekt ze een niche publiek dat bereid is te betalen voor meer van dit soort content.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De altijd "Controversiële" Ricky Gervais gaat weer tekeer op Netflix
Series / Nieuws

De altijd "Controversiële" Ricky Gervais gaat weer tekeer op Netflix

Gaat de komiek er weer met een gestrekt been in? Of houdt hij het wat rustiger?

Het blijkt tot nu toe een gouden combinatie: streamingdienst Netflix en komiek Ricky Gervais staan inmiddels garant voor komediespecials die door een groot publiek gewaardeerd worden. En er volgt binnenkort meer.

De met een BAFTA, Emmy en Golden Globe bekroonde komiek Gervais keert terug met een nieuwe Netflix-special, die ongetwijfeld door sommige kijkers als controversieel zal worden bestempeld. Zijn nieuwste show, getiteld Ricky Gervais: Mortality, staat gepland om later dit jaar uit te worden gebracht.

Verfrissende ophef


"We gaan allemaal dood. Dan kunnen we er maar beter om lachen. Mortality gaat over de absurditeiten van het leven. En de dood, laat maar komen," zei Gervais in een verklaring. Fans maken zich op voor meer van de humor die ze gewend zijn uit zijn vorige show Armageddon.

Volgens Netflix gaf Gervais in Armageddon zijn "controversiële meningen over politieke correctheid en overgevoeligheid in een taboedoorbrekende komediespecial over het einde van de mensheid." Het leverde Gervais een Golden Globe op in de categorie Best Stand-Up Comedy for Television.

Teflon Gervais


De samenwerking tussen Gervais en Netflix heeft duidelijk veel succes gekend, zo ook in de komische dramaserie After Life, waarin Gervais de hoofdrol speelt. Echter, sommige van zijn materiaal heeft bij sommigen wat controverse veroorzaakt, waardoor Gervais zichzelf genoodzaakt zag te verdedigen.



De precieze datum waarin Ricky Gervais: Mortality uitkomt is nog niet bekend. Kijk tot die tijd nog eens zijn vorige special Armageddon op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'House of the Dragon' seizoen 2: top of flop?
Series / Nieuws

'House of the Dragon' seizoen 2: top of flop?

Wat vinden critici op Rotten Tomatoes van seizoen 2 van House of the Dragon?

Het eerste seizoen van House of the Dragon was enorm populair. Fans kijken dan ook al lang uit naar seizoen 2, maar is het eigenlijk wel de moeite waard? Critici op Rotten Tomatoes hebben dit nieuwe seizoen gerecenseerd.

House of the Dragon is een fantasyserie gebaseerd op de boeken van George R.R. Martin. De serie dient als prequel voor Game of Thrones en speelt zich ongeveer 200 jaar voor de gebeurtenissen uit die serie af.

Rotten Tomatoes


Seizoen 1 blies zowel kijkers als critici omver en scoorde dan ook erg hoog. Hoewel seizoen 2 niet zo goed beoordeeld wordt als seizoen 1, heeft de serie alsnog zeer goede scores gekregen. Critici op Rotten Tomatoes belonen House of the Dragon namelijk met 93% (op het moment van schrijven).

Nicalá Medina van Montevideo Portal schrijft dat de serie erin is geslaagd een "complex verhaal op een ordelijke, begrijpelijke en [..] aantrekkelijke manier te vertellen."

House of the Dragon onderscheidt zichzelf


"House of the Dragon onderscheidt zichzelf door te erkennen dat familiediners, raadsvergaderingen en gruwelijke bevallingen" net zo intrigerend zijn om te kijken als gore gevechtsscènes met de ondoden, aldus Ryan Oquiza van Rappler.



Jason Fraley van WTOP heeft zijn recensie geschreven in de stijl van de serie: "De winter kwam en ging, maar een franchise die voor dood werd achtergelaten, heeft nieuw vuur gevonden op de ruggen van nieuwe draken. Lang leve de koningin. Wie dat ook mag zijn."

HBO Max


Als de recensie van Fraley je niet heeft overtuigd om seizoen 2 te kijken, dan is er waarschijnlijk niets dat je kan overtuigen. House of the Dragon is te streamen op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.