search

Ons nieuws van zondag 30 juni 2024

'That '90s Show' seizoen 2: het is nu definitief duidelijk dat dit niet werkt
Recensie

'That '90s Show' seizoen 2: het is nu definitief duidelijk dat dit niet werkt

Probeert nog steeds tevergeefs een nieuwe inhoud in de oude vorm te gieten.

Regie: Gail Mancuso | Cast: Callie Haverda (Leia), Mace Coronel (Jay Kelso), Reyn Doi (Ozzie), Debra Jo Rupp (Kitty), Kurtwood Smith (Red), e.a. | Afleveringen: 8 | Speelduur: 20-24 minuten | Jaar: 2024

Happy Days is een sitcom uit de jaren zeventig die ging over jongens in de jaren vijftig. Dit daverende succes was mogelijk de inspiratiebron voor That '70s Show in de jaren negentig, maar de makers daarvan waren slim genoeg om hun eigen format te bedenken in plaats van hun voorgangers te kopiëren. Waren ze maar ook zo slim geweest bij het ontwikkelen van That '90s Show.

In seizoen twee keert Leia voor de zomer terug naar haar grootouders, Red en Kitty Foreman, om daar weer met haar maatjes om te gaan. En haar vriend Jay, alleen weet die nog steeds niet dat er de vorige keer iets is gebeurd met zijn beste vriend Nate. Niet alleen zij, maar iedereen in de groep moet deze zomer uitpluizen wat ze aan moeten met hun liefdesleven.

En dat is al meteen een minpunt: het gaat onder de jongeren amper over iets anders dan relaties. Ook in de jaren negentig hadden tieners meer te doen dan alleen focussen op verkering. Nog minder dan in het eerste seizoen zien we ze daarmee bezig zijn. In 1996 was elke puber volop bezig met videogames, televisie, film, muziek en talloze andere hobby's. In het hele seizoen vermaakt niemand zich met een Nintendo of wordt er een cd'tje afgespeeld. Popcultuur komt amper ter sprake.

Zelfs met de oudjes gaat het de helft van de tijd over hoe hun huwelijk ervoor staat (hoewel dat prima was, is en blijft). Waarom komen deze twee eigenlijk zo veel aan bod? Het zijn heerlijke personages vertolkt door geweldige acteurs, maar dit is toch een sitcom voor een jonger publiek? In That '70s Show waren ze de ouders en dus was het voor hun thuiswonende kinderen vanzelfsprekend dat ze het met hen aan de stok te krijgen. Ditmaal zijn het de grootouders; sinds wanneer gedragen die zich als vader en moeder?

Dat is het grootste probleem van That '90s Show: de vorm past niet langer. Dezelfde setting maar dan twintig jaar later werkt simpelweg niet. Eric woonde in dat huis en zelfs toen had zijn vader er een probleem mee dat zijn vrienden in de kelder hingen, dus waarom duldt hij Leia's vrienden daar wel? Puur om die set weer te gebruiken.

Wat doen ze daar eigenlijk? In de jaren zeventig werden daar plaatjes gedraaid, ijslolly's gegeten en jointjes gerookt. In de jaren negentig hadden ze daar tv kunnen kijken, videogames spelen en cd's draaien. Maar nee, ze eten ijslolly's en roken jointjes. Want die vriezer stond al op de set en tijdens het roken kunnen ze datzelfde cameratrucje uitvoeren als in de oude serie.

Dat is ook de reden voor de aanwezigheid van opa en oma Foreman (en omdat die twee acteurs ook producent zijn), en opa Pinciotti, Donna's vader. De makers mikken duidelijk op oudere kijkers, want behalve meerdere oude bekenden (Leo, Mitch) komen er meerdere oudere beroemdheden voorbij waar huidige tieners niet voor warm zullen lopen. Het toppunt is Kadeem Hardison (Dwayne Wayne uit A Different World), die zelfs een grapje maakt met zijn iconische bril; iets wat niemand onder de veertig zal begrijpen.

That '90s Show is te veel That '70s Show. De rockmuziek klinkt als typisch jaren zeventig. De scène-overgangen waren met psychedelische achtergronden en wijde broekspijpen toepasselijk voor de jaren zeventig, maar zijn ditmaal allesbehalve typisch jaren negentig. De bekende sets worden op dezelfde manier toegepast, maar dat werkt niet meer. Je kan niet de tienercultuur van de jaren negentig in die van de jaren zeventig proppen.

Een ander aspect dat niet werkt, zijn de personages. De truc met sitcoms is ze bevolken met bijzondere figuren, waarna de humor komt door hoe typisch ze reageren op de situaties waarin ze terechtkomen. Zelfs That '70s Show had de onzekere nerd, het chille buurmeisje, het sexy leeghoofd, et cetera. De meeste personages in deze serie zijn nietszeggend. En dus niet grappig.

Af en toe kan er gegrinnikt worden om een opmerking die zowaar scherp is, alhoewel die meestal uit de mond van Kitty of Red komt. Ook wordt het gevoel van de jaren negentig zelden opgewekt. Heel af en toe gebeurt dat wel en is het prettig (zoals Carmen Electra die al dansend kip paneert op Be My Lover van La Bouche), maar That '90s Show is vooral een niet-komische komedieserie, die hedendaagse jongeren geen enkel beeld geeft van het tijdperk. Dat houdt Netflix echter niet tegen om de volgende reeks afleveringen alweer bijna klaar te hebben.

★★☆☆☆

That '90s Show is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Mysterieuze scifi-serie op Netflix wordt sterk bekeken en staat direct op #3 in de top 10
Series / Netflix Kijktip

Mysterieuze scifi-serie op Netflix wordt sterk bekeken en staat direct op #3 in de top 10

De nieuwe Netflix Original Supacell zet zijn klauwen in de Netflix Top 10.

De nieuwe Britse Netflix-serie Supacell van bedenker, schrijver en regisseur Rapman, tevens bekend als rapper, wordt na zijn debuut afgelopen donderdag direct goed bekeken. De scifi-serie staat namelijk gelijk op de derde plaats in de Netflix Top 10.

De serie bestaat uit zes afleveringen en gaat over een groep ogenschijnlijk gewone zwarte mensen uit Zuid-Londen, die onverwachts superkrachten ontwikkelt.

Scifi-mysterie


Netflix omschrijft de serie met woorden als Ontroerend, Scifi-mysterie en Anthologie en volgens de streamingdienst moet je 16 jaar of ouder zijn om de serie te mogen kijken. De afleveringen duren zo'n 50 tot 60 minuten.

Met rollen van Tosin Cole (Doctor Who), Adelayo Adedayo (The Responder) en Eddie Marsan (Ray Donovan) staat de Tomatometer op Rotten Tomatoes voorlopig op de volle 100 procent. De score op IMDb is wat minder sterk, met een 6,0 na ruim duizend stemmen.

Geen zoveelste superheldenverhaal


"In plaats van het zoveelste superheldenverhaal is dit een verhaal dat het genre gebruikt om te onderzoeken hoe macht - de aanwezigheid, de afwezigheid, de ontkenning ervan - van invloed is op zwarte levens in een maatschappij die nog steeds vol is van vooroordelen en ongelijkheid," schrijft Dan Einav van Financial Times.



Wil je Supacell graag zien? Je vindt de serie nu op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'One South: Portrait of a Psych Unit': niet alleen het leed van de patiënten komt aan bod
Recensie

'One South: Portrait of a Psych Unit': niet alleen het leed van de patiënten komt aan bod

Open blik op een psychiatrische inrichting voor jongeren, maar voor een documentaire het gaat er vrij mild aan toe.

Regie: Lindsey Megrue, Alexandra Shiva | Afleveringen: 2 | Speelduur: 74-83 minuten | Jaar: 2024

Tenzij een documentaire gaat over een onbekend doch superinteressant onderwerp, hangt veel af van de timing. Zo hadden de makers van André Hazes, Zij Gelooft in Mij het geluk dat de carrière van de geportretteerde zanger destijds op zijn gat lag. Bij One South: Portrait of a Psych Unit had men wat minder geluk: de getoonde afdeling van een psychiatrisch ziekenhuis is van groot belang, maar tijdens het filmen gebeurde er niet bijster veel.

One South is de enige psychiatrische afdeling in de Verenigde Staten die uitsluitend jongvolwassenen opvangt. Het doel is deze jongeren aan de rand van de afrond in zeven tot tien dagen weer stabiel te krijgen en daarna, met ondersteuning, weer de wereld in te sturen. De documentaire volgt zowel patiënten als behandelaars.

Een melding vooraf geeft aan dat patiënten goed zijn geïnformeerd en geadviseerd voordat ze toestemming gaven om te worden gefilmd. Geen uitbuiting, dus. Een andere melding geeft aan dat een op de tien Amerikanen zware mentale problemen heeft. Dat zijn dus ongeveer 34 miljoen mensen. Het verklaart mogelijk waarom aan de andere kant van de Atlantische Oceaan het beeld bestaat dat bij veel Amerikanen een steekje los zit.

Een deel van de patiënten kampt met depressie. Hun brein is niet meer in staat om de juiste stofjes aan te maken om te kunnen relativeren of iets los kunnen laten. Er zijn echter ook wat patiënten die letterlijk stemmetjes in hun hoofd beginnen te horen en enkelen die vanuit het niets woedend en agressief kunnen worden.

Natuurlijk is het van belang dat er over dit soort zaken wordt geïnformeerd. Op die manier kunnen we dingen herkennen bij onszelf of bij anderen, om vervolgens de hulp te krijgen of bieden die nodig is. En dat deze afdeling er uitsluitend voor jongeren is, mensen met meer toekomst in het verschiet, is prachtig. Alleen gebeurt er tijdens twee afleveringen van bijna anderhalf uur niet bijzonder veel.

Tegen het einde van de eerste aflevering krijgt iemand een heftige woedeaanval. Er wordt niet getoond wie en in de volgende aflevering wordt er niet meer over gesproken. Verwacht geen vuurwerk. De documentaire bevat voornamelijk gesprekken met patiënten die vertellen over hun gevoelens en advies krijgen hoe ze daarmee om kunnen gaan. Dat kennen we al. De druk van de gewenste deadline van maximaal tien dagen is nooit echt voelbaar, terwijl die er voor de begeleiders wel degelijk is.

One South trekt pas weer de aandacht op de momenten waarop minder conventionele zaken aan bod komen, zoals hoe de begeleiders met elkaar omgaan. Er worden verplichte gesprekken ingelast waarin zij kunnen ventileren over de druk van hun werk. Vergaderingen waarin ze een aromatherapiesessie houden zodat ze hun dag met een kalme geest kunnen beginnen.

Of een videochat tussen een patiënt, een meisje in een rolstoel, en haar ouders. In eerste instantie klinkt het alsof zij als ze thuis volledig het slachtoffer uithangt en haar ouders haar best doen. Het is dan ook vreemd dat de begeleider aangeeft dat de ouders misschien toch even hun mond moeten houden en bewust moeten luisteren. Wat blijkt? Vader moet ook zorgen voor een demente moeder, waardoor zijn gedrag naar zijn dochter toch enigszins beïnvloed is.

Met sommige jongeren is het makkelijk meeleven. Zoals een meisje dat het stemmetje in haar hoofd niet kan uitschakelen en steeds zichzelf moet aanhoren over wat voor een waardeloos mens ze is. Het is zichtbaar dat de kliniek haar helpt. Anderen zijn wat lastiger, zoals het meisje dat weigert te erkennen dat het niet goed met haar gaat en zelf aangeeft zich extreem te gedragen zodat ze haar zin krijgt. Een verwend prinsesje, maar ook zij heeft hulp nodig en de kliniek heeft een verantwoording.

Tijdens lange gesprekken kan de camera weinig anders doen dan om de mensen heen draaien. Een diepzinnig bedoeld shot op een knotje. Het boeit allemaal niet zo. Meer dan de helft van de beelden is voorzien van een zachte ambient soundtrack. Het volume staat niet zo hoog dat het stoort, maar eigenlijk was zo veel muziek niet nodig geweest.

Het onderwerp is ontzettend belangrijk, maar One South brengt het helaas een beetje braaf en bij vlagen oninteressant. Daar kunnen de makers niets aan doen, die kregen toestemming om te filmen tijdens een bepaalde periode. Blijkt dat er in die tijd gewoon niet veel gebeurde wat voor een interessante documentaire zorgt. Gelukkig geeft die daar zelf advies voor: accepteer dat het is wat het is.

★★★☆☆

One South: Portrait of a Psych Unit is te zien bij HBO Max.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Veelbelovende serie op HBO Max stelde enorm teleur: 0% op Rotten Tomatoes
Series / Specials

Veelbelovende serie op HBO Max stelde enorm teleur: 0% op Rotten Tomatoes

De documentaireserie 'One Perfect Shot' was een grote flop en kreeg enkel negatieve recensies.

Regisseur Ava DuVernay heeft meerdere indrukwekkende films gemaakt gedurende haar carrière. Denk maar aan Selma, 13th en Origin. Ook de serie When They See Us, die DuVernay heeft gemaakt, geschreven en geregisseerd, was een succes.

De documentaireserie One Perfect Shot daarentegen was een grote flop. DuVernay produceerde de serie en fungeerde ook als presentator. One Perfect Shot is geïnspireerd op een populair Twitter-account met dezelfde naam, die shots plaatst uit films die zij als perfect beschouwen.

Verhaal


In elke aflevering van One Perfect Shot krijgt een geprezen regisseur een arsenaal aan visuele hulpmiddelen om het te hebben over hun meest iconische shots. Met behulp van geavanceerde technologie betreden de regisseurs letterlijk elk shot door in de scène te lopen. Dit biedt kijkers de mogelijkheid om een meeslepende verkenning van filmmaken te ervaren.

Filmmakers zoals Patty Jenkins, Jon M. Chu en Michael Mann delen hun obstakels, uitdagingen, lessen en triomfen terwijl ze gedetailleerd uitleggen hoe ze hun kroonjuwelen van cinematografische prestaties hebben gecreëerd. Elke regisseur presenteert ook een shot van een auteur die hen heeft beïnvloed, waarbij ze de inspiratie beschrijven die hun eigen verbeelding heeft aangewakkerd.

0%


De serie was veelbelovend en gebruikte geavanceerde technologie die indrukwekkend is, maar uiteindelijk eindigde het op een flop. One Perfect Shot heeft dan ook een score van 0% op Rotten Tomatoes.



Zo schreef John Serba van Decider: "De kern van de gevoeligheid van het One Perfect Shot Twitter-account was het perspectief, dat van een filmliefhebber met een goed oog voor "wow"-momenten. Maar de serie verwatert dat gevoel van verwondering en bewondering tot saaie loftuitingen."

Kijken?


Wil je One Perfect Shot toch eens zien? Je kan de serie bekijken op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit personage kon weinig goeds doen bij fans van 'How I Met Your Mother'
Series / Specials

Dit personage kon weinig goeds doen bij fans van 'How I Met Your Mother'

De echte schurk in 'How I Met Your Mother' was het hoofdpersonage...

Vervelende personages kunnen zorgen voor hilarische situaties. In de meeste sitcoms zitten dan ook personages die zo geschreven zijn dat je meteen een hekel aan ze krijgt. Het is echter zeldzamer dat dit gebeurt bij het hoofdpersonage…

Eén van de sitcoms waarbij dat laatste het geval is, is How I Met Your Mother. Het eerste seizoen van deze serie kwam uit in 2005. Er volgden daarna nog 8 seizoenen, tot het einde van de serie in 2014.

Grote flashback


How I Met Your Mother gaat over Ted Mosby (Josh Radnor), die de avonturen die hij meemaakte in zijn liefdesleven vertelt aan zijn twee kinderen. De serie is dus eigenlijk één grote flashback.

De 27-jarige Ted woont in New York en werkt als architect. We zien niet alleen hem, maar ook een aantal van zijn beste vrienden: Marshall (Jason Segel), Lily (Alyson Hannigan), Barney (Neil Patrick Harris) en Robin (Cobie Smulders).

Domme keuzes


De levens van de personages zijn allemaal met elkaar verwikkeld en in de 9 seizoenen wordt er zowel gefocust op de ups en downs in hun liefdesleven als in hun carrière. Er komen in deze seizoenen veel verschillende personages voorbij, maar degene die mensen het meest irriteert is gewoon een van de hoofdpersonages.



Dat is namelijk Ted zelf. Hij wordt vaak vergeleken met Ross Geller uit Friends, ook een berucht personage. Beide zijn hoofdpersonages die verwikkeld zijn in één van de belangrijkste romantische verhaallijnen en die vaak ongelooflijk domme keuzes maken.

Obsessie


Waar fans zich het meeste aan irriteren is dat Ted een grote obsessie heeft met het vinden van "de ware", terwijl hij alle vrouwen die op zijn pad komen als afval behandelt. Daarnaast is zijn langdradige manier van vertellen natuurlijk ook onuitstaanbaar.

Bekijk How I Met Your Mother op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit grote mysterie in 'Star Wars: The Acolyte' wordt pas ontrafeld in seizoen 2
Series / Nieuws

Dit grote mysterie in 'Star Wars: The Acolyte' wordt pas ontrafeld in seizoen 2

Maar krijgen we door alle haat over die serie eigenlijk wel een tweede seizoen?

De vijfde aflevering van de nieuwe Star Wars-serie The Acolyte leek erop te wijzen dat de serie een nieuwe weg inslaat. Na een aantal langzamere afleveringen zat aflevering 5 vol met actie en een aantal belangrijke onthullingen.

Ondanks dat er een paar vragen zijn beantwoord, zijn er ook genoeg zaken die nog antwoord behoeven.

Mysterie na mysterie


We weten nu wie het gemaskerde figuur is die 'The Stranger' wordt genoemd, maar de belangrijkste onbeantwoorde vraag is wat de vier Jedi die vermoord zijn gedaan hebben om de dood te verdienen.

Daarnaast weten we ook niet wat er is gebeurd met het fort op de thuisplaneet van Mae en Osha nadat deze werd vernietigd. Tot dusver hebben we alleen het perspectief van Osha gezien.

Leerling en meester


Naar alle waarschijnlijkheid zullen al deze mysteries ontrafeld worden in de resterende drie afleveringen, maar volgens showrunner Leslye Headland worden de motieve van The Stranger pas uitgelegd in een potentieel tweede seizoen.



Aldus Headland: "Hij wil de vrijheid om te doen wat hij wil en zijn krachten te gebruiken naar eigen inzicht, maar er is ook een lust naar vrijheid op een heel ander niveau. En dat gaan we pas zien in een tweede seizoen."

Nog drie afleveringen


Headland heeft stiekem wel al weggegeven dat een eventueel tweede seizoen zich meer op The Sith zal richten en dat we zeer waarschijnlijk zullen zien wie de meester is van The Stranger/Qimir.

The Acolyte kun je streamen op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Een 8,7 op de IMDb: een van de beste Britse series van de afgelopen jaren
Series / Specials

Een 8,7 op de IMDb: een van de beste Britse series van de afgelopen jaren

'Fleabag' is één van de beste comedyseries ooit en is gewoon te zien op Prime Video.

Als je de geweldige Britse comedyserie Fleabag nog niet gezien hebt, dan wordt het tijd dat je dat wel gaat doen. De serie krijgt namelijk een geweldige score op de IMDb en behoort tot de beste comedyseries.

Het eerste seizoen van Fleabag kwam uit in 2016. Het tweede en laatste seizoen verscheen in 2019. De serie is gecreëerd en geschreven door Phoebe Waller-Bridge, die tevens ook de hoofdrol speelt. Het verhaal is gebaseerd op een comedyshow die ze eerder schreef.

Droge humor


De serie gaat over over een vrouw die het publiek alleen kent als Fleabag (Waller-Bridge). Met haar droge humor en zonder filter leeft ze haar leven in Londen, inclusief pogingen tot een liefdesleven. Tegelijkertijd probeert ze om te gaan met tragedies die hebben plaatsgevonden in haar verleden.

Dit uit zich vooral in boosheid, waarmee ze iedereen wegduwt die haar probeert te helpen. Toch blijft ze doorgaan. We zien onder andere hoe ze op ongemakkelijke dates gaat, hoe haar familierelaties in elkaar zitten en hoe ze invulling probeert te geven aan haar leven.

Prijzen


Naast Waller-Bridge, die na haar rol in Fleabag te zien was in Solo: A Star Wars Story en Indiana Jones and the Dial of Destiny, spelen er meer bekende acteurs in de serie. Olivia Colman (The Favourite, The Crown) is te zien als Fleabags stiefmoeder.



Vanaf seizoen 2 is de Ierse acteur Andrew Scott (Sherlock, Ripley) in de serie te zien als The Priest. Fleabag viel voor beide seizoenen flink in de prijzen. De serie won onder andere meerdere Emmys en Golden Globes.

Geweldige score


Fleabag wordt door veel mensen benoemd als een van de beste comedyseries ooit gemaakt. Dat is ook terug te zien op de score van de serie op de IMDb, waar Fleabag een 8,7/10 scoort.

Bekijk Fleabag op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De megapopulaire spionageserie met 'The Dark Knight'-ster keert snel terug
Series / Nieuws

De megapopulaire spionageserie met 'The Dark Knight'-ster keert snel terug

Slow Horses bewijst maar weer eens wat een geweldige acteur Gary Oldman is.

Apple TV+ heeft officieel aangekondigd dat het vierde seizoen van de populaire spionageserie Slow Horses op 4 september zijn première zal beleven.

Op 4 september worden meteen de eerste twee afleveringen vrijgegeven, wat wordt gevolgd door een wekelijkse aflevering tot eind oktober.

Gary Oldman als hoofdrolspeler


De geroemde serie is een verfilming van Mick Herrons vierde Slough House-boek getiteld Spook Street.

De hoofdrollen worden gespeeld door Oscarwinnaar Gary Oldman, Kristin Scott Thomas, Jack Lowden, Saskia Reeves, Rosalind Eleazar, Christopher Chung, Aimee-Ffion Edwards, Kadiff Kirwan en Jonathan Pryce. Zij waren allen ook in de vorige seizoenen te zien.

Matrix-schurk


Nieuwkomers in het vierde seizoen zijn Hugo Weaving (Agent Smith uit The Matrix), Joanna Scanlan, Ruth Bradley, Tom Brooke en James Callis. Adam Randall (I See You) regisseerde de nieuwe reeks afleveringen.

In het nieuwste seizoen gaat er een bom af midden in een winkelcentrum, waardoor meerdere burgers om het leven komen. Het team MI5-agenten van Slough House moet zien te achterhalen wie er achter deze terreurdaad zit.

Meer Slow Horses


Tegelijkertijd worstelt River Cartwright met het feit dat zijn gepensioneerde grootvader/spionagemeester mentaal sterk achteruit gaat.

Apple TV+ heeft trouwens al het groene licht gegeven voor een vijfde seizoen. Dit seizoen zal het boek London Rules verfilmen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Zwoele en erotische Netflix-serie om te zien: binnenkort kijkt iedereen naar 'Desperate Lies'
Series / Nieuws

Zwoele en erotische Netflix-serie om te zien: binnenkort kijkt iedereen naar 'Desperate Lies'

Desperate Lies, een dramatische serie over liefdesbedrog en dubbele zwangerschap, binnenkort op Netflix.

[u][/u]Desperate Lies komt binnenkort uit op Netflix, dus hier zijn vijf essentiële dingen die je moet weten voordat je begint met kijken.

Waar gaat de serie over?


Desperate Lies volgt het turbulente leven van Liana, die ontdekt dat haar geliefde Tomás haar bedriegt. Ze raakt verwikkeld in een nieuwe relatie en komt erachter dat ze zwanger is van twee kinderen met verschillende vaders. Terwijl ze worstelt met haar dubbele zwangerschap, raakt ze verstrikt in een web van leugens.

Wie heeft de serie gemaakt?


Desperate Lies, oorspronkelijk getiteld Pedaço de Mim, is het werk van Angela Chaves. Chaves, bekend van haar eerdere successen zoals Os Dias Eram Assim, Éramos Seis en Dark Days[, neemt zowel het schrijf- als regiewerk voor haar rekening, en brengt daarmee een nieuwe, meeslepende dramareeks tot leven die je op het puntje van je stoel houdt.

Wie spelen er in de serie?


De hoofdrol van Liana wordt vertolkt door Juliana Paes, een Braziliaanse actrice bekend van Just Short of Perfect, A Dona do Pedaço en A Força do Querer. Vladimir Brichta speelt ook mee, bekend van Bingo: O Rei das Manhãs en Quanto Mais Vida, Melhor!. Felipe Abib, bekend van Amigo de Aluguel en The Mayor’s Wife, en Paloma Duarte, bekend van Mulheres Apaixonadas en Hilda Furacão, maken de cast af.

Voor wie is deze serie?


Desperate Lies is perfect voor fans van intrigerende drama's vol spanning en emotie. Als je hebt genoten van series zoals Big Little Lies, dan is deze serie absoluut een aanrader. De complexe verhaallijnen en diepgaande personages zullen je zeker weten te boeien.

Is de serie te bingen?


De serie bestaat uit één seizoen met tien afleveringen, elk ongeveer 45 minuten lang. Dus als je de hele serie in één keer wilt kijken, ben je ongeveer 7,5 uur bezig.



Desperate Lies is vanaf 5 juli 2024 exclusief te zien op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit is de nieuwe serie van de bedenker en ster uit 'Baby Reindeer'
Series / Nieuws

Dit is de nieuwe serie van de bedenker en ster uit 'Baby Reindeer'

De getalenteerde Richard Gadd zal ditmaal echter niet de hoofdrol spelen.

Baby Reindeer-bedenker en -hoofdrolspeler Richard Gadd heeft zijn volgende serie in de planning staan. Lees hieronder meer details over wat we kunnen verwachten.

De titel in kwestie is Lion en wordt gemaakt voor HBO en de BBC. Gadd is de bedenker, scenarist en producent van de zesdelige dramaserie, maar zal ditmaal niet erin meespelen.

Van rendier naar leeuw


De BBC gaf in februari dit jaar al het groene licht voor de serie, ruim voordat Baby Reindeer verscheen op Netflix. Die titel bleek eerder dit jaar een gigantische hit en maakte Gadd in een klap wereldberoemd.

In Lion, dat zich afspeelt tussen de jaren '80 en nu, volgen we een man genaamd Niall in het Schotse Glasgow. Hij is stomverbaasd als zijn vervreemde 'broer' Ruben plots opduikt tijdens zijn bruiloft.

Broederschap verstoord


Deze gebeurtenis leidt tot een explosie van geweld, waarna we zien wat er in het verleden is gebeurd dat deze situatie heeft veroorzaakt.



Alexandra Brodski (Rivals) en Eshref Reybrouck (Series) zullen de serie regisseren. Naar castleden wordt nog gezocht. De opnames beginnen zeer binnenkort.

Topper op komst?


Gadd heeft in een verklaring laten weten dat hij zeer vereerd is te mogen werken met HBO en hoopt dat hij een serie weet te maken die zich kan meten met de meest iconische HBO-projecten.

Het is nog onduidelijk wanneer Lion te streamen zal zijn.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze series moet je komende week zien op SkyShowtime
Series / Nieuws

Deze series moet je komende week zien op SkyShowtime

Deze maand en week worden afgetrapt met nieuwe series, bomvol actie en misdaad.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.

Mayor of Kingstown


Verschijnt op: Donderdag 4 juli | Release: Seizoen 3 - aflevering 5 | Genre: Misdaad / Drama / Thriller | Kijk op: SkyShowtime

Mike McLusky is de onofficiële burgemeester van Kingstown. In de stad waar de enige bloeiende bedrijven de gevangenissen zijn, strijden hij en zijn broer Mitch tegen wanorde en onrecht.



Bargain


Verschijnt op: Donderdag 4 juli | Release: Seizoen 1 - aflevering 1-3 | Genre: Drama / Thriller

Bargain is een dystopische thrillerserie die zich afspeelt in een afgelegen motel, waar de onderwereld van de samenleving zich overgeeft aan prostitutie en het oogsten van organen. Een aardbeving verwoest het motel waarna de overlevenden vechten om zich te handhaven in een staat van wetteloosheid en chaos.



Law & Order


Verschijnt op: Vrijdag 5 juli | Release: Seizoen 23 - aflevering 1-4 | Genre: Misdaad / Drama / Mysterie | Kijk op: SkyShowtime

New Yorkse rechercheurs en aanklagers moeten misdaden oplossen en de misdadigers achter de tralies zien te krijgen. Achterhalen wie schuldig en wie onschuldig is, terwijl er levens op het spel staan.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Wat komt er deze week nieuw op Disney+? Ontdek hier alle nieuwe series en afleveringen
Series / Nieuws

Wat komt er deze week nieuw op Disney+? Ontdek hier alle nieuwe series en afleveringen

De streamingdienst komt deze week met een hele lijst aan magische nieuwe series.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.

Clipped


Verschijnt op: Dinsdag 2 juli | Release: Seizoen 1 - aflevering 6 | Genre: Biografie / Drama / Sport | Kijk op: Disney+

Deze serie gaat over het dramatische einde van het eigenaarschap van Donald Sterling van de Los Angeles Clippers, terwijl het team onder leiding van coach Doc Rivers op jacht gaat naar het kampioenschap.



Welcome to Wrexham


Verschijnt op: Woensdag 3 juli | Release: Seizoen 3 - aflevering 5 | Genre: Documentaire / Sport | Kijk op: Disney+

Rob McElhenney en Ryan Reynolds runnen de Wrexham Association Football Club en proberen van deze underdogs een succes te maken dat iedereen inspireert. De docuserie volgt Rob en Ryan van Hollywood tot Wales terwijl ze een spoedcursus als clubeigenaren krijgen en belicht hoe het lot van de club is verbonden met het lot van de stad.



Red Swan


Verschijnt op: Woensdag 3 juli | Release: Seizoen 1 - aflevering 1-2 | Genre: Actie / Drama / Romantiek | Kijk op: Disney+

Oh Wansoo, die getrouwd is binnen de machtige Hwain Group, wordt met de dood bedreigd. Ze ontmoet Seo Doyoon, een lijfwacht die de dood van een vriend onderzoekt die verband houdt met de Hwain Group. Samen ontrafelen ze de door begeerte besmette geheimen van de Hwain Group.



Overige series nieuw op Disney+


Hieronder de overige series die deze week op Disney+ verschijnen.

3 juli: Tracker (seizoen 1 - aflevering 12) - Misdaad / Drama - In Tracker speelt Justin Hartley de rol van Colter Shaw, een eenzame survivalist die door het land zwerft en op zoek is naar beloningen. Hij gebruikt zijn speurvaardigheden om burgers en politie te helpen bij het oplossen van allerlei mysteries, en tegelijkertijd worstelt hij met zijn gebroken gezin.

3 juli: Mission: Yozakura Family (seizoen 1 - aflevering 10) - Animatie / Actie / Komedie - Een verre van normale familie. Taiyo Asano, de 'ultieme introvert', verloor zijn familie bij een tragisch ongeluk. De enige met wie hij kan praten, is zijn jeugdvriendin Mutsumi Yozakura, die een geheim bewaart als erfgename van een familie van spionnen. Haar broer Kyoichiro, een zeer ervaren spion, heeft het op Taiyo gemunt. Om zichzelf te redden, trouwt Taiyo met Mutsumi en sluit hij zich aan bij de familie Yozakura. Het begin van een unieke missie.

3 juli: The Acolyte (seizoen 1 - aflevering 6) - Actie / Avontuur / Drama - The Acolyte onderzoekt een stelsel vol geheimen en duistere krachten en niet alles is wat het lijkt.

4 juli: The Kardashians (seizoen 5 - aflevering 7) - Reality-TV - In deze gloednieuwe serie over de bekende, populaire familie krijg je volledige toegang tot hun leven. Kris, Kourtney, Kim, Khloé, Kendall en Kylie laten de camera's weer toe om de waarheid achter de krantenkoppen te onthullen.

4 juli: Land of Tanabata (seizoen 1) - Drama / Fantasy / Mysterie - Yoji Minamimaru, beter bekend als Nanmaru, is een student met een bovennatuurlijk vermogen om in alles kleine gaatjes te kunnen maken. Op een dag ontdekt Yoji dat zijn docent folklorestudies vermist is. Samen met zijn klasgenoten besluit Minamimaru om hun docent te vinden.

5 juli: Code Geass: Rozé of the Recapture (seizoen 1 - aflevering 3) - Animatie / Sciencefiction - In jaar zeven van de Kowa-periode, in het voormalige Hokkaido-blok, wonen de broers die bekendstaan als de Anonieme Huurlingen. Keizer Callis al Britannia probeert de wereld in chaos te storten met hulp van zijn dienaar Norland en zijn Einberg-ridders. Rozé en Ash komen vanuit het noorden in actie.

6 juli: The Fable (seizoen 1 - aflevering 14) - Animatie / Actie / Komedie - Fable is een onoverwinnelijke huurmoordenaar die zijn tegenstander in minder dan zes seconden kan uitschakelen. Maar op een dag moet hij van zijn baas een jaar lang een gewoon leven leiden en niemand doden. Dus neemt Fable een coole, grappige en enigszins excentrieke pauze van het moorden.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Ontdek alle 36 nieuwe series en seizoenen die in juli op Netflix verschijnen
Series / Nieuws

Ontdek alle 36 nieuwe series en seizoenen die in juli op Netflix verschijnen

Deze maand komt de streamingdienst vooral met heel veel nieuwe Netflix-originals.

Een nieuwe maand staat voor de deur en Netflix heeft alvast genoeg klaarstaan om in juli voor voldoende entertainment te zorgen. Hieronder vind je de lijst van alle nieuwe series die in juli op de streamingdienst verschijnen.

Eerder plaatsten we al het overzicht van wat kijkers in juli kunnen verwachten op Netflix. Hierin zijn de grootste series uitgelicht die komende maand verschijnen. Lees hiervoor ook het artikel: Deze maand op Netflix: 8 spannende en verrassende nieuwe series en seizoenen.

1 juli
Public Affairs Office in the Sky (seizoen 1)
S.W.A.T. (seizoen 6)


2 juli
Sprint (seizoen 1)

3 juli
Love is Blind: Brazil (seizoen 4 - aflevering 9-10)
Dinner Time Live with David Chang (seizoen 1 - aflevering 20)
The Man with 1000 Kids (seizoen 1)


4 juli
American Barbecue Showdown (seizoen 3)
Rhythm + Flow France (seizoen 3 - aflevering 1-4)


5 juli
Desperate Lies (seizoen 1)
The Mole (seizoen 2 - aflevering 6-8)


6 juli
Miss Night and Day (seizoen 1 - aflevering 7)

7 juli
Miss Night and Day (seizoen 1 - aflevering 8)

9 juli
The Boyfriend (seizoen 1)

10 juli
Love is Blind: Brazil (seizoen 4 - aflevering 11)
Dinner Time Live with David Chang (seizoen 1 - aflevering 21)
Eva Lasting (seizoen 2)
Sugar Rush: The Baking Point (seizoen 2)
Receiver (seizoen 1)


11 juli
Rhythm + Flow France (seizoen 3 - aflevering 5-7)
Dinner Time Live with David Chang (seizoen 1 - aflevering 22)
Vikings: Valhalla (seizoen 3)
Another Self (seizoen 2)


12 juli
Exploding Kittens (seizoen 1)
The Mole (seizoen 2 - aflevering 9-10)


13 juli
Miss Night and Day (seizoen 1 - aflevering 9)

14 juli
Miss Night and Day (seizoen 1 - aflevering 10)

15 juli
Overlord (seizoen 4)

16 juli
Homicide: Los Angeles (seizoen 1)

17 juli
Simone Biles: Rising (seizoen 1)
T.P. Bon (seizoen 2)
The Green Glove Gang (seizoen 2)


18 juli
Cobra Kai (seizoen 6 - deel 1)
Master of the House (seizoen 1)
Rhythm + Flow France (seizoen 3 - aflevering 8-9)


19 juli
LaLiga: All Acces (seizoen 1)
Sweet Home (seizoen 3)
Too Hot to Handle (seizoen 6 - aflevering 1-4)


20 juli
Miss Night and Day (seizoen 1 - aflevering 11)

21 juli
Miss Night and Day (seizoen 1 - aflevering 12)
Rhythm + Flow France (seizoen 3 - aflevering 10)


24 juli
Love of my Life (seizoen 1)
Dirty Pop: The Boy Band Scam (seizoen 1)
Resurrected Rides (seizoen 1)


25 juli
Kleo (seizoen 2)
The Decameron (seizoen 1)
Tokyo Swindlers (seizoen 1)


26 juli
Too Hot to Handle (seizoen 6 - aflevering 5-7)
Élite (seizoen 8)


27 juli
Miss Night and Day (seizoen 1 - aflevering 13)

28 juli
Miss Night and Day (seizoen 1 - aflevering 14)

31 juli
Unsolved Mysteries (seizoen 4)

Let op: dit overzicht is voorlopig. De streamingdienst kan te allen tijde beslissen om bepaalde titels toe te voegen, te annuleren of uit te stellen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Stranger Things'-acteur over mogelijke terugkeer in het slotseizoen: "grote kans"
Series / Nieuws

'Stranger Things'-acteur over mogelijke terugkeer in het slotseizoen: "grote kans"

Tijdens een kort interview op de rode loper deed de acteur deze uitspraak.

Voorlopig komt er geen einde aan de speculaties over het einde van Stranger Things. De Hollywoodstaking zorgde om te beginnen voor vertraging en bovendien bleek dat de hoofdrolspelers zelf de scenario's mondjesmaat te lezen kregen.

Joseph Quinn speelde Eddie Munson in de populaire fantasyserie en kreeg tijdens de première van de film A Quiet Place: Day One de vraag of zijn personage terugkeert. De jonge acteur gaf diplomatieke antwoorden die hintten op een weerzien met Eddie.

Terugzien


Quinn was in eerste instantie diplomatiek en gaf aan dat de makers ongetwijfeld hard aan het werk zijn om een memorabel einde te creëren. Hij voegde eraan toe dat er een "grote kans" bestaat dat hij zijn collega-acteurs binnenkort weer terugziet.

Vervolgens werd hem rechtstreeks gevraagd naar een eventuele terugkeer naar Eddie, aangezien fans het gevoel hebben dat dit zou kunnen gebeuren. Hierop antwoordde Quinn het volgende: "Dat gevoel heb ik wel. Of misschien ook niet! Wie weet!"

Sterke theorie


Voorlopig hebben de makers nog niks verklapt over het vijfde seizoen. Het slot wordt in 2025 verwacht, wat betekent dat de fans nog wel even de tijd hebben om met sterke theorieën te komen.

Bekijk op instagram


Het slotseizoen van Stranger Things wordt in de loop van 2025 verwacht op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Marvel Studios zet de eerste foto uit de volgende Disney+-serie online!
Series / Foto's

Marvel Studios zet de eerste foto uit de volgende Disney+-serie online!

Agatha vormt een nieuwe heksencoven in deze opvolger van 'WandaVision'.

Agatha All Along is een miniserie van negen afleveringen, waarin Kathryn Hahn haar rol van Agatha Harkness overdoet. We keren dus terug naar Westview, waar Agatha niet de enige oude bekende is die we tegenkomen.

Wanda's buurvrouw is na de gebeurtenissen in WandaVision zonder krachten komen te zitten. Op de foto is zij met een groep heksen te zien en door omstandigheden zijn ze gedwongen om samen te werken.

Stereotypes


Jac Schaeffer is zowel schrijver van de serie als een van de regisseurs. Schaeffer: "In de serie willen we de stereotypes over heksen verkennen. Heksen worden in het algemeen geassocieerd met bedrog, verraad en zelfzuchtigheid".

De hoofdpersonen in Agatha All Along hebben goede redenen om bij elkaar te komen en een coven te vormen. "Wat doe je wanneer je daadwerkelijk heksen hebt die zo zijn, maar die toch gemeenschappelijke belangen hebben?," aldus Schaeffer.

Overig


Op de foto zijn nieuwe gezichten te zien, zoals Patti LuPone (Lila), Ali Ahn (Alice) en Sasheer Zamata (Jennifer), terwijl Debra Jo Rupp terugkeert als Sharon. Andere oude bekenden zijn onder andere Kate Forbes als Evanora Harkness en Brian Brightman als de sheriff.

Bekijk op instagram


De eerste twee afleveringen van Agatha All Along zijn vanaf 18 september te zien op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De 'Terminator'-serie van Netflix krijgt opvallend goed nieuws
Series / Nieuws

De 'Terminator'-serie van Netflix krijgt opvallend goed nieuws

Timothy Olyphant werd eerder al aangekondigd als de Terminator, maar hij is niet de enige bekende naam die we horen in de serie.

Rosario Dawson, André Holland, Sonoya Mizuno en Ann Dowd zijn allen toegevoegd aan de stemmencast van animatie-serie Terminator Zero van Netflix.

Dawson speelt Kokoro, een geavanceerde AI die de Japanse tegenhanger is van Skynet, maar net zo machtig zou zijn als ze online gaat.

Cast met status


Holland horen we als Malcolm Lee, een geniale programmeur en vader van drie die wordt geteisterd door nachtmerries over een post-apocalyptische toekomst.

Mizuno is Eiko, een verzetsstrijder die terug in de tijd wordt gestuurd om ervoor te zorgen dat Malcolm Kokoro niet online zet. Dowd is tot slot The Prophet, een filosofisch icoon binnen het menselijke verzet.

Olyphant de Terminator


Al deze acteurs zijn te horen naast de eerder aangekondigde Timothy Olyphant, die de Terminator speelt.



De serie speelt zich af in twee tijdlijnen: 1997; het jaar dat Skynet online gaat, en 2022; wanneer de oorlog tussen mens en machine in volle gang is.

Traktatie einde zomer


De animatie van de achtdelige serie wordt verzorgd door Production IG. Showrunner is Mattson Tomlin (The Batman II). David Ellison, Dana Goldberg en Don Granger produceren.

Terminator Zero is vanaf 29 augustus te streamen op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Iedereen die 'The Bear' heeft gezien, is gelijk verslaagd: is de ontvangst van seizoen 3 ook zo goed?
Series / Nieuws

Iedereen die 'The Bear' heeft gezien, is gelijk verslaagd: is de ontvangst van seizoen 3 ook zo goed?

Evenaart seizoen 3 van The Bear de perfecte score van 100% van seizoen 1?

De laatste jaren waren critici en kijkers zeer enthousiast over het psychologische drama The Bear. Onlangs is seizoen 3 uitgekomen, maar is deze eigenlijk wel net zo goed als de eerdere seizoenen?

Oorspronkelijk zou het derde seizoen van The Bear op 27 juni uitkomen, maar uiteindelijk was het al op 26 juni te zien in de Verenigde Staten. In Nederland staat de verschijningsdatum gepland op 17 juli. Maar is seizoen 3 het wachten eigenlijk wel waard?

Rotten Tomatoes


Het eerste seizoen van The Bear kreeg een perfecte score van 100% op Rotten Tomatoes. Ook het tweede seizoen werd zeer goed ontvangen. Deze kreeg namelijk een score van 99%. Op het moment van schrijven scoort seizoen 3 93%, wat dus iets lager is dan de eerdere seizoenen, maar nog steeds zeer hoog.

Volgens Matthew Jackson van Looper.com is The Bear "één van de meest bevredigende, opwindende en opmerkelijke verhalen op tv". Dit komt doordat de serie Carmy's gevoelens en emoties onderzoekt na het overlijden van zijn broer en zijn groeiende verbondenheid met de werknemers in zijn restaurant.

"Perfectie"


"De serie behoudt zijn perfectie. [...] [S]eizoen 3 is nog steeds zo fenomenaal en als het dit kwaliteitsniveau blijft leveren, zal de serie eindigen als één van mijn favoriete series aller tijden", aldus Bryan M.



Ook zijn kijkers erg onder de indruk van het acteerwerk. Zo schrijft Susan T: "Voortreffelijk - het vakmanschap voor en achter de camera is baanbrekend. [...] Deze cast levert prestaties van een hoger niveau, zowel als ensemble als op hun individuele momenten. En zoals altijd... de muziek." De muziek wordt bepaald door de maker en producer van The Bear (Christopher Storer en Josh Senior)

Disney+


Helaas duurt het dus nog een paar weken voordat seizoen 3 van The Bear te zien is in Nederland. In de tussentijd zijn seizoen 1 en 2 te streamen op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.