search

Ons nieuws van maandag 1 juli 2024

Nostalgie doet het ijzersterk op Netflix: geliefde serie keert terug en staat gelijk in de top 10
Series / Nieuws

Nostalgie doet het ijzersterk op Netflix: geliefde serie keert terug en staat gelijk in de top 10

Het eerste deel van het tweede seizoen van That '90s Show staat nu op Netflix.

Na de acht seizoenen van That '70s Show van de Amerikaanse zender FOX verscheen begin vorig jaar het eerste seizoen van het vervolg That '90s Show. Dit keer is niet FOX de zender, maar verschijnt de sitcom op Netflix. Het tweede seizoen is nu afgetrapt en hieronder staat de serie opnieuw in de top 10.

Uiteraard weer met de nieuwe en een aantal herkenbare gezichten en locaties uit That '70s Show is het tweede seizoen opgedeeld in twee delen. Het eerste deel verscheen afgelopen donderdag online en het seizoen wordt afgerond in oktober.

Nostalgisch


That '90s Show wordt door Netflix omschreven met woorden als nostalgisch, excentriek en tieners. De ontvangst van het nieuwe seizoen lijkt iets beter dan die van het eerste. Op dit moment staat de Audience Score op Rotten Tomatoes namelijk op 88 procent, terwijl het eerste seizoen uitkwam op 70 procent.

"De voornaamste klacht die we hadden over het eerste seizoen van That ’90s Show blijft: als de personages uit That ’70s Show op het scherm verschijnen, vooral als er geen tieners in voorkomen, is de serie grappig," schrijft Joel Keller van Decider.

Nu te zien


Wil je That '90s Show graag zien? Je vindt beide seizoenen nu op Netflix.



De synopsis van de serie: Kitty en Red Forman verwelkomen een nieuwe generatie tieners in de kelder wanneer hun kleindochter Leia besluit om de zomer in Wisconsin door te brengen.

Ook interessant
Mysterieuze scifi-serie op Netflix wordt sterk bekeken en staat direct op #3 in de top 10
De nieuwe Britse Netflix-serie Supacell van bedenker, schrijver en regisseur Rapman, tevens bekend als rapper, wordt na zijn debuut afgelopen donderdag direct goed bekeken. De scifi-serie staat namelijk gelijk op de derde plaats in de Netflix Top 10. Lees verder...
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix verwijderalarm: kijk nog snel deze kijktip voordat deze van de streamingdienst verdwijnt
Series / Specials

Netflix verwijderalarm: kijk nog snel deze kijktip voordat deze van de streamingdienst verdwijnt

Netflix verwijdert deze week tal van films en series, inclusief deze spannende thriller.

Grote streamingdiensten hebben een heel groot aanbod. Helaas verwijderen ze ook veel films en series om plaats te maken voor nieuwe projecten. Ook Netflix verwijdert deze week weer veel titels. In dit artikel vind je zowel een kijktip als de volledige lijst van alle films en series die verwijderd worden.

The Hunt



Wie van een goede thriller houdt, zal The Hunt geweldig vinden. De serie heeft een goede cast, waaronder Emma Roberts, Hilary Swank en Ike Barinholtz.

In The Hunt komt een groep vrienden bij elkaar om op mensen te jagen. Dit loopt echter volledig uit de hand als een van de slachtoffers iedereen uit de vriendengroep één voor één aanvalt.

Laatste kans: tot en met 4 juli op Netflix.



Laatste kans


Bekijk hieronder de volledige lijst van films en series die deze week verwijderd worden.

  • RattleSnake - The Ahanna Story (2020) - 1 juli
  • The Equalizer (2014) - 1 juli
  • The Equalizer 2 (2018) - 1 juli
  • Infinite (2021) - 2 juli
  • Good Burger (1997) - 3 juli
  • The Hunt (2020) - 4 juli
  • The Lost City (2022) - 6 juli
  • Transporter 2 (2005) - 6 juli
  • Galaxy Quest (1999) - 7 juli
  • The Proposal (2009) - 7 juli
  • Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
    Dit weten niet veel mensen over Daenerys in 'Game of Thrones'
    Series / Specials

    Dit weten niet veel mensen over Daenerys in 'Game of Thrones'

    Daenerys zag er op een bepaald moment in de boeken van 'Game of Thrones' heel wat anders uit.

    Onlangs ging het tweede seizoen van House of the Dragon in première op HBO. De prequel-serie speelt zich zo'n 200 jaar voor de gebeurtenissen van Game of Thrones af en volgt gebeurtenissen die leiden tot de ondergang van Huis Targaryen.

    House of the Dragon speelt zich ook 172 jaar voor de geboorte van Daenerys Targaryen af, die we in Game of Thrones konden zien. Emilia Clarke speelde de rol van Daenerys in alle acht seizoenen van de serie die liep van 2011 tot 2019. Maar wist je dat Daenerys er op een bepaald moment in de boeken helemaal anders uitzag dan in de serie?

    Een van beste series


    Game of Thrones werd gemaakt door David Benioff en D. B. Weiss en is een bewerking van A Song of Ice and Fire, een serie fantasieromans van George R. R. Martin, waarvan de eerste A Game of Thrones is.

    De serie was een groot succes en wordt beschouwd als een van de beste series ooit gemaakt. Het won heel wat prijzen, waaronder 59 Emmy Awards, het meest voor een dramaserie. Clarke werd ook meerdere keren genomineerd voor diverse prijzen voor haar rol als Daenerys.

    Kaal


    Daenerys staat bekend om haar lange, zilverwitte haar. Zowel in de boeken als in de serie heeft ze haar prachtige haar. Maar in de boeken is er ook een periode dat ze volledig kaal is. Wanneer Daenerys ervoor kiest om in Drogo's brandstapel te lopen met haar drakeneieren, blijft ze ongedeerd. Haar magie doet de eieren uitkomen en inspireert haar volgelingen.



    Zowel in het boek als in de serie komt ze tevoorschijn, bedekt met as en met haar kleren weggebrand. In de boeken is haar haar ook verschroeid en ze brengt een groot deel van haar reis naar het koningschap kaal door, terwijl haar witte haar langzaam weer aangroeit.

    Kijken?


    Het is niet bekend waarom de serie ervoor koos om haar haar ongeschonden te laten, maar vermoedelijk is het een combinatie van het feit dat het haar aantrekkelijker maakt als heldin en ook om praktische redenen (niet meerdere pruiken willen maken voor elke fase van haar haargroei).



    Wil je Clarke als Daenerys zien in Game of Thrones? Je kan de serie bekijken op HBO Max.
    Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
    Met een 8,9 is dit een van de beste en ongrijpbare misdaadseries die je nog gewoon op Prime Video kijkt
    Series / Specials

    Met een 8,9 is dit een van de beste en ongrijpbare misdaadseries die je nog gewoon op Prime Video kijkt

    'Fargo' bestaat uit 5 seizoenen met de laatste aflevering die onlangs nog uitkwam.

    Begin dit jaar kwam nog de laatste aflevering uit van de misdaadserie Fargo en het wordt nu al beschouwd als een van de beste misdaadseries ooit gemaakt. Het is geschreven door Noah Hawley en is gebaseerd op de gelijknamige film uit 1996 onder regie van de broers Joel en Ethan Coen, die ook uitvoerend producent zijn voor de televisieserie.

    Fargo bestaat uit vijf seizoenen met de eerste aflevering die op 15 april 2014 uitgezonden werd op de zender FX en intussen is het vijfde seizoen ook volledig uitgebracht met de laatste aflevering die uitgezonden werd op 16 januari 2024.

    Anthologieserie


    Fargo is een anthologieserie wat betekent dat elk seizoen zich afspeelt in een ander tijdperk en locatie, met een ander verhaal en grotendeels nieuwe personages en cast, hoewel er kleine overlappingen zijn. Elk seizoen is sterk beïnvloed door verschillende films van de Coen-broers, waarbij elk seizoen talrijke verwijzingen naar hen bevat.

    Het eerste seizoen speelt zich voornamelijk af in Minnesota en North Dakota van januari 2006 tot februari 2007 en met in de hoofdrollen Billy Bob Thornton, Allison Tolman, Colin Hanks en Martin Freeman. Het volgt Lorne Malvo (Thornton), een passant van het stadje Bemidji, en verzekeringsagent Lester Nygaard (Freeman), die het met elkaar en met de politie aan de stok krijgen. Er vallen meerdere doden en hulpsheriff Molly Solverson (Tolman) en Gus Grimly (Hanks), een agent uit Duluth, proberen de zaak op te lossen maar worden tegengewerkt door vrijwel iedereen, waaronder de politie zelf.

    Seizoen 2 en 3


    Het tweede seizoen speelt zich af in Minnesota, North Dakota en South Dakota in maart 1979 en met in de hoofdrollen Kirsten Dunst, Patrick Wilson, Jesse Plemons, Jean Smart en Ted Danson. In dit seizoen, dat kan worden gezien als een prequel van seizoen 1, komen twee van de personages uit het eerste seizoen terug: Molly Solverson en haar vader Lou Solverson, beide - vanwege het leeftijdsverschil - gespeeld door andere acteurs.



    In het derde seizoen, voornamelijk gesitueerd in Minnesota van 2010 tot 2011, spelen Ewan McGregor, Carrie Coon, Mary Elizabeth Winstead, Goran Bogdan en David Thewlis de hoofdrollen. Dit seizoen staat qua verhaal geheel los van eerdere seizoenen.

    Seizoen 4 en 5


    Het vierde seizoen, voornamelijk gesitueerd in Kansas City, Missouri, van 1950 tot 1951 en met in de hoofdrollen Chris Rock, Jessie Buckley, Jason Schwartzman, Ben Whishaw en Jack Huston kreeg over het algemeen positieve recensies, hoewel het niet zo hoog werd geprezen als eerdere seizoenen. Rock speelt de rol van Loy Cannon, de leider van een misdaadsyndicaat bestaande uit zwarte migranten die in de jaren 1950 naar het Noorden trekken vanwege de rassenscheidingswetten van Jim Crow in het Zuiden, die in conflict komen met de maffia van Kansas City.



    In het vijfde en laatste seizoen, voornamelijk gesitueerd in North Dakota en Minnesota eind 2019, spelen Juno Temple, Jon Hamm, Jennifer Jason Leigh, Joe Keery, Lamorne Morris, Richa Moorjani en Dave Foley mee. Het volgt onder andere Dorothy "Dot" Lyon (Temple), een huisvrouw uit Scandia, die ontvoerd wordt maar kan ontsnappen.

    Een van beste series


    Fargo wordt beschouwd als een van de beste misdaadseries en heeft dan ook een score van 8,9 op 10 op IMDb en staat 46ste in de lijst van beste series op de website. Ook op Rotten Tomatoes heeft Fargo een hoge score van 93% met het tweede seizoen dat zelfs een perfecte score van 100% heeft. Elk seizoen van Fargo kreeg veel lof van critici en het publiek en de serie won heel wat prijzen.



    Zo won het eerste seizoen van Fargo de Emmy Awards voor Beste Miniserie, Beste Regie en Beste Cast en ontving het nog 15 extra nominaties, waaronder acteernominaties voor alle vier de hoofdrolspelers. Het won ook de Golden Globe Awards voor Beste Miniserie of Televisiefilm en Beste Acteur - Miniserie of Televisiefilm voor Thornton. De andere seizoenen van Fargo werden ook verschillende keren genomineerd voor Golden Globe Awards en Emmy Awards en won er ook een paar. In totaal won Fargo 63 prijzen.

    Kijken?


    Je kan de vier eerste seizoenen van Fargo bekijken op Prime Video en het vijfde seizoen kan je bekijken op Videoland. De film kan je ook bekijken op Prime Video en kan je ook terugvinden op Pathé Thuis.
    Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
    Deze Marvel-serie had veel potentie, maar was met 27 procent op Rotten Tomatoes een enorme flop
    Series / Specials

    Deze Marvel-serie had veel potentie, maar was met 27 procent op Rotten Tomatoes een enorme flop

    'Helstrom' was een grote flop en was na één seizoen geannuleerd, te zien op Disney+.

    Het publiek en critici hebben niet altijd dezelfde mening over een serie. Dit is het geval bij de Marvel-serie Helstrom, dat een veel lagere score kreeg van de critici. Helstrom is een superheldenserie gemaakt door Paul Zbyszewski, die ook de showrunner van de serie is.

    Helstrom is gebaseerd op de Marvel Comics-personages Daimon en Satana Helstrom. De broer en zus worden gespeeld door Tom Austen en Sydney Lemmon. Elizabeth Marvel, Robert Wisdom, June Carryl, Ariana Guerra en Alain Uy spelen ook mee in de serie.

    Verhaal


    Helstrom volgt broer en zus Daimon en Ana Helstrom, de kinderen van een krachtige seriemoordenaar, die een gecompliceerde familiegeschiedenis hebben en op jacht gaan naar het slechtste van de mensheid. Ze ontdekken dat ze geërfde bovennatuurlijke krachten hebben.

    Terwijl hun moeder geïnstitutionaliseerd is, volgen Daimon en Ana verschillende wegen om met hun duistere verleden om te gaan. Daimon wordt een ethiekprofessor en bestrijdt in het geheim demonen, terwijl Ana zich voordoet als curator in een veilinghuis en op zoek gaat naar mensen die anderen schade berokkenen. De serie volgt hun reis terwijl ze zowel externe bedreigingen als de demonen binnenin zichzelf confronteren.

    Franchise


    Helstrom was gepland als de eerste serie in Marvel Television's Adventure into Fear-franchise, dat zou bestaan in hetzelfde universum als de andere series van Marvel maar niet zou samenkomen met de films of televisieseries in het Marvel Cinematic Universe (MCU). Bij de release beweerde Zbyszewski dat Helstrom geen deel uitmaakte van het MCU.



    Naast Helstrom stond ook een serie over Ghost Rider gepland, maar die werd al snel geannuleerd. Er waren eerst nog plannen om andere series te maken in de Adventure into Fear-franchise, maar uiteindelijk werd de ontwikkeling van verdere series stopgezet in december 2019 toen Marvel Television werd gesloten.

    Flop


    Helstrom eindigde uiteindelijk op een flop en werd na één seizoen al geannuleerd. Het heeft een score van 27% op Rotten Tomatoes met het oordeel van de critici op de website die luidt: "De sterke visuele effecten van Helstrom kunnen het niet redden van het feit dat de personages simpelweg niet interessant genoeg zijn om hun bekende setting te overwinnen."



    Het publiek was wel positiever over de serie, die een publiekscore heeft van 71%. En de critici waren niet alleen negatief, maar ook wat positief over de visuele effecten van de serie. Maar dit was niet genoeg om Helstrom te redden.

    Kijken?


    Toch zin om Helstrom te zien? Je kan alle tien afleveringen van de serie bekijken op Disney+.
    Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
    Seizoen 2 van 'That '90s Show' overtreft de legendarische 'That '70s Show'
    Series / Nieuws

    Seizoen 2 van 'That '90s Show' overtreft de legendarische 'That '70s Show'

    Seizoen 2 van That '90s Show scoort hoog door zijn charme en humor.

    In de jaren negentig kwam de mega populaire That '70s Show uit. De serie ging over een groep vrienden in Wisconsin, maar na acht seizoenen kwam de serie helaas tot een einde. Tot 2023. Toen kwam namelijk het eerste seizoen van de sequel That '90s Show uit.

    Deze serie volgt Leia Forman, de dochter van Eric en Donna. Ze logeert een zomer bij haar grootouders, Red en Kitty. Enkele maanden na de première van That '90s Show werd de serie al vernieuwd voor een tweede seizoen, dat onlangs uitgekomen is.

    Rotten Tomatoes


    Zowel That '70s Show als seizoen 1 van That '90s Show scoren goed op Rotten Tomatoes. Zij behalen namelijk scores van 82% en 75%. Seizoen 2 van That '90s Show scoort echter nog hoger. Dit keer heeft de serie namelijk een score van 90% gekregen (op het moment van schrijven).

    Dit is beduidend hoger dan de andere scores, maar wat maakt dit seizoen zo goed? Volgens Arezou Amin van Collider komt dit doordat de serie nu geen "verplichtingen heeft om een 'vervolg' te zijn". Hierdoor kan seizoen 2 charmant en grappig zijn.

    Jaren 70 vs. jaren 90


    Joel Keller van Decider schrijft: "De belangrijkste klacht over het eerste seizoen van That '90s Show blijft: wanneer de personages uit That '70s Show op het scherm verschijnen, vooral zonder een van de tieners, is de show grappig."

    De grote vraag is nu of dit komt doordat de personages nostalgische gevoelens oproepen bij kijkers, of dat ze simpelweg beter zijn dan de volgende generatie.



    Al met al is seizoen 2 een goed seizoen dat "kijkers die genoten hebben van het eerste seizoen moet aanspreken en zelf sommigen moet overtuigen die eerst nog twijfelden", aldus Jorge Rivera Rubio van QiiBO.

    Netflix


    Ben je nieuwsgierig naar het vervolg van That '90s Show? Stream de serie dan op Netflix.
    Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
    Ster uit 'Lost' is nog steeds "verwoest" door het lot in de tv-serie
    Series / Featured

    Ster uit 'Lost' is nog steeds "verwoest" door het lot in de tv-serie

    Maggie Grace was misschien wel té goed in het spelen van haar irritante personage.

    Maggie Grace is onder andere bekend uit de actiehit Taken met Liam Neeson. Daarvoor was zij echter te zien in Lost, de mysterieuze serie over een groep mensen wier vliegtuig op een onbekend eiland neerstort.

    Grace speelde Sharon Rutherford, een nogal verwende jonge vrouw. Sharons dood in het tweede seizoen is een van Grace's meest teleurstellende acteerervaringen.

    Verandering


    In gesprek met The Independent geeft de actrice aan dat ze er helemaal kapot van was. Grace: "Ik ben nog steeds verwoest door die beslissing".

    Haar personage kwam in de zesde aflevering van het tweede seizoen aan haar einde. "Ik had zo gehoopt dat ze meer zouden doen met Sharon. In de zin dat ze zou veranderen en andere kanten zou laten zien", aldus Grace.

    Te goed


    Op zich was het niet raar dat aan Sharons tijd een einde kwam. De actrice wijst erop dat haar personage een sterotiep verwende jonge vrouw uit de hogere middenklasse was. "Misschien deed ik mijn werk net iets te goed en was ik gewoon ontzettend goed in irritant zijn," besluit Grace.



    Je kunt Lost bekijken op Disney+.
    Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
    Personage 'Band of Brothers' maakt echte held "compleet belachelijk"
    Series / Featured

    Personage 'Band of Brothers' maakt echte held "compleet belachelijk"

    Het verhaal over de Easy Company blijft een klassieker ondanks een vertekend beeld van dit personage.

    De verfilming van Stephen A. Ambrose's boek over de Easy Company, de divisie parachutisten gedurende de Tweede Wereldoorlog is tot op heden een klassieker in dit genre. Ook het 21e-eeuwse publiek krijgt een goed beeld van de ervaringen en de tragische ervaringen van deze soldaten.

    Eén bepaald personage komt er echter bekaaid van af. Sergeant Herbert Sobel, gespeeld door David Schwimmer, wordt neergezet als een kleingeestig en benepen figuur. Andere leden van de divisie zijn het hier absoluut niet mee eens.

    Boot camp


    Sobel is verantwoordelijk voor het zogeheten boot camp, waarbij hij de soldaten moet klaarstomen voor de strijd. Dit gebeurt niet bepaald op een zachtzinnige manier, wat verward kan worden met iemands persoonlijkheid in plaats van de rol die diegene heeft.
    .
    Schwimmer heeft Sobel gespeeld op de manier waarop de fictieve versie van deze militair geschreven was. Sobel was echter maar in drie afleveringen te zien en hierdoor is een vertekend beeld ontstaan. In het boek 'We Who Are Alive and Remain: Untold Stories from the Band of Brothers' van Marcus Brotherton wordt dit rechtgezet.

    Rechtgezet


    Twee leden van de Easy Company corrigeren de portrettering in de serie. Sergeant Forest Guth zei hierover het volgende: "Wat mij betreft heeft Sobel de Easy Company vormgegeven en gehard". Bill Wingett, een ander lid, voegde hieraan toe: "Ik ga met iedereen de discussie aan die beweert dat Sobel de k******k is zoals hij werd neergezet".




    Kijk Band of Brothers in zijn geheel op HBO Max.
    Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
    Serie-overzicht: Dit zijn de nieuwe afleveringen op NPO Start voor de komende week
    Series / Nieuws

    Serie-overzicht: Dit zijn de nieuwe afleveringen op NPO Start voor de komende week

    De zomer van de sport is begonnen, en dat is ook te zien op NPO Start.

    Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.

    Sportlab Sedoc: de weg naar Parijs


    Verschijnt op: Maandag 1 juli | Release: Seizoen 1 - aflevering 1 | Genre: Sport | Kijk op: NPO Start

    In deze Nederlandse docuserie volgt oud-olympiër Gregory Sedoc vijf sporters die zich proberen te kwalificeren voor de Olympische Spelen in Parijs.



    Opsporing Verzocht


    Verschijnt op: Dinsdag 2 juli | Release: Seizoen 24 - aflevering 25 | Genre: Reality-TV / Misdaad | Kijk op: NPO Start

    In samenwerking met politie, justitie en de kijkers thuis worden criminelen opgespoord. Als er aanhoudingen zijn, wordt de uitzending geblokkeerd. Actuele opsporing met Anniko van Santen.



    The Sketch Artist


    Verschijnt op: Vrijdag 28 juni | Release: Seizoen 1 - aflevering 5-6 | Genre: Misdaad | Kijk op: NPO Start

    Eve Garance, een jonge, bipolaire vrouw, maakt compositietekeningen om misdaden mee te helpen oplossen. Ze werkt in een onderzoeksteam met Maryse Ferron, een veeleisende bazin die door een ziekte in een rolstoel zit, de norse politieman Bernard Dupin en technicus Anthony Kamal.




    Overige series nieuw op NPO Start


    Hieronder de overige series die deze week op NPO Start verschijnen.

    3 juli: Wat houdt ons tegen? (seizoen 3 - aflevering 4) - Informatief - De grenzen van wat onze planeet aankan, komen in zicht. Het roer moet om, we moeten minder vliegen, minder vlees eten, minder verspillen en minder plastic gebruiken. Maar waarom gebeurt dit niet? Onderzoeksjournalist Jeroen Smit gaat, samen met klimaatjournalisten, op zoek naar antwoorden.

    5 juli: Oases (seizoen 3 - aflevering 3) - Informatief / Documentaire - Kefah Allush bezoekt Farafra, een oase in de Egyptische woestijn. Vroeger stroomde het water hier zonder hulp van pompen de grond uit. Tegenwoordig moeten de boeren van Farafra hun putten steeds dieper graven om het grondwater te bereiken. Wat is er aan de hand in deze oase?

    6 juli: The Capture (seizoen 2 - aflevering 7-8) - Misdaad / Mysterie / Thriller - Britse misdaadserie. In een wereld vol deepfakes moet inspecteur Rachel Carey vertrouwen op haar instincten.
    Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
    Nieuw op Netflix: Alle 11 series die je deze week moet zien
    Series / Nieuws

    Nieuw op Netflix: Alle 11 series die je deze week moet zien

    Komende week heeft Netflix vooral veel reality-tv en indrukwekkende documentaires voor je klaarstaan.

    Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.

    S.W.A.T.


    Verschijnt op: Maandag 1 juli | Release: Seizoen 6 | Genre: Actie / Avontuur / Misdaad | Kijk op: Netflix

    Een sergeant krijgt in zijn woonplaats Los Angeles de taak om een eliteteam van agenten te leiden - en dodelijke spanningen in zijn gemeenschap te ontzenuwen.



    The Man with 1000 Kids


    Verschijnt op: Woensdag 3 juli | Release: Seizoen 1 | Genre: Documentaire / Misdaad | Kijk op: Netflix

    Een groep gezinnen komt erachter dat de charmante man die ze vertrouwden ook de spermadonor is van honderden – of misschien wel duizenden – andere kinderen over de hele wereld.



    Desperate Lies


    Verschijnt op: Vrijdag 5 juli | Release: Seizoen 1 | Genre: Drama / Romantiek | Kijk op: Netflix

    Na een zeldzaam fenomeen is een vrouw zwanger van een tweeling, ieder van een andere man. Ze probeert haar geheimen te verbergen en haar gezin bijeen te houden. Eerder schreven we al wat je kan verwachten van deze serie.



    Overige series nieuw op Netflix


    Hieronder de overige series die deze week op Netflix verschijnen.

    1 juli: Public Affairs Office in the Sky (seizoen 1) - Drama - Als een uitgebluste tv-regisseur een even ontgoochelde ex-gevechtspiloot ontmoet, krijgen ze een band met elkaar door hun mislukte ambities. Ze proberen nieuwe dromen te creëren.

    2 juli: Sprint (seizoen 1) - Documentaire / Sport - In deze sportserie zien we hoe topsprinters omgaan met training, media-aandacht en felle concurrentie tijdens hun race om 's werelds snelste mensen te worden.

    3 juli: Love is Blind: Brazil (seizoen 4 - aflevering 9-10) - Reality-TV / Romantiek - Het datingexperiment arriveert in Brazilië, waar lokale singles op zoek gaan naar ware liefde en zich verloven, zonder de andere persoon eerst te ontmoeten.

    3 juli: Dinner Time Live with David Chang (seizoen 1 - aflevering 20) - Reality-TV - Chef-kok David Chang presenteert een ongezouten eetervaring terwijl hij kookt voor beroemde gasten en culinaire geheimen deelt.

    4 juli: The American Barbecue Showdown (seizoen 3) - Spelprogramma / Reality-TV - In deze smakelijke wedstrijd tonen gepassioneerde barbecue-experts uit de hele VS hun specialiteit en banen ze al rokend en sissend hun weg naar roem en glorie.

    4 juli: Rhythm + Flow France (seizoen 3 - aflevering 1-4) - Muziek / Reality-TV - Niska en Shay presenteren de eerste twee seizoenen van deze Franstalige rapwedstrijd samen met SCH, die in seizoen 3 gezelschap krijgt van Aya Nakamura en SDM.

    5 juli: The Mole (seizoen 2 - aflevering 6-8) - Avontuur / Spelprogramma / Mysterie - Geraffineerde puzzels en strategische beslissingen drijven spelers tot het uiterste in deze keiharde competitie, terwijl een onbekende 'mol' de groep ondermijnt.

    6 en 7 juli: Miss Night and Day (seizoen 1 - aflevering 7-8) - Komedie / Fantasie / Romantiek - Een vrouw die op magische wijze dan weer een twintiger en dan weer in de vijftig is, loopt stage bij het Openbaar Ministerie. Ze navigeert tussen twee generaties en een harde baas.
    Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
    HBO Max presenteert 17 gloednieuwe series in juli: een overzicht
    Series / Nieuws

    HBO Max presenteert 17 gloednieuwe series in juli: een overzicht

    Sinds de vernieuwing van HBO Max is het aanbod aan nieuwe series geëxplodeerd.

    HBO Max zet in juli weer een aantal nieuwe series of nieuwe seizoenen en afleveringen van lopende series online. Hieronder lichten we de drie grootste/meest opvallende series toe die je waarschijnlijk wel wil gaan kijken.

    House of the Dragon


    Verschijnt op: Maandag 1, 8, 15, 22 en 29 juli | Release: Seizoen 2 - aflevering 3-7 | Genre: Actie / Avontuur / Drama | Kijk op: HBO Max

    House of the Dragon toont een interne opvolgingsoorlog binnen Huis Targaryen op het hoogtepunt van haar macht, 172 jaar voor de geboorte van Daenerys Targaryen.




    All American: Homecoming


    Verschijnt op: Dinsdag 16 juli | Release: Seizoen 3 | Genre: Drama / Sport | Kijk op: HBO Max

    Een jong tennistalent uit Beverly Hills en een honkballer uit Chicago zoeken hun weg in de competitieve sport op een universiteit.



    Tell Me Everything


    Verschijnt op: Donderdag 25 juli | Release: Seizoen 2 | Genre: Drama | Kijk op: HBO Max

    Er is iets mis met Jonny. Hij is vrolijk, verdrietig en alles ertussenin. Kortom, hij is een puber. Dat is altijd moeilijk, maar vooral met depressie.



    Overige series nieuw op HBO Max


    Hieronder de overige series die komende maand op HBO Max verschijnen.

    1, 8, 15, 22 en 29 juli: Last Week Tonight with John Oliver (seizoen 11 - aflevering 17-21) - Komedie / Nieuws / Talkshow - John Oliver, een van de grappigste verschijningen uit de recente tv-geschiedenis, komt naar HBO met een gloednieuwe talkshow, waarin hij op onnavolgbare wijze de sociale, politieke en existentiële problemen van Amerika en de wereld aankaart.

    1, 8, 15, 22 en 29 juli: The House that Dragons Built (seizoen 2 - aflevering 3-7) - Documentaire - Elke week na een nieuwe aflevering van House of the Dragon volgt er een nieuwe aflevering van The House that Dragons Built waarbij de kijker mee wordt genomen achter de schermen van HBO's hitserie.

    1 juli: All American (seizoen 6 - aflevering 13) - Drama / Sport - All American, geïnspireerd op het leven van NFL-ster Spencer Paysinger, vertelt het verhaal van een jonge American Footbal-speler uit Compton, die in een wereld vol uitdagingen en kansen komt als hij wordt gerekruteerd door een team uit Beverly Hills.

    2 juli: Botched Bariatrics (seizoen 1 - aflevering 3) - Reality-TV - Volg de reis van patiënten wiens wereld op zijn kop staat na een mislukte obesitas-operatie en hun zoektocht om hun leven terug te krijgen.

    5 juli: MILF of Norway (seizoen 1) - Komedie - Lene verliest haar baan bij een prestigieus bureau en voelt zich daardoor verloren. Na het plaatsen van een foto van zichzelf in een schaars gekleed traditioneel volkskostuum op InsideFans, ontdekt ze een niche publiek dat bereid is te betalen voor meer van dit soort content.

    6 juli: Naked Attraction (seizoen 7) - Spelprogramma / Reality-TV / Romantiek - In deze serie geven vrijgezellen zich letterlijk bloot, in de hoop de ware te vinden.

    6 juli: Second to None (seizoen 1) - Documentaire / Sport - De elitewielrensters van het Lidl-Trek damesteam, waaronder de Australische olympiër Amanda Spratt, verleggen hun grenzen tijdens de slopende Tour de France Femmes, te midden van de groeiende populariteit van vrouwen in de sport.

    11 juli: Teen Torture Inc. (seizoen 1) - Documentaire / Drama / Misdaad - Deze documentaireserie belicht de voortdurende pogingen om de problematische 'troubled teen industry' (TTI) in Amerika aan de kaak te stellen. Deze miljardenindustrie hanteert al decennialang wat zij "harde liefde" noemt als behandelvorm, ondanks talrijke dodelijke slachtoffers.

    11 juli: On The Case with Paula Zahn (seizoen 24) - Documentaire / Misdaad - De bekroonde journaliste Paula Zahn ontrafelt schokkende misdaden door interviews met de betrokkenen, waaronder advocaten, familieleden van het slachtoffer en rechercheurs.

    20 juli: 90 Day Fiancé: The Other Way (seizoen 6) - Documentaire / Reality-TV - Zes Amerikanen verhuizen voor hun grote liefde naar een ander land.

    27 juli: Trixie Motel: Drag Me Home (seizoen 1) - Reality-TV - Drag queen-superster Trixie Mattel en haar partner David Silver grijpen de kans om een droomhuis in Los Angeles te kopen en te verhuizen. Het huis heeft echter wat renovatie nodig om het geschikt te maken voor een koningin.

    27 juli: Lethally Blonde (seizoen 1) - Documentaire / Misdaad - Een true-crimeserie die tragische verhalen hervertelt over de duistere kant van mensen die schoonheid en roem nastreven.

    27 juli: Renovation Aloha (seizoen 1) - Documentaire - Deze serie volgt het getrouwde stel Kamohai en Tristyn Kalama, die als woningrenoveerders vervallen huizen op het eiland O'ahu omtoveren voor hun klanten.

    27 juli: Celebrity IOU (seizoen 4) - Reality-TV - Hollywoodberoemdheden tonen hun diepe dankbaarheid aan de mensen die een grote impact op hun leven hebben gehad door hen te verrassen met ingrijpende en ontroerende renovaties aan hun huizen, waardoor iedereen in tranen uitbarst.

    Let op: dit overzicht is voorlopig. De streamingdienst kan te allen tijde beslissen om bepaalde titels toe te voegen, te annuleren of uit te stellen.
    Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
    Deze briljante horrorserie moet je gezien hebben: "mixt feilloos de psychologische horror- en spookhuisgenres"
    Series / Specials

    Deze briljante horrorserie moet je gezien hebben: "mixt feilloos de psychologische horror- en spookhuisgenres"

    De bewerking van het klassieke boek zorgt voor een passende gotische sfeer.

    Voor zijn deal met Netflix maakte Mike Flanagan verschillende sterke miniseries. De filmmaker blijkt sterk te zijn in het bewerken van klassieke boeken en The Haunting of Bly Manor is hier een goed voorbeeld van. Gebaseerd op Henry James' gotische boek 'De wending van de schroef' (The Turn of the Screw) kwam Flanagan met een productie die de sfeer van het originele boek goed weergeeft.

    Het verhaal begint in 1987, wanneer de Amerikaanse Danielle "Dani" Clayton (Victoria Pedretti) een baan aanneemt als au pair in Engeland. Ze komt te werken voor Henry Wingrave (Henry Thomas), die de voogdij heeft over de kinderen van zijn omgekomen broer en schoonzus. Dani komt op het afgelegen landhuis Bly Manor te wonen, waar ze voor Flora (Amelie Bea Smith) en Miles (Benjamin Evan Ainsworth) zal zorgen.

    Afgedekte spiegels


    De overige bewoners van het landgoed zijn de kok Owen (Rahul Kohli), de huishoudster Hannah (T'Nia Miller) en de tuinman Jamie (Amelia Eve). Vanaf het begin is duidelijk dat er meer aan de hand is, zowel met betrekking tot Dani zelf als met Bly Manor en zijn bewoners. Dani heeft de gewoonte om alle spiegels af te dekken en de kinderen lijken geheimen met zich mee te dragen. Flora heeft de gewoonte om talismans op vaste plekken in haar kamer te leggen. Ook blijkt Miles er alles aan gedaan te hebben om van kostschool gestuurd te worden, nadat hij een brief kreeg van Flora met daarin een hulpkreet.

    Gaandeweg komt Dani erachter dat er meer speelt in het huis. Zo verschijnen op onverklaarbare wijze modderige voetstappen en op een avond ziet Dani een onbekende man 's avonds voor het raam staan. Ze komt er achter dat twee personeelsleden, een jaar eerder, spoorloos verdwenen zijn. Dit blijken de chauffeur Peter (Oliver Jackson Cohen) en de nanny Rebecca (Tahirah Sharif) te zijn. Een foto van het tweetal maakt duidelijk dat Peter die avond voor het raam stond. Dani worstelt met geesten uit haar verleden, maar Bly Manor lijkt zijn eigen geesten te hebben.

    Raamvertelling


    De serie is een raamvertelling, waarbij de gebeurtenissen in Engeland in 1987 worden verteld in Californië in 2007. De kijker wordt meegenomen door verschillende tijden en dit is inclusief de gebeurtenissen die op het landgoed zelf plaatsvinden. In James' boek wordt voor de lezer nooit echt duidelijk of er sprake is van bovennatuurlijke gebeurtenissen of dat er sprake is van psychologische elementen. In The Haunting of Bly Manor worden beide elementen gebruikt. Criticus Victor Pineyro omschreef het als volgt: "Mike Flanagan zorgt voor een feilloze mix tussen het psychologische horror- en spookhuisgenre. De serie wordt geleidelijk opgebouwd en leidt je naar een effectieve climax".



    Je kunt The Haunting of Bly Manor volledig bekijken op Netflix.
    Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
    Dol op Sauron in 'The Rings of Power'? Dan is er nu goed nieuws
    Series / Nieuws

    Dol op Sauron in 'The Rings of Power'? Dan is er nu goed nieuws

    Het publiek weet nu wie Sauron is, dus de makers kunnen hem een veel grotere rol geven.

    Eind augustus verschijnt het tweede seizoen van The Lord of the Rings: The Rings of Power op Prime Video, en alles wijst erop dat we veel meer gaan zien van Sauron, de hoofdzakelijke schurk in de franchise.

    In mei kregen fans al te zien hoe Sauron eruit zal zien in het tweede seizoen. We gaan zien hoe Sauron (gespeeld door Charlie Vickers) van zijn identiteit als menselijke strijder Halbrand overstapt naar de elf Annatar, de Lord of Gifts.

    Snode Sauron


    Tijdens een recent interview met Empire liete showrunner J.D. Payne en Patrick McKay weten wat we gaan zien van Sauron en zijn snode plannen in de nieuwe reeks afleveringen:

    "Als we een reden moesten kiezen om deze serie te maken in deze tijd en over deze mythologie, dan is het Sauron. We hebben het vanaf het begin gehad over Miltons Paradise Lost, Walter White en Tony Soprano, en hoe Sauron het potentieel heeft om zich te scharen onder deze geweldige schurk-helden. Dit is een van de beste verhalen die nog niet in live-action zijn verteld."

    Een van de grootste schurken ooit


    Over de kansen die ze willen benutten in het tweede seizoen, zei McKay het volgende:

    "Het publiek weet nu wie Sauron is en waar hij mee bezig is. Het is nu leuk om te zien hoe andere mensen verstrengeld raken in zijn web. Het grote plan van Sauron wordt stap voor stap duidelijker. Aan het einde van het tweede seizoen begrijp je pas echt hoe berekenend en boosaardig hij is."

    Sauron de almachtige


    Tot slot voegde McKay toe: "Al onze verhalen worden één verhaal. En dat ene verhaal is hoe de wederopstandig van Sauron iedereen raakt en de hele wereld bedreigt."

    De eerste drie afleveringen van The Rings of Power seizoen 2 zijn op 29 augustus te streamen op Prime Video.
    Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.