search

Ons nieuws van donderdag 11 juli 2024

'Me': ook superhelden zijn ooit pubers geweest
Recensie

'Me': ook superhelden zijn ooit pubers geweest

Deze youngadultvariant van X-Men blijft steken in clichés en weinig subtiel acteerwerk.

Regie: Michael Dowse | Cast: Lucian-River Chauhan (Ben), Abigail Pniowsky (Max), Amanda Reid (Carter), Dilshad Vadsaria (Elizabeth), Jessy Yates (Morgan), Ryan Paynter (Al), e.a. | Afleveringen: 10 | Speelduur: 21-26 minuten | Jaar: 2024

Producenten lijken te denken dat het publiek maar geen genoeg krijgt van superhelden, dus zoeken ze naar een nieuwe aanpak om het genre nog te kunnen verkopen. De makers Me vonden het vast erg origineel om nieuw ontdekte superkrachten te koppelen aan de zoektocht van pubers naar hun identiteit. Dat had interessant kunnen zijn, maar de toegepaste youngadultstijl zorgt vooral voor irritatie.

De twaalfjarige Ben moet wennen aan zijn nieuwe gezin – zijn moeder is recentelijk hertrouwd – en op school is hij de kop van jut. Een pestkop heeft het uitsluitend op hem gemunt, maar gelukkig kan zijn oudere stiefzus Max hem af en toe beschermen. Ben worstelt echter vooral met zijn identiteit, want wie is hij eigenlijk? Wanneer hij plots in iemand anders verandert, ontdekt hij dat hij over een superkracht beschikt. Net als X-vrouw Mystique kan hij van gedaante veranderen.

We dringen pas echt het superheldengenre binnen wanneer Ben ontdekt dat er nog meer mensen zijn zoals hij. Een van hen heeft zich tegen zijn soortgenoten gekeerd en heeft het, om nog onduidelijke redenen, op Ben gemunt. Het concept van Me roept constant herinneringen op aan de X-Men-films. En wanneer dit allemaal te nadrukkelijk wordt, duikt er zelfs een groepsleider in een rolstoel op. Alsof de makers open en bloot wilden toegeven waar ze de mosterd vandaan hebben.

Misschien was het idee dat we een flauw aftreksel van X-Men wel door de vingers zouden zien vanwege een moderne verhaalstructuur. Flashbacks en flashforwards zijn schering en inslag in de serie, maar zorgen er wel voor dat showrunner Michael Dowse veel kan vertellen binnen tien afleveringen. De opvallend korte lengte daarvan zorgt voor een hoog tempo, waardoor je het seizoen in een adem uit kan bekijken. Maar irritatie zal je vroeg of laat te beurt vallen, want de youngadultstijl is soms niet te harden.

Je zou het acteren in youngadultfilms en -series kunnen vergelijken met dat van soaps uit de jaren zeventig: elke grimas, elke zucht, elke verandering in de lichaamshouding moet onmiddellijk aangeven welke emotie de acteur wil doorsturen. Subtiel is anders. Tieners zijn heus wel in staat om tussen de regels te lezen, maar de makers van Me hebben kennelijk zo'n lage dunk van hun publiek dat ze ook nog met voice-overs de diepste zielenroerselen van de personages onthullen.

Naast die paternalistische acteerstijl werkt de clichématige karakterisering van ouders of volwassenen op de zenuwen. Vader en moeder bedoelen het altijd goed, verheffen zelden hun stem, zijn constant bezorgd, tonen zich overgevoelig wanneer hun ouderlijke verantwoordelijkheid een deukje krijgt en kussen elkaar nooit, tenzij extreem zedig – seks bestaat vrijwel niet in youngadultverhalen. Deze ouders schenken veel aandacht aan andere kinderen en praten met hen op een manier die niet autoritair wil zijn, maar dat toch wel is. Soms denk je haast dat het podpeople uit Invasion of the Body Snatchers zijn.

De meeste tieners zullen daar niet meteen over struikelen. Toch is het spijtig dat de makers van Me geen moeite hebben gedaan om hun jonge publiek met iets meer respect te benaderen. Ze een product gemaakt dat qua concept en stijl te weinig origineel is en steunt op één interessant ideetje: het ontdekken van een superkracht als metafoor voor het begin van de pubertijd.



Me is te zien bij Apple TV+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe Netflix Original met de volle 100% op Rotten Tomatoes staat direct in de Netflix Top 10
Films / Nieuws

Nieuwe Netflix Original met de volle 100% op Rotten Tomatoes staat direct in de Netflix Top 10

De dramafilm Goyo doet het goed en lijkt zeker het kijken waard op Netflix.

De Netflix Top 10 van films heeft een nieuwe Netflix Original verwelkomd. Goyo is een Argentijnse Netflix-film en deze staat op dit moment op de negende plaats in de lijst. Is het iets voor jou?

De dramafilm wordt door Netflix omschreven met woorden als excentriek en romantisch en je ziet rollen van - voor velen van ons - onbekende namen als Nicolás Furtado, Nancy Dupláa en Soledad Villamil.

Netjes ontvangen


Met een 6,4 na een kleine 700 stemmen staat de Goyo er netjes voor op IMDb, maar wel minder goed dan op Rotten Tomatoes. De Tomatometer noteert namelijk na 5 recensies een mooie 100 procent en een Audience Score van 97 procent.

"Als je van karakterstukken houdt, zul je deze film een vermakelijke kijkervaring vinden," schrijft monicorps-54503 op IMDb. "Als je alle losse eindjes aan elkaar wilt knopen, dan is deze film misschien niet geschikt voor jou, omdat het meer een verkenning is van het wat-als-scenario dan een bron van antwoorden."

Nu te zien


Wil je Goyo graag zien? Het drama, met een speelduur van 106 minuten, vind je nu op Netflix.



De synopsis: Een jonge autistische museumgids leeft volgens een strikte routine - totdat hij verliefd wordt op zijn collega en een wervelwind van nieuwe, intense emoties onder ogen moet zien.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Geliefde actieserie is opnieuw een hit op Netflix: "Ik weet niet waarom"
Series / Nieuws

Geliefde actieserie is opnieuw een hit op Netflix: "Ik weet niet waarom"

Eigenlijk werd de serie al stopgezet, maar S.W.A.T. bleek te populair en krijgt nu meerdere nieuwe seizoenen.

Netflix heeft recent het zesde seizoen van S.W.A.T. online gezet. De actieserie is gebaseerd op de gelijknamige serie uit 1975 en de latere film S.W.A.T. uit 2003 met onder andere Samuel L. Jackson en Colin Farrell.

De serie staat alweer eventjes in de Netflix Top 10 - op dit moment op plaats negen - en dat betekent dat heel wat mensen op de serie afstemmen. Netflix zette het zesde seizoen online, terwijl de serie al uit zeven seizoenen bestaat.

Gecanceld


Dat zevende seizoen was er bijna niet gekomen. In 2022 werd S.W.A.T. door de Amerikaanse zender CBS gecanceld, maar in oktober dat jaar werd de serie alsnog verlengd met een zevende en laatste seizoen.

In april werd er onthuld dat er ook een achtste seizoen gaat komen, en zo blijft S.W.A.T. zich voldoende bewijzen. De kijkcijfers zijn de afgelopen drie seizoenen vrijwel gelijk gebleven, en dat is uiteraard een bijzonder positief verkoopargument.

Waarom?


Een reactie op IMDb op de politieserie: "Ik weet niet waarom, maar ik kijk graag naar S.W.A.T. Ja, de serie heeft hier en daar zijn fouten, maar ik heb veel slechtere series gezien." Je kijkt de zes seizoenen hier op Netflix.



De synopsis volgens Netflix: Een sergeant krijgt in zijn woonplaats Los Angeles de taak om een eliteteam van agenten te leiden - en dodelijke spanningen in zijn gemeenschap te ontzenuwen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze flater van een serie scoort karige 14%: een van de slechtste komedies van Netflix
Series / Specials

Deze flater van een serie scoort karige 14%: een van de slechtste komedies van Netflix

'Hoops' werd door de negatieve recensies na één seizoen geannuleerd.

Netflix heeft al heel wat goede animatieseries gemaakt voor volwassenen. Denk maar aan Big Mouth en BoJack Horseman. Maar soms gaat het ook mis en dit was het geval met de animatieserie Hoops.

Hoops werd gemaakt door Ben Hoffman voor Netflix en ging in première op de streamingdienst in de zomer van 2020. Het hoofdpersonage, coach Ben Hopkins, wordt ingesproken door Jake Johnson. Ook te horen in de serie zijn Ron Funches, Cleo King, Natasha Leggero, A. D. Miles en Rob Riggle.

Verhaal


Hoops volgt Ben Hopkins, een onbeleefde en slechtgehumeurde basketbalcoach op Lenwood High School. Bens belangrijkste doel is om de slechte reputatie van zijn team om te buigen, maar zijn pogingen eindigen vaak in rampen en mislukkingen.

Naast basketbal wil Ben zijn relatie met zijn ex-vrouw Shannon weer opbouwen en is hij ook geobsedeerd door de film Little Man Tate uit 1991. Het is de favoriete film van Ben, ondanks het feit dat hij het einde nooit heeft gezien. De film wordt meerdere keren in de serie genoemd.

Negatieve recensies


Hoops was uiteindelijk een flop en kreeg uiterst negatieve recensies. Zo heeft het een lage score van 14% op Rotten Tomatoes. De kritische consensus op de website luidt: "Grof, onbeschoft en doelloos, het eerste seizoen van Hoops levert alleen maar mislukte pogingen op."



Caroline Framke van Variety beschreef de serie als "niet de helft van de grapjesmachine die het zou moeten zijn om het totale gebrek aan nuance te rechtvaardigen." Een paar maanden nadat het uitkwam annuleerde Netflix de serie na één seizoen vanwege de negatieve reacties.

Kijken?


Wil je Hoops toch eens zien? Je kan de serie bekijken op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze mysteriethriller is nieuw op Netflix en lijkt een dikke hit voor fans van spannende series
Series / Nieuws

Deze mysteriethriller is nieuw op Netflix en lijkt een dikke hit voor fans van spannende series

Een koppel in crisis zoekt hun verdwenen kinderen in een mysterieuze en spannende serie.

Ben je klaar voor een meeslepende nieuwe serie vol mysterie en spanning? Lees verder en ontdek alles wat je moet weten over deze fascinerende show!

Waar gaat de serie over?


Svaniti Nella Notte vertelt het verhaal van Pietro en Elena, een koppel in crisis, die geconfronteerd worden met de mysterieuze verdwijning van hun twee kinderen. Hun zoektocht naar de kinderen leidt hen door een wirwar van gevaar en oude geheimen.

Waar is de serie op gebaseerd?


De serie is gebaseerd op het boek Séptimo van Patxi Amezcua. Het originele verhaal is omgevormd tot een boeiende serie die de kijkers vanaf het eerste moment weet te grijpen.

Wie spelen er in de serie?


De hoofdrollen worden vertolkt door Riccardo Scamarcio als Pietro, bekend van zijn rol in John Wick: Chapter 2. Annabelle Wallis als Elena, eerder te zien in Peaky Blinders. Massimiliano Gallo als Nicola, die je misschien kent van The Great Beauty.

Voor wie is deze serie?


Deze serie is een aanrader voor liefhebbers van intense en spannende drama's. Als je genoten hebt van series zoals The Missing of Broadchurch, dan is Svaniti Nella Notte een must-see. Het is ideaal voor kijkers die houden van diepgaande verhaallijnen en verrassende wendingen.



Is de serie te bingen?


De serie bestaat uit één seizoen met tien afleveringen van ongeveer 45 minuten per stuk. Dit betekent dat je in totaal ongeveer 7,5 uur nodig hebt om de hele serie te bekijken. Perfect voor een spannend weekend!

Svaniti Nella Notte is vanaf 11 juli te zien op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Zorgen om de Netflix-hit ‘One Piece’
Series / Nieuws

Zorgen om de Netflix-hit ‘One Piece’

Het vervolg zou volgens sommigen wel eens een problematisch kunnen worden.

Na een animatieserie is One Piece, de manga van Eiichiro Oda, nu als live-actionserie te zien op Netflix. De avonturen van de Straw Hats zijn een daverend succes gebleken en het tweede seizoen wordt momenteel gefilmd.

Gezien het einde van het debuutseizoen maakte menig fan zich zorgen dat de cruciale verhaallijn die zich in Loguetown afspeelt overgeslagen zou worden. Onlangs is echter de titel van de eerste aflevering van het tweede seizoen bekendgemaakt waaruit blijkt dat dit niet het geval is.

Centrale rol


Loguetown speelt een centrale rol in One Piece, aangezien met name piratenschepen hier hun voorraden komen bijvullen. Er zijn echter twee bijkomende redenen waarom de verhaallijn in Loguetown niet overgeslagen mag worden.

Luffy (Iñaki Godoy) komt er in Loguetown achter dat er een prijs staat op zijn hoofd. Daarnaast is de locatie een belangrijk onderdeel in de achtergrondgeschiedenis van Gol D. Rogers.

Onlangs werd de titel van de debuutaflevering van seizoen 2 bekendgemaakt, 'The Beginning and the End. Dit is een duidelijke verwijzing naar Loguetown, aangezien de stad bekendstaat als 'stad van begin en einde'. Netflix is duidelijk van plan trouw te blijven aan het bronmateriaal, wat ongetwijfeld tot grote opluchting is van de fans.



One Piece kun je streamen op Netflix.

LET OP!! Het onderstaand bronartikel bevat mogelijk SPOILERS!!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'MILF of Norway': een hoop gebakken lucht
Recensie

'MILF of Norway': een hoop gebakken lucht

Wat sexy en grappig had zijn, met een cultureel tintje, gaat nergens over.

Regie: Rune Denstadt Langlo | Cast: Mariann Hole (Lene Berg), Trond Fausa (Lars Berg), Henriette Faye-Schjøll (Kikki), Dennis Storhøi (Roald), Kim Falck (Emrik), e.a. | Afleveringen: 8 | Speelduur: 22-26 minuten | Jaar: 2024

MILF of Norway heeft een interessant uitgangspunt: moeder en echtgenote Lene komt er bij toeval achter dat ze geld kan verdienen met porno en betrekt daarin haar culturele erfgoed. Helaas laat de uitvoering te wensen over. Porno? Is het niet. Grappig? Ook niet. Noorwegen? Nauwelijks te bekennen. Wat er dan overblijft? Een hoop gebakken lucht.

Lene probeert haar burgerlijke bestaan te laten slagen, maar lijkt hier niet geschikt voor, al helpt haar omgeving ook niet bepaald mee. De kritische beste vriendin en de chagrijnige puberzoon kunnen we nog wel begrijpen, maar de egocentrische echtgenoot, wars van elke vorm van emotionele steun, is een doorn in het oog. Al snel zit de kijker te hopen dat er iets in Lene's verschiet ligt waarmee ze zich kan ontworstelen aan het leven waarin ze vast zit.

Dit lijkt er te komen wanneer ze in een dronken bui een naaktfoto online gooit en daarvoor zowel likes als geld oogst. Dat komt als een verrassing, want zoals veel vrouwen die niet geheel aan de schoonheidsstandaard voldoen, bijvoorbeeld omdat ze wat ouder zijn, onderschat Lene het oneindige libido van de heteroman volledig. Na ontslag van haar toch al niet zo leuke baan is de nieuwe carrière in ieder geval welkom.

Maar met haar nieuwe werk gaat het niet direct van een leien dakje, want de populariteit van de naaktfoto's gaat op en neer. Althans, zo lijkt het. Vaak eindigen afleveringen met een verrassende wending, bijna een cliffhanger, in de vorm van een groot bedrag of juist grove kritiek, om vervolgens in de volgende aflevering weer vrolijk met iets geheel anders verder te gaan. Daarvoor is het lastig te duiden of het wat wordt met deze nieuwe loopbaan en waarom Lene gemotiveerd is om ermee door te gaan.

Ook de verhaallijnen van de overige personages gaan over compleet andere zaken dan het primaire onderwerp. Soms lijkt er een onderliggend thema te zijn in de vorm van eenzaamheid, verbondenheid, bevestiging zoeken en aardig gevonden willen worden, maar dit komt niet van de grond. De mooie, zeer menselijke levensvragen blijven onbeantwoord in de lucht hangen.

Wie kijkt voor het vunzigheid belovende onderwerp komt eveneens van een koude Noorse kermis thuis. Porno valt het zeker niet te noemen, eerder artistieke foto's met een cultureel tintje. En dat is eigenlijk veel leuker. Helaas krijgt dit onderdeel te weinig aandacht en mondt het vaak uit in flauwe grappen over de alpenhoorn bespelen met blote borsten. En nee, dat is geen eufemisme. Daarmee worden de pogingen tot diepgang nog meer de kop ingedrukt.

Wat aanvankelijk belangrijk lijkt, is dat Lene haar nieuwe carrière strikt geheim houdt en dus haar gezicht niet toont in de naaktfoto's. De onvermijdelijke onthulling van haar identiteit hoort aldus als een zwaard van Damocles boven haar hoofd te hangen, maar de spanning is nooit voelbaar omdat elke aflevering vol zit met andermans saaie verhaallijnen. Geen verrassing dus dat wanneer de bom barst deze geen enkele schade aanricht.

Ook irritant zijn de vele feestscènes waarin helemaal niks gebeurt. Niets mis met een beetje sfeer, maar dat vrijwel elke aflevering vijf minuten dansend en dialoogloos vult is te veel van het goede. Tegen het einde kan het de kijker al niets meer schelen hoe het met Lene en haar geheime baan afloopt. Het feest is ingezakt, maar Lene staat nog te dansen. Een hoop inhoudsloze fluff maakt van MILF of Norway helaas een weinig interessante serie.



MILF of Norway is te zien bij HBO Max.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Het wachten is bijna voorbij: Netflix geeft zijn fantasyserie nog één vurige laatste trailer
Series / Trailer

Het wachten is bijna voorbij: Netflix geeft zijn fantasyserie nog één vurige laatste trailer

Ook in het slotseizoen gaan de Hargreeves' er helemaal tegenaan.

Het slotseizoen van The Umbrella Academy belooft de nodige actie, waarbij de gezinsleden eensgezind op moeten treden. Het voortbestaan van de wereld staat weer eens op het spel.

De trailer laat alvast een voorproefje zien van hetgeen we kunnen verwachten. Dit zijn in elk geval een mannelijke stripper en een kerstman met een automatisch geweer.

Nieuwe slechteriken


Emmy Raver-Lampman, die Alison speelt, liet in een featurette het volgende weten: "[Het laatste seizoen] zit vol met de gebruikelijke familie-onzin en ook de nodige fratsen".

De actrice merkte daarnaast op dat er nieuwe slechteriken te zien zullen zijn, twee daarvan worden gespeeld door Megan Mullally en Nick Offerman. Zij spelen de dokters Jean en Gene Thibedeau.

Videoband


Dit echtpaar is docent op een plaatselijke universiteit en koesteren een warme belangstelling voor een van Alisons films, getiteld Love on Loan. Ze zijn bereid om maar liefst $ 5.000 te betalen. Dat is een behoorlijk bedrag voor een videoband, waardoor je direct het vermoeden krijgt dat het echtpaar een verborgen agenda heeft.



Seizoen 4 van The Umbrella Academy kun je streamen vanaf 8 augustus op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze serie uit 1990 moet wel de meest controversiële serie ooit gemaakt zijn
Series / Specials

Deze serie uit 1990 moet wel de meest controversiële serie ooit gemaakt zijn

'Heil Honey I’m Home!' was zo controversieel dat het na één aflevering werd stopgezet.

Hoe controversieel kan je een serie maken? Dat dachten de makers van de Britse sitcom Heil Honey I’m Home! waarschijnlijk toen ze de serie bedachten. Heil Honey I’m Home! werd geschreven door Geoff Atkinson en geproduceerd in 1990.

De serie draait om Adolf Hitler (Neil McCaul) en Eva Braun (DeNica Fairman), die naast een Joods echtpaar, Arny (Gareth Marks) en Rosa Goldenstein (Caroline Gruber), wonen. Hitler is het centrale personage en een typische man uit de middenklasse die moeite heeft om met zijn Joodse buren om te gaan.

Parodie


Heil Honey I’m Home! was bedoeld als een parodie op Amerikaanse sitcoms en parodieert dus elementen van Amerikaanse sitcoms uit het midden van de 20e eeuw. Maar deze Britse sitcom ging misschien te ver en was walgelijk smakeloos, zelfs voor de veel liberalere jaren '90.

De serie veroorzaakte controverse en critici noemden het "misschien wel de meest smakeloze situatiekomedie ter wereld." Het is nu nog steeds een van de meest controversiële series die ooit in het Verenigd Koninkrijk zijn uitgezonden.

Eén aflevering


Door de controverse werd Heil Honey I’m Home! al na één aflevering stopgezet, terwijl er 11 afleveringen waren gepland en acht waren opgenomen. Zou de serie verder uitgezonden worden, zou het Hitler volgen die probeert zijn Joodse buren te vermoorden. Deze afleveringen zouden in tegenstelling tot de pilotaflevering geanimeerde openingstitels hebben, vergelijkbaar met die van Bewitched.



Atkinson houdt vol dat het doel van de serie niet was om te shockeren, maar om de verzoeningspolitiek rondom Hitler in 1938 te onderzoeken. Hij zei dat de satire op deze verzoeningspolitiek niet zo goed overkwam als hij had bedoeld. Over de ophef rondom de serie heeft Atkinson ook verklaard dat driekwart van de cast Joods was en het concept niet als controversieel beschouwde.

Kijken?


Heil Honey I’m Home! is niet beschikbaar om te streamen, huren of kopen, en dat voor een goede reden.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Snoeiharde actieserie met solide 7,7 op de IMDb staat gewoon op Netflix en kijk je in een weekend uit
Series / Specials

Snoeiharde actieserie met solide 7,7 op de IMDb staat gewoon op Netflix en kijk je in een weekend uit

De spannende scifi-serie 'Alice in Borderland' scoort een 7,7 op de IMDb.

Heb je het gevoel dat je alle goede actieseries op Netflix al gezien hebt? Dan hebben we goed nieuws, want er is er een die voor veel mensen nog onbekend is en ook nog eens geweldig scoort: Alice in Borderland.

Het eerste seizoen van de Japanse serie Alice in Borderland verscheen in 2020 en is gebaseerd op de gelijknamige manga. De serie combineert science fiction, actie, thriller en drama. In 2022 kwam het tweede seizoen uit.

Fatale spelletjes


Alice in Borderland gaat over Arisu (Kento Yamazaki), een werkloze gameverslaafde man, die zowel zonder geld als geluk zit. Na een grote blauwe lichtflits bevindt Arisu zich ineens in een vreemde, lege versie van de stad Tokio.

Er is niemand meer over in de stad, behalve hij en twee van zijn vrienden. Om te overleven wordt hij gedwongen om samen met zijn vrienden gevaarlijke spelletjes te spelen, die mogelijk fataal eindigen.

Mysterie ontrafelen


In deze nieuwe wereld waarin niets zeker is ontmoet hij Usagi (Tao Tsuchiya), een jonge vrouw die het spel alleen speelt. Samen gaan ze de missie aan om te ontrafelen wat er precies aan de hand is. Hierbij worden ze geconfronteerd met hun eigen beperkte begrip van wat leven eigenlijk inhoudt.



Alice in Borderland werd goed ontvangen. Op de IMDb krijgt de serie een prima 7,7/10. Volgens Jennifer Ouellette van het tijdschrift Ars Technica doet de serie op momenteen denken aan bekende titels als Ready Player One en Lord of the Flies.

Nieuw seizoen


De serie wordt vooral geprezen om het acteerwerk, de regie en de spectaculaire actiescènes. In september 2023 werd officieel een derde seizoen aangekondigd, wat waarschijnlijk dit jaar nog te zien zal zijn.

Bekijk Alice in Borderland op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Game of Thrones' bevatte een eigenaardige wending die nooit is opgehelderd
Series / Specials

'Game of Thrones' bevatte een eigenaardige wending die nooit is opgehelderd

Deze heftige gebeurtenis verdween naar de achtergrond, wat op een onverwachte manier verklaard kan worden.

De fantasyserie Game of Thrones eindigde met Brandon "Bran" Stark op de troon. Brans verhaal begint wanneer hij als kind gehandicapt raakt. In de nasleep van deze gebeurtenissen krijgt hij mystieke training van de Drieogige Kraai (Three-Eyed Raven), gespeeld door Max von Sydow. Dit maakt hem uiteindelijk tot de eerste groenziener-koning van Westeros.

De gebeurtenis die tot Brans handicap leidde wordt eigenaardig genoeg nooit onderzocht. Jaime Lannister (Nikolaj Coster-Waldau) duwt de jongen uit het raam, nadat Bran hem met zijn zus Cersei (Lena Headey) heeft betrapt. Bran belandt in een coma en wanneer hij hieruit ontwaakt wordt er eigenlijk nooit meer over het gebeuren gesproken. Zijn broer Robb (Richard Madden) vraagt Bran bij één gelegenheid hoe het kan dat hij is gevallen, maar veel dieper gaat het niet. Bran herinnert zich wel wat er gebeurd is, maar doordat hij inmiddels over de Drieogige Kraai aan het dromen is, zijn de gebeurtenissen rondom zijn val op de achtergrond geraakt.

Verdacht


Bran is een kind wanneer hij tijdens het buitenspelen een verlaten toren beklimt. Op dat moment hebben Jaime en Cersei seks in het gebouw en Jaime duwt Bran uit het raam om te voorkomen dat hun geheim uitkomt. De jonge Stark overleeft de val en ligt langere tijd in coma. In die periode doet een huurmoordenaar een poging om Bran te vermoorden, wat de situatie verdacht maakt.

Wanneer Bran uit zijn coma ontwaakt blijkt hij zijn benen niet meer te kunnen gebruiken. In Game of Thrones geeft maester Luwin (Donald Sumpter) aan dat Bran zijn geheugen kwijtgeraakt is. Daarna wordt er echter niet dieper op de situatie ingegaan. Het feit dat iemand de jongen wilde vermoorden impliceert echter dat er meer aan de hand is. Dit valt op zijn zachtst gezegd op binnen de context van het verhaal. Robb vraagt zijn broertje hoe dit ongeluk plaats heeft kunnen vinden, aangezien hij goed kon klimmen. Dit is de enige keer dat hier op doorgevraagd wordt in Game of Thrones.

Voorbij de Muur


De reden hiervoor is het feit dat Brans verhaallijn in zekere zin van start ging na zijn val. Hij droomt over de Drieogige Kraai (Max von Sydow) en zijn pad leidt hem voorbij de Muur. Hier leert hij om zich te verbinden met de weirbomen en is in staat om zowel het heden, verleden als de toekomst te zien. Hoe hij precies gevallen is en wie hem heeft geduwd is in dat verband niet zo heel belangrijk meer. Bran zal ongetwijfeld herinneringen hebben aan deze traumatische gebeurtenis, wat ook bevestigd wordt wanneer hij en Jaime jaren later weer tegenover elkaar staan. Zijn droomervaringen staan echter centraal in de ontwikkeling van zijn personage.



Daarnaast speelt ook de noodzaak om te overleven. Zijn vader Ned (Sean Bean) blijkt kort nadat hij uit zijn coma ontwaakt geëxecuteerd te zijn. Het heeft dus weinig zin om zijn, op dat moment, wazige herinneringen te delen. Kort daarna wordt Winterfell veroverd door Theon Greyjoy (Alfie Allen), waardoor Bran moet vluchten. Vanuit Bran zelf is de dader meer naar de achtergrond geschoven. Als kijker zie je uiteindelijk dat zijn moeder Cat (Michelle Farley) de waarheid van Jaime te horen krijgt, jaren voordat Bran en Jaime hier met elkaar over praten.

Waar te zien?


Game of Thrones kun je zien op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Ontdek deze 4 verborgen, adembenemende actieseries op Netflix vol spektakel en spanning
Series / Nieuws

Ontdek deze 4 verborgen, adembenemende actieseries op Netflix vol spektakel en spanning

Vuur, vechten, explosies… Zie het allemaal in deze selectie van verborgen actieseries.

Netflix betrad op 11 september 2013 de Nederlandse markt en sindsdien is hun catalogus gegroeid tot grote hoogte. Te midden van deze lading aan topseries zijn verborgen juweeltjes die vaak over het hoofd worden gezien. We hebben vier van deze series voor je uitgelicht. Zijn deze iets voor jou?

Obliterated



Soms moeten de critici er niets van hebben, maar vindt het publiek het geweldig. Zo is ook het geval voor deze serie. Het krijgt van het publiek op Rotten Tomatoes een meer dan prima score van 75%. Stream alle afleveringen op Netflix.

De klok tikt door en er is een nucleaire bom in het spel: tijd om een speciale eenheid in te schakelen. Maar na een wilde nacht is het geen makkelijke opgave om de stad te redden. Ontdek het in Obliterated.



Shadow and Bone



Van deze onheilspellende actieserie zie je alle twee de seizoenen op Netflix. Het scoort bij pers en publiek hoog, zoals blijkt uit de waardering van 84% op Rotten Tomatoes.

Het spannende Shadow and Bone is gebaseerd op de Grishaverse-romans van Leigh Bardugo en volgt een verweesde tiener met verborgen krachten in een wereld verdeeld door dodelijke duisternis.



Queen of the South



City of God-icoon Alice Braga schittert in deze meeslepende actieserie op Netflix. Op de Tomatometer geeft het publiek de serie een indrukwekkende score van 88%.

In Queen of the South wordt Teresa gedwongen te werken voor een drugskartel dat haar vriend heeft vermoord. Met haar levenservaring, een maatje en een mysterieus notitieblok moet ze overleven.



Warrior



Oorspronkelijk geproduceerd door Cinemax, daarna HBO Max, maar vindt nu thuis op Netflix. Zowel fans als critici zijn lovend over de serie en het krijgt de nagenoeg perfecte score van 96%.

In Warrior arriveert een Chinese vechtkunstenaar in het San Francisco van de 19e eeuw. Hij wordt lid van een machtige misdaadfamilie en neemt het op tegen rivaliserende bendes in Chinatown.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Boys'-kijkers woedend: maker Eric Kripke onder vuur vanwege ongepaste grappen
Series / Nieuws

'The Boys'-kijkers woedend: maker Eric Kripke onder vuur vanwege ongepaste grappen

Fans zijn boos op maker van The Boys vanwege ongepaste grappen.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Iedereen die van series en superhelden houdt, kent ongetwijfeld de grote hitserie The Boys. De serie heeft alles wat je maar kan wensen voor een actieserie: bloederige gevechten, shockerende momenten en grappige humor. De maker heeft met dat laatste altijd al op het randje gezeten, maar nu zijn fans er echt klaar mee.

The Boys is uniek, omdat de serie commentaar durft te leveren op ongemakkelijke onderwerpen. Normaal gesproken kan een serie op deze manier zorgen voor een gezonde discussie, maar volgens fans is maker Eric Kripke met zijn commentaar nu echt een grens overgegaan.

Humor moet leuk blijven


De serie heeft ontelbaar veel grappen over aanranding en deze begonnen al in de pilot. De interactie tussen The Deep en Starlight zetten de toon voor deze grappen en ondertussen zijn er nog veel meer momenten geweest waarop er soortgelijke grappen zijn gemaakt.

Aanranding is een zeer serieus onderwerp en bovendien komen intimidatie en mishandeling in het echte leven nog steeds te vaak voor. The Boys had deze momenten in de serie kunnen gebruiken om commentaar te geven op mishandeling en hier tegenin te gaan. Helaas is er gekozen voor slechte grappen over een pijnlijk onderwerp.

Fans zijn boos


In een recent interview met Variety werd er aan Eric Kripke een vraag gesteld over de kelder van Ted Knight. De maker reageerde als volgt:

"[H]et idee dat Spider-Man naar de Batcave gaat om op een perverse manier gekieteld te worden is gewoon te mooi om te laten liggen. Het spijt me, ik kon dat gewoon niet laten gaan. [...] Het is een prachtige komische opzet waar hij de hele tijd naar [zijn stopwoord] probeert te zoeken."



Laatste druppel


Dit antwoord was de laatste druppel voor fans die het niet eens zijn met de visie van Kripke. Zij vinden dat deze grappen niet meer te verantwoorden zijn en hebben al hun vertrouwen in het vierde seizoen verloren. Kripke heeft tot op het moment van schrijven nog geen commentaar gegeven op de situatie.

The Boys is te streamen op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.