search

Ons nieuws van vrijdag 12 juli 2024

Vergeten fantasyserie van Netflix scoort een ijzersterke 93% op Rotten Tomatoes
Series / Specials

Vergeten fantasyserie van Netflix scoort een ijzersterke 93% op Rotten Tomatoes

'Yasuke' is een anime over een Afrikaanse samoerai, die voor veel mensen nog onbekend is.

Deze recente serie heb je waarschijnlijk nog niet gezien: Yasuke, losjes gebaseerd op het historische figuur met dezelfde naam. Je kijkt hem gewoon op Netflix en hij scoort geweldig op Rotten Tomatoes.

Yasuke ging in 2021 in première. De animatieserie is gebaseerd op een Afrikaanse krijger die in Japan diende in de 16e eeuw. De serie werd gecreëerd door LeSean Thomas in samenwerking met de animatiestudio MAPPA.

Alternatief Japan


Het verhaal speelt zich af in een alternatieve versie van het 16e-eeuwse Japan, waar magie en technologische ontwikkelingen beschikbaar zijn. Een Afrikaanse man genaamd Yasuke was eerst in dienst van missionarissen, maar wordt dan krijger in dienst van Heer Oda Nobunaga.

In het feodale Japan moet hij terugkeren naar het zwaard en het geweld dat hij kent uit zijn verleden. Dit alles om een mysterieus meisje te beschermen tegen kwade krachten die de wereld teisteren.

Samoerai


De echte Yasuke is de enige Afrikaanse samoerai die ooit heeft bestaan en de eerste met een zwarte huidskleur. Over wie hij echt was is niet veel bekend, maar inmiddels is zijn verhaal uitgegroeid tot een legende.



De stem van Yasuke wordt ingesproken door LaKeith Stanfield (Get Out, Judas and the Black Messiah). Daarnaast horen we onder anderen Ming-Na Wen (Agents of S.H.I.E.L.D, The Mandalorian) als Natsumaru en Darren Criss (Glee, The Assassination of Gianni Versace: American Crime Story) als Haruto.

Rotten Tomatoes


Op Rotten Tomatoes scoort Yasuke een indrukwekkende 93% bij de critics. Opvallend is wel dat het publiek veel minder enthousiast is. Daarvan krijgt de serie slechts 53%.

Zelf kijken wat je ervan vindt? Bekijk Yasuke dan op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De 10 beste series uit de jaren 80: van 'The A-Team' tot 'Airwolf'
Series / Specials

De 10 beste series uit de jaren 80: van 'The A-Team' tot 'Airwolf'

In de jaren 80 kwamen heel wat goede series uit en hier zijn de tien beste.

Heel wat goede series, die nu klassiekers zijn, kwamen uit in de jaren 80. Er was toen veel actie te zien in deze series, die zich afspeelden in zeer uiteenlopende universums. Sommige van deze geweldige series uit de jaren 80 waren misdaaddrama's, terwijl andere gingen over een bonte groep ex-commando's.

Veel van deze series waren toen zo'n groot succes, dat ze nu een cultstatus hebben en zelfs een remake kregen. Hierdoor zijn deze series nu nog steeds heel populair. Van The A-Team tot Airwolf, dit zijn de 10 beste series uit de jaren 80.

The A-Team en MacGyver


The A-Team is ongetwijfeld een iconische serie uit de jaren 80, met zijn onvergetelijke personages - de onverschrokken leider Hannibal Smith, de slimme oplichter Face, de wilde monteur Murdock en de sterke, stille B.A. Baracus. Bekend om hun bizarre avonturen en slapstick-achtige actie, leverde dit bonte gezelschap van ex-commando's week na week het spektakel, waardoor het destijds een hit was en een onuitwisbare indruk achterliet op de populaire cultuur.

MacGyver was de actieheld voor denkers, die problemen aanpakte met vindingrijkheid en een rol ducttape in plaats van te vertrouwen op wapens en brute kracht. Richard Dean Anderson speelde de hoofdrol als Angus MacGyver, die schurken te slim af was en de dood tartte in elke aflevering van de serie. MacGyvers vindingrijkheid en talent voor geïmproviseerde probleemoplossing zorgden voor een cultstatus, en inspireerden zelfs het gebruik van zijn naam als werkwoord in alledaagse situaties. In 2016 kwam er zelfs een remake van MacGyver.

Magnum P.I. en Knight Rider


Magnum, P.I. had het publiek in de ban met zijn mix van exotische locaties, spannende avonturen en de roekeloze charme van Thomas Magnum, gespeeld door Tom Selleck. De serie, die plaatsvond in de zonovergoten schoonheid van Hawaï, betrok kijkers bij gedurfde achtervolgingen, schietpartijen en spionage, alles compleet met die iconische snor en tropische overhemd. Net als MacGyver kreeg Magnum P.I. een remake.



[i]Knight Rider
maakte van David Hasselhoff, die de hoofdrol speelt van Michael Knight, een grote ster. Knight is een misdaadbestrijder die samenwerkt met een kunstmatig intelligente auto genaamd KITT. De serie is een spannende combinatie van moderne technologie en klassieke misdaadbestrijding, waarin het duo gehakt maakte van boosdoeners terwijl ze snedige oneliners uitdeelden. Knight Rider werd zo een iconisch onderdeel van televisie in de jaren 80.

Miami Vice en The Dukes of Hazzard


Miami Vice was het toppunt van de coole en stijlvolle esthetiek van de jaren 80, met zijn neonverlichte visuals, dreunende soundtrack en het straatwijze duo detectives Crockett en Tubbs, gespeeld door Don Johnson en Philip Michael Thomas. Van flitsende sportwagens tot spannende undercoveroperaties, Miami Vice was een adrenalinerijke achtbaan die een blijvende impact had op het genre.



The Dukes of Hazzard was het toppunt van roekeloos plezier in de jaren 80, met de rumoerige good ol' boys Bo en Luke Duke, gespeeld door John Schneider en Tom Wopat, die de achterwegen van Georgia onveilig maakten in hun opvallende muscle car, de General Lee. Het duo, samen met hun nicht Daisy en norse oom Jesse, kwam voortdurend in aanvaring met de corrupte Boss Hogg en zijn knecht, Sheriff Roscoe, in een eindeloze maar vermakelijke cyclus van achtervolgingen, hachelijke situaties en wilde stunts, waardoor ze de harten van kijkers veroverden.

The Fall Guy en The Incredible Hulk


The Fall Guy bracht stuntwerk en premiejagen naar nieuwe hoogten, met zijn adrenalineverhogende actie en onverschrokken protagonist, Colt Seavers. Lee Majors speelde Seavers briljant, een Hollywood-stuntman die als premiejager bijverdiende, en gebruikte zijn eigen stuntervaring voor een echt vermakelijke, actievolle serie die kijkers in de jaren 80 in vervoering bracht. Eerder dit jaar kwam de gelijknamige film met Ryan Gosling uit, die losjes gebaseerd is op de serie.



Voordat de MCU begon, werden er al films en series gemaakt gebaseerd op de Marvel Comics. In de jaren 80 was een van de populairste superheldenseries The Incredible Hulk. Het was een schitterende bewerking van het populaire stripfiguur, met de zachtaardige Dr. David Banner, gespeeld door Bill Bixby. Wanneer hij in de groene kolos veranderde, werd hij vertolkt door Lou Ferrigno. Met een balans tussen actie en drama, gaf deze geliefde serie kijkers een spannende en aangrijpende ervaring, waarbij ze de dubbele levens van de gekwelde, onbegrepen held volgden.

Airwolf en CHiPs


Airwolf was het toppunt van hightech-actie in de jaren 80, met de geavanceerde technologie van een militaire helikopter en avonturen over de hele wereld. Jan-Michael Vincent speelde de hoofdrol als een getroebleerde maar bekwame piloot, belast met het terugvinden van het gestolen toestel. De combinatie van luchtacrobatiek en spionage maakte Airwolf een spannende serie voor kijkers, die vol bewondering waren voor de futuristische wapens.



CHiPs bracht kijkers de spannende avonturen van de coolste motoragenten van de California Highway Patrol, Jon Baker (Larry Wilcox) en Frank "Ponch" Poncherello (Erik Estrada). Het duo hield zich bezig met achtervolgingen met hoge snelheid, zware misdaden en af en toe een komisch moment. Hun onvergetelijke partnerschap definieerde de serie en verstevigde zijn plaats in de televisiegeschiedenis van de jaren 80.

Kijken?


Wil je deze 10 geweldige series uit de jaren 80 zien? Een aantal zijn op dit moment niet te vinden op de verschillende streamingdiensten in Nederland, zoals MacGyver, Miami Vice, The Dukes of Hazzard, The Fall Guy, Airwolf en CHiPs.



Een aantal kan je op dit moment wel bekijken. Zo kan je The A-Team bekijken op SkyShowtime, net als Knight Rider. Een deel van Magnum P.I. vind je ook terug op SkyShowtime, net als The Incredible Hulk.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix pakt deze week uit met serie over bekendste kaartspel van de afgelopen jaren
Series / Specials

Netflix pakt deze week uit met serie over bekendste kaartspel van de afgelopen jaren

Netflix komt deze week met een serie over het razend populaire spel 'Exploding Kittens'.

Fans van Exploding Kittens kunnen het spel nu op een heel andere manier beleven. Op Netflix kijk je vanaf vandaag namelijk een serie die gebaseerd is op het beroemde kaartspel.

Waar gaat Exploding Kittens over?


De serie Exploding Kittens vertelt het verhaal van een eeuwenoud conflict. Zowel god als de duivel worden naar de aarde gestuurd. En niet zomaar in een vermomming, maar in de lichamen van twee mollige huiskatten.

Hoe werkt het spel ongeveer?


Het kaartspel Exploding Kittens kwam in 2015 op de markt en is bedacht door Matthew Inman, Elan Lee en Shane Small. Bij het spel krijgen spelers een aantal kaarten in handen waarvan ze zelf mogen weten of ze ze op willen leggen.

Ook moeten spelers steeds een nieuwe kaart trekken. Spelers moeten de Exploding Kitten-kaart zien te vermijden, want als je deze trekt lig je uit het spel. Behalve als je een Defuse kaart hebt, want die vormt de redding.

Op welke manier is de serie op het spel gebaseerd?


De serie is slechts losjes gebaseerd op het kaartspel. Het spel heeft namelijk niet echt een samenhangend verhaal, maar bestaat uit losse grappen. Wel zal de serie verwijzingen bevatten naar het spel en de videogames die al eerder van het spel zijn gemaakt.



Hoe ziet de serie Exploding Kittens eruit?


Exploding Kittens is een geanimeerde serie. Cartoonist Inman werkt ook bij deze serie mee voor de illustraties.

Voor wie is deze serie een aanrader?


Fans van het spel moeten deze serie natuurlijk gaan kijken, en waren dat vast ook al van plan. Ook als je houdt van geanimeerde series voor volwassenen en schattige, humoristische cartoons is dit een aanrader.

Bekijk Exploding Kittens vanaf vrijdag 12 juli op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Actrice Lucy Lawless haalt uit naar de iconische scifi-serie 'Battlestar Galactica'
Series / Specials

Actrice Lucy Lawless haalt uit naar de iconische scifi-serie 'Battlestar Galactica'

De makers van de legendarische serie sloegen de plank behoorlijk mis.

Battlestar Galactica begon als een soort opvolger van Star Trek in 1978. De reboot, die van 2004 tot en met 2009 liep, was aanmerkelijk duisterder van toon. De uitvoerend producent Ronald D. Moore koos voor een serie die de wereldwijde veranderingen na de aanslagen van 11 september zou weerspiegelen. Dit leidde tot sterke verhaallijnen, maar kende ook een aantal nadelen.

De makers waren extreem gericht op het geheimhouden van de verhaallijnen. Dit gold behalve voor het publiek ook voor de gastacteurs, wat voor veel onnodige spanning op de set zorgde. Lucy Lawless was als D'Anna Briers/Number Three in zestien afleveringen van de scifi-serie te zien.

Beperkte informatie


Als eerste wist je als kijker niet wie een mens was en wie een Cylon was. Er waren weliswaar Cylons die eruitzagen als klassieke robots, maar er was ook een grote groep Cylons die niet van mensen te onderscheiden waren. In de loop van het verhaal werd onthuld wie wie was, maar dit gold net zo goed voor de acteurs. Binnen je rol kreeg je in dat opzicht beperkte informatie en dit gold ook voor het lot van je personage.

Lawless was over de loop van drie seizoenen in totaal zestien afleveringen te zien als D'Anna Briers, die inderdaad een Cylon bleek. In een interview was de actrice positief over haar collega's, maar ook uitgesproken over de gespannen sfeer tijdens het filmen. Lawless: "Toen ik bij de serie startte was het een beetje lastig om mijn plek te vinden. Iedereen was aardig, maar het was een soort angstcultuur. Het feit dat ik kwam, zagen ze als een teken dat één van hen zou moeten vertrekken".

Gesterkt


Inmiddels is ze zelf uitvoerend producent van de serie My Life is Murder, waarin ze ook een hoofdrol speelt, maar de tijd die ze achter de schermen doorbrengt sterkt haar alleen maar in haar mening. De actrice kijkt terug op haar tijd bij Battlestar Galactica en vindt de aanpak van de uitvoerend producenten indertijd nog steeds niet constructief. De acteurs werden in het onzekere gelaten omtrent hun toekomst bij de serie. De focus op geheimhouding zat tegen het obsessieve aan en legde een onnodige druk op iedereen.



De omgeving was ook nog eens letterlijk donker aangezien het verhaal zich afspeelt in de ruimte. Dit was niet bepaald een winnende combinatie. "Het was ontzettend zonde. Op die manier heb je niet bepaald een positieve sfeer. Mensen hebben nu eenmaal licht, lucht en vrolijkheid nodig om goed in hun vel te zitten," aldus Lawless.

Waar te zien?


Battlestar Galactica kun je bekijken op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix schrapt beste sciencefictionfilm aller tijden uit aanbod
Series / Specials

Netflix schrapt beste sciencefictionfilm aller tijden uit aanbod

Netflix verwijdert deze week diverse films, waaronder het vervolg van de sciencefictionfilm Terminator.

Netflix verwijdert deze week weer veel films, waaronder The Pianist en Murder on the Orient Express. Toch zijn er nog veel meer leuke films die helaas verwijderd worden, waaronder deze twee kijktips.

Johnny English



(Bijna) iedereen heeft ooit wel van de iconische Johnny English-films gehoord. Rowan Atkinson schittert in de hoofdrol als Johnny English. Deze geheim agent is een mix tussen James Bond en Mr. Bean.

In Johnny English moet Johnny de kroonjuwelen en de troon beschermen tegen een Franse crimineel. De onhandige geheim agent doet hier zijn uiterste best voor, maar de missie loopt niet altijd even soepel.

Laatste kans: tot en met 14 juli op Netflix.



Terminator 2: Judgement Day



In 1984 kwam het nieuwste project van regisseur James Cameron uit, Terminator, met Arnold Schwarzenegger in de hoofdrol. Deze film werd al snel immens populair en in 1991 kwam het vervolg uit: Terminator 2: Judgement Day.

Terminator 2: Judgement Day wordt gezien als de beste science-fiction sequel ooit gemaakt. In de film moeten twee Terminators terug in de tijd om John Connor te vinden. Ze hebben echter allebei een andere taak: de ene moet hem vermoorden en de andere moet hem beschermen.

Laatste kans: tot en met 14 juli op Netflix

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Overleden op jonge leeftijd: 'ALF'-acteur is niet meer
Series / Nieuws

Overleden op jonge leeftijd: 'ALF'-acteur is niet meer

De jonge acteur uit de aandoenlijke sitcom werd in de jaren 80 wereldwijd bekend.

Het nieuws is bekend geworden dat acteur Benji Gregory, vooral bekend als kindster uit de populaire sitcom ALF, is overleden. Zijn zus Rebecca heeft laten weten dat Benji op 13 juni dood werd gevonden in zijn auto.

De lijkschouwer van Maricopa County in Arizona laat weten dat de exacte doodsoorzaak nog steeds wordt onderzocht. Gregory's zus heeft aangegeven dat Benji al langer kampte met psychische klachten.

Tragisch ongeluk


Het was bekend dat Gregory al langere tijd leed aan depressie, bipolaire stoornis en een slaapstoornis die hem vaak dagenlang wakker hield. Het lijkt er echter op dat zijn dood een tragisch ongeluk is geweest.

Bekenden van Gregory denken dat hij op 12 juni naar de bank is gegaan om geld te storten, in zijn auto in slaap viel en overleed aan hitteslag door de intense zomerhitte in Arizona. Zijn hulphond Hans, waarmee Gregory samen was, is ook dood in de auto aangetroffen.

In één klap wereldberoemd


De meeste mensen kennen Gregory van zijn rol als Brian Tanner in NBC's razend populaire sitcom ALF, die van 1986 tot 1990 werd uitgezonden. Hij werd als jongste lid van de familie Tanner de grootste vriend van het buitenaardse monstertje dat bij de familie kwam.



Rebecca en haar familie zijn diep bedroefd door dit verlies en bedanken iedereen voor hun steun en vriendelijke woorden in deze moeilijke tijd.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Volgende grote Netflix-thriller met bekende acteurs krijgt hoopvolle trailer
Series / Nieuws

Volgende grote Netflix-thriller met bekende acteurs krijgt hoopvolle trailer

De topstreamer komt met een serie over moord en mysterie in een luxueuze zomerse setting.

In de zomer van 2022 kondigde Netflix een verfilming aan van The Perfect Couple. De verfilming van het gelijknamige succesboek van Elin Hilderbrand is een van de langverwachte projecten van de megastreamer.

Het verhaal gaat over het 'perfecte koppel' uit de titel. Net als in het echte leven is dat koppel minder perfect dan de buitenwereld denkt. In het zomerse Nantucket in de Amerikaanse staat Massachusetts staat een extravagante bruiloft op het punt te beginnen als er een lijk gevonden wordt en alle bruiloftsgasten opeens verdachten zijn.

Susanne Bier


Netflix strikte niemand minder dan Susanne Bier voor de regie van alle episodes. De Deense regisseuse maakte in haar thuisland furore met films als After the Wedding en In a Better World, en trok vervolgens naar Hollywood. Daar regisseerde ze de verfilming van de John le Carré-klassieker The Night Manager alsook de Netflix-hit Birdbox.

Bier regisseert een cast gevuld met grote namen. Het perfecte koppel uit de titel wordt gespeeld door Liev Schreiber en Nicole Kidman, en in de bijrollen verschijnen acteurs als Dakota Fanning, Jack Reynor, Eve Hewson, Meghann Fahy, Ishaan Khatter en Billy Howle.

September


The Perfect Couple verschijnt op 5 september dit jaar op Netflix. De mini-serie telt zes afleveringen, die allemaal tegelijk te zien zullen zijn.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste beelden 'Peacemaker' seizoen 2 staan online: "figuranten in paniek"
Series / Foto's

Eerste beelden 'Peacemaker' seizoen 2 staan online: "figuranten in paniek"

De opnames zijn gaande en de eerste foto's zijn online gezet.

Momenteel wordt druk op locatie gefilmd in Dallas. Dit is echter niet de stad in de Amerikaanse staat Texas, maar een stad in Georgia die dezelfde naam draagt. John Cena is als Christopher Smith/Peacemaker op de foto's te zien, die door Jim Zorn op X zijn geplaatst.

De foto's kun je hier te bekijken. Cena draagt in plaats van zijn Peacemaker-kostuum een casual outfit.

Verhaallijn


De succesvolle serie is een voortzetting van de Suicide Squad (2021) en Zorn merkte op dat hij tijdens het filmen "figuranten in paniek [zag] rondrennen". Dit hint erop dat er een actiescène gefilmd werd.

Vooralsnog heeft James Gunn nog niets losgelaten over de verhaallijn van het tweede seizoen. Wel werd eerder bekendgemaakt dat Frank Grillo te zien zal zijn als Rick Flag sr..

Verwijzingen


Het tweede seizoen van de serie vindt plaats na de gebeurtenissen in Superman, waar Gunn momenteel mee bezig is. Het is dus mogelijk dat er in deze film verwijzingen naar Peacemaker zullen zitten.



Peacemaker kun je streamen op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe seizoen van scifi-serie 'For All Mankind' trekt bekende actrice aan
Series / Nieuws

Nieuwe seizoen van scifi-serie 'For All Mankind' trekt bekende actrice aan

Het nieuwste seizoen ziet een rol weggelegd voor deze bekende actrice.

Variety bericht over de uitbreiding van de bezetting van For All Mankind. Apple TV+ is momenteel bezig met het vijfde seizoen en voor hoofdrolspeler Joe Kinnaman betekent dit een hereniging.

Kinnaman speelt een van de hoofdrollen in de serie als astronaut Edward Baldwin. Mireille Enos, met wie hij in The Killing te zien was, wordt in het komende seizoen weer zijn collega.

Nominatie


Enos zal de rol van Celia Boyd spelen, een personage dat gedurende het hele seizoen te zien zal zijn. Celia maakt deel uit van de Peacekeeper Security Force op de planeet Mars.

Voor haar rol als Sarah Linden in The Killing kreeg Enos een nominatie voor zowel een Emmy Award als een Golden Globe Award.

Overig


For All Mankind is ontwikkeld door Ronald D. Moore, Matt Wolpert en Ben Nedivi. Er is ook een spin-off in de maak, getiteld Star City[/i[, die het verhaal vanuit het perspectief van de Russen vertelt.

Bekijk op instagram


[i]For All Mankind
kun je streamen op Apple TV+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Kijken of skippen? De eerste recensies van deze eigenaardige serie op Prime Video zijn binnen
Series / Nieuws

Kijken of skippen? De eerste recensies van deze eigenaardige serie op Prime Video zijn binnen

Chaotische film Sausage Party heeft een vervolg: wat vinden critici van deze serie?

Sommige mensen zijn van mening dat animatie alleen geschikt is voor series voor kinderen, maar niets is minder waar. Er bestaan talloze goede geanimeerde series voor volwassenen. Behoort deze gloednieuwe serie tot deze lijst? Critici op Rotten Tomatoes delen hun mening.

In 2016 kwam Sausage Party van makers Seth Rogen, Evan Goldberg en Conrad Vernon uit. De film werd zeer goed ontvangen door critici op Rotten Tomatoes en onlangs is een sequel van deze film uitgekomen: Sausage Party: Foodtopia.

Sausage Party: Foodtopia


De nieuwe serie speelt zich af na de gebeurtenissen van Sausage Party. Frank en zijn vrienden hebben nu de veilige plek Foodtopia gemaakt nadat ze zich verzet hebben tegen de mens. Hun Foodtopia wordt echter plotseling verwoest door een overstroming, waardoor ze gedwongen worden om samen te werken met mensen.

Sausage Party: Foodtopia is goed ontvangen door critici op Rotten Tomatoes. Op het moment van schrijven heeft de serie namelijk een stevige score van 71%. Dit is iets lager dan de score voor de film (82%), maar nog steeds zeer goed.

Recensies


De serie krijgt een fantastische score van 8/10 van Eric Goldman van IGN Movies. Hij schrijft: "Sausage Party: Foodtopia slaagt erin om opnieuw de dwaze en schandalige benadering van de film vast te leggen, wat bewijst dat er nog steeds genoeg is om over te lachen voor degenen die de eerste keer genoten hebben van het schattige, vloekende en wellustige eten."



Hoewel de serie over het algemeen positieve reacties krijgt, vinden critici zoals Lisa Nystrom van FILMINK (Australia) de film beter: "[H]oewel de serie het hart van de film mist, zullen fans die houden van het grove, onbeschofte en het cartoonachtige van deze franchise de serie geweldig vinden."

Prime Video


Sausage Party: Foodtopia is te streamen op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hoe gaat het nu met de opvallende 'Claire Littleton' uit de hitserie 'Lost'?
Series / Specials

Hoe gaat het nu met de opvallende 'Claire Littleton' uit de hitserie 'Lost'?

Het personage Claire Littleton uit 'Lost' werd gespeeld door Emilie de Ravin.

Lost wordt nu nog steeds beschouwd als een van de beste series ooit gemaakt. Het is intussen 14 jaar geleden dat de laatste aflevering uitkwam. De serie bestond uit een grote cast en een van die castleden was Emilie de Ravin, die vanaf de eerste aflevering te zien was als Claire Littleton. Maar hoe gaat het nu met haar?

De Ravin begon haar acteercarrière in 1999 toen ze een rol kreeg in de serie BeastMaster. Een jaar later werd ze aangenomen in de serie Roswell waarin ze de rol van de buitenaardse/menselijke hybride Tess Harding speelde. Ze kreeg deze rol een maand nadat ze op 18-jarige leeftijd naar Los Angeles was verhuisd. Roswell liep tot 2002.

Lost


Vanaf 2004 was de Ravin te zien als Claire Littleton in Lost. Claire is een van de overlevenden van het vliegtuigongeluk en krijgen we te zien vanaf de eerste aflevering van het eerste seizoen. Ze is een vast personage totdat ze verdwijnt in de seizoensfinale van het vierde seizoen. Het personage keert terug als een vast lid van de cast in het zesde seizoen.

Lost was een groot succes en daar had de Ravin dit over te zeggen: "Het is moeilijk te zeggen. Je leest iets en hebt een goed gevoel over het project, het klinkt geweldig, alles lijkt mooi samen te komen, en dan speelt alles – het filmen, de montage, de muziek, de betrokken acteurs – een grote rol. Iedereen die betrokken was, had een goed gevoel over het project, maar je weet het nooit echt zeker."

Films


Tijdens haar periode in Lost, verscheen de Ravin ook in een aantal films. Zo maakte ze haar filmdebuut in de neo-noir film Brick (2005). Ze speelde de rol van Emily Kostich, de heroïneverslaafde ex-vriendin van Brendan Frye (Joseph Gordon-Levitt). In een interview over de film vertelde de Ravin dat ze zich aangetrokken voelde tot het scenario omdat het origineel was en de tieners in de film zeer diepgaand en emotioneel zijn voor hun leeftijd.



Daarnaast speelde de Ravin in de horrorfilm The Hills Have Eyes (2006), Ball Don't Lie (2008) en The Perfect Game (2009). Ze had ook een cameo in Public Enemies (2009) en in 2010 speelde ze samen met Robert Pattinson in het romantische drama Remember Me.

Once Upon a Time


Na haar rol in Remember Me nam de Ravin de rol van Belle op zich in de fantasyserie Once Upon a Time. De Ravin verscheen voor het eerst in de twaalfde aflevering van seizoen 1 in 2012 als gastrol. Na sporadische optredens in het eerste seizoen werd ze gepromoveerd tot een vast lid van de cast in het tweede seizoen.



In mei 2017 werd aangekondigd dat de Ravin Once Upon a Time na zes seizoenen zou verlaten, samen met haar co-sterren Ginnifer Goodwin, Josh Dallas, Jared S. Gilmore en Rebecca Mader. Twee maanden later werd gemeld dat de Ravin in minstens één aflevering van het zevende seizoen zou verschijnen. Die aflevering bleek de vierde van het seizoen te zijn, Beauty. Ze keerde ook terug als Belle voor de seriefinale Leaving Storybrooke in 2018.

Toekomst


Sinds haar laatste verschijning als Belle in Once Upon a Time acteerde de Ravin veel minder. De voorlopig laatste serie waarin ze te zien was is de Australische miniserie True Colours uit 2022.

Bekijk op instagram


Bekijk op instagram


De Ravin is sinds 2016 verloofd met regisseur Eric Bilitch, met wie ze drie kinderen heeft. Er staat een film gepland, getiteld Wreckage, waarin de Ravin de rol zal spelen van Alex Molina. De film is nu in ontwikkeling en is op dit moment het enige project dat gepland staat waarin ze zal spelen.

Kijken?


Wil je de Ravin zien als Claire in Lost? Je kan de serie bekijken op Disney+. De andere grote serie waarin ze speelde, Once Upon a Time, kan je ook terugvinden op Disney+
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.