search

Ons nieuws van zondag 14 juli 2024

Dé beste serie op Disney+ keert eindelijk terug met een nieuw seizoen: "water in je mond"
Series / Nieuws

Dé beste serie op Disney+ keert eindelijk terug met een nieuw seizoen: "water in je mond"

Seizoen 3 van 'The Bear' biedt culinaire spanning, persoonlijke ontwikkelingen en nieuwe uitdagingen.

Seizoen 3 van The Bear komt binnenkort op Netflix Hier zijn vijf dingen die je moet weten voordat je gaat kijken:

Waar gaat de serie over?


The Bear volgt de getalenteerde chef-kok Carmen "Carmy" Berzatto, die terugkeert naar Chicago om het familierestaurant, The Beef, te redden na de tragische dood van zijn broer. Met een keuken vol eigenzinnige medewerkers en torenhoge schulden probeert Carmy het restaurant nieuw leven in te blazen en zijn eigen demonen te overwinnen.

Wat kan men van seizoen 3 verwachten?


Seizoen 3 van The Bear belooft nog meer culinaire spanning en persoonlijke ontwikkelingen. Carmy en zijn team staan voor nieuwe uitdagingen nu hun gerenoveerde restaurant bekendheid krijgt.

Wie spelen er in de serie?


De hoofdrollen worden vertolkt door Jeremy Allen White als Carmen "Carmy" Berzatto, die je wellicht kent van Shameless. Ayo Edebiri speelt de ambitieuze souschef Sydney, bekend van Big Mouth, en Ebon Moss-Bachrach vertolkt Richie, Carmy's chaotische neef, eerder te zien in Girls.

Voor wie is deze serie?


The Bear is perfect voor culinaire liefhebbers van intense drama's met een vleugje humor. Fans van series als Chef's Table en Kitchen Confidential zullen deze serie geweldig vinden. Als je geniet van sterke karakterontwikkelingen en de dynamiek van de professionele keuken, dan is deze serie zeker iets voor jou.



Is de serie te bingen?


De serie bestaat uit drie seizoenen met elk acht afleveringen. Elke aflevering duurt ongeveer 30 minuten. In totaal duurt het ongeveer 12 uur om beide seizoenen achter elkaar te kijken. Perfect voor een weekendje binge-watching!

The Bear is te zien vanaf 17 juli op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze HBO Max-serie was veruit de grootste teleurstelling van vorig jaar: 19% op Rotten Tomatoes
Series / Specials

Deze HBO Max-serie was veruit de grootste teleurstelling van vorig jaar: 19% op Rotten Tomatoes

'The Idol' stelde kijkers flink teleur en kwam op geen enkele manier in de buurt van 'Euphoria'.

Voor de release had vrijwel iedereen verwacht dat de serie The Idol een succes zou worden. Zowel de maker als de acteurs leken veelbelovend. Maar helaas bleek niets minder waar, want de serie flopte volledig.

The Idol verscheen in juni 2023 op HBO Max, nadat de eerste twee afleveringen al getoond waren op het Cannes Film Festival. De serie is gemaakt door Sam Levinson, die ook de maker is van de succesvolle serie Euphoria.

Popster


De serie gaat over Jocelyn (Lily-Rose Depp): een popster die haar reputatie als meest sexy popster wil terugwinnen, nadat haar laatste tour gecanceld werd vanwege een mentale inzinking. Ze begint een ingewikkelde relatie met Tedros (Abel Tesfaye, of wel The Weeknd).

Tedros is een zelfhulp guru en de leider van een moderne sekte, met een erg fout verleden. Brengt deze nieuwe romantische ervaring haar naar nieuwe hoogtepunten, of zorgt het voor een nog diepere inzinking?

Saai


Nadat de eerste aflevering online was gekomen bleek The Idol meteen controversieel te zijn door zijn expliciete seksuele inhoud. Al snel ging het gesprek rondom de serie echter niet meer alleen om de expliciete scènes, maar ook over de saaie verhaallijn en het matige regisseerwerk.



Op Rotten Tomatoes scoort de serie een zeer matige 19% bij de critics. Het publiek is iets guller, maar nog steeds niet enthousiast en geeft 41%.

Slordig


De critics consensus: "Net zo opzichtig en slordig als de industrie die de serie probeert te satiriseren, plaatst The Idol zichzelf op een voetstuk met een ongebreidelde stijl, maar de serie verwelkt in de schijnwerpers".

Het zal je dan ook niet verbazen dat The Idol gecanceld werd na één seizoen. Wil je de serie toch met eigen ogen bekijken? Dat kan op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze unieke en verbluffende serie scoort een prachtige 8,4 op IMDb en is nog steeds gewoon te streamen op Netflix
Series / Specials

Deze unieke en verbluffende serie scoort een prachtige 8,4 op IMDb en is nog steeds gewoon te streamen op Netflix

'Love, Death & Robots' is een geanimeerde anthologieserie die je gezien moet hebben.

Als je een fan bent van animatieseries, dan moet je de anthologieserie Love, Death & Robots zien. Het werd gemaakt door Tim Miller en geproduceerd door Blur Studio, maar de afzonderlijke afleveringen worden ook geproduceerd door verschillende animatiestudio's uit verschillende landen.

De verschillende afleveringen van Love, Death & Robots verkennen diverse genres, met name komedie, horror, sciencefiction en fantasy. Elke aflevering is verbonden met een of meer van de drie titelbegrippen. Miller fungeert als showrunner en producent samen met Joshua Donen, David Fincher en Jennifer Miller. De meeste afleveringen zijn geschreven door Philip Gelatt en zijn adaptaties van korte verhalen.

Van film naar serie


Love, Death & Robots is een herinterpretatie van Fincher en Millers lang in ontwikkeling zijnde reboot van de animatiefilm Heavy Metal uit 1981. Oorspronkelijk was het plan om, net als de oorspronkelijke film, een speelfilmformaat te volgen, maar dit concept zou beter kunnen worden aangepast aan de nieuwe generatie.

Het project bevond zich echter elf jaar lang in ontwikkelingshel vanwege creatieve verschillen tussen de crew en de studio's, evenals een gebrek aan interesse van de laatste. Uiteindelijk raakte Netflix geïnteresseerd in het idee en stemde ermee in om de distributeur van het project te worden, maar in plaats van een film zou het als een televisieserie worden uitgebracht.

Groot succes


Uiteindelijk was dit een goede zet van Netflix, want Love, Death & Robots werd een groot succes. Vanaf het eerste seizoen, dat uitkwam in 2019, kreeg de serie positieve recensies van critici, met lof voor de animatiestijl van elke aflevering, de creativiteit, de diverse verhaallijnen en thema's.



Love, Death & Robots bestaat intussen uit drie seizoenen en werd vernieuwd voor een vierde seizoen dat in ontwikkeling is. De serie heeft verschillende onderscheidingen gewonnen bij de Primetime Creative Arts Emmy Awards. Het is dan ook geen verrassing dat Love, Death & Robots een hoge score van 8,4 op 10 heeft op IMDb.

Kijken?


Wil je Love, Death & Robots zien? Je kan alle afleveringen van de serie bekijken op Netflix. En ze zijn gemakkelijk te bingen, want ze duren allemaal minder dan 20 minuten.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit opmerkelijke detail uit de oorlogsserie 'Band of Brothers' zal je echt verbazen
Series / Specials

Dit opmerkelijke detail uit de oorlogsserie 'Band of Brothers' zal je echt verbazen

'Band of Brothers' werd niet echt gefilmd in alle steden die je ziet in de serie.

In 2001 werkten Steven Spielberg en Tom Hanks samen aan de miniserie Band of Brothers. Deze oorlogsserie over de Tweede Wereldoorlog is gebaseerd op het gelijknamige non-fictieboek uit 1992 van historicus Stephen E. Ambrose.

Band of Brothers begint met de training in Amerika voorafgaand aan de landing in Normandië en eindigt in het Adelaarsnest van Adolf Hitler, aan het einde van de oorlog. Het speelt zich af in verschillende steden in West-Europa, maar dit werd niet gefilmd in al die steden.

Easy Company


De serie dramatiseert de geschiedenis van de Easy Company van het 506th Parachute Infantry Regiment, US 101st Airborne Division. Het begint tijdens de parachutetraining van Easy Company en volgt hun deelname aan het Westelijk Front van de Tweede Wereldoorlog.

De gebeurtenissen zijn gebaseerd op het onderzoek van Ambrose en opgenomen interviews met veteranen van Easy Company. Band of Brothers nam enige literaire vrijheid, waarbij de geschiedenis werd aangepast voor dramatisch effect en de structuur van de serie.

Eén dorpsset


Band of Brothers werd in 2000 over een periode van acht maanden gefilmd, waarvan het grootste deel van de cast en crew in Hertfordshire, Engeland aan het werkwas. Buitenlocaties werden gecreëerd op 12 hectare grond - een klein gedeelte van het 445 hectare grote terrein bij Hatfield Aerodrome nabij de stad Hatfield.



De verschillende steden en dorpen waar Easy Company zich gedurende de serie bevindt, waren in feite één dorpsset die telkens opnieuw werd ingericht en aangepast om steden in verschillende landen voor te stellen. Gereconstrueerde steden waren onder andere Bastogne in België, Eindhoven in Nederland en Carentan in Frankrijk.

Rivier


In totaal werden 12 verschillende steden gereconstrueerd op de set. Daarnaast werd er ook een bijna anderhalve kilometer lange rivier gecreëerd bij Hatfield. Hambledon in Buckinghamshire en een vliegveld in Essex werden ook gebruikt voor sommige scènes in de serie.



Band of Brothers werd uiteindelijk een groot succes en werd kritisch geprezen. Zo heeft de serie een score van 94% op Rotten Tomatoes en won het de Emmy Award en Golden Globe voor beste miniserie. In totaal was de serie genomineerd voor 20 Emmy Awards, waarvan het zeven won.

Kijken?


Wil je Band of Brothers zien? Je kan de serie bekijken op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
SkyShowtime onthult de line-up aan topseries van komende week
Series / Nieuws

SkyShowtime onthult de line-up aan topseries van komende week

Het wordt weer een week vol actie, spanning en misdaad op SkyShowtime.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.

Mayor of Kingstown


Verschijnt op: Donderdag 18 juli | Release: Seizoen 3 - aflevering 7 | Genre: Misdaad / Drama / Thriller | Kijk op: SkyShowtime

Mike McLusky is de onofficiële burgemeester van Kingstown. In de stad waar de enige bloeiende bedrijven de gevangenissen zijn, strijden hij en zijn broer Mitch tegen wanorde en onrecht.



Bargain


Verschijnt op: Donderdag 18 juli | Release: Seizoen 1 - aflevering 5 | Genre: Drama / Thriller

Bargain is een dystopische thrillerserie die zich afspeelt in een afgelegen motel, waar de onderwereld van de samenleving zich overgeeft aan prostitutie en het oogsten van organen. Een aardbeving verwoest het motel waarna de overlevenden vechten om zich te handhaven in een staat van wetteloosheid en chaos.



Law & Order


Verschijnt op: Vrijdag 19 juli | Release: Seizoen 23 - aflevering 6 | Genre: Misdaad / Drama / Mysterie | Kijk op: SkyShowtime

New Yorkse rechercheurs en aanklagers moeten misdaden oplossen en de misdadigers achter de tralies zien te krijgen. Achterhalen wie schuldig en wie onschuldig is, terwijl er levens op het spel staan.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Mis het niet: Disney+ komt aankomende week met heel veel nieuws!
Series / Nieuws

Mis het niet: Disney+ komt aankomende week met heel veel nieuws!

Naast weer een week vol topseries is het voor de kijkers weer terug naar de keuken.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.

Red Swan


Verschijnt op: Woensdag 17 juli | Release: Seizoen 1 - aflevering 5-6 | Genre: Actie / Drama / Romantiek | Kijk op: Disney+

Oh Wansoo, die getrouwd is binnen de machtige Hwain Group, wordt met de dood bedreigd. Ze ontmoet Seo Doyoon, een lijfwacht die de dood van een vriend onderzoekt die verband houdt met de Hwain Group. Samen ontrafelen ze de door begeerte besmette geheimen van de Hwain Group.



Welcome to Wrexham


Verschijnt op: Woensdag 17 juli | Release: Seizoen 4 - aflevering 7 | Genre: Documentaire / Sport | Kijk op: Disney+

Rob McElhenney en Ryan Reynolds runnen de Wrexham Association Football Club en proberen van deze underdogs een succes te maken dat iedereen inspireert. De docuserie volgt Rob en Ryan van Hollywood tot Wales terwijl ze een spoedcursus als clubeigenaren krijgen en belicht hoe het lot van de club is verbonden met het lot van de stad.



The Bear


Verschijnt op: Woensdag 17 juli | Release: Seizoen 3 | Genre: Komedie / Drama | Kijk op: Disney+

De jonge chef-kok Carmy komt terug naar Chicago om zijn broodjeszaak te runnen. Terwijl hij probeert om de zaak en zichzelf te veranderen, werkt hij samen met een team van rouwdouwers die hij uiteindelijk als familie gaat beschouwen.



Overige series nieuw op Disney+


Hieronder de overige series die deze week op Disney+ verschijnen.

17 juli: Mission: Yozakura Family (seizoen 1 - aflevering 12) - Animatie / Actie / Komedie - Een verre van normale familie. Taiyo Asano, de 'ultieme introvert', verloor zijn familie bij een tragisch ongeluk. De enige met wie hij kan praten, is zijn jeugdvriendin Mutsumi Yozakura, die een geheim bewaart als erfgename van een familie van spionnen.

17 juli: The Acolyte (seizoen 1 - aflevering 8) - Actie / Avontuur / Drama - The Acolyte onderzoekt een stelsel vol geheimen en duistere krachten en niet alles is wat het lijkt.

18 juli: The Kardashians (seizoen 5 - aflevering 9) - Reality-TV - In deze gloednieuwe serie over de bekende, populaire familie krijg je volledige toegang tot hun leven. Kris, Kourtney, Kim, Khloé, Kendall en Kylie laten de camera's weer toe om de waarheid achter de krantenkoppen te onthullen.

18 juli: Land of Tanabata (seizoen 1 - aflevering 6-7) - Drama / Fantasy / Mysterie - Yoji Minamimaru, beter bekend als Nanmaru, is een student met een bovennatuurlijk vermogen om in alles kleine gaatjes te kunnen maken. Op een dag ontdekt Yoji dat zijn docent folklorestudies vermist is. Samen met zijn klasgenoten besluit Minamimaru om hun docent te vinden.

19 juli : Code Geass: Rozé of the Recapture (seizoen 1 - aflevering 5) - Animatie / Sciencefiction - In jaar zeven van de Kowa-periode, in het voormalige Hokkaido-blok, wonen de broers die bekendstaan als de Anonieme Huurlingen. Keizer Callis al Britannia probeert de wereld in chaos te storten met hulp van zijn dienaar Norland en zijn Einberg-ridders. Rozé en Ash komen vanuit het noorden in actie.

20 juli: The Fable (seizoen 1 - aflevering 16) - Animatie / Actie / Komedie - Fable is een onoverwinnelijke huurmoordenaar die zijn tegenstander in minder dan zes seconden kan uitschakelen. Maar op een dag moet hij van zijn baas een jaar lang een gewoon leven leiden en niemand doden. Dus neemt Fable een coole, grappige en enigszins excentrieke pauze van het moorden.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Euphoria': Eindelijk weer echt goed nieuws over de geplaagde HBO-serie
Series / Nieuws

'Euphoria': Eindelijk weer echt goed nieuws over de geplaagde HBO-serie

De dramatische serie komt terug met een cast die inmiddels wat ouder is.

Na een bijzonder lange onderbreking tussen seizoenen, bevestigt HBO dat het langverwachte derde seizoen van Euphoria er nu eindelijk komt, inclusief terugkeer van de volledige hoofdcast.

Het filmen van het derde seizoen van het door Sam Levinson gecreëerde drama staat gepland voor januari 2025, bijna drie jaar na de première van seizoen twee. Het was nog een behoorlijke klus om alle castleden weer bij elkaar te krijgen, aangezien sommigen inmiddels vanwege hun sterrenstatus een behoorlijk drukke agenda hebben.

Een sprong in de tijd


HBO heeft nog geen uitzenddatum vastgesteld, maar het is onwaarschijnlijk dat Euphoria voor het einde van volgend jaar te zien zal zijn. Dit betekent een mogelijke kloof van vier jaar tussen de seizoenen.

Wanneer de serie terugkeert, is het waarschijnlijk dat de hoofdcast de middelbare school zal hebben verlaten. Levinson en HBO hebben het er al over gehad dat seizoen drie waarschijnlijk een sprong in de tijd zal maken.

Flinke populariteit


De volledige hoofdcast, waaronder Zendaya, Sydney Sweeney, Hunter Schafer en Jacob Elordi, keren dus weer terug en dat zal de populariteit van de serie ongetwijfeld ten goede komen. Zendaya is inmiddels niet meer weg te denken uit Hollywood met haar rollen in films als Dune en de Spider-Man-reeks.



Maar ook Sweeney timmert aardig aan de weg. Zo was ze te zien in Quentin Tarantino's Once Upon a Time… in Hollywood, en recenter in het huiveringwekkende, en door haarzelf geproduceerde Immaculate.

Tot het nieuwe seizoen uitkomt kun je altijd nog eens alle afleveringen van Euphoria streamen op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Rings of Power': Nieuwe slechterik is geïnspireerd op een 'Breaking Bad'-personage
Series / Foto's

'The Rings of Power': Nieuwe slechterik is geïnspireerd op een 'Breaking Bad'-personage

De showrunners komen met een totaal onverwachte basis voor deze schurk.

J.R.R. Tolkien had de nodige mythologische wezens in zijn wereld, waaronder trollen. In The Fellowship of the Ring zag de kijker hoe de Reisgenoten de strijd aangingen met een trol. In The Rings of Power vocht Galadriel (Morfydd Clark) met een sneeuwtrol, maar het tweede seizoen laat een nieuw soort trol zien.

Empire heeft een foto online geplaatst van Damrod de heuveltrol. Showrunner Patrick McKay onthulde op welk personage in Breaking Bad Damrod is gebaseerd.

Dreigende aanwezigheid


De makers lieten zich inspireren door het personage van Mike Ehrmantraut (Jonathan Banks), een norse ex-marinier die de nodige "klusjes" opknapt voor de drugsdealer Gus Fring (Giancarlo Esposito).

McKay: "We hebben Mike [Ehrmantraut] gebruikt wat betreft de manier waarop [Damrod] beweegt en de nonchalante manier waarop hij zijn kracht gebruikt". Mike's dreigende aanwezigheid diende in dit geval als een onverwachte inspiratie.

Drakenbotten


De trol wordt omschreven als "iemand die drakenbotten eet" en hoort bij Adar (Sam Hazeltine), die ook wel bekendstaat als de 'Vader van orcs'. De stem van Damrod wordt ingesproken door Joseph Walker.



Seizoen 2 van The Rings of Power is vanaf 29 augustus te zien op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit is de best bekeken Netflix-komedieserie wereldwijd: Maar komt er wel een vervolg?
Series / Nieuws

Dit is de best bekeken Netflix-komedieserie wereldwijd: Maar komt er wel een vervolg?

Inmiddels zijn we al een tijdje verder, wanneer kunnen we het vervolg eigenlijk verwachten?

De komedieserie Ginny & Georgia, over de alleenstaande moeder Georgia (Bianna Howey) en haar tienerdochter Ginny (Antonia Gentry) behoort tot Netflix' meest gestreamde series ter wereld. Dit succes heeft ongetwijfeld bijgedragen aan de vernieuwing met een derde én een vierde seizoen.

In een interview met Screen Rant liet Nathan Mitchell, die een vaste rol heeft in de serie, zich uit over de komende seizoenen. Volgens de acteur zal het publiek verrast worden door wat er op stapel staat.

Whiplash


De Canadese acteur is vooral bekend als Black Noir in The Boys en speelt Ginny's biologische vader Zion Miller in de geliefde komedieserie. Volgens Mitchell wordt het derde seizoen "knettergek".

Mitchell: "Ik mag niet teveel verklappen, maar het publiek gaat whiplash krijgen. Hun hoofd zal letterlijk alle kanten op zwiepen van verrassing, aangezien er heel wat gaat gebeuren in het derde seizoen. Ik kan niet wachten tot het te zien is".

De opnames van seizoen 3 zijn momenteel gaande, waarna er een pauze ingelost zal worden voordat de productie van het vierde seizoen van start gaat. Volgens de acteur zal het vierde seizoen in de loop van volgend jaar gefilmd worden.



Momenteel is nog geen premièredatum van het derde seizoen bekend, maar naar verwachting zal dit in de loop van 2025 zijn.

Waar te zien?


Ginny & Georgia kun je streamen op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
"Gladiator II is indrukwekkender dan van Game of Thrones"
Series / Nieuws

"Gladiator II is indrukwekkender dan van Game of Thrones"

Dit is wat Pedro Pascal te zeggen heeft over Gladiator II en Game of Thrones.

Pedro Pascal heeft de laatste jaren in enkele van de grootste franchises gespeeld. Zo schitterde hij in zijn rollen in The Last of Us, Game of Thrones, The Mandalorian. Nu heeft hij zijn nieuwe project, Gladiator II, op een unieke manier vergeleken met een ander project.

De acteur werd bekend door zijn rol van Prins Oberyn Martell in Game of Thrones. Fans werden op slag verliefd op zijn talent en dat was het begin van een alsmaar groeiende carrière.

Andere projecten


Sindsdien heeft hij in veel andere films en series gespeeld, waaronder in de opkomende Gladiator II. Pascal speelt de Romeinse generaal Acacius. Opvallend genoeg heeft dit project iets gemeen met Game of Thrones.

Beide projecten zijn namelijk opgenomen in Malta. In een recent interview met Vanity Fair vergeleek Pascal de twee sets en zijn opmerking is hartverscheurend voor veel fans.

De twee sets


Pascal heeft op veel verschillende sets gestaan en heeft dus veel ervaring opgedaan en veel gezien. Toch was hij (zelfs na het filmen van Game of Thrones) diep onder de indruk van de set van Gladiator II.

Hij vertelde: "Het was alsof je Game of Thrones nam en alles vermenigvuldigde. Ik heb op zulke grote sets gestaan ​​– en ik heb nog nooit zoiets gezien!"

Game of Thrones


We kunnen alleen maar bedenken hoe indrukwekkend de set van Gladiator II is geweest voor Pascal, want zelfs de set van Game of Thrones op HBO Max is al genoeg om indruk te maken op veel acteurs.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.