search

Ons nieuws van maandag 15 juli 2024

'Fantasmas': heerlijk eigenzinnig en surrealistisch, maar toch ongelooflijk menselijk
Recensie

'Fantasmas': heerlijk eigenzinnig en surrealistisch, maar toch ongelooflijk menselijk

Niet alleen de hoofdpersoon, maar ook de serie is een uitzondering in deze wereld.

Regie: Julio Torres | Cast: Julio Torres (Julio), Martine Gutierrez (Vanesja), Joe Dumrill (Bibo), Tomas Matos (Chester), Greta Titelman (Gina), e.a. | Afleveringen: 6 | Speelduur: 27-32 minuten | Jaar: 2024

Fantasmas is in alle opzichten verfrissend. Niet alleen vanwege de ongebruikelijke visuele stijl en de eigenzinnige uitspraken, maar ook door de bootlading supersterrencameo's. Hoewel er op sommige momenten geen touw aan vast te knopen is, blijft de rode draad van de serie wel altijd duidelijk. En dat is met zo'n gefragmenteerd narratief en excentrieke stijl een knappe prestatie.

De serie opent met een sollicitatiegesprek. Hoofdpersoon Julio zit bij Crayola en laat zijn lichamelijke interpretaties van kleuren zien. Vervolgens pitcht hij het idee om een doorzichtig waskrijtje op de markt te brengen. Want die kleur is essentieel om de lege ruimte in tekeningen op te vullen. Daarmee is vanaf het eerste moment duidelijk dat deze serie iets unieks wil presenteren. Maar het blijft niet bij deze bijzondere sollicitatie.

Waar mogelijk neemt Fantasmas een zijweg. Of het nu een fictief televisieprogramma, een rechtszaak tegen de Kerstman, een helpdeskmedewerkerbattle of een zoektocht naar een parel in de vorm van een oester is: niets is te gek. Maar niets vóélt ook te gek, dankzij de naadloze integratie van deze zijwegen in het verhaal. Ze zijn allemaal zo innemend dat het links- of rechtsom gaan van het plot volledig natuurlijk aanvoelt.

Waar het uiteindelijk op neerkomt, is Julio die zijn 'proof of existence' moet aanvragen om mee te draaien in de maatschappij. Zie het als een paspoort plus waarop alle financiële en persoonlijke data zijn geregistreerd. Doordat de hoofdpersoon overduidelijk Latinx is, is de parallel met een immigrantenverhaal snel gemaakt. De enige manier om geen 'proof of existence' nodig te hebben, is door een 'exception' te worden. Dus zolang Julio een uniek talent heeft waarvoor hij gewaardeerd wordt, mag hij in het land blijven en leven als een Amerikaan in deze uitzonderlijke positie.

Hiermee worden de losse sketches ineens in een logische context geplaatst. De vorm van Fantasmas dient zich als goede afbeelding van Julio's escapistische gedachtes. En net als hijzelf wordt de kijker constant meegesleept in de fantasieën. Dat de zijwegen nooit naar een concreet punt leiden is volledig het doel. Met elke scène wordt de serie een excentriekere kijk op het bestaan van een immigrant in de Verenigde Staten.

Vanaf de eerste seconde is duidelijk dat Fantasmas een geheel eigen stijl heeft. Niet alleen door de jarentachtigsciencefictionaankleding of de centrale rol die hedendaagse komediesterren in het geheel spelen, maar ook door de willekeur van de scènes. Veel daarvan kan worden toegeschreven aan Julio Torres' rol als schrijver bij Saturday Night Live. Fantasmas voelt dan ook als een verder uitgewerkte versie van mogelijke SNL-sketches, op de best mogelijke manier.

Terugkomend op de openingsscène, er is één zin daarin die eruit springt: "To imagine something clear, is to reimagine coloring as we know it." Even later, in dezelfde scène mag Julio een naam bedenken voor de doorzichtige Crayola-kleur die hij net pitchte. Dat wordt natuurlijk 'fantasmas'. Grammaticaal gezien is het niet logisch, maar Julio vindt het mooier met een s op het einde. En met dat ethos worden hopelijk andere series geïnspireerd om buiten de lijntjes te kleuren.



Fantasmas is te zien bij HBO Max.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Gave eerste beelden uit 'Stranger Things' seizoen 5!
Series / Nieuws

Gave eerste beelden uit 'Stranger Things' seizoen 5!

Netflix geeft beelden vrij op de set van het laatste seizoen van Stranger Things.

Op 1 juli 2022 verscheen het tweede deel van het vierde seizoen van Stranger Things. Het is dus alweer even geleden dat je de groep nerds in actie hebt gezien in het plaatsje Hawkins.

Nu komt Netflix met een video waarin we een kijkje nemen achter de schermen bij de opnames voor het vijfde seizoen. De laatste reeks afleveringen verschijnen overigens ergens in 2025, dus verwacht nog weinig echte details (of spoilers) in de beelden.

Opnames


Het vijfde seizoen van Stranger Things wordt al opgenomen sinds 8 januari dit jaar en op dit moment is ongeveer de helft van seizoen 5 geschoten. In onderstaande beelden zegt actrice Sadie Sink, die Max speelt in de serie: "We genieten gewoon van elk moment.”

Nieuwe namen in de serie van The Duffer Brothers zijn Nell Fisher, Jake Connelly en Alex Breaux. Uiteraard keren ook vele bekende gezichten uit de op twee na best bekeken Netflix-serie terug. Alleen Squid Game en Wednesday werden beter bekeken op de streamingdienst.


Meer Stranger Things


Overigens komt er meer Stranger Things aan na seizoen 5. Zo kun je nu al het theaterstuk Stranger Things: The First Shadow kijken in West End in Londen. Tevens werkt Netflix aan een nog titelloze geanimeerde spinoff-serie.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste trailer 'Terminator Zero' van Netflix: "Het is niet wat je denkt"
Series / Trailer

Eerste trailer 'Terminator Zero' van Netflix: "Het is niet wat je denkt"

Na de vele Terminator-films komt Netflix met een compleet andere invulling van de bekende scifi-reeks.

Netflix heeft de afgelopen periode al wat beelden prijsgegeven uit Terminator Zero, een eerste animatieserie in de franchise die in 1984 werd afgetrapt door filmmaker James Cameron. Nu hebben we de eerste trailer.

Terminator Zero is een anime die geregisseerd is door Masashi Kudō en geschreven is door showrunner Mattson Tomlin. Er zijn ook bekende namen aangetrokken voor de stemmen. Zo spreekt Timothy Olyphant de stem in van The Terminator, hoor je Andre Holland als het personage Malcolm Lee en is Rosario Dawson te horen als Kokoro.

Compleet nieuw


Dit keer geen Sarah Connor, John Connor of Kyle Reese. Er zijn compleet nieuwe personages bedacht. Dit keer ontmoeten we Malcolm Lee, een onderzoeker die een AI - Kokoro - ontwikkelt als concurrent van Skynet.

In het jaar 1997 worden hij en zijn kinderen opgejaagd door The Terminator, maar krijgt hij hulp van verzetsstrijder Eiko (Sonoya Mizuno) die in opdracht van The Prophet (Ann Dowd), de leider van de Resistance, terug in de tijd reist.

Trailer


De onderstaande officiële teaser trailer start met de tekst "Het is niet wat je denkt. Je kunt het ook nog niet zien." Vervolgens zien we dat 'Judgment Day' eraan komt.



Vanaf 29 augustus is Terminator Zero te zien op Netflix, er verschijnen acht afleveringen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Een van de allergrootste kaskrakers ooit stream je vanaf nu op Netflix
Films / Specials

Een van de allergrootste kaskrakers ooit stream je vanaf nu op Netflix

Netflix voegt deze zomer de klassieke avonturenfilm Titanic, geregisseerd door James Cameron, toe.

Grote kans dat je deze klassieker ooit al eens hebt bekeken: Titanic. Het is een film vol avontuur en romantiek, en dus vanaf komende maandag ook thuis te zien. Netflix breidt het assortiment deze zomer uit met onder andere deze nostalgische film uit het jaar 1997.

De film is geregisseerd door niemand minder dan James Cameron. Deze Canadees is van alle markten thuis en is niet alleen filmregisseur, maar ook producent, scenarioschrijver, editor én documentairemaker. Je kunt hem ook kennen van de Avatar films waarbij hij ook aan het roer stond.

Verhaal


Het tijdloze liefdesverhaal speelt zich af op, hoe kan het ook anders, de RMS Titanic. De film opent met de expeditie naar een diamant ('The Heart of the Ocean'), waarvan wordt gedacht dat deze in de zee is verdwenen met de Titanic in 1912.

In flashback-vorm gaan we terug naar het schip op haar laatste, fatale reis richting de Verenigde staten. We volgen de twee geliefden, Rose DeWitt Bukater en Jack Dawson, die van totaal verschillende komaf zijn.

Kaskraker


De cast is zeker niet onbekend. Kate Winslet speelt de hoofdrol van Rose. Naast haar schittert niemand minder dan Leonardo Di Caprio als de nuchtere Jack Dawson. Ook andere bekende namen zoals Billy Zane, Gloria Stuart, Kathy Bates en Frances Fisher spelen in de film.



Titanic was een razend succes en heeft zelfs elf Oscars gewonnen. Het is misschien wel een van de bekendste films aller tijden en heeft het op een na hoogste bezoekersaantal ooit, alleen Avatar wist dit te overtreffen.

Thuis op de buis


Zin om deze nostalgische klassieker te bekijken? Vanaf vandaag, maandag 15 juli, is dit mogelijk en is de film te streamen op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste recensies bizarre Netflix-serie 'Exploding Kittens': Top of flop?
Series / Nieuws

Eerste recensies bizarre Netflix-serie 'Exploding Kittens': Top of flop?

Deze bizarre animatieserie is perfect voor kijkers die iets anders willen.

Er zijn veel series die gebaseerd zijn op een boek, een videogame of een waargebeurd verhaal. Deze adaptaties zijn over het algemeen heel populair, maar nu is er een ander soort adaptatie die aan de lijst kan worden toegevoegd. Wat vinden critici eigenlijk van deze aparte serie?

Exploding Kittens van Matthew Inman en Shane Kodakowski is een animatieserie voor volwassenen. Het opvallende aan deze serie is dat het verhaal is gebaseerd op het kaartspel Exploding Kittens van Inman.

Het kaartspel en de serie


Grote fans van het spel zullen echter wel merken dat de adaptatie redelijk losjes gebaseerd is op het al bestaande spel. Exploding Kittens gaat namelijk over een conflict tussen God en de Duivel. Zij zijn naar de aarde gestuurd, maar zitten vast in de lichamen van twee dikke huiskatten.

De beste critici van Rotten Tomatoes hebben Exploding Kittens gezien. Zij geven de serie een score van 67% (op het moment van schrijven). Het publiek is echter veel enthousiaster over de serie. Zij geven de serie namelijk een score van 80% (op het moment van schrijven).

Rotten Tomatoes


Veel critici zeggen dat de serie niets nieuws brengt. Angie Han van Hollywood Reporter ziet dit echter niet als iets negatiefs: "Toch kan er charme schuilen in een serie die in betrouwbare ritmes valt in plaats van nieuwe ritmes te creëren en Exploding Kittens voert die bekende formules goed genoeg uit om te lachen."



Veel kijkers zijn groot fan van de serie. Zo schrijft een anonieme gebruiker: "Ik verwachtte een serie zoals Big Mouth, maar verrassend genoeg was dat niet zo. Deze serie maakt geen misbruik van slechte woorden of onnodige seksscènes, maar heeft karakterontwikkeling en een interessant verhaal."

Netflix


Exploding Kittens is te streamen op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze actievolle en toonaangevende hitserie uit de jaren 80 kijk je zo opnieuw
Series / Specials

Deze actievolle en toonaangevende hitserie uit de jaren 80 kijk je zo opnieuw

Deze wereldwijd geliefde politieserie legde een nieuwe basis voor het genre.

Televisiemaker Steven Bochco begon als scenarioschrijver en ontwikkelde zich vervolgens tot bedenker van menig legendarische serie. Hill Street Blues was een politieserie in de jaren 80, die in totaal zeven seizoenen liep, en een van zijn grootste successen. De productie ontving vele prestigieuze televisieprijzen en staat tot op de dag van vandaag hoog aangeschreven.

Hill Street Blues begon in 1981 en deed voor die tijd iets ongewoons. De serie combineerde de actie van de jaren 70-misdaadseries met een realistische benadering. Er was sprake van een ensemblecast en het taalgebruik was doorspekt met slang. Verder werd gefilmd in een documentaire-achtige stijl, waardoor de indruk gewekt werd dat alles zich in het dagelijkse leven afspeelde. Hierdoor legde Hill Street Blues de basis voor latere misdaadseries als NYPD Blue en Law & Order.

Onvindbaar


De gebeurtenissen spelen zich af op een politiebureau te Hill Street, in een niet bij name genoemde stad. De intro toont beelden van Chicago, maar in dialogen wordt de indruk gewekt dat het politiebureau zich in New York bevindt. De politiemensen worden neergezet als gewone mensen die dagelijks te maken krijgen met de onderlaag van de maatschappij. Er was dus geen sprake van stoere agenten die zich door niets uit het veld laten slaan, wat in die tijd totaal nieuw was in het politiedrama.

Zo krijgt inspecteur Furillo (Daniel J. Travanti) direct in de eerste aflevering te maken met een gijzelingssituatie. De agenten Hill (Charles Haid) en Renko (Michael Warren) worden neergeschoten, waarbij Renko in een coma raakt. Ondertussen is advocate Joyce (Veronica Hamel), die mensen vertegenwoordigt die geen advocaat kunnen betalen, op zoek naar haar cliënt. Deze blijkt door een administratieve fout om een of andere reden onvindbaar te zijn.

Chaotische aard


Gezien de chaotische aard van het politiebureau begon iedere aflevering met een dagstart, waarbij de agenten doornemen wat er die dag allemaal speelt. Voor de kijkers was dit een natuurlijke manier om de verhaallijnen op te pakken. Sommige hiervan liepen gedurende het seizoen, terwijl andere kortere subplots zich over een aantal afleveringen afspeelden. De cast bestond uit een gevarieerde groep mensen die, in de tijd dat de serie liep, hun eigen karakterontwikkeling doormaakten. De naturel stijl, uitgebreide cast en complexe thema's maakten dat Hill Street Blues uitgroeide tot een blauwdruk voor de misdaadseries die we vandaag zien.



Hill Street Blues is momenteel niet in Nederland te streamen. De dvd box van de serie kun je aanschaffen bij Amazon.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Onbegrijpelijk: HBO had helemaal geen vertrouwen in 'Game of Thrones'
Series / Specials

Onbegrijpelijk: HBO had helemaal geen vertrouwen in 'Game of Thrones'

HBO dumpte de originele pilot van 'Game of Thrones' in 2009.

We kunnen ons geen wereld meer inbeelden zonder Game of Thrones, maar er was een kans dat de serie helemaal niet gemaakt werd. HBO had in het begin namelijk helemaal geen vertrouwen in Game of Thrones.

De fantasyserie werd gemaakt door David Benioff en D.B. Weiss en is een bewerking van A Song of Ice and Fire, een serie fantasyromans van George R.R. Martin, waarvan het eerste boek A Game of Thrones is. De serie ging in première op HBO in 2011 en eindigde in 2019, met 73 afleveringen verdeeld over acht seizoenen.

Romans


In januari 2006 had Benioff een telefoongesprek met de literaire agent van Martin over de boeken die hij vertegenwoordigde. Benioff, die vroeger fan was van fantasyfictie, raakte geïnteresseerd in A Song of Ice and Fire, die hij nog niet had gelezen. De literaire agent stuurde Benioff de eerste vier boeken van de serie. Benioff las enkele honderden pagina's van de eerste roman, A Game of Thrones, deelde zijn enthousiasme met D.B. Weiss en stelde voor om de romans van Martin te bewerken tot een televisieserie.

Weiss las de eerste roman in "misschien 36 uur" uit. Ze pitchten de serie aan HBO na een vijf uur durende vergadering met Martin (zelf een ervaren scenarioschrijver) in een restaurant op Santa Monica Boulevard. Volgens Benioff wonnen ze Martin voor zich door het antwoord te weten op zijn vraag: "Wie is Jon Snow's moeder?"

Van roman naar serie


Voordat Benioff en Weiss hem benaderden, had Martin al gesprekken gehad met andere scenarioschrijvers, van wie de meesten de serie als een speelfilm wilden bewerken. Martin vond zijn romans echter onverfilmbaar en zei dat de omvang van een van zijn romans even groot is als The Lord of the Rings, dat was bewerkt tot drie speelfilms.



Benioff was het ermee eens dat het onmogelijk zou zijn om de romans in een speelfilm om te zetten, aangezien hun schaal te groot is voor een speelfilm en tientallen personages geschrapt zouden moeten worden. Benioff voegde daaraan toe: "Een fantasyfilm van deze omvang, gefinancierd door een grote studio, zou bijna zeker een PG-13-classificatie nodig hebben. Dat betekent geen seks, geen bloed, geen vloeken. Fuck dat." Martin was tevreden met het voorstel om de serie als een HBO-serie te bewerken en zei dat hij het "nooit ergens anders had voorgesteld".

Ontwikkeling


De ontwikkeling van Game of Thrones begon in januari 2007. HBO verwierf de televisierechten op de romans met Benioff en Weiss als uitvoerende producenten van de serie en Martin als co-uitvoerende producent. Het was de bedoeling dat elke roman een seizoen aan afleveringen zou opleveren.



Aanvankelijk zou Martin één aflevering per seizoen schrijven, terwijl Benioff en Weiss de rest zouden schrijven. De eerste en tweede versies van het pilotscript van Benioff en Weiss werden respectievelijk in augustus 2007 en juni 2008 ingediend. Hoewel HBO beide versies goedkeurde, werd er pas in november 2008 een pilot besteld.

Pilotaflevering


De pilotaflevering, Winter Is Coming, werd in 2009 opgenomen, maar dat verliep niet zo goed. Bij een privévoorstelling van de pilot was de ontvangst slecht en waren de leidinggevenden ontevreden over het resultaat. Dit kon dus het einde betekent hebben van Game of Thrones.



Voordat ze overwogen de serie volledig te schrappen, besloot HBO de aflevering opnieuw op te nemen met veranderingen in de cast en regie. Zo was Emilia Clarke, die Daenerys speelt, een van de acteurs die werd aangenomen voor de herziene pilot en ook de rol van Catelyn Stark werd opnieuw gecast met Michelle Fairley. Naar verluidt kostte de pilot HBO tussen de 5 en 10 miljoen dollar om te produceren.

Kijken?


Uiteindelijk was dit een goede zet van HBO, want Game of Thrones werd een van de beste series ooit gemaakt. Hoewel het laatste seizoen niet zo geliefd is bij vele fans, blijft Game of Thrones een geweldige serie. Het won heel wat prijzen, waaronder 59 Emmy Awards, de meeste voor een dramaserie.



Wil je Game of Thrones zien? Je kan de volledige serie bekijken op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Laatste kans om verborgen parel op Netflix te zien: Deze prachtige film verdwijnt deze week
Series / Specials

Laatste kans om verborgen parel op Netflix te zien: Deze prachtige film verdwijnt deze week

Ontdek welke films verdwijnen van Netflix deze week en krijg een leuke kijktip.

Er zijn heel veel leuke films en series te vinden op grote streamingdiensten zoals Netflix. Elke week komen er weer nieuwe titels bij, maar helaas verdwijnen er ook enkele pareltjes. Ook deze week worden er weer enkele films verwijderd. In dit artikel lees je een leuke kijktip en de volledige lijst van films die verwijderd worden.

Blue Bayou



Deze dramafilm uit 2021 is gemaakt door de schrijver en regisseur Justin Chon. Hij heeft meerdere prijzen gewonnen voor zijn werk en ook Blue Bayou is zeer goed ontvangen. Zo heeft de film scores op Rotten Tomatoes van 75% en 93%.

Blue Bayou vertelt het verhaal van Antonio, een Koreaans-Amerikaans adoptiekind. Hij groeit op in de staat Louisiana, maar krijgt plots te horen dat hij het land uitgezet kan worden. Zijn leven wordt in één klap op zijn kop gezet en hij moet alles op alles zetten om bij zijn familie te blijven.

Laatste kans: tot en met 17 juli op Netflix



Laatste kans


  • Nneka The Pretty Serpent (2020) - 15 juli
  • Blue Bayou (2021) - 17 juli
  • The Devil Inside (2012) - 17 juli
  • Paw Patrol: De film (2021) - 19 juli
  • Poker Face (2022) - 19 juli
  • Grenzeloos Verraad (2023) - 20 juli
  • How to Build a Girl (2020) - 20 juli
  • Cast Away (2000) - 21 juli
  • Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
    'The Boys'-acteur is er na de brute serie helemaal klaar mee
    Series / Nieuws

    'The Boys'-acteur is er na de brute serie helemaal klaar mee

    De ster lijkt andere paden te willen bewandelen na het slotseizoen van 'The Boys'.

    Momenteel is het vierde seizoen van superheldenserie The Boys in volle gang. Komende week zal de slotepisode van seizoen 4 in première gaan. Het laatste seizoen roept verdeelde reacties op onder fans, maar er is een element waar vrijwel elke kijker van opfleurt.

    Dat element komt in de vorm van Antony Starr. De Nieuw-Zeelandse acteur oogst inmiddels al vijf jaar niets dan lof voor zijn vertolking van de superschurk Homelander in The Boys.

    DCU


    Ondanks alle lof is het maar de vraag of we Starr in de toekomst nog terug gaan zien in het populaire superheldengenre. In een interview met de Happy Sad Confused podcast ging de acteur in op zijn toekomst als acteur.

    Fans hebben Starr in hun fantasie al gecast als acteur in andere superheldrollen, bijvoorbeeld als Booster Gold in het gloednieuwe DC-universum, ook bekend als het DCU. De Nieuw-Zeelander lijkt zelf minder enthousiast dan zijn fans.

    CSI-serie


    ''Ik word oud, en mijn lichaam wil niet zoveel actie meer,'' zei de acteur. 'Ik wil gaan zitten en zeggen 'Hé, je kunt dat helemaal niet doen'. Ik wil achter een bureau zitten in een CSI-serie.''



    Starr lijkt dus minder honger te hebben naar nog een actierijke rol dan veel van zijn fans. Des te meer reden om de ster nog eens in actie te zien in The Boys op Amazon Prime.
    Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
    Dit is wat je deze week kunt verwachten op NPO Start: nieuwe series en programma's
    Series / Nieuws

    Dit is wat je deze week kunt verwachten op NPO Start: nieuwe series en programma's

    Deze week zie je naast consumentenprogramma's veel internationale misdaadseries op NPO Start.

    Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.

    Max Vakantieman


    Verschijnt op: Maandag 15 juli | Release: Seizoen 6 - aflevering 2 | Genre: Nieuws / Talkshow | Kijk op: NPO Start

    In MAX vakantieman schiet Sybrand Niessen gedupeerde reizigers met groot en klein vakantieleed te hulp.



    Sportlab Sedoc: de weg naar Parijs


    Verschijnt op: Maandag 15 juli | Release: Seizoen 1 - aflevering 3 | Genre: Sport | Kijk op: NPO Start

    In deze Nederlandse docuserie volgt oud-olympiër Gregory Sedoc vijf sporters die zich proberen te kwalificeren voor de Olympische Spelen in Parijs.



    The Suspect


    Verschijnt op: Dinsdag 16 juli | Release: Seizoen 1 - aflevering 2 | Genre: Drama / Mysterie / Thriller | Kijk op: NPO Start

    Dokter Joseph O'Loughlin heeft een succesvolle carrière als klinisch psycholoog, maar een onverwachte diagnose gooit zijn leven overhoop. Als de politie hem vervolgens vraagt om te helpen bij het onderzoek naar de moord op een jonge vrouw, duiken er geheimen uit zijn verleden op.



    Overige series nieuw op NPO Start


    Hieronder de overige series die deze week op NPO Start verschijnen.

    15 juli: Four Lives (seizoen 1 - aflevering 2) - Misdaad / Drama / Geschiedenis - Als vier jonge homoseksuele mannen kort na elkaar dood worden aangetroffen in Barking, een buitenwijk van Londen, zoeken de dierbaren naar de ware toedracht.

    17 juli: Wat houdt ons tegen? (seizoen 3 - aflevering 6) - Informatief - De grenzen van wat onze planeet aankan, komen in zicht. Het roer moet om, we moeten minder vliegen, minder vlees eten, minder verspillen en minder plastic gebruiken. Maar waarom gebeurt dit niet? Onderzoeksjournalist Jeroen Smit gaat, samen met klimaatjournalisten, op zoek naar antwoorden.

    18 juli: The Tower (seizoen 1 - aflevering 1) - Misdaad / Drama / Mysterie - Na de tragische dood van een ervaren agent en een tienermeisje die van een Londense flat zijn gevallen, onderzoekt rechercheur Sarah Collins de duistere kant van het politiewerk.

    19 juli: The Sketch Artist (seizoen 1 - aflevering 9-10) - Misdaad - Eve Garance, een jonge, bipolaire vrouw, maakt compositietekeningen om misdaden mee te helpen oplossen. Ze werkt in een onderzoeksteam met Maryse Ferron, een veeleisende bazin die door een ziekte in een rolstoel zit, de norse politieman Bernard Dupin en technicus Anthony Kamal.

    19 juli: Oases (seizoen 3 - aflevering 5) - Informatief / Documentaire - Kefah Allush bezoekt Farafra, een oase in de Egyptische woestijn. Vroeger stroomde het water hier zonder hulp van pompen de grond uit. Tegenwoordig moeten de boeren van Farafra hun putten steeds dieper graven om het grondwater te bereiken. Wat is er aan de hand in deze oase?

    20 juli: Shetland (seizoen 8 - aflevering 1-2) - Misdaad / Drama / Mysterie - Inspecteur Jimmy Perez is na een lange tijd teruggekeerd naar zijn geboortegrond, de ruige en afgelegen Shetlandeilanden.
    Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
    Nieuw op Netflix: Deze 14 series kun je vanaf deze week ook op Netflix kijken
    Series / Nieuws

    Nieuw op Netflix: Deze 14 series kun je vanaf deze week ook op Netflix kijken

    Ook deze week heeft Netflix weer een heel scala aan genres voor je om uit te kiezen.

    Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.

    Simone Biles: Rising


    Verschijnt op: Woensdag 17 juli | Release: Seizoen 1 | Genre: Documentaire / Biografie / Sport | Kijk op: Netflix

    Deze serie volg turnster Simone Biles in haar privéleven, tijdens trainingen en terwijl ze aan haar mentale gezondheid werkt voor haar langverwachte terugkeer naar de Olympische Spelen.



    Cobra Kai


    Verschijnt op: Donderdag 18 juli | Release: Seizoen 6 - deel 1 | Genre: Documentaire / Biografie / Sport | Kijk op: Netflix

    Bittere vijanden. Strijdende dojo's. Nieuw bloed. Daniel en Johnny wakkeren oude rivaliteiten uit West Valley opnieuw aan in dit populaire vervolg op de 'Karate Kid'-films.



    Sweet Home


    Verschijnt op: Vrijdag 19 juli | Release: Seizoen 3 | Genre: Drama / Fantasy / Horror | Kijk op: Netflix

    Bloedneuzen, flauwvallen, hallucinaties; allemaal aanwijzingen voor een monsterlijke transformatie. Niemand is immuun, dus wie kun je nog vertrouwen in dit gevecht om te overleven?



    Overige series nieuw op Netflix


    Hieronder de overige series die deze week op Netflix verschijnen.

    15 juli: LaLiga: All Access (seizoen 1) - Documentaire / Sport - Van glorieuze overwinningen tot slopende nederlagen: volg de actie achter de schermen van het Spaanse voetbal in deze aangrijpende docuserie over LaLiga.

    15 juli: Overlord (seizoen 4) - Animatie / Actie / Avontuur - In het jaar 2138 blijft de laatste speler van het online spel Yggdrasil op mysterieuze wijze ingelogd, zelfs nadat het spel is afgesloten. Nu begint hij aan een zoektocht om te ontdekken wat er is gebeurd en waarom.

    16 juli: Homicide: Los Angeles (seizoen 1) - Documentaire / Misdaad - In deze docuserie over waargebeurde misdaad vertellen rechercheurs van de afdeling moordzaken over hun moeilijkste zaken.

    16 juli: The Yara Gambirasio Case: Beyond Reasonable Doubt (seizoen 1) - Documentaire / Misdaad - Deze docuserie duikt in de verdwijning van de 13-jarige Yara en het onthutsende onderzoek dat de rust in een klein Italiaans stadje verstoorde.

    16 juli: The Boyfriend (seizoen 1 - aflevering 4-6) - Reality-TV / Romantiek - Een groep mannen woont een maand lang samen onder één dak. Ze runnen een koffietruck om elkaar te leren kennen en hopelijk hun ware liefde te ontmoeten.

    17 juli: T.P. Bon (seizoen 2) - Animatie / Avontuur / Komedie - Deze scifi-anime, gebaseerd op de manga van Fujio F. Fujiko, gaat over een doodgewone tiener die zich ontwikkelt tot een volleerde Time Patrol-agent.

    17 juli: The Green Glove Gang (seizoen 2) - Komedie / Misdaad - Na een mislukte overval ontlopen drie oudere inbreeksters de politie door zich in een verzorgingstehuis te verstoppen. Daar ontdekken ze een duister geheim.

    18 juli: Master of the House (seizoen 1) - Drama / Mysterie / Thriller - Na de dood van hun patriarch, die zijn diamantenimperium achterlaat - en de huishoudster met wie hij onlangs getrouwd is - komt een familie in een machtsstrijd terecht.

    18 juli: Rhythm + Flow France (seizoen 3 - aflevering 8-9) - Muziek / Reality-TV - Niska en Shay presenteren de eerste twee seizoenen van deze Franstalige rapwedstrijd samen met SCH, die in seizoen 3 gezelschap krijgt van Aya Nakamura en SDM.

    19 juli: Too Hot to Handle (seizoen 6 - aflevering 1-4) - Reality-TV / Spelprogamma - Knappe vrijgezellen ontmoeten elkaar aan de oevers van het paradijs. Maar om de verleidelijke ​​hoofdprijs te winnen, zullen ze seks moeten opgeven.

    20 en 21 juli: Miss Night and Day (seizoen 1 - aflevering 11-12) - Komedie / Fantasie / Romantiek - Een vrouw die op magische wijze dan weer een twintiger en dan weer in de vijftig is, loopt stage bij het Openbaar Ministerie. Ze navigeert tussen twee generaties en een harde baas.
    Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.