search

Ons nieuws van dinsdag 16 juli 2024

'The Bear' seizoen 3: iets minder pit, maar toch nog steeds smaakvol
Recensie

'The Bear' seizoen 3: iets minder pit, maar toch nog steeds smaakvol

Culinaire perfectie en persoonlijke chaos botsen wanneer Carmy en zijn team een Michelinster najagen.

Regie: Christopher Storer, Joanna Calo, Ayo Edebiri, e.a. | Cast: Jeremy Allen White (Carmen 'Carmy' Berzatto), Ayo Edebiri (Sydney Adamu), Ebon Moss-Bachrach (Richie Jerimovich), Lionel Boyce (Marcus Brooks), Abby Elliott (Natalie 'Sugar' Berzatto), Liza Colón-Zayas (Tina Marrero), e.a. | Afleveringen: 10 | Speelduur: 25-50 minuten | Jaar: 2024

Waar het vorige seizoen van The Bear draaide om het openen van een nieuw restaurant, is het doel van Carmy en zijn team in seizoen drie het behalen van een Michelinster. Vanzelfsprekend zorgt dat streven voor de nodige uitdagingen bovenop de dagelijkse sores van het runnen van een restaurant. Om nog maar te zwijgen over de persoonlijke demonen van de personages.

De eerste aflevering van het nieuwe seizoen focust op Carmy's achtergrond en brengt die in beeld met een collage van scènes begeleid door pianomuziek en met minimale dialoog. De getoonde momenten uit Carmy's verleden omvatten zowel zijn successen als mislukkingen in de keuken, op zowel giftige werkplekken als degene waar hij wél steun kreeg. De stijl van deze aflevering is hypnotiserend; de beelden zijn prachtig en de toon wordt steeds griezeliger naarmate de verhaallijnen zich vermengen.

Maar het verhaal komt pas echt weer op gang in aflevering twee. De dynamiek tussen Carmy en Richie blijft gespannen. Sydney vindt het steeds moeilijker om de vrede te bewaren, wat haar geestelijke gezondheid onder druk zet. Sugar staat op het punt te bevallen en worstelt met de angst om in de voetsporen van haar moeder te treden. De gebroeders Fak zorgen voor komische verlichting (dit is het grappigste seizoen tot nu toe), maar zelfs hun grappen hebben een donkere ondertoon. Seizoen drie gaat namelijk een stuk dieper in op de psychologische trauma's en persoonlijke conflicten van de personages.

Soms mist dit seizoen de frisse energie en inventiviteit die de serie voorheen zo aantrekkelijk maakten. Het eerste seizoen introduceerde de chaotische wereld van het restaurant met een rauwe, ongefilterde blik op de culinaire industrie. Seizoen twee bouwde hierop voort met meer persoonlijke diepgang en het opbouwen van het restaurant. Seizoen drie, hoewel nog steeds erg sterk in karakterstudie, kan soms repetitief en traag aanvoelen en mist de scherpte en originaliteit die de vorige seizoenen kenmerkten. De innerlijke conflicten zijn helaas minder boeiend dan de hectiek en de praktische uitdagingen van het restaurantleven.

Desondanks brengt de serie de culinaire wereld nog steeds prachtig tot leven. De gedetailleerde beschrijvingen van het eten maken het bijna mogelijk om het te proeven en te ruiken. Van de geur van bloedsinaasappelsap tot het geluid van karamelliserende uien; The Bear dompelt je volledig onder in de keukenervaring.

Wat daarin nog steeds centraal thema blijft, is verslaving. Die van Carmy is de obsessie met zijn werk, die niet alleen hem maar ook zijn team beïnvloedt. Om meer tijd te kunnen doorbrengen in de keuken heeft hij zelfs een andere verslaving opgegeven: roken. Zijn drang naar perfectie en succes toont hoe ambitie kan leiden tot destructieve gewoonten. Dit seizoen stelt de vraag of de gemaakte persoonlijke offers het allemaal wel waard zijn. Mogelijk krijgen we het antwoord daarop in het inmiddels bevestigde vierde seizoen.



The Bear is te zien bij Disney+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze grote en veelbelovende nieuwe tv-series verschijnen snel op Disney+
Series / Specials

Deze grote en veelbelovende nieuwe tv-series verschijnen snel op Disney+

Marvel, Star Wars en Pixar: komende maanden veel gave nieuwe series op de streamingdienst van Disney.

Op Disney+ verschijnen niet zo veel nieuwe series onder de bekende labels Marvel, Star Wars en Pixar. Dit jaar zagen we al Marvels Echo en de laatste aflevering van de Star Wars-serie The Acolyte is vandaag online gezet.

De aankomende periode kun je nog een aantal grote series op Disney+ verwachten, waaronder van de grote merken. Hieronder de drie opvallendste.

Agatha All Along (Marvel)



Deze tweede Marvel-serie in 2024 is een spin-off van WandaVision en focust zich met name op het personage Agatha Harkness van actrice Kathryn Hahn. In de serie zien we hoe Agatha weet te ontsnappen aan de betovering van de Scarlet Witch. Met de hulp van enkele buitenbeentjes gaat ze op zoek naar nieuwe krachten.

Andere rollen komen van Joe Locke, Sasheer Zamata, Ali Ahn, Maria Dizzia en Aubrey Plaza en er verschijnen vanaf 18 september negen afleveringen van Agatha All Along op Disney+. De serie is onderdeel van Phase 5 van het Marvel Cinematic Universe.



Win or Lose (Pixar)



Na vele tientallen films, vele shorts en enkele korte animatiereeksen verschijnt dit jaar de eerste volledige animatieserie van Pixar op Disney+: Win or Lose. De serie volgt de Pickles, een gemengd softbalteam van een middelbare school, in de week voorafgaand aan hun grote kampioenswedstrijd.

Elke aflevering van 20 minuten belicht dezelfde gebeurtenissen vanuit het perspectief van een ander lid van de Pickles. Je hoort stemmen van onder andere Will Forte, Milan Ray, and Rosa Salazar. Er verschijnen acht afleveringen.

Bekijk op instagram


Skeleton Crew (Star Wars)



Na het wisselend ontvangen The Acolyte hopen de fans met Skeleton Crew een beter hoofdstuk te zien in het uitdijende Star Wars-universum. In de serie volgen we vier kinderen die een ontdekking doen op hun thuisplaneet en vervolgens verdwaald raken in het sterrenstelsel om weer hun weg naar huis te vinden.

Skeleton Crew van Jon Watts en Christopher Ford wordt een 'coming-of-age'-verhaal genoemd en heeft rollen voor onder andere Jude Law, Ryan Kiera Armstrong, Robert Timothy Smith en Ravi Cabot-Conyers. Eind 2024 moet de serie met acht afleveringen van start gaan op Disney+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Sterk ontvangen en aangrijpende Netflix-serie is terug en direct in de top 10
Series / Netflix Kijktip

Sterk ontvangen en aangrijpende Netflix-serie is terug en direct in de top 10

De Turkse en goed ontvangen dramaserie Zeytin Ağacı heeft een tweede seizoen.

Netflix levert ook heel wat Turkse Originals op en die halen ook zeer regelmatig de Nederlandse Netflix Top 10. Nu staat de serie Zeytin Ağacı in de lijst met het tweede seizoen dat afgelopen donderdag online kwam.

Het eerste seizoen van Zeytin Ağacı alias Another Self verscheen in 2022 en werd toen al netjes ontvangen. De dramaserie met onder andere Tuba Büyüküstün, Seda Bakan en Boncuk Yilmaz staat op een 6,9 op de IMDb.

Familieopstelling


De serie is bedacht door scenarioschrijver Nuran Evren Sit die zelf deelnam aan familieopstellingen en na het overlijden van haar vader besloot haar bevindingen op te schrijven.

Op IMDb schrijft iemand: "Ik hou van alles aan deze serie! Het verhaal is prachtig en vernieuwend. Ik vind het de beste Netflix-serie uit Turkije. De cast is ongelooflijk, vooral van Tuba, Seda en Serkan die ook regisseren. Ook de muziek is sterk. Bedankt Nuran voor het prachtige verhaal."

Nu te zien


Wil je Zeytin Ağacı (in het Nederlands Olijfboom) graag zien? De twee seizoenen vind je hier op Netflix.



De synopsis: Drie vrienden arriveren in een badplaats. Ze komen er in contact met hun spirituele zelf en worden plotseling geconfronteerd met onopgeloste trauma's uit het verleden van hun families.

Ook interessant
Netflix in de ban van snoeiharde en epische actieserie: "bruut en een beetje teleurstellend"
Deze maand rond Netflix de tweede serie af in de Vikings-reeks. De originele serie liep van 2013 tot en met 2020 en nu is... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze thriller ging aan alles en iedereen voorbij, maar heeft de perfecte 100% op Rotten Tomatoes
Series / Specials

Deze thriller ging aan alles en iedereen voorbij, maar heeft de perfecte 100% op Rotten Tomatoes

De Ierse serie 'Bad Sisters' is gebaseerd op de Vlaamse serie 'Clan'.

In Vlaanderen was de serie Clan een groot succes. Het kwam uit in 2012 en werd in 2013 ook in Nederland op televisie getoond. In 2022 verscheen een Engelstalige remake van Clan, getiteld Bad Sisters.

Bad Sisters is een Ierse serie die ontwikkeld is door Sharon Horgan, Dave Finkel en Brett Baer. Het verhaal speelt zich af in Dublin en werd op locatie in Ierland gefilmd. Horgan speelt ook mee in de serie, naast onder andere Anne-Marie Duff, Eva Birthistle, Sarah Greene en Eve Hewson.

Verhaal


Bad Sisters volgt de vijf Garvey-zussen, Eva, Grace, Ursula, Bibi en Becka, die in het hedendaagse Dublin wonen. Na de onverwachte dood van John Paul (Claes Bang), de gewelddadige en controlerende echtgenoot van Grace, bevinden de zussen zich in het middelpunt van een levensverzekeringsonderzoek.

De serie wisselt tussen twee tijdlijnen: een vóór de dood van John Paul, waarin de zussen van Grace plannen om hun zwager te vermoorden, en een andere ná zijn dood, waarin een vastberaden verzekeringsagent probeert te bewijzen dat de zussen kwaadaardig betrokken waren om zijn noodlijdende bedrijf te redden.

Positief ontvangen


Bad Sisters werd positief ontvangen door critici en won een Peabody Award in 2022. Het heeft een perfecte score van 100% op Rotten Tomatoes. De kritische consensus op de website luidt: "Donkere geheimen zijn een familieaangelegenheid in Bad Sisters, een hilarisch grappige moordmysterie die uitstekend gebruik maakt van het getalenteerde ensemble, terwijl het de neiging van maker en ster Sharon Horgan voor pittige warmte perfect weergeeft."



De serie kreeg twaalf nominaties tijdens de Irish Film & Television Awards, waarvan het er vier won, waaronder de prijs voor Beste Drama. Daarnaast won de serie de BAFTA Award voor Beste Dramaserie, samen met nog twee andere prijzen. De serie ontving ook vier nominaties bij de Emmy Awards, waaronder die voor Beste Hoofdrolspeelster in een Dramaserie voor Horgan.

Kijken?


Bad Sisters was zo'n succes, dat Apple TV+ de serie heeft verlengd voor een tweede seizoen. Het is wel nog wachten op dit tweede seizoen, maar in afwachting kan je kijken naar Bad Sisters op Apple TV+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Met 0% op Rotten Tomatoes moet 'South of Hell' wel de slechtste horrorserie ooit zijn
Series / Specials

Met 0% op Rotten Tomatoes moet 'South of Hell' wel de slechtste horrorserie ooit zijn

De horrorserie 'South of Hell' is zo slecht dat deze een score van 0% heeft op Rotten Tomatoes.

Soms kan een serie zo slecht zijn, dat het de laagste score krijgt die er bestaat: nul. Dit is het geval met de horrorserie South of Hell uit 2015. Mena Suvari speelt de hoofdrol in de serie naast onder andere Zachary Booth, Bill Irwin, Lamman Rucker, Paulina Singer en Lydia Hearst.

South of Hell is gemaakt door Matt Lambert en bestaat uit acht afleveringen. Zeven ervan waren te zien op de Amerikaanse zender WE tv en de achtste en laatste aflevering was enkel beschikbaar via iTunes. Dit geeft al een teken hoe slecht de serie wel is.

Verhaal


South of Hell speelt zich af in het stadje Charleston in South Carolina en volgt Maria Abascal (Suvari), een bloedmooie 30-jarige demonenjager. Samen met haar broer David (Booth) gaat ze op zoek naar gedemoniseerde mensen die ze kan exorciseren.

Maria vecht niet alleen tegen het kwaad in anderen, want ze worstelt ook met haar eigen bovennatuurlijke demoon, Abigail, die in haar huist. Wanneer Maria het kwaad uit anderen verdrijft, voedt Abigail zich ermee. Hoewel Maria en Abigail een ziel en een lot delen, probeert Maria wanhopig om van haar monster af te komen. In het proces ontdekt Maria hoe ver Abigail zal gaan om een deel van haar te blijven.

Slechtste horrorserie


Met een score van 0% op Rotten Tomatoes heeft South of Hell de laagste score die je kan krijgen. Ook het publiek was niet zo'n fan van de serie, die van hen een score van 50% kreeg.



South of Hell is zo een van de slechtste horrorseries ooit gemaakt. Volgens recensent Dan Fienberg van Hollywood Reporter is het niet eens eng: "Het ziet er soms komisch goedkoop uit. De uitvoeringen variëren van inconsistent tot behoorlijk verschrikkelijk. En tenzij de Emmy's een categorie openen voor Uitstekend Gebruik van Multi-gekleurde Contactlenzen, is het onwaarschijnlijk dat het enige echte waardering krijgt."

Kijken?


Toch zin om South of Hell eens te zien? De serie is niet te vinden op de verschillende streamingdiensten, dus als je de serie echt eens wil bekijken moet je de dvd of blu-ray ervan kopen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Slechts 2 acteurs wisten een van duurste tv-series ooit gemaakt compleet te verpesten
Series / Specials

Slechts 2 acteurs wisten een van duurste tv-series ooit gemaakt compleet te verpesten

Richard Madden en Priyanka Chopra Jonas spelen de hoofdrollen in de serie 'Citadel'.

Slechte castingkeuzes kunnen een rampzalig effect hebben op een televisieserie. Zelfs met uitstekend schrijfwerk, regie en setontwerp, kan een serie in duigen vallen zonder chemie tussen de cast, of als een acteur gewoon niet past. Als gevolg hiervan staan castingdirectors onder enorme druk om de juiste keuze te maken, soms met zeer weinig informatie om op te baseren.

Een van die series, die de volgende hit moest worden van Amazon Prime Video maar uiteindelijk geen succes was door de acteurs, is Citadel. Deze spionageserie werd gemaakt door David Weil met de Russo-broers als uitvoerende producenten.

Een van duurste series


De serie heeft Richard Madden en Priyanka Chopra Jonas in de hoofdrollen als Citadel-agenten Mason Kane en Nadia Sinh. Daarnaast spelen ook Stanley Tucci en Lesley Manville mee in de serie. Het eerste seizoen van zes afleveringen kwam uit in 2023.

Met een geschat productiebudget van 300 miljoen dollar behoort Citadel tot een van de duurste televisieseries aller tijden. Dit kwam grotendeels door de reshoots na de aanstelling van Weil. Want oorspronkelijk was de serie een samenwerking tussen de studio AGBO van de Russo-broers en het scenaristencollectief Midnight Radio, bestaande uit Josh Appelbaum en André Nemec. Appelbaum en Nemec verlieten de serie tijdens de productie in 2021 vanwege creatieve meningsverschillen met de Russo's.

Geen chemie


De Russo's stelden een tweede montageteam samen en maakten een alternatieve versie van het seizoen om te concurreren met het hoofdteam en Amazon koos de versie van de Russo's na focusgroeptests. Dit leidde tot de aanstelling van Weil als de nieuwe showrunner en uitgebreide reshoots in 2022.



Citadel moest een succes worden, maar de zaken liepen heel anders, grotendeels door de rampzalige combinatie van Madden en Chopra in de hoofdrollen. Hoewel beide acteurs hun sporen op het scherm hebben verdiend (Madden in onder andere Game of Thrones en Chopra in onder andere Quantico), was er geen chemie tussen de twee, waardoor de hele serie naar beneden werd getrokken. Het scenario en het verhaal van Citadel lieten misschien iets te wensen over, maar Madden en Chopra straalden alle energie uit van een vertraagde Amazon-bezorgchauffeur.

Vernieuwd


Hoewel Citadel niet zo'n succes was als gepland - zo heeft de serie een score van 51% op Rotten Tomatoes - werd het uiteindelijk wel verlengd voor een tweede seizoen, waarbij Joe Russo werd aangekondigd als regisseur van alle afleveringen in dat seizoen.



Meerdere niet-Engelstalige spin-offseries zijn ook aangekondigd, met settings in de Italiaanse Alpen, India, Spanje en Mexico. De Italiaanse serie, Citadel: Diana, verschijnt later dit jaar. De Indiase serie, Citadel: Honey Bunny, is in de maak.

Kijken?


Wil je Citadel zien? Je kan de serie bekijken op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze sterke, maar gecancelde Netflix-serie is "bijzonder realistisch" volgens echte misdaadbaas
Series / Specials

Deze sterke, maar gecancelde Netflix-serie is "bijzonder realistisch" volgens echte misdaadbaas

Het realisme van scènes over de georganiseerde Chinese misdaad wordt beoordeeld.

Jimmy Tsui maakte in de jaren 80 onderdeel uit van de georganiseerde misdaad in Hong Kong en in New Yorks Chinatown. Voor Insider beoordeelde hij het realisme in een aantal actiefilms en -series.

The Brothers Sun wordt door de kijkers met een stevige 90% beoordeeld. Tsui bekijkt de samenkomst van de mafiatop bij het kiezen van een nieuwe leider en oordeelt dat de makers dit goed weergegeven hebben. De ex-crimelord oordeelt positief over de topbijeenkomst in de serie.

Nieuwe leider


De serie belandde in de lijst van Nielsen, wat betekent dat de kijkcijfers prima waren. Jammer genoeg zette Netflix na een seizoen, dat uit acht afleveringen bestond, er een punt achter. In het verhaal vliegt de oudste zoon Charles Sun (Justin Chien) van Taiwan naar Los Angeles, om zijn moeder Eileen (Michelle Yeoh) op de hoogte te stellen van de aanslag op vader Sun (Johnny Kou), die ook wel Big Sun wordt genoemd. Dit betekent dat zowel Eileen en zijn jongste broer, de naïeve Bruce (Sam Song Li), in gevaar zijn.

Tsui bekijkt de scène waarin de leider van de Jade Dragon Triad bijeenkomen om een nieuwe leider te kiezen. Deze bijeenkomst vindt plaats in de stad Taipei. Charles is de aangewezen opvolger van zijn vader Big Sun, maar Eileen doet vervolgens een onverwachte zet. Ze treedt op de voorgrond en nomineert doodleuk zichzelf als de nieuwe leider. Interessant genoeg bevestigt Tsui dat het inderdaad mogelijk is voor een vrouw om een hoge positie te krijgen binnen een van deze triads.

Eigen systeem


Tsui bevestigt dat de titel voor de leider klopt: "De grote bazen worden Dragon Heads ('drakehoofden') genoemd. Hong Kong kent een heleboel triads, die allemaal hun eigen systeem hebben. Sommigen kiezen hun leiders, anderen niet. Een hoge positie voor een vrouw? Dat is mogelijk, de hoogste rang is die van White Paper Fan ('witte papieren waaier')". Eileens rang wordt niet duidelijk in de serie, maar het feit dat ze hooggeplaatst is binnen de Jade Dragon Triad berust dus niet op fantasie. Haar gooi naar het leiderschap is daarentegen de vrijheid die de makers genomen hebben in het ontwikkelen van het verhaal.

Vanaf 10:45 wordt de scène in The Brothers Sun besproken:



Kijk The Brothers Sun op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste blik op legendarische elf in nieuwe setfoto 'Rings of Power' seizoen 2
Series / Nieuws

Eerste blik op legendarische elf in nieuwe setfoto 'Rings of Power' seizoen 2

Nu de startdatum van seizoen 2 nadert krijgen we steeds meer zicht op wat ons te wachten staat.

Fantasy-fans zijn momenteel in de ban van het bloederige tweede seizoen van House of the Dragon, maar binnenkort kunnen ze ook weer in de ban zijn van The Rings of Power. Volgende maand gaat namelijk seizoen 2 van die serie van start.

In de verschillende verfilmingen van het werk van schrijver J.R.R. Tolkien zagen we al verschillende legendarische elven uit zijn wereld op beeld verschijnen. Belangrijke personages als Legolas, Elrond, Arwen en Thranduil

Círdan


In The Rings of Power gaan we nu een andere legendarische elf in actie zien. In een nieuwe setfoto zien we namelijk acteur Ben Daniels als de elf Círdan. Dat personage staat ook wel bekend als Círdan the Shipwright (de Scheepsbouwer).

Als meesterscheepsbouwer is Círdan de meester van de Grijze Havens, de haven van waaruit de Elven – en ook Frodo aan het einde van The Return of the King – naar de Onsterfelijke Landen varen.

Ben Daniels


De eer om Círdan te spelen gaat naar acteur Ben Daniels. De Engelsman kun je onder andere kennen van zijn rol als Lord Snowdon in The Crown en als Bel Riose in de Isaac Asimov-verfilming Foundation. Ook speelde hij generaal Merrick in de Star Wars-film Rogue One.



Rings of Power seizoen 2 gaat van start op 29 augustus. Terwijl je aftelt naar seizoen 2 kijk je seizoen 1 nu op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Begin 2025 komt LEGO met deze unieke 'Star Wars'-set van 100 euro
Series / Nieuws

Begin 2025 komt LEGO met deze unieke 'Star Wars'-set van 100 euro

De set Grogu & Pram is aangekondigd en verschijnt op 1 januari 2025 in de schappen.

Van Grogu uit de serie The Mandalorian verschenen al wat LEGO-sets. Denk maar aan 75318 The Child en 75317 BrickHeadz Star Wars The Mandalorian & The Child. Beide sets zijn ondertussen officieel 'uit de handel', maar een nieuwe variant is onderweg.

Via Bricktastic wordt namelijk duidelijk dat op 1 januari de set 75403 Grogu & Pram verschijnt. Er zijn nog geen foto's van de set, maar met 1048 stenen lijkt het erop dat de set een kruising zal zijn tussen de twee eerder genoemde sets.

"Kinderwagen"


De set bestaat uit 'Baby Yoda' en zijn zwevende kinderwagen 'pram'. Verdere details zijn vooralsnog onbekend, alleen dat de set uit 1048 stenen bestaat. Set 75318 The Child uit 2020 bestaat uit 1073 stenen en werd gelanceerd met een adviesprijs van 79,99 euro.

Overigens zijn er nog een aantal sets voor 1 januari aangekondigd, namelijk de LEGO-modellen van uiteenlopende ruimteschepen, met de namen Ahsoka’s Jedi Interceptor (497 stenen), ARC-170 Starfighter (497 stenen), Acclamator (450 stenen), Home One (559 stenen) en N-1 Starfighter (92 stenen).

Minifiguren


Het is nog onduidelijk welke minifiguren er mee worden geleverd bij deze nieuwe sets. LEGO en Star Wars zullen deze ongetwijfeld komende periode bekend maken.



Disclaimer: Dit artikel is niet gesponsord door LEGO of een andere leverancier en is geschreven omdat het onderwerp aansluit bij series en films.

Ook interessant
LEGO en 'Star Wars' komen met actierijke set die fans echt willen hebben
Van de Star Wars-serie Ahsoka (2023) verschenen al meerdere sets en binnenkort verschijnt er een vierde die gebaseerd is op een scène uit.. Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De beste verborgen series op Netflix: 4 topkeuzes die je nog niet kent
Series / Nieuws

De beste verborgen series op Netflix: 4 topkeuzes die je nog niet kent

We hebben weer een selectie aan verborgen toppers die je op je watchlist kan zetten.

Netflix betrad op 11 september 2013 de Nederlandse markt en sindsdien is hun catalogus gegroeid tot grote hoogte. Te midden van deze lading aan topseries zijn verborgen juweeltjes die vaak over het hoofd worden gezien. We hebben vier van deze series voor je uitgelicht. Zijn deze iets voor jou?

Shameless



Deze serie, oorspronkelijk van Showtime, heeft met elf seizoenen inmiddels een nieuw thuis gevonden op Netflix. Publiek en critici op Rotten Tomatoes zijn eensgezind in hun waardering voor de serie. Het krijgt een score van 82%.

De dramedy Shameless, gebaseerd op een Britse serie, draait om broers en zussen in een disfunctioneel gezin in Chicago met een vader die alcoholist is.



The OA



Ook bij deze mysterieuze dramaserie staan publiek en critici op Rotten Tomatoes op één lijn. Het krijgt van beiden een prima score van 84%. De serie is opgedeeld in twee delen, die je op Netflix kunt streamen.

Zeven jaar nadat ze is verdwenen, komt een jonge vrouw in The OA terug met mysterieuze nieuwe krachten. Ze schakelt vijf vreemdelingen in voor een geheime missie.



Godless



Deze keiharde miniserie, met Hollywoodster Jeff Daniels, kwam in 2017 naar Netflix. Op de Tomatometer laat vooral het publiek hun waardering zien, te merken aan de uitstekende score van 85%.

Een wrede crimineel terroriseert in Godless het Wilde Westen en zoekt een voormalig lid van zijn bende die een nieuw leven startte in een rustig stadje waar alleen vrouwen wonen.



Resident Alien



Deze serie was in Amerika al heel geliefd, alleen in Nederland was het nog niet te zien. Daarnaast is de serie in ons kleine kikkerlandje nog niet heel bekend. Inmiddels is het eerste seizoen te zien op Netflix. Op Rotten Tomatoes krijgt de serie een nagenoeg perfecte score van 97%.

In Resident Alien stort een buitenaards wezen neer op aarde, waar hij de identiteit van een dorpsdokter in Colorado aanneemt. Terwijl hij zich aanpast aan zijn nieuwe leven, worstelt hij steeds meer met het morele dilemma van zijn geheime missie op aarde.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hoe gaat het nu met 'Captain Janeway' uit 'Star Trek'?
Series / Specials

Hoe gaat het nu met 'Captain Janeway' uit 'Star Trek'?

Kate Mulgrew speelde de rol van Captain Janeway in 'Star Trek: Voyager'.

Bij de oudere generatie is Kate Mulgrew vooral bekend door haar rol als Captain Kathryn Janeway in Star Trek: Voyager, de jongere generatie kan haar ook kennen door haar rol als Red in Orange is the New Black. Dat is intussen ook al een paar jaar geleden. Hoe gaat het nu met Mulgrew?

Mulgrew's vroege carrière omvatte het vertolken van Mary Ryan gedurende twee jaar in de soap Ryan's Hope (1975). Ze werd een favoriet van de fans en bleef geassocieerd met de serie lang na de annulering ervan. Ze bleef bevriend met haar voormalige collega Ilene Kristen en overhandigde een speciale Soap Opera Digest Award aan Ryan's Hope-bedenker Claire Labine in 1995.

Begin van carrière


Terwijl ze in Ryan's Hope speelde, speelde Mulgrew ook Emily Webb in de American Shakespeare Theatre-productie van Our Town in Stratford, Connecticut. Ze speelde de ambitieuze countryzangeres Garnet McGee in een aflevering van Dallas in november 1978. In 1979–1980 speelde ze Kate Columbo in Mrs. Columbo, een spin-off van de detectiveserie Columbo die speciaal voor haar was gemaakt, en die 13 afleveringen duurde.

In 1981 speelde Mulgrew samen met Richard Burton en Nicholas Clay in de film Lovespell als de Ierse prinses Isolt. In hetzelfde jaar speelde ze ook samen met Pierce Brosnan in de zes uur durende miniserie Manions of America. De volgende jaren verscheen ze in een reeks afleveringen van Cheers als Janet Eldridge, in de film Throw Momma from the Train als Margaret en in de sitcom Murphy Brown als Hillary Wheaton.

Star Trek


In 1992 had Mulgrew een gastrol als soapster in Murder, She Wrote, om dan in 1994 een telefoontje te krijgen om de rol van Captain Janeway in Star Trek: Voyager te spelen. Ze had auditie gedaan voor de rol toen de producenten de casting aankondigden. Ze diende een video-auditie in die ze in augustus 1994 in New York City had opgenomen.



Ontevreden over de tape, deed ze een paar weken later persoonlijk auditie. Op die dag werd filmactrice Geneviève Bujold geselecteerd om Janeway te spelen, maar ze verliet de rol na twee dagen filmen, omdat ze besefte dat het werk voor een episodische televisieserie te veeleisend was. Mulgrew kreeg vervolgens de rol aangeboden, die ze accepteerde.

Geschiedenis geschreven


Mulgrew schreef geschiedenis in de Star Trek-franchise toen ze de eerste vrouwelijke kapitein werd als een vaste seriehoofdpersonage. Ze won in 1998 de Saturn Award voor Beste TV-actrice voor haar optredens als Janeway.



Over haar jaren bij Voyager zei Mulgrew: "Ik ben er trots op. Het was moeilijk; het was hard werken. Ik ben trots op het werk omdat ik denk dat ik een klein verschil heb gemaakt voor vrouwen in de wetenschap. Ik ben echt van Star Trek: Voyager gaan houden, en uit een cast van negen heb ik drie geweldige vrienden gemaakt, ik slaagde erin twee kinderen groot te brengen. Ik denk, 'Het is goed. Ik heb mezelf goed benut.'"

Rol hernomen


Voyager liep uiteindelijk op zijn einde in 2001 na zeven seizoenen. Het wordt nog steeds beschouwd als een van de beste live-action Star Trek-series die gemaakt werden. Mulgrew was niet enkel te zien als Captain Janeway in Voyager, maar ze sprak het personage ook in voor verschillende Star Trek-videospellen. Daarnaast keerde ze jaren later, in 2021, terug om haar rol als Captain Janeway in de animatieserie Star Trek: Prodigy in te spreken.



Toen Voyager na zeven seizoenen eindigde, keerde Mulgrew terug naar het theater en speelde in 2003 de hoofdrol in een eenvrouwsshow genaamd Tea at Five, een monoloog gebaseerd op Katharine Hepburn's memoires Me: Stories of My Life. Tea at Five was een kritisch succes en Mulgrew ontving twee prijzen. Mulgrew bleef actief in het inspreken van stemrollen voor videogames, met name als de mysterieuze Flemeth in de Dragon Age-videogameserie, een rol die ze beschreef als "heerlijk".

Terugkeer naar televisie


Mulgrew keerde in 2006 terug naar televisie en had een gastrol in een aflevering van Law & Order: Special Victims Unit. Begin 2007 verscheen ze in de serie The Black Donnellys als Helen Donnelly, die één seizoen duurde. Ze speelde ook de hoofdrol in een off-Broadway-productie genaamd Our Leading Lady.



In 2009 verscheen Mulgrew in de medische serie Mercy, waarin ze de terugkerende rol speelde van Jeannie Flanagan. In deze serie speelde ook Taylor Schilling met wie Mulgrew een paar jaar later zal herenigen in Orange is the New Black.

Orange is the New Black


Mulgrew was vanaf 2013 te zien als gevangene Galina "Red" Reznikov in de Netflix-serie Orange Is the New Black, een rol waarvoor ze in 2014 werd genomineerd voor haar eerste Emmy Award. Het populaire personage werd opnieuw gecast voor de rest van de serie die liep tot 2019 gedurende zeven seizoenen.



Tijdens de periode dat Mulgrew te zien was in Orange is the New Black, was ze ook te horen in een aflevering van American Dad!, Teenage Mutant Ninja Turtles en Stretch Armstrong and the Flex Fighters. In 2019 was ze ook te zien in het derde seizoen van Mr. Mercedes.

Toekomst


Sinds 2021 is Mulgrew dus opnieuw te horen als Captain Janeway in Prodigy, waarvan het tweede seizoen onlangs uitkwam. Daarnaast speelde ze in 2022 in een aantal afleveringen van The First Lady en The Man Who Fell to Earth.



Mulgrew zal te zien zijn in een nieuwe miniserie, getiteld Sinking Spring, die gemaakt is door Peter Craig en gebaseerd is op de roman Dope Thief uit 2009 van Dennis Tafoya. De serie zal te zien zijn op Apple TV+. Ze zal ook meespelen in de kortfilm Columbarium, die nu in ontwikkeling is.

Kijken?


Wil je Mulgrew als Captain Janeway zien in Star Trek: Voyager? Je kan de serie bekijken op Netflix. Star Trek: Prodigy, waarin ze opnieuw te horen is als Janeway, vind je terug op SkyShowtime en Orange is the New Black kan je bekijken op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
16 jaar na groot schandaal onthult 'Grey's Anatomy'-ster de waarheid
Series / Nieuws

16 jaar na groot schandaal onthult 'Grey's Anatomy'-ster de waarheid

Katherine Heigl onthult in een podcast waarom ze geen Emmy-nominatie accepteerde voor Grey's Anatomy.

De filmwereld is dé plek waar je naartoe moet als je geïnteresseerd bent in de grootste schandalen. Deze Grey's Anatomy-ster stond 16 jaar geleden in het middelpunt van een mega schandaal en heeft zich nu uitgesproken over wat er toen is gebeurd.

Katherine Heigl speelde het populaire personage Izzie Stevens in Grey's Anatomy en hoewel fans van haar personage hielden, hadden ze een andere mening over Heigl. Velen vonden namelijk dat ze ondankbaar was voor de kansen die ze kreeg door de hitserie.

Het schandaal


In 2008 was Grey's Anatomy één van de populairste series en veel fans hadden dan ook verwacht dat Heigl zich in zou schrijven voor een Emmy. Dit deed de actrice echter niet en fans waren het hier niet mee eens.

Onlangs was Heigl te gast bij de Let's Be Clear-podcast van de recentelijk overleden Shannen Doherty (Beverly Hills 90210). In deze podcast sprak Heigl zich uit over het schandaal.

De podcast


Heigl legde uit dat haar acties verkeerd zijn geïnterpreteerd door velen en dat ze altijd dankbaar is geweest voor de kansen die ze heeft gekregen door de serie. Toch heeft ze een duidelijke reden waarom ze zich niet in heeft geschreven voor de nominatie. Lees hieronder haar verklaring:



“Ik was gewoon niet trots op mijn werk. Ik zou nooit zo brutaal of zo arrogant zijn om een ​​nominatie af te wijzen. Ik zou die nominatie aanvaarden. Als het op mijn pad zou komen, zou ik ermee in zijn gegaan. Ik probeerde eervol te zijn, denk ik. Ik probeerde enige integriteit te behouden. Ik probeerde niet l*llig te zijn.”

Disney+


Grey's Anatomy is te streamen op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.