search

Ons nieuws van zondag 21 juli 2024

We hoeven niet lang te wachten op meer 'The Witcher'
Series / Nieuws

We hoeven niet lang te wachten op meer 'The Witcher'

Er is vrolijk nieuws voor fans van de fantasy-hit van Netflix.

Netflix is momenteel hard bezig met het filmen van seizoen 4 van The Witcher. De megastreamer kijkt echter ook al verder vooruit naar seizoen 5. Over dat seizoen is er nu een zeer positieve update.

Eerder dit jaar kwam Netflix met het nieuws dat het de serie afsluit met seizoen 5. De streamer overwoog zelfs om seizoenen 4 en 5 gelijktijdig te filmen, maar dat plan ging uiteindelijk niet door.

Scripts


Volgens Redanian Intelligence is er inmiddels wel belangrijk nieuws over het slotseizoen. De scripts voor alle afleveringen van de fantasy-serie zouden inmiddels namelijk helemaal afgerond zijn.

Seizoen 4 zal waarschijnlijk filmen tot laat in oktober of begin november van dit jaar. Het is nog afwachten of Netflix vervolgens besluit kort daarna verder te gaan met het draaien van seizoen 5.

Netflix


The Witcher is een verfilming van de bestsellers van de Poolse schrijver Andrzej Sapkowski. Naar verwachting verschijnt seizoen 4 volgend jaar op Netflix. Alles uit de The Witcher-franchise is daar momenteel te
bekijken.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Het laatste seizoen van 'The Boys': grote ontwikkelen en meer!
Series / Nieuws

Het laatste seizoen van 'The Boys': grote ontwikkelen en meer!

Het vierde seizoen kwam eerder deze week tot zijn einde, dus nu kunnen we vooruit gaan kijken.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Eerder deze week kwam het vierde seizoen van Prime Video's mega-hitserie The Boys tot een einde. Het perfecte moment dan ook om vooruit te blikken naar wat we kunnen verwachten van het vijfde en laatste seizoen.

De seizoensfinale was er een die gemengde reacties kreeg. We zagen hoe Homelander min of meer het leiderschap over de Verenigde Staten overneemt en The Boys in hun meest benarde situatie tot nu toe zitten.

Een strik erom


De grote vraag is nu hoe deze verhaallijnen netjes zullen worden afgerond in het laatste seizoen, waar momenteel de scripts voor worden geschreven.

Dit laatste seizoen zal overigens bestaan uit acht afleveringen. Tevens wordt er al gesproken met een aantal grote sterren om hun opwachting te maken in de laatste afleveringen.

Hoe gaat het aflopen?


Gedurende een interview met LADBible liet showrunner Eric Kripke het volgende los over wat we kunnen verwachten:



"Weet je, ik denk dat de finale van seizoen 4 laat zien wat we al vijf jaar plannen, want je kunt niet langer dan één seizoen doorgaan na deze gebeurtenissen.The Boys zijn op hun dieptepunt en we maken ons zorgen over hun toekomst."

Het einde nadert


Kripke vervolgt met: "We zijn op een punt beland dat lijkt op de tweede helft van een film waar iedereen op zijn dieptepunt is. Nu moeten ze zich hieruit zien te worstelen en op de een of andere manier de wereld redden."

De opnames van de laatste set afleveringen moeten in november beginnen. Je kunt er dan ook op rekenen dat ze pas ergens in 2026 te streamen zijn op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Een van de sterkste en beste films van dit jaar staat eindelijk klaar op streaming
Films / Specials

Een van de sterkste en beste films van dit jaar staat eindelijk klaar op streaming

De sfeervolle en humoristische dramafilm 'The Holdovers' is vanaf volgende week eindelijk te streamen.

Het is bijna zover: één van de beste films van dit jaar verschijnt binnenkort op SkyShowtime. De comedy-dramafilm The Holdovers is vanaf volgende week te streamen.

De dramafilm The Holdovers is geschreven door David Hemingson en geregisseerd door Alexander Payne (Sideways, Downsizing). De film werd genomineerd voor vijf Oscars, waaronder die voor Best Picture. Ook won de film twee Golden Globes.

Een onverwachte kerst


The Holdovers speelt zich af in december 1970. De strenge en koppige klassieke oudheid-docent Paul Hunham wordt door het schoolhoofd uitgekozen om tijdens de kerstvakantie aanwezig te blijven op het internaat waar hij werkt.

Hij moet de studenten in de gaten houden die niet naar huis kunnen tijdens de vakantie. Na een paar dagen blijft er nog maar één leerling over: de 18-jarige intelligente onruststoker Angus, wiens moeder en stiefvader zonder hem op vakantie zijn gegaan.

Cast


In het schoolgebouw verblijft ook nog kokkin Mary Lamb, van wie de zoon net is omgekomen in de Vietnamoorlog. Deze drie enorm verschillende mensen zitten nu met elkaar opgescheept, maar kunnen meer van elkaar leren dan ze ooit hadden verwacht.



In de rol van Paul Hunham zien we Paul Giamatti (American Splendor, Cinderella Man). De rol van Angus wordt gespeeld door Dominic Sessa en die van Mary Lamb door Da'Vine Joy Randolph (Only Murders in the Building, The Lost City).

SkyShowtime


De opnames voor The Holdovers duurden van januari tot maart 2022. De Amerikaanse bioscooprelease vond plaats in november 2024. In Nederland verscheen de film echter pas in januari van dit jaar in de bioscoop.

En nu is het eindelijk zover: The Holdovers is zeer binnenkort gewoon vanaf je bank te streamen. Vanaf zaterdag 27 juli bekijk je de film op SkyShowtime.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Enorme domper voor 'One Piece' seizoen 2
Series / Nieuws

Enorme domper voor 'One Piece' seizoen 2

Eerder zou deze actrice nog interesse hebben getoond in een grote rol, maar dat gaat nu niet door.

Er ging al een tijd lang een gerucht dat Oscarwinnaar Jamie Lee Curtis een grote rol zou gaan spelen in het tweede seizoen van Netflix-hit One Piece, maar dat gaat niet langer door.

Curtis liet in een interview blijken een grote fan te zijn van de anime-serie van One Piece, en dat ze met name te spreken was over het personage Tony Tony Chopper. Ook liet ze weten graag de rol van Nico Robin te willen spelen.

Perfecte casting


Curtis is echter qua leeftijd totaal niet geschikt voor de rol van Robin, maar online waren er heel wat mensen die lieten weten Curtis te willen zien als Chopper's mentor Dr. Kureha, waar ze veel overeenkomsten mee heeft.

Showrunner Matt Owens en Curtis hadden tijdens de Hollywood-stakingen een onderonsje via social media en beloofden tot een deal te komen wanneer de stakingen voorbij zouden zijn.

Helaas pindakaas


Tot de grote teleurstelling van veel fans komt het er echter niet van. Producent Becky Clements heeft Deadline laten weten dat Curtis definitief niet van de partij zal zijn:



"Zij houdt van de serie, maar heeft te veel rollen in de pijplijn om mee te kunnen spelen in onze serie. Ze wilde dolgraag meedoen, maar door haar andere deals werd het allemaal erg gecompliceerd."

Waardige vervanger?


Clements liet echter weten dat ze een "fantastische persoon" hebben gevonden om Kureha te spelen. Daaruit blijkt dus dat er al iemand anders is gecast. Die naam is echter nog niet onthuld.

One Piece seizoen 2 wordt ergens in de tweede helft van 2025 verwacht op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze BBC-serie met 8,8 op IMDb ben je waarschijnlijk nog niet vergeten, of moet je gelijk gaan kijken!
Series / Specials

Deze BBC-serie met 8,8 op IMDb ben je waarschijnlijk nog niet vergeten, of moet je gelijk gaan kijken!

De hilarische comedyserie 'Monty Python's Flying Circus' bekijk je gewoon op Netflix.

Om de Britse comedygroep Monty Python kon je in de vorige eeuw absoluut niet heen. Inmiddels hebben ze een iconische status bereikt, al zal niet iedereen tegenwoordig meer van ze gehoord hebben.

De Britse comedygroep Monty Python bestond uit Graham Chapman, John Cleese, Terry Gilliam, Eric Idle, Terry Jones en Michael Palin. De groep was actief van 1969 tot 1983 en maakte films, albums, live shows, boeken, musicals en een serie.

geen vast format


In 1969 verscheen de serie Monty Python's Flying Circus. Dit is een surrealistische comedyserie in de vorm van sketches. Het was deze serie waarmee Monty Python bekend wist te worden. De serie liep tot 1974, met 4 seizoenen in totaal.

Flying Circus bestaat uit sketches, maar voldoet niet aan een bepaald format. Cleese introduceert iedere aflevering in een net pak, met de iconische zin: "And Now for Something Completely Different".

Terugkerende personages


Daarna rent er een langharige man gespeeld door Palin naar de camera, waarmee de aflevering echt van start gaat. De sketches worden aan elkaar verbonden via animaties, gemaakt door Gilliam.



In de sketches zit geen overkoepelend verhaal. Wel is er een aantal personages dat vaak terugkeert, waaronder The Gumbys, The Knight with a Raw Chicken en The Pepper Pots. De absurdistische en experimentele stijl was voor een groot deel wat Flying Circus zo populair maakte.

IMDb


Monty Python is inmiddels een begrip geworden. De invloed van de groep op de comedywereld wordt vaak vergeleken met de invloed van The Beatles op de muziekwereld. Op de IMDb scoort Monty Python's Flying Circus een indrukwekkende 8,8/10, gebaseerd op 79.000 recensies.

Goed nieuws: Monty Python's Flying Circus is gewoon te zien op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Slotseizoen 'The Umbrella Academy' zet de zaken behoorlijk op zijn kop
Series / Featured

Slotseizoen 'The Umbrella Academy' zet de zaken behoorlijk op zijn kop

De trailer geeft een aantal hints, waarbij een bepaald onderdeel sterk opvalt.

De trailer heeft een voorproefje gegeven van hetgeen we kunnen verwachten in het vierde seizoen van The Umbrella Academy. Er is sprake van een tijdsprong en ook nu moet een naderende apocalypse tegengehouden worden.

Het ziet ernaar uit dat Ben (Justin H. Min) de katalysator is voor deze gebeurtenis. Uitgerekend Viktor (Elliott Page) is degene die hem hierbij moet helpen, wat het eerdere verhaal drastisch omgooit.

Katalysator


De Hargreeves' bevinden zich in een realiteit waarin zowel Reginald (Colm Feore) als Abigail (Liisa Repo-Martell) nog in leven zijn en dit geldt ook voor Ben. Blijkens de trailer krijgen ze hun krachten terug, maar ook nu is het einde van de wereld nabij.

Nick Offermans personage benoemt dat het "tentakeljongen" is die "nodig is om de tijdlijnen te begrijpen", wat impliceert dat Ben om een of andere reden de catalyst is voor de gebeurtenissen.

Contact


In de trailer neemt Viktor contact op met zijn broer, wat de situatie in het tweede seizoen omkeert. Toen was het namelijk de geest van Ben die er in slaagde om contact te maken met Viktor/Vanya, die in trance verkeerde. Het laatste seizoen verwijst dus naar deze eerdere plotlijn in de afronding van het verhaal.



Ben is in deze realiteit in leven, waardoor hij meer op de voorgrond treedt vergeleken met de eerdere seizoenen. Anderzijds is Viktor de aangewezen persoon om Ben door de gebeurtenissen heen te slepen, waardoor de serie een geheel vormt.

Wanneer te zien?


Seizoen 4 van The Umbrella Academy kun je streamen vanaf 8 augustus op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De enorme verrassing in 'The Acolyte': "Ik ben het niet eens met de kritiek"
Series / Nieuws

De enorme verrassing in 'The Acolyte': "Ik ben het niet eens met de kritiek"

Showrunner Leslye Headland vindt kritiek op de slotaflevering veel te kort door de bocht.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Showrunner Leslye Headland had onlangs een gesprek met Collider over The Acolyte. Hierin is een korte cameo te zien van Qimirs (Manny Jacinto) Sith-meester Darth Plagueis. De nadruk lag op de bredere implicaties voor een eventueel vervolgseizoen.

Darth Plagueis blijkt een sturende kracht te zijn op de achtergrond. Zijn grootste obsessie is de zoektocht naar het eeuwige leven, waarbij de Force-kracht die Osha en Mae (Amandla Stenberg) heeft gecreëerd een grote rol speelt.

Geslaagd


Headland legt uit dat er goed is nagedacht over Plagueis' cameo. Headland: "Het moet niet overkomen als machtsvertoon, maar juist een beetje creepy. Daar zijn we denk ik in geslaagd". Darth Plagueis zocht gedurende zijn bestaan naar het geheim van het eeuwige leven. De Force-kracht die Osha en Mae creëerde hangt hier mee samen en het is van belang dat Plagueis deze kracht onder controle krijgt.

Headland kan zich niet vinden in de kritiek. De showrunner verwoordt dit als volgt: "Ik ben het niet eens met opmerkingen als 'anderen [hadden deze kracht] niet, Palpatine ook niet, waarom bezitten deze vrouwen [de clan op Brendok] deze kracht dan wel'. We zitten om te beginnen in een andere tijdlijn. Ik wil dolgraag het verhaal van Plagueis vertellen in een tweede seizoen".

Vervolg


Er is momenteel geen officieel nieuws over een eventueel vervolg op de heftig bekritiseerde serie. De makers zijn duidelijk klaar voor een vervolg, waarin ze dieper in willen gaan op de snode plannen van Darth Plagueis.



Je kunt Star Wars: The Acolyte streamen op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
SkyShowtime onthult de line-up aan topseries van komende week
Series / Nieuws

SkyShowtime onthult de line-up aan topseries van komende week

Ook deze week zie je weer het reguliere aanbod aan misdaadseries op SkyShowtime.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.

Mayor of Kingstown


Verschijnt op: Donderdag 25 juli | Release: Seizoen 3 - aflevering 8 | Genre: Misdaad / Drama / Thriller | Kijk op: SkyShowtime

Mike McLusky is de onofficiële burgemeester van Kingstown. In de stad waar de enige bloeiende bedrijven de gevangenissen zijn, strijden hij en zijn broer Mitch tegen wanorde en onrecht.



Bargain


Verschijnt op: Donderdag 25 juli | Release: Seizoen 1 - aflevering 6 | Genre: Drama / Thriller

Bargain is een dystopische thrillerserie die zich afspeelt in een afgelegen motel, waar de onderwereld van de samenleving zich overgeeft aan prostitutie en het oogsten van organen. Een aardbeving verwoest het motel waarna de overlevenden vechten om zich te handhaven in een staat van wetteloosheid en chaos.



Law & Order


Verschijnt op: Vrijdag 26 juli | Release: Seizoen 23 - aflevering 7 | Genre: Misdaad / Drama / Mysterie | Kijk op: SkyShowtime

New Yorkse rechercheurs en aanklagers moeten misdaden oplossen en de misdadigers achter de tralies zien te krijgen. Achterhalen wie schuldig en wie onschuldig is, terwijl er levens op het spel staan.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Ontdek alle nieuwe afleveringen op Disney+ van aankomende week
Series / Nieuws

Ontdek alle nieuwe afleveringen op Disney+ van aankomende week

Deze week staat in het teken van magische en avontuurlijke series.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.

Red Swan


Verschijnt op: Woensdag 24 juli | Release: Seizoen 1 - aflevering 7-8 | Genre: Actie / Drama / Romantiek | Kijk op: Disney+

Oh Wansoo, die getrouwd is binnen de machtige Hwain Group, wordt met de dood bedreigd. Ze ontmoet Seo Doyoon, een lijfwacht die de dood van een vriend onderzoekt die verband houdt met de Hwain Group. Samen ontrafelen ze de door begeerte besmette geheimen van de Hwain Group.



Welcome to Wrexham


Verschijnt op: Woensdag 24 juli | Release: Seizoen 4 - aflevering 8 | Genre: Documentaire / Sport | Kijk op: Disney+

Rob McElhenney en Ryan Reynolds runnen de Wrexham Association Football Club en proberen van deze underdogs een succes te maken dat iedereen inspireert. De docuserie volgt Rob en Ryan van Hollywood tot Wales terwijl ze een spoedcursus als clubeigenaren krijgen en belicht hoe het lot van de club is verbonden met het lot van de stad.



Land of Tanabata


Verschijnt op: Donderdag 25 juli | Release: Seizoen 1 - aflevering 8 | Genre: Drama / Fantasy / Mysterie | Kijk op: Disney+

Yoji Minamimaru, beter bekend als Nanmaru, is een student met een bovennatuurlijk vermogen om in alles kleine gaatjes te kunnen maken. Op een dag ontdekt Yoji dat zijn docent folklorestudies vermist is. Samen met zijn klasgenoten besluit Minamimaru om hun docent te vinden.



Overige series nieuw op Disney+


Hieronder de overige series die deze week op Disney+ verschijnen.

25 juli: The Kardashians (seizoen 5 - aflevering 9) - Reality-TV - In deze gloednieuwe serie over de bekende, populaire familie krijg je volledige toegang tot hun leven. Kris, Kourtney, Kim, Khloé, Kendall en Kylie laten de camera's weer toe om de waarheid achter de krantenkoppen te onthullen.

26 juli : Code Geass: Rozé of the Recapture (seizoen 1 - aflevering 5) - Animatie / Sciencefiction - In jaar zeven van de Kowa-periode, in het voormalige Hokkaido-blok, wonen de broers die bekendstaan als de Anonieme Huurlingen. Keizer Callis al Britannia probeert de wereld in chaos te storten met hulp van zijn dienaar Norland en zijn Einberg-ridders. Rozé en Ash komen vanuit het noorden in actie.

27 juli: The Fable (seizoen 1 - aflevering 16) - Animatie / Actie / Komedie - Fable is een onoverwinnelijke huurmoordenaar die zijn tegenstander in minder dan zes seconden kan uitschakelen. Maar op een dag moet hij van zijn baas een jaar lang een gewoon leven leiden en niemand doden. Dus neemt Fable een coole, grappige en enigszins excentrieke pauze van het moorden.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix-serie 'One Piece' kan fluiten naar komst grote Hollywoodster
Series / Nieuws

Netflix-serie 'One Piece' kan fluiten naar komst grote Hollywoodster

Ondanks de wens van de fans gaat er nu een dikke streep door het plan.

In augustus vorig jaar kwam Netflix met het zeer succesvolle One Piece en al snel hadden fans unaniem een favoriete actrice om de rol te spelen van het bekende personage Dr. Kureha in seizoen twee. De producenten komen echter met slecht nieuws.

One Piece van Netflix is een live-action adaptatie van het populaire Japanse origineel, met een bijbehorende omvangrijke groep fans. Zij zagen in de Oscarwinnende Hollywoodactrice Jamie Lee Curtis de perfecte Dr. Kureha.

Helaas, te druk


Becky Clements, producent van de serie, vertelde dat het casten van Curtis in de rol van Dr. Kureha niet haalbaar is: "Jamie is helemaal weg van de serie. Ze heeft momenteel alleen te veel projecten die ze moet opnemen, waardoor onze productiedata niet matchen. Ze wilde het zeker doen, maar haar andere verplichtingen kregen voorrang, en het werd te ingewikkeld."

Clements werd ook gevraagd of er dan iemand anders al in de running is voor het bekende personage. Ze bevestigde dat er al iemand benaderd en gecast is, maar nog niet aangekondigd.

Seizoen 2 wordt nog groter


Inmiddels wordt er druk gewerkt aan seizoen twee en zijn de opnames bezig in het zonnige Zuid-Afrika. De producenten willen de grote open locaties, blauwe luchten en zonovergoten exterieurs benadrukken die ook te zien waren in het eerste seizoen.



Het lijkt erop dat seizoen twee pas eind 2025 of begin 2026 uit zal komen. Kijk tot die tijd alle afleveringen van One Piece op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Top of flop: de eerste recensies van de epische gladiatorenserie 'Those About to Die'
Series / Nieuws

Top of flop: de eerste recensies van de epische gladiatorenserie 'Those About to Die'

Nieuwe serie "Those About to Die" krijgt gemengde recensies: kijken of skippen?

"Episch historisch drama" en "zwaarden en schandalen". Zo wordt de gloednieuwe gladiatorenserie van regisseur Roland Emmerich omschreven. Kloppen deze omschrijvingen of zijn ze te enthousiast? De beste critici op Rotten Tomatoes laten hun mening horen.

Those About to Die is gebaseerd op het gelijknamige boek van schrijver Daniel P. Mannix. Naast schrijver is Mannix fotograaf, goochelaar, dierentrainer en filmmaker. Als iemand weet hoe spektakel in elkaar zit, dan is Mannix het dus wel.

Those About to Die


De serie speelt zich af ten tijde van het Romeinse Rijk en toont de spektakels van de gladiatorencompetities. Deze werden gehouden om de leiders te vermaken. De belangrijkste leider in deze serie is Emperor Vespasian, gespeeld door Anthony Hopkins.

Alle ingrediënten voor een fantastische serie zijn dus aanwezig, maar is de serie eigenlijk wel een en al spektakel? Volgens critici op Rotten Tomatoes in ieder geval niet. Zij geven de serie een magere 57% (op het moment van schrijven).

De recensies


Those About to Die had een heel hoog budget, maar volgens criticus Kathryn Porter van Paste Magazine heeft dat de serie niet kunnen redden: "Those About to Die probeert een complex politiek verhaal te weven met personages uit alle lagen van de bevolking – en struikelt onmiddellijk over alle draadjes die gebruikt zijn om het te maken."



Toch zijn er ook positieve recensies, zoals die van Tessa Smith van Mama's Geeky: "Een werkelijk epische serie die je terug brengt naar het Romeinse Rijk terwijl het de donkere onderbuik van de stad verkent. Dit is Peacock's antwoord op Game of Thrones. Het is nog niet zo goed... maar het heeft de potentie om dat te worden."

Te streamen


De serie is te streamen op de Amerikaanse streamingdienst Peacock en op de Nederlandse Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.