search

Ons nieuws van maandag 22 juli 2024

Netflix cancelt een van zijn goedkope abonnementsvormen
Series / Nieuws

Netflix cancelt een van zijn goedkope abonnementsvormen

Het gaat goed bij Netflix en dat betekent dat we extra moeten gaan betalen.

Voorlopig is er in Nederland nog geen abonnementsvorm van Netflix waarbij advertenties het maandtarief naar beneden duwen. In veel andere landen is dat wel het geval. In veel van die landen wordt nu het goedkoopste advertentievrije abonnement gecanceld.

Dit abonnement kost in Noord-Amerika nu 11,99 dollar, maar dit gaat nu verdwijnen waardoor er enkel de keuze overblijft tussen het abonnement van 6,99 dollar per maand mét commercials en het duurdere standaard abonnement van 15,49 dollar per maand zonder commercials. Daarnaast is er nog het nog duurdere premiumabonnement.

Keuze


"In essentie bieden we ze een betere ervaring, twee streams in plaats van één. We hebben een hogere beeldweergave. We hebben downloads. En dat allemaal voor een lage prijs, 6,99 dollar in de Verenigde Staten. We denken dat dit een enorme entertainmentwaarde vertegenwoordigt. En het omvat commercials," aldus Netflix co-CEO Greg Peters.

En: "En voor leden die die commercials niet willen, kunnen ze natuurlijk ook kiezen voor onze advertentievrije standaard- of premiumabonnementen."

Koploper


Waar veel streamingdiensten financiële problemen ondervinden, gaat het met Netflix weer goed. De dienst heeft overduidelijk de streamingsoorlog gewonnen, aangezien Netflix juist abonnees wint waar de andere diensten abonnees zien opzeggen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Pikante en sensuele realityserie op Netflix warmt de kijkers flink op
Series / Nieuws

Pikante en sensuele realityserie op Netflix warmt de kijkers flink op

Sinds enkele dagen staat het zesde seizoen van Too Hot to Handle online.

De Netflix Top 10 bestaat vaak uit fictieve (mini)serie en true crime-docu's. Regelmatig duiken er ook realityseries op. Too Hot to Handle is al jaren een terugkerende realityserie en nu staat het nieuwste seizoen op de derde plaats in de toplijst.

De datingserie startte in 2020 op Netflix en past prima in het lijstje met series als Love Island en Temptation Island. Too Hot to Handle is inmiddels toe aan zijn zesde seizoen, met opnieuw tien afleveringen.

Verspreid online


Netflix heeft de eerste vier afleveringen online gezet. Op 26 juli en 2 augustus komen nog eens twee keer drie afleveringen online, waardoor het verloop van de serie voorlopig spannend blijft voor de echte fans.

Too Hot to Handle, op IMDb goed voor een bedenkelijke score van 4,8, neemt je mee naar een paradijs waar vele mooie vrijgezelle mannen en vrouwen met elkaar samenleven. Om de hoofdprijs van $250 duizend te winnen mogen ze het bed niet met elkaar delen.

Nu te zien


Ben je toe aan het zesde seizoen, of wil je alle afleveringen graag (nog een keer) zien? Je vindt Too Hot to Handle op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Binnenkort krijgt de hipste serie van Netflix nieuwe afleveringen
Series / Nieuws

Binnenkort krijgt de hipste serie van Netflix nieuwe afleveringen

De nieuwe trailer voor Emily in Paris seizoen 4 - Deel 1 staat nu online.

Na drie goed ontvangen seizoenen van Emily in Paris start binnenkort seizoen 4. Ook dit seizoen zit weer boordevol romantiek, drama en natuurlijk ‘haute couture’. Hieronder zie je de nieuwste trailer.

Het vierde seizoen van de populaire serie verschijnt in twee delen van elk vijf afleveringen. Deel 1 gaat in première op 15 augustus; deel 2 volgt op 12 september.

Drama en chemie


Na de dramatische gebeurtenissen tijdens de mislukte bruiloft van Camille en Gabriel is Emily van slag: ze heeft sterke gevoelens voor twee mannen, maar Gabriel verwacht een baby met zijn ex en Alfie’s ergste nachtmerries over haar en Gabriel zijn bevestigd. Op het werk moet Sylvia een lastig dilemma uit haar verleden onder ogen zien in het belang van haar huwelijk.

Tegelijkertijd worstelt het team van Agence Grateau met personeelswisselingen. Mindy en de band bereiden zich voor op het Eurovisie Songfestival, maar het geld raakt op en ze worden gedwongen om geld te besparen. De chemie tussen Emily en Gabriel neemt toe wanneer ze samenwerken aan een Michelinster, maar twee grote geheimen dreigen roet in het eten te gooien.

Lily Collins


Uiteraard speelt Lily Collins weer de hoofdrol als Emily Cooper. Andere rollen worden ingevuld door Philippine Leroy-Beaulieu (Sylvie Grateau), Ashley Park (Mindy Chen), Lucas Bravo (Gabriel), Camille Razat (Camille), Samuel Arnold (Julien), Bruno Gouery (Luc), William Abadie (Antoine Lambert) en Lucien Laviscount (Alfie).



Je vindt de complete serie Emily in Paris uiteraard gewoon op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze iconische jaren 90-hit van MTV heeft de tand des tijds prima doorstaan
Series / Specials

Deze iconische jaren 90-hit van MTV heeft de tand des tijds prima doorstaan

Deze spin-off van het populaire 'Beavis and Butt-head' kreeg letterlijk en figuurlijk een eigen leven.

Van 1997 tot 2002 werd op MTV de animatieserie Daria vertoond. De scholiere kreeg haar eigen serie nadat ze een vaste bijrol had in het succesvolle Beavis and Butt-head, van de maker Mike Judge. Daria (Tracy Grandstaff) kreeg haar eigen serie, die vijf seizoenen liep en daarnaast twee films kende.

Daria Morgendorffer verhuist van Highland in Texas naar het rustige Lawndale, waar ze haar goede vriendin Jane Lane (Wendy Hoopes) ontmoet. Samen met Jane brengt Daria haar middelbare schooltijd door, waarbij ze met haar monotone, sarcastische humor het leven van alledag observeert.

Geen snoep


Het gezin Morgendorffer bestaat verder uit haar nerveuze vader Jake, moeder Helen, de carrièrevrouw, en Daria's zus Quinn, die verbergt dat Daria haar zus is. Daria is niet echt een buitenbeentje, maar ook niet populair zoals Quinn, die samen met haar vriendinnen de Fashion Club vormt. Andere vaste hoofdpersonen zijn Jane's broer Trent, de neurotische geschiedenisleraar Anthony DiMartino en natuurlijk de klasgenoten Kevin, Brittany en Charles, die ook wel Upchuck wordt genoemd.

Daria observeert de omgeving en is op zichzelf, wat de schoolleiding niet begrijpt. Ze krijgt na haar aankomst in Lawndale een psychologische test en krijgt te horen dat ze lijdt aan een laag zelfbeeld. Thuis legt de tiener vervolgens uit dat ze eerder een laag beeld heeft van anderen en niet van zichzelf. Daria gaat duidelijk haar eigen gang temidden van de overige kleurrijke personages in Lawndale.

Satire op popcultuur


De serie is een satire op popcultuur en sociale klasse, bijvoorbeeld in een aflevering waarin Daria oppast op twee kinderen die geen snoep mogen en alleen het weerbericht mogen kijken. Verder laten Daria's enige twee zwarte klasgenoten, Jodie en Michael, duidelijk blijken echt wel te snappen waarom ze weer eens tot koning en koningin van het schoolbal zijn gekozen.



Daria geeft de middelbare schooltijd van de hoofdpersonages weer. Tussen het vierde en vijfde seizoen wordt de eerste film vertoond, getiteld Is It Fall Yet?. Deze film laat de gebeurtenissen zien gedurende de zomer, voor het examenjaar. De serie eindigt met de film Is It College Yet?, die na het vijfde seizoen werd uitgezonden. Thema's zoals maatschappelijke verwachtingen, volwassen worden en trouw blijven aan jezelf komen voorbij, maar de serie is feitelijk optimistisch van toon, ook al is die van Daria monotoon en sarcastisch.

Waar te zien?


Daria is momenteel niet in Nederland te streamen. De dvd-box is verkrijgbaar in online webshops.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De vrije tijdsbesteding van Mila Kunis uit 'That '70s Show': dit verwacht je nooit
Series / Specials

De vrije tijdsbesteding van Mila Kunis uit 'That '70s Show': dit verwacht je nooit

Mila Kunis blijkt groot fan te zijn van een wereldberoemde game.

Hollywoodacteurs zijn ook gewoon mensen. Mocht je daar ooit aan getwijfeld hebben, dan zal dit feitje over Mila Kunis het voor je bewijzen. Ze heeft namelijk een doodnormale hobby.

De Oekraïens-Amerikaanse actrice brak door met haar rol in de comedyserie That '70s Show, die uitgezonden werd van 1998 tot 2006. Ze kreeg deze rol op zeer jonge leeftijd, want ze was pas 14 jaar oud.

Carrière


Daarna bouwde ze verder aan haar carrière met films als Black Swan, Friends with Benefits en Oz the Great and Powerful. In 2015 trouwde ze met haar That '70s Show-collega Ashton Kutcher, met wie ze twee kinderen heeft.

Ze is inmiddels een van de grotere Hollywoodsterren, waarvan je misschien niet meteen zou verwachten dat ze een doodnormale hobby heeft. Maar ook bekende acteurs moeten natuurlijk hun vrije tijd aan iets besteden.

Gamen


In het geval van Kunis is haar onverwachte hobby gamen. In interviews heeft ze vaak haar liefde voor gamen geuit, en noemt ze dit een van de beste manieren om tot rust te komen en even te ontsnappen aan de druk van Hollywood.



Haar favoriete game is World of Warcraft, een wereldberoemde multiplayer rollenspel-game. In het spel heb je een eigen avatar, waarmee je strijdt tegen monsters, communiceert met NPC's en andere spelers, nieuwe plekken ontdekt en quests voltooid.

Anoniem


Het feit dat je in het spel je eigen avatar creëert en dus niet je eigen naam hoeft te gebruiken, zorgt ervoor dat het spel anoniem gespeeld kan worden. Voor Kunis betekent dit dat ze tijdens het gamen even anoniem kan zijn.

That '70s Show is momenteel helaas nergens te streamen. Bekijk Black Swan op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Van deze nieuwe Netflix-film krijg je spontaan hoogtevrees: "van duizelingwekkende proporties"
Films / Specials

Van deze nieuwe Netflix-film krijg je spontaan hoogtevrees: "van duizelingwekkende proporties"

Documentaire over rooftoppers die extreme hoogtes beklimmen, nu te zien op Netflix.

Netflix heeft een bijzondere documentaire toegevoegd aan het assortiment: Skywalkers: A Love Story. Deze documentaire geeft een inkijkje in het leven van twee rooftoppers die hun leven riskeren door op bizarre hoogten te klimmen.

Jeff Zimbalist en Maria Bukhonina zitten achter de regie van deze film. De opnames duurden zeven jaar, maar het resultaat mag er zijn. De mooiste, exclusieve beelden komen erin terug.

Rooftopping


Het beklimmen van hoge gebouwen is niet de meest gangbare hobby die er is, maar Angela Nikolau en Ivan Beerkus doen niets liever dan dit. Deze geliefdes komen uit Moskou maar reizen inmiddels de hele wereld over om hun hobby (illegaal) uit te oefenen, hier mooie plaatjes van te schieten en deze op Instagram delen met hun volgers.

Het koppel heeft al allerlei plekken bezocht, maar de documentaire volgt het stel terwijl ze zich klaar maken voor hun grootste uitdaging: de 678,9 meter hoge Merdeka 118 in Kuala Lumpur, Maleisië.

Het koppel


Angela Nikolau komt uit een familie van circusartiesten en vond haar eigen weg in turnen. Al snel gaat ze aan het werk op grotere hoogten en krijgt online populariteit. Wanneer Ivan haar Beerkus haar vraagt om mee te doen aan een fotoshoot op extreme hoogte begint hun liefdesavontuur.



Mooie uitzichten, maar vooral duizelingwekkende hoogtes staan centraal. De trailer van de documentaire laat al goed zien om wat voor hoogtes het gaat en de gevaren die daarbij komen kijken.

Zin in deze spannende documentaire? Sinds vrijdag 19 juli is hij te bekijken op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Laatste kans: Netflix verwijdert snel deze stevige en bikkelharde klassieker met Robert De Niro en Al Pacino
Series / Specials

Laatste kans: Netflix verwijdert snel deze stevige en bikkelharde klassieker met Robert De Niro en Al Pacino

Deze week verdwijnen deze films en series van Netflix, inclusief deze iconische misdaadfilm.

Netflix is één van de grootste streamingdiensten van dit moment. Het aanbod is immens, maar helaas verdwijnen er ook wekelijks enkele fantastische films en series. Gelukkig worden er deze week slechts vier titels verwijderd. In dit artikel lees je welke titels dat zijn.

Heat



De kijktip van deze week is de misdaadfilm Heat uit 1995. De film heeft een sterrencast van onder andere Al Pacino, Robert De Niro en Val Kilmer. Heat is geregisseerd door Michael Mann, die ook gewerkt heeft aan Blackhat uit 2015.

In Heat mislukt de overval van meesterdief Neil McCauley nadat alle andere bewakers zijn neergeschoten door een ongeplande actie van een nieuweling. Top-detective Vincent Hanna wordt aangewezen om de daders te vinden, maar dan komt hij oog in oog te staan met McCauley.

Laatste kans: tot en met 26 juli op Netflix.



Laatste kans


Lees hieronder de volledige lijst van alle films en series die deze week van Netflix worden verwijderd.

  • The Favourite (2018) - 22 juli
  • Run & Gun (2021) - 24 juli
  • Heat (1995) - 26 juli
  • Fantastic Fungi (2019) - 27 juli
  • Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
    Nieuw op NPO Start: veel series vol drama en populaire quiz
    Series / Nieuws

    Nieuw op NPO Start: veel series vol drama en populaire quiz

    Deze week zie je veel sport, dramaseries en een nieuw seizoen van een populaire quiz.

    Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.

    De Slimste Mens


    Verschijnt op: Maandag 22 juli | Release: Seizoen 1 - aflevering 1-5 | Genre: Spelprogramma | Kijk op: NPO Start

    Quiz met een knipoog, waarbij het niet alleen gaat om kennis en algemene ontwikkeling, maar ook om associatief kunnen denken. Jurylid Maarten van Rossem staat Philip Freriks bij en levert op zijn geheel eigen wijze commentaar op de kandidaten en hun kennis. Stream elke werkdag een nieuwe aflevering.



    Max Vakantieman


    Verschijnt op: Maandag 22 juli | Release: Seizoen 6 - aflevering 3 | Genre: Nieuws / Talkshow | Kijk op: NPO Start

    In MAX vakantieman schiet Sybrand Niessen gedupeerde reizigers met groot en klein vakantieleed te hulp.



    The Suspect


    Verschijnt op: Dinsdag 23 juli | Release: Seizoen 1 - aflevering 3 | Genre: Drama / Mysterie / Thriller | Kijk op: NPO Start

    Dokter Joseph O'Loughlin heeft een succesvolle carrière als klinisch psycholoog, maar een onverwachte diagnose gooit zijn leven overhoop. Als de politie hem vervolgens vraagt om te helpen bij het onderzoek naar de moord op een jonge vrouw, duiken er geheimen uit zijn verleden op.



    Overige series nieuw op NPO Start


    Hieronder de overige series die deze week op NPO Start verschijnen.

    22 juli: Sportlab Sedoc: de weg naar Parijs (seizoen 4 - aflevering 4) - Sport - In deze Nederlandse docuserie volgt oud-olympiër Gregory Sedoc vijf sporters die zich proberen te kwalificeren voor de Olympische Spelen in Parijs.

    22 juli: Four Lives (seizoen 1 - aflevering 3) - Misdaad / Drama / Geschiedenis - Als vier jonge homoseksuele mannen kort na elkaar dood worden aangetroffen in Barking, een buitenwijk van Londen, zoeken de dierbaren naar de ware toedracht.

    25 juli: The Tower (seizoen 1 - aflevering 2) - Misdaad / Drama / Mysterie - Na de tragische dood van een ervaren agent en een tienermeisje die van een Londense flat zijn gevallen, onderzoekt rechercheur Sarah Collins de duistere kant van het politiewerk.

    26 juli: Too Good to be True (seizoen 1 - aflevering 1-2) - Drama - Alleenstaande moeder Rachel worstelt om rond te komen als schoonmaakster. Dan wordt haar een goedbetaalde baan aangeboden in de villa van de rijke zakenman Elliot. Ze neemt de baan aan en Elliot lijkt een perfecte, betrokken werkgever, maar dan begint Rachel te twijfelen aan zijn motieven.

    27 juli: Shetland (seizoen 8 - aflevering 3-4) - Misdaad / Drama / Mysterie - Inspecteur Jimmy Perez is na een lange tijd teruggekeerd naar zijn geboortegrond, de ruige en afgelegen Shetlandeilanden.
    Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
    Nieuw op Netflix: Alle 10 series die je deze week moet zien
    Series / Nieuws

    Nieuw op Netflix: Alle 10 series die je deze week moet zien

    Als je van veel misdaad, drama en humor houdt, zit je op Netflix deze week goed.

    Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.

    The Decameron


    Verschijnt op: Donderdag 25 juli | Release: Seizoen 1 | Genre: Komedie / Drama / Geschiedenis | Kijk op: Netflix

    Terwijl de builenpest zich door Italië verspreidt, trekt een groep edelen en bedienden zich terug in een villa, waar hun weelderige verblijf al snel uitdraait op chaos.



    Tokyo Swindlers


    Verschijnt op: Donderdag 25 juli | Release: Seizoen 1 | Genre: Misdaad / Drama / Thriller | Kijk op: Netflix

    Een team oplichters krijgt lucht van eersteklas onroerend goed ter waarde van tien miljard yen en deinst nergens voor terug om hun meest ambitieuze klus ooit uit te voeren.



    Élite


    Verschijnt op: Vrijdag 26 juli | Release: Seizoen 8 | Genre: Misdaad / Drama / Thriller | Kijk op: Netflix

    Als drie arbeiderskinderen zich inschrijven bij een exclusieve privéschool in Spanje, leidt de confrontatie tussen de arme en rijke studenten tot een moord.



    Overige series nieuw op Netflix


    Hieronder de overige series die deze week op Netflix verschijnen.

    23 juli: The Boyfriend (seizoen 1 - aflevering 7-8) - Reality-TV / Romantiek - Een groep mannen woont een maand lang samen onder één dak. Ze runnen een koffietruck om elkaar te leren kennen en hopelijk hun ware liefde te ontmoeten.

    24 juli: Dirty Pop: The Boy Band Scam (seizoen 1) - Documentaire / Misdaad - Backstreet Boys. NSYNC. Lou Pearlman creëerde de grootste boybands van de jaren 90 - en een van de grootste Ponzifraudes in de geschiedenis. Een meeslepende docuserie.

    24 juli: Resurrected Rides (seizoen 1) - Reality-TV - Comedian Chris Redd werkt met een dreamteam van auto-experts om oude auto's nieuw leven in te blazen met verbluffende make-overs.

    25 juli: Kleo (seizoen 2) - Actie / Misdaad / Drama - Na de val van de Berlijnse Muur wil een voormalige Oost-Duitse spion uitzoeken wie haar verraden heeft en waarom. Ze schuwt haar dodelijke skills niet om wraak te nemen.

    26 juli: The Dragon Prince (seizoen 6) - Animatie / Actie / Avontuur - Door een buitengewone ontdekking worden twee menselijke prinsen en een elvenstrijder aangezet tot een epische reis om vrede te stichten in hun oorlogvoerende landen.

    26 juli: Too Hot to Handle (seizoen 6 - aflevering 5-7) - Reality-TV / Spelprogamma - Knappe vrijgezellen ontmoeten elkaar aan de oevers van het paradijs. Maar om de verleidelijke ​​hoofdprijs te winnen, zullen ze seks moeten opgeven.

    27 en 28 juli: Miss Night and Day (seizoen 1 - aflevering 13-14) - Komedie / Fantasie / Romantiek - Een vrouw die op magische wijze dan weer een twintiger en dan weer in de vijftig is, loopt stage bij het Openbaar Ministerie. Ze navigeert tussen twee generaties en een harde baas.
    Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
    Eerste recensies voor 'Emperor of Ocean Park': top of flop?
    Series / Nieuws

    Eerste recensies voor 'Emperor of Ocean Park': top of flop?

    Boekverfilming Emperor of Ocean Park van schrijver Stephen Carter verdeelt critici en publiek.

    Boekverfilmingen zijn meestal heel goed of heel slecht. Lezers hebben een bepaald beeld in hun hoofd dat soms niet overeenkomt met dat van de regisseur. Is dit ook het geval met regisseur Damian Marcano's Emperor of Ocean Park of heeft hij de volgende hitserie gemaakt? Critici op Rotten Tomatoes delen hun recensies.

    Emperor of Ocean Park is gebaseerd op het gelijknamige boek van Stephen L. Carter. Hij heeft rechten gestudeerd aan Yale Law School en schrijft vooral boeken over juridische en sociale kwesties. Emperor of Ocean Park is dan ook geen uitzondering.

    Emperor of Ocean Park


    De serie vertelt het verhaal van rechtenprofessor Talcott Garland (Grantham Coleman). Zijn vader overlijdt plotseling aan een hartaanval, maar de rechter trekt dit in twijfel. Ze gelooft namelijk dat het een moord was van iemand die niet wilde dat een zwarte man een kandidaat was voor het Hooggerechtshof.

    Het klinkt als een spannend verhaal dat een geweldige thriller zou kunnen zijn. Is dit ook gelukt? Volgens critici op Rotten Tomatoes niet. Zij geven de serie een magere 50%. Het kijkerspubliek is echter zeer enthousiast over de serie en beloont deze met een score van 82% (op het moment van schrijven).

    De recensies


    Criticus Clint Worthington van RogerEbert.com gelooft dat de serie de verkeerde keuzes heeft gemaakt. Hij schrijft dan ook dat de serie zich bezig houdt met "smakeloze subplots van Lifetime-films over echtgenoten die vreemdgaan en huiselijke ruzies."



    Ook hebben sommige critici kritiek op de verschillende flashbacks en flashforwards, maar dat is volgens kijker S.J geen probleem: "Ja, de serie gaat heen en weer met heden en verleden, maar het houdt je geïnteresseerd omdat je nog steeds wilt zien wat er gaat gebeuren." Volgens de kijker creëert dit juist een "mysterieuze spanning."

    Te streamen


    Op het moment van schrijven is Emperor of Ocean Park helaas niet te streamen in Nederland. De serie is echter wel verkrijgbaar bij verschillende webwinkels.
    Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.