search

Ons nieuws van donderdag 25 juli 2024

Deze pakkende en sterkontvangen scifi-film met Emilia Clarke zie je deze week op Prime Video
Films / Specials

Deze pakkende en sterkontvangen scifi-film met Emilia Clarke zie je deze week op Prime Video

Een futuristische sci-fi romkom waarin technologie en zwangerschap samenkomen, beschikbaar vanaf 24 juli op Prime Video.

Op 24 juli verschijnt er een bijzondere sci-fi-romkom op Prime Video. The Pod Generation neemt je mee naar een toekomst waarin technologie en zwangerschap samensmelten, maar of dit zonder problemen gaat is nog maar de vraag.

De film is geregisseerd door Sophie Barthes, een Frans-Amerikaanse regisseur en schrijver. In 2009 regisseerde ze Cold Souls, een komedie-drama. Een andere film waarbij Barthes aan het roer stond is Madame Bovary, een historische romantische dramafilm uit 2014.

The Pod Generation


De film speelt zich af in een toekomst waarin kunstmatige intelligentie ervoor zorgt dat zwangerschap plaats kan vinden in een Pod, een kunstmatige baarmoeder in de vorm van een ei.

Rachel en Alvy kiezen ervoor het ouderschap te bewandelen op deze manier. De reden? Rachel werkt bij een marketingbedrijf en wordt vrijwel gedwongen om haar zwangerschap met een Pod te verwezenlijken. Alvy is hier geen fan van.

Cast


In de hoofdrol staat Emilia Clarke, een Britse actrice die vooral bekend staat als Daenerys in de hitserie Game of Thrones. De rol van Alvy wordt vertolkt door Chiwetel Umeadi Ejiofor. Onder andere bekend van 12 Years a Slave en de film 2012.



The Pod Generation ging in première op 19 januari 2023 en was te zien in de bioscopen vanaf augustus van dat jaar. Over het algemeen werd de film positief ontvangen, maar op Rotten Tomatoes krijgt de scifi-romkom een simpele score van 41%.

Thuisbioscoop


Benieuwd naar deze dystopische film? Vanaf woensdag 24 juli is hij te bekijken op Prime Video, thuis op de buis.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Grote misser in 'The Acolyte': "daar heb ik het meest spijt van"
Series / Nieuws

Grote misser in 'The Acolyte': "daar heb ik het meest spijt van"

Showrunner Leslye Headland kijkt terug op de 'Star Wars-serie en wat ze anders had willen doen.

Headland kan haar geluk niet op wat The Acolyte betreft. Na lange tijd al haar energie in de serie gestoken te hebben, kijkt de showrunner terug op een seizoen waarin ze een boeiende wereld kon verkennen.

Doordat Headland zoveel zaken op het scherm wilde brengen, betekende dit ook dat ze keuzes moest maken. Een personage bleef hierdoor onderbelicht.

Goed uitgepakt


Headland wilde voornamelijk laten zien hoe Osha (Amandla Stenberg) uiteindelijk gecorrumpeerd raakt en de Dark Side kiest. Haar wens om zowel Yoda als Darth Plagueis te laten verschijnen, pakte ook goed uit in het verhaal.

Vernestra Rwoh (Rebecca Henderson) bleef achter in The Acolyte. Headland: "Ik probeerde om Vernestra's achtergrond erin te verwerken, maar dat lukte niet. Daar heb ik het meest spijt van. Er gebeurt nu eenmaal ontzettend veel".

Invloed op het heden


De maker licht vervolgens toe dat ze dieper in zou gaan op de geschiedenis tussen Qimir (Manny Jacinto) en Vernestra. "Ik kan niet bevestigen of ontkennen dat we daar mee bezig zijn. In een eventueel vervolg zouden we wel kijken naar hoe Vernestra's band met The Stranger haar beslissingen in het heden beïnvloedt," besluit Headland.



Je kunt Star Wars: The Acolyte streamen op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze serie veranderde van het horrorgenre op televisie voorgoed en blijft een enorme hit
Series / Specials

Deze serie veranderde van het horrorgenre op televisie voorgoed en blijft een enorme hit

American Horror Story begon in 2011 en blijft nog steeds kijkers trekken.

Eens in de zoveel tijd verschijnt er een serie die een bekend genre helemaal omgooit. In 2011 was dat de griezelige serie American Horror Story, die met zijn unieke aanpak een enorme invloed had op de toekomst van horror.

Het eerste seizoen van American Horror Story kwam uit in 2011, gemaakt door Ryan Murphy en Brad Falchuk. De serie loopt nog steeds en heeft inmiddels 12 seizoenen, die allemaal weer een compleet nieuw verhaal vertellen.

Losstaande seizoenen


De seizoenen spelen zich steeds af in een geheel nieuwe setting, met nieuwe personages. Het eerste seizoen, genaamd Murder House, draait om een schijnbaar perfect Amerikaans gezin dat een nieuw huis koopt. Het huis blijkt echter duistere geheimen schuil te houden.

De seizoenen daarna hebben ieder steeds weer een nieuw thema waar de horror omheen draait. Zo speelt het tweede seizoen Asylum zich af in een inrichting in de jaren 60, het derde seizoen Coven bij een heksengemeenschap in New Orleans en het vierde seizoen Freak Show in een circus in de jaren 50.

Terugkerende acteurs


Het meest recente seizoen van American Horror Story kwam uit in 2023. Dit twaalfde seizoen heeft de titel Delicate en focust zich op de angsten die er kunnen bestaan rondom zwangerschap.



De verhaallijnen zijn anders, maar wel keren dezelfde acteurs vaak terug. Acteurs die in meerdere seizoenen voorkwamen zijn onder andere Jessica Lange (Feud), Evan Peters (Dahmer), Taissa Farmiga (The Nun), Emma Roberts (Madame Web) en Sarah Paulson (Ratched).

Rotten Tomatoes


Op Rotten Tomatoes scoort de serie een prima 77%. Aangezien alle seizoenen op zichzelf staan, zijn de individuele scores echter interessanter. Het hoogst scorende seizoen is seizoen 9 (1984) met 88%, het laagst scorende seizoen 5 (Hotel) met 64%.

Bekijk American Horror Story op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Wist jij dat Stephen King ooit een Marvel-stripboek maakte gebaseerd op een van zijn bestsellers?
Films / Specials

Wist jij dat Stephen King ooit een Marvel-stripboek maakte gebaseerd op een van zijn bestsellers?

Voor een speciale uitgave van de superheldenserie gebruikte hij een griezelig element uit zijn boek.

De X-Men en Stephen King zijn op het oog geen gebruikelijke combinatie. Per slot van rekening bestaat er geen verband tussen het Marvel-universum en de werelden die horrorschrijver King heeft gecreëerd. De meest recente animatieserie X-Men '97 is een vervolg op de jaren 90-serie en staat ook los van de schrijver. Toch is het zo: er bestaat een 'X-Men'-stripboek dat mede door King is geschreven.

Deze bijzondere uitgave maakte King in samenwerking met andere gevierde schrijvers, namelijk George R.R. Martin, Alan Moore (The Watchmen), Frank Miller (300) en de legendarische stripmaker Stan Lee. De titel is Heroes for Hope en het betrof een eenmalige samenwerking.

Elementen uit boek


Deze strip kun je in zijn geheel online lezen. Het huis van de X-Men wordt plotseling getransporteerd naar een woestijn, waarbij het voor de lezer duidelijk is dat dit een illusie is. Vervolgens worden de X-Men stuk voor stuk geconfronteerd met hun grootste angsten, die ze het hoofd moeten bieden. Heroes for Hope is getekend door Bernie Wrightson, de inkt is verzorgd door Jeff Jones, de belettering was in handen van Tom Orzechowski en Christie Steele, ten slotte, kleurde alles in.

King schreef het verhaal van Kitty Pryde, de pupil van Wolverine. Kitty krijgt te maken met een naargeestig figuur dat luistert naar de naam Hungry. Ze wordt geplaagd door een extreme honger, maar zodra ze eten aanraakt bederft dit. Hierdoor teert Kitty weg, terwijl ze niet in staat is om ook maar iets te eten. Uiteindelijk wordt de jonge vrouw tot waanzin gedreven doordat ze al haar fysieke kracht is kwijtgeraakt. Fans van King herkennen in dit onderdeel duidelijk elementen van het boek 'De Vervloeking'.

Overhalen


Dit boek schreef de horrormeester in 1984 onder de naam Richard Bachman. Hierin wordt het verhaal verteld van de advocaat Bill Halleck, die al jaren met fors overgewicht kampt. Op een dag rijdt hij per ongeluk een Roma-vrouw dood en gebruikt vervolgens zijn connecties om aan vervolging te ontkomen. Taduz, de vader van het slachtoffer, spreekt daarom een vloek over Bill uit. De advocaat wordt steeds dunner en dunner, ook al eet hij juist ontzettend veel. Bill doet van alles om Taduz over te halen de vloek weg te nemen, maar dit heeft geen effect. In 1996 werd van dit boek een film gemaakt.



Het verhaal voor de strip kwam in 1985 tot stand, in het kader van een liefdadigheidsactie. De strip was te koop voor $ 1,50 per stuk en de opbrengst van de verkoop was bestemd voor hulp bij de hongersnoden in Afrikaanse landen. Dit was nadat Kings boek was uitgekomen, dus hij heeft zich voor Kitty's beproeving ongetwijfeld laten leiden door de elementen uit zijn eerdere boek.

Waar te zien?


De strip Heroes for Hope kun je hier lezen. X-Men '97 kun je streamen op Disney+. De film Thinner is momenteel niet in Nederland te streamen, maar is verkrijgbaar op dvd en blue-ray in online webshops.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze Nederlandse acteur kreeg een rol in 'Game of Thrones', maar waarom?
Series / Nieuws

Deze Nederlandse acteur kreeg een rol in 'Game of Thrones', maar waarom?

Waarom werd Michiel Huisman eigenlijk opeens de nieuwe Daario Naharis?

Game of Thrones-fans moesten bij de release van seizoen 4 even met hun ogen knipperen; het personage Daario Naharis, in het vorige seizoen gespeeld door Ed Skrein, zag er opeens compleet anders uit. De rol werd nu gespeeld door de Nederlander Michiel Huisman.

Het opnieuw casten van de rol was verrassend, want het personage was in het vorige seizoen geïntroduceerd en ook acteur Skrein viel bij velen in de smaak. De vraag is dan ook: waarom een nieuwe acteur?

Ed Skrein


In een interview met Entertainment Weekly ging Ed Skrein in op zijn kortstondige tijd als castlid van Game of Thrones. Hij kreeg de vraag of het klopte dat hij de serie verliet voor zijn rol in de nieuwste Transporter-film.

''Nee'', zei Skrein zonder twijfel. ''Dat is wat gezegd werd in de media, maar het was veel politieker dan dat. Mijn plan was om voor de lange termijn bij 'Game of Thrones' te horen. Dat zou ik geweldig gevonden hebben. Maar om politieke redenen scheidden onze wegen.''

HBO Max


Wat de exacte 'politieke redenen' zijn waarom hij Game of Thrones verliet heeft Skrein nooit onthuld. Wat de redenen ook mogen zijn, in ieder geval heeft Michiel Huisman zijn toprol er mede aan te danken. Huisman zie je in actie als Daario Naharis op HBO Max.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Mis deze 4 verborgen Netflix Originals niet
Series / Nieuws

Mis deze 4 verborgen Netflix Originals niet

Aangrijpend, indrukwekkend, vermakelijk en informatief. Zie het allemaal op Netflix.

Netflix betrad op 11 september 2013 de Nederlandse markt en sindsdien is hun catalogus gegroeid tot grote hoogte. Te midden van deze lading aan topseries zijn verborgen juweeltjes die vaak over het hoofd worden gezien. We hebben vier van deze series voor je uitgelicht. Zijn deze iets voor jou?

Waco: American Apocalypse



Een van Amerika's meest tragische gebeurtenissen is in beeld gebracht in deze docuserie op Netflix. Op Rotten Tomatoes behoort het tot een van de betere titels, te zien aan de goede score van 84%.

Waco: American Apocalypse gaat diep in op de zenuwslopende impasse tussen federale agenten en een religieuze sekte onder leiding van een man met een apocalyptisch visioen.



Jimmy Savile: A British Horror Story



Veel mensen zullen zich de televisiepersoonlijkheid Jimmy Savile nog wel herinneren. Deze docuserie belicht de donkere kant van Savile, en kan rekenen op een goedkeuringscijfer van 86% op Rotten Tomatoes. Stream alle afleveringen op Netflix.

Jimmy Savile was een filantropische tv-beroemdheid met een eigenzinnig karakter. Hoe heeft dit icoon zijn vele vermeende misdaden zo lang weten te verbergen? Ontdek het in Jimmy Savile: A British Horror Story.



Live to 100: Secrets of the Blue Zones



Wat zijn de factoren die ervoor zorgen dat je zo oud mogelijk wordt? In vier afleveringen op Netflix wordt een poging gedaan om daar achter te komen. Op de Tomatometer bereikt de docuserie ook de 100, het krijgt de perfecte score van 100%.

De prachtige serie Live to 100: Secrets of the Blue Zones neemt je mee naar Japan, Italië, Griekenland, Californië en Costa Rica om de geheimen van een langer en gezonder leven te ontdekken.



Turning Point: The Bomb and the Cold War



Hoewel het conflict actueel is, vliegt de serie enigszins onder de radar. Het kan op Rotten Tomatoes in ieder geval rekenen op een foutloze score van 100%. Bekijk alle negen afleveringen op Netflix.

Het verleden en het heden komen samen in Turning Point: The Bomb and the Cold War, die middels interviews met experts en archiefbeelden verbanden legt tussen de Koude Oorlog en de huidige gebeurtenissen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste recensies van Marvels ruige serie 'Hit-Monkey': Kijken of skippen?
Series / Nieuws

Eerste recensies van Marvels ruige serie 'Hit-Monkey': Kijken of skippen?

Seizoen 2 van de populaire animatieserie Hit-Monkey ontvangt lovende recensies van critici.

Marvel komt de laatste tijd met ijzersterke nieuwe series uit. Onlangs is ook seizoen 2 van de populaire animatieserie Hit-Monkey uitgekomen. Hoe scoort dit seizoen eigenlijk in vergelijking met seizoen 1? Critici op Rotten Tomatoes geven hun mening.

Hit-Monkey is een geanimeerde serie van makers Will Speck en Josh Gordon en is gebaseerd op het gelijknamige stripboek van Daniel Way en Dalibor Talajić. De serie ging in 2021 in première en werd meteen zeer positief ontvangen, mede doordat de serie heel trouw bleef aan het bronmateriaal.

Rotten Tomatoes


De serie volgt een Japanse makaak. Hij werkt samen met de geest van huurmoordenaar Bryce en samen plegen ze misdaden in de onderwereld. Dan besluiten ze om naar New York City te gaan.

Seizoen 1 werd zeer goed beoordeeld op Rotten Tomatoes. Critici gaven dat seizoen namelijk een score van 84%. Seizoen 2 is bijna net zo populair met een score van 80%. Het kijkerspubliek geeft seizoen 2 een perfecte score van 100%!

Recensies


Opvallend is dat veel critici seizoen 2 beter vinden dan seizoen 1, ondanks de iets lagere score. Zo schrijft Joel Keller van Decider dat dit komt doordat "de makers van de serie erachter zijn gekomen hoe ze het grappig kunnen maken en tegelijkertijd de personages van de serie kunnen verdiepen."



Criticus Tessa Smith van Mama's Geeky legt uit waarom zij seizoen 2 superieur vindt: "Marvel’s Hit-Monkey seizoen 2 is donkerder, ruiger en emotioneler dan het eerste seizoen. Nieuwe interessante personages, waaronder de duivel zelf, verhogen de inzet aanzienlijk."

Disney+


Ben je benieuwd geworden naar Hit-Monkey? Stream de serie dan op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.