search

Ons nieuws van zaterdag 27 juli 2024

'Lost Boys & Fairies': een doos tissues is vereist bij dit tragische queersprookje
Recensie

'Lost Boys & Fairies': een doos tissues is vereist bij dit tragische queersprookje

Dit excentrieke drama behandelt trauma, verlies en gekozen familie op hartverscheurende wijze.

Regie: James Kent | Cast: Sion Daniel Young (Gabriel), Fra Fee (Andy), Elizabeth Berrington (Jackie), Arwell Gruffyd (Berwyn), Leo Harris (Jake), e.a. | Afleveringen: 3 | Speelduur: 53-57 minuten | Jaar: 2024

Hoewel het steeds minder ongewoon is queer liefdesverhalen te zien in films of series, voelt het elke keer toch als een kleine overwinning wanneer authentieke representatie van enige kwaliteit haar weg vindt naar het grote publiek. Lost Boys & Fairies is weliswaar geen blockbuster, maar was wel te zien op het belangrijkste kanaal van de BBC. En nu gelukkig ook bij de Nederlandse publieke omroep.

De miniserie volgt Andrew en Gabriel in hun poging om samen een kind te adopteren. De twee zijn erg verschillend, zowel qua persoonlijkheid als in hun kinderwens. Andy is stabiel en lijkt comfortabel met zijn identiteit, terwijl Gabe, opgegroeid in een traditioneel Welsh gezin, worstelt met geïnternaliseerde homofobie. Ergens gelooft hij dat hij niet geschikt is om een kind op te voeden, zoals zijn strenggelovige vader hem heeft bijgebracht. Hoewel het soms vermoeiend is dat queer verhalen zo vaak over trauma gaan, doet Lost Boys & Fairies dat in ieder geval met diepgang, extravagantie en humor.

Maar aan trauma is absoluut geen gebrek. Andy komt er met zijn verlatingsangst, ontwikkeld door de scheiding van zijn ouders, relatief makkelijk vanaf. Gabe daarentegen heeft met zijn maatschappelijk werker een hele waslijst aan ellende te bespreken: hoe hij al jong zijn moeder verloor, hoe zijn vader hem niet kon accepteren en hij daardoor verslaafd raakte aan drugs en seks met vreemden. Toch weet maker Daf James, zelf queer en bekend met de obstakels van het adoptieproces, deze zware onderwerpen te verlichten met de nodige dosis humor, glitter en muziek.

De eerste twee afleveringen blijven dan ook relatief licht en ontspannen. Hier en daar kan wat worden gesnotterd, maar de kijker krijgt vooral de kans om te hechten aan de twee mannen en hun relatie. Het tempo ligt hoog genoeg om de aandacht vast te houden, maar niet te hoog; het verhaal en de personages krijgen voldoende ruimte om zich te ontwikkelen. Sion Daniel Young geeft een tranentrekkend sterk optreden als Gabriel, een personage met veel verschillende kanten, die allemaal even goed door de acteur worden belicht.

Niet alleen de lhbtiq+-kijker ziet zichzelf terug in de personages op het scherm, ook Gabes identiteit als Welshman komt regelmatig op de voorgrond. Door zijn slechte ervaringen met de traditionele cultuur wil hij zijn kind geen Welsh leren, terwijl hij zelf regelmatig in deze taal met zijn vader en beste vrienden spreekt. Op dit gebied kan Young, zelf een trots Welshman, een authentieke draai geven aan zijn vertolking.

Pas in de laatste aflevering vallen we echt in een zwart gat, hoewel de humoristische ondertonen niet volledig verloren gaan. Ergens voelt het onnodig om de personages zo ver in het diepe te gooien, maar een aantal hartverscheurende en hartverwarmende momenten verantwoorden deze keuze enigszins. Daarbij is vooral de kunstzinnige montage met een uitvoering van het Tears for Fears-nummer Mad World noemenswaardig. Houd tijdens het kijken een doos tissues in de buurt, want op emotioneel gebied kent Lost Boys & Fairies geen genade.



Lost Boys & Fairies is te zien bij NPO Start.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Spannende en heftige thriller op Netflix keert terug en knalt de top 10 binnen
Series / Nieuws

Spannende en heftige thriller op Netflix keert terug en knalt de top 10 binnen

De Duitse thrillerserie Kleo heeft een tweede seizoen en staat nu op 9 in de top 10.

In 2022 verscheen op Netflix de Duitse serie Kleo, een actie/thrillerkomedie bestaande uit acht afleveringen. De serie was overduidelijk een succes nu het tweede seizoen onlangs op de streamingdienst verscheen.

Seizoen 2 van Kleo kwam afgelopen vrijdag op Netflix online en de serie staat nu op de negende plaats in de top 10 van series. Vermoedelijk gaat Kleo nog wel een aantal plaatsen stijgen in de lijst.

Ontvangst


Het eerste seizoen staat op de Tomatometer-score van 92 procent. Helaas zijn er nog maar twee recensies te vinden over het tweede. Zo schrijft Joel Keller van Decider: "Kleo neemt zichzelf totaal niet serieus, wat we wel leuk vinden. Maar er zit genoeg personageontwikkeling in om de serie nog beter te maken dan de spionagethriller die we in het eerste seizoen hebben gezien."

Op IMDb staat de serie met namen als Jella Haase, Dimitrij Schaad en Vincent Redetzki op een prima cijfer: 7,5. Het tweede seizoen bestaat dit keer uit zes afleveringen.

Nu te zien


Wil je Kleo graag zien? Je vindt het eerste en tweede seizoen nu op Netflix.



De synopsis: Na de val van de Berlijnse Muur wil een voormalige Oost-Duitse spion uitzoeken wie haar verraden heeft en waarom. Ze schuwt haar dodelijke vaardigheden om wraak te nemen niet.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Batman-serie nu exclusief op Prime Video: nieuwe avonturen in de avonduren
Series / Nieuws

Batman-serie nu exclusief op Prime Video: nieuwe avonturen in de avonduren

De wereld van Batman breidt zich uit, en komt nu in animatievorm naar Prime Video.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de meest opvallende, en in dit geval enige serie uitgelicht, inclusief trailer.

Batman: Caped Crusader


Verschijnt op: Donderdag 1 augustus | Release: Seizoen 1 | Genre: Actie / Animatie / Avontuur | Kijk op: Prime Video

Welkom in Gotham City, waar criminelen hun gang gaan en brave burgers constant bang zijn. Gevormd door tragedie wordt de rijke Bruce Wayne zowel meer als minder menselijk: de Batman. Zijn kruistocht voor gerechtigheid trekt onverwachte bondgenoten aan binnen de politie en het stadhuis, maar zijn heldhaftige daden hebben dodelijke, onvoorziene gevolgen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
HBO Max komt aankomende week met 7 indrukwekkende nieuwe afleveringen
Series / Nieuws

HBO Max komt aankomende week met 7 indrukwekkende nieuwe afleveringen

Deze week zie je veel reality-TV, actualiteit en een hele hoop magische draken.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.

House of the Dragon


Verschijnt op: Maandag 29 juli | Release: Seizoen 2 - aflevering 7 | Genre: Actie / Avontuur / Drama | Kijk op: HBO Max

House of the Dragon toont een interne opvolgingsoorlog binnen Huis Targaryen op het hoogtepunt van zijn macht, 172 jaar voor de geboorte van Daenerys Targaryen.



Last Week Tonight with John Oliver


Verschijnt op: Maandag 29 juli | Release: Seizoen 11 - aflevering 18 | Genre: Komedie / Nieuws / Talkshow | Kijk op: HBO Max

ohn Oliver, een van de grappigste verschijningen uit de recente tv-geschiedenis, komt naar HBO met een gloednieuwe talkshow, waarin hij op onnavolgbare wijze de sociale, politieke en existentiële problemen van Amerika en de wereld aankaart.



The House that Dragons Built


Verschijnt op: Maandag 29 juli | Release: Seizoen 2 - aflevering 7 | Genre: Documentaire | Kijk op: HBO Max

Elke week na een nieuwe aflevering van House of the Dragon volgt er een nieuwe aflevering van The House that Dragons Built waarbij de kijker mee wordt genomen achter de schermen van HBO's hitserie.



Overige series nieuw op HBO Max


Hieronder de overige series die deze week op HBO Max verschijnen.

27 juli: Trixie Motel: Drag Me Home (seizoen 1) - Reality-TV - Drag queen-superster Trixie Mattel en haar partner David Silver grijpen de kans om een droomhuis in Los Angeles te kopen en te verhuizen. Het huis heeft echter wat renovatie nodig om het geschikt te maken voor een koningin.

27 juli: Lethally Blonde (seizoen 1) - Documentaire / Misdaad - Een true-crimeserie die tragische verhalen hervertelt over de duistere kant van mensen die schoonheid en roem nastreven.

27 juli: Renovation Aloha (seizoen 1) - Documentaire - Deze serie volgt het getrouwde stel Kamohai en Tristyn Kalama, die als woningrenoveerders vervallen huizen op het eiland O'ahu omtoveren voor hun klanten.

27 juli: Celebrity IOU (seizoen 4) - Reality-TV - Hollywoodberoemdheden tonen hun diepe dankbaarheid aan de mensen die een grote impact op hun leven hebben gehad door hen te verrassen met ingrijpende en ontroerende renovaties aan hun huizen, waardoor iedereen in tranen uitbarst.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Ondanks een zwakker ontvangst, blijkt 'The Boys' een monsterhit voor Prime Video
Series / Nieuws

Ondanks een zwakker ontvangst, blijkt 'The Boys' een monsterhit voor Prime Video

'The Boys' seizoen 4 was niet voor iedereen een succes, maar als het om de cijfers gaat wel.

Het zal de meeste mensen niet ontgaan zijn dat The Boys seizoen 4 te maken heeft gekregen met bakken vol kritiek. Opvallend genoeg blijkt nu alleen dat dat niet te zien is in de cijfers: de serie blijft een monsterhit.

The Boys is een satirische superheldenserie op Prime Video, die in 2019 in première ging. Seizoen 4 ging dit jaar van start op 13 juni en liep tot 18 juli. Na zijn release kreeg het nieuwe seizoen te maken met veel kritiek.

Kritiek


Kijkers vonden dat de kwaliteit van de serie achteruit was gegaan. Kritiekpunten waren dat de politieke ondertoon te duidelijk werd gemaakt en dat bepaalde verhaallijnen niet goed afgehandeld werden.

Nu blijkt echter dat die kritiek niet te zien is in de kijkcijfers. Amazon heeft namelijk bekendgemaakt dat het seizoen sinds de release op 13 juni maar liefst 55 miljoen kijkers heeft getrokken.

Groei


Dit nummer omvat alle mensen die naar de serie keken in een spanne van 39 dagen: van 13 juni tot 21 juli, drie dagen na de finale van het seizoen. Vergeleken met seizoen 3 is dit een groei van 20%.



Dat komt overeen met de groei die te zien was als de première van seizoen 3 en 4 met elkaar vergeleken werden. De eerste aflevering van seizoen 4 zag in zijn eerste vier dagen een toename van 21% meer kijkers ten opzichte van de eerste aflevering van seizoen 3.

Seizoen 5


Uit de cijfers blijkt nu dus dat de kijkers zijn blijven hangen gedurende seizoen 4, ondanks de kritiek die het seizoen kreeg. Volgens Amazon staat het seizoen nu op de vierde plek van meest bekeken seizoenen ooit op Prime Video.

Een vijfde en laatste seizoen van de serie is al bevestigd. Bekijk The Boys op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Heftige beelden uit nieuwe gladiatorenserie 'Those About to Die'
Series / Video/clip/featurette

Heftige beelden uit nieuwe gladiatorenserie 'Those About to Die'

De makers pakken flink uit in deze serie over beroepsgladiatoren in het oude Rome.

De nieuwe featurette maakt duidelijk dat er flink geïnvesteerd is in Those About to Die. De acteurs en crewleden vertellen meer over de intriges en het spektakel in het beroep van gladiator.

Regisseur Roland Emmerich heeft zijn sporen verdiend met spectaculaire films als Independence Day en Godzilla. In Italië maakte hij deze serie en pakt flink uit met grootse beelden.

Nieuwe techniek


In het oude Rome is te zien hoe de gladiatoren zorgen voor het nodige vermaak voor het publiek. Per slot van rekening moet er bloed vloeien, maar het is niet de bedoeling dat je als gladiator omkomt.

Those About to Die is visueel indrukwekkend, wat mede komt door de techniek van virtual production. Dit is een combinatie van live-actiescènes en digitale effecten, waardoor je de voordelen van live filmen combineert met CGI. Deze techniek stelt je in staat te profiteren van natuurlijk licht, iets wat bij het gebruik van een 'green screen' niet mogelijk is.

Kostuums


In de featurette wordt ook benoemd dat er veel aandacht aan de kostuums is besteed. De makers hebben ernaar gestreefd de personages te kleden in stoffen en kleuren die in het oude Rome gebruikelijk waren. Amazon heeft duidelijk het nodige uit de kast getrokken om met een episch verhaal te komen.



Those About to Die is te zien op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De 'Peaky Blinders'-film trekt grote Hollywoodnaam aan!
Films / Nieuws

De 'Peaky Blinders'-film trekt grote Hollywoodnaam aan!

De 'Peaky Blinders'-vervolgfilm krijgt een intrigerend nieuw castlid in de vorm van dee grote naam.

Het werk aan de vervolgfilm van de BBC-serie Peaky Blinders vordert gestaag. De oorspronkelijke schrijver Steven Knight en regisseur Tom Harper keren terug en Cillian Murphy speelt opnieuw de rol van Tommy Shelby. De verwachting is dat het filmen in de loop van dit jaar van start gaat.

Deadline komt met een geweldige update. Hollywoodster Rebecca Ferguson treedt toe tot de bezetting! De inhoud van haar rol is nog niet bekend, wat niet gek is als je bedenkt dat er überhaupt weinig over het verhaal bekend is.

Intense aanwezigheid


De Zweedse actrice gebruikt in haar werk de achternaam van haar Britse moeder en werd tweetalig opgevoed. We kennen haar als lady Jessica uit Dune en als Juliette uit de scifi-hit Silo.

Ferguson heeft, net zoals Murphy, een intense aanwezigheid op het scherm. Het zal dus zeker interessant zijn om de dynamiek tussen deze twee acteurs op het scherm te zien.

Overig


Tot zover is er nauwelijks iets bekend over de plot, behalve dat het verhaal zich afspeelt tijdens de Tweede Wereldoorlog. Er valt dus ook nog niks te vertellen over Fergusons personage. Murphy is behalve hoofdrolspeler ook producent van de film. Dit doet hij samen met Caryn Mandabach, schrijver Steven Knight en Guy Heeley. Regisseur Tom Harper is samen met David Kosse, Jamie Glazebrook, Andrew Warren en David Mason uitvoerend producent van de film.



Kijk Peaky Blinders op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe 'Dexter'-serie aangekondigd: 'Dexter: Resurrection'
Series / Nieuws

Nieuwe 'Dexter'-serie aangekondigd: 'Dexter: Resurrection'

Naast prequel-serie 'Dexter: Original Sin' komt er nu nóg een spinoff...

Michael C. Hall is nog steeds niet klaar met Dexter. Tijdens het panel voor Dexter: Original Sin op San Diego Comic-Con liet Showtime weten dat er nóg een spinoff komt: Dexter: Resurrection.

In de nieuwe serie zal Hall terugkeren als Dexter Morgan. Hall zal ook de 'inner voice' verzorgen voor de jonge Dexter (Patrick Gibson) in Original Sin.

Houd je het nog bij?


Volgens de aankondiging zal Dexter: Resurrection dienen als vervolg op Dexter: New Blood uit 2021. De serie zal zich in het heden afspelen.

Er zijn nog geen details onthuld over Dexter: Resurrection, dus het is nog onduidelijk hoe Dexter precies zal terugkeren. Dexter werd aan het einde van New Blood neergeschoten door zijn zoon Harrison.

Eerst nog Original Sin


Fans hoeven niet lang meer te wachten op Original Sin , want deze spinoff verschijnt al in december.



Deze serie speelt zich 15 jaar vooraf aan de oorspronkelijke Dexter-serie af. We zien hoe Dexter (Gibson) de transformatie maakt van student naar wrekende seriemoordenaar.

Jaartje wachten


Eerder aangekondigde castleden zijn Patrick Dempsey (als Aaron Spencer), James Martinez (als Angel Batista), Christina Milian (als Maria LaGuerta), Alex Shimizu (als Vince Masuka) en Reno Wilson (als Bobby Watt).

Dexter: Resurrection moet in de zomer van 2025 te streamen zijn op SkyShowtime.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Trailer 'The Day of the Jackal': Eddie Redmayne scoort onverwachte rol als de huurmoordenaar
Series / Nieuws

Trailer 'The Day of the Jackal': Eddie Redmayne scoort onverwachte rol als de huurmoordenaar

Het klassieke thriller-verhaal wordt voor de zoveelste keer verfilmd, maar ditmaal op een unieke manier.

Tegelijk met de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Parijs, heeft NBC de eerste trailer voor de nieuwe miniserie-verfilming van Fredrick Forsyth's iconisch boek The Day of the Jackal (1971) onthuld.

Eddie Redmayne speelt ditmaal de vaardige huurmoordenaar die mensen ombrengt voor de hoogste bieder.

Kat-en-muisspel


Na zijn laatste moord treft hij een waardige tegenstander in de vorm van een sluwe Britse geheime agent (Lashana Lynch), die de Jackal opjaagt door heel Europa. Dat zorgt voor de nodige schade in een aantal Europese steden.

Andere acteurs die de serie bevolken zijn Charles Dance, Richard Dormer, Chukwudi Iwuji, Úrsula Corberó, Lia Williams, Khalid Abdalla, Eleanor Matsuura, Jonjo O’Neill, Nick Blood, Sule Rimi en Florisa Kamara.

Derde verfilming


Eerder werd het boek al eens verfilmd in 1973 met Edward Fox en Michael Lonsdale als hoofdrolspelers.



Daarna volgde in 1997 nog een losse remake getiteld The Jackal. Hierin speelden Bruce Willis en Richard Gere de hoofdrollen.

SkyShowtime


The Day of the Jackal is vanaf 6 december te streamen op SkyShowtime.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Disney+ pakt uit in augustus met 6 nieuwe series met o.a. zinderende misdaad
Series / Nieuws

Disney+ pakt uit in augustus met 6 nieuwe series met o.a. zinderende misdaad

De streamingdienst verruilt fantasy voor humor en misdaad komende maand.

Disney+ zet in augustus weer een aantal nieuwe series of nieuwe seizoenen van lopende series online. Hieronder lichten we de drie grootste/meest opvallende series toe die je waarschijnlijk wel wil gaan kijken.

Land of Tanabata


Verschijnt op: Donderdag 1 en 8 augustus | Release: Seizoen 1 - aflevering 9-10 | Genre: Drama / Fantasy / Mysterie | Kijk op: Disney+

Yoji Minamimaru, beter bekend als Nanmaru, is een student met een bovennatuurlijk vermogen om in alles kleine gaatjes te kunnen maken. Op een dag ontdekt Yoji dat zijn docent folklorestudies vermist is. Samen met zijn klasgenoten besluit Minamimaru om hun docent te vinden.



Will Trent


Verschijnt op: Donderdag 1, 8, 15, 22 en 29 augustus | Release: Seizoen 2 - aflevering 4-8 | Genre: Misdaad / Drama | Kijk op: Disney+

Agent Will Trent van het Georgia Bureau of Investigation (GBI) werd na zijn geboorte afgestaan en maakte een moeilijke jeugd door in het overbelaste jeugdzorgsysteem van Atlanta. Tegenwoordig is Will Trent vastbesloten zijn unieke visie te gebruiken om ervoor te zorgen dat niemand in de steek wordt gelaten zoals hijzelf, en heeft hij het hoogste oplossingspercentage van het GBI.



Only Murders in the Building


Verschijnt op: Dinsdag 27 augustus | Release: Seizoen 4 | Genre: Komedie / Misdaad / Drama | Kijk op: Disney+

Only Murders In The Building volgt drie vreemdelingen die een obsessie delen voor waargebeurde misdaadverhalen en er plotseling in verwikkeld raken als ze de mysterieuze dood van een buurman in hun flatgebouw in New York onderzoeken.



Overige series nieuw op Disney+


Hieronder de overige series die komende maand op Disney+ verschijnen.

2, 9, 16, 23 en 30 augustus : Code Geass: Rozé of the Recapture (seizoen 1 - aflevering 7-11) - Animatie / Sciencefiction - In jaar zeven van de Kowa-periode, in het voormalige Hokkaido-blok, wonen de broers die bekendstaan als de Anonieme Huurlingen. Keizer Callis al Britannia probeert de wereld in chaos te storten met hulp van zijn dienaar Norland en zijn Einberg-ridders. Rozé en Ash komen vanuit het noorden in actie.

3, 10, 17, 24 en 31 augustus : The Fable (seizoen 1 - aflevering 18-22) - Animatie / Actie / Komedie - Fable is een onoverwinnelijke huurmoordenaar die zijn tegenstander in minder dan zes seconden kan uitschakelen. Maar op een dag moet hij van zijn baas een jaar lang een gewoon leven leiden en niemand doden. Dus neemt Fable een coole, grappige en enigszins excentrieke pauze van het moorden.

8 augustus: Are You Sure?! (seizoen 1) - Documentaire / Avontuur / Famile - Maak je klaar voor een avontuur met Jimin en JungKook. Volg dit dynamische duo terwijl ze de wereld rondreizen in Are You Sure?!

Let op: dit overzicht is voorlopig. De streamingdienst kan te allen tijde beslissen om bepaalde titels toe te voegen, te annuleren of uit te stellen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Kleo' seizoen 2: de Duitse spionne slaat opnieuw succesvol toe
Recensie

'Kleo' seizoen 2: de Duitse spionne slaat opnieuw succesvol toe

Het Berlijn van begin jaren negentig komt weer kleurrijk tot leven.

Regie: Isabel Braak, Nina Vukovic | Cast: Jella Haase (Kleo), Dimitrij Schaad (Sven), Julius Feldmeier (Thilo), Vincent Redetzki (Uwe), Andrej Kaminsky (Nicholai), e.a. | Afleveringen: 6 | Speelduur: 41-54 minuten | Jaar: 2024

In seizoen twee van Kleo gaat de voormalig Oost-Duitse spion onverminderd door met de vendetta tegen haar verraders. Kleo komt in het tweede seizoen meer te weten over haar eigen verleden, maar probeert tussen alle verwikkelingen door ook een wereldprobleem op te lossen. Het resulteert wederom in een heerlijke spionagethriller vol kleur, humor en verraad.

Het tweede seizoen gaat precies verder waar het eerste eindigde. Niet alleen de Stasi, maar ook de CIA en KGB maken jacht op Kleo én op de mysterieuze rode koffer. Daarin zit een geheim dat belangrijk is voor de reorganisatie van Duitsland en Europa na de Koude Oorlog. De voormalig geheim agente gaat onbevreesd de strijd aan met alles en iedereen.

Met de val van de Berlijnse Muur en de ineenstorting van de socialistische staat is Duitsland aan grote veranderingen bezig en ook Kleo moet zich aanpassen. Nu ze niet langer deel uitmaakt van een groter geheel ontdekt ze dat ze haar eigen doelen kan stellen, in plaats van de bevelen van anderen op te moeten volgen. Daarmee heeft seizoen twee duidelijk meer ruimte voor diepgang.

De serie voorziet wederom in een geweldig neergezet tijdsbeeld. Het Berlijn van begin jaren negentig komt tot leven dankzij de muziek, de kostuums en de interieurs. Hoewel dat laatste aspect in Kleo's geval wel erg kleurrijk is – de gemiddelde Oost-Duitser zal soberder hebben geleefd – is het in ieder geval plezierig om naar te kijken en draagt het zeker bij aan de algehele tijdsbeleving.

Partner in crime Sven krijgt ditmaal een grotere rol toebedeeld. Idolaat van Kleo loopt hij haar als een puppy achterna, maar in de zoektocht naar antwoorden is hij onmisbaar. Dimitrij Schaad vertolkt de onhandige agent uiterst geloofwaardig. Ook de altijd benevelde maar betrouwbare Thilo verdient een vermelding. Niet alleen vanwege de grappige momenten, maar zeker ook om de emotionele inzichten die hij Kleo onverwachts biedt.

Het verhaal wordt op een rap tempo verteld, of in Kleo's geval: van moord naar moord. Hier en daar zijn er wat ongeloofwaardige scènes, maar vanwege de humoristische toon neem je die volledig voor lief. Uiteindelijk komen alle verhaallijnen weer mooi samen. En dat alles dus vergezeld van een heerlijke soundtrack en een zeer kleurrijk decor; wat wil je nog meer? De serie geeft hints voor een derde seizoen, dus Kleo is vast nog niet klaar met moorden.



Kleo is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De meest ongelooflijke en bizarre mysteries onder de loep op Netflix
Series / Specials

De meest ongelooflijke en bizarre mysteries onder de loep op Netflix

Netflix komt aankomende week met een nieuw seizoen van 'Unsolved Mysteries'.

Netflix gaat de hersenen van kijkers weer flink op de proef stellen. Op 31 juli verschijnt namelijk het vierde seizoen van de documentaireserie Unsolved Mysteries op de streamingdienst. Hier lees je het antwoord op vijf vragen over het seizoen.

Wat is Unsolved Mysteries voor een serie?


In Unsolved Mysteries focust iedere aflevering zich op een waargebeurde zaak die tot op de dag van vandaag niet is opgelost. De serie behandelt veel verschillende soorten zaken, van moorden en vermissingen tot alienontvoeringen en paranormale gebeurtenissen.

Er komen hierbij experts, detectives, journalisten, familieleden, vrienden, kennissen en ooggetuigen aan het woord. Naast dat de afleveringen interessant zijn om te kijken, is de hoop van de makers ook dat kijkers misschien informatie hebben over de zaken.

Welke mysteries zien we in dit seizoen?


Er staat ons dit seizoen weer een diverse selectie aan mysteries te wachten. Eén van de afleveringen gaat over de beruchte ongeïdentificeerde seriemoordenaar Jack the Ripper. Daarnaast is het duidelijk dat het seizoen weer een combinatie is van true-crime en paranormale zaken.

Hoe zit het met mysteries uit vorige seizoenen?


De originele Unsolved Mysteries-serie (die liep van 1987 tot 2010) heeft naar verluidt geholpen met het oplossen van meerdere zaken. Helaas is dat de reboot van Netflix nog niet gelukt.



Hoeveel afleveringen heeft seizoen 4?


Seizoen 4 bestaat uit 5 nieuwe afleveringen.

Moet je deze serie gaan kijken?


Deze serie is absoluut een aanrader als je geïnteresseerd bent in waargebeurde misdaad. Ook als je houdt van documentaires die je aan het denken zetten moet je deze serie gezien hebben.

Unsolved Mysteries seizoen 4 is vanaf woensdag 31 juli te zien op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Wie en wat je niet ziet in 'The Boys', maar eigenlijk wel zou moeten zien
Series / Nieuws

Wie en wat je niet ziet in 'The Boys', maar eigenlijk wel zou moeten zien

De serie The Boys mist enkele personages en verhaallijnen uit de originele comics.

Bij elke adaptatie moeten moeilijke keuzes gemaakt worden, omdat een serie maar een bepaald aantal minuten heeft. De makers stellen zichzelf dan enkele vragen. Welke verhaallijnen moeten weg? Welke details kunnen overgeslagen worden? Maar ook: welke personages kunnen weg?

De hitserie The Boys is gebaseerd op comics. Er zijn veel details uit de stripboeken die overgenomen zijn in de serie, maar er zijn ook een paar die als sneeuw voor de zon verdwenen zijn. Liefhebbers van de comics hadden het misschien al wel door, maar er zijn enkele personages die helemaal niet verschenen zijn in de serie.

De personages


Het eerste karakter is wel genoemd in seizoen 3 van The Boys, maar toch is hij nooit op beeld verschenen: Critter. Hij was wellicht de meest problematische Supe; hij is super slim en moedig, maar vindt het ook niet erg om volledig tegen zijn team in te gaan. Hij had heel veel dynamiek aan de serie kunnen toevoegen, maar er is helaas gekozen om hem niet te verfilmen.

The Seven had in de comics nog een lid: Jack From Jupiter. Hij heeft de supekracht om zijn huid ondoordringbaar te maken, iets wat goed van pas komt bij de bloederige gevechten van The Seven. Jack is misschien wel minder gewelddadig dan sommige andere personages, maar zijn eigen genot is zijn grootste prioriteit, wat vaak voor grote problemen kan zorgen.

Creatieve keuzes


Andere personages die niet zijn verschenen in The Boys zijn onder andere Whack Job, Mister Marathon en Oh Father. Zij waren allemaal interessante figuren uit de comics, maar zijn nooit te zien geweest op het scherm.



De makers van The Boys hadden de moeilijke taak om te beslissen welke onderdelen van de comics ze precies wilden verfilmen. Ze moesten hierbij keuzes maken tussen verschillende (sub)plots en personages.

En dan vallen er soms bruut aspecten van de comics af die misschien wel de favoriete delen waren van fans. Maar niet getreurd! Het is altijd mogelijk dat één (of meerdere) van deze personages te zien zal zijn in seizoen 5.

Prime Video


The Boys is te streamen op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
SerieTotaal tipt: Scandinavische en Nederlandse topseries op NPO
Series / Specials

SerieTotaal tipt: Scandinavische en Nederlandse topseries op NPO

Ontdek vier aanraders op NPO Start/Plus, van misdaad en natuur tot komedie en drama.

Er staan heel veel leuke series op NPO Start of NPO Plus. Het aanbod reikt van internationaal bekroonde series tot Scandinavische series tot Nederlandse pareltjes. Met deze vier aanraders op NPO Start/ Plus heb je helemaal geen duur abonnement op grote streamingdiensten meer nodig.

Doodstil



Deze Nederlandse misdaadserie op NPO Start is een spin-off van de bekende Penoza. De serie is geregisseerd door Willem Gerritsen en Raymond Thiry kruipt weer in zijn rol als Luther.

In Penoza is Luther een keiharde en meedogenloze moordenaar, maar hoe is hij eigenlijk zo geworden? Doodstil neemt een kijkje in het leven van Luther en laat zien hoe hij zo is geworden en bij wie zijn loyaliteit en zijn hart liggen.



Wild Scandinavia



Deze driedelige documentaireserie op NPO Start is perfect voor natuurliefhebbers. De serie neemt een kijkje op de mooiste plekken van Scandinavië.

Van de bossen in Zweden, tot de fjorden in Noorwegen en de vulkanen in IJsland. de mooiste natuurwonderen van de wereld komen voorbij in deze documentaire. De serie wordt begeleid door de rustgevende stem van Rebecca Ferguson (Drowning Ghost).



En nu ben ik verliefd



In deze komedie van regisseur Alkan Çöklü spelen Sinem Kavus en Andre Dongelmans de hoofdrollen. Met een score van 7.1/10 is En nu ben ik verliefd de perfecte aanrader op NPO Start voor iedereen die van komedie en romantiek houdt.

De serie volgt verschillende bewoners van een flat aan het Mokerplein. Zij worstelen allemaal met dezelfde dingen: de liefde en hun eigen onzekerheden.



Afterglow



Pak je tissues er maar bij, want als je deze serie op NPO Plus gaat kijken, zullen er ongetwijfeld tranen vallen. Thorbjørn Harr en Nina Ellen Ødegård schitteren in de hoofdrollen van deze Noorse serie.

In Afterglow wordt het leven van Ester (Ødegård) in één klap op zijn kop gezet als ze te horen krijgt dat ze baarmoederhalskanker heeft. Ze probeert hoop te houden voor haar gezin, maar niemand weet hoe dit gaat eindigen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste vurige en stevige trailer voor 'Creature Commandos': de start van het DCU
Series / Trailer

Eerste vurige en stevige trailer voor 'Creature Commandos': de start van het DCU

James Gunn start het nieuwe DC-film en serie-universum met de animatieserie Creature Commandos.

Warner Bros. en het DC Universe zijn dit jaar niet groots aanwezig tijdens Comic-Con in San Diego. Toch was er iets nieuws te melden. De animatieserie Creature Commandos onthulde zijn eerste trailer tijdens het evenement.

Creature Commandos kan gezien worden als de aftrap van het DC Universe (DCU) van James Gunn en Peter Safran, ondanks dat Gunn eerder zei dat de film Superman (2025) officieel de aftrap is.

Creature Commandos


Creature Commandos is een R-rated animatieserie over het gelijknamige team met 'black ops', opgericht door Amanda Waller. De serie is een vervolg op de film The Suicide Squad en de serie The Peacemaker.

De animatieserie is de aftrap en de eerste van vijf (animatie)series van het eerste hoofdstuk Gods and Monsters in het DCU. De andere series heten Waller, Lanterns, Paradise Lost en Booster Gold.

December


De stemmen worden ingesproken door grote namen als Steve Agee, Maria Bakalova, Anya Chalotra, Zoë Chao, Frank Grillo, Sean Gunn, David Harbour, Alan Tudyk, Indira Varma en Viola Davis.



In december start Creature Commandos op HBO Max aan zijn zeven afleveringen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hoe HBO's ‘The Penguin’ een schakel vormt tussen ‘The Batman’ en de nieuwe vervolgfilm
Series / Nieuws

Hoe HBO's ‘The Penguin’ een schakel vormt tussen ‘The Batman’ en de nieuwe vervolgfilm

Fans kunnen voorlopig nog genoeg verwachten uit de Batman-wereld van Matt Reeves.

In 2022 verscheen de film The Batman, met acteur Colin Farrell in de rol van Oz, oftewel The Penguin. Over zijn personage verschijnt binnenkort een serie, die volgens de makers een verbindend element vormt tussen de film en het vervolg.

De film, met Robert Pattinson in de hoofdrol als Batman, krijgt in 2026 een vervolg, en in de tussentijd kunnen fans genieten van The Penguin op HBO Max. Het wordt volgens showrunner Lauren LeFranc een echt Scarface-verhaal.

In de tussentijd waar criminaliteit welig tiert


De serie zal zich een week na de gebeurtenissen in The Batman afspelen, nadat The Riddler (Paul Dano) een dijk opblies om Gotham City te overspoelen. Met de dood van maffiabaas Carmine Falcone (John Turturro) ontstaat een machtsvacuüm dat Oz meteen benut.

The Penguin laat de opkomst zien van Oz als koning van de criminaliteit. In het verhaal verschijnt ook zijn dochter, gespeeld door Cristin Milioti, die terugkeert naar Gotham na een verblijf in Arkham Asylum. Het seizoen ontwikkelt zich tot het punt waarop bijna direct wordt overgegaan naar de tweede film van regisseur Matt Reeves.

Het universum breidt uit


Ondertussen zijn er nog meer Batman-projecten in de maak. Na het schrappen van spin-offs over Arkham Asylum en de politiedienst van Gotham City, laat producent Dylan Clark weten dat de makers de hele wereld van Batman bekijken en zich voor mogelijke nieuwe series gaan richten op hoofdpersonages.



De HBO-original The Penguin gaat in september in première op HBO Max. Kijk tot die tijd nog eens The Batman op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De verbluffende scifi-serie 'Silo' is "doodeng" in het nieuwe seizoen
Series / Nieuws

De verbluffende scifi-serie 'Silo' is "doodeng" in het nieuwe seizoen

Wat staat kijkers te wachten na de verrassende finale van seizoen 1?

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Onlangs schreven we al over de naderende release van Silo seizoen 2. Over dat tweede seizoen is er nu een leuke update.

Het nieuws komt van een interview dat showrunner Graham Yost gaf aan Entertainment Weekly. In het gesprek geeft hij een aantal veelbelovende hints over wat fans kunnen verwachten in seizoen 2.

Rebecca Ferguson


Silo vertelt het verhaal van een groep personages die in een ondergrondse silo leven en ontdekken dat de realiteit anders is dan hen verteld is. Aan het eind van seizoen 1 ontsnapt hoofdpersonage Juliet (gespeeld door Rebecca Ferguson) uit de silo en ontdekt dat er nog meer silo's zijn.

Dat Juliette nog leeft is geen spoiler: ze staat prominent op de poster voor seizoen 2. Maar wat staat haar te wachten na de ontsnapping? ''Juliette heeft moeite met de andere silo binnen te dringen,'' vertelt Yost. ''En de zuurstof in haar pak raakt op. Veel van de eerste episode gaat over hoe ze simpelweg moet proberen te overleven''.

Opstand


In de andere silo ontdekt Juliette vervolgens dat er een muiterij heeft plaatsgevonden die tot de dood leidde van de bewoners. ''Ze moet op tijd terug zien te komen naar haar eigen silo om te voorkomen dat zo'n opstand ook daar plaatsvindt. Het wordt heel, heel eng.''



Silo is een verfilmig van de gelijknamige boekenserie van Hugh Howey. Seizoen 2 staat op het programma voor later dit jaar. Seizoen 1 zie je op Apple TV+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.