search

Ons nieuws van maandag 29 juli 2024

Deze nieuwe wraakthriller gaat Netflix veroveren
Films / Specials

Deze nieuwe wraakthriller gaat Netflix veroveren

Misdaadthriller No Negociable over een gijzelonderhandelaar nu beschikbaar op Netflix.

Zin in een spannend filmavondje? Op vrijdag 26 juli heeft Netflix haar aanbod uitgebreid met Mexicaanse misdaadthriller. No Negociable vertelt het verhaal van een gijzelonderhandelaar met wel een hele bijzondere missie.

De film is geregisseerd door Juan Taratuto, een Argentijnse regisseur, schrijver en producent. Hij staat onder andere bekend om zijn films als La reconstrucción uit 2013 en Papeles en el viento uit 2015.

Verhaal


No Negociable gaat over Alan Bender, de beste gijzelonderhandelaar van heel Mexico. Wanneer de president van het land wordt ontvoerd, wordt Alan ingeschakeld om deze cruciale zaak op te lossen. Alan wordt echter niet alleen opgeroepen om de president te redden, maar ook de vrouw van Alan raakt betrokken en wordt ontvoerd.

De rol van Alan wordt vertolkt door Mauricio Ochmann, een Amerikaanse en Mexicaanse acteur. Hij staat vooral bekend om zijn telenovelas. Hij heeft onder andere gespeeld in El Chema, El Señor de los Cielos en El Clon.

Trailer


Naast hem schitteren onder andere Tato Alexander en Leonardo Ortizgris. Tato is een 37 jaar oude actrice uit Mexico en heeft onder andere gespeeld in Ahí Te Encargo en El Vestido De La Novia. Leonardo vooral bekend van Güeros en Museum, waar hij ook een award voor heeft gewonnen in 2019.



De trailer belooft veel goeds en geeft een goed beeld van de actie in de film. Naast dat de film een spannende thriller is, is hij ook nog eens grappig.

Thuis op de buis


De film is dus een actiefilm met een vleugje komedie, gesproken in het Spaans. Ben je benieuwd naar de film? No Negociable staat sinds vrijdag 26 juli op Netflix en dus thuis op de buis te bekijken.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze historische actieserie heeft de volle 100% op Rotten Tomatoes en staat gewoon op Netflix
Series / Specials

Deze historische actieserie heeft de volle 100% op Rotten Tomatoes en staat gewoon op Netflix

'Vinland Saga' is een Japanse anime-serie gebaseerd op de gelijknamige manga van Makoto Yukimura.

Fan van anime? Dan is er een anime-serie op Netflix die je zeker gezien moet hebben. Vinland Saga is een Japanse anime-serie gebaseerd op de gelijknamige manga van Makoto Yukimura. Het bestaat uit twee seizoenen met het eerste seizoen dat uitkwam in 2019 en het tweede seizoen in 2023.

Het eerste seizoen van Vinland Saga werd geproduceerd door Wit Studio en het tweede seizoen door MAPPA. Ondanks dat de twee seizoenen ontwikkeld werden door twee verschillende studio's, werkten regisseur Shūhei Yabuta en schrijver Hiroshi Seko samen aan beide delen.

Verhaal


Vinland Saga volgt het leven van een jonge IJslandse dorpeling genaamd Thorfinn die betrokken raakt bij de Vikingen na de dood van zijn vader Thors. Het eerste seizoen volgt zijn daden als een wraakzuchtige Viking, terwijl in het tweede seizoen het verhaal verschuift naar zijn leven als een stoïsche slaaf die geen reden vindt om te leven.

Regisseur Yabuta en schrijver Seko streefden ernaar om deze adaptatie op de mangaserie meer originele inhoud te geven om de personages verder te ontwikkelen, zoals Thorfinn's transformatie tot een Viking, zijn nachtmerries die hem achtervolgen en het leven van Einar voordat hij een slaaf werd.

Positieve reacties


De kritische reacties op het eerste seizoen van de serie waren positief, vooral door de behandeling van het geweld van de Vikingen en de vechtsequenties. Het tweede seizoen kreeg soortgelijke reacties, maar richtte zich meer op slavernij en Thorfinn's mentale toestand terwijl hij alledaags werk doet in plaats van te vechten.



Op Rotten Tomatoes heeft Vinland Saga dan ook een perfecte score van 100%. De serie was volgens velen een van de beste series uit 2019, ook op IMDb waar Vinland Saga op de 81ste plaats staat in hun lijst van best gewaardeerde series.

Kijken?


De serie is voor een deel ook historisch, want Thorfinn is losjes gebaseerd op een echte Viking, Thorfinn Karlsefni Thordarson, die deel uitmaakte van de expeditie van Leif Eriksson en directe familiebanden heeft met Ragnar Lodbrock. Ook de titel van de serie heeft met de Vikingen te maken. Zo was Vinland de naam die door de Vikingen aan Noord-Amerika werd gegeven. Deze naam betekent het land van wijn of het land van weiden. In feite hadden de Vikingen Amerika veel eerder ontdekt dan Christoffel Columbus.



Zin om deze anime-serie te zien? Beide seizoenen van Vinland Saga kan je bekijken op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Waarom 'The Walking Dead' direct na seizoen 6 had moeten stoppen
Series / Specials

Waarom 'The Walking Dead' direct na seizoen 6 had moeten stoppen

'The Walking Dead' kreeg een enorm aantal seizoenen, maar had de serie niet veel beter eerder kunnen stoppen?

De populaire zombieserie The Walking Dead liep voor maar liefst 11 seizoenen, van 2010 tot 2022. Volgens sommige kijkers was dit veel te lang en had de serie veel eerder moeten stoppen. En de kijkcijfers lijken hetzelfde te suggereren…

Buzzfeed-gebruiker @a4b6d9f613 zegt het volgende over de serie: "Ik ben bij seizoen 6 gestopt, nadat Negan werd geïntroduceerd. Tegen die tijd waren bijna alle originele en geliefde personages weg en was het erg saai geworden".

Eerder eindigen


Maar ondanks het feit dat het misschien een goed idee was geweest om na seizoen 6 te stoppen, ging The Walking Dead nog 5 seizoenen door. De personages die nieuw geïntroduceerd werden in de tweede helft van de serie wisten zelfs toch nog uit te groeien tot favorieten.

Als het om kijkcijfers gaat had The Walking Dead echter wel beter eerder kunnen stoppen. Nadat seizoen 1 verschillende records brak bij AMC, wist seizoen 5 de hoogste kijkcijfers van alle seizoenen te behalen.

Kijkcijfers


Dat seizoen kreeg gemiddeld 14.380.000 kijkers per aflevering. Daarna ging het helaas achteruit. Seizoen 6 en 7 bleven nog redelijk stabiel, maar tijdens seizoen 8 daalden de kijkcijfers significant, met nog maar 7.820.000 kijkers per aflevering.



Eigenlijk was het ideale punt om te stoppen dus of na seizoen 5 of na seizoen 7, als we naar de kijkcijfers kijken. Toch zijn er genoeg fans die wel blij zijn met de hoeveelheid seizoenen die de serie heeft gekregen.

Spin-offs


En zelfs na 11 seizoenen is het nog niet helemaal klaar met The Walking Dead, want er zijn inmiddels meerdere spin-offs uitgekomen, waaronder The Ones Who Live, Daryl en Dead City.

Bekijk The Walking Dead op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Leonardo DiCaprio en meer weg van Netflix
Series / Specials

Leonardo DiCaprio en meer weg van Netflix

Deze week verdwijnen meerdere populaire films en series van Netflix, waaronder The Wolf of Wall Street.

Het aanbod van Netflix is één van de grootste van alle verschillende streamingdiensten. Dit betekent helaas niet dat alle films en series voor altijd beschikbaar blijven. Elke week verdwijnen er helaas enkele parels, zoals ook deze week.

The Wolf of Wall Street



De getalenteerde Leonardo DiCaprio schittert in de hoofdrol als Wall Street-handelaar Jordan Belfort. Hij deelt het scherm met onder andere Jonah Hill, Margot Robbie en Matthew McConaughey. De film heeft meerdere prijzen gewonnen, waaronder enkele MTV Movie Awards, een Golden Globe en een Critics' Choice Award.

The Wolf of Wall Street vertelt het verhaal van Jordan Belfort. Hij richt zijn eigen bedrijf, Stratton Oakmont, op en licht daarmee verschillende investeerders op. Hierdoor verdient hij miljoenen, maar ondertussen trekt hij wel de aandacht van de FBI.

Laatste kans: tot en met 1 augustus op Netflix.



Laatste kans


Bekijk hieronder de volledige lijst van alle films en series die deze week worden verwijderd.

  • 2 Guns (2013) - 31 juli
  • 28 Days (2000) - 31 juli
  • 2nd Chance (2022) - 31 juli
  • Annie (1982) - 31 juli
  • Annie (2014) - 31 juli
  • Darkness Falls (2003) - 31 juli
  • Hotel Transsylvanië (2012) - 31 juli
  • Hotel Transsylvanië 2 (2015) - 31 juli
  • Hotel Transylvanië 3: Een monsterlijk leuke vakantie (2018) - 31 juli
  • The Bounty Hunter (2010) - 31 juli
  • The Peacemaker (1997) - 31 juli
  • The Twilight Saga: Breaking Dawn: Part 1 (2011) - 31 juli
  • The Twilight Saga: Breaking Dawn: Part 2 (2012) - 31 juli
  • The Twilight Saga: Eclipse (2010) - 31 juli
  • The Twilight Saga: New Moon (2009) - 31 juli
  • Twilight (2008) - 31 juli
  • Midsommar (2019) - 1 augustus
  • Moonrise Kingdom (2012) - 1 augustus
  • The Hitman’s Bodyguard (2017) - 1 augustus
  • The Wolf of Wall Street (2013) - 1 augustus
  • Dinotrux - Superladers (2018) - 3 augustus
  • The Guilt Trip (2012) - 3 augustus
  • Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
    Kijktip: de intrigerende puzzel die 'The Mentalist' heet
    Series / Specials

    Kijktip: de intrigerende puzzel die 'The Mentalist' heet

    Een skepticus gebruikt zijn vaardigheden in de speurtocht naar een ongrijpbare moordenaar.

    In misdaadseries is vaak sprake van een zogeheten 'whodunit', waarbij de hoofdpersoon een misdadiger moet opsporen. Een andere invalshoek is die van het 'hoe', waarbij je als kijker vanaf het begin weet wie de dader is. Bruno Heller, die onder andere Rome ontwikkelde, zat met The Mentalist tussen deze twee gezichtspunten in.

    De serie heeft een overkoepelende verhaallijn, aangezien hoofdpersoon Patrick Jane (Simon Baker) op zoek is naar de moordenaar van zijn vrouw en dochtertje. Dit doet hij binnen zijn werk als consultant voor het CBI (California Bureau of Investigation). Deze overheidsinstantie, die ook in het echt bestaat, is een onderdeel van de Amerikaanse politie en assisteert bij complexe zaken door het hele land. Patrick is een zogeheten 'cold reader', iemand die ontzettend sterk is in het lezen van lichaamstaal en het lospeuteren van informatie van de betrokkenen.

    Eigenzinnig


    Patrick verdiende jarenlang een goed belegde boterham als 'medium'. Zijn niet-bestaande paranormale gaven berustten volledig op een ijzersterk observatievermogen en de goedgelovigheid van mensen. Hij wordt echter arrogant en bluft op een avond dat hij de politie geholpen zou hebben een profiel op te stellen van de seriemoordenaar Red John. Dit heeft hij volledig uit zijn duim gezogen en Red John neemt vervolgens wraak door Patricks vrouw Angela en hun dochtertje Charlotte te vermoorden.

    Tijdens de serie lost het team van het CBI de nodige zaken op. Patrick gaat vaak op stap met Teresa Lisbon (Robin Tunney) om interviews af te nemen en ook om ter plekke op zoek te gaan naar aanwijzingen. Door zijn achtergrond is hij ongelooflijk skeptisch over alles wat met het bovennatuurlijke te maken heeft. Hij is een eigenzinnige man die regelmatig dutjes doet onder werktijd en betrokkenen provoceert om informatie los te krijgen. Zijn collega's Kimball Cho (Tim Kang), Grace Van Pelt (Amanda Rhighetti) en Wayne Rigsby (Owain Yeoman) moeten behoorlijk aan deze benadering wennen, maar zien ook de resultaten die geboekt worden.

    Gehypnotiseerd


    In de loop van de serie loopt Patrick de nodige sluwe tegenstanders tegen het lijf. De sociopathische Erica Flynn (Morena Baccarin) is hiervan een goed voorbeeld. Ze heeft haar man vermoord om de erfenis, maar door haar hoge intelligentie is dit niet te bewijzen. Patricks grootste drijfveer is echter om Red John te vinden en hij is, om begrijpelijke redenen, sterk betrokken bij zaken waarin deze griezel een rol speelt. Red John heeft een uitgebreid netwerk van handlangers, die stuk voor stuk gehypnotiseerd door hem lijken. De enige uitzondering is Lorelei Martins (Emmanuelle Chriqui), tot wie Patrick wel door lijkt te dringen.



    The Mentalist liep zeven seizoenen, waarna er een einde kwam aan de serie. Het overkoepelende verhaal van de jacht op Red John was afgerond, waardoor de serie op een natuurlijke manier eindigde. De humor en nadruk op kritisch denken maken The Mentalist echter nog steeds de moeite van het bekijken waard.

    Waar te zien?


    Je kunt The Mentalist in zijn geheel bekijken op HBO Max.

    Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
    Netflix ramt deze week weer 10 nieuwe series online
    Series / Nieuws

    Netflix ramt deze week weer 10 nieuwe series online

    Deze week staat vooral in het teken van mysterie en misdaad, naast een berg romantische reality-TV.

    Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.

    Unsolved Mysteries


    Verschijnt op: Woensdag 31 juli | Release: Seizoen 4 | Genre: Documentaire / Misdaad / Mysterie | Kijk op: Netflix

    Deze spannende revival van de bekende docuserie gaat over waargebeurde, raadselachtige verdwijningen, schokkende moorden en bovennatuurlijke ervaringen.



    A Good Girl's Guide to Murder


    Verschijnt op: Donderdag 1 augustus | Release: Seizoen 1 | Genre: Mysterie / Thriller | Kijk op: Netflix

    Vijf jaar na de moord op een zeventienjarig meisje in een slaperig Engels stadje besluit een student de waarheid te achterhalen en op zoek te gaan naar de echte dader.



    Unstable


    Verschijnt op: Donderdag 1 augustus | Release: Seizoen 2 | Genre: Komedie | Kijk op: Netflix

    In een biologisch onderzoeksbedrijf wordt een zoon met sociale problemen gedwongen om voor het bedrijf van zijn vader te werken, een uiterst excentrieke en bijzondere man, om hem te redden van een ramp.



    Overige series nieuw op Netflix


    Hieronder de overige series die deze week op Netflix verschijnen.

    30 juli: The Boyfriend (seizoen 1 - aflevering 9-10) - Reality-TV / Romantiek - Een groep mannen woont een maand lang samen onder één dak. Ze runnen een koffietruck om elkaar te leren kennen en hopelijk hun ware liefde te ontmoeten.

    31 juli: Amor da Minha Vida (seizoen 1) - Romantiek - Adelle ontmoet een vrouw wiens carrière ze al lange tijd bewondert, maar laat een slechte indruk achter. Ondertussen vindt Stefano op het platteland eindelijk de liefde.

    1 augustus: From Me to You: Kimi ni Todoke (seizoen 2) - Komedie / Drama / Romantiek - Iedereen vermijdt haar en noemt haar 'eng'. Maar nu gaat Sawako naar de highschool waar ze hoopt vrienden te maken en misschien zelfs verliefd te worden.

    1 augustus: Dinner Time Live with David Chang (seizoen 1 - aflevering 23) - Reality-TV - Chef-kok David Chang presenteert een ongezouten eetervaring terwijl hij kookt voor beroemde gasten en culinaire geheimen deelt.

    1 augustus: Love is Blind: México (seizoen 1) - Reality-TV / Romantiek / Spelprogramma - In deze Mexicaanse versie van dit voor een Emmy genomineerde experiment wordt onderzocht of liefde blind is. Singles trouwen zonder dat ze elkaar ooit hebben gezien.

    2 augustus: Too Hot to Handle (seizoen 6 - aflevering 8-10) - Reality-TV / Spelprogamma - Knappe vrijgezellen ontmoeten elkaar aan de oevers van het paradijs. Maar om de verleidelijke ​​hoofdprijs te winnen, zullen ze seks moeten opgeven.

    3 en 4 augustus: Miss Night and Day (seizoen 1 - aflevering 15-16) - Komedie / Fantasie / Romantiek - Een vrouw die op magische wijze dan weer een twintiger en dan weer in de vijftig is, loopt stage bij het Openbaar Ministerie. Ze navigeert tussen twee generaties en een harde baas.
    Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
    Line-up films en series op SkyShowtime in augustus: overtuigend genoeg?
    Series / Nieuws

    Line-up films en series op SkyShowtime in augustus: overtuigend genoeg?

    Deze maand zie je naast boordevol actie ook veel sciencefiction, en wat leuks voor de kinderen.

    SkyShowtime zet in augustus weer een aantal nieuwe series of nieuwe seizoenen van lopende series online. Hieronder lichten we de drie grootste/meest opvallende series toe die je waarschijnlijk wel wil gaan kijken.

    Mr. Bigstuff


    Verschijnt op: Vrijdag 2, 9, 16 en 23 augustus | Release: Seizoen 1 - aflevering 1-6 | Genre: Komedie

    Mr. Bigstuff volgt twee vervreemde broers: Glen (Ryan Sampson), een nerveuze perfectionist en tapijtenverkoper die streeft naar een ideaal leven in de buitenwijken, en Lee (Danny Dyer), een alfaman met een verslaving aan medicijnen en een blikje vol met de as van hun vader.



    Knuckles


    Verschijnt op: Zaterdag 3 augustus | Release: Seizoen 1 | Genre: Komedie / Familie / Avontuur

    De nieuwe live-actionserie volgt Knuckles op een hilarische reis vol actie en zelfontdekking, terwijl hij Wade onder zijn hoede neemt om hem te leren wat het betekent om een Echidna-strijder te zijn.



    Star Trek: Prodigy


    Verschijnt op: Zaterdag 17 augustus | Release: Seizoen 2 | Genre: Animatie / Actie / Sciencefiction | Kijk op: SkyShowtime

    Star Trek: Prodigy volgt een bont gezelschap van jonge aliens die samen moeten zien te werken tijdens hun tocht door een groot sterrenstelsel, op zoek naar een betere toekomst.



    Overige series nieuw op SkyShowtime


    Hieronder de overige series die komende maand op SkyShowtime verschijnen.

    1 en 8 augustus: Mayor of Kingstown (seizoen 3 - aflevering 9-10) - Misdaad / Drama / Thriller - Mike McLusky is de onofficiële burgemeester van Kingstown. In de stad waar de enige bloeiende bedrijven de gevangenissen zijn, strijden hij en zijn broer Mitch tegen wanorde en onrecht.

    2, 9, 16, 23 en 30 augustus: Law & Order (seizoen 23 - aflevering 8-12) - Misdaad / Drama / Mysterie - New Yorkse rechercheurs en aanklagers moeten misdaden oplossen en de misdadigers achter de tralies zien te krijgen. Achterhalen wie schuldig en wie onschuldig is, terwijl er levens op het spel staan.

    12 augustus: Helgoland 513 (seizoen 1 - aflevering 5-7) - Drama / Mysterie / Sciencefiction - Een kleine gemeenschap van overlevenden van een apocalyps die de rest van de wereld in chaos heeft gestort, houdt zich schuil op het enige eiland voor de kust van Duitsland.

    Let op: dit overzicht is voorlopig. De streamingdienst kan te allen tijde beslissen om bepaalde titels toe te voegen, te annuleren of uit te stellen.
    Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.