search

Ons nieuws van dinsdag 30 juli 2024

'Las Azules': ijvert voor meer vrouw op straat
Recensie

'Las Azules': ijvert voor meer vrouw op straat

Heerlijk satirisch melodrama tackelt Mexicaans seksisme, politiecorruptie en politieke spelletjes.

Regie: Fernando Rovzar, Pablo Aramendi, Alfonso Pineda Ulloa | Cast: Bárbara Mori (Maria), Amorita Rasgado (Gabina), Ximena Sariñana (Ángeles), Natalia Téllez (Valentina), Miguel Rodarte (Octavio Romandia), Leonardo Sbaraglia (Alejandro de la Toro), e.a. | Afleveringen: 10 | Speelduur: 38-49 minuten | Jaar: 2024

Zestig jaar geleden was het in Mexico nog ondenkbaar dat een vrouw politieagent kon worden, maar begin jaren zeventig vond in het conservatieve land ineens een kentering plaats. Over het extreme seksisme en de vrouwenhaat van die tijd maakte de Mexicaanse Fernando Rovzar een serie waarin thriller, satire, soap en maatschappijkritisch melodrama nagenoeg perfect in balans zijn. Las Azules heeft weliswaar niet de ambitie om realistisch te zijn, maar als heerlijke brok entertainment blijft de vrouwvriendelijke boodschap wel nazinderen.

Anno 1971 gelooft geen man in Mexico dat een vrouw het tot agent kan schoppen. Maar de president en de politie zitten met een imagoprobleem: er struint een seriemoordenaar door Mexico-Stad die het gemunt heeft op jonge vrouwen met donker haar. Om de aandacht van de pers af te leiden van De Ontkleder, zoals de moordenaar wordt genoemd, geeft de president de opdracht voor iets nieuws: vrouwen opleiden tot politieagenten. Bijna alle mannen zien dit politieke rookgordijn als een grap, die echter op een verrassende manier uitpakt.

Enkele vrouwen zien hun kans schoon om eindelijk iets anders te doen met hun leven. Brave huisvrouw Maria wil haar jeugddroom realiseren nadat ze heeft ontdekt dat haar echtgenoot een minnares heeft. Haar zus Valentina, die als activiste altijd de verrotting en corruptie binnen de politie aankaartte, besluit het systeem van binnenuit te veranderen. Gabina, wier vader de politiechef is en broers allemaal agent werden, wil de familietraditie volgen, ook al beschouwen haar familieleden vrouwen binnen de politie als een schande. En de autistische Ángeles, die meer weet van vingerafdrukanalyse dan de meeste rechercheurs, kan eindelijk haar kunnen tonen.

Rovzar houdt zijn land met Las Azules een spiegel voor. Want in hedendaags Mexico blijft het seksisme een enorm probleem, schrikt de politie nog steeds niet terug voor hondsbrutale praktijken, zijn steekpenningen zo normaal als een fooi geven en is het aantal moorden op vrouwen alleen maar toegenomen. Door het verhaal in 1971 te plaatsen lijkt het allemaal lang geleden, maar wie Mexico een beetje kent weet dat er sindsdien niet veel is veranderd en dat de serie dus ook over de huidige toestand van het land gaat.

Het is bewonderenswaardig hoe Rozvar uiteenlopende genres geloofwaardig mixt. De serie gaat van start als geestige satire, ook al is er een sadistische moordenaar actief, met een fluitje als dienstwapen. De vrouwen mogen zich namelijk niet bemoeien met echt politiewerk, maar enkel flaneren in parken. De toon is lichtvoetig en het gebruik van split screen en de kleuren van een Eastman Color Negative-filmrol zorgen voor een retrogevoel. Daar komt vervolgens via de achtergrondverhalen van de vier protagonisten een heel traditionele televisiesoap bij.

Geleidelijk aan wordt de toon grimmiger. Niet alleen omdat de moordenaar naar de voorgrond treedt, maar ook omdat de mannelijke agenten hun ware gezicht tonen wanneer ze onder druk worden gezet. Ze gaan er immers van uit dat alle middelen gerechtvaardigd zijn, aangezien hun leidinggevenden dat toestaan en zelfs stimuleren. Wanneer de agenten geen succes boeken, nemen ze het recht in eigen hand en martelen ze onschuldige burgers om toch maar een betekenis aan hun baas voor te kunnen leggen. Hierdoor wordt Las Azules in een later stadium een echte nagelbijter.

Rovzar houdt alles bewust simpel: vrouw tegen man, progressief tegen conservatief, goed tegen kwaad en extreem kwaad. De (rustige) vrouwen zijn veel slimmer dan de (agressieve) mannen, kiezen hun eigen pad en behalen resultaten wanneer ze als een team werken. Het is allemaal erg geïdealiseerd, waardoor deze feministische serie zich haast als een moralistisch sprookje laat bekijken. Maar de hoop die Las Azules wil geven, smelt toch snel weg wanneer je de hedendaagse realiteit in ogenschouw neemt. De serie kan echter een aanzet zijn om daar iets aan te veranderen.



Las Azules is te zien bij Apple TV+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Tell Me Everything' seizoen 2: weinig nieuws binnen het tienerdramagenre
Recensie

'Tell Me Everything' seizoen 2: weinig nieuws binnen het tienerdramagenre

Het jonge broertje van Euphoria en Skins probeert tevergeefs op te boksen tegen zijn betere voorgangers.

Regie: Ruth Carney, Richard Senior | Cast: Eden H. Davies (Jonny), Sophie Ablett (Ella), Daisy Jacobs (Bex), Nethra Tilakumara (Naisha), George Hawkins (Dylan), e.a. | Afleveringen: 6 | Speelduur: 45-46 minuten | Jaar: 2024

Tienerdrama's over mentale gezondheid, liefde, drugs en vriendschappen zijn populair. Elk land en elke streamingdienst lijkt een eigen stukje van deze taart te willen hebben. Tell Me Everything past goed binnen deze trend, maar misschien wel te veel. Want hoewel alle vaste elementen aanwezig zijn, weet de serie daar niet goed een eigen draai aan te geven. In seizoen twee wordt de herhalende aard van deze serie alleen maar meer duidelijk.

Het eerste seizoen sloot af met een groot feest waar alle problemen op zoetsappige wijze werden opgelost: alle losse eindjes vastgeknoopt, alle kreukels gladgestreken en een hoopvol einde voor hoofdpersoon Jonny. Hij worstelde het hele seizoen met zijn eigen mentale gezondheid, die niet best was maar nog eens verslechterde na de zelfmoord van zijn vader, maar het slot bood een hoopvolle blik op de toekomst, met de deur op een minuscuul kiertje voor een voortzetting.

Hoewel het verhaal hier prima had kunnen eindigen, gaat het tweede seizoen daarmee verder in een geheel andere omgeving. De enige gemeenschappelijke factor tussen beide seizoenen is Jonny, die ditmaal op een nieuwe school zit en nieuwe vrienden maakt. Om dit een kans van slagen te geven, houdt hij zijn depressies voor zich. En door zich te onthouden van rauwe connecties met zijn nieuwe vrienden, laten zij zich ook niet in de kaarten kijken.

Het gevolg is dat iedereen geheimen van elkaar blijft houden. Zo kunnen alle individuele problemen los van elkaar worden behandeld, wat zorgt voor een enorm frustrerende kijkervaring. Want eigenlijk zouden alle problemen in de serie kunnen worden opgelost als de vrienden met elkaar zouden praten. Dat zou Tell Me Everything wel erg kort maken, maar nu is de constante afwezigheid van communicatie vooral erg irritant.

De afleveringen voelen hierdoor veel te lang. Er gebeurt te weinig om de lengte van driekwartier te rechtvaardigen. Vooral in vergelijking met Euphoria en Skins, die de formule voor de moderne tienerserie hebben geperfectioneerd, is er één element dat niet werkt: de ontbrekende focus per aflevering. Hoewel Tell Me Everything niet noodzakelijk elke aflevering aan één personage zou moeten wijden, zou dat wel helpen met de persoonlijke uitdieping. Daar is nu te weinig ruimte voor, waardoor alle personages redelijk flets aanvoelen.

Hoewel de exacte problemen niet worden herhaald, is het tweede seizoen gevoelsmatig niet erg verschillend van het eerste. De tienerproblemen worden namelijk in dezelfde hoeken gezocht en op een vrij oppervlakkige manier gepresenteerd. En voor de zwaarte van de onderwerpen (wraakporno, ongezonde relaties, persoonlijkheidsstoornissen) mist er een dikke slag nuance om het hele verhaal rond te praten. Maar de laatste nagel in de doodskist van Tell Me Everything is dat het verhaal al vaker is verteld. En vooral beter.



Tell Me Everything is te zien bij HBO Max.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
SerieTotaal tipt: komedieserie met Simon Pegg heeft perfecte score op Rotten Tomatoes: "Zonnig en lief"
Series / Specials

SerieTotaal tipt: komedieserie met Simon Pegg heeft perfecte score op Rotten Tomatoes: "Zonnig en lief"

'Spaced' was een Britse komedieserie met Simon Pegg en Jessica Stevenson in de hoofdrollen.

Simon Pegg, Nick Frost en Edgar Wright zijn intussen goede vrienden geworden en hebben vaak samengewerkt aan projecten. Een van de bekendste projecten is de film Shaun of the Dead. Maar daarvoor werkten ze al samen aan de Britse komedieserie Spaced, die een perfecte score heeft op Rotten Tomatoes.

Spaced is gecreëerd en geschreven door Pegg en Jessica Stevenson, die ook de hoofdrollen spelen in de serie, en is geregisseerd door Wright. De serie bestaat uit twee seizoenen van elk zeven afleveringen, die uitkwamen in 1999 en 2001. Beide seizoenen werden genomineerd voor de BAFTA TV Award voor Best Situation Comedy.

Verhaal


Spaced gaat over de komische, en soms surrealistische en actievolle, avonturen van Daisy Steiner (Stevenson) en Tim Bisley (Pegg), twee twintigers uit Londen die elkaar bij toeval ontmoeten in een café terwijl ze allebei op zoek zijn naar een woning. Ondanks dat ze elkaar nauwelijks kennen, doen ze alsof ze een stel zijn om een kamer in een appartement te kunnen huren.

Daar ontmoeten ze een groep vrienden en volgen er allerlei grappige situaties. Bijrollen zijn onder andere voor Frost als Tim's beste vriend Mike, Katy Carmichael als Daisy's beste vriendin Twist, Mark Heap als de huurder Brian die beneden woont en Julia Deakin als hospita Marsha.

Perfecte score


Spaced was het begin voor Pegg, Frost en Wright en liet al hun unieke kijk op de wereld zien. Het werd meteen een cultklassieker en bracht iets wat het Britse publiek nog nooit had gezien: een grappige, genre-mixende, verrassende, niet precies realistische en hilarische serie.



Spaced heeft dan ook een perfecte score van 100% op Rotten Tomatoes. Zo zegt Emily St. James van AV Club: "Spaced is zonnig en lief, een serie over mensen die net beginnen hun hoofd uit zelfgebouwde schalen te steken en het verblindende zonlicht van het kinderfeestje boven te zien."

Kijken?


Wil je Spaced zien? De serie is op dit moment niet te vinden op de verschillende streamingdiensten in Nederland, maar je kan de serie wel kopen op dvd.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 2 ijzersterke bioscoopfilms uit 2024 staan nu gewoon op HBO Max
Films / Specials

Deze 2 ijzersterke bioscoopfilms uit 2024 staan nu gewoon op HBO Max

Kijk nu Godzilla x Kong en Dune 2 op HBO Max, direct te streamen.

Geen idee wat je wil kijken vanavond? Geen zorgen, HBO heeft twee topfilms aan het assortiment toegevoegd waar je ongetwijfeld wel van hebt gehoord. Beide films hebben al veel aandacht gekregen en zijn nu beschikbaar om direct te streamen.

Godzilla x Kong: The New Empire


Godzilla x Kong: The New Empire, geregisseerd door Adam Wingard, kwam op 29 maart 2024 al uit in de Verenigde Staten en is nu dus eindelijk thuis te bekijken op HBO. Als de nieuwste toevoeging aan de populaire reeks, brengt deze film Godzilla en Kong opnieuw samen.

Rebecca Hall, ook bekend van onder andere Iron Man 3, vertolkt de rol van Dr. Ilene Andrews. Dan Stevens speelt de rol van Trapper. Ook Bryan Tyree Henry, Kaylee Hottle en Fala Chen spelen in de blockbuster film.



Dune: Part 2


Ook deze film kan je niet ontgaan zijn: Dune: Part 2. De film, geregisseerd door Denis Villeneuve, neemt ons opnieuw mee in het avontuur van Paul Atreides. In dit deel zet hij zijn tocht voort en zoekt hij wraak op de samenzweerders die verantwoordelijk zijn voor de dood van zijn familie.

De cast bestaat zeker niet uit onbekenden: Timothée Chalamet, Zendaya, Florence Pugh en Austin Butler spelen allemaal een rol in Dune 2. De film kwam in de bioscopen al uit op 29 februari van 2024, maar nu dus ook te bekijken op HBO.



Opbrengst


Beide films zijn niet onopgemerkt gebleven. Godzilla x Kong: The New Empire was een razend succes in de bioscoop, en heeft wereldwijd een omzet van 570 miljoen dollar behaald. Ook Dune: Part Two heeft het goed gedaan met een opbrengst van 712 miljoen dollar.

Heb je de films gemist in de bioscoop? Niet getreurd, ze zijn nu te streamen op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Verrassende feiten over de draken in 'House of the Dragon': Dit moet je weten
Series / Nieuws

Verrassende feiten over de draken in 'House of the Dragon': Dit moet je weten

Ontdek deze onbekende details over de draken in House of the Dragon.

De wereld van House of the Dragon is zeer goed opgebouwd. Over elk klein detail is nagedacht en alle puzzelstukjes passen perfect in elkaar. Toch zijn er nog een aantal onderwerpen waar grote fans misschien nog niet alles over wisten.

In de series Game of Thrones en House of the Dragon hebben we veel geleerd over de krachtige draken, maar niemand weet precies waar ze vandaan komen. Dit is zeer opvallend, vooral omdat Huis Targaryen zeer geobsedeerd is met deze beesten.

Een speciale bond


De band tussen een draak en zijn ruiter is zeer sterk en gaat verder dan wederzijds vertrouwen. Draken en hun ruiters kunnen namelijk elkaars pijn voelen. Een goed voorbeeld hiervan is wanneer Daemon geraakt werd door een pijl en zijn draak Caraxes het uitschreeuwde van de pijn.

Deze speciale bond komt zeker niet uit de lucht vallen. Er bestaat een zeer populaire theorie die stelt dat ruiters en hun draken met elkaar verbonden worden door bloedmagie. Er zou namelijk bloed gebruikt worden om firewyrms en wyverns te fokken tot draken, waardoor ze een zeer sterke band opbouwen met hun ruiters.

Zwarte botten


Als je aan botten denkt, denk je waarschijnlijk aan spierwitte of oude, geel verkleurde botten. Dit klopt echter helemaal niet voor de botten van draken. In de series zien de botten er inderdaad vaak wit uit, maar volgens schrijver George Martin zijn de botten van draken zwart. Is dit een klein detail dat de series over het hoofd hebben gezien?



Daarnaast kan de temperatuur van de adem van draken zeer hoog oplopen. Zo kon Balerion staal en steen smelten en kon hij zand in glas veranderen. Dit betekent dat zijn adem kan oplopen tot maar liefst 1700°C!

HBO Max


Stream House of the Dragon op HBO Max/
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Welke jarentachtighit is beter: de serie 'Airwolf' of de film 'Blue Thunder'?
Series / Specials

Welke jarentachtighit is beter: de serie 'Airwolf' of de film 'Blue Thunder'?

In de jaren tachtig waren er twee hits die over een helikopter gingen.

In de jaren tachtig had je zowel de serie Airwolf als de film Blue Thunder die een grote hit was en die over een helikopter ging. Airwolf liep van 1984 tot 1987 gedurende vier seizoenen, Blue Thunder kwam uit in 1983. Maar welke van de twee is nu beter?

Blue Thunder was een actiefilm met in de hoofdrol een experimentele politiehelikopter, bewapend met machinegeweren, die uiteindelijk Los Angeles onveilig maakt. Airwolf ging over een geheime supersonische militaire helikopter met de codenaam Airwolf en diens bemanning.

Menselijke hoofdrol


De menselijke hoofdrol in Blue Thunder wordt gespeeld door een LAPD-helikopterpiloot (Roy Scheider) wiens naam Murphy is. Murphy ontdekt een samenzwering rond de helikopter die hem leidt naar het eerder genoemde luchtgevecht boven de straten van Los Angeles.

In Airwolf wordt de helikopter gevlogen door een norse ex-legerpiloot met de ongelooflijk onwaarschijnlijke naam Stringfellow Hawke, gespeeld door Jan-Michael Vincent. Net als Murphy had Hawke zijn helikopter gestolen, maar hij mocht hem houden zolang hij missies uitvoerde voor een door de CIA geïnspireerde organisatie genaamd The Firm.

Grote hit


Terwijl Blue Thunder eindigt met Murphy die zijn helikopter vernietigt nadat hij heeft besloten dat deze te gemakkelijk door Big Brother misbruikt zou kunnen worden, is Airwolf een kracht voor het goede. Hawke krijgt de vrijheid om week na week sinistere communisten, Libiërs, Mexicanen, rednecks en andere ongure types neer te schieten, een beetje zoals een vliegende Knight Rider.



Zowel de film als de serie waren een grote hit. De film sleepte een Oscarnominatie in de wacht voor beste montage en Scheider werd genomineerd voor een Saturn Award voor beste acteur. Blue Thunder was zo'n succes, dat het in 1984 zelfs een spin-off kreeg met de gelijknamige serie Blue Thunder, die bestaat uit 11 afleveringen. Maar die serie eindigde na een seizoen door de komst van Airwolf.

Helikopters


Omdat er nooit een crossover is geweest dat onze twee helikopters samenbracht, kunnen we niet weten welke helikopter nu beter zou zijn. Omdat filmmakers in die periode niet gewoon special effects konden gebruiken voor de helikopters, moesten zowel Airwolf als Blue Thunder fysiek worden gebouwd rond bestaande helikopters.



De Airwolf-helikopter was een cosmetisch aangepaste Bell 222, soms officieus een Bell 222A genoemd. Tijdens de opnames van de serie was de helikopter eigendom van Jetcopters, Inc. uit Van Nuys, Californië. De helikopter werd na afloop van de serie verkocht en werd een ambulancehelikopter in Duitsland, waar hij op 6 juni 1992 neerstortte in een onweersbui en werd vernietigd, waarbij alle drie de bemanningsleden omkwamen.

Ontwerpen


Het concept achter Airwolf is een supersonische gewapende helikopter die kan worden vermomd als een civiel voertuig: "een wolf in schaapskleren". Andrew Probert ontwierp de Airwolf-uniforminsignepatch die door de bemanningsleden werd gedragen, een grommende vleermuisvleugel-wolfskop die een schapenvacht draagt.



Ontwerper Mickey Michaels creëerde de helikopters die in de film Blue Thunder werden gebruikt, nadat hij verschillende bestaande ontwerpen had bekeken en afgewezen. De helikopters die voor Blue Thunder werden gebruikt, waren Franse Aérospatiale SA-341G Gazelles, aangepast met opzetstukken en Apache-achtige canopies.

Aangepast


Voor de opnames van de film werden twee aangepaste Gazelle-helikopters, een Hughes 500-helikopter en twee op afstand bestuurbare F-16-jagermodellen gebruikt. De helikopters werden door Columbia Pictures voor 190.000 dollar per stuk van Aérospatiale gekocht en naar Cinema Air in Carlsbad, Californië gevlogen, waar ze zwaar werden aangepast voor de film.



Als je de twee helikopters vergelijkt, is de Airwolf toch een stuk beter. De Airwolf kan verder, sneller en hoger gaan dan de Blue Thunder. Maar als het over de inhoud van de serie en de film gaat, dan kunnen meningen verschillen. Welke van de twee is nu beter? Als je een fan bent van actie en helikopters, is zowel de serie als de film de moeite waard. Wat heb jij liever?

Kijken?


Wil je Airwolf en Blue Thunder zien? Airwolf is op dit moment niet te vinden op de verschillende streamingdiensten in Nederland, maar je kan de serie wel kopen op dvd. Blue Thunder kan je wel bekijken op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit is al het nieuws op NPO Start van komende week
Series / Nieuws

Dit is al het nieuws op NPO Start van komende week

Als je geen zin hebt in al het sportgeweld, heeft NPO Start meer dan genoeg anders te bieden.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.

De Slimste Mens


Verschijnt op: Maandag 29 juli | Release: Seizoen 1 - aflevering 6-10 | Genre: Spelprogramma | Kijk op: NPO Start

Quiz met een knipoog, waarbij het niet alleen gaat om kennis en algemene ontwikkeling, maar ook om associatief kunnen denken. Jurylid Maarten van Rossem staat Philip Freriks bij en levert op zijn geheel eigen wijze commentaar op de kandidaten en hun kennis. Stream elke werkdag een nieuwe aflevering.



Max Vakantieman


Verschijnt op: Maandag 29 juli | Release: Seizoen 6 - aflevering 4 | Genre: Nieuws / Talkshow | Kijk op: NPO Start

In MAX vakantieman schiet Sybrand Niessen gedupeerde reizigers met groot en klein vakantieleed te hulp.



The Suspect


Verschijnt op: Dinsdag 30 juli | Release: Seizoen 1 - aflevering 4 | Genre: Drama / Mysterie / Thriller | Kijk op: NPO Start

Dokter Joseph O'Loughlin heeft een succesvolle carrière als klinisch psycholoog, maar een onverwachte diagnose gooit zijn leven overhoop. Als de politie hem vervolgens vraagt om te helpen bij het onderzoek naar de moord op een jonge vrouw, duiken er geheimen uit zijn verleden op.



Overige series nieuw op NPO Start


Hieronder de overige series die deze week op NPO Start verschijnen.

30 juli: Papi & Pimps (seizoen 1 - aflevering 2) - Documentaire - Artiest Papi Mikey Dinero duikt in een voor hem onbekende wereld: die van de 'e-pimps'. Hij onderzoekt wie deze digitale pimps zijn en op welke manier zij in de online seksindustrie te werk gaan. Ook bekijkt hij de andere kant van het verhaal: wat zijn de gevolgen voor degenen die het werk doen?

31 juli: The Corridors of Power (seizoen 1 - aflevering 5) - Documentaire - Aan de hand van archiefbeelden en interviews met politici als Henry Kissinger, Hillary Clinton en Madeleine Albright wordt getracht de vraag van voormalig VN-ambassadeur Samantha Power te beantwoorden: waarom lukt het Amerikaanse leiders steeds niet om genocide te stoppen?

1 augustus: The Tower (seizoen 1 - aflevering 3) - Misdaad / Drama / Mysterie - Na de tragische dood van een ervaren agent en een tienermeisje die van een Londense flat zijn gevallen, onderzoekt rechercheur Sarah Collins de duistere kant van het politiewerk.

2 augustus: Oases (seizoen 3 - aflevering 6) - Informatief / Documentaire - Kefah Allush bezoekt Farafra, een oase in de Egyptische woestijn. Vroeger stroomde het water hier zonder hulp van pompen de grond uit. Tegenwoordig moeten de boeren van Farafra hun putten steeds dieper graven om het grondwater te bereiken. Wat is er aan de hand in deze oase?

2 augustus: Too Good to be True (Captivated) (seizoen 1 - aflevering 3-4) - Drama - Alleenstaande moeder Rachel worstelt om rond te komen als schoonmaakster. Dan wordt haar een goedbetaalde baan aangeboden in de villa van de rijke zakenman Elliot. Ze neemt de baan aan en Elliot lijkt een perfecte, betrokken werkgever, maar dan begint Rachel te twijfelen aan zijn motieven.

3 augstus: Shetland (seizoen 8 - aflevering 3-4) - Misdaad / Drama / Mysterie - Inspecteur Jimmy Perez is na een lange tijd teruggekeerd naar zijn geboortegrond, de ruige en afgelegen Shetlandeilanden.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze grote Netflix-serie krijgt in augustus eindelijk nieuwe afleveringen
Series / Nieuws

Deze grote Netflix-serie krijgt in augustus eindelijk nieuwe afleveringen

Relaties, werk en taalbarrières in Parijs voor 'Emily in Paris'

Emily in Paris, de charmante hitserie op Netflix, heeft de harten van velen veroverd. Voordat je jezelf verliest in de prachtige straten van Parijs en de avonturen van Emily, zijn er vijf essentiële dingen die je moet weten.

Waar gaat de serie over?


Emily in Paris volgt het verhaal van Emily Cooper, een ambitieuze marketingprofessional uit Chicago, die naar Parijs verhuist voor een onverwachte baan. Terwijl ze probeert haar weg te vinden in de Franse cultuur, worstelt ze met de taalbarrière, nieuwe relaties en de dynamiek van haar werk. De serie biedt een frisse blik op de uitdagingen en charmes van het leven in Parijs.

Waar is de serie op gebaseerd?


Emily in Paris is een originele creatie van Darren Star, de maker van de iconische serie Sex and the City. De show is niet gebaseerd op een boek of een ander bestaand verhaal, maar put uit Darren Star's ervaring en visie om een meeslepende en stijlvolle serie neer te zetten.

Wie spelen er in de serie?


De hoofdrollen worden vertolkt door Lily Collins als Emily Cooper, Philippine Leroy-Beaulieu als Sylvie Grateau, en Lucas Bravo als Gabriel. Lily Collins is eerder te zien in Mirror Mirror en To the Bone, Philippine Leroy-Beaulieu is bekend van Call My Agent!, en Lucas Bravo heeft onder andere gespeeld in Smart Ass. Hun chemie en acteerprestaties brengen de kleurrijke personages van de serie tot leven.

Voor wie is deze serie?


De serie is een must-see voor liefhebbers van romantische komedies en dramatische series met een vleugje mode. Fans van Sex and the City en The Bold Type zullen deze serie zeker waarderen. De show combineert humor, romantiek en de betoverende charme van Parijs, wat zorgt voor een heerlijke en ontspannende kijkervaring.



Is de serie te bingen?


De serie heeft momenteel 3 seizoenen, elk bestaande uit 10 afleveringen van ongeveer 30 minuten. In totaal zou het je ongeveer 15 uur kosten om alle afleveringen achter elkaar te kijken. Ideaal voor een gezellig weekendje op de bank!

Seizoen 4 is vanaf 15 augustus te zien op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze brute veldslag in 'Vikings' was tegelijkertijd de meest pijnlijke nederlaag
Series / Specials

Deze brute veldslag in 'Vikings' was tegelijkertijd de meest pijnlijke nederlaag

Deze veroveringstocht van Ragnar en zijn mannen draaide uit op een nachtmerrie.

History Channel had nooit kunnen vermoeden dat hun historische dramaserie Vikings (2013 -2020) uit zou groeien tot tv-geschiedenis. De avonturen van de Noormannen in de vroege middeleeuwen zijn natuurlijk om van te smullen. Deze stammen hadden een krijgerscultuur, dus gedurende de zes seizoenen dat Vikings te zien was zagen we de nodige epische gevechten.

De verovering van Parijs door Ragnar (Travis Fimmel) en zijn medestrijders vond plaats in het derde seizoen. Er werden meerdere pogingen gedaan, wat vertoond werd in de afleveringen 8 - 10. In de achtste aflevering leden de vikings een brute nederlaag, bij het bestormen van de muren van de stad. Dit levert geweldige scènes op, maar de episode illustreert voornamelijk de karakters van de hoofdpersonen. De pijnlijke nederlaag staat centraal.

Zelfmoordactie


History Channel trok het nodige uit kast om de fans iets te geven dat de moeite waard zou zijn. Weliswaar betreft het een relatief kleine zender, die automatisch minder budget beschikbaar heeft, maar de makers zijn in hun opzet geslaagd. Je ziet Parijs zoals dit er in de vroege middeleeuwen uitzag, gevechten waarin zowel met bijl en zwaard als met pijl en boog wordt gestreden en de montage is afwisselend zonder te verwarren. De heftigheid en de intensiteit van het gevecht worden goed overgebracht op de kijker.

Het bestormen van de muren is een tactiek die in het verleden daadwerkelijk gebruikt werd, ware het niet dat dit ook een verkapte zelfmoordactie is. Je valt aan vanuit een kwetsbare positie, door het plaatsen van ladders tegen de stadsmuren, om die te beklimmen. Ten eerste ben je gemakkelijk af te weren op die manier. De tegenstander kan de ladder een zetje geven dan wel kokende olie naar beneden kieperen. Daarnaast is het zo dat, wanneer je de top van de muur weet te beklimmen, de tegenstander al klaarstaat om jou er van langs te geven. Ragnar, Bjorn (Alexander Ludwig) en Rollo (Clive Standen) komen hier op een pijnlijke manier achter.

Alles op alles


Alle hoofdpersonen moeten alles op alles zetten om het vege lijf te redden. Het camerawerk wordt op een veelzijdige manier ingezet: zo wordt er van bovenaf gefilmd, waarbij de bestorming door de Noormannen goed in beeld wordt gebracht. Vervolgens zijn de bekende gezichten te zien, die stuk voor stuk een ongenadig pak rammel krijgen van de Franken. Bjorn en Ragnar weten de muren te beklimmen, maar daarmee is dan ook alles gezegd. Ze kunnen de soldaten niet aan en Ragnar moet letterlijk van de muur af springen. In een staaltje parkour zet hij zich af tegen de muur tijdens zijn val en komt op een stapel dode lichamen neer, waardoor zijn val wordt gebroken.

Rollo in de strijd, 0:00 - 2:10:



Ragnars wens om Parijs te veroveren draait uit op een ware nachtmerrie. De nasleep van deze gruwelijke strijd laat goed zien hoe de hoofdpersonen omgaan met deze tegenvaller. Om deze reden is deze gevechtsscène om ee totaal andere reden memorabel gebleken.

Waar te zien?


Je kunt Vikings streamen op Netflix.

Ragnar en Bjorn, vanaf 0:11:

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit is wanneer 'Silo' seizoen 2 is te streamen op Apple TV+
Series / Nieuws

Dit is wanneer 'Silo' seizoen 2 is te streamen op Apple TV+

De uitermate goed bekeken scifi-serie krijgt later dit jaar een nieuw seizoen.

We wisten natuurlijk al dat er een tweede seizoen van Silo, maar tot nu toe is het een mysterie geweest wanneer de premièredatum is voor de nieuwe reeks afleveringen. Daar komt nu verandering in.

Tijdens het San Diego Comic-Con panel voor de geliefde serie werd namelijk bevestigd dat het nieuwe seizoen zijn première beleeft op 15 november op Apple TV+.

Diep onder de grond


Silo vertelt het verhaal van de laatste 10.000 mensen op aarde. Zij moeten zien te overleven in mijl diepe thuishaven die hen beschermt tegen de dodelijke buitenwereld.

Niemand weet echter wanneer de silo werd gebouwd en eenieder die naar buiten probeert te gaan, sterft haast onmiddellijk.

Samenzwering


Rebecca Ferguson (Dune) speelt de rol van Juliette, een ingenieur die te weten wil komen wie haar minnaar heeft omgebracht en vervolgens op een samenzwering stuit die dieper gaat dan ze ooit had kunnen denken.



In seizoen 2 zien we naast Ferguson ook acteurs als Tim Robbins, Harriet Walter, Chinaza Uche, Avi Nash, Alexandria Riley, Shane McCrae, Remmie Milner, Clare Perkins, Billy Postlethwaite, Rick Gomez, Caitlin Zoz, Tanya Moodie en Iain Glen.

Boekverfilming


De serie is gebaseerd op Hugh Howey's boekentrilogie Wool. Naar verwachting zal de serie maximaal vier seizoenen omvatten om het hele verhaal te vertellen.

Het eerste seizoen van Silo kun je streamen op Apple TV+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Mis deze 4 fascinerende Netflix series niet: Perfect voor een avondje in de koelte
Series / Nieuws

Mis deze 4 fascinerende Netflix series niet: Perfect voor een avondje in de koelte

Heb je geen zin in het warme weer? Blijf dan lekker binnen en ontdek deze vier topseries.

Netflix betrad op 11 september 2013 de Nederlandse markt en sindsdien is hun catalogus gegroeid tot grote hoogte. Te midden van deze lading aan topseries zijn verborgen juweeltjes die vaak over het hoofd worden gezien. We hebben vier van deze series voor je uitgelicht. Zijn deze iets voor jou?

Quicksand



Tragiek in de Zweedse hoofdstad zie je in deze miniserie op Netflix.Bij het grote publiek is de serie amper bekend, maar degenen die de serie hebben gezien, geven het op Rotten Tomatoes een waardering van 74%.

Nadat een welgestelde voorstad van Stockholm wordt opgeschrikt door een tragedie op een school, wordt een ogenschijnlijk normale tiener in Quicksand aangeklaagd voor moord.



Glitch



Van deze bovennatuurlijke dramaserie stream je maar liefst drie seizoenen op Netflix. Het publiek is erg te spreken over de serie, wat te zien is aan de uitstekende score van 80% op de Tomatometer.

Glitch volgt zeven mensen die terugkeren uit de dood zonder zich ook maar iets te kunnen herinneren, en die proberen te achterhalen wat hen oorspronkelijk naar het graf bracht.



Good Girls



Deze komische dramaserie over zusters Annie en Beth en hun beste vriendin Ruby, krijgt op Rotten Tomatoes een prima score van 86%.

Drie voorstedelijke moeders orkestreren in Good Girls een overval op een plaatselijke supermarkt om financieel uit het slop te komen en onafhankelijk te worden. En dat doen ze samen.



Stay Close



Deze miniserie met acteur-veteraan James Nesbitt kwam in 2021 naar Netflix. Op Rotten Tomatoes is het een interessant geval: de critici geven het een nagenoeg perfecte score van 92%, maar het publiek denkt daar anders over.

Als Carlton Flynn in Stay Close 17 jaar later op precies dezelfde avond verdwijnt als Stewart Green, komt er een kettingreactie op gang in de levens van de mensen om hen heen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Maak je klaar voor 31 nieuwe series en seizoenen op Netflix in augustus – hier is de volledige lijst
Series / Nieuws

Maak je klaar voor 31 nieuwe series en seizoenen op Netflix in augustus – hier is de volledige lijst

Bij Netflix zijn ze duidelijk niet op vakantie, gezien de enorme lijst aan nieuwe series.

Een nieuwe maand staat voor de deur en Netflix heeft alvast genoeg klaarstaan om in augustus voor voldoende entertainment te zorgen. Hieronder vind je de lijst van alle nieuwe series die in augustus op de streamingdienst verschijnen.

Eerder plaatsten we al het overzicht van wat kijkers in augustus kunnen verwachten op Netflix. Hierin zijn de grootste series uitgelicht die de kijkers komende maand verschijnen. Lees hiervoor ook het artikel: Augustus op Netflix: Dit zijn de 8 series die je deze maand echt niet mag missen.

1 augustus
A Good Girls Guide to Murder (seizoen 1)
Dinner Time Live with David Chang (seizoen 1 - aflevering 23)
From Me to You: Kimi ni Todoke (seizoen 2)
Love is Blind: México (seizoen 1)
Unstable (seizoen 2)


2 augustus
Too Hot to Handle (seizoen 6 - aflevering 8-10)

3 augustus
Miss Night and Day (seizoen 1 - aflevering 15)

4 augustus
Miss Night and Day (seizoen 1 - aflevering 16)

5 augustus
Gabby's Poppenhuis (seizoen 10)

6 augustus
The Influencer (seizoen 1)
Rising Impact (seizoen 2)


7 augustus
Secret World of Sound with David Attenborough (seizoen 1)

8 augustus
The Umbrella Academy (seizoen 4)
Dinner Time Live with David Chang (seizoen 1 - aflevering 24)
Sahmaran (seizoen 2)


9 augustus
Blue Ribbon Baking Championship (seizoen 1)
Pokémon Horizons (seizoen 3)


10 augustus
Romance in the House (seizoen 1)

14 augustus
Emily in Paris (seizoen 4 - deel 1)
Lost (seizoen 1-6)
Dinner Time Live with David Chang (seizoen 1 - aflevering 25)


17 augustus
Love Next Door (seizoen 1)

19 augustus
CoComelon Laan (seizoen 3)

20 augustus
Terror Tuesday: Extreme (seizoen 1)

21 augustus
Accidente (seizoen 1)
Wyatt Earp and the Cowboy War (seizoen 1)


22 augustus
GG Precinct (seizoen 1)
Skruk (seizoen 2)
Dinner Time Live with David Chang (seizoen 1 - aflevering 26)


29 augustus
Chastity High (seizoen 1)
Terminator Zero (seizoen 1)
KAOS (seizoen 1)
Represent (seizoen 2)


30 augustus
Breathless (seizoen 1)

Let op: dit overzicht is voorlopig. De streamingdienst kan te allen tijde beslissen om bepaalde titels toe te voegen, te annuleren of uit te stellen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hoe gaat het nu met de overlever 'Bran Stark' uit 'Game of Thrones'?
Series / Specials

Hoe gaat het nu met de overlever 'Bran Stark' uit 'Game of Thrones'?

Isaac Hempstead Wright zagen we als Bran Stark opgroeien in 'Game of Thrones'.

Ken je de jonge Bran Stark nog uit Game of Thrones? Toen we hem voor het eerst zagen in het eerste seizoen was hij nog een kindje van tien jaar en we zagen hem opgroeien tot een tiener, die aan het einde van de serie 17 jaar oud was. Hij werd gespeeld door de Britse acteur Isaac Hempstead Wright, maar hoe gaat het nu met hem?

Wright was oorspronkelijk nooit geïnteresseerd in acteren. Dat veranderde toen hij lid werd van een toneelclub om te voorkomen dat hij op zaterdagochtend voetbal moest spelen tijdens de koude maanden van het jaar.

Reclame en debuut


Wright begon zijn acteercarrière zoals veel acteurs door auditie te doen en te acteren in reclamespotjes. In 2011 kreeg hij eindelijk een rol te pakken in de Britse horrorfilm The Awakening als Tom Hill. Dit was zijn filmdebuut.

In The Awakening speelde hij naast grote namen als Rebecca Hall, Dominic West en Imelda Staunton. Deze film kwam uit in september 2011, een paar maanden na de première van Game of Thrones, waarin Wright te zien is als de jonge Bran Stark. Hij was toen 12 jaar oud.

Bran Stark


Zijn rol als Bran Stark in Game of Thrones was zijn eerste grote rol en is ook de rol waarvoor Wright het bekendst is. Hij speelde de rol van de jonge Stark gedurende bijna de hele serie, die liep van 2011 tot 2019. Enkel in het vijfde seizoen is Bran niet te zien.



Bran zien we in de serie uitgroeien van een kindje dat verlamd raakt naar de heerser van Westeros. Wright werd voor zijn rol als Bran Stark genomineerd voor een Young Artist Award en hij won ook een TiBS Scifi Award voor zijn rol.

Andere projecten


Zijn rol als Bran Stark in Game of Thrones was zijn grote doorbraak als acteur. Tijdens de periode dat Wright te zien was in Game of Thrones, speelde hij ook in andere projecten. Zo had hij een bijrol in de misdaadthrillerfilm Closed Circuit uit 2013.

Bekijk op instagram



Bekijk op instagram



Hij sprak ook stemrollen in voor de geanimeerde fantasy-komediefilm The Boxtrolls uit 2014, een aflevering van de Amerikaanse serie Family Guy in 2014 en deel 2 van de tv-special Revolting Rhymes uit 2016.

Verdere carrière


De voorlopig laatste keer dat we Wright op het kleine of grote scherm te zien kregen was in de scifi-film Voyagers uit 2021. In deze film speelde hij naast onder andere Tye Sheridan, Lily-Rose Depp en Colin Farrell.



Dit is op dit moment het enige project dat Wright heeft gedaan sinds het einde van Game of Thrones en er staan op dit moment ook geen andere projecten gepland. Maar dat betekent niet dat hij niets zit te doen. Wright studeert namelijk neurowetenschappen aan een universiteit in Londen. Hij gaf wel aan dat hij van plan is te blijven acteren terwijl hij studeert.

Kijken?


Het blijft afwachten welke rollen Wright in de toekomst zal aannemen, maar in de tussentijd kan je hem nog steeds zien als Bran Stark in Game of Thrones, dat te vinden is op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Verrassende namen bij de 5 best betaalde tv-acteurs ooit
Series / Celebrity

Verrassende namen bij de 5 best betaalde tv-acteurs ooit

Kun jij raden wie de best betaalde Amerikaanse tv-acteurs zijn?

Het zal je niet verbazen dat beroemde acteurs in Hollywood bizarre bedragen krijgen voor hun werk. Toch komen er in de top 5 van best betaalde acteurs in Amerikaanse televisieseries ook namen voor die je misschien niet meteen had verwacht.

Wikipedia houdt een lijst bij van acteurs die per aflevering het hoogste bedrag hebben gekregen. Deze lijst is gebaseerd op geverifieerde bronnen. Het gaat dus om acteurs die per aflevering het meest betaald hebben gekregen, niet om acteurs met het hoogste vermogen.

Twee actrices


Zoals in in dit artikel grondiger wordt beschreven, zijn de actrices die het hoogste bedrag ooit betaald kregen per aflevering Reese Witherspoon en Jennifer Aniston voor hun rollen in The Morning Show. Hiervoor kregen zij 2 miljoen dollar per aflevering.

Hoewel Aniston dus op nummer 1 staat in de lijst, komen er verder geen namen uit Friends voorbij in de top 5. Op de tweede plek staat Charlie Sheen met zijn rol als Charlie Harper in Two and a Half Men. Hij kreeg 1,8 tot 2 miljoen dollar per aflevering.

Raymond en Frasier


Dat enorme bedrag kreeg Sheen voor het zevende en achtste seizoen van de serie. Op de derde plek in de lijst vinden we Ray Romano, die tijdens de laatste twee seizoenen van Everybody Loves Raymond 1,725 miljoen dollar per aflevering kreeg.



Daarna volgt op de vierde plek Kelsey Grammer voor zijn rol als Frasier Crane in Frasier. Voor de laatste 2 seizoenen kreeg Grammer een mega bedrag van 1,6 miljoen dollar per aflevering.

Chris Pratt?


Last but not least: op nummer 5 van de lijst staat een naam die je misschien wat minder snel zou verwachten, namelijk Chris Pratt. Voor zijn hoofdrol in de actie-thrillerserie The Terminal List uit 2022 kreeg hij per aflevering maar liefst 1,4 miljoen dollar.

Twee van de genoemde series in dit artikel krijgen een nieuw seizoen. Seizoen 4 van The Morning Show verschijnt in 2025 op Apple TV+ en seizoen 2 van The Terminal List verschijnt in 2025 op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.