search

Ons nieuws van woensdag 31 juli 2024

Brute 'The Batman'-spinoff werd gedumpt door HBO, maar waarom?
Series / Nieuws

Brute 'The Batman'-spinoff werd gedumpt door HBO, maar waarom?

Het 'The Batman'-project klonk veelbelovend, maar ontving geen groen licht.

Onlangs schreven we over het annuleren van een nieuwe The Batman-spinoff getiteld Arkham Asylum. Inmiddels hebben via regisseur Matt Reeves meer duidelijkheid gekregen over de redenen achter het teleurstellende nieuws.

Arkham Asylum zou zich afspelen in het corrupte politiedepartement van Gotham City. Reeves ging in gesprek met Entertainment Weekly in het kader van de naderende release van The Penguin, de sequelserie van The Batman.

HBO


''HBO zei dat ze fan waren van wat ik aan het doen ben, maar dat ze zich meer willen richten op de bekende personages uit het Batman-universum,'' vertelde Reeves. Die personages zouden niet verschenen zijn in de spinoff.

''Het zou geen Batman-verhaal zijn geworden,'' zei de regisseur over de spinoff. ''Het zou zijn gegaan over een corrupte agent in Gotham. En het zou zijn gegaan over hoe de politie eigenlijk de ergste misdaadbende is van de stad.''

The Penguin


Fans van The Batman hebben ook reden tot vrolijkheid: Reeves liet weten dat een aantal ideeën voor de geannuleerde spinoff gebruikt zijn voor The Penguin. Die sequelserie verschijnt op 19 september op HBO Max. Daar stream je nu ook al The Batman.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Heb jij 'Deadpool & Wolverine' gezien? Kijk dan ook deze belangrijke Marvel-serie op Disney+
Series / Featured

Heb jij 'Deadpool & Wolverine' gezien? Kijk dan ook deze belangrijke Marvel-serie op Disney+

Kan je geen genoeg krijgen van Deadpool & Wolverine? Dan is deze geweldige Marvel-serie perfect voor jou.

Marvel is één van de populairste franchises van dit moment. Natuurlijk zijn alle films en series van de Avengers zeer bekend, maar ook andere verfilmde stripboeken worden zeer veel bekeken. Een goed voorbeeld hiervan is Deadpool & Wolverine.

Deze film is het vervolg op Deadpool uit 2016 en Deadpool 2 uit 2018. Ryan Reynolds schittert samen met Rhett Reese, Paul Wernick en Zeb Wells in de hoofdrollen onder de regie van Shawn Levy.

Een heel goed alternatief


Heb je deze film al zo vaak gezien dat je alles mee kan zeggen en ben je op zoek naar een goede kijktip? Dan is de Marvel serie Loki de perfecte aanrader voor jou!

Loki is een superheldenserie gebaseerd op de anti-hero Loki, de broer van Thor. Hij is een terugkerend personage in de Avenger films en de serie speelt zich af in een alternatieve tijdlijn die is gecreëerd in Avengers: Endgame.

Loki


De serie speelt zich af in de alternatieve tijdlijn, waarin Loki zich in de mysterieuze Time Variance Authority (TVA) bevindt. Loki wordt hier geconfronteerd met een moeilijke keuze. Hij kan in deze tijdlijn namelijk verdwijnen uit de echte wereld of helpen de verstoorde tijdlijn te herstellen om zo de wereld te redden van een grote dreiging.



De serie is zeer populair onder Marvel-fans en krijgt daarom een fantastische score van 92% op Rotten Tomatoes. Het tweede seizoen scoort iets lager, maar nog steeds zeer goed. Critici geven dit vervolg namelijk 82% (op het moment van schrijven).

Disney+


Ben je nieuwsgierig geworden naar Loki? Stream de serie dan op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Dragon Prince' seizoen 6: het beste deel in jaren
Recensie

'The Dragon Prince' seizoen 6: het beste deel in jaren

De animatieserie wordt in het voorlaatste seizoen een stuk duisterder en emotioneler.

Regie: George Samilski | Cast (stemmen): Jack De Sena (Callum), Paula Burrows (Rayla, Opeli), Sasha Rojen (Ezran), Racquel Belmonte (Claudia), Jesse Inocalla (Soren), Jason Simpson (Viren), e.a. | Afleveringen: 9 | Speelduur: 26-30 minuten | Jaar: 2024

The Dragon Prince heeft nog één seizoen te gaan voor er definitief een punt achter het fantasyavontuur wordt gezet. Daardoor dreigt seizoen zes slechts voorbereiding te zijn op wat komen gaat, maar niets blijkt minder waar. De negen nieuwe afleveringen bevatten een paar van de beste en meest emotionele scènes sinds het avontuur begon. Het maakt het wachten op de laatste hoofdstukken des te moeilijker.

Seizoen zes begint vrijwel direct na de explosieve gebeurtenissen van het vijfde seizoen. Daardoor duurt het even voor de inmiddels flinke cast opnieuw is geïntroduceerd, iets waar de vorige seizoenen ook last van hadden. Die voelden op bepaalde momenten best wel stroef, ook al zijn de afleveringen korter dan een halfuur. Het zesde deel van The Dragon Prince leert daarvan en brengt de vele personages onder in kleine groepjes en geeft hen allen een duidelijk doel.

Claudia is inmiddels een verrassend complexe schurk geworden en dreigt na haar been ook haar realiteitszin te verliezen. Dat verergert wanneer haar vader Viren haar verlaat. Die heeft spijt van de misdaden die hij in het verleden pleegde en probeert te redden wat er nog te redden valt. Zijn poging om de relatie met zoon Soren te herstellen is een van de hoogtepunten van de serie.

Bij de helden gaat het iets beter, maar ze krijgen weinig tijd om te rusten. Callum heeft de bol waarin de kwaadaardige tovenaar Aaravos gevangen zit, maar is bang om door hem te worden verleid. Zo verging het eerdere magiërs namelijk en Callum heeft al eens duistere magie gebruikt. Samen met vriendin Rayla gaat hij naar het koude noorden, waar de geheimzinnige Celestial Elves hopelijk meer weten over hoe ze Aaravos kunnen stoppen.

De subtitel die de serie vanaf het vierde seizoen hanteert, The Mystery of Aaravos, is niet bedacht om het Netflix-algoritme te voeden (of niet alleen, tenminste); er is ook echt een goed mysterie dat zich rondom de duistere tovenaar Aaravos langzaam maar zeker ontvouwt. In de vorige seizoenen speelde dit slechts een minieme rol, maar deze keer worden echt wat schokkende details vrijgegeven.

Het verleden van Aaravos vormt de ruggengraat van seizoen zes en zorgt ervoor dat met name de laatste paar afleveringen tot de beste van het hele avontuur horen. De animatie is ook weer een stukje beter geworden, al mist die nog steeds een beetje de charme van de handgetekende beelden van Avatar: The Last Airbender. Dat de bedenkers van The Dragon Prince meewerkten aan die Nickelodeon-klassieker en de formule daarvan als blauwdruk gebruiken voor hun huidige fantasyepos, zie je onder meer terug in hoe de afleveringtitels als hoofdstukken in een boek worden geïntroduceerd.

Maar eerlijk gezegd hoeft The Dragon Prince niet meer te worden vergeleken met Avatar, aangezien het inmiddels is zijn eigen soort beest is geworden. En net als het draakje Zym groeit dat beest ieder seizoen verder tot iets nog indrukwekkenders. Wanneer het zevende en laatste seizoen verschijnt is nog niet bekend, maar het duurt nu al te lang.



The Dragon Prince is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Mysterieuze moord in nieuwe Netflix Original 'A Good Girl's Guide to Murder': iets voor jou?
Series / Specials

Mysterieuze moord in nieuwe Netflix Original 'A Good Girl's Guide to Murder': iets voor jou?

'A Good Girl's Guide to Murder' is vanaf 1 augustus te zien op Netflix.

Netflix komt deze week met de mysterieuze serie A Good Girl's Guide to Murder. Wil je weten of deze serie iets voor jou is? Wij beantwoorden 5 nuttige vragen.

Waar gaat A Good Girl's Guide to Murder over?


In een rustige Engelse stad werd de populaire middelbare scholier Andie Bell vermoord door haar vriendje Sal Singh, die daarna zelfmoord pleegde. Dat is althans het verhaal dat rondgaat.

Vijf jaar later merkt Pippa nog steeds de invloed van deze moord op de stad. Ze heeft echter het gevoel dat er iets niet in de haak is met het onderzoek dat er gedaan is naar de moord. Ze besluit zelf de zaak onder de loep te nemen.

Is de serie ergens op gebaseerd?


Ja, de serie is gebaseerd op de gelijknamige roman van Holly Jackson uit 2019. Dit boek won meerdere prijzen en is enorm populair op BookTok. Het verhaal uit de roman werd opgevolgd in nog twee romans en een novelle, dus lijken meerdere seizoenen van deze serie waarschijnlijk.

Wie spelen er in de serie?


In de rol van Pippa Fitz-Amboi wordt gespeeld door Emma Myers (Wednesday, Family Switch). Daarnaast zien we Asha Banks (The Magic Flute) als Cara Ward, Zain Iqbal (All Crazy Random) als Ravi Singh en Raiko Gohara als Zach Chen.



Hoeveel afleveringen zijn er?


Seizoen 1 van A Good Girl's Guide to Murder bestaat uit 6 afleveringen, die in één keer op Netflix verschijnen.

Moet je deze gaan kijken?


Fans van het boek gaan deze serie natuurlijk zo snel mogelijk bingewatchen. Ook als je houdt van moordmysteries, misdaadseries en dramaseries is dit absoluut een aanrader.

A Good Girl's Guide to Murder is vanaf donderdag 1 augustus te zien op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Spin-off van 'The Batman' krijgt datum én een compleet nieuwe trailer: 'The Penguin'
Series / Trailer

Spin-off van 'The Batman' krijgt datum én een compleet nieuwe trailer: 'The Penguin'

De veelbelovende trailer belooft een diepere blik in de spelonken van Penguins geest.

De nieuwste trailer onthult wat we kunnen verwachten in de miniserie The Penguin. Colin Farrell zette in The Batman (2022) een gedenkwaardige Oswald "Oz" Cobblepot neer.

De serie gaat direct verder waar de succesvolle film eindigde en we krijgen te zien waar Cobblepot tegenaan loopt in zijn klim naar de top. Ook is de startdatum bekendgemaakt: vanaf 19 september is The Penguin te zien.

Ontslagen


Nadat Carmine Falcone (John Turturro) is omgekomen barst de concurrentiestrijd in Gotham los. Cobblepot is vastbesloten om de kans te grijpen.

Sofia, de meedogenloze dochter van Falcone, is echter ontslagen uit Arkham Asylum, de psychiatrische inrichting waar ze behandeld werd. Sofia is een seriemoordenaar en het is redelijk zeker dat ze niet bepaald "genezen" is.

Ongemakkelijk


Farrell gaf eerder aan ComicBook aan dat Cobblepots transformatie tot The Penguin ook de ongemakkelijke en kwetsbare kanten zal laten zien van het personage. De trailer oogt in elk geval veelbelovend.



The Penguin is vanaf 19 september te streamen op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Vooral jaren 80-nerds worden wild van de nieuwste Marvel-serie
Series / Nieuws

Vooral jaren 80-nerds worden wild van de nieuwste Marvel-serie

Als dit klopt, dan staat ons in september een mooie serie te wachten.

Eerder deze maand onthulde Marvel Studios de eerste trailer van de door Kathryn Hahn aangevoerde WandaVision-spinoff Agatha All Along.

Hoewel er aanvankelijk nogal sceptisch werd gedaan over deze serie, verraste de trailer veel fans wegens de hoeveelheid horror die erin zat.

Heksenpad


Daarnaast kregen we ook te zien hoe Agatha wordt bevrijd door een tiener (Joe Locke), maar niet langer haar krachten heeft.

De twee roepen de hulp in van een groep wanhopige heksen om samen de legendarische Witches' Road te betreden om hun krachten terug te krijgen.

Avontuurlijke toon


In een nieuw stuk van Empire Online worden iets meer details over de serie onthuld. Daarnaast bevestigt Locke dat showrunner Jac Schaeffer de serie qua toon vergelijkt met een iconische film uit de jaren '80.



"Jac stuurde Kevin Feige een foto van de Witchers' Road-set, waarop hij reageerde met: "O mijn god, we maken The Goonies". En ik kan bevestigen dat we inderdaad een avontuurlijke serie maken. "

Volgend Marvel-project


Naast Hahn en Locke zien we in de serie ook acteurs als Sasheer Zamata, Ali Ahn, Maria Dizzia, Paul Adelstein, Miles Gutierrez-Riley, Okwui Okpokwasili, Debra Jo Rupp, Patti LuPone en Aubrey Plaza.

Agatha All Along is vanaf 18 september te streamen op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
SerieTotaal tipt: Briljante serie met een mix van actie, magie en een alternatieve realiteit
Series / Specials

SerieTotaal tipt: Briljante serie met een mix van actie, magie en een alternatieve realiteit

Deze serie biedt een alternatieve geschiedenis waarbij genres op een opvallende manier worden gemixt.

Wanneer je actie, scifi en fantasy combineert, dan krijg je Motherland: Fort Salem. Het verhaal van deze serie heeft een bijzonder uitgangspunt: de heksenprocessen in het stadje Salem, in 1692, eindigden héél anders.

In Motherland: Fort Salem zijn de beroepsmilitairen voornamelijk vrouwen. Voor vrouwen met magische krachten is militaire dienst verplicht en de heksenfamilies zijn dus vervlochten met militaire families. Dit kan ook niet anders, aangezien op het weigeren van dienstplicht de doodstraf staat. De terroristische groepering Spree gaat flink tekeer en vecht tegen de bestaande maatschappij. Drie jonge kadetten worden gerecruteerd en komen langzaam maar zeker achter hun eigen geschiedenis.

Verplichte militaire dienst


In werkelijkheid waren de heksenprocessen in Salem een tragisch geval van massahysterie. De toenmalige gouverneur beëindigde deze klopjacht uiteindelijk toen zijn eigen vrouw werd beschuldigd. Er zijn gedurende 1692 ongeveer twintig mensen opgehangen, waarvan dertien vrouwen en zes mannen, en één oudere man werd doodgedrukt. In Motherland: Fort Salem eindigde deze geschiedenis met de Salem Akkoorden. De serie speelt zich af in de tegenwoordige tijd, maar er is sprake van een alternatieve geschiedenis en dus een alternatieve Verenigde Staten.

Na het einde van de heksenjachten kregen vrouwen weliswaar de macht, maar de plicht om voor het vaderland te vechten berust bij heksen. Dit kunnen weliswaar ook mannen zijn, maar de meeste heksen zijn vrouw. Daarnaast bestaat het beroepsleger voornamelijk uit vrouwen. Raelle (Taylor Hickson), Tally (Jessica Sutton) en Abigail (Ashley Nicole Williams) beginnen aan het eerste jaar van hun militaire opleiding. Op de militaire basis Fort Salem trainen ze hun magische vermogens, naast het leren van de gebruikelijke militaire vaardigheden. Het drietal kan zweven en hun spreuken bestaan uit speciale keelklanken die ze produceren. Dit is ook wel nodig, want de Spree, een terroristische organisatie, ligt op de loer.

Verborgen geschiedenis


Deze club is het duidelijk totaal oneens met de manier waarop de maatschappij is ingericht. Volgens de Salem Akkoorden zijn heksen verplicht om voor hun vaderland te vechten wanneer dit nodig is. Spree is het met name oneens met het gebrek aan keuze wat militaire dienst betreft. Er is in dit opzicht sprake van dwang, aangezien op het ontduiken van je dienstplicht de doodstraf staat. Alledrie de kadetten hebben hun eigen houding ten opzichte van hun situatie. De Spree zijn flink aan het huishouden en er bestaat een verdenking dat zich op de basis een mol bevindt. Er vindt een aanval plaats tijdens een bruiloft, waarbij de krachten van een van de heksen worden gestolen. Daarnaast ontdekken Raelle, Tally en Abigail onvermoede magische krachten bij zichzelf én de verborgen geschiedenis van de heksen in Amerika.



Motherland: Fort Salem wordt op de Tomatometer met 91% gewaardeerd door de kijkers. Alledrie seizoenen kun je bekijken op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Let op: eerste trailer 'Daredevil: Born Again' komt er nu snel
Series / Nieuws

Let op: eerste trailer 'Daredevil: Born Again' komt er nu snel

Na de onthullingen tijdens de San Diego Comic-Con wordt nu veel nieuws verwacht gedurende Disney's D23-evenement.

Tijdens San Diego Comic-Con werd afgelopen weekend een hele hoop onthuld over de films die we de komende jaren kunnen verwachten van Marvel Studios, maar over de series op Disney+ werd geen woord gerept.

Daar lijkt snel verandering in te komen, want tijdens Disney's D23 Expo, die begin augustus zal plaatsvinden, zullen er meer dan waarschijnlijk onthullingen worden gedaan over een aantal langverwachte series.

Man zonder angst


De grootste van deze series is ongetwijfeld Daredevil: Born Again, een voortzetting van de succesvolle Netflix-serie waarin Charlie Cox de Man Without Fear speelde.

Cox liet tijdens GalaxyCon Raleigh van afgelopen weekend los dat hij aanwezig zal zijn tijdens D23 om de promotieronde voor Daredevil: Born Again af te trappen. En daar zullen zeer waarschijnlijk ook de eerste beelden worden vertoond.

Fans gaan smullen


Marvel Studios-producent Brad Winderbaum maakte onlangs nog een veelbelovende vergelijking tussen Daredevil: Born Again en X-Men '97:



"Daredevil is geweldig. En op sommige vlakken zeer vergelijkbaar met X-Men '97 omdat het iets terugbrengt waar de fans van houden. Maar dan wel met een nieuwe twist. De personages zijn ouder en hun wereld is anders."

Meer moois op komst


Andere series waarover naar verwachting onthullingen zullen worden gedaan zijn Ironheart en Agatha All Along.

Daredevil: Born Again zal vanaf maart 2025 te streamen zijn op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze filmserie van Netflix is beter dan de boeken waarop deze is gebaseerd
Films / Specials

Deze filmserie van Netflix is beter dan de boeken waarop deze is gebaseerd

'To All the Boys I've Loved Before' is gebaseerd op het gelijknamige boek van Jenny Han.

Heel wat films en series zijn gebaseerd op boeken, zo ook de romantische komediefilm To All the Boys I've Loved Before, die daarna nog twee vervolgen kreeg met To All the Boys: P.S. I Still Love You en To All the Boys: Always and Forever.

Het boek To All the Boys I've Loved Before van Jenny Han werd gepubliceerd in 2014 en was een groot succes. Het stond 40 weken lang op de New York Times-bestsellerlijst. Han raakte geïnspireerd om het boek te schrijven op basis van haar eigen gewoonte om liefdesbrieven te schrijven aan jongens op wie ze verliefd was als tiener. Het boek werd gevolgd door twee vervolgen: P.S. I Still Love You, uitgebracht in 2015, en Always and Forever, Lara Jean, uitgebracht in 2017.

Verhaal


In 2018 kwam uiteindelijk de eerste film uit, getiteld To All the Boys I've Loved Before met Lana Condor en Noah Centineo in de hoofdrollen. De film draait om Lara Jean Covey (Condor), een verlegen tiener die vijf brieven schrijft - die ze nooit van plan was te versturen - aan jongens op wie ze verliefd is geweest.

Net als de boeken, bestaat de filmserie uit drie films, die haar ervaringen laten zien nadat de brieven door de jongemannen zijn ontvangen. Het is haar zus Kitty (Anna Cathcart), die stiekem de brieven verzendt, nadat ze die vindt in de kamer van Lara Jean.

Succes


De film To All the Boys I've Loved Before was onmiddellijk een groot succes en ontving over het algemeen positieve recensies van critici, die vooral de cast prezen. Door het succes van de eerste film, werd er al snel gewerkt aan een vervolg.



Dat vervolg, getiteld To All the Boys: P.S. I Still Love You, kwam uit in 2020. Deze tweede film werd uiteindelijk opgevolgd door een derde en laatste film met To All the Boys: Always and Forever in 2021.

Beter dan boek


De boeken hadden al veel fans, maar de films vonden heel wat mensen nog beter. Vooral de chemie tussen Condor en Centineo vonden de fans buitengewoon goed. Ook de critici waren heel positief over de films. Zo heeft To All the Boys I've Loved Before een score van 96% op Rotten Tomatoes.



De kritische consensus op de website luidt: "To All the Boys I've Loved Before houdt zich aan de regels van de tiener-romcom, maar de herkenbare personages en een uiterst charmante cast maken meer dan goed voor het gebrek aan verrassingen."

Spin-offserie


De twee vervolgen kregen ook vooral positieve recensies en waren ook een groot succes. Door het succes van de films, kwam er in 2023 een spin-offserie, getiteld XO, Kitty, die de jongere zus van Lara Jean volgt.



Anna Cathcart hernam haar rol als Kitty in de serie, een middelbare scholier die haar eigen reis onderneemt om de ware liefde te vinden. De serie heeft positieve recensies van critici ontvangen en werd vernieuwd voor een tweede seizoen, dat op Netflix zal verschijnen.

Kijken?


Wil je de To All the Boys-films en XO, Kitty zien? Je kan de films en de serie bekijken op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Augustus op HBO Max: Ontdek de 11 spannende nieuwe series die binnenkort verschijnen
Series / Nieuws

Augustus op HBO Max: Ontdek de 11 spannende nieuwe series die binnenkort verschijnen

Deze maand komt de streamingdienst met een paar epische nieuwe series, en veel reality-tv.

HBO Max zet in augustus weer een aantal nieuwe series of nieuwe seizoenen van lopende series online. Hieronder lichten we de drie grootste/meest opvallende series toe die je waarschijnlijk wel wil gaan kijken.

House of the Dragon


Verschijnt op: Maandag 5 augustus | Release: Seizoen 2 - aflevering 8 | Genre: Actie / Avontuur / Drama | Kijk op: HBO Max

House of the Dragon toont een interne opvolgingsoorlog binnen Huis Targaryen op het hoogtepunt van zijn macht, 172 jaar voor de geboorte van Daenerys Targaryen.



Industry


Verschijnt op: Maandag 12 augustus | Release: Seizoen 3 | Genre: Drama | Kijk op: HBO Max

In deze aangrijpende dramaserie volgen we een groep twintigers die vechten om een baan bij Pierpoint & Co, een vooraanstaande beleggingsbank.



The Thaw


Verschijnt op: Vrijdag 23 augustus | Release: Seizoen 2 | Genre: Misdaad / Drama / Mysterie | Kijk op: HBO Max

In ijskoud water wordt een dode vrouw gevonden. De vermoorde vrouw heeft kort voor haar dood een kind gebaard. Maar waar is het gebleven?



Overige series nieuw op HBO Max


Hieronder de overige series die komende maand op HBO Max verschijnen.

8 augustus: Taken Together: Who Killed Lyric and Elizabeth? (seizoen 1) - Documentaire / Misdaad - Deze schokkende en mysterieuze documentaire duikt in de huiveringwekkende dubbele ontvoering van twee nichtjes in 2012: de 10-jarige Lyric Cook-Morrissey en de 8-jarige Elizabeth Collins, in Evansdale, Iowa.

11 augustus: Naked Attraction (seizoen 7) - Spelprogramma / Reality-TV / Romantiek - In deze serie geven vrijgezellen zich letterlijk bloot, in de hoop de ware te vinden.

15 augustus: Louisa & Rowan: De Italiaanse bruiloft (seizoen 1) - Reality-TV - De grootste wens van Louisa & Rowan is uitgekomen: het stel is voor de kerk getrouwd! Tien jaar geleden gaven Louisa & Rowan elkaar al eens het ‘ja-woord’, maar wel beiden nog officieel als vrouw, en nog niet voor de kerk.

16 augustus: Rick and Morty: The Anime (seizoen 1) - Animatie / Komedie / Avontuur - In deze tiendelige anime-serie bevindt Rick zich ontspannen in een pseudowereld tussen multiuniversums, helpt Summer Space Beth in de strijd tegen de kwaadaardige Galactic Federation en wordt Morty verliefd op een mysterieus meisje dat toevallig een tijdloos wezen blijkt te zijn.

16 augustus: Eating with my Ex: Going Dutch (seizoen 1) - Reality-TV - Bekende koppels gaan voor het eerst in gesprek over hun mislukte relatie.

19 augustus: Chimp Crazy (seizoen 1) - Documentaire - Voormalig verpleegkundige en nu handelaar in exotische dieren, Tonia Haddix, besteedt haar dagen aan de zorg voor dieren in gevangenschap. Haar liefde voor één bepaalde chimpansee leidt echter tot een spannend kat-en-muisspel met de autoriteiten en een dierenrechtenorganisatie.

26 augustus: City of God: The Fight Rages On (seizoen 1) - Misdaad / Actie / Drama - Twintig jaar na City of God vertelt Buscapé hoe conflicten tussen de politie, drugshandelaren en milities de gemeenschap hebben beïnvloed.

30 augustus: 90 Day Fiancé UK (seizoen 3) - Reality-TV - Twee werelden komen samen wanneer acht Britten hun buitenlandse romances in het echt ontmoeten.

Let op: dit overzicht is voorlopig. De streamingdienst kan te allen tijde beslissen om bepaalde titels toe te voegen, te annuleren of uit te stellen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Michael C. Hall uit 'Dexter' beantwoordt de vraag die hij altijd krijgt
Series / Nieuws

Michael C. Hall uit 'Dexter' beantwoordt de vraag die hij altijd krijgt

De hoofdrolspeler uit de populaire misdaadserie keert terug en krijgt direct een brandende vraag voorgeschoteld.

Kort nadat de prequelserie over seriemoordenaar Dexter werd aangekondigd, kwam hier een onverwachte aankondiging bij: er komt een vervolg op de oorspronkelijke serie! Deze zal verdergaan waar Dexter: New Blood in 2021 eindigde.

Hoofdrolspeler Michael C. Hall bevestigde zijn terugkeer in een interview met Variety. De acteur kreeg de vraag hoe zijn terugkeer überhaupt mogelijk is.

Hint


Clyde Phillips, de showrunner, bevestigde immers Dexters dood aan het einde van Dexter: New Blood Hall laat echter een hint vallen wanneer naar Phillips' uitspraak wordt verwezen.

Hall: "Is hij [echt wel dood]? Ik weet niet hoeveel ik hierover mag zeggen, behalve dit: het is behoorlijk koud buiten". De fans moeten het voorlopig hiermee doen.

Geen verklaring


Hall heeft geen verklaring voor de populariteit van de moordlustige Dexter. "Ik weet het echt niet. Iedereen heeft een schaduwzijde en misschien voelen kijkers daardoor een vorm van binding. Dit is iemand die zijn duistere kant wil omzetten, ondanks alle [slechte] dingen die hij doet," aldus de acteur.



Dexter: Resurrection wordt in 2025 verwacht. In de tussentijd kun je Dexter streamen op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Er komt een komedieserie in het 'Star Trek Universe'
Series / Nieuws

Er komt een komedieserie in het 'Star Trek Universe'

Paramount blijft het toch al zo grote Star Trek-universum uitbreiden met nieuwe series en spinoffs.

Paramount+ heeft aangekondigd dat de Star Trek-franchise iets heel nieuws gaat proberen: een live-action komedieserie.

Tijdens het San Diego Comic-Con Star Trek Universe-panel werd onthuld dat de nieuwe serie zal worden geschreven door Lower Decks-scenarist Tawny Newsome en regisseur Justin Simien.

Nog veel onbekend


Alex Kurtzman, die momenteel het hoofd is van alles Trek, zal meeschrijven aan het project. Dit is de eerste keer dat hij dit doet voor een dergelijke serie.

Het is nog niet duidelijk welke exacte vorm de serie zal aannemen, en we weten helaas ook nog niet wat de titel wordt.

Buitenaards grappig


Volgens een vluchtige synopsis moet de serie gaan over een groep buitenstaanders die voor de Federation dienen op een weelderige resort-planeet. Ze komen erachter dat alles wat ze daar uitvoeren wordt uitgezonden aan het hele universum.



De serie zal een aantal 'vreemde en onverwachte' personages verwachten en zich afspelen in de 25e eeuw. Dit zou zijn na de gebeurtenissen in het laatste seizoen van Star Trek: Picard, dat zich afspeelt in 2401.

To boldly go...


Kurtzman, Simien en Newsome produceren de serie samen met Aaron Baiers, Rod Roddenberry en Trevor Roth.

Het is nog onduidelijk wanneer de komische Star Trek-serie te streamen zal zijn.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Alternatief einde 'The Big Bang Theory' haalde nooit de televisie en de fans
Series / Nieuws

Alternatief einde 'The Big Bang Theory' haalde nooit de televisie en de fans

Het laatste seizoen van The Big Bang Theory was heel anders geïndigd als het aan Kaley Cuoco had gelegen.

Het einde van een langlopende serie is altijd een emotioneel moment. Niet alleen voor de fans, maar ook voor de cast en crew. Het is dan ook heel belangrijk dat de laatste aflevering een mooi einde vormt voor alle avonturen die de personages hebben beleefd.

The Big Bang Theory ging in 2007 in première en eindigde pas meer dan tien jaar later. De makers namen het einde van de serie zeer serieus en zorgden er dan ook voor dat alle details en open eindes opgelost waren.

De kapotte lift


De langstlopende grap uit de serie is misschien wel de kapotte lift in het appartementengebouw van Sheldon, Leonard en Penny. Deze is gedurende de seizoenen kapot, maar wordt op het einde gemaakt zodat iedereen er gebruik van kan maken.

Hoewel veel fans dit een mooi einde vinden, was lang niet iedereen uit de cast het hier ermee eens. Het idee kwam van Johnny Galecki (Leonard), maar Kaley Cuoco (Penny) vond het een waardeloos idee.

Een ander einde


Volgens Cuoco verpestte dit einde haar eigen visie op de laatste aflevering volledig. De actrice had het namelijk heel leuk gevonden als de groep vast was komen te zitten in de lift.



Uiteindelijk kozen de makers dus voor het idee van Galecki. En hoewel het niet heel belangrijk is in het verhaal, geeft de gerepareerde lift fans van de serie wel een fijn gevoel.

HBO Max


Stream The Big Bang Theory op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.