search

Ons nieuws van vrijdag 2 augustus 2024

'Knuckles': ouderwetse representatie van mannelijkheid
Recensie

'Knuckles': ouderwetse representatie van mannelijkheid

Sonics maatje maakt een ware krijger van een gefaalde bowler.

Regie: Carol Banker| Cast: Idris Elba (Knuckles - stem), Adam Pally (Wade Whipple), Stockard Channing (Wendy Whipple), Edi Patterson (Wanda Whipple), Kid Cudi (agent Mason), e.a. | Afleveringen: 6 | Speelduur: 25-33 minuten| Jaar: 2024

Na een zware strijd verblijven Sonic en zijn kameraad Knuckles in onze wereld. Laatstgenoemde kan echter maar moeilijk aarden. Hij is zijn leven lang getraind in de krijgskunst, maar nu de strijd erop zit moet hij wennen aan vrede. Maar dan komt Wade op zijn pad, een man die net uit een bowlingclub is gekegeld. Ten einde raad door deze vernedering laat hij zich door Knuckles tot krijger omscholen.

Knuckles krijgt het voor elkaar om in slechts zes korte afleveringen een goed afgebakend verhaal te vertellen. In tegenstelling tot de vele jeugdseries waarin de gebeurtenissen elkaar in rap tempo opvolgen, neemt Knuckles de tijd voor scènes die dat verdienen. De ruimte die ontstaat door onnodige poespas weg te laten zorgt voor een prettige kijkervaring.

Ook visueel is alles tiptop in orde. De combinatie van animatie en live-action is perfect uitgevoerd, en door het goede gebruik van kleurcorrectie contrasteren de doffe mensenwereld en de kleurrijke wereld van onze helden zo sterk dat Knuckles' heimwee volkomen begrijpelijk is. Daarmee lijkt alles aanwezig voor een topserie, maar thematisch roept Knuckles de nodige vragen op.

In een geestige introductiescène verzuimt bowler Wade het winnende punt maken, waarna hij uit de club wordt gezet en een vijfjarig meisje hem mag vervangen. Wade lijkt echter niet te worden afgerekend op zijn gebrekkige bowlingkwaliteiten, maar omdat hij geen echte man zou zijn. Wanneer hij Knuckles tegenkomt, wordt hij gelijk enthousiast van het idee dat die hem tot krijger kan opleiden. Maar wat we daarbij vooral zien is dat Wade 'een echte man' moet worden.

Knuckles' training bestaat namelijk vooral uit het aanleren van geweld en het afleren van vrouwelijke trekken. Ietwat problematisch in een tijd waarin de emancipatie van de man een thema van belang is. Met een jeugdserie laten zien dat je als man al je problemen met geweld kan oplossen, draagt niet bepaald bij aan de oplossing van systemische problemen.

Hoewel Knuckles het achterhaalde idee uitdraagt dat mannen en vrouwen enorm van elkaar verschillen, is het de vraag in welke mate dat gemeend is. Om de hypermasculine leider van de bowlingclub valt bijvoorbeeld vooral te lachen. Zijn mannelijke kanten zijn zó overdreven dat we daarin de absurditeit van het mannelijke stereotype zien. Het is alleen volkomen onduidelijk of dit satirisch bedoeld is. Zonde dat een voor de rest perfect uitgewerkte serie de plank thematisch zo misslaat.



Knuckles is te zien bij SkyShowtime.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Duistere horrorthriller op Netflix ontwaakt duivelse entiteit op het publiek: vanaf vrijdag te zien
Films / Specials

Duistere horrorthriller op Netflix ontwaakt duivelse entiteit op het publiek: vanaf vrijdag te zien

Op Netflix kijk je nu de angstaanjagende horrorfilm 'The Piper'.

Op Netflix verschijnt vandaag de angstaanjagende horrorfilm The Piper. Deze horrorfilm gaat over een getalenteerde componist die ontdekt dat een muziekstuk duistere entiteiten kan opwekken.

De film is geregisseerd en geschreven door de IJslanfdse Erlingur Thoroddsen. Het is zijn eerste Engelstalige feature film. The Piper ging op 23 oktober 2023 in première en draaide vanaf 25 januari in de Nederlandse bioscopen.

Dodelijke melodie


Componist en fluitist Mel wil niets liever dan een plek bemachtigen in het orkest van de bekende dirigent Gustafson. Wanneer haar mentor plotseling overlijdt, wordt er aan haar gevraagd of ze het laatste onvoltooide muziekstuk dat deze mentor nog had liggen wil afmaken.

Deze opdracht neemt Mel vereerd aan, maar al snel komt ze erachter dat het spelen van de muziek lugubere gevolgen heeft. Wanneer de melodie gespeeld wordt, beginnen mensen zich erg vreemd te gedragen. Soms zelfs met de dood als gevolg.

Cast


Met gevaar voor eigen leven gaat ze op zoek naar de duistere oorsprong van de muziek. Het is aan haar de taak om te ontrafelen welke kwaadaardige entiteit is opgewekt door deze melodie.



De rol van Mel wordt gespeeld door Charlotte Hope (The Spanish Princess, The English Game). Als dirigent Gustafson zien we Julian Sands (A Room With a View, The Girl with the Dragon Tattoo). Het was een van zijn laatste rollen voor zijn vermissing en dood in 2023.

Netflix


The Piper werd middelmatig ontvangen door de critics. Op Rotten Tomatoes krijgt de film een score van 50%. Maar voor een eenvoudig avondje griezelen zal dat voor velen genoeg zijn.

Bekijk The Piper vanaf vrijdag 2 augustus op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Groot kijkcijferkanon van Netflix wordt morgen afgerond met de laatste drie afleveringen
Series / Nieuws

Groot kijkcijferkanon van Netflix wordt morgen afgerond met de laatste drie afleveringen

Ontdek de intrigerende realityshow 'Too Hot to Handle' vol drama, romantiek en verrassende wendingen.

Ben je klaar om een van de meest vermakelijke realityshows op Netflix te ontdekken? We hebben vijf vragen voor je die je moet weten voordat je Too Hot to Handle gaat kijken! Met deze informatie ben je helemaal voorbereid om te genieten van de spannende avonturen en onverwachte wendingen van deze show.

Waar gaat de serie over?


Too Hot to Handle volgt een groep knappe singles die samenkomen op een tropisch eiland, waar ze de kans krijgen om grote geldprijzen te winnen. De catch? Ze mogen geen enkele fysieke intimiteit hebben. Als ze toch de regels overtreden, verliezen ze geld uit de gezamenlijke pot. De serie zit vol met verrassingen, drama en persoonlijke groei.

Wat maakt deze serie anders dan andere realityseries?


Wat Too Hot to Handle echt onderscheidt van andere realityseries is de unieke uitdaging om fysieke intimiteit te vermijden. In plaats van enkel te focussen op romantische escapades, legt de show de nadruk op persoonlijke groei en emotionele connecties. De deelnemers worden aangemoedigd om dieper te graven in hun gevoelens en relaties op te bouwen die verder gaan dan fysieke aantrekkingskracht. Dit element van zelfbeheersing maakt de serie verfrissend en boeiend.

Wie spelen er in de serie?


De deelnemers zijn vaak modellen, influencers en acteurs die gewend zijn aan aandacht en genieten van het sociale leven. Ze hebben allemaal een gemeenschappelijke eigenschap: een voorliefde voor flirten en feestjes. Deze mix van persoonlijkheden zorgt voor dynamische interacties, drama en onverwachte romantische connecties op het eiland.

Voor wie is deze serie?


Deze serie is perfect voor liefhebbers van reality-tv, vooral diegenen die genieten van series als Love Island en Ex on the Beach. Als je houdt van drama, romantiek en onverwachte wendingen, dan is Too Hot to Handle zeker iets voor jou. De show biedt een interessante mix van verleiding en zelfbeheersing, wat zorgt voor boeiende kijkmomenten.



Is de serie te bingen?


Too Hot to Handle heeft momenteel vier seizoenen, met elk seizoen bestaande uit 8 tot 10 afleveringen van ongeveer 40 minuten. Dit betekent dat je, als je echt toegewijd bent, in iets minder dan 30 uur de hele serie kunt bingen. Perfect voor een weekend vol ontspanning en amusement.

Too Hot to Handle is nu te zien op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze actieserie heeft een score van 87% op Rotten Tomatoes: "Stijlvol en meeslepend"
Series / Specials

Deze actieserie heeft een score van 87% op Rotten Tomatoes: "Stijlvol en meeslepend"

In de actieserie '24' zien we in real time hoe een agent een terroristische aanval probeert te voorkomen.

Nog op zoek naar een spannende actieserie waar je dit weekend aan kan beginnen? Dan is de meeslepende serie 24 echt een aanrader voor jou. En hij is gewoon te bekijken op Disney+!

24 is een Amerikaanse actie-dramaserie, gemaakt door Joel Surnow en Robert Cochran. Het eerste seizoen verscheen in 2001. In totaal kwamen er maar liefst 9 seizoenen, totdat de serie tot een einde kwam in 2010.

Real time


De serie heeft een uniek concept, wat ook terug te zien is in de titel. Ieder seizoen omvat namelijk 24 uur. Iedere aflevering laat één uur zien in het leven van de hoofdrolspeler, in real time.

Er wordt vaak gebruikgemaakt van split screens, zodat er meerdere dingen tegelijk plaats kunnen vinden. Ook worden vaak klokken bewust in beeld gebracht, om te benadrukken dat de tijd die we in de serie voorbij zien gaan overeenkomt met de tijd in de echte wereld.

Terroristische complotten


Het hoofdpersonage is Jack Bauer (Kiefer Sutherland), een agent die werkt voor de Counter Terrorist Unit en Amerika dus moet beschermen tegen terroristische complotten. Naast zijn werk moet hij ook dealen met zijn ingewikkelde huwelijk. En dan verdwijnt ineens zijn dochter…



Naast Sutherland zien we in de serie Leslie Hope (Suits) als Jacks vrouw Teri, Sarah Clarke (Twilight) als agent Nina Myers, Elisa Cuthbert (House of Wax) als Jacks dochter Kim en Dennis Haysberth (Major League) als senator David Palmer.

Rotten Tomatoes


Op Rotten Tomatoes krijgt de serie een goede score van 87%, zowel bij het publiek als de critics. Het best beoordeelde seizoen is seizoen 5, of wel Day 5, met een score van 100%.

Bekijk 24 op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hoe gaat het nu met Ruth, de schreeuwende krullenbol uit 'Ozark' van Netflix?
Series / Specials

Hoe gaat het nu met Ruth, de schreeuwende krullenbol uit 'Ozark' van Netflix?

Julia Garner speelde in 'Ozark' de rol van Ruth Langmore.

Van 2017 tot 2022 kon je Julia Garner zien in de misdaaddramaserie Ozark als Ruth Langmore. Dit blijft haar bekendste rol, maar daarnaast heeft de Amerikaanse actrice ook in tal van andere films en series gespeeld. Hoe gaat het nu met haar?

Garner begon op vijftienjarige leeftijd acteerlessen te nemen om haar verlegenheid te overwinnen. Ze maakte haar filmdebuut op zeventienjarige leeftijd in Sean Durkin's Martha Marcy May Marlene, waarin ze de rol van Sarah speelde.

Begin van carrière


In 2012 nodigde regisseur David Chase haar uit voor een kleine rol die hij specifiek voor haar had geschreven in zijn film Not Fade Away. Haar eerste hoofdrol speelde Garner in de film Electrick Children uit 2012. In 2013 speelde ze samen met Ashley Bell in de horrorfilm The Last Exorcism Part II en had ze de hoofdrol in de Amerikaanse remake van de Mexicaanse horrorfilm We Are What We Are.

Garner speelde een bijrol in Sin City: A Dame to Kill For (2014) als nieuw personage Marcie, een jonge stripper die het pad kruist van een ander nieuw personage, Johnny (Joseph Gordon-Levitt). Dit was de eerste keer dat ze acteerde tegen een green screen.

Series


In 2015 speelde Garner in de door Paul Weitz geregisseerde komediefilm Grandma naast Lily Tomlin. Ze vertolkte de rol van een tienerstudent die de hulp van haar lesbische dichter-oma (Tomlin) inroept voor een abortus. In 2016 verscheen ze in een aflevering van Lena Dunham's HBO-komedieserie Girls, getiteld The Panic in Central Park.



Garner bleef acteren in televisieseries en kreeg een terugkerende rol in het derde seizoen van de spionagethriller The Americans. Ze speelde de rol van Kimberly "Kimmy" Breland, de dochter van het hoofd van de Afghaanse afdeling van de CIA. En dat tot en met het zesde en laatste seizoen.

Ozark


Vanaf 2017 speelde Garner de rol van Ruth Langmore in de Netflix-misdaaddramaserie Ozark, naast Jason Bateman en Laura Linney. De rol leverde haar lovende kritieken op en drie Emmy Awards voor Outstanding Supporting Actress in a Drama Series.



Ozark liep tot 2022 gedurende vier seizoenen met Garner die tot dan haar rol als Ruth speelde. Tijdens haar periode in Ozark, verscheen Garner ook in andere projecten. Zo speelde ze in 2018 in de Netflix-miniserie Maniac als Ellie, de zus van het personage van Emma Stone. Garner maakte ook regelmatig haar opwachting in de true crime anthologieserie Dirty John (2018-2019). Ze speelde Terra Newell, de dochter van het personage van Connie Britton.

Modern Love en The Assistant


In 2019 verscheen Garner in de anthologieserie Modern Love. Ze was te zien in twee afleveringen van het eerste seizoen als een vrouw die verliefd is op een veel oudere man, gespeeld door Shea Whigham. In hetzelfde jaar speelde ze de hoofdrol in de onafhankelijke dramafilm The Assistant als een productie-assistent in een toxische werkomgeving.



De film, geregisseerd door Kitty Green, behandelde de huidige cultuur rondom de MeToo-beweging. Garner ontving veel lof voor haar vertolking en een nominatie voor een Independent Spirit Award.

Inventing Anna en Apartment 7A


Garner speelde de hoofdrol in de Netflix-miniserie Inventing Anna uit 2022, waarin ze de titelrol van fraudeur Anna Delvey vertolkte. De serie werd gecreëerd en geproduceerd door Shonda Rhimes en is gebaseerd op het New York Magazine-artikel How Anna Delvey Tricked New York's Party People geschreven door Jessica Pressler.



In 2022 werd Garner gecast in de thrillerfilm Apartment 7A, die dient als een prequel op Rosemary's Baby uit 1968, geregisseerd door Natalie Erika James. Deze film is nu in postproductie en staat gepland om later dit jaar uit te komen. De laatste film waarin Garner voorlopig verscheen is The Royal Hotel (2023), geregisseerd door Green.

Toekomst


Naast Apartment 7A staan een aantal andere films gepland waarin Garner zal spelen. Zo werd ze door Madonna gekozen om haar te spelen in haar zelfgeproduceerde biopic Who's That Girl. Het project werd opgeschort terwijl de zangeres op tournee was en er werd naar verluidt in 2024 weer aan gewerkt. De film is nu in productie en staat gepland voor 2025.

Bekijk op instagram



Bekijk op instagram



In april 2024 werd Garner gecast als Shalla-Bal / Silver Surfer in de aankomende Marvel Cinematic Universe-film The Fantastic Four: First Steps. De productie van de film is nu begonnen en staat gepland om in de zomer van 2025 uit te komen. Daarnaast heb je ook de horrorfilms Wolf Man, gepland voor begin 2025, en Weapons, gepland voor begin 2026.

Kijken?


We zullen Garner de volgende periode dus in tal van films zien, maar in series zal ze voorlopig niet meer spelen. Wil je haar als Ruth zien in Ozark? Je kan de serie bekijken op Netflix. Ook Inventing Anna kan je vinden op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze actieserie kwam niet in de buurt van de film waar het op is gebaseerd: 32% op Rotten Tomatoes
Series / Specials

Deze actieserie kwam niet in de buurt van de film waar het op is gebaseerd: 32% op Rotten Tomatoes

De serie 'Taken' uit 2017 is gebaseerd op de gelijknamige filmserie van Luc Besson, die deze serie ook bedacht heeft.

De filmtrilogie Taken met Liam Neeson in de hoofdrol was een groot commercieel succes met de drie films die in totaal bijna 930 miljoen dollar wereldwijd opbrachten. De films kwamen uit tussen 2008 en 2014. Drie jaar later, in 2017, kwam Luc Besson, de schrijver van de Taken-trilogie, terug met een serie gebaseerd op de films. Maar die serie kwam niet in de buurt van de films.

De serie Taken fungeert als prequel van de filmtrilogie en vertelt het oorsprongsverhaal van Bryan Mills, het personage gespeeld door Neeson in de filmtrilogie. In de serie wordt Bryan gespeeld door Clive Standen. Ook te zien in de serie zijn onder andere Gaius Charles, Monique Gabriela Curnen, Michael Irby, Jose Pablo Cantillo, Jennifer Beals en Simu Liu.

Verhaal


Taken volgt een jongere Bryan Mills, een voormalig lid van de Green Berets en CIA-agent. Tijdens een treinreis met zijn zus komt Bryan (Standen) in actie tegen een stel gewapende individuen. Tijdens het gevecht sterft Mills' zus. De dood van de jonge vrouw blijkt geen ongelukkige samenloop van omstandigheden te zijn. Een Argentijnse drugsbaron heeft de opdracht gegeven haar om te leggen als wraak voor de dood van diens zoon, die door Bryan werd doodgeschoten tijdens een missie.

Bryan beseft dat de moordenaars van zijn zus achter hem aankomen en nooit zullen rusten voor ze hem hebben, dus geeft hij zich over. Voordat de drugsbaron zijn ultieme wraak kan nemen op Mills, grijpt een speciale taskforce in. Bryan krijgt uiteindelijk de keus: zich bij de taskforce aansluiten en ervoor zorgen dat zijn zus niet voor niets gestorven is of teruggaan naar het dagelijkse leven.

Twee seizoenen


Taken ging in première op de Amerikaanse zender NBC op 27 februari 2017. Het werd al snel vernieuwd voor een tweede seizoen ondanks de negatieve reacties. Uiteindelijk eindigde het met twee seizoenen, want NBC annuleerde de serie op 11 mei 2018 met de laatste aflevering die werd uitgezonden op 30 juni.



Aan het einde van het eerste seizoen werd de serie wel radicaal herzien, waarbij showrunner Alexander Cary de serie verliet en Greg Plageman binnenkwam als showrunner voor het tweede seizoen. Met uitzondering van Standen en Beals verliet de hele hoofdcast van het eerste seizoen de serie tegelijkertijd.

Lage score


De serie Taken kon uiteindelijk niet evenaren met de films waarop het gebaseerd is. De serie kreeg vooral negatieve reacties en heeft een score van 32% op Rotten Tomatoes. De kritische consensus op de website luidt: "De cast van Taken slaagt erin om de juiste noten te raken, maar over het algemeen slaagt de serie er niet in om een boeiend verhaal te leveren dat zich onderscheidt van het bronmateriaal."



Heb je toch zin om de serie Taken te zien? Deze stond een tijdje op Prime Video, maar is daar voorlopig niet meer beschikbaar en voorlopig is de serie ook niet op een andere streamingdienst te vinden, dus als je de serie echt wil zien, moet je de dvd of blu-ray kopen. Kijk je liever naar de originele filmtrilogie? Alle drie Taken-films zijn te vinden op Prime Video en op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze bikkelharde nieuwe serie op HBO Max is gebaseerd op de legendarische Scarface
Series / Specials

Deze bikkelharde nieuwe serie op HBO Max is gebaseerd op de legendarische Scarface

Tony "Scarface" Montana vormt de basis voor deze bikkelharde gangster.

Al Pacino's personage in Scarface staat menigeen in het geheugen gegrift. De ambitieuze, sluwe maar ook impulsieve Tony komt als illegale Cubaanse emigrant naar de Verenigde Staten. Hij is beschermend naar zijn moeder en zijn zusje toe, maar de wereld leert hem kennen als Scarface, die drugskoning wordt in Miami. De film won geen belangrijke prijzen en werd aanvankelijk zelfs negatief ontvangen.

Door de jaren heen groeide Scarface echter uit tot een waar fenomeen, lanceerde Michelle Pfeiffers carrière en Scarface zelf beïnvloedde zowel muzikanten als filmmakers. HBO's nieuwste serie, The Penguin, gebruikt Scarface als belangrijk element in de manier waarop het personage van Oswald "Oz" Cobblepot neergezet zal worden in de nieuwste DC-serie.

Blauwdruk


Gangsters zijn weliswaar vaak pompeus, maar volgens schrijver Lauren LeFranc leren we een andere Penguin kennen dan het excentrieke mannetje uit de strips. In een interview met Empire onthulde de bedenker hoe zijzelf en The Batman-regisseur Matt Reeves de achtdelige miniserie vormgegeven hebben. LeFranc: "Matt [Reeves] had Oz in de film al neergezet als iemand die tweede viool speelt. Carmine Falcone is de grote baas en hij is nummer twee. We wisten verder niks over zijn familie, maar voor mij was het erg belangrijk dat hij met niks is begonnen. Eerst krijg je geld, dan krijg je macht, dan krijg je de Bat [vleermuis']".

De connectie met Tony is overduidelijk: in de film zegt Tony letterlijk dat "je je prioriteiten op een rij [moet hebben]. Eerst krijg je geld. Dan krijg je macht. Dan krijg je vrouwen". LeFranc licht toe dat Tony's verhaal, als illegale Cubaanse emigrant die de top van de misdaadwereld bereikt, voor haar en Reeves de blauwdruk vormde voor de serie. Eerder zei ze hierover tegen Entertainment Weekly: "Het is absoluut een 'Scarface'-verhaal. We bevinden ons in de onderbuik van Gotham. Oz is slim en methodisch, maar ook onvoorspelbaar door zijn impulsiviteit. Je weet nooit wat zijn volgende zet is".

Stevige prestatie


Colin Farrell speelt de ambitieuze criminele loopjongen, wiens band met zijn moeder ook een onderdeel uitmaakt van het verhaal. De makers willen duidelijk de geest van de hoofdpersoon dieper verkennen en The Penguin vormt ook op deze manier een natuurlijke verbinding tussen de eerste en de tweede 'Batman'-film. Farrell is als acteur goed op zijn plek in films met een kleiner verhaal, zoals In Bruges en The Banshees of Inisherin. De uitgebreide schmink heeft hem eerder duidelijk niet weerhouden van een stevige prestatie. In The Penguin krijgt hij nu de gelegenheid om meer met Oz te doen.



The Penguin is vanaf 19 september te streamen op HBO Max. Scarface is te zien op Prime Video en op SkyShowtime.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze bekende en bejubelde tv-acteur wist eigenlijk nooit door te breken in een film
Series / Specials

Deze bekende en bejubelde tv-acteur wist eigenlijk nooit door te breken in een film

David Tennant heeft enkel in succesvolle series gespeeld, maar is nooit doorgebroken in een film.

Heel wat acteurs kunnen zowel op het kleine als het grote scherm doorbreken, maar soms lukt dat ook niet. Zo wist de Schotse acteur David Tennant eigenlijk nooit door te breken in een film. Hij heeft wel een succesvolle carrière opgebouwd op televisie.

Tennant heeft in tal van succesvolle series gespeeld, maar is vooral bekend door zijn rol als de tiende incarnatie van de Doctor in de scifi-serie Doctor Who van 2005 tot 2010. In 2023 keerde hij terug naar de serie als de veertiende incarnatie.

Debuut


Toen hij ongeveer 3 of 4 jaar oud was, besloot Tennant acteur te worden, geïnspireerd door zijn liefde voor Doctor Who (1963). Vele jaren later zou hij zelf in de serie mogen spelen. Zijn eerste grote tv-rol kreeg hij als Campbell Bain in de dramaserie Takin' Over the Asylum (1994), nadat hij indruk had gemaakt op regisseur David Blair tijdens de opnames van een ander drama – Strathblair (1992).

Zoals Tennant zich herinnerde van de auditie: "Ze hadden iemand nodig die geloofwaardig 19 jaar en gestoord kon spelen". Tijdens de opnames van Takin' Over the Asylum ontmoette hij komisch actrice en schrijfster Arabella Weir. Toen hij kort daarna naar Londen verhuisde, woonde hij vijf jaar bij Weir en werd peetvader van haar jongste kind. Hij heeft sindsdien vaak samengewerkt met Weir in verschillende producties.

Doctor Who


Als fan van Doctor Who sinds zijn jeugd heeft Tennant zijn droom waargemaakt door zelf in Doctor Who te spelen. Nadat hij verscheen in een kleine rol in de geanimeerde Doctor Who-webcast Scream of the Shalka van de BBC, mocht hij in 2005 de tiende Doctor spelen.



Na een eerste, korte verschijning in de aflevering The Parting of the Ways (2005), was Tennants eerste volledige optreden als de Doctor een 60-minuten durende special The Christmas Invasion. Hij speelde de rol van de Doctor in drie volledige seizoenen van Doctor Who, evenals in verschillende kerstspecials. In 2023 keerde hij even terug naar de serie als de veertiende incarnatie van de Doctor voordat Ncuti Gatwa hem zou opvolgen als de vijftiende Doctor.

Andere rollen


Naast zijn rol als de Doctor in Doctor Who, speelde Tennant tal van andere opmerkelijke rollen in televisieseries. Zo speelde hij onder meer Alec Hardy in de misdaaddramaserie Broadchurch (2013–2017) en de remake uit 2014, Kilgrave in de superheldenserie Jessica Jones (2015–2019) en verschillende gefictionaliseerde versies van zichzelf in de comedyserie Staged (2020–2022).



Hij is ook stemacteur en verleende zijn stem aan het personage Scrooge McDuck in de animatieserie DuckTales (2017–2021). Daarnaast was hij te horen als generaal Krieg in twee afleveringen van The Legend of Vox Machina en in 2023 verzorgde Tennant opnieuw de stem van de droid Huyang in de Star Wars-serie Ahsoka, nadat hij het deed in twee afleveringen van Star Wars: The Clone Wars in 2012.

Good Omens en theater


Sinds 2019 kan je Tennant zien als Crowley in de fantasyserie Good Omens. Crowley is een demon die sinds het begin van de schepping op aarde leeft. De serie werd eind 2023 vernieuwd voor een derde en laatste seizoen.



Tennant heeft naast zijn televisiewerk uitgebreid gewerkt in het theater, waaronder een vertolking van het titelpersonage in een Royal Shakespeare Company-productie van Hamlet in 2008, die later werd aangepast voor televisie. In februari 2024 presenteerde Tennant ook de British Academy Film Awards.

Kijken?


Wil je Tennant zien in de verschillende series waarin hij speelt? Doctor Who kan je bekijken op Prime Video en de specials uit 2023 op Disney+. Zowel Broadchurch als Jessica Jones vind je terug op Disney+. Good Omens kan je bekijken op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Grijp je kans: Netflix kiepert snel een van de meest bekeken films op TV offline
Series / Specials

Grijp je kans: Netflix kiepert snel een van de meest bekeken films op TV offline

Bekijk deze twee films snel voordat ze verdwijnen van Netflix.

Er staan heel veel iconische en ijzersterke films op Netflix, maar helaas verwijdert de streamingdienst elke week een aantal titels. Ook deze week verdwijnen er weer enkele parels, maar gelukkig kun je deze twee kijktips nog snel kijken voordat ze verwijderd worden.

The Devil Wears Prada



Deze film heeft een fantastische sterrencast met Anne Hathaway en Meryl Streep in de hoofdrollen. Zij delen het scherm met onder andere Emily Blunt en Stanley Tucci. The Devil Wears Prada is geregisseerd door David Frankel, die ook gewerkt heft aan de komedie Marley and Me.

Anne Hathaway speelt Andy. Ze is net afgestudeerd en heeft een baan gevonden als assistente van Miranda Priestly, de eindredacteur van een bekend modetijdschrift. Andy verliest langzaam maar zeker zichzelf en moet kiezen tussen haar privéleven of haar nieuwe baan.



Laatste kans: tot en met 6 augustus op Netflix

The Guilt Trip


Ook The Guilt Trip heeft een indrukwekkende cast, met onder andere Barbra Streisand, Seth Rogen en Julene Renee. Zij schitteren in hun rollen onder de regie van Anne Fletcher, bekend van haar Netflix film Dumplin' en de iconische dansfilm Step Up.

In The Guilt Trip gaat uitvinder Andy met zijn moeder Joyce op zakenreis door het land. Hij hoopt zijn moeder te herenigen met haar jeugdliefde, maar al snel blijkt dat zowel Andy als Joyce complexe emotionele bagage met zich meedragen.



Laatste kans: tot en met 3 augustus op Netflix
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Cobra Kai'-fans opgelet: mogelijke spin-off over dit bekende personage in de maak
Series / Nieuws

'Cobra Kai'-fans opgelet: mogelijke spin-off over dit bekende personage in de maak

Het lijkt erop dat de jongere jaren van de bekende leermeester in beeld gebracht zullen worden.

Binnenkort eindigt het succesvolle Cobra Kai met het zesde seizoen, waarvan deel één onlangs op Netflix is verschenen. Het avontuur stopt hier echter niet, daar de producenten alweer een bijzondere spin-off in gedachten hebben.

De hitserie Cobra Kai is zelf natuurlijk gebaseerd op de immens populaire The Karate Kid-films uit de jaren 80. In die films stonden twee personages centraal: Daniel LaRusso (Ralph Macchio) en Mr. Kesuke Miyagi (Pat Morita), en laatstgenoemde is volgens de producenten rijp voor een spin-off.

Focus eerst op Cobra Kai


Cobra Kai-makers Hayden Schlossberg, Jon Hurwitz en Josh Heald hebben in een interview hun plannen onthuld over wat er te wachten staat als de serie tot een einde komt. Volgens het trio zijn ze eigenlijk pas begonnen met het uitbreiden van de wereld van The Karate Kid, maar eerst ligt de focus op het afronden van Cobra Kai.

Schlossberg vertelt: "Ja zeker! We denken constant aan spin-offs van 'Cobra Kai'. Daarom refereerden we dit seizoen geregeld aan Mr. Miyagi. We hebben zelfs Robert Mark Kamen, schrijver van 'The Karate Kid', benaderd om de volledige achtergrond van Miyagi in beeld te krijgen."

Mogelijk niet de enige spin-off


De producenten kijken uit naar de prequelserie over Mr. Miyagi en zien kansen voor nog meer titels. "Dat kunnen we met elk personage in de serie doen. We denken erover na terwijl we alles afronden. We denken aan het plezier om hen in hun toekomst te volgen en daarnaast denken we aan het verleden,” aldus Schlossberg.



Op 15 november gaat het tweede deel van Cobra Kai seizoen zes in première. In de tussentijd kun je alle afleveringen op Netflix bekijken.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Officiële aankondiging: 'Star Wars: Skeleton Crew' gaat eerder van start
Series / Nieuws

Officiële aankondiging: 'Star Wars: Skeleton Crew' gaat eerder van start

De nieuwste spin-off in de wereld van 'Star Wars' zal eerder te zien zijn op Disney+.

Dave Filoni en Jon Favreau komen met een bijzondere nieuwe serie in de franchise. Star Wars: Skeleton Crew. Net zoals in Andor en Ahsoka speelt het verhaal zich in de jaren na Return of the Jedi af, maar de hoofdpersonages zijn stuk voor stuk kinderen.

Het tijschrift PEOPLE had een interview met een van de volwassenen in de serie, namelijk Jude Law. Tevens is bekend wanneer we de serie te zien krijgen: Star Wars: Skeleton Crew is vanaf 3 december aanstaande te streamen.

Onder de radar


Star Wars: Skeleton Crew bleef langere tijd onder de radar. Nadat de spin-off in 2022 werd aangekondigd bleef het lange tijd stil en vervolgens besloot Disney om de première uit te stellen.

Law speelt de Jedi Jod Na Nawood, die vier verdwaalde kinderen moet helpen om hun weg te vinden, nadat ze door omstandigheden verdwaald zijn geraakt. De eerste beelden kun je hier bekijken.

Opwinding


De acteur omschrijft het verhaal als "vrolijk", waarbij zowel zijn personage als de vier hoofdrolspelers, Ryan Kiera Armstrong, Ravi Cabot-Conyers, Kyriana Kratter en Robert Timothy Smith, geen rustig moment hebben. "Ze bevinden zich constant in een staat van opwinding, want het gevaar ligt overal op de loer. Ik heb een geweldige tijd gehad tijdens de opnames," aldus de Britse acteur.

Bekijk op instagram



Star Wars: Skeleton Crew is vanaf 3 december te zien op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.