search

Ons nieuws van zondag 4 augustus 2024

Eerste recensies van 'Time Bandits': Is de nieuwe fantasyserie een kaskraker of een flop?
Series / Nieuws

Eerste recensies van 'Time Bandits': Is de nieuwe fantasyserie een kaskraker of een flop?

De nieuwe serie Time Bandits op Apple TV+ wordt door critici en kijkers gemengd ontvangen .

In 1981 kwam de film Time Bandits van regisseur Terry Gilliam uit. Deze film was razend populair in de jaren tachtig, maar heeft zijn populariteit niet verloren. Er is recentelijk een gelijknamige serie uitgekomen gebaseerd op deze film. Is deze eigenlijk wel de moeite waard om te kijken?

De serie is gemaakt door Jemaine Clement (Despicable Me), Iain Morris (The Inbetweeners) en Taika Waititi (Boy). Deze fantasy serie heeft een geweldige cast met Lisa Kudrow (Friends) in de hoofdrol. Ook Kal-El Tuck, Tadhg Murphy, Roger Jean en vele anderen schitteren in deze serie.

Rotten Tomatoes


Time Bandits gaat over een groep dieven die door tijd en ruimte reizen. Tijdens deze komische reis krijgen ze gezelschap van hun nieuwe rekruut. Dit is een elfjarige die alles weet en wil weten over de geschiedenis.

Dit plot sprak de critici op Rotten Tomatoes heel erg aan. Zij geven de serie namelijk een fantastische score van 81% (op het moment van schrijven).

De recensies


Volgens criticus Craig Mathieson van The Age (Australia) is Time Bandits "een kindvriendelijke serie zonder dat dit ten koste gaat van een toon die is opgebouwd uit [...] domme misverstanden. [...] Het is die zeldzame remake die heel goed is."



Opvallend genoeg vinden kijkers de serie niet zo goed. Zij geven Time Bandits een magere score van 51%. Wel geven zij veel complimenten aan Kudrow en haar optreden.

Apple TV+


Ben je nieuwsgierig geworden naar Time Bandits? Stream de serie dan op Apple TV+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze sitcom heeft 21% op Rotten Tomatoes: "Lomp, voorspelbaar en grotendeels zonder humor"
Series / Specials

Deze sitcom heeft 21% op Rotten Tomatoes: "Lomp, voorspelbaar en grotendeels zonder humor"

De sitcom 'Man Up!' werd al snel geannuleerd door lage kijkcijfers.

In 2011 kwam de sitcom Man Up! uit op de Amerikaanse zender ABC. Het zou toen een van de doorbraakhits moeten worden, maar uiteindelijk werd de serie een flop en werd het na één seizoen al stopgezet.

Man Up! is gemaakt en geschreven door Christopher Moynihan met Amanda Detmer, Christopher Moynihan, Dan Fogler, Charlotte Labadie, Henry Simmons, Mather Zickel, Teri Polo, Jason Rogel en Jake Johnson die meespelen in de serie.

Verhaal


Man Up! draait om het leven van drie moderne mannen die proberen in contact te komen met hun innerlijke "stoere kerels" en opnieuw te definiëren wat het betekent om een "echte man" te zijn. Volgens een grafische weergave aan het begin van de pilotaflevering speelt de serie zich af in Gahanna, Ohio.

Volgens adverteerders die de pilot hadden gezien, stond Man Up! op het punt om een van de vier doorbraakhits van het televisieseizoen 2011-12 te worden samen met 2 Broke Girls, A Gifted Man en How to Be a Gentleman. Van deze vier series werd echter alleen 2 Broke Girls verlengd voor een tweede seizoen.

Flop


Man Up! werd dus na één seizoen geannuleerd, volgens ABC door lage kijkcijfers. Slechts acht afleveringen van de 13 werden op televisie uitgezonden, hoewel alle 13 afleveringen online beschikbaar waren. De afleveringen bleven online tot eind januari 2012, toen ze van de website van ABC werden verwijderd.



De critici waren ook niet positief over de serie. Zo heeft Man Up! een score van 21% op Rotten Tomatoes. De kritische consensus op de website luidt: "Man Up! is een ongeïnspireerde strijd-der-geslachten-sitcom die lomp, voorspelbaar en grotendeels zonder humor is."

Kijken?


Wil je Man Up! zien? De serie is niet te vinden op de verschillende streamingdiensten in Nederland en is ook niet beschikbaar op dvd of blu-ray.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De epische en bekritiseerde Netflix-blockbusters zijn nu terug in een nieuw, stevig jasje
Films / Specials

De epische en bekritiseerde Netflix-blockbusters zijn nu terug in een nieuw, stevig jasje

De 'Rebel Moon'-films zijn opnieuw op Netflix verschenen, maar ditmaal in de nog gewelddadigere director's cut.

De Rebel Moon-films van Zack Snyder werden flink afgemaakt door critici. Nu zijn de twee films opnieuw terug op Netflix, maar dan in een nieuw jasje.

De eerste film in de franchise, Rebel Moon - Part One: A Child of Fire, verscheen in december 2023 op Netflix. Daarna volgde in april 2024 de tweede film genaamd Rebel Moon - Part Two: The Scargiver. Nu zijn beide films opnieuw op Netflix verschenen, onder nieuwe titels.

Missie


De films spelen zich af in een afgelegen kolonie aan de rand van de Melkweg, die wordt bedreigd door de troepen van een tirannieke regent. De kolonisten zijn wanhopig en sturen een jonge vrouw met een mysterieuze achtergrond op een missie.

Het is de bedoeling dat ze naar planeten in de buurt afreist om daar krijgers te vinden die kunnen helpen om de invasie af te wenden. Samen met deze krijgers vormt ze een onwaarschijnlijk team. Ze zijn vastbesloten om te strijden tegen de onderdrukking en voor vrijheid.

Cliché


In de films zien we Sofia Boutella (Star Trek Beyond) als Kora, Ed Skrein (Deadpool) als Atticus Noble, Charlie Hunnam (Sons of Anarchy) als Kai, Anthony Hopkins (The Silence of the Lambs) als Jimmy en Michiel Huisman (Game of Thrones) als Gunnar.



De twee films verschenen dus allebei al eerder op Netflix, maar konden niet rekenen op veel positieve recensies. Hoewel de visuele effecten geprezen werden, werden het verhaal en de personages cliché genoemd.

Director's cut


Nu zijn beide films opnieuw op Netflix uitgebracht, onder nieuwe titels: Rebel Moon – Chapter One: Chalice of Blood en Rebel Moon – Chapter Two: Curse of Forgiveness. Deze director's cuts zijn R-rated, vanwege de grotere hoeveelheid geweld en expliciete scènes.

Bekijk de nieuwe director's cuts op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eigenlijk had de briljante moordserie 'Dexter' eerder moeten stoppen
Series / Specials

Eigenlijk had de briljante moordserie 'Dexter' eerder moeten stoppen

'Dexter' was een enorm succes, maar helaas wist de serie dat niet tot het einde vol te houden...

De hitserie Dexter werd over het algemeen goed ontvangen, maar de seriefinale was volgens veel kijkers ontzettend teleurstellend. Had de serie eerder moeten stoppen?

Dexter kwam tot zijn einde in 2013, na 8 seizoenen. Daarna volgde er in 2021 de sequel Dexter: New Blood en is onlangs een nieuwe prequel aangekondigd genaamd Dexter: Original Sin, die in december zal verschijnen.

Seizoen 4?


Uit deze spin-offs blijkt dat fans dus nog lang niet klaar zijn met Dexter, al had de originele serie volgens sommige van hen eerder mogen ophouden. En wel veel eerder, namelijk al op de helft van de serie.

Buzzfeed-gebruiker Stephanie zegt daarover het volgende: "De serie bereikte zijn hoogtepunt in de finale van seizoen 4 met de Trinity Killer, maar ze bleven doorgaan tot ze eindigden met een van de slechtste seriefinales ooit".

Bergafwaarts


Hoewel deze Buzzfeed-gebruiker seizoen 4 als ideaal einde noemt, zou als we naar de beoordeling op Rotten Tomatoes seizoen 5 het perfecte einde zijn geweest. Tot en met dat seizoen zijn de scores van de serie namelijk allemaal boven de 70%.



Daarna gaat het bergafwaarts. Seizoen 6 scoort slechts 38%. Bij seizoen 7 gaat het dan weer flink omhoog, met 79%. Maar seizoen 8 is een absoluut dieptepunt om mee af te sluiten, met een trieste score van slechts 33%.

Slecht einde


De critics consensus van seizoen 8 luidt als volgt: "Dexter komt in een bitter teleurstellend laatste seizoen voor eens en altijd tot rust. Het seizoen is zo terughoudend om de antiheld te straffen voor zijn wandaden, dat het ervoor kiest om in plaats daarvan het publiek te straffen".

Dat klinkt dus allesbehalve positief. De serie had daarom waarschijnlijk beter wat eerder kunnen stoppen, om dit slechte einde te voorkomen. Bekijk Dexter op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze scifi-mysteryserie scoort een prima 7,6 op IMDb: andere realiteit en een duistere toekomst
Series / Specials

Deze scifi-mysteryserie scoort een prima 7,6 op IMDb: andere realiteit en een duistere toekomst

De sciencefictionserie 'The Peripheral' met Chloë Grace Moretz bekijk je op Prime Video.

Zin in een beetje mysterie? Begin dan dit weekend nog aan de sciencefictionserie The Peripheral, die enorm goed scoort en gewoon te zien is op Prime Video.

The Peripheral kwam uit in 2022 en werd gemaakt door Scott B. Smith, samen met Westworld-makers Jonathan Nolan en Lisa Joy als uitvoerend producenten. De serie is losjes gebaseerd op het gelijknamige boek van William Gibson uit 2014.

Video games


Voor Flynne, die zich opgesloten voelt in het kleine Amerikaans stadje waar ze woont, vormen video games haar enige ontsnapping. Ze is zo'n indrukwekkende speler dat een bedrijf haar een nieuwe video game stuurt die ze mag uitproberen.

Dit spel heeft alleen een verrassende kant. In deze game begint Flynne weer een doel in het leven te krijgen. Ze vindt er de romantiek en glamour die ze in haar echte leven mist. Het lijkt alsof dit allemaal in de game plaatsvindt, maar niets blijkt minder waar.

Echt gevaar


Na een tijdje wordt namelijk duidelijk dat deze video game niet slechts een spel is, maar ook haar echte leven beïnvloedt. Lukt het Flynne om haar familie te beschermen voor het gevaar dat deze game heeft veroorzaakt?



De rol van Flynne Fisher wordt gespeeld door Chloë Grace Moretz (Hugo). Daarnaast zien we Gary Carr (Downton Abbey) als de mysterieuze Wilf Netherton, Jack Reynor (Midsommar) als Flynnes broer Burton en JJ Feild (Northanger Abbey) als Lev Zubov.

IMDb


The Peripheral werd goed ontvangen. Ook op de IMDb krijgt de serie een prima score. Van gebruikers krijgt The Peripheral daar een 7,6/10, gebaseerd op 82.000 recensies.

Bekijk The Peripheral op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Wordt Kamp Halfbloed in 'Percy Jackson' seizoen 2 volledig omgegooid?
Series / Foto's

Wordt Kamp Halfbloed in 'Percy Jackson' seizoen 2 volledig omgegooid?

Uitvoerend producent Becky Riordan komt met een onverwacht bericht op X.

Disney+ heeft een met Percy Jackson and the Olympians een prima verfilming van Rick Riordans boekenserie op het scherm gebracht. De opnames voor het tweede seizoen zijn inmiddels bezig, zo blijkt uit het Twitterversum.

Fans worden hier uiteraard vrolijk van, wel heeft Keet (@pjs2), een verzoek. Het Grote Huis is namelijk te weinig te zien geweest in het eerste seizoen. Dit centrale gebouw binnen Kamp Halfbloed is van enorm belang in het verhaal en Becky Riordan lichtte toe wat de plannen zijn.

Beperkingen


Keet postte een concept-afbeelding van Fernando Acosta en schrijft hierbij: "We hebben niet een volledige shot van het Grote Huis te zien gekregen in het eerste seizoen". In het Grote Huis bevindt zich de centrale administratie van Chiron (Glynn Thurman), maar bevat ook de nodige magie.

Becky Riordan reageerde op Keet en legde uit dat het tweede seizoen wat dat betreft verbetering biedt. De vrouw van schrijver Riordan legt uit dat het eerste seizoen "beperkingen had wat de productie betreft".

Zijkant


Riordan voegde hier het volgende aan toe: "Vanuit de producententent zit ik naar de zijkant van het decor [van het Grote Huis] te kijken. Binnen wordt de eerste scène van het tweede seizoen gefilmd". Het ziet er met andere woorden goed uit wat het vervolg van Percy's (Lee Walker Scobell) betreft.



Percy Jackson and the Olympians kun je streamen op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze spin-off over een legendarisch 'Star Wars'-personage is officieel morsdood
Series / Nieuws

Deze spin-off over een legendarisch 'Star Wars'-personage is officieel morsdood

Ondanks vergevorderde plannen gaat de serie over dit iconische personage niet door.

Ron Howards space-western Star Wars: Solo kwam in 2018 uit en werd niet erg goed ontvangen. De uitzondering was de rol van de legendarische Lando Calrissian, die in de oorspronkelijke films werd gespeeld door Billy Dee Williams.

Donald Glover speelde een jongere versie van Lando en bracht een charmante boef op het scherm. Maker Justin Simien, die eerder met Glover samenwerkte, maakte echter bekend dat de stekker eruit is voor Star Wars: Lando.

Bijzondere kans


De plannen waren in een vergevorderd stadium. Simien: "Ja, het schoot goed op. Er was een 'bijbel' [de planning voor de serie], er waren concepten voor de grafische vormgeving en scenario's. Maar het zat er uiteindelijk niet in".

Simien gaf aan behoorlijk teleurgesteld te zijn, aangezien je niet elke dag de kans krijgt om een serie voor een grote franchise te ontwikkelen. "Ik ben diep teleurgesteld en moet dit echt wel een plek geven," aldus de maker.

De reden voor het stopzetten van het project is niet helemaal duidelijk geworden. De fans van Lando moeten zich dus tevreden stellen met de films waarin dit iconische personage verschijnt.



Je kunt Star Wars: Solo bekijken op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
SkyShowtime: Seizoensfinale is de uitschieter aankomende week
Series / Nieuws

SkyShowtime: Seizoensfinale is de uitschieter aankomende week

Deze week springt vooral de seizoensfinale van Mike McLusky's avontuur eruit.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.

Mayor of Kingstown


Verschijnt op: Donderdag 8 augustus | Release: Seizoen 3 - aflevering 10 | Genre: Misdaad / Drama / Thriller | Kijk op: SkyShowtime

Mike McLusky is de onofficiële burgemeester van Kingstown. In de stad waar de enige bloeiende bedrijven de gevangenissen zijn, strijden hij en zijn broer Mitch tegen wanorde en onrecht.



Mr. Bigstuff


Verschijnt op: Vrijdag 9 augustus | Release: Seizoen 1 - aflevering 4 | Genre: Komedie | Kijk op: SkyShowtime

Mr. Bigstuff volgt twee vervreemde broers: Glen (Ryan Sampson), een nerveuze perfectionist en tapijtenverkoper die streeft naar een ideaal leven in de buitenwijken, en Lee (Danny Dyer), een alfaman met een verslaving aan medicijnen en een blikje vol met de as van hun vader.



Law & Order


Verschijnt op: Vrijdag 9 juli | Release: Seizoen 23 - aflevering 9 | Genre: Misdaad / Drama / Mysterie | Kijk op: SkyShowtime

New Yorkse rechercheurs en aanklagers moeten misdaden oplossen en de misdadigers achter de tralies zien te krijgen. Achterhalen wie schuldig en wie onschuldig is, terwijl er levens op het spel staan.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit zie je aankomende week allemaal nieuw op Disney+
Series / Nieuws

Dit zie je aankomende week allemaal nieuw op Disney+

Het wordt een week vol magische avonturen, met een vleugje misdaad op Disney+.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.

Land of Tanabata


Verschijnt op: Donderdag 8 augustus | Release: Seizoen 1 - aflevering 10 | Genre: Drama / Fantasy / Mysterie | Kijk op: Disney+

Yoji Minamimaru, beter bekend als Nanmaru, is een student met een bovennatuurlijk vermogen om in alles kleine gaatjes te kunnen maken. Op een dag ontdekt Yoji dat zijn docent folklorestudies vermist is. Samen met zijn klasgenoten besluit Minamimaru om hun docent te vinden.



Will Trent


Verschijnt op: Donderdag 8 augustus | Release: Seizoen 2 - aflevering 5 | Genre: Misdaad / Drama | Kijk op: Disney+

Agent Will Trent van het Georgia Bureau of Investigation (GBI) werd na zijn geboorte afgestaan en maakte een moeilijke jeugd door in het overbelaste jeugdzorgsysteem van Atlanta. Tegenwoordig is Will Trent vastbesloten zijn unieke visie te gebruiken om ervoor te zorgen dat niemand in de steek wordt gelaten zoals hijzelf, en heeft hij het hoogste oplossingspercentage van het GBI.



Are You Sure?!


Verschijnt op: Donderdag 8 augustus | Release: Seizoen 1 | Genre: Avontuur / Reality-TV / Documentaire | Kijk op: Disney+

Wanneer Jimin en Jung Kook van BTS samen zijn, ontstaat er chaos en opwinding! In de zomer van 2023 beginnen ze aan een onvergetelijke reis voorafgaand aan hun dienstplicht. Hun onvoorspelbare avontuur "Are You Sure?!" zit vol verrassingen. Zullen Jimin en Jung Kook hun reis veilig voltooien?



Overige series nieuw op Disney+


Hieronder de overige series die deze week op Disney+ verschijnen.

7 augustus: Mission: Yozakura Family (seizoen 1 - aflevering 15) - Animatie / Actie / Komedie - Een verre van normale familie. Taiyo Asano, de 'ultieme introvert', verloor zijn familie bij een tragisch ongeluk. De enige met wie hij kan praten, is zijn jeugdvriendin Mutsumi Yozakura, die een geheim bewaart als erfgename van een familie van spionnen. Haar broer Kyoichiro, een zeer ervaren spion, heeft het op Taiyo gemunt. Om zichzelf te redden, trouwt Taiyo met Mutsumi en sluit hij zich aan bij de familie Yozakura. Het begin van een unieke missie.

9 augustus : Code Geass: Rozé of the Recapture (seizoen 1 - aflevering 8) - Animatie / Sciencefiction - In jaar zeven van de Kowa-periode, in het voormalige Hokkaido-blok, wonen de broers die bekendstaan als de Anonieme Huurlingen. Keizer Callis al Britannia probeert de wereld in chaos te storten met hulp van zijn dienaar Norland en zijn Einberg-ridders. Rozé en Ash komen vanuit het noorden in actie.

10 augustus: The Fable (seizoen 1 - aflevering 16) - Animatie / Actie / Komedie - Fable is een onoverwinnelijke huurmoordenaar die zijn tegenstander in minder dan zes seconden kan uitschakelen. Maar op een dag moet hij van zijn baas een jaar lang een gewoon leven leiden en niemand doden. Dus neemt Fable een coole, grappige en enigszins excentrieke pauze van het moorden.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Voor miljoenen mensen is Netflix net een abonnement op de sportschool'
Series / Nieuws

'Voor miljoenen mensen is Netflix net een abonnement op de sportschool'

Ben jij stiekem ook iemand die ergens wel voor betaalt maar er nooit gebruik van maakt?

Het zal velen bekend voorkomen: je hebt een maandelijks abonnement, maar je maakt er eigenlijk nooit gebruik van. Je ziet het veel bij sportscholen, maar kennelijk dus ook bij streamingdiensten.

Uit een nieuw onderzoek, uitgevoerd in opdracht van Self Financial in Amerika, blijkt dat maar liefst 28,2 procent van de Netflix-leden voor deze dienst betalen zonder deze te gebruiken. Dit is het hoogste percentage ongebruikte abonnementen onder de grote streamingdiensten.

Netflix staat niet alleen


Verder blijkt dat dit fenomeen zich niet alleen beperkt tot Netflix. Disney+ en Prime Video lopen met een percentage non-gebruikers van respectievelijk 27,6% en 26% niet ver achter. Mensen lijken genoeg besteedbaar inkomen te hebben om ongebruikte abonnementen te kunnen veroorloven.

Ongebruikte betaalde abonnementen werden in het onderzoek gedefinieerd als abonnementen waarvoor betaald wordt, maar die in de afgelopen dertig dagen niet werden gebruikt. Deze tijdspanne werd gekozen omdat zeventig procent van de Amerikanen de voorkeur geeft aan maandelijkse betalingen in plaats van jaarlijkse abonnementen.

Aantal abonnementen neemt af


Het onderzoek liet ook zien dat het gemiddelde Amerikaanse huishouden op dat moment 4,1 actieve betaalde abonnementen had, een daling ten opzichte van de 4,4 in 2023. Dit kwam overeen met andere studies over dit onderwerp en betekende een gemiddelde maandelijkse kostenpost van $40,39, vergeleken met dat van $52,97 in 2023.



Deze daling is deels te wijten aan de introductie van goedkopere abonnementen, waarin ondersteuning voor advertenties is ingebouwd, in een tijd waarin het delen van wachtwoorden wordt aangepakt.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.